.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Aralık 2013 Perşembe

STSL17 / Gençlerbirliği - Beşiktaş

Cuma / 20.00 / Özgür Yankaya

Mehmet Özdilek'in göreve gelmesiyle birlikte sene başındaki görüntüsünden sıyrılmış bir ekip oldu Gençlerbirliği. Galatasaray'a karşı aldıkları beraberlik akıllarda. Jimmy Durmaz, Stancu, Zec, Petrovic gibi kalburüstü isimleri var. Beşiktaş, Fernandes'le mental olarak bitmiş ilişkisini fiziksel olarak da kopardıktan sonra Elazığspor karşısında ne zamandır izlemediğimiz bir oyun oynamıştı. Olcay Şahan'ın değişen rolü ve anlayışı ile değişen takıma daha çok uyum sağlaması bir faktördü. Oğuzhan, Motta ve Atiba'nın yokluğunda, devre arasına galibiyetle girmek çok önemli olacak. Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Galatasaray'ın kolay fikstürü düşünüldüğünde, hem mental, hem de matematiksel olarak önemli bir maç hâline geliyor bu.

Hakkımızda hayırlısı.  

49 Yorum:

Adsız dedi ki...

"olcay'ın değişen rolü" çok önemli bir nokta. oyun içinde liderleri var artık beşiktaş'ın. gerek maç öncesi coşkusu. tolga, sivok ve olcay'ın önder olması... bu takım "olur".

lamhaltas dedi ki...

bu kadar eksikte bir kadro denemesi yaparsak:

Almeida
GokhanTore-Olcay-Holosko
Necip Veli
Ugur-Ersan-Sivok-Serdar
Tolga

du, levande dedi ki...

bahtsız uğur bi hafta övgü aldı şimdi yine mecburen sol beke geçip küfür yiyecek :(

tolga
serdar-sivok-escude-ersan
veli-necip-olcay
uğur(gökhan)-holosko
almeida

böyle de olabilir belki.

cochise dedi ki...

Ümit karaal varken uğur bolatı sol bek oynatmak yanlış bence. Başlarsın baktın çocuk oynayamıyo 25. dakkada değiştirirsin biz alışığız ne de olsa sametinho'dan :)
Sol bek için çılgın bir fikrim; Gökhan töre. Uğur'dan daha iyi oynar. Pozisyon bilgisi üst düzey. çok daha da sağlam. Caner Erkin etkisi yapar gibi geliyor. Tabii tamamen varsayım. Ama Uğur gerçekten sol bekte facia. hayırlısı.

Coolio dedi ki...

Uğur Boral'ın sol bekte olmaması şart.

Tolga
Serdar Sivok Necip Ersan
Veli M.Akgün
Töre Olcay Uğur
Almeida

İkinci yarı Holosko dahil edilebilir. Bu arada Escude'nin oynayamayacağını varsaydım. Aksi durumda o oynamalı.

sherlockholmes dedi ki...

ankarada futbol için güzel bir hava var bugün. çalıştığım için maça gidemiyorum. federasyon cumaya koymasa bi şansım olurdu. neyse beşiktaşın kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum. yine de gençlerbirliğine bahis oynayıp işi garantiye almalıyım : )

Adsız dedi ki...

olcay'ın 10 numarada oynaması hakkında ne düşünüyorsunuz? bu maçta da ortada başlayacak.

cochise dedi ki...

sol bekte uğur boral var. onun defosunu ortaya çıkarmamak için yapılacak tek şey rakibe fazla atak şansı vermemek ve topa sahip olmak. Zaten kontra atakta hızıyla pozisyon eksiğini kapatır.

walla golü yedik , geçen haftaki iştahımız da yok , ileri top taşıyamıyoruz , gosso'nun orası maden olmasına rağmen hiç işleyemedik , hamle şansı da yok biliç'in .

kayıp yazacağız gibi duruyor :/

du, levande dedi ki...

bu kadroyla kazanmanın tek yolu geçen haftaki gibi iştahlı oynamak. ikinci yarıda o takımı görürsek çevirebiliriz. yoksa çok zor.

walla karma diye birşey varsa stancu'nun pozisyonundan sonra bu maç bize gelmeli :)

Adsız dedi ki...

Töre'nin bonservisi 7,5 milyonsa benimkisi en az 5 milyon evro.

olm o nasıl bir avantaj kaybolması lan vurdu dışarı attı avantaj kayboldu diye frikik verdi bize :)

Adsız dedi ki...

@Övünç

Resmen kepazelik :) Hayır yani Kasımpaşa maçındaki olaylar bu tür saçmalıklarla mı örtülecek anlamadım. Yazık değil mi G.Birliği'ne.

Olcay'ın hinliği ise ayrı bir saçmalık. Buradan ben gördüm henüz atış için şartların hazır olmadığını.

Adsız dedi ki...

Bu arada Frei'nin bu sezon forma alabildiği 53 dakika gerçeği de devam ediyor.

Pektemek?

Adsız dedi ki...

Escude olmasaydı 3-0.

bunları denesin abi işte. sağ bek holosko.

denemeyip kaybetmektense deneyip kaybetmeyi tercih ederim.bi bok yapacağımız yok çünkü.

abi olması gereken bu adam orada bi topları armut gibi topluyor atacan uzun topu çevresine koyacan 4 tane adma budur yani.

başka hiç bir opsiyon yok şu anda.

Adsız dedi ki...

Yani diyorsun ki Fulham'dayken Premier Lig'de sol iç oynamış Frei toplasan 4 maçta 53 dakika süre alsın, ama öte yandan Holosko full sahada kalsın hatta sağ beke geçsin, Töre'ye 2. yarı çıkana kadar sabredelim, bu Pektemek kurtarıcı olarak oyuna alınsın, Escude sakatlık nedeniyle tesadüfen oyuna girmese 2-3 gol olabilecek pozisyonu engellemesin, etc etc.

Kusura bakma ama ben sahada full saçmalık görüyorum.

Adsız dedi ki...

Ve ne görüyorum biliyor musun: "benim almadığım adamı oynatmam" saçmalığını. Bu artık saçmalıktan da öte başka bir absürtlük boyutuna doğru ilerliyor.

Bari bırakalım da takıntıya uğrayanlar futbol kariyerine baksın. Bir bırakalım da görelim kim alıyor ve nasıl oynatıyor.

Adsız dedi ki...

Ayrıca bak Ömer oyuna girdikten sonra kısa sürede nasıl pozisyona giriyor.

abi Kerim'in iş yapacağı ortam yok şu anda.Dar alan oyuncusu olmadığını gördük bence.

İş doldur boşalta dönmeliydi de bunu da çalışmak lazımdı.şimdi saçma sapan bir 4-4-2 var mustafa sağ açıkta filan. dönen toplara daha fazla adam lazım.

theotheo dedi ki...

@sneijder

frei fulhamın banko oyuncusuydu sanki git işine birader ya. şaka mısın nesin. escude engellemişte falan. hahaha gülüyorum ya.

17 maçta 29 puan 15 milyon euro bonservis harcanmış takıma. hadi hayırlı traşlar. bu sene ilk 3 e giremezse bu takım. bu rezilliğin hesabı ilk başta yönetimden sonra özen adlı tv şaklabanından sorulur.

du, levande dedi ki...

slm theotheo. nbr? takım puan kaybetmese yüzünü göremiycez :/

Adsız dedi ki...

@theotheo

Kesin rakam dün çıktı. GS'nin gönderecekleri ile zararı 38 milyon avro. FB'nin ki de 30 milyon civarı.

Kara karga gibi bu anlarda çıkmanı da geçtim, sana sinek kaydı traşlar.

Mustafa'yı da bugüne kadar hep savundum ama bu kadar da olmaz ki be abi.Beyin resetlenmiş adamın saçmalıyor resmen.

theotheo dedi ki...

@sneijder

biri şampiyonlar liginde 2.turda. öbürü ligde motoru taktı şampiyon.

sen nerdesin?

boş konuşmakta üstüne yok valla. 15 milyon euro bonservis harcadığın takım. 17 maçta 29 puan topluyosa. bir gram top oynamamışsa ve hala bu takımın teknik heyeti koordinatörü falan savunuluyosa. sizin fantazi dünyanızı hayal edemiyorum valla.

önder özenle yatma hayali kuruyosundur sen bence geceleri.

@du levande

elazığı yendi diye bayram yapıcaksam. giderim köprüden atarım kendimi daha iyi.

Selim dedi ki...

Ya theotheo, arkadaşım, sen yendiğimiz bir maçta gelip burda bir tek yorumda analizde bulunmuyorsun. Her takıldığımızda, tökezlediğimizde burdasın, bir tekme de sen atıyorsun. Bir bitmedin be arkadaş.

theotheo dedi ki...

@acarsel

hacı ben analizlerimi yaptım sen takip etmiyosan ben napim?

tek tek hangi oyuncu kaç paraya geldi hepsini altalta yazdım. valla 11 transfer yapan kişiler orda maaşlarını bol bol alıp otursunlar. biz burda laf söylüyoruz diye tekme atıyo olalım ha? hadi gidin işinize ya.

Selim dedi ki...

Ya hacı anladık tamam, yahu tüm takımların mali kaynakları, yaptıkları hamleler ortada. Beşiktaş'ın yakalamaya çalıştığı yapılanmanın da farkındayız,niye bu her maç sonrası yapıcı olmak yerine yıkıcı olan tutum? Zaten bizim gücümüz şu anki şartlara göre belli , tekrar tekrar aynı şeyleri ortaya sürmenin sebebi ego tatmini mi? Herkes her şeyin farkında zaten. Sen her maç sene başına geri dönüyorsun ee biliyoruz bazı hatalar yapıldı, ama inanıyoruz ki yönetenler bu hataları görecekler bir daha yapmahacaklar güveniyoruz. Yaparlarsa zaten herkes gerekli tepkiyi verecek. Yeter artık senin her maç sonrası kelle istemen.

du, levande dedi ki...

elazığ'ı yenmek değil mesele. takım en önemli futbolcuları yokken çıkıp çatır çatır top oynuyo kazanıyo sen yoksun piyasada. yine en önemli futbolcuları yokken yeniliyo, hopp theotheo burda. gereksizsin sonuç olarak.

Adsız dedi ki...

Birilerine anlamak zor geliyor orası kesin.

Sen hem burada tonlarca post Beşiktaş'ın sözleşme bedellerini hem de yıllık alacakları ile toplayarak maliyet olarak yazacaksın, sonrasındaysa "hem de" örnek gösterdiğin GS ve FB söz konusu olunca, bu maiyetleri bırakınız bir tane bile post etmeyi, burada post edenlere yanıt olarak bile yazmayacaksın.

Analiz derken? Ya da kaçıncı haftadan itibaren böyle gak-guk yaptığını mı yazayım, ha ne dersin?

theotheo dedi ki...

@acarsel

ya beşiktaşın gücünü ben sana söylim. gs maçında taa ebesinin nikahını 80 bin kişi doldurmak beşiktaşın gücü bu. şunu dünyadaki herhangi bir kulüp taraftarı yapsın. o zorluklarda oraya gitsin. ben bişey bilmiyorum.

e sen bu takıma dalga geçer gibi. çöpleri doldurursan. bırakta hacı konuşma hakkım olsun ya. 2.5 milyon euroya 3.lig oyuncusu olan pedro francoyu alan önder özen hatasını anlıcak diye bekliceksin. ben burda bunu yazıyorum diye yeter artık oluyorum ha?

kimse hiçbişeyin farkında değil. bu sneijder denen adam bana şey yazmıştı. pedro franco halkayı takıcak falan gibi bişey. yani o kadar iyi olacakmış :D

işte böyle bir taraftar tipiyle beşiktaşın geldiği puan layık olduğu yönetim böyle.

theotheo dedi ki...

@sneijder

ben sana diyorum ki. 100 milyon euro para boşa harca ama cl de 2.tura çık. ben kabul ediyorum hacı.

benim çocuğum tıp fakültesini kazansın ben ona 500 bin tl para harcim.

Adsız dedi ki...

@theotheo

6 ay dolmadan zart zurt eden sensin. Dolayısıyla herhangi bir değerlendirme kriteri için daa baştan out olan da yine sen oluyorsun. Çünkü fizik kuralları senin için değişmiyor tabii.

Başgaannn bize yaldız tiransfer et başgaannn, gerekirse borç yaz başgannn ama biz yaldız görmek istiyoz. Fifa-Cas nedir ki sen doldur biz boşaltalım başgannn.

Adsız dedi ki...

Aslında daha önce gayet net söyledim: her türlü PES/FM aktivitesi şeklinde Beşiktaş üzerinde transfer oynayacak ama harcadıklarını sadece kendi üzerine yazacak bir başkan bulun, desteklemeyen FB'li olsun. Bu şaka filan da değil. Gayet net. Bulun, üye olmadığım kongreye üye olup oy vereyim.

theotheo dedi ki...

@sneijder

6 ayda noluyo lan. pedro franco nesta mı olacak?

yapan yapıyo valla işte herifler 2 senedir şampiyonlar liginde üst tura çıkıyolar. senin gibi kamiller de hala çok para harcıolar diye ağlıyo :D

Adsız dedi ki...

@theotheo

Üst tura çıkmak 6 milyon avro. Eboue, Dany ve Chedjou'nun maliyeti ise paha biçilemez :) Masterkartlarıyla öderler artıkın :))

Ben aynı şeyi Pektemek-Almeida olayında yapıyorum da genellik Biliç-Aybaba ekseninde yapıyor.

Ya Aybaba'ya haksızlık yaptığımızı kabul edelim ya da Biliç'in Aybaba'dan çok fazla bir artısı olmadığını kabul edelim.Olay budur özünde.

can dedi ki...

Ya olumlu düşünün. Bir süre maçlar bitiyor; berbat futboldan, kadrodaki yetersizliklerimizden, Biliç'in beceriksizliklerinden, bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarımızdan, berbat ya da düpedüz alçak hakemlerden, ancak filmlerde görebileceğiniz kötü adamlardan oluşan federasyondan, lig tvden filan kurtulacağız. Bir süreliğine, tekrar karşılaşmasının büyüsünün bitmesini takiben aslında özlemediğimizi anlayacağımız gerçek Beşiktaş'tan sıyrılıp, transferin büyülü ihtimaller dünyasında hayallerimizin Beşiktaş'ıyla balayı yaşayacağız. Ya walla bıktım ben futboldan, daha ne kadar soğuyabilirim derken daha da soğumuş buluyorum kendimi. Bugün mağlubiyete üzülemedim bile, bırak onu tepki bile veremedim. O kadar normalleşti bu korkunç oyunlar, kötü sonuçlar, saha dışı senaryoları, hakem fiyaskoları, şampiyonluklardan devre bitmeden kopmalar... O yüzden bir süre maç olmasın, biz de bu işkenceden kurtulalım.

theotheo dedi ki...

@sneijder

valla bir tek eboueye ben bizim bütün defansı verip üzerine 5 kağıt verirdim :D

Takıntı bende. Beşiktaş isterse 18. olsun ben Beşiktaş maçını o hafta izlememişsem rahat edemiyorum.

Zaten bir çoğumuzda öyle olmasa gelip burada kafa patlatmayız durumu üzerine.

Beşiktaş'ta bir idari problem olduğu kesin.Bu Önder Özen'den çok öncesine dayanıyor.Futbolculara buranın değerinin iyi anlatılamadığını düşünüyorum ben.

Beşiktaş bir baş altı takımı değil abi her gelene 1.5 sene sabretsin.Beşiktaş hedef takımıdır.

2 senedir aynı problem var.Beşiktaş yarışmacı mı olacak yoksa geleceği mi kuracak bir orta noktayı bulamıyor.İkisini birden elini yüzüne bulaştırıyor.

Benim tamamen kişisel görüşüm Beşiktaş'ın yapısında geleceği kurmak bu şekilde yoktur.Genç veya yaşlı iyi futbolcu oynamalı Beşiktaş'ta.İyi olmayan genç oyuncu üzerine deneme yanılma yapılacak yer değil Beşiktaş.

Her takımın kötü sezonları olur ama senelerdir 2. bile olamıyoruz.Hatta 3. bile olamıyorduk Samet Aybaba'ya kadar.İki tane 5.'lik bir tane 4. lük var.

Romantikliğin alemi yok.Formanın değerinin arttırılması , burada olmanın kıymetini bilen adamların devam etmesi , bazı adamlara gereksiz imtiyazların bitmesi şart.

theotheo dedi ki...

@övünç

hacı yıllardır söylediğimiz şey bu ya. başka birşey değil.

bak gençlerbirliği tarzı bursa tarzı bir takım olursun. o zaman git napıyosan yap. üzerinde bir baskı yok. zaten şampiyon olamıcağın ortada.

e sen beşiktaşı o seviyeye çekmek için uğraşıyosun ve başarılı da oldun. şöyle bir ligde 4.sırada olmanın başka bir açıklaması yok. 11 tane transfer ya. gözün kör olması lazım. hala gelmişler escude oyuna girdide pozisyon çıkardı falan deniyo gülüyorum sadece.

dünkü kadroyu yazıyorum.

Tolga, Sivok, Ersan(Dk.13 Escude), Uğur, Serdar(Dk.77 Ömer), Necip, Veli, Olcay, Gökhan Töre(Dk.56 Mustafa), Holosko, Almeida

dün çıkan şu takımdan. hangisi oynar ya fenerde. harbiden soruyorum veya gs de. doğruya doğru ya hangisi? hani almeida biraz, e başka yok yani. e arada bu kadar fark olunca yapacak birşey de yok.

hala yok fb transfer yapmşta falan. işte fb çöpleri belirledi gönderiyo. semih kadlec kesimal yobo. seç beğen al istersen ha? adamlar çöp temizliği yapıyo. ellerinde baz kadroyu o kadar iyi oluşturdular ki. çöpler iyiler ayrıldı. beşiktaştan birini göndermeye kalksan ulan hepsi birbirinden kötü hangisini göndericen.

15 milyon euro para harcamışın. milyonlarca maaş ödüyosun. geçen seneyi saymıyorum bile. bu sene futboldan anlıyo diye önder özen adlı tv şaklabanını getirdin. özen şu tabloyu görüp istifa etmiyosa buraya para için gelmiştir. başka birşey değil.

du, levande dedi ki...

ahahah adam yüz tane eksikle zar zor çıkarılan kadroyu yazıp hangisi fenerde gsde oynar diyo komedi amk.

Cavid Nazım dedi ki...

Sanki tam kadro çıkan takımda da banko fenerde, galatasarayda oynayabilecek adam sayısı üçten fazla da. Beşiktaşın kadrosu açık bir şekilde diğerlerinden kötü. Devrenin yarısında sallantıda giden Galatasaray bile teknik direktör katkısı ve iyi oyuncularının takımı sahiplenmesiyle belini doğrulttu. Galatasarayın o saçma 4-5-1 den kurtulması bile teknik katkıyı gösterir. Bilic'ten bu tip hamleler göremiyoruz. Bir yandan sakatlıklarla hala daha boğuşuluyor. Neticede Beşiktaşın gidişi iyi değil, geleceğe dönük olumlu sinyaller vermiyor. Yeniden yapılanmanın emralerini göremiyoruz. Alınan oyuncular katkı sunamadı. Devre arasında da iyi transfer beklemek, şu mali tabloda hayal olur. Boşuna böbürlenmenin alemi yok. Theonun çoğu zaman abuk sabuk yorumları var ama her seferinde de haksız değil. Bu sezon ikincilik imkansız, üçüncülük çok zor. Takımın düştüğü hal romatize edilemez, utanç vericidir.

Cavid Nazım dedi ki...

sezerle toraman affedilmiş bu arada. yeni transferlerimiz hayırlı olsun(!). beşiktaşın hiç de sağlıklı yönetilmediğini herkes anlar umarım.

du, levande dedi ki...

e beşiktaş'ın galatasaray ve fenerbahçe'den daha kötü bi kadrosu olduğunu söylemek büyük bi tespit değil yani. imkanlar farklı. ama en azından tam kadroyken beşiktaş'ın zmaan zaman da olsa galatasaray ve fenerbahçe'nin hiçbi zaman oynayamadığı kadar iyi futbol oynayabildiğini gördük.

sherlockholmes dedi ki...

şu fenerbahçeyi başarılı bulanları anlamak mümkün değil. adamların harcadığı parayla avrupada kafaya oynayan takımlardan olmaları lazım. hala daha bizim ligde federasyon ittirmesiyle falan şampiyonluğa kasıyolar. galatasarayı başarılı bulabilirsiniz. o gruptan çıkmak kolay değildi.
biz ligin ikinci yarısıda düşe kalka gideriz gibi. ikincilik için fener hiç puan kaybetmemeli ki hakemler galatasarayı itmeyi bıraksın.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi dunku maci izledim, Fener'de bir bok yok ama cok feci ittiriliyorlar. Mesela ilk yarinin sonunda Caner'in ikinci sarisi verilmedi. Iste bu tur kucuk seyler buyuk fark yaratiyor totalde. Biz olsa 10 kisi birakilirdik ve ikina sikina maci berabere bitirirdik. Ki hakem penaltiyi da cart diye caldi iste, son 2 haftada hakem kararlarina bakarsak zaten cifte standart oldugu ortada. Daha PFDK kararlarina girmiyorum bile. Bu kadar transfer harcamasi ve ittirilmeyle anca basarili oluyorlar. Ama Avrupa'da bir Young Boys, PAOK, Salzburg bile yetiyor bunlar, bunlari kavramak bu kadar da zor degil.

Yorum Gönder

Ara