.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Kasım 2013 Cumartesi

Maç Raporu: Beşiktaş 3 - 1 Torku Konyaspor / Derbi Postu

Bazı aksaklıklardan ötürü geçen haftakı maçın puanlarını ancak koyabiliyorum, özür dilerim. Bu vesileyle derbi maçının postunu da bu yapmaya karar verdim ki bütünlüklü bir değerlendirme şansı olsun geçen haftaki performanslar ışığında yarınki maç esnasında. Zaten aşağıda Gürcan ve Barış'ın çok güzel bir çalışması var, onu okumadan geçmeyin.

***

PERFORMANS:

Slaven Biliç: 7.2
Beşiktaş: 7.2
Torku Konyaspor: 4.7
Özgür Yankaya (hakem): 6.5

TAKIM:

Tolga: 8.1
Atiba: 7.1
Sivok: 7.1
Ersan: 6.8
Serdar: 5.8
Veli: 7.0
Oğuzhan: 8.7
Fernandes: 7.0
Olcay: 7.6
Gökhan: 7.6
Almeida: 7.4
Necip: 5.8
Holosko: 5.5
Eneramo: 5.0

DEĞERLENDİRME:

- Olcay'ın performansındaki yükseliş önemli. Kendisinin geçen sene de geç form tuttuğu gibi bir açıklaması da olabilir, Oğuzhan'la birlikte daha verimli olduğu gibi de. Olcay geçen seneki Fenerbahçe maçında çok kritik bir rol oynamıştı, gene olursa güzel olur.

- Oğuzhan bu sene oynadığı hemen her maçta takımın en önemli oyuncuları arasında yer almayı başardı. Oğuzhan'ın bu performansı oldukça Fernandes'e duyulan ihtiyaç konusunda fikir ayrılıkları da sürecek. Bu maçtaki skora direkt ve dolaylı katkısı müthiş.

- Serdar'ın düşüşü devam ediyor, fakat ilginç biçimde rakipten en çok topu toplayan futbolcu da o olmuş Sivok ile birlikte.

- Holosko'nun dönüşü ile Frei'ın geleceği arasında nasıl bir korelasyon olacak, şahsen merak ediyorum.

- Gökhan'ın yüksek notunda asistinin payı ve ceza sahası çevresindeki etkinliğinin payı (5/6 ceza alanına pas ve top sürme) yüksek olsa da, Almeida ile birlikte %75 ile en isabetsiz pas yapan oyuncular olmuşlar.

- Beşiktaş'ın atakları yoğunlukla sol kanattan gerçekleşmiş; ceza sahasına yapılan ortaların hiçbirisinde beklerimizin payı yok. Gökhan ile Olcay'ın toplam 8 orta yapması, atak varyasyonu açısından iyi bir gösterge.

- Takımın boyu ~37 metre olarak gerçekleşmiş. Kazandığımız Kayserispor maçında da aynı mesafede yerleşen takım, puan kaybettiğimiz Karabükspor, Akhisar Belediyespor ve Rizespor maçlarında ise hep +40 metre boya sahip imiş. Bu manidar bir istatistik olsa gerek.

20 Yorum:

cochise dedi ki...

Serdar çok ürkek oynasa da biraz ön yargılı yorumlanıyor gibi geliyor bana. Ben de ilk 11 beki olarak görmüyorum ama fena bir rotasyon oyuncusu değil. Çok olumlu oynadı topla bu maçta (savunmadan pasla çıkma anlamında) ek olarak maçın sonunda bir hayli bindirme yaptı pas alamasa da (bindirme yapan oyuncu topla oynamasa da savunmanın dikkatini dağıttığı için değerlidir). Djalma vari hızlı oyunculara karşı ise kevgire döneceği garanti; iyi bir takım, oyuncularının eksiğini takım olarak kapatıp onların artılarını takıma katacak bir kurguya sahip olmalıdır. Bu yönde ilerlemelerimiz var ama hala tam bir takım değiliz...

Fernandes ise bu kadar iştahlı olduğu maçta bile harika diyebileceğimiz bir performans göstermedi; üstelik kaptırdığı toplar baş ağrıtacak cinstenti. Buna devam ederse akşamki maçta bir gol yedirir.

Necip ise gözle görülür bir katkı vermese de orta sahayı topladı bence; akşam da 60 sonrası boşalan orta sahaya yine benzer etki yapacaktır diye düşünüyorum.

Holoskoyu da hazır gördüm; rakp oyuncuların içlerinden geçme denemesi, karşı karşıya gol kaçırma vb.

can dedi ki...

Atiba'nin sol, Serdar'in sag bekte oynamasi beklenmeyen bir hamle. Gene mi sapkadan cikan tavsanin saldirisi!

can dedi ki...

@ cochise
Serdar konusunda onyargili degiliz de iste durum da bu. Yoktan gol yarattirdi bir kere daha.

delgado dedi ki...

arkadaş bence o golde en büyük hata, alper'in etrafında 5 kişi kümelenip ona pas attıranlar. yani o topu orada hiçbir ligde attırmazlar dünyada.

cochise dedi ki...

ilk golü sivoka yazarım ben, ikinci golde eyvallah bozmaması lazım tabii ki ama delgadonun dediği gibi beş gibi nasıl attırdı o pası anlamadım. neyse bi laf ettim diye savunmayayım serdarı, hakkatten şu maçın adamı değil ama atiba da sağda solda oynadığı gibi oynayamıyor. Bi adam gibi sağ bek bulamadılar şu takıma..
veli de kendine sövdürürken xavi'yi çıkardı yine içinden. ama herşey oğuzhanda bitiyor bence...

Pheaglix dedi ki...

yine aldığımız maçı verdik.

glorfindel dedi ki...

Şu takıma devre arasında ne olduğunu biri açıklasın rica ediyorum. Bilic bunun hesabını versin bu nasıl bir rezillik. Fark olacak maçı ellerimizle verdik. İlk yarı ısrarla ayağa top oynayan takım ne oldu da ikinci yarı Almeida'nın kafasına top şişirmeye başladı. Biz kendimizi ezdikçe hakem de bizi ezdi. Şaka gibi gerçekten!

cochise dedi ki...

Ben bu maçı Biliç'e yazıyorum; ikinci yarıda tüm tercihleri hatalıydı. çok rahat yenebileceğimiz maçı kaybettik ama her şeye rağmen bunun bir temel sebebi de adamların bizden fizik olarak çok güçlü olmasıydı. her pozisyonda orta okul takımına karşı oynayan lise takımı gibiydi. umarım gerekli dersler alınır..

can dedi ki...

Bilic gercekten saglam bir ozelestiri vermeli. Bu kadar rezalet bir kenar yonetimi (Aybaba donemini saymazsak) omrumde gormedim. Hatali bir kadroyla cikti, inanilmaz bir kayitsizlikla ikinci yariyi izledi, sonra yaptigi degisiklikler ise hem gec hem de yanlis. Fernandes'e 90 dakika tahammul etmesi saka gibi. Bu beyzademize muhtemelen coktan anlastigi Fener formasi pek yakisacak. Bir parantez de hakeme. Ikinci yari cikarmadigi en az 4 kirmizi kart var, biri Oguzhan'a, digerleri Fener'e. Ve de inanilmaz bir sekilde Fenerli yoneticiler hakemden sikayet ediyor piskin bir yuzsuzlukle. Ne diyeyim, bildigin Fener iste.

geçen sene arenadaki gs maçından bile daha fazla sinirlendiğim bir maç oldu.

burada yani ilk yarıdaki oyun diyin , mücadele filan diyin , 2. yarıda gördüğümüz şey koskoca bir skandaldır.başka bir şey değil.

kendisini denk gören 2 takım arasındaki hiç bir maçta 10 kişilik takım 45 dakika boyunca rakibini sürklase edemez.ederse teknik direktör değişir.

aynı o galatasaray maçı gibi.

aynı 10 kişi kalan karabük'e , antep'e puan verdiğimiz gibi.gözümde hiç bir farkı yok.hele hele rakip orta sahayı tamamen sana bırakmışken.

aybaba'ya o kadar giydirip biliç'i övmek iki yüzlülük olur.

hem gol , hem de penaltısı var 2. yarı çok net nizami.resmen fark yemekten kurtulup üstüne puan aldık.

bu maç bizm psikolojik olarak başaltına geçişimizin eşiğidir bana göre.

2 defa devre arasına 1 kişi fazla ile girip 1 puanı şans eseri alıyorsak orada daha fazla büyüklükten bahsetmenin anlamı yok.

can dedi ki...

@cochise
Gercekten fizik olarak ezildik ama bunda en buyuk sorumluluk Bilic'in. Sonucta fizik olarak en bitik iki oyuncumuz Fernandes ve Oguzhan 90 dakika sahadaydi. Yapabilecegi hic bir mudahaleyi yapmadan oyunu izledi. Bir de fizik olarak ezilmemizde hakemin buyuk payi var. Acikca dayak yedi futbolcular: Emenike'nin kafasi, Alves'in dirsegi ve tabani vs. Neyse temel sorun haftalardir ayni. Mukemmel bir oyun ortaya konulan, Turkiye'de su anda hic bir takimin yapamadigi tempolu ve dikine paslasmanin yapildigi bir periyod ardindan fiziksel olarak bittigimiz mahkum bir devre. Bugun burdan beraberlikle cikabildiysek bunun tek nedeni Tolga. Ilk goldeki hatasini bir kenara birakiyorum ama kaleyi bu sekilde dolduran bir kalecimiz olmayali asirlar olmus gibi hissediyorum.

gökhan dedi ki...

ben biliclik bir durum olduğunu pek düşünmüyorum ya. 2. yarı başında atiba'yı ortaya çekseydi diyoruz(ben de dedim) ama adam orta sahaya geçince kuyt çaktı kafayı. mecbur kalana kadar atiba'yı sol bekte kullanması boş tercih değil yani.

bizim asıl problemimiz oyuncu profilinde. fazla yumuşak, baskı altında hemen sinen bir takımız. şöyle skora ve oyuna isyan edecek, bir yanda da fiziği güçlü, deli dolu 1-2 adama ihtiyaç var. şu kadroyla 15 takımı yenersin ama derbilerde de sinersin. fenerbahçe 10 kişi olmasına rağmen inatçılığı ve fiziğiyle ezdi bizi. hani akılla yenersin fener'in oyununu ama işte veli'nin çıkışı, fernandes'in takımı satması, oğuzhan'ın klasik oyundan düşüşü derken gitti maç.

fener şu haliyle rahat şampiyon. herkesin ağzında olan ama pek de örneği olmayan klasik ersun yanal düşüşü yaşanmazsa vermezler ligi. bizim hedef ikincilik olmalı ve planlar ona göre yapılmalı. devre arasında 1-2 açığı kapatabilirsek alırız şampiyonlar ligi biletini.

can dedi ki...

@gokhan
Fernandes'in takimi satmasi demissin, durum nerdeyse oraya geldi hakikatten. Yalniz sampiyonlar ligi konusunda fazla iyimser oldugunu dusunuyorum, daha Avrupa'ya gidip gidemeyecegimiz bile netlesmedi.

cochise dedi ki...

Bu arada enseyi de çok karartmalıyım; ben de kaybetmiş kadar mutsuzum ama herşeye rağmen maçın son dakikalarda bize geldiğini de atlamayalım; geçen sezon yaşamamız gereken sezonu bu yıl yaşıyoruz; defolar iyice belirli oluyor; defolara uygun hameler yapılırsa geleceğimiz parlak. bu arada fernandes artık le fren olduğunu tamamiyle kanıtladı; yerine adam almak koşuluyla arada bile gönderilebilir ..

can dedi ki...

@gokhan
Biliclik duruma gelince 10 kisilik rakibe karsi 20 dakika ezilen takimini gorup hic bir deneme yapmamak baska ne ile aciklanabilir? Ne bileyim, cift forvete mi donersin, kanatlardan birini cikarip birini ortaya mi cekersin, ne yaparsan yap, en azindan dene. Hadi denemedin mac sonunda taraftar sinir buhrani gecirirken Kadikoy'den bir puan almak iyi, memnunum gibi aybaba konusmalari yapma. Biz de biliyoruz Kadikoy'den normalde bir puan almanin iyi oldugunu. Ama senden 7 puan onde olan 10 kisilik rakibine karsi 3-2 ondeyken beraberligi zor kurtardiktan sonra memnun nasil olabilirsin? Buyuk takim oldugumuzu hatirlayacak, hatirlatacak psikolojik esikleri bir turlu gecemiyoruz.

Bu arada sezarin hakki sezara. Geldiginden beri boyle tek macini izlemedigim deve Almeida'yi da tebrik edelim. Ayakla hakki yenmeyecek iki gol atti. Uyuz Fernandes'e ornek olsaydi keske. Herif resmen sabote ediyor takimi.

Futbolun doğasına hakim biri söyleyebilir mi niye Fenerbahçeli oyuncunun güçbela uzanıp şişiriverdiği top yine bir Fenerbahçeliye gelirken Beşiktaşlı şişirişi...o da aynı bitiyor? Nevzat Demir'e ekmek fırını lazım.

İkinci olup ŞL'ye gideriz.

gökhan dedi ki...

@can

uefa'dan gelecek ceza ayrı mesele ya. vebali serdal-tayfur aş'nin boynuna. biz ikinciliği kapmaya bakalım.

oyun olarak ezilmemizi oyuncu profiline bağlıyorum işte ben. bilic geri çekilim, hiç ribaund almayın, her topu rakibe verin demedi heralde. yedek kulübesinde bu gidişatı değiştirecek adam da göremiyorum. atiba'nın bekte devam etmesi gole bakarsak mantıklıymış, mustafa-eneramo ikilisinden ben de mustafa'yı tercih ederim herşeye rağmen. eneramo futbolcu değil bence :/ frei ya da muhammed girip topu ayağımızda tutmamızı sağlayabilirdi ama necip sıçtı orda da. bilemiyorum ya, daha iyi olabilirdi elbette ama fener'in kadro da bizimkinin çok üstünde be arkadaş.

YSY dedi ki...

Bende bilic'in ikinci yarı böyle bir futbol istediğini sanmıyorum da en azından taktik değişikliği falan deneyebilirdi. Çok ezildik be arkadaş. Gerçi veli mecbur çıkınca bir oyuncu değiştirme hakkını kullandı sonrasında da adam kırmızıyı yiyince belki kısıtlandı seçenekleri. En belirgin olan hatası bence fernandes'e tahammül etmesiydi. Fernandes-pektemek yada fernandes-muhammed yapabilirdi. Yalnız bu arada fenerin forvet hattı da çok bela. Her gelmeleri tehlike oldu. Sow-emenike-kuyt çok sakat bir forvet hattı. Üçü de taktı bize sağolsun. Daha webo'yu da koymadık yani.

du, levande dedi ki...

savunmada serdar ve ersan gibi futbol zekası gayet düşük iki adam ve rakip forvetleri yıpratma özelliği hiç olmayan sivok oynayınca fenerbahçe'den bu kadar pozisyon yemek normal oluyo. serdar'ı galatasaray maçındaki hatası dışında o kadar da yetersiz bulmuyodum ama bugün yedirdiği golün de dışında defalarca sow'u orda bomboş bırakıp ortaya saçmasapan koşması böyle maçlarda oynayabilecek seviyede olmadığını gösterdi net bi şekilde. atiba sağ bek motta sol bek şeklinde çıksaydık belki kuyt hava toplarında daha etkili olabilirdi ama sonuçta sağ tarafta serdar değil atiba olacağından bu şekilde sol taraftan caner beş yüz tane orta yapamazdı muhtemelen. maçın en kötüsü serdar'dı bana göre açık ara farkla. ikinci yarıda fenerbahçe 10 kişiyle o kadar risk almışken bir türlü etkili bi kontra atak geliştiremememiz de çok sinir bozucuydu. gökhan ve fernandes'in böyle bi maçta bu kadar etkisiz olmaya hakları yok. olcay'ın futbol zekasının yarısı gökhan'da olsa keşke. gerçi o zaman buralara yolu düşmezdi muhtemelen tabi.
oğuzhan'ın son yarım saatlerdeki bitikliğine bi çözüm bulunması gerek. muhammed sakatlıktan çıktığına göre artık oğuzhan'ın alternatifi olarak kullanılmalı bence. skor üstünlüğümüz olan maçlarda oğuzhan oyundan düşünce necip'i sokup orta sahayı toparlıyo biliç ama bugünkü gibi durumlar için bi alternatif maalesef yok.
fernandes'in bu takımda yeri yok bence artık bu tamamen netleşti kafamda. almeida ise resmen hayatının futbolunu oynadı. mükemmel asist, mükemmel goller. attığı ilk goldeki vuruş ustalığına inanamadım, hala da inanamıyorum. almeida'yı her zaman beğeniyorum ama son vuruşlardaki standartı bu olsa ciddi şekilde top class bi forvet olurdu.
tolga, veli ve oğuzhan iyi, almeida ve olcay mükemmel oynadılar. veli sakatlanmasaydı maçı vereceğimizi zannetmiyorum. muhtemelen bu kadar mahkum da oynamayacaktık. necip rakip baskı kurarken oğuzhan ve fernandes'in arkasında tek başına defansif orta saha olarak oynayabilecek seviyede değil bana göre. gördüğü kırmızı karttaki amatörlüğü zaten ayrı bi konu ama o kartı görmeseydi de fenerbahçe'nin baskı kurmasına engel olamazdı bence. veli sakatlandığında atiba'yı ortaya çekip motta'yı sola alabilirdi diye düşünüyorum ama sağda serdar caner'i ve sow'u bu kadar kötü savunurken solda da hava toplarında etkisiz motta olunca kuyt'tan yine bi kafa golü yerdik herhalde o şekilde de. düzgün bi sağbek gerek.

Adsız dedi ki...

woow internette ligtv canlı maç izlemek için sizleride sitemizde görmek isteriz.

Yorum Gönder

Ara