.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Temmuz 2011 Cumartesi

Bilinmez Bilmece Deron Williams


Nba diyarına çok az sayıda kusursuz oyun kurucu gelmiştir. Nesilden nesile şöyle bir geriye baktığımızda; Magic Johnson ve Steve Nash kendi dönemlerinin kusursuz en iyi 2 oyun kurucusuydu. Bu iki oyuncudan sonra ise benim için Chris Paul ve Deron Williams geliyor. Şike soruşturmasından dolayı; Deron Williams ismi biraz arka planda kalsada, Shelbyl Deron Williams'ın tabir-i caizse marka değerini çok güzel anlatmış. Hatta kısaca şöyle özetleyelim; Deron Williams bir nevi Mehmet Okur'u All Star yapan adamdı.

Öncelikle şunu belirtmek isterim; artık Beşiktaş taraftarı olarak basketbolda anın tadını çıkarmaya bakalım. Başkanın amatör branşlarla ilgli BJKTV'de yaptığı açıklamadan sonra, sponsor konusundaki bütün umutlarım tükenmişti. Bir nevi tamamen şevkim kaçmıştı. Gerçi sponsorlara da hak veriyorum; hangi marka yetkilileri şu dedikodulardan veya haberlerden rahatsız olmaz ki; Basketbol şubesinin oyuncuları ... aydır paralarını alamıyorlar. Oyuncular maaşlarını alamadığı için idmana çıkmadı. Alacaklarına karşılık FIBA'ya gitti. Tatilde 3 oyuncu idman yapıyor vs..



Deron Williams transferi dedikoduları başladığından beri; lokavt sonrası gidecek ya böyle planlama mı olur klişesi doğdu. Sanki makina düzeninde işleyen bir sistemimiz var.Organizasyon da kusursuz işliyor. Her sene de takım iskeletini koruyor. Başarılı olabilme potansiyeli çok yüksek, bir de maşallah geleceği dönük planlı programlı bir takımımız var da bu klişe kullanılıyor. Allen Iverson transferinde de bahsetmiştim; sonuçta bu bir oyun. Bir basketbolsever için bu oyundan keyif almak yeterlidir. Bu keyifi sağlayan en büyük unsur da hiç kuşkusuz basketbolculardır. Bahsettiğimiz kişi de Deron Williams ise, varsın olsun 2 veya 3 ay kalsın. Onu Akatlar parkelerinin üzerinde görmek bile paha biçilemez bir keyiftir. Nasıl Naumoski bir nesili basketbola sevdirdiyse, Deron Williams da Edirne'den Kars'a basketbola gönül vermiş birçok genç insanı hiç kuşkusuz heyecanlandıracak veya basketbola yönlendirecektir. Deron Williams demişken de eski bir Illinois'lu Murat Murathanoğlu'nu da es geçmeden olmaz. Maçları onun sesi ile dinlemek farklı bir keyif olurdu.

Transfer ile ilgili bir diğer ilginç anektod ise; Jorge Mendes'in bu transferde rolü olabilme ihtimali. Bu ihtimalin de çıkış noktası şu haber ile başlıyor. Haberde geçen CAA menajerlik şirketinin ortağı ise; Ricardo Quaresma, Simao, Almedia, Fernandes, Sidnei ve Bebe'nin de menajerliğini yapan Jorge Mendes. Ne ilginçtir ki, CAA'de tanıdık bir isim daha var o da Allen Iverson.

Parke üzerine geçecek olursak da; açıkcası Ergin Ataman sezon öncesi yoldan 12 adam toplasa, o takımla yine ilk 5'e girer. Yeter ki ödeme istikrarı düzenli bir şekilde olsun. Deron Williams ligin çok üstünde bir oyuncu. Eğer Ocak ayına kadar kalabilirse, takım Avrupa'da ve ligde çok iddialı bir konuma gelebilir. Çünkü Deron Williams etrafında kim olursa olsun, onları da kendisi ile beraber sürükleyebilecek bir oyuncu. Cola Turka'nın sözleşmesi bittiği zamandan bugüne kadar öyle bir süreç yaşanıyor ki; sanki ileride bu şube bitecekse işte bu şekilde bitmeliydi diyeceğiz gibi bir durum da oluşabilir. Inşallah bu lokavt uzun sürer de Deron Williams'ı bolca izleme şansı yakalarız.


Biraz da Zaza Pachulia'dan bahsetmek gerekirse; eğer basketbol kariyerine Türkiye'de başlamasaydı, sanırım en sevmediğim oyuncuların başında gelirdi. Bu arada lokavt bitse de, Zaza Pachulia'nın sezon sonuna kadar Beşiktaş'ta kalacağı dedikodusu da var. (Doğruluk payı yüksek sanırım) Şu an için teknik olarak pek ayrıntıya girmek doğru olacağını sanmıyorum. Sonucta resmileşmiş tek bir oyuncu transferi dahi yok. Transferler tamamlandığında daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz. Ancak shelbyl'in de bahsettiği gibi; Deron Williams'ı da alıyorsan yanına kesin bir dış şut etkinliği olan uzun bir ön alan oyuncusu şart. Ismi geçen Dudley ile ara ara bu setleri oynayabilir ama tabi gözler yine de Cevher Özer'i aramıyor değil hani ..

Fotoğraflar; Highlife1138 ve Lost That Sports Blog

4 Yorum:

bence lockout 3-4 ay sürer maksimum ama umut işte...

@abdullah benim bildiğim bir önceki lockoutta da stern dellenmiş ve falanca tarihe kadar süre vermiş, takım ve kulüpler o günden birönceki gece stern abi anlaştık valla :)) demişti. ben böyle bir şey olur gene diyorum ama belli de olmaz

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bjk kobe diye genç 1 topçuyla anlaşcak diyolar beyler.

tanıyan varsa kobeyi değerlendirirse sevinirim

Adsız dedi ki...

geçen yılki türk rotasyonumuzu koruyabilseydik çok iyi olurdu. d-will i izlemek çok büyük bir keyif olacak fakat takımın efes,ülker hatta gs gibi güçlü rakipler varken playoff finali oynaması zor çünkü d-will'in yanında büyük ihtimal mehmet yağmur,can akın,barış hersek,dudley oynayacak.Ayrıca bütçemiz bu kadar yükselmişken ogilvy'yi takımda tutmalıydık keza kempde takımda kalmalıydı.36 yaşına gelmiş c.smith kempden daha faydalı mı oynayacak ?sonuç olarak bu sene basket takımımızı izlemek çok keyifli olacak takımdan herhangi bir beklentim yok fakat d-will'in tek başına alacağı fenerbahçe,efes,galatasaray maçlarını merakla bekliyorum

Yorum Gönder

Ara