.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Temmuz 2013 Cumartesi

Maç Raporu: St. Pauli - Beşiktaş


En iyi üç: Günay Güvenç, Olcay Şahan, Atınç Nukan

En kötü üç: İbrahim Toraman, Mehmet Akgün, Gökhan Süzen.

Slaven Bilic: 6.6 - İlk sınavından hatırlanacak olan Holosko denemesi oldu. Takım geçen seneden bildiğimiz gibiydi: Hücum organizasyonları vardı fakat defansif yetersizlikler hala daha orada. Kısıtlı sürede takıma vereceği zaten kısıtlı, fakat herkese eşit şans vermesi olumlu bir intiba bıraktı.

Cenk Gönen: 5.0 - Beşiktaş taraftarının Cenk'e tekrar güven duyması zaman alacak gibi. Dün çok iş düşmedi kendisine, fakat uzaktan iki şutu sektirmesi ve yan toplarda güven vermemesi notunun düşük olmasına yol açtı. Vasat bir performans sergiledi.

Ersan Gülüm: 6.1 - Sol bek mevkiinde oynadı, hücüma katkısı sınırlı idi, fakat defansif olarak ziyadesiyle yeterliydi. Beşiktaş'ın daimî sol beki olma ihtimali zayıf, ancak İsmail'in yokluğunda B planı olabilir.

Tomas Sivok: 6.6 - Bildiğimiz Sivok idi, ne eksik ne fazla. Aldığı puan da standardında oldu.

Julien Escude: 5.7 - Kendisinin Sivok'tan daha kötü puan almasının sebebi taraftarda henüz bırakamadığı olumlu intiba olsa gerek. Bu stoper bolluğunda, Franco'nun performansına da bağlı olarak +4 olması muhtemel.

Filip Holosko: 5.0 - Kariyerinde daha önce sağ bek oynadı mı bilmiyorum, cevabı muhtemelen hayır olur. Taraftarın merhametli davrandığını söyleyebiliriz aldığı nota bakarsak. Yediğimiz golde kademe hatası vardı, bir-iki saçma top kaybı oldu, fakat en azından ofansif katkısı vardı bek mevkiinden. Gökhan Töre - Holosko ikilisi kötü bir kabustan hallice olur sağ kulvarda.

Veli Kavlak: 5.8 - İsabetli pasları oldu, ara pasla hücum başlatmaya çalıştı, fakat neticede vasatî bir performans sergiledi.

Manuel Fernandes: 6.2 - Maçı çok ciddiye aldığını söylemek mümkün değildi. Rölantide oynadığı bir maç için katkısı fena değildi, hücum organizasyonlarında liderlik yaptı, ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golde asist katkısı vardı. Lig başladığında performansı değişecektir.

İbrahim Toraman: 4.5 - Aldığı not itibariyle Mehmet Akgün ile birlikte maçın en kötüsü seçildi. Sahada ismi pek duyulmadı, o da duyurmaya çalışmadı. Bir sonraki maçta kendisini sağ bekte görebiliriz.

Olcay Şahan: 7.3 - Bıraktığı yerden devam ediyor: Hücum organizasyonlarında etkindi, top aldı, verdi, bölgesini etkili kullandı. Hazırlık maçı olması performansını etkilememişti.

Gökhan Töre: 5.5 - Klişe tabir olsa da; henüz takıma alışamamış. CV'sinin anlattığı performanstan uzaktı. Hücumda yerini bulamadığı belli. O bölgede alternatifleri yabancı olduğu için nihaî olarak bir adım önde olsa da, bu performansı yetersiz. Defansif olarak Olcay'dan daha iyi olduğu da söylenmeli.

Hugo Almeida: 4.8 - Durumu netleşmedikçe, performansı da netleşmeyecek.

*  *  *
Günay Güvenç: 7.6 - Hem yeni bir isim olması, hem de yaptığı kurtarışlar ve hava hakimiyeti Cenk ile arasındaki puan farkını açıklıyor. Gol yemedi, güven verdi. İlk izlenimi çok olumlu oldu.

Gökhan Süzen: 4.6 - Bek mevkiinde sırıtmaya devam ediyor. Yedekler arasında yer alması, Bilic'in kendisine farklı bir rol düşünebileceği anlamına geliyor olabilir. Bu haliyle geçen senenin "dağ fare doğurdu" transferi olarak anılmaya devam edecektir.

Berat Çetinkaya: 5.8 - Hata yapmadı, fakat ekürisi Atınç'ın gölgesinde kaldı. Verilen şansı kötü kullandığı söylenemez.

Atınç Nukan: 7.2 - İkinci yarının Günay ile birlikte en çok göze batan ismiydi. Bir elin parmağından fazla kritik müdahalesi oldu, fiziği de kendisinden umutlu olunması için bir başka sebep. Stoperlerimizin yarısı kadar bekimiz olsa...

Tanju Kayhan: 5.7 - Holosko'dan sonra kim oynasa daha iyi oynayacaktı, fakat gene de yeterlilik güveni veremedi. Sağ beke alternatif bulunana kadar şans verilmesi iyi olabilir.

Hasan Türk: 5.0 - Hasan'ın geçen sene başından beri yaşadıkları bir gün kitap olmasa da blog post'u olacaktır. O ilk heyecanın gerisinde kalıyor hep. Sırıtmadı, ama fazlası lazım.

Muhammed Demirci: 6.3 - Bu sezonki kazançlardan birisi olabilir. Birkaç etkileyici ara pasa imza attı, fakat topun ayağına gereğinden fazla yapıştığı anlar da oldu. Yeteneği abartı değil, biraz profesyonel tecrübe ile güzel şeyler olabilir.

Mehmet Akgün: 4.5 - Silikti, notu da silik oldu.

Dentinho: 4.8 - Benim kanaatimce geçen sene gördüğümüzden daha iyi olduğunu gösterdi ve sahanın iyilerindendi, fakat taraftar benimle aynı fikirde değil belli ki. Değerlendirmesi yorumlarda yapılsın.

Mustafa Pektemek: 5.9 - Standardının altındaydı, fakat etrafındaki oyuncularla fazla bir kimyası olduğunu da söylemek mümkün değildi. Mustafa'nın yetenekleriyle formasyon arasındaki her daim var olabilen çelişkiler fazla olmaz umarım.

Ömer Şişmanoğlu: 6.1 - Kötü değildi, dünkü hücum kadrosuna bakınca daha iyi bir performans beklemek de haksızlık olabilirdi. Aldığı not, beğenildiğini gösteriyor.

16 Yorum:

gökhan dedi ki...

http://img203.imageshack.us/img203/5875/f7oo.jpg

toraman'ın sırrı göbeğinde.

can dedi ki...

Toraman gecen sene cok menemen yedi ondandir :) O degil de notlari gorunce kendimi sifirci hoca gibi hissettim ki genelde notu bol bir hoca olarak bilinirim. Ama not dagiliminda bir supriz yoktu. Bu tabloya bakinca agzimda en aci tat birakan bir kere daha Almeida oldu. Takimin en fazla kazanani, katkisi minimal, o da oynadigi zamanlarda. Kendisinden ve ona harcayacagimiz 5.5 milyon eurodan kurtulup duzgun bir santrafor alabilsek ne kadar guzel olurdu ki bence bu paraya ondan cok daha iyisini almak mumkun.

theotheo dedi ki...

@can

doğru almeidaya vereceğimiz paradan kurtulalım. onun yerine ömer şişmanoğlu ve sezer falan alalım. hatta fernandesi de göndersek iyi olur. yerine fenerin 4.5 tane döküntüsünü daha alırız. selçuk şahini bile alamazsın ya neyse.

ahmet kavalcı da istifa ediyormuş son dakka haberi düştü. yönetim bitik durumdadır. devre arasını göremez.

Adsız dedi ki...

Can'ın dediği gibi ben de biraz sıfırcı hoca olmuşum sonuçlara göre. Fakat genel dağılım bayağı dengeli olmuş.

Aklıma takılan konuyu da yazayım içimde kalmasın. Holosko. Hepimiz geçen sezon kendisine aferin dedik, aslanım dedik, hırsını ciddiyetini yitirmiyor dedik vs. Fakat dikkatimi çeken şu: Ömrü billah hücumcu oynamış bir adam, ki bunu da ne kadar başarabiliyor tartışılır, hocası kendisini bu yaşta sağ bek oynattığında hiç mi bikbik etmez? Hadi bunu yapmadı, maçtan sonraki demecinde şöyle diyor adam: "sağ bekte de kötü oynadığımı düşünmüyorum. ileriye çıkışlarımda kötü olduğumu düşünmüyorum ancak savunmada kendimi geliştirmem lazım". Evet elimizde geçmişte yaşanan bir Ertuğrul örneği var, JBT de kendisini bir anda defansta oynatmıştı. Yani böyle olaylar oldu. Fakat 29,5 yaşına gelmiş ve hücum bölgesinde de defansı kısıtlı olan bir oyuncu olan Holosko'nun sözleri bana çok iddialı geldi.

Ya da biraz daha acımasız olayım:

Zagor'dan okuduğumuz kadarıyla "bir Çinli nedensiz yere sürekli gülüyorsa sorun var demektir".

can dedi ki...

@ james snejder
Holosko belki takimda yer bulma konusunda en sansli oldugu yeri sag bek goruyor olabilir. Acikcasi ondan iyi bir sag bekimiz var mi, tartisilir! Saka maka bakinca da Holosko ve Hilbert'in ofansif ozellikleri oldukca benzer. Ikisi de hizli, cok kosan, cabalayan, kanat bindirmesi yapan ama calim yetenekleri kisitli ve bir tane isabetli pas, orta yapamayan adamlar. Insan bu adami sag kanat yerine zaten adam olmayan sag bekte degerlendirebilir miyim diye dusunebilir. Gecen sene Samet bu pozisyonda M. Akyuz'u denediginde bunu hakli olarak Samet'in sacmalamasi olarak algilamistik. Simdi Bilic'e daha toleransli davraniyoruz. Bir arkadas mevkilerinde oynatin su adamlari diye feryat etmisti; belki hakli ama bu adamlarin bu kadar beksiz kalmasinin hesabini kime soralim?

Toraman'in gobek neymis ya oyle? :S

Ben sahsen 5'i maca basladigi hali olarak aldim, bu macta verdigim notlar da 4-8 arasi degisti. Mesela 6 demek "hata yapmadi, neyse" idi.

Notlarin ortalamasini alirken "robust" analiz yaptim zira belli bir degerlendirme standardi olmadigi icin farkliliklar olabilir. Ortalamalar 0.1-0.2 puan uste cikti o yuzden.

alper dedi ki...

Tipik BJK taraftarı oylaması olmuş sonuçlara bakınca.Ön yargılar havada uçuşmuş.İzlediği yada izlemediği maça göre puanlar verilmiş.

Benim BJK konusunda düşünme kapasitem çok sınırlıdır.2 şeye azami dikkat ederim yalnız.
1-BJK ile ilgili bir konuda -takım,stat,futbolcu olabilir- GS hangi taraftaysa karşı tarafa geç.
2-BJK yönetimi ,fitbolcuları,açıklamaları ve demeçleri hakkında Çarşı hangi taraftaysa karşı tarafına geç.

Burdan bakınca gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki (izlemedim bu arada maçı) İ.Toraman sahanın en iyisi O.Şahan'da sahanın en kötüsüymüş.

dominic molise dedi ki...

escude, dentinho, almeida, holosko.

escude karsilikli fesih; almeida sat, holosko takasta kullan. dentinho hehehe.

bi de yabanci sinirlamasi olan bir ulkenin takim kadrosunda bu adamlar.

escude 8. yedek stoper, almeida kezban liseli kiz, holosko casper, dentinho hehehehe. daha ne diyim.

Adsız dedi ki...

http://www.fanatik.com.tr/fenerin-cezasi-indiriliyor_3_Detail_34_321165.htm

- Tahkim Kurulu üyeleri savunmayı yeterli bulmayınca ceza mı artıyor?

- "Karar ne olursa olsun CAS'a gidilecek" olayını açalım mesela. Diyelim Tahkim Kurulu her ikisine de sadece erteleme verdi, yine de CAS'a mı gidecekler? Ayrıca CAS'a gitme durumunun TK üyeleri tarafından normal statünün devamı kabul edilmesi nedirkine?

- "1+0 ya da 0+1" ne lem? :))

alper dedi ki...

Kasımpaşa stadı hayırlı olsun bu arada..

Ama demedi demeyin.Bizim ÇARŞI güruhu o stadın adından dolayı kalkıp küfür eder ileri geri konuşur ileri solculuk yapar adam da kızar İnönü resti çeker.

alper dedi ki...

https://twitter.com/furkanito/status/356436423571808257 https://twitter.com/burakc03/status/356437107251752960

Daha yazdığımın mürekkebi kurumadı yav.Stat değil fitbol topu bile çok bunlara.Niyetleri başka çünkü.Bu taraftar yapısı ve zihniyeti ile BJK üçüncü büyük olmuş büyük başarı.

Unknown dedi ki...

ona buna yalakalık yapacağına varsın üçüncü büyük göndermesi yapılsın bu takıma bu camiaya, zaten Beşiktaş semtinden % 70 hükümet karşıtı x partisi çıkıyorsa vardır insanların bir bildiği.. beğenmeyen renkli takım tutar..

bunlarda farklı sitelerden, st pauliye yazık olacak, oraya da el atmaları yakındır!

http://www.akdenizgazete.com/images/haberler/besiktas_st_pauli_macinda_gezi_protestosu_h16375.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1004617_10151747490584297_1445839322_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1004060_10151747647009297_1404407200_n.jpg

https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/p480x480/1004754_10151747525264297_826604780_n.jpg

sadrazam dedi ki...

@alper

güruh (TDK): Değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk, derinti, sürü.
Halk tabiri: büyük baş hayvan sürüsü.

Herkesin fikrine, düşüncesine saygılıyım. Ancak terbiye sınırları dahilinde.
Sevsen de, sevmesen de saygı duymak zorundasın.
Şahsen ben de RTE ismi ile BEŞİKTAŞ isminin yan yana gelmesinden rahatsızım.

can dedi ki...

RTE'nin adini tasiyan bir stadda oynanmasina son derece soguk bakiyorum. Oynanirsa da umarim Besiktas taraftari gereken cevabi verecektir. Ayriyetten su yilan hikayesine donen stad isi yuzunden Besiktas yonetiminin dozunu arttirarak surdurdugu iktidar yalakaligindan ve Cevahir gibi Inonu'ye kacak yalakalik pankarti astirtan ve onu destekleyen guruhtan cok rahatsizim.

alper dedi ki...

İnönü ismi de çok fiyakalı isimdi hani.Beşiktaş taraftarı da o stat ve isme gerekli cevabı vermiş idi seneler seneler boyunca.

Deniz dedi ki...

Karar değişmedi Tahkim'de, geçmiş olsun.

Yorum Gönder

Ara