.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Haziran 2012 Pazartesi

Kim Neyi Feda Ediyor?

Daha birkaç gün öncesine kadar camiada olumlu bir hava vardı. Yönetimin dediği apaçıktı çünkü: "Fedakarlık yapmayan oyuncular ile yollar ayrılacak. Tavan bütçe belirlenecek. Kimseye fazla maaş ödemeyecek. Disiplin oluşturulacak." Bu yolda taraftarların algısı da şekilleniyordu, durumun iç karartıcılığı sindirilmeye başlanmıştı.

Feda.

Önce Samet Aybaba ile sözleşme imzalandı. Bucaspor'da 500 bin TL alan Samet Aybaba, müthiş bir fedakarlık yaparak 1.5 milyon TL'ya imza attı. (Carvalhal'ın suçu neydi diye sormak lazım) Şimdi Egemen "devam" demiş, "fedakarlık" yapmış. Haberin devamını okuyoruz, Egemen'in sözleime şartlarının hiçbirisi değimemiş. Fedakarlığı yapan meğer Beşiktaş'mış.

Bu yol yol değil. Yönetim "ilke" ile, "duruş" ile başladığı yolda yönetici küstürerek, bazı "eski toprak"ların at koşturmasına izin vererek, YD mantalitesinin devam filmini çekerek ilerliyor çıktığı yola.

Biz neye destek veriyoruz? Bizden ne fedakarlığı istiyorsunuz? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Eğer 2014 seçimleri için böyle bir yola girdiyseniz, mantalitesine hizmet ettiğiniz adamlar sizi o seçimlerde bozuk para gibi harcarlar. Yapmaya çalıştığınız işin erbabı köşesinde bekliyor olacaktır.

Yönetici istifaları gözleri açtı, Samet Aybaba'nın transfer koşulları soru işareti idi, haftalardır söylenen politikadan geri atılması ciddi bir uyarı oldu. Tencere yuvarlanıyor. Peh.

27 Yorum:

alper dedi ki...

S.Aybaba nın 1500 kağıt aldığı nerde yazıyor?KAP a bildirildi mi?yöneticilerin yada Aybabanın ağzından duydunuz mu?Başka isimler olsaydı aynı soruları sizler soracak iken konu Aybaba olunca tü kaka ilan edip almıştır amk demek güzel iş.Kaldı ki alacak tabi gazoz kapağına çalışacak hali yok.

Egemen mevzuunda neden böyle yapıldı bilmiyorum ama ya alacaklaırna karşılık bedava giderdi sanırım ondan böyle bişey yapmış olabilirler.Tamam amk öderiz de sende ikide bir şikayet edip durma 3 senelik at şuraya imzanı der gibi.Ya da maç başılardan kasılabilir Ersan'ın iyileşmesi ile bu sene.Ama Lig Tv de dinlediğim kadarıyla ve edindiğim izlenime göre S.Aybaba'nın bir numaralı kaptanlık adayıdır Egemen ve sanırım önümüzde ki sezon kaptanımız olacaktır.

lamhaltas dedi ki...

http://www.bigpara.com/haber-detay/hisse-haber/tekrar-kap--besiktas-futbol-yatirimlari-sanayi-ve-ticaret-a-s---bjkas--ozel-durum-aciklamasi-duzeltme-16-06-/816684/

samet aybaba ilk sene 1,4m TL ve 2. sene 1,55mTL alacak.

helldoradotcom dedi ki...

bence basinda cikan haberlere bu asamada cok da itibar etmemek gerekiyor. benim bu yonetimin suphe etmeyecegim tek icraati tasarruf edilecegidir. ekonomik anlamda yarilamadan once 1 mali yil, sportif anlamda ise 1 sezon sure tanimaliyiz. ben de van gaal olsun sistem oturtsun isterdim ama saglik olsun demek lazim. her iste bir hayir vardir.

@alper

Evet, KAP'a bildirildi. Bana celallenmeden KAP'in sitesine girseydin mesela her sey daha guzel olabilirdi.

http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=215240

@helldoradodotcom

Bizzat Tamer Kiran'in boyle bir aciklama yaptigi soyleniyor, eger sonradan yalanlanirsa ayri ama, vaziyet bu.

http://www.haber1903.com/Besiktas-1700-egemenin_sozlesmesinde_indirim_yapmadik.html

Ben optimizmimi yitirdim bu yonetime dair. Iki hafta sonra yeniden kazanirim, dort hafta sonra iyice dellenirim, orasi bilinmez, icraatlarina bagli. Ama su anki gorunum "BEKLE", "AL" degil.

BJK4EVER dedi ki...

Bence de dogru degil soylenenler. Aybaba'nin alacagi para skandal resmen. F.Terim'le kiyaslarsan elbette az, ama ne Aybaba o parayi hak edecek bir antrenor, ne de biz o parayi verecek durumdayiz. Aybaba madem Besiktas'i o kadar cok seviyor Buca'da aldigi parayi kabul etsin ya? Ayrica para konusmadik laflari cok sacma ve ucuz, sonucta bir kontrat imzaliyorsun, her seyini didik didik edersin, profesyonelsin sonucta, hic bilmez olurmusun? Baya ucuz laflar bunlar acikcasi. Egemen durumu da bence gayet acik. Egemen'den indirim istedik, yanasmayinca transfer listesine koyamadik, gonderemedik. Ki bu da zaten buyuk bir hata olurdu, Egemen gibi bir oyuncu bonservisiyle verilmez zaten. Yabancilarda bu kadar pasif olacagimizi sanmam, asil nester orada vurulacak herhalde.

@BJK4EVER

"Taviz vermeyecek" bir yonetim daha ilk gorusmeden taviz veremez. Diger oyuncular geldiginde "E Egemen'e yaptiniz ya?" diyecekler.

Hangi oyuncuyu gonderebilecegiz ki biz? Kar-zarar analizi ne bu durumun? "Egemen'e 1.3 verelim, cunku Egemen giderse yerine oynayacak adam olmaz" dense, degil, zira Ersan da, Berat da duruyor. Ha diyeceksin ki "onlara guvenemeyiz", e o zaman sen plan program yapmiyorsun gunu kurtariyorsun.

Benim kizdigim bu. Yoksa Egemen'de statukonun surmesi normal sartlarda normal zaten. Ama sartlar normal degil.

BJK4EVER dedi ki...

Egemen yerli bir oyuncu, henuz 29 yasinda ve gecen sene 50 mac yapti ve iyi de oynadi. Tabii ki onun da aldigi para fazla, ancak performans/fiyat orani bir Simao, Holosko, Almeida gibi degil. Onlar hem cok aliyor hem az mac yapiyor veya faydali degiller. Ayrica unutmayalim ki onumuzdeki sene 6, ondan sonraki sene 5 olacak sinirlama, yerli oyuncularin onemi artacak. Bu sartlar altinda Egemen gibi kaliteli bir yerli oyuncu kolay kolay gonderilmez. Acikcasi yabancilarin indirime gitmedikleri takdirde takimda kalacagini sanmam, onlar aninda transfer listesine konur, hatta Hilbert, Simao, Holosko soz konusu olunca bonservisleri eline bile verilebilir. Egemen'de boyle bir opsiyon yoktu zaten, ancak 'nezaketen' indirim istendi.

Wruce Bills dedi ki...

Yahu siz kim inanıyor bu para konuşmadık laflarına anlamıyorum. Aybaba konuşmadıysa menajeri konuşmuştur, avukatı konuşmuştur. Bi önceki takımında 500 bin alan adama istemediği halde kim 1.4 milyon tl verir?

Umarım başarılı olur sonuçta takım bizim takımımız, ancak olay salt başarı değil. En azından Fikret Orman zamanında öyle söylemişti. Mali disiplin falan daha ilk haftadan yalan oldu bu arada olan da Ersan'a oldu. Onun için de taraftarımız "zaten oynamıyordu yea" diyordu dimi.

Fikret Orman arka arkaya büyük yanlışlar yapıyor. Yakında basketbol şubesinde de istemediğimiz şeyler duyarsak şaşırmayacağım artık. Ergin Ataman'ın tavrı gayet net. Sponsor yoksa ben de yokum. O olmayınca da bütün takım dağılır yine.

Adsız dedi ki...

İpler Altınsay'ın işine karışılmasıyla koptu zaten. Bir yanda 5 yıllık plandan ve profesyonellikten bahsedeceksin, öte yanda kariyer olarak bir takımı 2 sezondan fazla çalıştırmamış (1,5 demek daha doğru) bir TD'ye Beşiktaş takımını emanet edeceksin.

Bana göre bütün herşey Shelbyl'in dediği gibi 2014 seçimlerine göre uygulanıyor. Bir daha seçilir miyim korkusu ile sunulan çok yıllı ve kapsamlı plan kabul edilmedi ve bir sezonda başarı getirebileceği düşünülen Denizli ve Eriksson gibi isimlere yönelindi. Onlar da hem çok para isteyip hem de kadroda/ücretlerde revizyon istemeyince, daha önce aniden ortaya atılan Samet ismine dönüldü. Taraftar için içimizden biri formatı, gençleri seviyor ve kimbilir ilk sezon belki harikalar yaratabilir düşüncesi, ayrıca isterük de isterükçüleri memnun etme durumu. Ama bu tabloda bir eksik var: Beşiktaş futbol takımı için doğrusu mu yapılıyor? Orası meçhul.

Çok süpernatural düşünmemek lazım ama galiba kesin olan Seba'nın ahını çok aldığımız. Soru işaretsiz bir Beşiktaş'ı görmek için uzun yıllar gerekecek gibi.

Mustafa

theotheo dedi ki...

ya bu shelbyl gene kolpalamaya başladı amma ha.

berat ve ersan varmış. berat kim lan :D

bu takımda indirim yapmıcak bir tane adam var o da egemen lan. ersan tabiiki yapıcak ne bok yedi.

egemen işi iyi oldu o sebeple.

samet aybaba'da 1.5 milyon tl alabilir de. benim kızdığım yok ben bilmiyorum falan ayakları çekmesi. ulan 1.5 milyon tl yi hesapladım. 50 sene çalışssam dahi kazanamıorum ak.

Ilkokulda odevlerin "Okudugumuzu Anladik Mi?" kismindan kaytaranlar icin gelsin:

""Egemen'e 1.3 verelim, cunku Egemen giderse yerine oynayacak adam olmaz" dense, degil, zira Ersan da, Berat da duruyor. Ha diyeceksin ki "onlara guvenemeyiz", e o zaman sen plan program yapmiyorsun gunu kurtariyorsun."

paragrafinda esas olarak anlatilan nedir?

a) Egemen'i salla gitsin ya, Ersan ve Berat mis gibi oynar. Berat muthis oyuncu, gelecegin yildizi.

b) Bir yandan "genclere yoneliyoruz, kuculuyoruz, feda diyorsun; ote yandan sozlesmesinde indirim yapmayan oyuncuyu kadroda tutuyorsun. Demek ki senin derdin plan-program degil, gunu kurtarmak.

helldoradotcom dedi ki...

cok cabuk yargiya varmamak lazim bence. KAP bildirilmesi %100 dogru oldugu anlamina gelmez. Egemen'i kamu oyu onunde kucuk dusurmemek icin indirime gitmedik denmis olabilir diye dusunuyorum. ama en azindan mac basi ucretinde fedakarlik yaptigina inaniyorum egemen'in. benimkisi naif besiktasli yaklasimi da olabilir tabi zaman gosterecek. bu arada aybaba'nin 500 bin'e calismasini savunanlari gercekci bulmuyorum. bir takimda td'nin maasini en yuksek maas alan oyuncu belirler aslinda. 500 bin'e tamah eden adami bu cahil sektorde malzemeciler bile ciddiye almaz. bence de aybaba icin buyuk bir paradir odenen fakat emrindeki oyuncular bu parayi aliyorsa isminden bagimsiz hoca da minimum 1,5 alir. kimin ne aldiginda ziyade toplam gider gelir durumu daha onem arzediyor. en yuksek maliyetli 3 oyuncunu bilancondan cikartirsan 5 tane egemen'i hissetmeden oynatirsin. bence kaniya varmadan acele etmemek gerek. 3 yil altyapidan adam cikartmak disinda bir basari beklemeksek yerinde olur.

Adsız dedi ki...

Theotheo. Beşiktaş'ta son 10 yıldır süregelen cadı avlarının sonucu, isimlere takılmanın bir yansımasını sende görüyorum kardeşim. Mesele Shelbyl'in isim vermesi vs değil. Bu durum için değil ama örnek olarak, bazen münazara için kasten karşıt fikir beyan edilir de uzlaşı olacak düşünce sağlamlaştırılır. Çünkü mesele asla kişiler değil, ortaya atılan düşüncelerin tartışılmasıdır.

Mesela benim sorunum. Derdim asla Samet'in kendisi değil. Ancak tutarlı yönetim adına, 1-Altınsay'ın söylediği ve yalanlanmayan fikir ayrılıkları nereden kaynaklandı. 2-Bazı yöneticiler yeni futbol komitesi göreve geleli henüz 2 hafta olmuşken 1 ay önce Samet ismini neden ısrarla ortaya attı. 3-Kariyeri belli olan Samet hangi kriterlere göre bu göreve 4 yıllık sözleşme ile getirildi.

Mesele Samet'in başarılı olup olmaması değil. Yoksa buradakiler ve ben dahil her Beşiktaşlı başarılı olmasını sonuna kadar ister. Ama taraftara açık olup bazı sözler verdikten sonra böyle muamma işler olacaksa ne ne için oldu, demek de hakkımız olmalı değil mi.

Saygılar

Mustafa

hylozoic soil dedi ki...

Goreve geldigi gunden itibaren oldukca olumlu bir goruntu cizdi su ana kadar Fikret Orman ve yonetimi. Feda bu yolda gayet basarili bir soylem gibi duruyordu.

Lakin su an baktigimiz da bol laf, ve icraatte belirsizlik hakim gibi gorunuyor. Mesela sana bu zamanda gelecek 5 yil icin iyi bir proje sunabilecek, Avrupa futbolunu iyi bilen, Arsenal'dan genc bir oyuncu getirten bir Ibrahim Altinsay var.

Besiktas mevcut sartlar icinde boyle bir profile sahip bir ismi icinde barindiramiyorsa, Fikret Orman'in tercihleri ben de soru isaretleri uyandiriyor. Bir yanda Ibrahim Altinsay, diger yanda Levent Erdogan ve kongredeki oy potansiyeli.

Diger yandan Samet Aybaba tercihi. Oncellikle sunu belirteyim. Son gunlerin populer deyimi Besiktas'in cocugu tanimina birebir uygun. Lakin Besiktas teknik direktor secerken hangi nedenle boyle bir kriter belirler. Nedir yani? Bu sekilde mi profesyonelleseckti Fikret Orman?

Burda da ikinci stratejik yanlis ortaya cikiyor. Onumuzdeki 4/5 yilin programini yapacagim diyorsun, ama sectigin TD buna hicbir sekilde uymuyor. Herhangi bir kulupte istikrar sagliyamamis bir isim. Hangi kriterlere dayanarak sectiniz Aybaba'yi? Buradaki temel elestri yonetime, sakin ha Aybaba'ya saygisizlik ettigimi dusunmesin kimse. Gelsin yonetsin. Benim derdim programina (ki varsa oyle bi program?) uymayan yonetim.

Gelsin Samet Aybaba genclere yonelsin diyerek, taraftarin su anda gazini almak yontemine gidilmis gibi duruyor bugun ki tablo. Umarim Samet Aybaba bunun aksini ispatlar.

Egemen mevzusunda soyle bir problem oldu gecenlerde. Ahmet Nur Cebi tv'de alenen Egemen'e ultimatom verdi, yok kulubede oturturuz diye. Allasen su surec icinde en son one atilmasi gereken isimdi, ki neyse donuldu bu hatadan.

Umarim Fikret Orman bu surecte anahtar kelimenin ''beceri'' oldugunun farkindadir. Projelerini uygulamasini gormek isteriz, beceri gormek isteriz. En azindan bir taraftar olarak beklentim bu yonde. Lutfen bu yorumu ''Samet Aybaba Bjk'nin cocugu, sen yokken o vardi'' esigine gore algilamayin. Temeldeki elestri icraatte beceri gosterecegi supheli gorunen yonetime.

Pazarlik 101: Sonradan geri adim atacaksan, karsi tarafin sartlarini kabul edeceksen ultimatom vermeyeceksin. Isletme derslerinde okutuyorlar bunu.

Benim derdim Egemen degil. Egemen Besiktas'in gecen sene en iyi oyuncusuydu belki de. Ama sen "Egemen'i bile keseriz" tribine girip de kesmiyorsan, hangi menajeri, hangi oyuncuyu nasil ikna edeceksin onu bilmiyorum iste.

Wruce Bills dedi ki...

@helldoradotcom ,
Abi iyi demişsin güzel demişsin de Carvalhal koca 1 sezon kendisinin aldığı maaşı 1 ayda kazanan futbolcuları idare etmeye çalıştı. O adamın suçu neydi? Kimse çıkıp ta "adam zaten 3 kuruşa çalışıyor, milyon dolarlık futbolcular nasıl idare etsin" dememişti. Ha idare edebildi mi diye sorarsan çok da iyi idare edemedi ama bunda hem profesyonel olmayan kendini her şeyin üstünde gören oyuncuların(Portekizliler) hem de hocasını futbolcusuna ezdiren yönetimin suçu vardı.

Ayrıca oyuncularında düşük ücret alan bir çok teknik direktör örneği sayabiliriz Avrupa'da da. Kaldı ki şuan bile Egemen Aybaba'nın iki katı maaş alıyor. İşini profesyonel olarak yapan insanlar için bir sorun teşkil etmemesi gereken bir durum.

theotheo dedi ki...

işletme dersinde o kolpalığı ancak shelbyl sen okutursun. öyle bişey gören varsa söylesin.

bu ne ilişkisi lan. senin dediğin kadın erkek ilşkisinde falan olur, sözünü yemiceksin gibi bişey. futbol lan bu. kulübün yararına ne olucaksa o yapılır. sözümün arkasında durucam diye futbolcu mu göndericeksin. gururlu baba filmi mi çekiyoruz burda.

altınsay özyakupu getirmiş. özyakup o kadar iyi bir oyuncuki çünkü, arsenal gibi bir takım onu böyle bir rakama bıraktı beşiktaşa. ulan azıcık bir ışık görseydi wenger, senelerce kiralardı onu. arsenalde en yeteneksiz adamlara bile şans tanındı. oğuzhanı bir kere izlemeyen adamlar konuşuyor. bu genç işini herkes amma abarttı. başlarım gencine. galatasarayın gelmiş geçmiş en iyi takımının bütün yabancı oyuncuları belli bir yaşın üzerindeydi. burası çocuk besleme merkezi mi? futbol kulübü. eğer bir adam başarılıysa alınır, genç mi yaşlı mı diye bakılmaz. sizin kriteriniz yanlış.

Adsız dedi ki...

Uzun vadeli programın hocası neden Samet olamıyor anlamıyorum.Eğer anadolu takımlarında 1 yıldan fazla çalışamamaksa bunun nedeni kim çalışmış ? Şifo olsun diyenler tutturmuş Emrahı buldu diye iyide Antalya ligin en yaşlı takımı değilmiydi? Bu kadar uzun süredir Antalyanın başında emrah dışında hangi genci oynatmış? Birde herkes indirim yapsın yoksa satılsın diye birşey olamaz.Sonuçta ilk 4 de kalman gerekiyor ve Egemen gibi yerlileri böyle kaybederek olmaz bu iş.

theo'cum, bak MIT Sloan School of Management cok guzel dersler veriyor, ders materyallerini de internete koyuyorlar, istersen bak bilgilen, hadi canim:

http://ocw.mit.edu/courses/sloan-school-of-management/

Guide to Effective Discussion (Kiraathane Style) diye bir ders acmak istiyorlarmis da ogretecek insan bulamamislar, ona da bir basvurursun artik isik var.

Burada benimle olan kisisel derdinle insanlarin kafasini sisrmekten mazosist bir zevk almiyorsan da ver e-mail adresini, konusalim dertleselim istersen.

Adsız dedi ki...

Arkadaş anlamadığım bir nokta var..Bütçemiz şu kadar vs dedin, bir sürü TD ile muhtemelen maaşı ve kadroda tutmak isteyeceği oyuncuları o maaşlarla tutamayacağını düşünerek anlaşamadın..
Egemen yıllık+maç başı ücretleriyle yine geçen sene aldığı 2M Euro ya yakın para alacak..Samet Aybaba'ya 1.5M Euro para verdin etti 3.5M Euro..
Şu 3.5M Euro ile büyük ihtimal Van Gaal'i ikna eder; Altısay'ın direttiği kalkınma projesi için ilk adımı atardın..Biz de senin ''futbolu bilen kişilere emanet ettik'' lafının altının boş olmadığını anlardık ama olmadı..
Altınsay, bence gelecek yılları kurtarmak için büyük şanstı ama biz yine günü kurtarmayı seçtik,temelleri çok sağlam atma şansımız varken yine malzemeden çalmayı seçtik..

Mehmet

@Mehmet

1.5 milyon Euro degil, TL, yanlislik olmasin.

Egemen ile Aybaba'ya verdigimiz paraya van Gaal'i getirecek olsak bile, bu onun illa iyi bir yatirim oldugunu gostermez zaten, yani 2+2=4 etmiyor her zaman yatirim degeri hesaplarken.

En basta "madem Aybaba'ya 1.5 milyon veriyorsun, Egemen'in ucretini de indirmiyorsun, neyi kisiyorduk ki biz?" sorusu ile baslamak lazim. Yukarida guzel yorumlar yapilmis Egemen'in satilamayacagi vs. uzerine. Katilirim.

O zaman en bastan cikip "herkese indiriyoruz, istemeyen gider, Besiktas, Feda" demeyecektin. Fikrasina gulunmeyen Hasan Mezarci gibi olacak sonu, "dedin dedin, bak n'oldu simdi?" denilecek diye endisem benim.

Yukarida Kerim de baska bir acidan yazmis durumu.

lamhaltas dedi ki...

su an ki gidise bundan 15 gun onceki kadar guven duyulmadigi asikar. shelbyl'e egemen konusunda katiliyorum keske basin onunde rest cekilmeseydi ya da reste rest aliyorsan gerekeni yapabilseydin. bunun temel sebebinin de yonetim kurulu is bolumundeki sorun oldugunu dusunuyorum.

ortada baskan'in yaptigi bir aciklama var. 40m euroluk maas butcesini 25'e cekecegiz diyor. Heralde gerekli hesaplari yaptiktan sonra bunun besiktas'in kaldirabilecegi bir butce oldugunu dusunuyor. bence nihai sonucu beklemek lazim. eger hoca egemeni kritik oyuncu olarak belirlemisse ve nihai sonuc olarak toplamda 25m euroya gerileyeceksek egemeni hepimiz bu formayla gormek isteriz bence.

benim su sira umutsuzluga kapildigimda tutundugum 2 dal var. 1) mustafa denizli ile gorusmeler sirasinda mali disiplinden taviz vermemek
2) hic kimse yd'den kotu olamaz(Bu baya huzunlu ama kendi icinde)

Adsız dedi ki...

@shelbyl

Para birimleri karışmış kusura bakmayın :)

Abi zaten derdim özetle bu tutarsız tavırlar..Van Gaal tutar tutmaz orasını bilemeyiz elbette ama sen futbolu bilenlere emanet ettik dediğin adamın görüşlerine değer vermeyeceksen niye görev veriyorsun..Söylediklerin ile yaptıkların zıt şeyler olunca güven kaybetmeye başlarsın her anlamda..

Dediğin gibi madem ekonomik durum kötü; kimse bilmem şu kadardan fazla para almayacak diye açıklama yapmayacaksın en baştan, bir yola çıkmışsan taviz vermeyeceksin; ha vereceksen de bana en baştan hikaye anlatmayacaksın..

Saygılar

Mehmet

neverlong dedi ki...

son haftalarda iyice ayyuka çıkan yönetim beceriksizlikleriyle paralel güzel bir yazı olmuş, eline sağlık.
5 yıllık plan yapıyoruz diye yola çıkıp Samet Aybaba ile 2+2 sözleşme imzalamak en basit ifadeyle kötü yöneticiliktir. Görüldü ki ortada bırakın 5 yılı, 2 aylık bir plan dahi yok.. Aybaba'lar, Üzülmez'ler, Toraman'lar at koştursun şimdi..
Keza Egemen konusu da aynı. Daha ilk pazarlıktan sınıfta kaldılar. Şimdi kalkıp Ernst'in Holosko'nun maaşını nasıl düşürmeyi planlıyolar merak ediyorum. Bundan sonra olacaklar belli, talibi olmayan( yani Beşiktaş'ın ödediği abartılı maaşları vermeyi kabul eden bi klüp bulamayan) bütün yabancı oyuncular elde patladı. Neştermiş, fedakarlıkmış geçiniz. Beşiktaş'ın 8 senedir büyük bir eksiği olarak bas bas bağıran şey, hala mevcudiyetini koruyor: iyi ve kararlı yöneticilik

Mete dedi ki...

Yonetim politikalarindaki tutarsizlik ve zaafiyetler olduguna ben de katiliyorum. Beni daha cok rahatsiz eden mevzu; iki cesit yonetici tipi var gibi, bir kisim yoneticilerimiz soylemlerinde ve tavirlarinda acemice davraniyor (bu gruba baskan da dahil) diger kisim yoneticiler kurnazca davranarak gemisini yurutuyor gibi sanki. Tum bunlarin haricinde TT Arena konusunda da iyice midem bulanmaya basladi. Adamlar istemiyor abi, bu kadar zorlama niye? Gurur diye bisey var...

alper dedi ki...

TT arena konusunda katılmıyorum arkadaşa.Tayyip Baba dağılın lan der o statta bizde oynarız.Kimin stadında kimi oynatmayacakmış GS.mal sahibi onlar mı devlet mi?O stat konusunda GS ye söz hakkı düşmez bile.Biz stata kazmayı vuralım da gerisi kolay.TT Arena da oynamak en kolay iş.

Adsız dedi ki...

Bu yazıyı okumadan diğer yazıya yorum yaptım. Düşüncelerim ile bu yazı arasında inanılmaz bir benzerlik var.

Samet Aybaba hamlesi ile yeni yönetimin "FEDA" balonu yere çakılmıştır! Neden mi? Buca'dan senede 500 alan Samet Aybaba, Beşiktaş'a 1400'e imza atmıştır.

Aradaki 900bin ise yine bizlerin aldığı FEDA tshirtleri ile kapandı...

Sen Samet'e bu kadar fark ver, sonra git en savaşçı, senede 50 maç oynayan oyuncundan aradaki fark kadar indirim iste! Bu fark yüzünden elindeki değerli profesyonel yöneticini kaybet...

Malesef ama malesef yeni yönetim denklemi şu: İş bilmez başkan ile işini bilen birkaç yönetici...

Son olarak her sene takım değiştiren Samet ile Carvalhal'in farkı nedir Allah aşkına? Ben size söyliyeyim: "tek farkımız fiyatımız,yoksa hepimiz kardeşiz!"
******

yukarıdaki yazıma ilave olarak, iş bilmez yönetimin Eurolig takımına sponsor bulamayacağını veya kimsenin istemediği mevcut sponsor ile devam edeceğini görür gibi oluyorum...Ergin Ataman'ın da gideceğini görür gibi oluyorum...Bunlar hep iş bilmezliğin sonuçları olacak!

Beşiktaş'ın yönetimleri, bu klübü kim daha kötü yönetir yarışmasında gibiler!!! Umarım yanılırım.

B.

Yorum Gönder

Ara