.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Temmuz 2013 Cuma

Karne: St. Pauli - Beşiktaş

Bu sezon Ekşi Beşiktaş blogunda göreceğiniz yeniliklerden birisi de Karne postları olacak. Karne, oynanmış maçtaki Beşiktaşlı oyuncuların, teknik direktörün ve de hakemin notunun okuyucuların oylarıyla belirleneceği bir post dizisi; böylece hem maç bazlı, hem de sezon sonunda daha kapsamlı bir veritabanımız oluşacak performanslara dair.

Karne postu maç bitiminden kısa bir süre sonra buraya asılacak ve de duruma göre 12-24 saatlik bir süre içinde sonuçlar toplandıktan sonra "Maç Raporu" başlığı ile analiz edilip başka bir post halinde yayınlanacak.

St. Pauli maçı içinki karnede Bilic ve ilk 11 başlayan oyunculara oy vermek zorunlu, fakat maçın ikinci yarısında gençlerin/yedeklerin girmesiyle izleyenlerin azalmış olabileceği kanaatiyle o oyuncuları notlamayı zorunlu yapmadım.

Buyrun, değerlendirme sizin, dağıtın notları (1-Çok kötü, 10- Çok iyi):

13 Yorum:

can dedi ki...

Harika bir fikir ve cok eglenceli. Olcay, Gunay, Atinc, Omer sansi en iyi kullananlar; Muhammed ve Berat da iyiceydi. Onun disinda iyi oynayan yoktu benim izleyebildigim kadariyla. (ama ilk yarida sadece 25 dakika izleyebildim yayin kesilmesi nedeniyle)

Darkpain dedi ki...

Cenkte bir değişim sezinlemedim değil, sambadenin olumlu etkilerini elbette daha uzun süreler sonra göreceğiz ama bilmiyorum belki de ben öyle görmek istediğim için bugünkü kurtarışlarını eskilerden ders alışmış gibi gördüm.

Diğer bir değişim de ön tarafta idi, topları direk almeidaya şişirip kanat adamlarına servis yapması şeklinde değil daha çok paslaşarak ve defans arkasına atılan toplar ile pozisyona girmeye çalıştık. Almeida da bu oyunda iyi gözüktü 2 defa ofsayt nedeniyle kesilen çok iyi ataklar vardı. Holosko da her ne kadar sağ bek olarak sahaya çıkmış gibi gözükse de Gökhan Töre kendisinden daha fazla sağ bek görevi üstlendi, bi kaç kere kademeye girdi, defansa yardım etti vs. biraz daha kasarsak Holoskodan da bi hilbert yaratabiliriz belki :)

İkinci yarıdaki takım meşala nedeniyle oyun durana kadar gayet sağlam gözüktü. Top çevirme ve defansif yönleri gayet iyiydi. Özellikle Atınç,Berat arkalarında da Günay umut aşılayan performanslar srgilediler. Bu isimlerin yanında ise Tanju, mehmet Akgün, Hasan Türk her ne kadar vasat gözükseler de bence rotasyon oyuncusu bile olamazlar. Muhammet,Mustafa Pektemek,Ömer de vasattı fakat gene de bir üstteki isimlerin bir tık üzerindeler. Sahanın en kötü ikilisine gelince de bunlar Gökhan Süzen ve Dentinho ikilisiydi. Defanstan oyun kurarak çıkmaya çalıştığımızda defansımız topu hep Gökhan süzen'e ulaştırmaya çalıştı ama kendisinin olumlu kullandığı hiç bir top göremedim. Bir çok duran top kullandı ve bunlarda da pek etkili olamadı. Dentinho da ayağına aldığı her topu ya ezdi ya da 5 sny. içinde düşerek faul aldı/alamadı. 2. yarıya hızlı başlamış gibi gözükse de üst üste 3-5 faule maruz kaldıktan sonra yerden kalkttığını göremedim. Kendisi adına hiç umudum kalmadı.

theotheo dedi ki...

gene yenilgi.

Adsız dedi ki...

Bu maçta yenilmenin zerre önemi yoktu, hala da yok.

Franco geldikten sonra stoper oynayabilecek 5 oyuncumuz oldu; zira bu maçtaki performansıyla Atınç da A takıma girer sanıyorum. Hatta gayet kendinden emin ve deneyim kazanmış Berat'ı da katarsak bu sayı 6 oluyor. Yabancı oyuncu kontenjanı açısından Escude gider veya 6-0-4'de 4. kalır.

Orta saha ve forvete bakılacak olursa da Dentinho ve Holosko'dan fazla bir şey beklenmemeli. Dentinho kiralık olduğu için, Holosko'nun da sözleşme şartları gereği onlar da 6-0-4 kuralındaki 4'de kalırlar.

Bana göre yerlilerden gitmeliler: M.Akgün, M.Akyüz, U.Boral.

Ne oynamış olurlarsa oynasınlar, bu bek sıkıntısı içinde yukarıdaki oyuncular dururken Emre Özkan'la Hilbert'e öncelikli olarak bye bye denmesini hala anlayabilmiş değilim. Umarım umduğum gibi bek transferi yapılır da anlayabilmiş olurum.

Hayırlısı.

can dedi ki...

@ Darkpain
Cenk'te gordugum en olumlu degisiklik cikip aldigi ortaydi. Yan toplardaki korkunc zafiyetini belki de giderebilecegini bana ilk defa dusundurdu. Ancak, bu yorum icin cok erken sayilsa da, Gunay Cenk'in ilersinde gorundu bana. Cok daha iyi bir egitimi oldugu acik, ustune ustluk iyi kurtarislar da yapti. Kalede Cenk olsaydi ikinci yariyi golsuz kapatamazdik gibi geliyor bana.

@Jjames snejder
Gercekten de Ismail'in sakatliginda elimizdeki en iyi sag ve sol bek oynayabilen oyunculari bedavaya birakmamiz olacak sey degil. Bence ne Emre ne de Hilbert kafamdaki Besiktas'in beki olabilecek seviyedeler ama gercekteki Besiktas'ta daha iyileri alinmadan birakilmalari cok aci sonuclar verecek gibi. Onder Ozen'in bir bildigi vardir diyorum, demek istiyorum ama gunler geciyor ve endiselerim yukseliyor. Sag ve sol bek, defansif orta saha %100 sart, yani alinmamalari durumunda mevcut kadroda bu mevkiyi doldurabilecek bir tane bile adam yok. (Normalde en az iki adam gerekir ya, hadi neyse) Muhtemelen ayni sey kaleci icin de gecerli (Olumlu izlenimlere sahip oldugum Gunay'i daha cok kisa izledigim, Cenk'inse ne kadar eksiklerini kapatabileceginden emin olmadigim icin hadi bir olasilik var diyelim). Bunlara ilaveten bugune kadar izledigimiz oyunlariyla Besiktas ilk 11'ine dogrudan yazilabilecegini dusundugum Fernandes, Oguzhan, ve de belki Olcay disinda oyuncu olmadigini ekleyeyim. Stoper ikilisinin kim olacagi soru isareti. Franco ilk 11 oynayabilir mi, Sivok devam edecek mi, Escude'nin statusu ne, iki sene onceki Ersan bir ruya bir serap miydi vs. Gokhan Tore ve Holosko ikilisi sag kanadi goturebilir mi? Yoksa Omer oraya mi devsirilecek?

Ozellikle Eneramo transferi saglik sorunlari yuzunden iptal olmadiysa elimizde verili olan kadronun su anda herkesin mevkilerine uygun olarak oynayabilecegi tek format hucumcu 3-5-2 gorunuyor. Bek ve defansif orta saha yok , kadroda siskin miktarda bulunan stoper ve forvetler degerlendiriliyor...Escude supurucu oynar mi ki? Yavas ama hem tecrubeli hem de topu iyi oyuna sokuyor. Aslinda Pedro Franco iyi cikarsa hem defansif hem de ofansif olarak takim iki tik yukari cikabilir, gorucez. Yabanci hakkini da 3 yabanci stoper, Fernandes, Almeida (Eneramo), Holosko (Dentinho) olarak kullanabiliriz.

Neyse ki bunlari ben degil Ozen ve Bilic dusunecek. Umarim iyi dusunup, iyi kararlar verebilir, ve de verdikleri kararlari uygulayabilirler. Galatasaray 6 yabanci karari ile cok zorlanacak da olsa cok iyi bir kadroya sahip. Fenerbahce'nin kadro yapisi cok net degil, o yuzden onlarin yasayacagi sikintilari gorecegiz ama gene de cok alternatifli bir kadrolari var. Bizse su ana kadar en sikintili oldugumuz yerlere sag kanat haricinde ilk 11lik adam almadik ve ustelik berbat da oynamis olsa 1. kalecimizi ve vasat ama gayretli oyunlu sag-sol beklerimizi kaybettik. O yuzden Bilic-Ozen-yonetim umarim ellerini cabuk tutarlar.

Adsız dedi ki...

@can

Sorun şu ki, bunlar oyuncuların gelişimi açısından sınırlı miktarda input katılabilecek bölgeler. Özellikle DM için bir oyuncunun hem yeteneği olması gerekiyor, hem de belirli bir yaşa kadar eğitim alması. Bunu iyi gören Avrupa takımları bir yığın DM oyuncusu yetiştiriyor. Örneğin Fransız takımları (ve dolayısıyla milli takımı) Toulalan gibi başarılı istisnalar dışında Afrika kökenlilerle bunu sürdürürken, bir dönem Linderoth'lu, Gravesen'li, Poulsen'li İskandinav ekolü sırıtmıştı, bir dönem de ve hala İtalyanlar. Chelsea bile tonla para sayıp 30'luk De Rossi'yi almaya çalışıyor mesela. Bizde de bu bölgede en başarılı oyuncu takıma 31 yaşında gelen Giunti olmuştu. Brezilyalılarsa bu konuda nispeten daha geç uyandılar. Özellikle kendisi de bir DM olan Dunga'nın milli takımlarının başına gelmesiyle birlikte artık Avrupalı rakipleriyle mücadele eden Brezilya formatı daha ön plana çıktı. Her ne kadar Dunga'lı takım çok başarı sergileyemese de, bu yaklaşım devam etti ve şu anda DM yetiştiren ülkelerin üst sıralarına tırmanıyorlar. Beklerde bu durum ülkelere göre daha yaygın, ancak tıpkı DM için olduğu üzere ülkemizde pek yetişmediği aşikar.

Beşiktaş'ın da ötesinde herhangi bir STSL takımı için: 6 yabancı sınırı mı var? Bana sıfırdan takım yap deseler 2 bek ve bir DM'yi paso yabancı yazar, geriye kalan 3 kontenjanı diğer bölgelere yayardım.

can dedi ki...

@ james snejder
Acikcasi 3 yabanci hakkini saydigin mevkilere alsak gene de hic yabanci sorunu yasamayiz. Takimda Fernandes disinda kesilemeyecek yabanci oyuncu yok ne de olsa.
Bu arada ben defansif orta sahaligin yok buyuk bir yetenek gerektirdigini dusunmuyorum. Mucadeleci, top calmayi ve pozisyon almayi bilen bir adam biraz pas yapabiliyorsa bu mevkiyi doldurabilir. (Cisse, Giunti, Ernst) Zaten boyle bir adamin sutu, yaraticiligi, driplingi filan iyiyse en iyi takimlar pesinde oluyor.

theotheo dedi ki...

@sneijder

gökhan gönül gibi bi bekin olunca ona gerek kalmıyo birader.

artık şu rezilliğin farkına varalım beyler.

liglerin başlamasına 1 ay kala, takımda hiç bir gelişme yok. antalya bile gidiyo barosu falan alıyo. konyaspor kaleye itandjeyi alıyo eski liverpoollu. yani ne bilim herkes bişeyler yapmaya çalışıyo ama bu yönetimle bi yere varacağımızı düşünmüyorum.

beşiktaşın büyüklüğünü kullanamayan bir topluluk görüyorum yönetimde. yani bu yönetim gider gençlerbirliğini yönetir ok derim. ama beşiktaş böyle yönetilmez beyler. herkesin artık kendisine gelip gerçekleri görmesi lazım.

size çok net bi soru soruyorum.

sene başından beri yapılan transferler günay, gökhan töre franco vs.

bu transferleri gençlerbirliği yaptı deseler şaşırır mıydınız? ben gayet normal karşılardım. hatta önemsemezdim bile.

işte beşiktaşın şu anki transfer politikası gençlerbirliğinin gaziantepin politikası ile aynıdır.

şu anda beşiktaş futbolunun başında, ben 3 sene sonra teknik direktörlük yapmaya başlıcam diyen eski ntv yorumcusu var.

kalesinde defansında elle tutulur bir tane adam olmayan bir takım var. hala ve hala şaka gibi toramanla sözleşme uzatan, escudeyi göndermeyen bir zihniyet var.

ya bakın çok açık söylüyorum bu sene bu takım 3. de olamayıp şampiyonlar ligine gidemezse kimse şaşırmasın.

Adsız dedi ki...

@can

Bence eskiden öyleydi, yani defansif orta saha genellikle arkayı kollardı o kadar. Son yıllarda bu iş değişti. Bu konuda kısa ama gayet öz bir yorumu Viera yapmış:

http://performance.fourfourtwo.com/pro-tips/patrick-vieira-how-to-be-a-midfield-destroyer

wikipedi'de ise bu mevki hakkında şöyle bir yazı var ki, DM'nin son 10-15 yılda değişen misyonunu güzel anlatmış:

“Defensive midfielders require excellent positional sense, work rate, tackling ability, and anticipation (of player and ball movement) to excel. They also need to possess excellent passing skills and close control to hold the ball in midfield under sustained pressure. Most importantly, defensive midfielders require great stamina as they are the onfield players who cover the greatest distance during a professional football match. Deep-lying playmakers typically require a good first touch under opposition pressure and the ability to play long crossfield passes to attacking players further upfield.”

İşin ilginç tarafı, Almanya'da yetişen tonla Türk kökenli futbolcu arasında da sağlam bir DM oyuncusu yok. Aslında defans oyuncusu da fazla yok. Bu da gurbetçi oyuncuların henüz erken dönemlerden itibaren daha çok gol atma üzerine yoğunlaştığını gösteriyor. Sürpriz değil, bizde de aynı.

@theotheo

Maalesef G.Gönül gibi bir yerli sağbek halen yok. Bu durum milli takıma da yansıyor zaten: alternatifi S.Kurtuluş ve V.Sarı.

Adsız dedi ki...

GS U-20 Dünya Kupası'nda parlayan 19 yaşındaki Iraklı solbek Ali Adnan Kadhim'in transferi için bir hayli yol kat etmiş. Halen elindeki solbekler: Riera ve Hakan Balta.

Holosko'dan sağbek Ersan'dan solbek olur mu? Melekler dişi mi erkek mi?

JimmyLue dedi ki...

james sneijder. seni özledim. aslına bakılırsa buradaki herkesi özledim. gürcan ile shelby kardeşleri.. o değil de yıllar geçiyo ve sanki teoteo olgunlaşıyo.ona da mı bi karne versek her maç sonu:) ayrıca bu takıma bir adet önlibero(Selçuk Şahin'e dahi fitim), bir adet sağ bek (mümkünse serdar kurtuluş olmasın),bir adet de sol bek gerek. ve bu takımın oynayacağı bi stad belirlense de önümüze baksak..

alper dedi ki...

Yv arkadaş benmi yaşlandım artık bilmiyorum ki..GS Ali Adnan için çok yol katetmiş diyorlarda GS veya herhangi bir türk takımı(Kayserispor hariç) Ali Adnan'ı transfer etsin fitbol maçı izlemem bir daha.At fava bekle gör.Biz boşuna mı A.Yıldırım FB nin başında ebedi kalsın diyoruz.Olaki GS nin Ali Adnan ile anlaşma zemini olsun oluşsun adam dünyayı tersine döndürür o günlük.Ki ben GS nin görüştüğüne bile inanmıyorum o ayrı.

Adsız dedi ki...

@JimmyLue

Hoşgeldin! Sen ara verdikten sonra futbolda yeni bir teknik ve yönetim ve kadroya karşın yorumlara devam ediyoruz gördüğün gibi :) Çünkü yine aynı durumdayız: "sil baştan yapıyoruz bir süre bir şey beklemeyin" demediler, transfer yapmaya başladılar. Eh malum biz de geçen sene olduğu gibi arafta kalıp önümüzdeki sezonda ne iş yapacağız durumlarına yöneldik. Beşiktaşlının derdi bitmez. Zaten hep önümüzdeki maçlara bakacaz. Yorumlarını bekliyoruz.

@alper

Buradan durumu biz de bilemiyoruz ama hadi diyelim GS almadı. Topraklarımızda koskoca U-20 turnuvası oldu. Bizden bir yetkili izledi mi? İzlediyse o kadar takım arasından dikkatlerini çeken hiç mi kimse olmadı?

Yorum Gönder

Ara