.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Aralık 2011 Perşembe

Carvalhal'ın Yolu

Ben Beşiktaş'tan keyif alıyorum bir süredir.

Bunun sonuçlarla illa ki doğrudan bağlantısı yok. Şöyle: Bahtsızlığına alıştığımız, yönetimsel sorunları hala daha çözülmemiş, başkanı fırsat buldukça zırvalayan, diğer şubelerde plansızlık hüküm süren Beşiktaş hala aynı Beşiktaş. Bir de bunun üzerine, Türkiye futbolunun üzerinde artık en hafif tabirle cılkı çıkmış bir şike bulutu geziniyor.

Bu durumda NŞA Beşiktaş saçmalıklar denizinde boğulmalıydı, ama boğulmadı.

Bu bana ister istemez 2008-09 sezonunu hatırlatıyor. Denizli'nin, bütün bu toplucima ortamında Beşiktaş'a ruhî dinginliği getirdiği ve şampiyonluğun geldiği sene.

Tabii ihtiyatı elden bırakmamak için geçerli sebepler var. Mesela bu son zamanlardaki çıkışın, en son cartalete'nin de dile getirdiği gibi (Quaresma + Simao) - 1 formülüyle alakası akla "Ya Simao dönünce gene Portekiz tekeli oluşacak mı?" sorusunu düşünüyor. Carvalhal'ın maç sonu oyuncu değişiklikleri konusunda halen daha tereddüt ettirdiği zamanlar var. Yoğun maç programı, sakatlık ve formsuzluk endişesini de beraberinde getiriyor. Tabii bir de Tayfur Hoca'nın durumu gibi, her an oluşabilecek bir kafa karışıklığı potansiyeli duruyor kenarda.

Fakat bu endişelerin hepsi 2008-09 sezonunda da vardı. Denizli'nin tavşanları vardı ama doğruyu bulduğu zaman da bulurdu. Denizli'nin de bazı oyunculara aşkı vardı, ama şartlar o aşkı sekteye uğratmıştı. O zaman da sakatlıklar geçirmiştik, ama bir şekilde -gerekirse oyuncuların mevkiileri değişerek- yola koyulmuştu işler.

Hasıl-ı kelam, ben Beşiktaş futbol takımına dair uzun zamandır ilk defa optimizme kayan hisler beslemekteyim. Bunda da Carvalhal'ın önemi büyük. En başlarda "emanetçi" pozisyonundan ötürü istediklerini yapamayan, kulüpteki kaostan ötürü pozisyonunu belirleyemeyen, ve hala daha teknik yeterliliği sorgulanabilecek durumda olan Carvalhal, Beşiktaş'a her daim başarıyı getirmiş bir formülün ışıklarını gösteriyor.

Özveri, dinginlik, hadbilirlik.

Rasim Kara'dan, Mustafa Denizli'den, Lucescu'dan, yani Beşiktaş'ın yakın tarihinde başarıya ulaşmış isimlerden bahsederken bu üç kelime yahut muadilleri anılırsa kimse yadırgamaz.

Ben Carvalhal'da bu ışığı gördüm. Tarihsel veriler de önümüzün açık olduğunu gösteriyor.

İşte bu yüzden, ben Beşiktaş'tan keyif alıyorum bir süredir.

16 Yorum:

makavel dedi ki...

Haftaya lideriz Bursa fb,gs ts Olurmu olur!

JAMES WHITE dedi ki...

Lider olmak iyi değil. Anti Beşiktaş medya tepemize biniyor. Sessiz derinden ilerlemek sonunda kupayı kaldırmak lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Hatalar yapsa da hatalarindan donmesini bilen, Schuster gibi inatci olmayan bir hoca. Takimla butunlesiyor ve her gecen gun hem Besiktas'imiz hem kendisi daha iyi oluyor, Allah bozmasin!

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Lider olsak ne olacak, sacma sapan playoff sistemi yuzunden bir sey ifade etmeyecek ki...

helldoradotcom dedi ki...

İlk 4 icerisinde Ersan ve Bebe donmus bir seklide playoff oncesini tamamlayalim gerisi kendiliginden gelir. Bu defans kurgusu sakatliklarla bozulmadigi surece en kotu 2. Olur bu takim.

Basar dedi ki...

En son takımda ışık gördüğüm yıl 2008-2009 ikinci yarısıydı. Bu hissi erken yaşamaya başladık, 100. yıldaki gibi.

Şampiyonluklar hava işidir, taraftar topluluğu bu ışığı görür, inancı içinde hisseder. Bu sadece bir inançtır, şımarma ile alakası yoktur. Bu yıl tüm Beşiktalılarda aynı hissiyatı görüyorum. Böyle olmasa, 2 hafta içi maçında iki ayrı şehirde büyük kalabalıklara oynayamazdık.

Çok büyük sakatlıklar ve olaylar olmazsa, sezonu 1. bitirmeye 1 numaralı adayız.

Pamukk dedi ki...

tahtaya vurun

powerslide dedi ki...

galiba bu sefer tünelin ucundaki kamyon farı değil gün ışığı.

avrupa maçından avrupa maçına takip ediyorum bu sene. son tel aviv maçından bugüne bir gelişme olduysa mutlu olurum ama benim en son gördüğüm bireysel yetenek bazlı futboldu.

~Poseidon~ dedi ki...

YD içerdekileri resmen satmış.
Çok yazık...

makavel dedi ki...

Q7nin sakatlığı kötü oldu fakat Simaodan q7nin yokluğunda aynı performansı bekliyorum..umarım yanılmam ve ikisinin aynı takıma ağır geldikleri tezi doğrulanır. bundan sonrada dönüşümlü oynarlar!

bw1903 dedi ki...

beyler bu şike olayı nolacak onla ilgili de bir başlık lazım. ligtvcomtr gibi olmayalım

Iddianameyi okuyayim bir, baslik acilir akabinde :)

Ilhan dedi ki...

Selamlar herkese www.bjk-tribun.com adresinde yeni bir besiktas forumu baslattik katilimlarinizi bekliyoruz.
Saglicakla

Kesinlikle olması gereken yoldur.Schuster bugünlerde takımı izliyorsa kahrından ölüyordur.

Takımın yeteneklerine fazla güvenmiş karşılığını alamamıştı Schuster.Carvalhal ise bir iki kere denedikten sonra bu takımın çok net bir kontratak takımı olduğunun farkına vardı.Önce savunma güvenliğini düşünüyoruz , zira duran top olsun hızlı çıkan adamlarımız olsun her daim bir silahımız var golü bulmak için.

Ben bu kadar hızlı bir değişime anlam veremiyorum.Nerede sezon başında götünü kaldıramayan , kaldırmak istemeyen takım , nerede şimdiki 90. dakikada bile pres yapmaya çalışan takım ...

bw1903 dedi ki...

metris

gidip tayfuru karşılasın

Yorum Gönder

Ara