.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Aralık 2013 Cuma

Karne: Gençlerbirliği 1 - 0 Beşiktaş


15 Yorum:

Unknown dedi ki...

Tribünde olduğum için performansları pek bilmiyorum.

Benim biraz değinmek istediğim nokta tribün olayı. Genelde deplasmanlara giderim ve dün de tribündeydim. Bana kalırsa deplasman tribünleri en fazla 1000-1500 kişilik olsun. Az ve öz olunca daha sağlam oluyoruz. Tribünü bilmeyen adamın deplasman tribününde işi olmasın. Ne bileyim, bağırmayı bile bilmeyen adamları görünce çok rahatsız oluyorum ben.

Derdimi s*keyim, iyi günler.

Unknown dedi ki...

@Burkay JK

bu deplasman cidden kötüydü.Yani gecen sene de burdaydım ama süper bir tribün yapmıştık.Hatta nette paylasımlar vardı.Musalla taşı felan efsaneydi.ama bu sene tribün cok dandik oldu.Kavgalar mı dersiniz sacma sapan tezahüratlar mı.Birbirlerine uymayan senkronizeden haberi olmayan insanlar.Yukarı farklı bagırıyor asagı farklı.Susun diye şşşş cekiyoruz adamlar kopmus gidiyor.Yakısmıyor.Bana göre sahadaki takımdan farkımız yoktu.Kötü takım kötü tribün.

Sözlükte görmüşsünüzdür Demirören sn şakasını yapmış gider ayak Fernandes 15m € altında bir bedele satılırsa 2m €'su Mendes'e verilir diye protokol ekletmiş sözleşmeye ...

Ne çektik arkadaş ya ...

Dünya futbolu böyle eziyet görmedi.

Toraman ile Sezer'e de af gelmiş.Zamanlama müthiş gerçekten ...

can dedi ki...

Blog yazarlarindan bir ilk yari degerlendirmesi guzel olur. Ya da en azindan kamp ve transfer donemi icin bir post acilsin, orda birbirimizi yiyelim :)

can dedi ki...


Beşiktaş'ın bir günü:
1- Yöneticimiz çıkıp Sezer'le Toraman'a af çıktığını açıkladı.
2- Başka bir yöneticimiz çıkıp onu yalanladı.
3- Fernandes ve Oğuzhan'ın gece gittikleri mekanlarda kendilerine tepki gösteren taraftarlarla kavga ettikleri haberleri bir takım fotoğraflarla medyada çıktı.
4- Eski bir yöneticimiz Fernandes ve Oğuzhan'ı gece kulübünden kendisinin kovduğu açıklamasını yaptı.
5- ÇorapOren'in Fernandes'in 15 milyon eurodan ucuza satılması durumunda Mendes'e 2,5 milyon euro ödeme taahhütünde bulunduğu "ortaya çıktı."
6- Fener kazanıp yeniden 12 puan önümüze geçti.
7- Yöneticilerin bazılarının Bilic ve Özen'den en azından birinin kellesini taraftara atma niyetinde oldukları, bu mümkün olmazsa da bir "genel menajer" getirerek ne şiş yansın ne kebap diyecekleri seslendirilmeye başlandı.

blackeyes82 dedi ki...

Teo gibi hep eleştirmeyeyim hep muhalefet olmayayım diyorum ama Şampiyonluk hatta ikincilik için bu takımın nefesinin yetmeyeceği belli. kaç tane transfer yaptık. 11 tane mi? Kaç tanesi oynuyor ? keşke Sezer, Franco, Kerim vs gibi tonla topçu alacağımıza aynı paraya 2 tane iyi futbolcu alsaydık da en azından takımın kalitesi artardı.
Bizde öyle genç oyuncu alıp parlatıp yıldız yapacak yapı yok. Olsa Muhammet olurdu, Necip olurdu. Sinan kurumuşu felan hiç söylemiyorum. İyi futbol iyi futbolcularla oynanır arkadaş.

sadrazam dedi ki...

Ben zamanlamaya dikkat çekmek istiyorum. Tam da takım da işler düzeliyorken birileri bizim önümüzü kesmek istiyor. Önce Kasımpaşa olayları şimdide Toraman affı.
Milli iradeye hiç saygı kalmamış arkadaş.

Coolio dedi ki...

Ne kadar iyi transfer yaparsan yap bizdeki bu sakatlık olayları ve saha dışı entrikalar döndüğü sürece biz başarılı olamayacağız.

Sakatlık olayına gelirsek basındaki sağlık ekibi infaz etme hastalığı devam ediyor. Bir futbolcunun sakatlanmasının nedeni doktor değildir, bunda herkes hemfikirdir umarım. Sakatlanan futbolcuyu tedavi etmektir doktorun görevi. Peki ne olabilir sakatlıkların sebebi? Son 3 yıldır 3 teknik adam, 3 farklı kondisyon ekibi geldi geçti ve her birinde sakatlıklar devam etti. Demekki, antreman farklılıklarını ve teknik direktörlerin yanlış çalıştırmaları ihtimalini eleyebiliriz. 3 farklı statta oynadık, Kasımpaşa, Olimpiyat, İnönü. Hepsinde de sakatlıklar devam etti. Demekki statta da sorun yok. 2 farklı sağlık ekibi çalıştı (sorun zaten onlar değil ama yine de yazayım) ve sakatlıklar devam etti. Geriye dış etkenlerden bir tek Nevzat Demir'in zemini kalıyor. Sakatlıkların antreman sahasından kaynaklanma ihtimali çok yüksek. Önder Özen bir ara zemini değiştircez diyordu ama ne oldu sonrasını takip edemedim.
Bir de asıl iç etkenler var. O da futbolcunun kendine iyi bakmaması. Birinci sebep olarak buınun üzerine gitmeli yöneticiler. İbrahim Üzülmez ile Oğuzhan'ın yaşam tarzını kıyaslarsanız sakatlık sayıları hakkında fikir elde edebilirsiniz. Yanlış anlaşılmasın gece kulübüne gitmek yanlıştır demiyorum. Eğlenceye gittiğin zaman, uyuduğun süre, içtiğin alkol miktarı, yediğin yemek ve kapalı salonda (fitness) geçirdiğin saatler önemlidir. Milyonlarca lirayı bu oyunculara bayılıpta bunlara gerekli desteği eğitimi vermemek ayıptır artık. Elbetteki futbolcu bunu altyapıda öğrenmiş olmalıydı ama elimizdeki oyuncular bunu öğrenmemişse öğretmek yönetime, antrenöre düşer. Sırf o milyoncuklar heba olmasın diye.

İkinci konu ara transferler. Direk ilk 11 oyuncusu alınmayacaksa hiç alınmasın daha iyi çünkü ilk yarı boyunca anlaşılmıştırki Bilic hep aynı 11 ile oynamayı seviyor. En kötü dönemlerinde Fernandes ile Olcay'da ısrar etmesi bu sebeptendir diye düşünüyorum. Dolayısıyla sadece kadro zenginliği diye alınan oyuncuya Bilic tarafından şans verilmeyecektir. Zaten bişeylerin değişmesini istiyorsak nokta trasnfer yapmalıyız. İhtiyac olan bölgeler sağ bek, Ferdi'nin yerine biri (Oğuzhan Ferdinin görevini yapabilir ama Atiba ile Oğuzhan arasında biri iyi olur) ve de Escude'nin yerine biri (devre arasına yetiştirilmesi şart değildir bu pozisyonun).

Gerçi Gençler maçından sonra hangi transfer yapılırsa yapılsın bir fayda etmeyeceği yönünde karamsarlığa kapılmamak elde değil.

sherlockholmes dedi ki...

savunmaya transfer yapmayın. golcü ve ofansif orta saha alın şu takıma. eğer devre arası önder özen takıma bir golcü ve bir kreatif orta saha kazandırmazsa kendisinden bende umudu keseceğim ve teoya kızdığım için kendime söveceğim. bu takımın sorunu ortada gol atacak doğru düzgün bir tane futbolcu yok. çelimsiz oğuzhan- bal yapmayan arı veli- deli dana necip- suratsız fernandes- sola çekmekten bitap düşen gökhan- kalecinin üstüne vurmazsa ölecek hastalığındaki almeida- leylek bacaklı atiba reis- cemaat evinin küskün bahtsız abisi pektemek...

gol atan adam alın şu takıma goolllllll

BJK4EVER dedi ki...

@coolio

Cok haklisin. Ek olarak Guntekin Onay bu hafta Oguzhan'a ozel fitness programinin verildigi, 1 hafta programa uyup 2. hafta biraktigini soyledi. Bilmiyorum, ama cok agir bir disiplinsizlik de var bizim takimda. Bir oyuncunun kendisine verilen programi birakmasi ne demek arkadas? Bunlari dizginleyecek, hesap soracak biri yok mu? Ki bu disiplinsizlik sakatliklara, kartlara, istikrarsizliga yol aciyor, asil buna cozum bulmak gerekir.

Transfer konusuna da katiliyorum, Tarik Camdal, Veysel Sari vs hicbir ise yaramaz. Alinacaksa ya ucuz genc gurbetci alinsin ya da takima net level atlatacak yabanci.

Simdi yine Toivonen falan deniyor, aman diyorum. Bu tur sacma yabancilara daha fazla harcama yapmayalim bari. Zaten harcayacak 3-5 kurus paramiz var, onu da heba etmeyelim.

Biliç güvendiği adamlarda ısrar ettiğini (Almeida , Olcay , Fernandes ) açıkladı zaten ki iki tanesi yüzünü kara çıkarmadı.Özellikle Olcay için kullandı bu ifadeyi.

Aslında çok da alternatifi yoktu zaten bu adamları şekle sokmaktan başka.Biraz mecburiyetten.

Biz dövünüyoruz burada Kerim niye girmiyor , Franco nerde diye ama bu adamların şuan için Beşiktaş kalibresinde olmadığı çok net ortaya çıktı.Ömer desen zaten epey maçı sakatlıktan kaçırdı.Toraman-Sezer mevzusu var vs vs.

Sonuçta en başta söylediğim noktaya dönüyoruz.Beşiktaş'ın bütçesi hem yarışacak hem geleceği kuracak bir bütçe değildi.toplam 6 m € ödediği iki adamdan ligde hiç faydalanamama lüksü yoktu.

Burada karar verilip ya ne olursa olsun Franco ve Kerim'in üzerinde durulurdu ya da ikisi de alınmazdı 6m 'ya bir canavar alıp gelirdin.Bu kadar basit aslında sorun.Şimdi hem 6 m € gitti hem bu adamlar geldiklerinden daha kötü durumdalar yani aynı paraya elden çıkarma şandın da yok , Daha iyi olacaklarına dair bir emare de yok hem de lig hedefinden kopma durumuna geldin.

Şu ara transfer çok çok önemli.2. kez böyle bir transfer başarısızlığını kaldıracak durumda değiliz.

Essien ile , Tarık Çamdal ile bir yere varamaz Beşiktaş.Çünkü Biliç'in bireysel perofrmansları arttırabilen bir yapısı yok.Oyuncularına güvenen bir yapısı var.Güvendiği adamlar da güvenini boşa çıkarınca elinden birşey gelmiyor.Bu sebeple Rusya'da da başarısız oldu zaten.Oyuncuların özel hayatlarına saygı göstermek elbette elzemdir ama iş performansını etkilediği zaman müdür gerektiğinde çaycıyı bile çeker konuşur abi.

Gördünüz sayfa sayfa haber Töre-Oğuzhan-Fernandes gençler maçı gecesi sabah 4.30'da gece kulübünden çıkıyor.

Ben hiç GS'li FB'li adamları duymuyorum bu tarz olaylarda , Fernandes ise sürekli gündem.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

gs geçen sene şansa çıkmıştı. bu sene de öyle mi bro?

theotheo dedi ki...

essien ronaldinho adebayor lescott bu 4 ismi alıp devre arası transferini kapatın. yapabilir misiniz? tabiki hayır.

sherlockholmes dedi ki...

ronaldinho ve lescott beşiktaşta diyorlar ama henüz inanamıyorum tabi.. roni gelsin o adamı beşiktaş formasıyla görmek enfes olur

Yorum Gönder

Ara