.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Temmuz 2013 Cuma

St Pauli - Beşiktaş Hazırlık Maçı


9 Yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Sag bek Holosko, sol bek Ersan. Adam daha nasil anlatsin meramini?

BJK4EVER dedi ki...

Meramini anlatmasin. Sol bek Gokhan Suzen, sag bek Tanju Kayhan olsun, cok mu zor? Veya altyapidan 2 bek oynatilsin. Yillardir benim antrenorlerde en cok gicik oldugum sey oyunculari abuk subuk mevkilere devsirmeleri, ki ne hikmetse hep bizim takimin antrenorleri yapiyor bu tur sacma isleri.
Forvet Burak sag acik, stoper Toraman sagbek, sol acik G.Suzen solbek, sol acik Veli onlibero, sol bek Tello 10 numara, 10 numara Delgado onlibero, hatta Almeida sol acik bile gorduk bir ara. Bir ara Bobo'yu sol acik oynatacaktik, Sanli kaptan sayesinde kurtardik pacayi.
Insallah Bilic de sacmalamaz. Hicbirsey istemiyorum, duz bir taktik, herkes mevkisinde oynasin arkadas, cok mu sey istiyorum?

can dedi ki...

Tanju'ya tamam da "sol bekimiz" G. Suzen'i "yanlis mevkide oynatilan adamlar" kategorisinde saymissin zaten. :) Terim'e hayranligini vurguluyor ya surekli, belki Holosko'dan bir Riera yaratma sevdasina dusmustur. Aslinda Hilbert ile ozellikleri kismen benziyor Holosko'nun. :)

BJK4EVER dedi ki...

O en azindan anlanabilecek bir durum. Suzen en azindan hayatinda bir 20-30 mac solbek oynamistir, Holosko hayatinda sagbek oynamamistir sanirim?

Bu arada izleyemeyenler icin link, ben de ilk yariyi kacirdim ikinci yariyi izlemek lazim, malum saglam ilk 11'le cikmisiz, ciddiye aliyoruz sanirim;

http://trsports.es/

channel 4'te yayin iyi.

BJK4EVER dedi ki...

Anlasilan o ki bu sene de 'basarili forvet olarak alinan ancak sag acik olarak kullanilip pic edilen oyuncu' kontenjanini Omer Sismanoglu dolduracak, hayirli ugurlu olsun.

24 yasindayim, umarim olmeden evvel su takimi cift forvet oynatan ve oyunculari kendi dogal mevkisinde kullanan bir hoca gorurum oteki dunyaya goc etmeden.

Adsız dedi ki...

4-4-2'de Oğuzhan ve Fernandes şeklinde bir orta alanda sağ ve sol kanatta oynayacak oyuncuların da olacağını varsayarak, iki forveti de eklerseniz geriye zaten kaleci ve 4 defans oyuncusu kalıyor. Başka bir sorun: Orta alanımızda özellikle defans yönü kuvvetli olan bir DM/CM yok. Fernandes istikrarlı değil, Oğuzhan ise yıpratma adına işleri yaparken -henüz- doğrudan defansif özelliği gösteremiyor. Milan'da Pirlo ve Gattuso gibi 2 efsane adam varken bile çift forvet oynamadılar, bu halde bizde de zor.

Aslında olay 4-3-3'de Ömer'in veya Pektemek'in kanat oynaması değil. 4-3-3 sisteminde bekler çok sağlam olmalı (artık 4-4-2 dahil hepsinde öyle olmalı zaten) ve bunu iyi uygulayan takımlara bakarsanız da böyle olduğunu görürsünüz. Hücum yapmaya başladığınızda beklerin sağlam bir şekilde ileri çıkmasıyla o ilerdeki “3” ün içeri kat etme şansları doğuyor ve gerideki “3” ün en az ikisinin de ceza alanına yaklaşmasıyla rakip defansın dengesi bir hayli bozuluyor. FB bu bek olayını yıllarca deneme-yanılma ile öğrendiği için sağda Gökhan varken solbek bölgesine de Kadlec'i aldı.

Zamanla oturacağını düşündüğüm diziliş şekli şu olabilir:

Kaleci
Sağbek-Franco-Sivok-Solbek
Fernandes-DM-Oğuzhan
Töre-Olcay
Pektemek

Tabii bu isimler ilk 11, maçına göre değişebilirler.

Kısacası, hala iki bek ve bir DM eksik. Toraman'ı sağbek oynatmaya çalışmak, Ersan'dan veya Süzen'den bek yaratmaya çalışmak boşa kürek sallamaktır. Tanju kesici bir isim, ancak hücum işleri için ağır. İyi bir yedek olur. Testi delik su akıtıyor, oysa bizim suya ihtiyacımız var. Bu halde yapmaya çalıştığımızsa taşındığı zaman patlayacağını bilsek de en azından su daha fazla kaçmasın diye akan yere sakız yapıştırmak.

Yabancı kontenjanı dikkate alındığında kalecinin yerli olması kaçınılmaz gibi. Geriye, bekler ve DM için 2 yabancı kontenjanı kalıyor. Biri kesin DM için olacak zannımca. İş, iyi bir yerli ve yabancı bek bulmakta.

Vakit kaybediyoruz.

Adsız dedi ki...

Aranırsa tonla DM adayı bulunabilir demiştim. Bir tane benden gelsin:

Lille takımında oynayan 19 yaşındaki Meite.

Yorum Gönder

Ara