.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Egemen ile Yollar Ayrıldı

NTV Spor'un son dakika haberi bu. Bugün hızlı bir gündem var, ve zaten ufukta da yavaşlayan bir gündem yok.

Egemen süreci ve yürütülen pazarlıklara dair eleştirimi zaten yapmıştım daha önce "Kim Neyi Feda Ediyor?" başlığında. Şimdi sürece retrospektif olarak bakalım.

1. Yönetim "maaşında indirim yapmayan ile yollar ayrılır" gibi kesin bir yol benimsedi. İçinde bulunduğumuz maddi dipsiz kuyuyu düşününce, gayet de olumlu bir hamleydi bu.

2. Egemen özelinde yukarıdaki beyan, televizyonda Ahmet Çebi tarafından tekrarlandı.

3. Egemen ile anlaşma sağlandı. Daha doğrusu Egemen "ben maaşımdan bir gıdım inmem" dedi, yönetim de "iyi madem" dedi. Bu noktada yönetim maaş pazarlıkları konusunda kendi kendini yalancı çıkaran bir tutum izlemiş oldu.

4. Egemen'in "feda"sı üzerine Sivok ile yollar ayrıldı dendi, Sivok'tan arttırılan para ile Olcay'a 1 milyon Euro verildi. "Maaş politikası" konusunda kafalar daha da karıştı.

5. Gün içinde Samet Aybaba'nın açıklamalarından "Egemen gidici, Sivok kalıcı" izlenimi edinildi.

6. Egemen'e "alacakları karşılığında bonservisi" (futbol dünyasında en nefret ettiğim pazarlık yöntemi sanırım) verildi. Kendisinin Fenerbahçe'ye imza atması bekleniyor.

Bir tarafım "zararın neresinden dönülse kârdır, geç de olsa tutarlılığa kavuşmak iyidir" derken, öbür tarafım "bu yönetimde kişilik bölünmesi var galiba" endişelerinde boğuluyor.

100 Yorum:

delgado dedi ki...

yanlış görmediysem 1.4 milyon euro alacağı mı ne varmış egemenin kulüpten. gitmesi çok normal o yüzden. yönetimin yapabileceği bir şey yok gibi. eller kollar bağlı.

Bence Egemen'in gitmesinde sorun yok zaten. Hatta durum buraya gelmeden gitmesinde de sorun yoktu. Kulubun borcu olmadigi kimse yok. "Parali baskan" vardi ama ne hikmetse 2 sene once Baki Mercimek, Serdar Ozkan falan bile kulube haciz, icra karari aldirabiliyordu :)

Ben 6 yillik bir borc akumulasyonundan sonra yonetime en azindan Eylul'e kadar firsat taninmasi yanlisiyim zaten, kolay degil durumu toparlamak. Sadece biraz guven versinler, biraz istikrarli, kararli olsunlar; baska beklentim yok.

delgado dedi ki...

güven için yapmaları gereken yönetimin beşiktaşlıları biraz daha bilgilendirmesi. fikret orman zaman zaman televizyonlara çıkıp durumun vahametinden bahsetti ancak taraftarların büyük çoğunluğu aman quaresma, umudumuz quaresma diye ağlıyor. forzada takıldım da bir-iki gün sinirlerim bozuldu. önce bu mallara bir daha quaresma demeyecekleri şekilde durumun iyice izah edilmesi, kafalarına bilançoyu vura vura göstermeleri gerekiyor. illallah lan.

Sanirim sorunlardan biri de o. Birden "durum cok kotu" demek istemiyorlar, alistira alistira goturmek istiyorlar belki ama bu sefer de insanlarin beklentileri iyice sacmaliyor. Sakal-biyik-tukuruk ic ice.

Adsız dedi ki...

Olcay Şahan'a 1 milyon avro garanti para verip geçen sene 50 maç oynamış adamın aldığı paraya göz dikmek ikiyüzlülüktür. 3 kupa almış takımın ne vereceği garanti olan oyuncularını elinde tutamayıp yeniden takım kurmaya çalışmak plansızlıktır(Çalışıldığına da emin değilim).100 yıllık camia, marka değeri diyip var olan marka değerini yerin dibine geçirmekde çapsızlıktır.

Iste Olcay'a o parayi verince zaten kredibilite sarsiliyor. Yoksa Egemen'in 1 milyon avrosunda bile goz olmasi mantikli.

Soru su: Besiktas 1. ligde sampiyon olabilir mi, olmasi icin ne kadar harcama yapmalidir, bu riske deger mi? Benim icin cevabi, Besiktas'in sampiyon olmak icin risk alacak durumda olmadigidir, zira senelerdir bir halta yaramadi.

Oradan ikinci soruya geciyoruz: Besiktas'in 3. olmasi ile 5. olmasi arasinda maddi gelir/gider farki ne kadar olacaktir? Egemen'i tutmak, bu farkta ne kadar etkili olacaktir? Diger bir deyisle, Egemen'in Besiktas'a marjinal getirisi nedir?

Bence 2 milyon Euro degildir. O yuzden de gidebilir Egemen.

QuaresmA dedi ki...

Bence de gidebilir.
Gerets dönemi Galatasaray şampiyon olabildiyse herkes olabilir. Şimdi Sivok ile anlaşılır belki ? Öyle olursa stoper ikilimizde Egemen çıkmış, Ersan girmiş olur. İlk anlık 2 milyon civarı + birkaç sezonluk 2.5 milyonluk tasarruf var. Bence mantıklı.

Bizim takımda kimin ne kadar maaş aldığıyla ilgili bi tablo var mı ? Hücumcu yerli oyuncuya ödenecek 1 milyon euro ne kadar mantıksız onu merak ettim.

e.t. dedi ki...

bir dert haline gelen 'çok fazla sol stoper / sol ayaklı stoper var' durumu da ortadan kalkmış oldu bi yandan da..

olcay'ın maaşına ben de şaşırmış anlam verememiştim ama, veli ve veli ayarındaki oyuncuların da maç başı paralarını ekleyince bu paraya yaklaştığını farkettim. sanırım maçbaşı olayı yok olcay'da, tertemiz 1M€ var sadece. ha maçbaşı olsa daha iyi tabi de neyse

Nuranesc dedi ki...

Veli demişken, artık Veli'ye düşen çok çalışıp Ernst'in yerine oynamak olmalıdır. Bir de Ersan çook çalışıp ilk sezonundaki çıkışını sürdürürse Beşiktaş kara geçer. Hadi olmadı diyelim 2 kere olmıyacak hata yaptı, bir de Egemen'in atacağını varsaydığımız kafa golünü de kaçırdı. Etti dohuzz, yani bu sezon en kötü varsayalım 9 puan bu yüzden kaybedelim, bu puanlar 2 kusur milyon Euro eder mi? Ben de zatan 3-4'lüğe oynamak bile bu şartlarda yeterli buluyorsam olası kötü durum senaryosunda bile karda görünüyoruz derim.

Adsız dedi ki...

bazı taraftarların durumu en kısa zamanda idrak etmesi lazım..hangi platforma baksam, haberlerin altında ki yorumların çoğu; dertsiz tasasız gram borcu olmayan, şampiyonluğun bir numaraları adayı takımın taraftarlarınca yapılan yorumlar gibi..la uefadan ihraç yedik,bankalara futbolculara borç almış başını gitmiş,150 küsür davadan bahsediliyor,gelirin var mı desen o da yok; adam hala q7 satılır mı edebiyatı yapıyor..ben şu performansa bakarak o maaşın yarısını bile vermem..verecek kulüp çıkacak mı onu da göreceğiz; umarım katardan veya çinden bi alıcısı çıkar da para eder..

yönetime zaman verilmesi taraftarıyım, ama acemilikten mi yoksa yönetim kurulunda iş bilen adamın azlığından mı nedendir bilinmez yanlış işler yapıyorlar.. bazı konularda tutarsız,plansız programsız ve en önemlisi çok acele açıklamalar yapıyorlar..medya da bu fırsatı kaçırmıyor tabi yalan yanlış bir sürü haber okuyorum her gün; inanılmaz bir bilgi kirliliği var ama buna prim veren de yönetim maalesef..misal sivok ile yollarımızı ayırdık diye açıklama yapıyorsun; taraftar elveda topicleri açıyor; egemen gidince tekrar anlaşabiliriz minvalinde haberler okuyoruz..

Egemen olayı da benzer..imzaladık seneye de bjk forması giyecek diyosun (ki ben de geri adım atılmasından rahatsızlığımı diğer başlıkta dile getirmiştim) adamın alacağı olduğunu daha bugün öğreniyorum..sen adama önce bi borçlarını öde de ondan sonra yeni sezon için görüşmelere otur..daha geçen sene vaat ettiğin parayı ödeyememişsin ki bu sene durum daha kötü, aynı şartlarla sözleşmesini yeniliyorsun; kusura bakmayın da kimi kandırıyorsun arkadaş derler adama ? madem egemen de durumun farkında ki şu tavrından o anlaşılıyor; indirim istedik kabul etmedi yollarımızı ayırdık kendisine başarılar der kapatırsın mevzuyu en baştan..ne dallandı ne budandı şu konu belli değil..hem sen yıprandın; hem de taraftar..

eğer şeffaflıktan kasıt bu ise ben sevmedim bu şeffaflık işini arkadaş..yada benim bünyem bu kadar şeffaflığı kaldırmıyor :)

Mehmet

CDiS dedi ki...

çok hayati bir kayıp değildir. eğer sivok geri dönecekse, sivok-toraman-ersan üçlüsü ligi götürür. hatta berat adlı çocuğu çok övüyorlar.
ayrıca bu nokta da egemen 'e zerre kızmıyorum, aksine saygı duyuyorum. 30 yaşına gelmiş bir adamın, kariyerinin son 2-3 yılında daha fazla para kazanmak istemesi gayet doğal, yolu açık olsun..

Maxim Tsigalko dedi ki...

Egemen tartışmasız ligin en iyi defans oyuncusu. Böyle bi adamı rakibe kaptırmak çok koysa da er ya da geç olacaktı. Boşluğunu doldurabiliriz bence sıkıntı olmaz. Yeter ki oraya transfer yapmayı düşünmesinler.

Şuanda Ersan'a şüpheyle yaklaşılıyor ama ben iyi bir performans göstereceğini, oynadıkça daha iyi olacağını düşünüyorum. Unutmayalım bu adam için 2 ay Gs ile kapıştık. Ayrıca Atınç ve Sezer de bu sayede forma şansı bulacak.

Yalnız anlamadığım bir konu var; bu alacaklarına karşı sözleşmenin feshedilmesi olayı tam olarak nedir. 1.4 milyon euro alacağına karşılık deniliyor ama bu geçen seneki alacakları olamaz bence. Mevcut sözleşmedeki bu sene alacak olduğu para olması lazım. Yoksa geçen sene hiç para verilmemiş olması imkansız. Sanki Beşiktaş'ın Egemen'e geçen seneden 1.4 m euro borcu varmış gibi söyleniyor sürekli. Ben mi yanlış anlıyorum yoksa?

kapgan dedi ki...

geçen seneden garnti parayı almış ama maç başılarını almamış diye dün bir programda duydum. iyi oyuncuydu da şu aşamada bu bütçede kaldırılabilecekj bir oyuncu değildi. hayırlısı...

Adsız dedi ki...

@QuerasmA

"Hücumcu yerli oyuncuya ödenecek 1 milyon euro ne kadar mantıksız onu merak ettim."

Dun yaptığım yorumda da belirtmştim ama bir kere daha söyleyim. Olcay Sahan geçen sene küme (!) düşen Kaiserslautern de offansif (!) orta saha oyuncusu olark oynuyordu ve sezonu BİR gol İKİ asist ile tamamlamış. Ve bu oyuncu 17-18 yaşında değil, YİRMİBEŞ yaşında, yani kariyerinde zirve yapması gerekeen bir yaşta( misal muadili Mesut Ozil den sadace ve sadece BİR yaş büyük). Ve sen bu oyuncuya, hele hele mali olarak iflas bayrağının çekilmiş olduğu bir ortamda, 800 BİN euro bonservis ve artı yıllık 1 MİLYON euro garanti parayla 4 yıllık sözleşme imzalıyıp 4 Milyon euroyu ödüyorsan, bu transeferin tek mantıklı açıklaması bu oyuncunun yönetim kurulundan ya da ne bilim camianın ağır toplarından birinin akrabası, torpillisi olduğudur. Yıldırım Demirören BİLE, ilk geldiği sene (2004-2005 sezonu) böyle hatalı bir transfer yapmamıştı.

Ali

Adsız dedi ki...

@Wruce Bills

Evet geçen seneden kalan alacağı. Zaten yaklaşık bir seozondur futbolcuların ve klüp personolin çoğuna ödeme yapılmıyor.

Ali

theotheo dedi ki...

4 senelik anlaşmayla olcay şahan salağına 4 milyon euro veriyosun, 200 bin euro da mehmet akgun özürlüsüne veriyosun. egemeni tutamıyosun ama. kafa deil saman ak.

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar, naçizane görüşlerimi gündemlere göre maddeler halinde aktarmak isterim;
1.Egemen arkadaş gayet tutarlı bir şekilde önceliğinin para olduğunu anladık. Yanlış anlaşılmasın yargılamıyorum, yargılanmaması gerektiğini de düşünüyorum.Artık yönetimle aralarında neler geçti biz bilemeyiz, bu yüzden yorum yapmak bence çok doğru değil.Hayırlı olsun.Yerini dolduracak sol ayaklı 3 tane daha stoperimiz var.Ersan kendini kanıtladı zaten.Sezer Özmen milli takımların her yaş kategorisinde oynadı.Atınç iyi bir potansiyel.
2.Olcay Şahan için 1 milyon fazla mı bilmiyorum (maç başı para almadığını hesaba katmak lazım).Mesut'la karşılaştırmak falan çok doğru değil.Mesut kadar iyi olsa zaten Avrupa devlerinde oynardı niye Beşiktaş'a gelsin?
3.Quaresma gidecek muhtemelen.Umarım iyi para veren birileri çıkar.
4.Bu yönetim her koşulda desteklenmeli.Yönetim hata yapıyor ama bence bunun sebebi baskı.Medyanın yaptığı, taraftarın yaptığı baskı yönetimi popülist uygulamalara yöneltiyor.Yönetim her yaptığından tenkit yerse doğal olarak savunmacı bir tutum izleyerek üzerindeki baskıyı atmaya yönelik uygulamalara gidecek.Ne olursa olsun fena gitmiyorlar.Bir çok sorunu çözmek için adımlar atıldı.Zaman tüm emeklerin karşılığını verecektir.

Saygılarımla

theotheo dedi ki...

800 bin euro da bonservis ücreti ödüyosun. olcaya. etti 5 milyon euro. ama egemen pahalı tabi.

Adsız dedi ki...

@Cenk,
Olcay transferinin savulucak bir yanı yok. Ayrıca bu oyuncuyu Mesut Özille karşışatırıdğımda yok. Sadece vurgulamak istediğim bu oyucun 25 yaşında ve bu yaş bir futbolcunun kariyerinin ein iyi en verimli olduğy yaştır. Peki Olcayın kariyeri ne bu anlamda, varmmı ortada ödenen bonservis ve yıllık garanti bir milyon euro ücreti hakedecek bir başarısı. Ha 17-18 yaşında olur, kariyernin başında olur, bir risk almaya değer dersin, anlarım. Ki kaldıkı içinde bulunan mali koşular altında, öyle bir riski bile alma lüksüne sahip değilsin.

Beşiktaşın hiç bir mali sıkıntısı olmasaydı, hatta mali açıdan güçlü bile olsaydı, Olcay transferi gene yanlış olurdu, ama hiç olmazsa daha kolay sineye çekilirdi. Hem bir taraftan uçan kuşa borucmuz var, enkaz aldık diye şikayet et, ki şikayet etmektede bir yere kadar haklılar, ama öbür taraftan git böyle bir transfer yap.

Zaten mali olarak iflas etmiş bir klübün vasatın altı bir oyuncuyla yıllık garanti 1 milyon dan 4 yıllığına nasıl sözleşme yaptığınıda anlamış değil. Nasreddin hoca misali, elimde tartığım şey kediyse ciğer nerde, yok bu ciğerse kedi nerde :))

Ali

Adsız dedi ki...

İş bilmez yönetim! Artık daha fazla yazmaya gerek yok...

(Sırasıyla) Egemen indirim yapmazsa yollar ayrılır - Egemen ile 3 yıllık anlaşma sağlandı - Sivok gidiyor - Egemen gitti, Sivok kaldı!

Çiftlik mi burası? Böyle bir yönetim anlayışı olabilir mi? Hani maliyet/verim analizi? Nerede ücret skalası? (Almanya 2. liginden gelme adama senede 1 milyon, 500 kazanan hocaya 1400)

Sahi nerede basket takımının yeni sponsoru? Nihat, Rüştü, Carvalhal-Tayfur-Samet, Altınsay, ... Say say bitmez. Hata üstüne hata!

Bu yönetimden cacık olmaz, bu tarz ile Beşiktaş biter! Bunlar adama Çorapören'i bile aratır!

Başar

Maxim Tsigalko dedi ki...

Olcay transferinin bence de bi izahı yok. Beşiktaş'ın maaş üst limiti o kadar olması lazım. Onu da ancak kadrodaki çoğu oyuncudan iyi oyuncular için kullanabilirler.

Ancak Egemen'le devam eden sözleşmesi için anlaşılmıştı. Sonradan daha çok para veren takımlar çıktı muhtemelen o da ayrılmak istedi. Burada yönetime çok fazla kızamayız bence. Sözleşmesi devam eden bir oyuncuya zam yapma gibi bi şansı yok Beşiktaş'ın. Ayrıca 1.4 milyon alacağı varsa da adam da haklı bi yandan. Neredeyse hiç para alamamış.

Adsız dedi ki...

@Adsız: Olcay Şahan'ı kaç maç izledin? Sadece gol ve asist sayılarıyla değerlendirmen çok yanlış. Kayseri Amrabat'ı Hollanda'dan getirdiğinde onun da önceki sezon çok golü ve asisti yoktu ama bir ışık görüldü alındı ve tuttu. Olcay bir risktir doğru ama bence denemeye değer bir risktir.

Egemen konusuna gelirsek.. Bu kadroda 25 adam var desek neden sadece Egemen konuşuldu konuşuldu ve sonunda ipler koparıldı? Sadece Ersan indirim yaptı, kalan 23 kişiden neden ses seda yok !!??

can dedi ki...

Son sozumu bastan yazayim: Bu yonetim bu isi beceremeyecek. Bu demek degildir ki yonetimi protesto edecegim, lakin bu yonetimle benim gonul bagim koptu bugun itibari ile. Bundan sonra bu yonetimin basarisinin saha icinde alacagi mucizevi sonuclara bagli oldugunu dusunuyor, o sonuclarin da alinacagina inanmiyorum. Iste gerekcelerim:

Besiktas gibi bir kulubun finansal olarak kuculme operasyonu ancak yarinlara duyulan umit isiginda gerceklesebilir. Yoksa bu, tam da Orman’in rakiplerinin elestirdigi gibi bu Besiktas’i kucultme operasyonuna, zaten uzun zamandir sallantida olan 3. buyuk konumumuzun kaybedilmesine yol acar.

Mali olarak kuculurken gelecek acisindan umit duymayi saglayabilecek sey guven duyulan, iyi bir teknik direktor altinda genc, yetenekli, ve maliyeti az oyunculardan olusan bir kadro ile borclar kapatilana kadar devam etmek. Mali disiplinin saglanmasinin ardindan da bir kac takviye ile kadro yeniden iddiali bir hale getirilebilir. Tabii bu surecte taraftarin destegi, umudunu kaybetmemesi, bilakis daha da coskulu bir hale gelmesi, feda gibi projelerle destek atmasi sart.

Tam da bu nedenlerle basta Altinsay goreve getirildiginde umutlanmistik. Altinsay ismine takilmayin, bir simge Altinsay. Yukarda saydigim mantik silsilesinin isledigini gosteren bir simge. Oguzhan transferi de oyle. Sonrasinda ise yalpalama basliyor. Altinsay’in istifasi, Aybaba gibi zerre kadar guven uyandirmayan bir teknik secim, 1 milyon euro garanti paraya getirilen ve muhtemelen yetenegi son derece kisitli Olcay… Tam bunlarin ardindan Egemen krizi. Seffafliktan son derece uzak, taraftara yalan soyleyerek yurutulen gorusmelerin ardindan Egemen Fener’de. Tamam, Egemen de gonderilebilir gerekirse de, kulup takima zerre katki vermeden garanti milyon eurolari alan oyuncu doluyken mali kuculme operasyonunun ilk ismi gecen sene dokulen takimda ayakta kalan 1-2 isimden biri olan ve tek sucu 50 mac oynadigi icin cok kazanmak olan Egemen mi olmalidir? Bu taraftarin psikolojisini cokertmektir. Orman “canin cehenneme Egemen” demis bugunku gazetelere gore. Baskanin tavrina ve medya onune atarak sildigi adamlara bakalim. Rustu, Nihat, Portekizliler, simdi de Egemen.

YD yonetimlerine hesap soramayan, hatta YD’nin yoneticilerinin giderek daha cok at kosturdugu bir yonetim kuruluna baskanlik eden Orman ofkesini futbolculardan cikarmaya kararli gorunuyor. Bu arada secim oncesi vaadlerinden tutabilecekleri tek soz de kan ve gozyasi kaliyor herhalde. Planlama, seffaflik, durustluk, vefa vs. gibi sozler iki ayda cope gitti bile.

can dedi ki...

Ya aceleyle en onemli ara basliklaradn biri de kaynadi, daha once yazdigim icin atlamisim. Basket takiminda geriye kurdan kalmayacak galiba. Bonsu da GS ile anlasmis. Orman'i duyabiliyorum: "Canin cehenneme Bonsu! Biz Besiktasli yabanci oyuncularla devam edecegiz."

Adsız dedi ki...

Blogunuz çok güzel.Perde Aksesuarlari olarak tüm paylaşımlarınız adına teşekkür ederiz.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ın artık kötü yönetilmeye, mantıksız hamlelere toleransı kalmadı!

Takımın sorunları belli. Birçok oyuncu pahallı sözleşmeler ile oynuyor (Ernst). Birçok oyuncu ise hem çok pahallıya oynuyor hem de performansı çok zayıf (Simao, Quaresma, Almeida) Bir de Beşiktaş'ta oynama kapasitesi olmayan ama yedek olsun diye alınan genç oyuncular mevcut.

Takımda bir değişiklik yapılacaksa ilk olarak "yıldız" ismi altında hiçbir şey vermeden 3,5 milyon € civarı para alan oyuncuların; tercihen satılması veya sözleşmesinin fesedilmesi gerekir. Yönetim neredeyse 3 aydır bu takımın başında ama bu konuda çözüm bulabilmiş değil!

Bunun yerine takımın en verimli adamlarını biçiyor (olabilir ama ilk gerçek sorunların hallolması koşuluyla) Bunu yaparkende gidersin ha - yok anlaştım - yok vazgeçtim sen git yapıyor. Bunlar kötü yöneticilik örnekleri.

Enkaz aldık edebiyatı yapıyor, Carvalhal'i gönderip Tayfur'a eşek yüküyle para veriyor, onu gönderiyor iyi bir TD almak yerine, bizi yeni vizyonumuz olan 'Anadolu takımı' hüvviyetine yakışak en uygun hoca ile anlaşılıyor. Bu kişiye de mecvudunun 3 misli para veriliyor! Bitmedi, Gençlerbirliğinin yedek oyuncusuna sene 200,000 € veriliyor. Kariyerinin son 1 yılı hariç tamamını Almanya 2. liginde geçirmiş adama senede 1 milyon garanti para veriliyor...

Bütün bunlar olurken başarıda tavan yapmış basket takımı sponsorsuz kalıyor, takım dağılmaya başlıyor...

Beğen beğenme uzun süre takımda emeği geçmiş, milli takımın da kaptanlığını yapmış Rüştü basın önünde rencide edilerek gönderiliyor... Aynı şekilde Nihat'a haklı olduğu bir konuda sataşılıyor!

Profesyonel yönetim diye alınan Altınsay ile 2 ay içerisinde yollar ayrılıyor (neden göreve getirdin, neden vaz geçtin?)

Yaz yaz bitmez. Dayanamadım yine yazdım. Bu yönetim ile hali hazırda kötü durumda olan Beşiktaş daha da kötü yerlere gelir.

Yok mu bu klübü adam gibi yönetecek bir yönetim?

Başar

Adsız dedi ki...

Blogunuz çok güzel.Perde Aksesuarlari olarak tüm paylaşımlarınız adına teşekkür ederiz.

theotheo dedi ki...

herkes ernst e falan iyi oynuyo demiş. ben öyle bişey göremedim. bi geldiği sene fena değildi, ondan sonraki yıllar devamlı vasattı. vasatın ustune cıktıgı sezonda 1.2 mac ya vardır ya yoktur. 33 yaşına gelmiş bir adamın sözleşmesinin feshi gerekirdi.

quaresma çok kötü oynadığı maçlarda var iyi oynadıgı da. böyle bir oyuncu bulmak çok kolay değil bi bakıma. ama 3.750 cok para 2 ye oynarsa kalır. olmazsa 5.6 kağıt bonservisle satmak lazım. iyi kötü portekiz milli takım oyuncusu. iş yaptığı maç sayısı az ama arkasında hilbert veya ismail gibi iki salak olan bir takımla da iş yapmak çok kolay değil.

fernandes bence klas oyuncu duran topları falan da çok iyi kullanıyo. beşiktaş başarıya ulaşıcaksa bu tip oyuncularla ulaşır. bence kalsın 2 milyon civarı bi para alıyo sanırsam.

almeida adam avrupa şampiyonasında yarı finale banko çıkan bi forvet yani. tartışılıcak seviyede olduğunu düşünmüyorum. ortasahada veli gibi ernst gibi baltaların olduğu surece ıs yapıcak adam yok.

simao gitmeli.

hilbert **** gitmeli.

holosko gitmeli.

bunun dışındaki kiralık vs oynayan butun yabancılar gitsin.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada takimin maas durumunu buldum, kiraliklar, Aurelio ve Rustu yok, yeni transferler de yok. Durum su yani;


CENK GÖNEN
2011-2012 : 600.000 TL garanti ücret + 11.000 TL maç başı ücret
2012-2013 : 675.000 TL garanti ücret + 12.000 TL maç başı ücret
2013-2014 : 700.000 TL garanti ücret + 13.000 TL maç başı ücret
2014-2015 : 800.000 TL garanti ücret + 15.000 TL maç başı ücret

İBRAHİM TORAMAN
2011-2012 : 1.800.000 TL garanti ücret + 39.000 TL maç başı ücret
2012-2013 : 1.850.000 TL garanti ücret + 40.375 TL maç başı ücret

ERSAN ADEM GÜLÜM
2011-2012 : 1.200.000 Euro garanti ücret + 20.000 Euro maç başı ücret
2012-2013 : 1.200.000 Euro garanti ücret + 20.000 Euro maç başı ücret
2013-2014 : 1.200.000 Euro garanti ücret + 20.000 Euro maç başı ücret
2014-2015 : 1.200.000 Euro garanti ücret + 20.000 Euro maç başı ücret

EGEMEN KORKMAZ
2011-2012 : 1.100.000 Euro garanti ücret + 25.000 Euro maç başı ücret
2012-2013 : 1.100.000 Euro garanti ücret + 25.000 Euro maç başı ücret
2013-2014 : 1.100.000 Euro garanti ücret + 25.000 Euro maç başı ücret
2014-2015 : 1.100.000 Euro garanti ücret + 25.000 Euro maç başı ücret

TOMAS SİVOK
2011-2012 : 800.000 Euro garanti ücret
2012-2013 : 1.200.000 Euro garanti ücret (OPSİYONLU)

RIDVAN ŞİMŞEK
2011-2012 : 400.000 TL garanti ücret + 25.000 TL maç başı ücret
2012-2013 : 450.000 TL garanti ücret + 25.000 TL maç başı ücret

EKREM DAĞ
2011-2012 : 800.000 TL garanti ücret + 30.000 TL maç başı ücret
2012-2013 : 800.000 TL garanti ücret + 30.000 TL maç başı ücret

ROBERTO HİLBERT
2011-2012 : 1.350.000 Euro garanti ücret
2012-2013 : 1.350.000 Euro garanti ücret

İSMAİL KÖYBAŞI
2011-2012 : 600.000 TL garanti ücret + 25.000 TL maç başı ücret
2012-2013 : 650.000 TL garanti ücret + 25.000 TL maç başı ücret

TANJU KAYHAN
2011-2012 : 350.000 Euro garanti ücret + 11.000 Euro maç başı ücret
2012-2013 : 350.000 Euro garanti ücret + 11.000 Euro maç başı ücret
2013-2014 : 350.000 Euro garanti ücret + 11.000 Euro maç başı ücret
2014-2015 : 350.000 Euro garanti ücret + 11.000 Euro maç başı ücret

FABİAN ERNST
2011-2012 : 2.000.000 Euro garanti ücret + 10 maç için 300.000 Euro
2012-2013 : 1.500.000 Euro garanti ücret + 10 maç için 500.000 Euro
2013-2014 : 1.000.000 Euro garanti ücret + 10 maç için 700.000 Euro

MANUEL FERNANDES
2011-2012 : 2.000.000 Euro garanti ücret
2012-2013 : 2.100.000 Euro garanti ücret
2013-2014 : 2.200.000 Euro garanti ücret

JULİO ALVES
2011-2012 : 300.000 Euro garanti ücret
2012-2013 : 300.000 Euro garanti ücret
2013-2014 : 300.000 Euro garanti ücret
2014-2015 : 300.000 Euro garanti ücret
2015-2016 : 300.000 Euro garanti ücret

NECİP UYSAL
2011-2012 : 400.000 TL garanti ücret + 15.000 TL maç başı ücret
2012-2013 : 450.000 TL garanti ücret + 15.000 TL maç başı ücret
2013-2014 : 500.000 TL garanti ücret + 15.000 TL maç başı ücret
2014-2015 : 550.000 TL garanti ücret + 15.000 TL maç başı ücret

BJK4EVER dedi ki...

Devami;


BURAK KAPLAN
2011-2012 : 350.000 Euro garanti ücret + 11.000 Euro maç başı ücret
2012-2013 : 350.000 Euro garanti ücret + 11.000 Euro maç başı ücret
2013-2014 : 350.000 Euro garanti ücret + 11.000 Euro maç başı ücret
2014-2015 : 350.000 Euro garanti ücret + 11.000 Euro maç başı ücret

VELİ KAVLAK
2011-2012 : 600.000 Euro garanti ücret + 10.000 Euro maç başı ücret
2012-2013 : 400.000 Euro garanti ücret + 15.000 Euro maç başı ücret
2013-2014 : 400.000 Euro garanti ücret + 15.000 Euro maç başı ücret
2014-2015 : 400.000 Euro garanti ücret + 15.000 Euro maç başı ücret

RİCARDO QUARESMA
2011-2012 : 3.750.000 Euro garanti ücret
2012-2013 : 3.750.000 Euro garanti ücret

SİMAO SABROSA
2011-2012 : 2.500.000 Euro garanti ücret
2012-2013 : 2.500.000 Euro garanti ücret

FİLİP HOLOSKO
2011-2012 : 1.850.000 Euro garanti ücret
2012-2013 : 2.000.000 Euro garanti ücret

HUGO ALMEİDA
2011-2012 : 2.500.000 Euro garanti ücret
2012-2013 : 2.500.000 Euro garanti ücret
2013-2014 : 2.500.000 Euro garanti ücret

MUSTAFA PEKTEMEK
2011-2012 : 2.000.000 TL garanti ücret + 30.000 TL maç başı ücret
2012-2013 : 2.250.000 TL garanti ücret + 35.000 TL maç başı ücret
2013-2014 : 2.500.000 TL garanti ücret + 40.000 TL maç başı ücret
2014-2015 : 2.750.000 TL garanti ücret + 45.000 TL maç başı ücret

MEHMET AKYÜZ
2011-2012 : 450.000 TL garanti ücret + 25.000 TL maç başı ücret
2012-2013 : 550.000 TL garanti ücret + 30.000 TL maç başı ücret
2013-2014 : 700.000 TL garanti ücret + 30.000 TL maç başı ücret
2014-2015 : 850.000 TL garanti ücret + 30.000 TL maç başı ücret

BJK4EVER dedi ki...

Asagi yukari hesapladigim

Cenk: 0.5
Toraman: 1.2
Ersan: 0.8
Ridvan: 0.5
Hilbert: 1.4
Ismail: 0.5
Tanju: 0.5
Ernst: 2
Fernandes: 2.1
Alves: 0.3
Necip: 0.5
Burak: 0.6
Veli: 0.8
Quaresma: 3.5
Simao: 2.5
Holosko: 2
Almeida: 2.5
Pektemek: 1.5
Akyuz: 0.3

Ucretleri oyuncunun capina gore mac sayisi tahmin ederek hesapladim, Euro'ya cevirdim. Asagi yukari toplam maliyet 26-27milyon euro'yu buluyor, duz hesap Sivok'u da katinca 30 diyelim. Bunlara yeni transferlerin ve hocanin maliyetini de duz hesap 3 milyon euro olarak sayalim, altyapi oyuncularinin maaslari ve giderlerini de 5 olarak hesaplarsak toplam 38 civari birsey oluyor. Simdilik indirim yapan Ersan'i hesaba katinca da 37 milyon euro oluyor. Bu da demek ki 10-12 milyon euro'luk bir tasarruf gerekecek. Tabii Ernst'i de saymadim bu arada, o giderse 35 olacak.

Holosko, Simao ve Almeida giderse kafadan 7 milyon euro eksiliyor zaten. Birkac oyuncu daha indirim yaparsa (Pektemek, Quaresma, Hilbert) cok rahat bir sekilde istenilen seviyeye geliriz. Giden oyuncularin yerlerini de bonservissiz veya ucuz adamlarla (Eneramo, Erman Kilic, Gekas) ile doldurabilirsek yine kafaya oynayacak ve butce dahilinde bir takim cikartabiliriz.

Ama tabii tutarli ve kararli olmak gerek. Su ana kadar maas butcesi denklestirme adina bir bok yapmadi yonetim. Ersan indirdi, Egemen gonderildi, kiraliklar ve Rustu+Aurelio+Ekrem gitti bu da bize 5-6 milyon euro gibi bir tasarruf getirdi. Ancak 300.000 euroluk Carvalhal yerine 600.000 euroluk Samet geldi, diger transferleri de hesaba katinca 2-3 milyon euro senelik giris oldu. Yani toplamda 3 milyon euro tasarruf ya var ya yok. Zaten asil tasarruf Holosko, Simao, Quaresma gibi oyunculardan saglanir, ama o konuda yonetim hicbirsey yapamadi. Ki temmuz'un basina geldik bile.

theotheo dedi ki...

neyyyyyyyyyyyyyyyy.

ohaaaaaaaaa. lan ben bu kadar bilmiyodum arkadaş ya. holosko ne abi.

theotheo dedi ki...

hilbert allahım. valla intihar edicem şimdi ak.

bjk4ever rkardeşim saol.

theotheo dedi ki...

e ulan ersan hani indirim yapmıştı ya. 20 bin euro maç başı ne abi 40 maç yapsa 2 milyon euroya gelicek kazma. allah kahretsin sözleşmenizin içine edim ya.

cemekici dedi ki...

theo hesapta hata var.

20000 x 40 = 800000 euro yapar.

QuaresmA dedi ki...

@ BJK4EVER

Garanti 1.2 milyon euro (+ maç başı) alan Ersan'ı nasıl sezonluk 800 bin euro hesapladın yahu, veya ben mi birşeyi kaçırıyorum ?

theotheo dedi ki...

cemekici

garanti parayı napıyosun olm. lavuk 1.2 de garanti alıyo. abi ya bu heriflere 100 bin euro vermezler avrupada ak.

Unknown dedi ki...

BJK4EVER arkadaş eline sağlık iyi çalışma olmuş.Yönetime eleştiri getiren arkadaşlara kimi konularda (özellikle teknik direktör seçimi ve Altınsay olayı) katılıyorum.Ama daha önce de dediğim gibi yönetime destek olmalıyız.Baskı geldikçe daha fazla hata yapacaklardır.

cemekici dedi ki...

theo,

abi o bi de eski sözleşmesi. yenisinde 750000€ garanti + 12000€ maç başı olması lazım. maç başı da 30 maçla sınırlı galiba.

cemekici dedi ki...

yani ersan maksimum 1.1m€ oluyo.

cemekici dedi ki...

bin tane post oldu attığım. bunun için özür diliyorum.

sadece tek birşey söylemek istiyorum, başlıkla alakasız olsa da.

theo denen arkadaşın bu blogda başımın üzerinde yeri var bence. eleştirel gözle yaklaşıyor herşeye. lazım böyle bakış açısı. en nihayetinde herkes kendi doğrusunu savunuyor. theo dahil.

theotheo dedi ki...

he yenisi öyleyse bilememde gene çok abi. 2.5 trilyon para ne lan bu. yani napmış anlamadımki.

bir adama niye cok para verirsin moruk

1 kariyeri vardır başarıları bellidir. dersinki başarılı olma ihtimali yüksek ikna etmek de zor. o yüzden çok verelim.
2 yeteneklidir önü çok açıktır kimseye kaptırmayalım dersin verirsin.


ulan bu gerizekalı ersan da hiçbişey yok moruk. kazmanın teki. aklım ermiyo.

QuaresmA dedi ki...

Ersan sakatlanmadan önce en iyi performansla oynayan yerli stoperdi. Net.

BJK4EVER dedi ki...

@theotheo

O bahsettigim sozlesme eski sozlesme. 800.000 euro olarak hesapladim, cunku bunu yaptigimda Egemen gitmemisti, o gittigine gore o meblaga rahat 300.000 artar, ancak cok da onemli degil. Hesaplar acik ve net bence, onun disinda unuttugum birsey yok sanirim.


Bu arada yonetimden akil almaz aciklamalar devam ediyor;

http://www.salsabasket.net/turkiye-basketbol-ligi/abdullah-sozer-bonsu-hawkins-ve-arroyo-takimdan-ayrilacak-hurriyet.html#respond

Ben boyle yavsak bir adam gormedim arkadas. Bu olaylar benim subemde yasansa ben insan icine cikmaya utanirim, herif cikmis piskin piskin acikliyor arkadas.
Bu oyunculara odeyecek para ve butcemiz yokmus. Ulan Eurocup'a gidecek GS senin oyuncularina istedigi parayi veriyor, yetmiyor 1 maas bedel odeyecek, sen 3 kupa kazanmis takim olarak oyunculara istedikleri parayi vermeni saglayacak butce ve sponsoru bulamiyorsun, hala cikip piskin piskin nasil konusuyorsun?
Marifetmis gibi konusuyor birde aq, dellenecek abi ya.
200.000 dolar icin 3 kupa kazanmis takimin kaptanini kaciriyoruz arkadas. Hadi Arroyo pahali geldi, Erceg CSKA'ya gitti, Bonsu ve Hawkins GS'ye nasil kaptirilir inanilir gibi degil.
Birde 3 yabanci transfer edecegiz diyor. Ulan sen Euroleague'de oynayacaksin, 3 kupali takimsin, 3 yabanciyi gotune mi sokacaksin arkadas, boyle sacma is mi olur?
Harbiden Allah belanizi vermesin lan, cok sinirliyim be....

can dedi ki...

@bjk4ever
Harika bir is yapmissin, ellerine saglik. Her sey cok acikca gorunuyor bu tabloda. Ilk gitmesi gerekenler Portekizliler + Ernst + Holosko iken ilk sirayi Egemen'in almasi da bu yonetimin is bilmezligi. Onun disinda maaslar oldukca makul seviyeye inmis gorunuyor. Yukarda saydiklarimi gonderip, uyduruk adamlara da yuksek ucretler vererek almazsak maddi olarak bir nebze rahatlariz. Takim ne olur, Aybaba ne yapar, onlarin cevabi icin beklemek gerekecek. Ben daha once belirtitgim gibi karamsarlar kampindayim.

@cemekici
Elestiri ve sacmalamak ayni sey degil. Kaldi ki bahsettigin kisi blog kurallarini gectim, en basit tartisma adabina ve saygiya sahip olmayan biri. Blog yazarlari ve okuyucularina ana avrat kufredecek, cekip gidiyorum diyip iki gun sonra gene arsizca atip tutacak, sonra da sen basimin ustunde yeri var diyeceksin. Bir zahmet senin basinin ustunde yasasin o zaman.

QuaresmA dedi ki...

Şimdi maaşları inceleyince bi dengesizlik yok, ama herkes ederinden yüksek alıyor. Herkesle indirime gitmek lazım ama bi Ersan delikanlı çıktı valla.

O zaman yönetimin şimdilik tek hatası Olcay'a 300-400 bin euro fazla vermek, o yüzden asıyoruz adamları değil mi ?

Ha bir de futbol ve basketbolda gitmek isteyenlerin ayağına kapanmamak ve gençlerin oynamasını isteyip gençleri oynatacak nadir adamlardan Samet Aybaba'nın getirilmesi var. Zor valla Beşiktaş'a başkan olmak, doğru yapsan da eleştiriliyorsun, yanlış yapsan da :) Tüpçü bile daha az eleştiriliyordu.

@ BJK4EVER

Hawkins 1.1m etmez. İyi oyuncu ama etmez. Futbolda verilen paraları eleştiriyoruz, basketbolda da saçmalamamak lazım. Arroyo konusu da yine öyle. Fransız akbabaları kafaya takmış bizim bütün yabancıları almayı, bunun için saçma maaşlar ödeyecekler. Bonservisleri de zamanında yatırsınlar bi zahmet.

abi durum çok kötü diye direkt ortaya çıkar ise elindeki 2 gıdım pazarlık şansını da kaybetmiş olacak.

maalesef yıldırım demirören kulübün içine ettiği gibi taraftar profilinin de içine etmiş .

adam makul bir şekilde durumumuz kötü dedi , çıktı tahmin ettiğimizden de kötü dedi.hala egemen , kuvaresma ...

abi ben olcay'a verilen 1 milyonun da tamami ile vadeden kaynaklandığını düşünüyorum.hacı senin sözleşmen 2016'ya kadar biz sana 4m €'yu 2018'e kadar ancak öderiz tarzında.

yani kulüp batıyor kısmını bu insanlara anlatmak için ne yapılması lazım ben çözemedim.

egemen'in para düşürmemesini neden kabul ettiler diye bir mevzu var o apayrı.abi adamın elinde sözleşme var ? niye düşürsün ? ben satış listesine koyuyorum seni de diyemiyorsun çünkü borcun var adama ? ha takımın ihtiyacı var hala şampiyonluk vesaire sebebi ile öncelikle tutulduysa orası yönetim hatasıdır.

can dedi ki...

Beşiktaş Kulübü, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildiride takımın oyuncu ve teknik kadrosunun geçtiğimiz sezonki alacak tablosunu açıkladı.

İşte KAP'a yapılan açıklama:

"Futbol A takım oyuncuları ve idari teknik kadro 2011-2012 sezonuna ait Toplam 28.382.659,16 TL'sı alacakları, aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi yapılandırılmıştır.

Açıklamamız 25.06.2012 tarihinde yapılan "içsel bilgi" açıklamasına istinaden yapılmıştır."

Yapılandırılan Tutarlar

Temmuz/2012 4.661.149,28 TL
Ağustos/2012 4.306.879,01 TL
Eylül/2012 4.306.879,01 TL
Ekim/2012 2.846.159,26 TL
Kasım/2012 2.270.384,71 TL
Aralık/2012 2.165.889,21 TL
Ocak/2013 2.056.663,21 TL
Şubat/2013 1.376.300,00 TL
Mart/2013 1.376.300,00 TL
Nisan/2013 1.328.255,46 TL
Mayıs/2013 787.800,00 TL
Haziran/2013 100.000,00 TL
Temmuz/2013 100.000,00 TL
Ağustos/2013 100.000,00 TL
Eylül/2013 100.000,00 TL
Ekim/2013 100.000,00 TL
Kasım/2013 100.000,00 TL
Aralık/2013 100.000,00 TL
Ocak/2014 100.000,00 TL
Şubat/2014 100.000,00 TL

Toplam 28.382.659,16 TL

OZETLE, GECEN SENE KIMSEYE PARA FILAN ODENMEMIS. Aksamalar oldugunu biliyorduk da bu kadar mi olur yani? Bir de Egemen'e paragoz filan diyorlar. Bu kosullarda sakatlanma pahasina yaptigi onlarca hamleye ve akittigi tere ragmen.

BJK4EVER dedi ki...

@Quaresma

Abi ben yonetim cikip baskete 15 milyon dolar ayirsin demiyorum. Zaten futbol takiminin butcesini 20-25 milyon euro'ya cekmeye calisan bir kulupten bunu beklemen dogru olmaz.
Ancak basketbolda is sponsorlarla yuruyor, FB'de de GS'de de boyle, bu kulupler en fazla senelik 2-3 milyon dolar da kendi koyar, gerisi sponsordan.
Simdi GS Eurocup'a gidecegi halde 15 milyon dolar'lik bir butce olusturabiliyorsa, bizim oyunculari ustelik bonservis odeyip alabiliyorsa, Schortsianitis'in Spanoulis'in pesinden gidiyorsa birak da ben 3 kupali Besiktas olarak bana en azindan 10 milyon dolar butce sagyalacak sponsoru bulup en azindan elimdeki 4 yabanci'yi tutayim arkadas. Gecen sene takim basarisiz olsa neyse, bu kuculme hikayesini baskette de sineye cekecegim, ama gecen sene'den sonra ben bunu kabullenemiyorum arkadas. Oldu olacak masraf olmasin diye Euroleague hakkimizi da GS'ye satalim (olabilecek birsey degil ama olabilse bunu da yapar bu yonetim). Futbolda kuculmeye birsey demiyorum, ancak bu camia'nin tutunacagi tek dal basketbol idi ve bunun icin kasadan para cikmasina bile gerek yoktu. Basketboldaki skandal parasizlikla vs alakali degil, beceriksizlikle ve pasiflikle alakali.

BJK4EVER dedi ki...

Guntekin Onay herseyi cok guzel bir sekilde ozetlemis....



- BU OYUNCULARIN PARALARINI KİM ÖDEYECEK? -

Beşiktaş yönetiminin yanlış bir yol izlediğini dile getiren Onay, "Beşiktaş'ın mevcut koşullarını göz önünde bulundurursak neler yapabileceğini görürüz. Kimse anlamıyor galiba kulübün içerisinde ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar var. Yüksek ücret alan oyuncular gitsin diyoruz ama bu adamların Beşiktaş Kulübü'nde sözleşmeleri var. Neden gitsinler? Örneğin Samet Aybaba, Ernst gitsin diyor. Ernst'in Beşiktaş Kulübü ile 2 yıllık daha sözleşmesi var. Hadi gitti diyelim. Bu parayı nereden alacak? Bu işler bu kadar kolay mı? Feda etsinler lafları falan çok amatörce işler. Bu futbolcunun profesyonel sözleşmesi var. Holosko'ya gitsin deniyor ve Holosko'nun 2 milyonluk sözleşmesi var. Bu parayı kim verecek? Bana bunu söylesinler. Herkes Egemen'e kızıyor ama Egemen fedakarlık yapmış. Maç başına alacaklarından dolayı çok yüksek bir fiyat birikmiş, ödememişler. O da Beşiktaş Kulübü yöneticileri ile karşılıklı anlaşarak veda etmiş. Beşiktaş yönetimi Quaresma ve Simao'ya da gitsin diyor ama bu adamların sözleşmelerinde yazan paraları kim verecek? Biraz hayal dünyasında yaşıyorlarmış gibime geliyor." dedi.

- OLCAY ŞAHAN'I BEŞİKTAŞ'A KİM GETİRDİ ? -


Olcay Şahan transferini yanlış bulan Onay; " Almanya Ligi'nde açık ara küme düşen Kaiserslautern'de 13 maç oynamış Olcay Şahan'a neden 1.000.000 Euro para verdiler? Bu oyuncuyu kim Beşiktaş'a önermiş? Ben bunları merak ediyorum. Benim merak ettiğim şeyler bunlar. Böyle bir şey olabilir mi? Kaiserslautern'in 250.000 Euro verdiği adama 1.000.000 Euro para verdiler. Nasıl bir dünyada yaşıyorlar, nasıl bir takım sahaya çıkaracaklar? Beşiktaş Kulübü'nün yöneticisi olupta nasıl 10-15 milyon Euro kaynak bulamıyorlar, inanamıyorum. Bu kadar mı zor? 26 yaşında Gençlerbirliği'nden alınan Mehmet Akgün'ü kim aldı? Kim akıl veriyor? Mehmet Akgün, Gençlerbirliği'nde yedek oynayan vasat bir oyuncu. Neden alınıyor? Sakaryaspor'dan gelen Berat'ın zamana ihtiyacı var. Oynar mı oynamaz mı bilemiyoruz. Beşiktaş'ın 3-4 tane elle tutulan oyuncusu var. Bunların başında Ernst, Egemen geliyordu. Egemen çok karakterli, profesyonel ve geçen sezon 50 maç Beşiktaş forması giymiş bir oyuncuydu. Fakat açıkca söyleyeyim Egemen yeri dolmayacak bir oyuncu değil. Kaleci antrenörü Bucaspor'dan gelmiş. Sen ne yapmak istiyorsun? Beşiktaş'ı Bucaspor'a mı çevirmeye çalışıyorsun? " dedi.

BJK4EVER dedi ki...

- SAMET AYBABA TRANSFERİ YAPMASIN -

Beşiktaş'ta transferleri Samet Aybaba yapmasın diyen Onay, "İmkanların kısıtlıysa aklını kullanırsın. Ucuz oyuncunun nerede olduğunu bilirsin. Genç takım kuruyorum diyorsun 25-26 yaşında ikiside Beşiktaş'ta oynamaz oyuncu alıyorsun.Genç takım kuruyorum diyorsun, 35 yaşındaki 3.sınıf kalecilerin peşine düşüyorsun. Genç takım kuruyorum diyorsan, benim 1.kalecim Cenk, 2.kalecim Umut Kaya diyeceksin. Beşiktaş Kulübü'nde Samet Aybaba transferi kesinlikle yapmasın. Çünkü çalıştığı menajerler çok ucuz menajerler. 3 günde gidipte kimsenin bulamadığı Brezilyalı oyuncu bulursan sana sihirbaz derler, yada "S" ile başlayan başka bir şey derler. Benim menajerlik yapan arkadaşlarım var. Avrupa'da büyük ekonomik kriz var. 400.000,500.000 Euro'ya sözleşmesi bitmiş çok değerli futbolcular var. " dedi.


- ARSENAL'İN KALECİSİ FABIANSKI, BEŞİKTAŞ'A ÖNERİLDİ -

Arsenal'in kalecisi Lukasz Fabianski''nin Beşiktaş'a önerildiğini vurgulayan Onay, " Bakın çok enteresan bir hikaye anlatacağım. Menajerin bir tanesi Beşiktaş'a Arsenal'in kalecisi Lukasz Fabianski'yi önermiş. Beşiktaş'ta kaleci antrenörü bizim Mehmet hoca var, önce oyuncuyu bir izlesin bakalım iyi kaleci mi? yoksa kötü kaleci mi? demişler. Bucaspor'un kaleci antrenörü Mehmet, Arsenal'in kalecisine bakacak. Bakıyorum da kurdukları ekip çok amatör. Ben hiç anlamıyorum, bunlar hangi dünyada yaşıyorlar. " dedi.

- YÖNETİMİN YAPTIĞI BİR ŞEY YOK -

Beşiktaş yönetiminin iyi niyetli yaklaştığını dile getiren Onay, " Kulübün zor durumda olduğunun herkes gibi farkındayım. Tamer Kıran iyi niyeti ile bir şeyler yapmak istiyor ama yaptıkları bir şey de yok. Buda bir gerçek. Ceplerinden paralarda veriyorlar. Bunuda biliyorum. " dedi.

BJK4EVER dedi ki...

- FUTBOL TAKIMI DAĞILSIN, BASKETBOL TAKIMI DAĞILMASIN -

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımının dağılmaması gerektiğini savunan Onay; " Ergin Ataman'a çok yakın ve çok güvendiğim bir isime, "Ergin Ataman'ın Beşiktaş'tan ayrılmasında Beşiktaş yönetiminin kusuru nedir?" dediğimde cevap olarak "%99.7" dedi. Ergin Ataman'a sezon öncesi 250-300.000 Dolar para verilseydi, oyunculara tatil parası verilseydi ve alın bu paraları güzelce bir dinlenin. Toplam 1 milyon Dolar'dan bahsediyorum. Önümüzdeki senede beraberiz. Sponsorluğu kafanıza takmayın, biz her şeyi halledeceğiz deselerdi hiç bir şey böyle olmazdı.Bunları diyemediler. Nasıl diyemiyorlar anlamıyorum. Türk Basketbol tarihinin en başarılı takımı göz göre göre dağılıyor. Beşiktaş Futbol Takımı boşu boşuna yüksek paralar alan oyunculardan kurulu 55 puan almış 4.takım. 50 gol atan Beşiktaş takımı mı olur? Ben hayatımda 50 gol atan takım hayatımda görmedim. Futbol takımı dağılsın. Futbol takımının dağılmasına ses çıkarmıyorum. Orada kimse vazgeçmilmez değildir. Giden oyuncuların yerine koydukları oyuncuları tartışırım, çalıştıkları menajerleri tartışırım. O başka konu. Fakat basketbol takımı neden dağılıyor? Eğer Arroyo'da giderse skandal olur. Galatasaray, Eurolig'de oynamadığı halde seni geçmek için elinden geleni yapıyor. Senin antrenörünü, oyuncularını alıyor. Çünkü seni geçmek istiyor. Büyük kulübün doğasında bu vardır. Büyük kulübün doğasında yarışmak vardır. " dedi.

- FEDA TİŞÖRTÜ 15 GÜN İÇERİSİNDE ELİME GELDİ -

" Feda tişörtü siparişi verdim İstanbul'a 15 günde geldi. Beşiktaş'ta iyi bir organizasyon yok. Tişört almak istiyorsun, ortada tişört yok. Almanya'da bir organizasyon yapılsa orada 500.000 tane satılır. Bu kadar büyük konuşuyorum. Bir tane pazarlama uzmanı getirsinler. Benim pazarlama işleri yapan arkadaşlarım var. Onlar yapılacak çok şey var diyorlar. Bu kadro ile kaç tane kombine, bilet satacaksın? Ünal Aysal, Galatasaray'a geldiğinde durum daha kötüydü. Elinde çok kötü bir kadro vardı. Yeni teknik direktör ve yeni ekip ile şampiyon oldu. Beşiktaş'ın heyecan yaratacak hamle yapması gerekiyor ki büyüsün. 2 tane hamle yaparsın camia hareketlenir. Formaları erken piyasaya çıkarırsın ve satışlar başlar. Baktığımız zaman hiç bir şey yapılmıyor. Ekstra kaynak sağlanacak "Feda" kampanyası dışında bir hareket yapılmadı. " diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER

Adsız dedi ki...

Nedense batıyoruz yönetimi eleştirmeyelim havası hakim!

Arkadaş, battığımızın biz de farkındayızda siz bu yönetim tarzı ile daha da kötü noktalara gideceğimizin farkında mısınız?

1)Carlos-Tayfur-Samet değişiklikleri ve ödenen paralar (Samete ederinin 3 misli para verilmesi)
2)Egemen olayı (git-kal-git-cehenneme kadar yolun var)
3)Sivok olayı (git-yok kal)
4)Rüştü ve Nihat olayı
5) Basketbol takımının düştüğü durum ve sponsor bulunamaması
6)Basket takımının çözülmesi, yabancıların tamamının gitmesi
7)Ne idüğü belirsiz Gençlerbirliği yedek oyuncusunun alınması ve Alman 2. liginden gelen adamlara ödenen akıl almaz paralar
8)Altınsay olayı
9)3 kuruşluk top oynamadan parayı indiren, göbekli Portekizli çetesine hala çözüm bulunamaması...

Bunların hepsi basiretsizlik örnekleri, hepsi bir kulüp nasıl yönetilmemeli sorusunun örnekleri... Bu yüzden batıyoruz aman eleştirmeyelim düşüncesi yanlıştım. Bu fahiş hatalar ile batacağımız kesindir!

Başar

can dedi ki...

@ Basar

Sunu da ekleyeyim. Kulup bu kadar hassas bir durumdaysa en cok simdi soylenen soze dikkat edilmesi gerekirken her gun medya karsisina yonetimden baska biri, bambaska aciklamalarla cikiyor. Demiroren doneminde bile bu is daha iyi yapiliyordu. Ismet Berkan gibi medya kurdu bir adam yonetimdeyken neden her aklina esen cikip sacma sapan aciklamalar yapar ki? Ustelik de bu aciklamalar futbolculari kusturuyor, yonetimin pazarlik kozunu azaltiyor nitelikteyken. Dedigim gibi bardagin bos yanina takili kaldi gozlerim bugunlerde. Bugun de soyle bir haber okudum: "Berat, kendisinden habersiz transfer edildigi Aybaba'nin onu tanimamasini kafasina takmiyor". Haber fason olabilir, ki muhtemelen oyledir, ama sahiden Mehmet ve Berat'i kim neden transfer etti?

Bogac dedi ki...

Niye herkes enseyi karartıyor ki. Kan değişimi iyidir, hakkaten çok iyidir. Egemen kalsaydı ya da Q7 kalacak olsa idi kafaca ne verim bekleyecektik ya? Top oyunu genç işidir. Dinamizm işidir. Kenarda oynayamadığı için delirmektir. Kendinizi şu çocukların yerine koysanıza. Bence Beşiktaş fırtına öncesi bir sessizlik yaşıyor. Belki 2 sene sonra millet yeni takım kurarken bu gençler bir iskelet oluşturacak ve ortalığı öttürecekler. Biraz zaman arkadaşlar.. sadece zaman!

Adsız dedi ki...

@Bogac Sevgili arkadaşım 25-26 yaşına gelmiş adamlar artık genç değil olmuş adamlardır.

Berat ve Oğuzhan için söylemlerinde haklı olabilirsin (ki bu her zaman bir risktir) fakat Gençlerden ve Almanya'da 25-26 yaş bandında adam alıyorsan bu arkadaşların kendilerini kanıtlamış olmaları gerekir ki denkleme uymuyorlar!

Şu ana kadar çok fazla kan değişimi olacak bir adam almadığımız gibi takımın en savaşçı adamını kaybettik. Tıpkı baskette kaybettiğimiz adamlar gibi...

Sen gönderileceği göndermeyip, en gitmeyecekleri gönderirsen bunun adı kan değişikliği değil, intihar olur!

Sonumuz kötü kardeşim!
Başar

QuaresmA dedi ki...

Sabır. Tüpçüye 8 sene sabrettik, adamlara en az 2 yıl süre verin.

@Basar

Abicim yonetimi direkt sildin 2 haftadir da, bu tarz ile isleri daha da kolaylastirmiyorsun bence. Kendine de yazik.

----

Benim buradaki yonetim elestirilerimin tek cikis noktasi, dedigim gibi istikrar ve kararlilik. Medyadaki maymunluklara bakmadan catir cutur plan dahilinde hareket etmeleri. Ama iste yonetimde Cem Bilge-Ibrahim Altinsay-Ismet Berkan ekolu ile Levent Erdogan-Ahmet Cebi ekolunu bulusturunca ortaya cikan sonuc bu oluyor.

Fikret Orman, anladigim kadariyla fazla karpuz tasimaya calisiyordu, yanlis karpuzlari atti koltugunun altindan. Ha, bu demek degil ki gene de dogru isler olmayacak.

Iste o dogru islerin olmasi icin surekli "dediginiz gibi yapin" diyen bir taraftar olmasi lazim. Sagda solda hala daha "Q7 kalsin!" muhabbeti donuyorsa isimiz yas.

Valla bilmiyorum, ben israrla "butceyi dediginiz yere cekin, basketbola cozum arayin" demeye devam etmek en mantiklisi gibime geliyor.

EnisteKolaKoy dedi ki...

butceyi geriye cekin, ona itirazimiz yok. ama ernst'in yerine de hurriyet'i getirmeyin be gozunuzu seveyim.

Adsız dedi ki...

herkes altınsaya bu kredi neden diye sorarken asıl güntekin onay beni şaşırtmaya devam ediyor.

basitlikten derinliğe doğru mantıksal bir sıralama vardır. olan bitene sadece insanlar açısından bakabilirsin. olayların kendisi açısından bakabilirsin. bir de olması gerektiği açıdan. güntekin her daim ikincisinde takılıp kalıyor. iyi güzel yani futbolcuların aldığı bu paraları kim verecek vs. peki çözümü nedir güntekin? eğer başka bir çözüm varsa neden yazmıyorsun? aynısını altınsayın gidişi için de yaptın. eleştiri varsa bir zahmet çözümünü de yazmalısın. aksi halde öyle havada kalır durur.

theotheo. ücretlere şaşırmana şaşırdım. yd yönetiminin daha ilk yılında yanlış yaptığını gördüğümden her transferini izledim. üstüne mesela holoskonun aldıklarından öte neler ödenip getirildiğini bilirsen kafayı yiyebilirsin. bu hata değil resmen sabotajdır.

hakan

Mete dedi ki...

Bugün radyoda S.Aybaba ile canli bağlantıda bizzat kendi ağzından Brezilyalı oyuncularla parasal konularda anlaşamadıkları için getiremediklerini duydum. Ne diyelim " eğri gemi, doğru sefer "

Samet Aybaba'nin Brezilya gezisinden baslatma simdi abi, sonra kavga cikiyor :)

Adsız dedi ki...

neden her eleştiri yapıldığında "e eleştiriyorsa çözümünü de söylesin" deniyor? herşeyin eleştirildiği ortamda eleştiriyi yapan kişiler çözüm üretecekse yöneticiler (genel anlamda eleştirilen herhangi bir yönetici) ne işe yarıyor?

TWAS

Maxim Tsigalko dedi ki...

Yalnız bu Türkiye'deki basketbol anlayışıyla ilgili de bir iki şey söylemek gerekiyor bence.

Bu kadar kaygan bi zeminde olması çok can sıkıcı. Giden oyuncularla ilgili yönetimin hatası vardır ancak yönetim de bi yere kadar mücadele edebilirdi. En çok Hawkins'e üzüldüm. Diğerlerinin yeri rahatlıkla doldurulabilir. Hawkins'e de önerilen para gayet iyiydi.

Burada şuna dikkat çekmek lazım; her sene belli başlı oyuncular bi sirkülasyon içinde oradan oraya koşa koşa gidiyorlar. Engin Atsür Gs'ye, Semih Erden Efes'e döndü, biz belki Tutku Açık'ı alacağız. Hawkins, Bonsu, Arroyo Fb ve Gs arasında paylaşılacak. Daha lig biteli bir kaç hafta oldu ve bu kadar değişiklik oldu. Devamı da gelecektir.

Bu sene bundan biz zarar gördük diye söylemiyorum. Bunun benzeri bi dönem formula 1 de vardı. Hangi takımı destekleyeceğimizi şaşırıyorduk. En sevdiğim adam en sevmediğim takıma bi geçmişti, benim için ve bir çok insan için de bi tadı kalmamıştı f1'in. Burada öyle bişey söz konusu değil ama yine de sevdiğimiz adamların da birer birer kaçar gibi gitmeleri üzücü..

Diğer liglerde de benzer transferler oluyor ama bu sıklıkta ve yoğunlukta bir tek Türkiye'de oluyor bence. Sürekli de oyuncuların profesyonelliğinden dem vuruluyor. Anlamak zor gerçekten. Tamam profesyonel olun da hiç mi duygularınız yok arkadaş. Hawkins'in şampiyonluk sonrası döktüğü gözyaşlarının üzerinden 1 ay geçmedi daha. Arroyo düşüşe geçen bi kariyeri yine burada ayağa kaldırdı. Bonsu kariyerinde kupa kazanamamış adam bi sezonda 3 kupa kazandı. Kimsenin yüzüne bakmadığı Dudley bile şimdi bir sürü teklif alıyor. Kulüp de bence bu oyunculara verebileceği zammı verecekti ama hepsi de gitmeyi kafaya koymuşlar, yapacak bir şey yok.

Adsız dedi ki...

Ben yönetimin bir plan ve program çerçevesinde hareket ettiklerine filan inanmıyorum. Medyayı filan takmadıkları da bana inandırıcı gelmiyor. En basitinden medyayı takmayan yönetim, her Allahın günü, yerli yersiz medyaya açıklama yapmaz, sorunlarla ilgili medyaya dert yanmaz, futbolcuları medya üzerinden eleştirmez ve suçlamaz.

Daha öncede dedim, bu yönetim ayağının tozuyla daha bir ay dolmadan iki teknik direktörü eskitti, ki ikincisi şike davasından yargılanıyordu ve en sonunda da mahkum oldu, İbrahim toramanın herkesin önünde takım arkadaşına (Q7 ve Edu) ana avrat sövmesine seyirci kaldı, Tuğrul Yenidoğan gibi Fikret Ormana seçimler öncesinde rest çekmiş, yılmaz bir Demirören taraftarını BJK TV yetmez ggibş birde klübün iletişim sorumlusu yaptı.

Bir yandan mali olarak kötü durumda olduğunu söyleyeceksin, pahalı oyuncularla yolları ayırmak zorundayız diyeceksin, fedakarlık yapmadıkları için profesyonel futbolculara çemkireceksin, ama Beşiktaş’ın çocuğu dediğin Samet Aybaba’yla normal ücretinin 2-3 katı sözleşme imzalayacaksın. Şike davasından hüküm giymiş, 100 yılı devirmiş koca çınarın adını belki de bir daha çıkmayacak şekilde lekelemiş Havutçuya, iyi kötü koskoca bir sezon çalışmış emek vermiş Carvalhalin yıllık ücertinden daha fazla bir parayı 6 tane playoff maçı için vereceksin. Herkesin içinde takım arkadaşına küfür etmekten çekinmeyen, iki kuruşluk futbol oynamayan, hizipçilik yapan ama bunlara rağmen kallavi bir ücret alan Toraman’a ilişmeyeceksin. Neden, çünkü Beşiktaşın çocuğu olduğu için. Ama Beşiktaş’ın çocuğu olmayan Ernst, Sivok vs, sözleşmelerine istinaden ücretlerini talep edince, yani bu oyuncular profesyonelce hareket edince onlara çemkireceksin, hem de medya aracılığıyla.

Sorarım size, şu Mehmet Aygün ve Olcay Şahan transferlerinin Demirören’in yaptığı transferlerden ne farkı var. Bence daha bile kötü transferler. Neden derseniz, Fikret Orman yönetimi eğer mali durumun bu kadar kötü olduğu, uçan kuşa borcun olduğu bir dönemde gidip 25-26 yaşlarında hiç bir gelecek vaat etmeyen iki oyuncuya bu yüksek ücretleri ödüyorsa, Allah bilir, Demirören gibi kulübü iyi bir mali yapıyla devralsalardı, bu yönetimin yapacağı transferleri tahayyül bile edemezdim. Yani teorik olarak Fikret Orman yaklaşımı ile Demirören yaklşaımı arasında pek bir fark yok tranfer konusunda.

Zaten asıl meselede burada. Demirören TFF başkanı olunca, işin doğası gereği istifa etmek zorunda kaldı başkanlıktan, yokksa kongre kararıyla gönderilmedi ya da camiadan gelen ağır eleştiriler, tepkiler üzerine istifaya zorlanmadı. Tam tersine bir buçuk yıl önceki en son kongreden REKOR oyla çıktı, federasyona gitmeden önceki MALİ kongrede İBRA edildi. Bu sonuncusu, yani İBRA olayı zaten başlı başına trajikomik bir durum. Sonrada Fikret Orman yönetimi işbaşına geldi. Kimlerden oluşuyor peki bu yönetim ve kimler seçti bu yönetimi. Demiröerenin yaptığı onca yanlış işe ses çıkarmayan, hatta bizati o yanlışları destekleyen veya içinde olan insanlar. Herkes dogruyda da bir Demirören mi yanlıştı.

Velhasıl kelam, balık baştan kokmuş durumda, biz maalesef mali iflastan önce, camia olarak iflas ettik. Fikret Orman da bütün iyiniyetine rağmen, mevcut yönetim ve kongre yapısı ile Beşiktaşın içinde bulunduğu sıkıntıları aşamaz. Çünkü zaten bu yapı Beşiktaşı bu noktaya getirdi. Sen bizzat problemi yaratan adamlardan çözmesini bekliyorsun, zaten çözecek tiynette olsalar işleri bu noktaya hiç getirmezlerdi.

Bence Beşiktaş taraftarının Olmayacak duaya Amin demek yerine, bu gerçekle yüzlemesi gerekiyor.

Ali

Adsız dedi ki...

Alın bakın işte Yönetim kurulu üyemiz, Dalgakıran, ki kendisi aynı zamanda TÜBİTAK bilim kurulu üyesidir, feryat edimiş. Kendisinin bilimse tesiti için bakınız.

http://www.kartalbakisi.com/ozel/bana-ne-egemenden-q7den-kulup-batiyor-h12283.html

:)))

Ali

kkkam dedi ki...

Seneye Efes Pilsen ortalığı dağıtacak arkdaşlar görünen köy kılavuz istemez gs isterse geçen seneki takımı komple satın alsın o başarı bir kere olur biz geçen seneki takıma 1yabancı +3 orta kalite yerli transferiyle ancak euroleaguede başarılı olabilirdik zaten 0 galibiyet ile sonuncu oluruz bu saatten sonra kaliteli yabancı bulamazsın keza kaliteli yerli de kısıtlı.
Bizim kaderimiz bu alnımızıon yazısı ezilmeye mahkumuz Beşiktaşlı olarak durumun farkındayız zaten basketbolda 2 sene üstüste kalite yabancının oynadığını bu gözler daha görmedi .

BJK4EVER dedi ki...

Simdi sabah okudum, yine akil almaz seyler donuyor.
Ahmet Cebi demis ki Quaresma 5, Almeida 10, Fernandes 15 milyon euro getirene satilir.
Arkadas senin baskanin dun ogle vakti Fernandes kesinlikle satilmayacak demedi mi? 1 gun sonra nasil boyle celiskili bir aciklama geliyor?
Ayrica kendisi 6.5M euro basketbola ayirdik, sponsor mu karsilar yoksa kendimiz mi onu bilemiyoruz diyor. Ulan 2 hafta evvel 12 milyon dolar diyordunuz, onu gectim. Kulup bu kadar dar bogazda iken nasil 6 milyon euro basketbola aktarsin?
Bu kadar da plansiz programsiz birbirinden habersiz bir yonetim olamaz, vay arkadas ya....

theotheo dedi ki...

shelbyl gene atıp tutuyo.

gecen bi arkadaş demişti. sırrı süreyya önder teknik drektör olsa sametten daha çok destekler bunlar diye.harbiden de öyle ak. adam brezilyaya gitmesinmi yani. aykut gitti kötü mü oldu. şu anda cristian ve santosu bi tarafını satsan alamazsın.

BJK4EVER dedi ki...

Su noktayi unutuyorsun bu oyunculari bedavaya almadi FB. Santis icin 6.5M Baroni icin 4M bonservis bedeli odediler, zamaninda cok tepki almisti. Biz ise 1 milyon bile ederi olmayan adamlarin pesinden kosuyoruz, fos cikacagi belli.
Ki niye bu maceraya atiliyoruz anlamiyorum. Bonservisi elinde kaliteli adam cok, ornek Gekas ve Eneramo iste. Baska Barnetta vardi gitti, onun disinda Luyindula, Saha, Rosenberg gibi adamlar var. Git onlari al ucuza adam ariyorsan.....

Mete dedi ki...

aybabanin transferleri

Gençlerbirliği (2000-2001)
Patrick Nys (Belçika)
Filip Deams (Belçika)
Zlatko Yankov (Bulgaristan)
Babangida (Nijerya)
Gaziantepspor (2001-2002)
Yabancı transferi yapılmadı
Trabzonspor (2002-2003)
Omar Dieng (Senegal)
Michael Petkovic (Avusturalya)
Young Lee (G.Kore)
Ankaraspor (2004-2005)
Dragoslav Jevric (Sırbistan)
Gökçek Wederson (Brezilya)
Asprilla (Brezilya)
Jaba (Brezilya)
Tita (Brezilya)
Gaziantepspor (2005-2006)
Transfer yapmadı
Gaziantepspor (2006-2007)
Nikola Drincic (Karadağ)
Nikola Jozic (Sırbistan)
Kaba Diawara (Gine)
De Nigris (Meksika)
Ç. Rizespor (2007-2008)
Elioner Bombinha (Brezilya)
Lenadro Chaves (Brezilya)
Igor Gal (Hırvatistan)
David Gonzalez (Kolombiya)
Bursaspor (2008-2009)
Romashchenko (Belarus)
Ysrael Zuniga (Peru)
Ronald Gutierrez (Bolivya)
Giani Krita (Bulgaristan)
Adriano Magrao (Brezilya)
Marcelinho (Brezilya)
Gençlerbirliği (2008-2009)
Bojan Isailovic (Sırbistan)
Jacques Momha (Kamerun)
Mile Jedinak (Avusturalya)
Bucaspor (2010-2011)
Torric Jebrin (Gana)
Leandrao (Brezilya)
Kevin Pariente (Fransa)

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi cok boktan oyuncular var aralarinda ama kalici olan carpici isimler de var.
Wederson, Tita, Jaba, Romaschenko, Kirita, Jedinak, Momha, Drincic, Zuniga, De Nigris, Petkovic, Filip Daems iyi oyunculardi.
Ama tac tanesi bizim seviyemizde orasi tartisilir....

Maxim Tsigalko dedi ki...

Abi bu nedir yahu. 1000 tane adam almış aralarında 3-4 tane de vasat denilebilecek oyuncu çıkmış. İçlerinden en iyisi Wederson denilebilir, onu bile Beşiktaş'ta görmek istemem.

Mete dedi ki...

En bombası da BOMBİNHO :))

EnisteKolaKoy dedi ki...

ya bi baslik acsaniz da, herkesin mevcut gidecek kalacaklari tahmin ederek bu sezonun 11'ini bir yazsa... biz simdi bi arkadasla denedik baya enteresan seyler cikiyor.

theotheo dedi ki...

cenk

transfer-transfer-transfer-ismail

transfer fernandes transfer

transfer almeida transfer

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben fernandes'in kalacagini hic ama hic zannetmiyorum.

can dedi ki...

Bileti kesilenleri bir kenara birakirsak mevcut kadrodamizda yerini doldurmakta zorlanacagimiz sadece iki oyuncu var.

Fernandes - Elimizde iyi duran top kullanan, ara pas atabilen, ve uzaktan sut atabilen tek adam. Takimin butun teknik yuku onun ustunde ve paramiz olsa bile Aybaba'nin daha iyisini getirmesi neredeyse imkansiz.

Ismail - Yerli sol bek sikintisi nedeniyle.

Onun disinda performansi vs. ile mutlaka gitmesinler diyecegim oyuncu yok. Masraf-verim denklemi acisindan Almeida mutlaka gitmeli derim. Biktim onun kucuk Emrah surati, berbat son vuruslari ve her hava topuna ciktiktan sonra aciyla yere dusmeden once tuttugu kafasinin arkasindaki sungersi doku...

Yine verili kadromuzda mutlaka ve mutlaka transfer yapilmasi gereken tek mevki kanatlar. Solda Olcay banko bile olsa sag kanatta kimse yok. Alt yapidan gelen yoksa en az iki kanat oyuncusunun katilimi zaruri gozukuyor.

cemekici dedi ki...

şurda like olsaydı seri layklardım şu yorumu:

theotheo dedi ki...
cenk

transfer-transfer-transfer-ismail

transfer fernandes transfer

transfer almeida transfer

ha bana kalırsa bu kadar enseyi karartmaya gerek yok. üçüncü olsak da olur. ya da dördüncü. farketmez. şampiyon olamadıkça şl yalan zaten.
şampiyon olamayacağımıza göre hilbert, ersan, ernst, pektemek, veli, necip, oğuzhan, mami, burak, tanju falan idare ederiz.

ersan, necip ve hilbert'in yeri gözümde ayrıdır diğerlerinden. ikisi de 1-2 seviye atlasa oyunlarında theo bile sever bu arkadaşları. quaresma öncesi zamanlarda (2010- bq - before quaresma) necip iyiydi hatırlarsanız. sakatlanmadan önce ersan da iyiydi. hilbert gibi türk bek bulamayız. bi de üstüne ciğersiz bu adam. her türlü oynar yani.

lamhaltas dedi ki...

yabancı kaleci(cenk)


hilbert-sivok-ersan-ismail
(m.akgün)(toraman)(sezer)(tanju)

ernst
(furkan)

veli oğuzhan olcay
(necip) (?) (burak)


mustafa-?
(m.akyüz)(?)


Kadro biraz gönülden geçen biraz daha tahmin oldu. ben tüm portekizlilerin takımdan ayrılacağını düşünüyorum.bir ihtimal almeida kalmak isteyebilir.

bi de şu yabancı kaleci olayından vazgeçseler çok sevinicem!

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi su ana kadarki aciklamalara bakarak analiz yaparsan:

- 4132 oynayacagiz.
- Fernandes mutlaka kalmali.
- Almeida mutlaka kalmali.
- Quaresma ve Simao gidebilir.
- Mucadeleci bir takim olacagiz.
- Elde 85 orta saha oyuncusu olmasina ragmen israrla Olcay alindi, Veysel Sari ve Alper Potuk icin israrci Aybaba.

Bu verilere bakarsak 4 orta sahali bir sistemle oynayacagiz sanirim. Bol pres yapan, defansi cikartan mucadeleci bir takim olacagiz, ki bu cercevede Egemen'in gitmesi pek sorun degil, Ersan-Sivok boyle bir yapi icerisinde daha iyi bir ikili.
Ben 4132 dendiginde 4-4-2 kirmasi kanatli bir yapi bekliyordum, ama kanat oyunculari ve 2 orta saha yerine sanirim 1 onlibero ve 3 orta saha ile oynayacagiz, son maclarda Italya'nin sistemine benzer bir yapi diyebiliriz.

Tabii cift forvet oynamamiz guzel, ben bu sekilde hem Almeida hem Pektemek'in cok daha iyi oynayacagini dusunuyorum, ikisi de 10 gol barajini asar bence. Ancak yine de 1 ekstra forvet sart yedek olarak, Almeida giderse 2.

Korktugum olay orta saha'da yaratici oyuncu sikinti cekmemiz, cunku Quaresma ve Simao olmayacak, diger oyunculara baktigimizda Fernandes disinda yaratici oyuncu yok. Oguzhan bu tarz bir oyuncu, ama neler verebilir emin degiliz. Veli ve Necip bal yapmayan ari, Olcay ve Hasan Turk kapali kutu.

Bu sekilde oynayacagimizi var sayarsak bence Ismail'in yerine gidip-gelecek bir solbek (Ugur Boral mantikli, Tanju bunu yapamaz), Ernst'in yerine iyi bir yabanci onlibero hatta Ernst kalsa super olur, orta sahaya mumkunse sol ayakli yaratici bir oyuncu Tello tarzinda, forvete de yedek bir forvet oyuncusu (Macheda, Guidetti olur, Gekas sahane olur) sart gibi gozukuyor. Su kaleci israrini anlamiyorum, bence cok anlamsiz ve gereksiz olur, Cenk'e asiri guveniyorum nedense.

CDiS dedi ki...

egemen fenerbahçe 'ye imzayı atmış.. ligin en iyi yerli stoperini kaybetmemizi anlıyorum da, stancu 'nun 2,4 miyon euro ettiği bir ortamda, bu adam 2 milyon euro 'ya fener 'e gitti, ona üzülüyorum.
son derece basiretsiz ve beceriksiz bir yönetim kuruluna sahip olduğumuzu bildirmek istiyorum.. yarın bir gün quaresma 3 milyona galatasaray 'a, fernandes 5 milyona rubin kazan 'a giderse şaşmayın..
eleştirim, futbolcuların gitmesine değil, ucuza gitmesine, sen para yok para yok diye ağlarsan, elindeki malı mundar eder, değerli isimlerinin yok pahasına gitmesine mani olamazsın, bu iş bu kadar basittir.

CDiS dedi ki...

ayrıca, 2 aydır boşta olan bir uğur boral 'ı bile alamıyorsa beşiktaş yönetimi -ki ciddi bir solbek sıkıntısı varken, daha ne söylenebilir ki??

theotheo dedi ki...

Hilbert gibi yeteneksizler olduğu sürece hiç bı bok olmaz. Hala kalsın diyorsunuz ak ya.

EnisteKolaKoy dedi ki...

bu galatasaray 2,5 milyon euro'ya stancu'yu nasil satabiliyor da, biz bu isi beceremiyoruz? stancu gercekten 2,5 milyon euro edecek kadar iyi bir futbolcu mu? anadolu takimlari buyuk kuluplere bu kadar bonservis bedelleri odeyebiliyor mu? yoksa sadece tek keriz biz miyiz? piyasa sartlari futbolcu alirken hep bize yuksek, futbolcu satarken hep bize dusuk. yillardir alemin kerizi biziz arkadas cildiracam. sonra kulup neden batiyor, batar tabi amk.

theotheo dedi ki...

Arkadas sen oyuncunun parasını vermiyorsun kulüplerde adam eline bonservisini alır gelir Dio. Onun dışında allahaskina bu aptal takimdaki kimi alacaksın holoskomu Hilbert mı biraz gerçekçi olun.

Adsız dedi ki...

olcay, veli kavlak, berat, mehmet akgün, hamza, hürriyet, uğur boral, aurelio.. bir an tribünde olduğunuzu ve bu adamlar için tezahürat yaptığınızı düşünün. erkutu bedavaya ersun yanala kaptıran adamlar hiç hesap vermeyecekler mi? erkutu beleşe veriyosun mehmet akgünü alıyorsun. yeni yönetime bakıyorum da yd bile daha sempatik görünmeye başladı son günlerde. yarın seçim olsa f.orman'a değil yd'ye oy veririm. o kadar mantıksız işler yapılıyor.

lamhaltas dedi ki...

oncelikle "yd daha sempatik" seklinde saka bile yapmayalim kalp kirarim.

biz niye satamiyoruz dersen cevabi cok net maaslardir. overpaid olan oyuncu takimi birakmak istemez. bonservis istemesen bile almayi dusunen takim da kendi kadro maas dengesini korumak icin yanasmaz bu oyuncularina.

"YD daha sempatik" derken? "Parali baskan" YD gecen sene futbol takimina biraz maas odeseydi bugun bu halde olmazdik.

Yapmayin arkadaslar, yeni yonetimin icraatini elestirin ama YD demeyin yahu. Besiktas bu borc batagina dogal afet sonucu saplanmadi.

theo'cum, hep bana atip tutuyor, kolpaci diyorsun da...

1. Brezilya'dan ucuz bonservisle adam alamazsin, o pazari biliyorsun herhalde. Oradan Besiktas'in sartlarinda en fazla sozlesmesi biten adam bulursun. Netekim Samet Aybaba da eli bos donmus, zaten ne zaman gitti, kac gun kaldi orasi muamma.

2. Egemen konusunda da bana atip tutuyor diyordun, dedim dedim inanmadin bak n'oldu simdi? :)

theotheo dedi ki...

ben ucuz bonservisle alınsın demedim ki. neyse parası versinler.

bak senle anlaşamadığımız nokta şu. sen az kalite az paradan yanasın.

ben ise çok kalite çok paradan yanayım anladın mı. bu yönetim 10 milyon euro çıkarıp 2 tane oyuncu bağlayamıyosa zaten orda işi ne.

JimmyLue dedi ki...

Yabancı Kaleci
(Cenk)
Hilbert Sivok Ersan İsmail
(Tanju)(Toraman)(Sezer-Berat( ? )

Ernst
(?)
Oğuzhan-Fernandes-Veli
(Necip)(Olcay)( H.Türk)

Almeida Pektemek
( ? ) ( Holosko )


ps: Pek fantezi oldu fakat takımda tutulacağı söylenilen adamlara -elde olan malzemeye göre- çıkardım.
Bence bu takıma kanat oyuncusu gerek.

Theo,

Geçen sene futbolcularına bir gıdım maaş ödememiş bir kulüpten bahsediyoruz, sen hala "neyse parası" diyorsun.

Hangi para? Çok sevdiğin parali başkan ve parali başkan adayı Demiroren-Adalı işbirliği sporculara para ödememiş, daha ne parası?

Yok, yok yani.

theotheo dedi ki...

adalının cebinden koyduğu 10 kağıt var, demirörenin 100 var. bunlarda cebinden çıkarsın bi 10-20 olay çözülür.

Ben Swahilice konusuyorum galiba ahahahahahha.

Adali koydu cebinden 10, e sonra? O 10 orada borc olarak duruyor. Demiroren'in 100 borc olarak duruyor. E gene odenmiyor paralar, gene bir suru dava acildi odenmeyen paralarla ilgili?

Demiroren 100 koydu, Serdar Ozkan kulube haciz getirtti yahu :) Daha nasil anlatilir ki bu?

delgado dedi ki...

adalının ödediği söylenen quaresma'nın bonservisine tek kuruş ödenmemiş daha. ferrarinin italyadaki vergilerini bile biz ödüyormuşuz.

Adsız dedi ki...

Hala daha Egemen'e sallayanlar var ya ona üzülüyorum. Arkadaş sen 50 maç oynamışsın,takım için canını dişine takmışsın,tekmeye kafa uzatmışsın ama geçen sene hakkın olan tek kuruş para alamamışsın. Allah aşkına siz olsanız napardınız ? Birde başkanın 'Canın cehenneme Egemen' söylemi var ki o da başka bir terane. Ahmet Çebi'nin BJK TV'de söyledikleri hala kulaklarımda çınlıyor. ''Egemen arkadaşımız ya söylediğimiz indirimi yapar,ya da yedek klübesinde paşa paşa oturur,bizde maçbaşı ücretinden kurtulmuş oluruz.'' şu işe bak. Şu yöneticilerinin zihniyetlerine bak,sen gidiyorsun şu boktan 'Feda' felsefesini ilk olarak takım için canını verecek Egemen,Ernst üzerinde uygulamaya çalışıyosan yatacak yerin yok heryerde Fakiriz,Fukarayız diyen yönetim. Önce Quaresma,Simao,Almeida,Holosko vs. adamlara adam gibi klüp bul. Yazık oldu,Egemen'in gitmesi normalde bu kadar koymazdı da en büyük rakibimiz Fener'e hemde bonservissiz gitmesi çok koydu.

Nedim

auboutvita dedi ki...

Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz. Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
Bireysel Krediler Yatirim.
Isletme Kredileri Yatirim.
Konsolidasyon Kredi.
Insaat Krediler.
Bir veya ödeme yasindaki seçin.
Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
Esnek kredi kosullari.
Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir. E-posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

auboutvita dedi ki...

Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz. Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
Bireysel Krediler Yatirim.
Isletme Kredileri Yatirim.
Konsolidasyon Kredi.
Insaat Krediler.
Bir veya ödeme yasindaki seçin.
Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
Esnek kredi kosullari.
Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir. E-posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

İş Planlama, Ticari ve Kalkınma Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kuruluşlar için yıllık düşük faiz oranına sahip Konut Yeniden Finansman Kredileri gibi geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunuyoruz. Genel Kredi programımızla aileniz için en iyisini alın ve hayallerinizdeki eve sahip olun. İlgilenen adayların bizimle iletişime geçmesi gerekir
Yalnızca WhatsApp: {+ 44} 7480 729811
Tel .... {+ 44} 7480 729811
E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

Yorum Gönder

Ara