.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Şubat 2011 Cumartesi

Schuster'i -Şimdilik- Yedirtmeyiz!

Bir ara popüler olmuş söyleme kendi baharatımı katıp ortaya bunu çıkartıyorum, söylemlerin birbirine karıştığı bu kaos ortamında kafayı sudan çıkartmış oluruz.

Schuster an itibariyle başarısızdır. Bu konuyu tartışmanın anlamı yok. Ligde 6. iseniz, Avrupa Ligi'nde umudunuz kalmamışsa ve Türkiye'nin sicilini iyileştirememişseniz ve elinizde sadece yıllardır züğürt teselliniz olmuş Türkiye Kupası varsa bir teknik direktörü başarılı addetmek zordur. Hele ki, ayarlanmayan beklentiler sebebiyle, transfer hamleleri çok daha fazlasını vaat etmişken.

Ama Schuster'i şu anda yollamak, Beşiktaş'ın edip de sıvaması demek olur. Schuster sezon sonuna kadar bu takımın teknik direktörüdür, bunu konuşmak hatadır.

Neden mi? Beşiktaş futbol şubesi, belirli bir vizyon dahilinde bir teknik direktör ile anlaşmıştır sene başında. Eğer o teknik direktör değiştirilecekse, vizyon gözden geçirilerek, işe yaramış ya da yaramamış taraflarının detaylı analizi yapılarak o değişiklik yapılmalıdır.

Bugün Schuster giderse ne olur?

1. Takımın başına "evladımız" geçer, ki bunun işe yaradığı bir tek hal hatırlamıyorum ben.
2. Takımın başına "idareten" birileri geçer. Bu durumda bir başarı gelirse 2008 Galatasaray'ı gibi sahte mutluluk yaşanır ve vizyon darmadağın olur, başarı gelmezse de takımın "dağınıklığı" sebepsiz yere katmerlenir ve de -özellikle- yabancı futbolcuların motivasyonu biter.

Üçüncü bir hal yok Türkiye şartlarında.

O yüzden en doğrusu sene sonuna kadar beklemektir. Sene sonunda, gerek psikolojik, gerekse teknik işler tartışılır, Schuster'in neleri eksik yapıp neleri doğru yaptığı düşünülür, bu bağlamda ya Schuster reforme olur ya da "işi bilen"lere "Biz böyle böyle bir teknik adam arıyoruz, bulun" denir ve de görüşmeler o doğrultuda yapılır.

Şu an camianın ihtiyacı olan şey, öfkeyle kalkmamaktır. Sorunlarımız zaten psikolojik iken, böyle bir dağılmışlık havası sadece müstakbel hatalara davetiye çıkarır.

Fenerbahçe maçından beklentim, tribünlerin Kiev maçını anımsatmamasıdır. Ne yazık ki yanlış zamanda tehlikeli bir maç oynuyoruz, umarım her şey yolunda gider. Şu anki manzara "Bu kulüp kokmaya başladı" dedirtiyor zira.

Skor mu? Başlatmayın skoruna, Beşiktaş'a bir şey olmasın yeter.

40 Yorum:

Sertug Ozgur dedi ki...

Erman Toroğlu ve Sinan Engin gibilerini okuduktan sonra inadına schuster diyesi geliyor insanın.

Zibidi dedi ki...

"Skor mu? Başlatmayın skoruna, Beşiktaş'a bir şey olmasın yeter"
Aynen birader...

Ömer Özlü dedi ki...

iyi turşusunu kurun, sonra yersiniz...

Forza dedi ki...

Sinan Engin'in yazisindan alintilar. Farkli yazilar bile degil, ayni yazinin farkli paragraflari.

İmzayı atınca değişiyorsunuz
Türkiye’ye gelmek için her yolu deniyorsunuz. Sözleşme yapana kadar hiçbiriniz ağzınızı açmıyorsunuz, imzayı attıktan sonra ise bambaşka bir yapıya bürünüyorsunuz.

ve,

Schuster hep çılgındı
Aralık 2008: Real Madrid’deyken İspanyol basınına, “Barcelona’yı yenmemiz mümkün değil” dedi.

Hem adama bel altindan vur, hem de utanmadan kendini yalanla.. Lahana tursusu var memleketten gelme. Perhiz yapiyorsaniz Sinan Engin'le beraber gondereyim sana da damacana.

Bir tarafta bu adamlar, diger tarafta bunlarin 17de 17 gaziyla takimi Barcelona sananlar.

Ipucu: Ayni Besiktasli kardesler-abiler Ersan geldiginde burun kivirip, form tutunca neden bonservisi alinmadi diye hesap soranlardir.

@damacana

Huznun bes asamasi vardir. Once basarisizligi reddettik, simdi ise kizginligimizi yasiyoruz (sirada "En azindan sunu yapalim" pazarligi var)

Ama bu kizginlik asamasinda verecegimiz olumsuz kararlar, basarisizligi degistirmeyecek. Bu sene gitti. Bunu kabul edelim. Bir mucize olur da geri gelirse cok seviniriz, ama onkabulsuz "O gitsin bu gelsin" dersek seneye de ayni seyleri diyecek olmanin yolunu yapmis oluruz.

Haftasonu Fenerbahce maci var. O mactan sonra Schuster'den garip icraatler gelirse yazmayacak miyim, hep yazdim, hep yazacagim. Ama o yazdiklarimin "Schuster'le hemen sozlesme fesh edilsin" minvalinde kullanilmasini istemem.

Medyadaki cakallar ortami firsat bilip dis bilemeye basladilar, benim tepkim onadir.

Ömer Özlü dedi ki...

olayları iyi süzemediğin kanaatindeyim forza. zafer öğer'i yollayıp yerine arkadaşını getiren, aurelio transferinden komisyon alan,üzülmez'i bir kalemde silen schuster gerçekten de koca bir çılgınmış meğer. ayrıca siz schuster kalsın diyorsunuz ama bence kendisi aynı fikirde değil, başkana bir sorun bakalım golf oynarken ağzını arasın hazretin. yani Beşiktaş çok mu umurunda sanıyorsunuz Schuster'in.

bu arada ne zaman bi eleştiri olsa yok sinan engin, yok erman, yok sergen deyip de eleştireni bu zatlarla bir tutmayın, illa onlarla aynı fikirde, aynı kafa yapısında olmam gerekmiyor bazı gerçekleri görmem için. 'eleştirsen bile bizim gibi eleştir' diye bir tutum olamaz, olmamalı.

son olarak bir de şuna itirazım var, efendim schuster gitsin de kim gelsin mantığı ne kadar doğru? herkesin aklına neden hemen mehmet özdilek vs. geliyor? işini ciddiye alan bir teknik direktör bulmak çok mu zor?

Iste isini bilen bir teknik direktoru bu kosullarda bulacagimizi dusunmuyorum ben. Yonetimin mevcut kosullarda o kadar omurgasi olmayacaktir. Ha, keske olsa da keske beni sasirtsalar, haksiz cikarsalar, amenna.

3 ay sonra ligler bitecek, 3 ayda basarisizlik kabullenilmis olunacak ve bu kendimizi soktugumuz hayali yukseltiden yere inecegiz. O zaman mantik duyguyu bastiracak.

3 ayda da geri donulemeyecek hatalar yapilmaz herhalde.

Tek noktasına katılmıyorum bu yazının.

STSL'nin şu anki lideri Trabzonspor'un antrenörü Şenol Güneş geçen sene sezon ortasında göreve gelmemişydi ?
Bir başka örnek; Şota'nın geçen sene Tolunay görevdeyken göreve getirileceği açıklanmasa başka bir deyişle Şota'nın geçen sezon lig devam ederken takımı tanımasına imkan verilmese yaz döneminde Santana,Amisulasvili gibi nokta atışı transferler yapabilir miydi ?

Schuster'in sezon sonuna kadar görevde kalması gelecek sezonun da çöpe atılması anlamına gelir.Yeni hoca,hemen şimdi gelmeli;takımın eksik gediğini görüp yaz döneminde ona göre transferleri yapmalı.
Ayrıca Schuster gidince Şifo,Rıza,Ertuğrul'dan biri geleceği varsayımını da kabul etmiyorum.Mclaren,Benitez gibi bir sürü kariyerli hoca da şu an boşta duruyor.

Senol Gunes bir istisna, daha dogrusu Trabzonspor bir istisna. Oraya "evladimiz" haricinde hicbir sey derman olamiyor, ki onun da ne kadar derman olabildigi tartisilir.

Sota'nin takimi devralacaginin gecen sene Tolunay gorevdeyken aciklanmasi gundeme oturdu mu? Kayserispor'un gecen sene "olaganustu" bir durumu var miydi? Hayir.

Su an butun medyanin gozleri Besiktas'in uzerinde. Kapidan ben girsem "Yeni teknik adam" denebilir. Boyle bir ortamda sakin kalinmasi lazim. Takim icinde sorunlarin cozulmesine dair adimlarin atilmasi, duygu patlamalarinin tahdit edilmesi lazim.

Forza dedi ki...

Bu soylediklerinin cok daha fazlasini ben de birlestirip Schuster'i yerden yere vurabilirim. Cok zor degil. Ugrasip hepsine cevap da verebilirim. Bu da zor degil. Kendini inandirdigin bir dogru varsa eyvallah, kimse karisamaz. Ama yazdiklarinin uzerine gidilir, mantigin sorgulanir.

Teknik kadroyu hoca belirler. Zico'yu da gonderirlerken buna benzer bahaneler duymustuk. Fatih Terim Italya'da calismaya hangi arkadaslariyla gitti? "Hoca bizim Zafer Oger'i gonderip yanina arkadasini getirmis" mi bizim elestiri noktamiz ?

Aurelio transferindeki komisyonun araciligini sen mi yaptin abicim ? Ben nasil inanayim buna? Higuain transferinden de almis mi komisyon?

Uzulmez bu yasinda ve bu konumunda bunu yapamaz. Madem yapti, sucu Schuster'e yuklenmez. Aman yapmayin..

Sen bana Schuster'in tursusunu kurdurup yedirtirsen, ben de senin uslubunu Sinan Engin'le bir tutarim damacana.

Ben hic kim gelecek noktasinda degilim. Yeni gelen hocayi da kaleci antrenorunu degistirdi diye tefe koyacak miyiz? Soyunma odasinda takim arkadasina yumruk atan oyuncuyu gonderdi diye isliklayacak miyiz? Transferde komisyon aliyor gibi ispati imkansiz ve abuk bir bahaneyle adamin onuruyla oynayacak miyiz?

Isini ciddiye alan hoca cok da, biz onlari ciddiye alacak miyiz? Yoksa Low, Tigana, Hiddink, Skibbe, Del Bosque diye dizdigimiz tesbih tanelerine yenisini mi ekleyecegiz?

tearkan dedi ki...

bu üzülmez ihalesi neden schuster'in başına kaldı ben anlamıyorum. iki yıl önce bu adamların ikisini de kovmamakla yaptığımız hatadan kimse bahsetmiyor; ama bugün schuster zamanında yapılması gerekeni yaptı diye -işler kötü gittiği için- suçlu oluyor. toraman'ı da kovsaydı o zaman deseniz haklısınız, bu şekilde eleştirseniz haklısınız; ama zamanında hasır altı edilmiş bir sorunu çözmeye çalıştı diye eleştirilmesini anlayamıyorum.

tearkan dogru demis, benim de akillarda ilk anki cikisim kalmistir belki, kendimi temize cekeyim.

Uzulmez'in sozlesmesinin feshedilmesine hala karsiyim, cunku sonrasinda surecin boyle berbat yonetilecegini ongormustum. Lakin son tahlilde Uzulmez de, Toraman da iki sene once sepetlenmeliymis takimdan. Ben hincini bitirmemis adamlarin orada durmasini kabul edemem.

Üzülmez'le Toraman'ı kavga ettikleri ilk gün kovsaydık çifte şampiyonluğu rüyamızda görürdük.İyiki böyle bir hata yapmamışız.

Degil mi, "Iki kupayi unutma vefasizlik yapma"yi da ruyamizda gorurduk o zaman.

Uzun vade - kisa vade konusunda cok farkli yerlerdeyiz.

Böyle saçma bir soruya ne cevap vereyim.

BJK4EVER dedi ki...

Yaziya katiliyorum, ama soyle bir durum olabilir. Gelecek sene de takimi gonul rahatligiyla emanet edecegimiz bir teknik adam gelecekse bence bugun tazminati odenip gonderilsin. Eger ki Ziya Dogan, Sifo Mehmet gibi bir opsiyon dusunuluyorsa Schuster sezon sonuna kadar kalsin daha iyi. Schuster'le ilgili verilecek karar tamamen alternatiflere bagli. Lucescu'yu ikna ettip Shakhtar'i birakip bugun gelmek istiyor desek hangimiz burada hayir Schuster kalsin sabredelim der (birkac takintili insan disinda)? Sen dermisin Shelbyl?

Lucescu'yu gelmeye ikna edebiliyorsak gelmemeli. Gelmeye ikna olmus bir Lucescu'yu istemem ben.

Schuster kovulunca hala Şifo'nun geleceğini sananlar Mete Düren'in şu sözlerini bir daha okusunlar.


"SCHUSTER'SİZ FENERBAHÇE VE GALATASARAY TRANSFER YAPAMAZ"
"Transfer hamlesi sadece Yıldırım Başkan'ın inisiyatifi ile yapılmadı" diyen Düren, "Bu büyük oyuncular, dünya futbol piyasasının, Beşiktaş'a eğilmesinin ve Beşiktaş'ın üzerine konsantre olduğunun da göstergesidir" diye konuştu.

Düren sözlerini şöyle sürdürdü:
"Schuster olmasa; ne Guti gelir, ne Quaresma. Bu işler parayla falan olmaz. Niye Fenerbahçe alamıyor? Niye Galatasaray alamıyor? Hagi neden sadece Rumen futbolcuların peşinde? Aykut Kocaman keza. Kolay değil bu işler. Yönetimi ile teknik heyeti ile takım içindeki ahenkle ilgili olarak ve Avrupa'da yoluna devam eden tek takım olması hasebiyle, şaşılacak bir durum da değil bu büyük isimlerin Beşiktaş'ı tercih etmeleri."

"ERTUĞRUL SAĞLAM'I GÖNDERMEKTE HAKLIYIZ"
Ertuğrul Sağlam'ı 2008'de göndermelerinin haklılığını savunan Düren, "Niye Bursaspor, Şampiyonlar Ligi'nde ilerleyemiyor? Demek ki, oyuncu mantalitesinde ve kalitesinde eksiklikler var. Bu sadece tecrübe ile alakalı değil. Bursaspor; bu takımıyla, bu oyun anlayışıyla 10 sene daha oynasa; yine hiçbir şey olmaz" dedi.
"TRANSFERDE YANLIŞ YAPTIK"
Tabata, Holosko, Zapotocny ve Fink'i alarak hata yaptıklarını geç fark ettiklerini itiraf eden Mete Düren, "Onlara büyük paralar ödendi diye aynı hatanın üzerinde devam etmenin manası yok. Bir yerde, zararın bir yerinden dönüyorsun, hatanı kabul edip, bir yerinden dönmek zorundasın ki; bundan sonra bu iş daha yukarı çıkabilsin. Sen yukarı çıkmaya çalışırken, onlar aşağıda kaldığı sürece yerinde sayarsın" ifadeleri ile cümlelerini tamamladı.

BJK4EVER dedi ki...

Niang ne oluyor peki? Ya Anelka? Ya Ortega? Taffarel? Jardel? Kleberson? Ailton?

Bursaspor elestirisinin sagmaligi da bugun ortaya cikti, dandik takimlari yenip cikan ilk ciddi rakipten 4 yedik sayin Duren.

Kaldi ki Schuster gidince sirf yildizlarimizin (vah vah) cani sikilmasin diye onlarin sirtini oksayacak birini mi getirelim? Mesela Portekiz veya Ispanyol baska bir hoca? Boyle bir dusuncemiz varsa yildizlarin tamamini satalim daha iyi. Yildizlar sahada oyle veya boyle verimli olamiyorsa, takimi basariya kosturamiyorsa ne ise yarar? Quaresma'ya senelik 3.5 milyon euro'yu 1 mac oynayip 2 gun antrenmana cikmasin diye mi veriyoruz? Getiririm Daum'u, hepsinin pestilini cikarir Koch'la birlikte, hepsini hizaya dizer soyle. Bu isler boyle olur.

@BJK4EVER

Haklsın abicim.Mete Düren çoğu yerde saçmalamış zaten.Ben yönetimin yerli hoca konusundaki keskin bakış açısını ortaya koymak için bu açıklamayı koydum buraya.

BJK4EVER dedi ki...

Ok, anladim. O dusunceyi geride birakmsi olmalari guzel, ben su an Ersun Yanal ve Mustafa Denizli disinda hicbir yerli hocayi takimin basinda gormek istemem zaten.

Ömer Özlü dedi ki...

forza bu turşu olayına çok takılma istersen...hakkaten söylediğime söyleyeceğime bin pişman ettin.

beni sinan engin'le özdeşleştirme ısrarına da bir şey diyemeyeceğim, şimdi bir şeyler daha yazsam oğulcan falan da dersin bana.

mesele sadece kaleci antrenörünün gönderilmesi değil ki, ortada schuster'in icraatlarına bir şekilde teslim olmuş bir yapı var, tüm bunlar da 'aman ses etmeyelim, bi gün başarılı olucaz' yanılgısıyla çekiliyor sineye. hocayı ciddiye alacak mıyız demişsin de schuster kadar talepleri yerine getirilen, desteklenen bir adam görmedim ben şu son on senedir.

şimdi 'bak dediğime geldiler' diyecekler diye bazıları, bir sonraki seneyi de mi kaybedelim, şampiyonluktan sonra adam gönderilmez deyip denizli'yi tuttuğumuz gibi?

bunlar da katılmalı hesaba.

fabianernst dedi ki...

@damcana
hocam kusura bakma buraya uzun zamdır yazmıyorum ama yorumları okuyorum. dayanamadım ve bilmediğim için soruyorum

zafer öğer'i yollayıp yerine arkadaşını getiren, aurelio transferinden komisyon alan,üzülmez'i bir kalemde silen schuster gerçekten de koca bir çılgınmış meğer.


aurellio transferinden komisyon aldığnı nerden ve nasıl duydun çok merak ettim. lutfen beni aydınlatırmısın ilk kez senden duyuyorum bu haberi lutfen bilgilendirir misin beni...

borasahin dedi ki...

Dediginiz gibi Schuster'in su an icin gonderilmesinin bir faydasi yok. Acele kararlar almak yerine sinirlerin yatismasini bekleyip makul bir analiz yapilmali, sonrasina bakilir.

Mr. Gurcan (ikinci bir anlam cikarilmasin) bir ust postta son kullanma tarihini ilan etti ama bence hala tam olarak gecmis sayilmaz. Bu dehlizden cikabilme ihtimali suruyor.

enorton dedi ki...

Mehmet A. transferinden para aldığı konusunu ben de merak ettim şimdi. Bu arada bugün basında aşağıdaki haber çıktı. Kaynak EL Pais gazetesi ancak El Pais in sitesine girip arama yapınca böyle bir haber bulamadım. Bulabilen varsa sevinirim. Eğer böyle bir haber yoksa ve bu haberi Milliyet bir yerinden uydurduysa o zaman kulubumuz Milliyet hakkında gereğini yapmalı diye düşünüyorum.

http://spor.milliyet.com.tr/raul-light-schuster-/spor/spordetay/19.02.2011/1354305/default.htm

Unknown dedi ki...

Beyler Aurelio'ya bonservis bedeli ödenmedi, bonservis bedeli ödenmemesini sağlayan kişi Schuster'dir, Real Betis başkanı ile olan iyi ilişkilerini kullanıp sözleşmesi devam eden Aurelio'ya bir kuruş bonservis bedeli ödetmedi Schuster.. Bunu her hangi yerli bir antrenör yapsa medyamız yere göğe sığdıramazdı paşalarımızı ama yapan Schuster olunca adı fısıltılarla komisyoncuya kadar çıkıyor, sırf bunları gördüğüm için inadına Schuster diyorum.

fabianernst dedi ki...

@asvalttaiçenler

bilgilendirmek için bana cevap verdiğin için saol. ama ben hala ama hala komisyon kelimesinin geçtiği bir haber bulamadım.bunu asparagas olur gerçek olur araştırmacı gazetecilik olur olur da olur boyle bir haberi yazan bana bir tane haber gosterir misin .bakın bonservisteki ilişkisini kullanmasından bahsetmiyorum.açıkça KOMİSYONCU kelimesinin yazan hadi yazmasa da bunu ustu kapalı şekilde ima eden bir haber bir köşe yazısı veya bir forum bilgisi duyumu filan gösterbilir misin.

bu cevap sana hitaben oldu ama herkese açık şekilde soruyorum. sana sorar gibi cumleler kurdum fakat kızım sana soyluyorum gelinim sen anla :)) ...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Forza Schuster, hasiktir ordan Aziz'in medyasi...

bw1903 dedi ki...

bıkmadık mı her sezon td göndermekten tüpçüden kurtuluş olmadan başarı gelmez buraya yazıyorum

Forza dedi ki...

@damacana

kisisel birsey yok ortada ama, sadece soylediklerinin uzerine yorum yaptim. Yanlis anlamani istemem.

Semprebjk gibi yaklassan olaya, ben de haklisin derim. Ama ben yine de seslendirmemeye calisirim sizin hakliliginizi, YD'e ragmen yapabilir miyiz acaba diye ugrasmayi sectim ben cunku..

Ama inan bana, sacma sapan bahanelerle suclaniyor bu hoca. Yok tarihin en iyi kadrosuymus, yok takimi takmiyormus, hocaya teslim olmusuz vs.

Yahu 3 tane Gokhan Gonul kalitesinde Turk oyuncumuz var mi bizim? Yabancilar ince belli cay bardagini gorse shot bardagi sanacaklar, daha dun geldi yarisi..

Hele su senin bahanelerin bazi seyleri gostermiyor mu abicigim? Schuster'i suclarken ortaya konulan bahanelerin ne kadar suni oldugu acik degil mi ? Sirf ''Schuster olmadi ya'' diyebilmek icin zorla uydurulmus bahaneler degil mi?

Sen hocaya teslimiyet diye adlandirir kizarsin, ben bizim is bilmez yonetime isi birakmadigi icin keyiflenirim. Olay biraz da bakis acimizda degil mi?

Schuster doneminde hangi giden futbolcu rahatsiz etti bizi? Yillardir kimsenin cesaret edemedigini Schuster yapmiyor bu sene? Takimda top yapamayan kim varsa gondermiyor mu? Sirf bunun hatrina, Adem Dursunlarla, Niyazilerle oynamamak icin bile su adama 2 sene sabredemez misiniz?

Schuster giderse seneye sampiyonlugumuz kesin de, benim mi haberim yok? Schuster'i gonderen Besiktas'in sansi, Schuster'in kaldigi takimdan neden daha fazla? Hangi dusuncelerle bunu destekleyeyim ben? Olay sadece Schuster gitsin de, ne olursa olsun mu ? Bu ruleti cok oynadik biz.. ben oynamiyorum, hep bizde patladi kursun.

borasahin dedi ki...

Forza,

Yerli oyuncu kalitesinin yetersizligi, yabanci oyuncu kalitesinin yerli oyuncu kalitesine gore henuz darbogaz olusturmadigi ve doluluk orani ortadayken niye oncelikli olarak yabanci kalitesinin arttirilmasi yoluna gidildi? Schuster mi boyle bir plani kurguladi veya degilse niye kabul etti? Bundaki payi nedir?

Sahsen hocaya bir sonraki transfer donemine kadar transfer yonetimi anlaminda kallavi bir elestri getirmek istemiyorum, belki de yerli oyuncu isini bir sonraki doneme atmak istediler, o yuzden beklemekten baska care yok.

Yine de yabanci oyuncu rotasyonunda bu kadar genis capli bir degisiklige gerek yoktu diye dusunuyorum. Adim adim gitmek en dogrusuydu. Bobo ve Ernst'i kemik oyuncu grubundan aliyorsun rotasyon oyuncusu yapiyorsun 2 (eskilere yeni rol)x2 (yenilere yeni rol) = 4 transfer, arti uzak forvet lazimken kanat oyuncusu Simao'yu aliyorsun. Eder 5.

mufittezel dedi ki...

Bok atacagim diye manasiz argumanlar ileri surmekten bikmadi bazilari, schusterin elestirilecek bir suru yonu var.
Komisyonculuk, zafer hocayi gondermesi, yapmadigi/soylemedigi seyler ustunden basinin gaziyla elestirilmesi.
Ben yavas yavas inancimi kaybediyorum, oynatmak istedigi ve sezon basindan beri cok defa sahit oldugumuz futbol iyi ama takintilari ve oyuncu secimleri bende tereddut yaratiyor.
Bu arada zafer hocayi gonderip kankasini kaleci antrenorlugune getirdigi icin elestirenlere bir sorum var.
Besiktasa geldikten sonra kaleciligi gelisen, eksik yonlerini iyilestiren bir kaleci soyleyebilirler mi? Kaleci antrenorunun tek isi antrenmanda at tut yapmak sut cekmek degil kadrodaki kalecilerin kendilerini gelistirmelerine destek olmaktir.
Misal ben olsam cenk icin cordobayi getirir zaten iyi olan eli/ayagi ile hizli oyun kurma becerisini daha da ust seviyeye cikarmasi konusunda destek olmasini saglardim.

Celal Abbas dedi ki...

Niye Böyle Şeyler Sadece Türkiyede ve Akdeniz Ülkelerinde özellikle İtalyada Olur. Bence Sorun Schusterde Değil. Adamlar Buraya Bazı Hayallerle amaçlarla Geliyorlar. ama Adamlar üzerinde baskı öyle şeyler yapıyoruzki adamlar feleklerini şaşırıyorlar.

maçlara bahis yaparken geçmiş yıllardaki istatistiklerine baktığımızda bir sonuç çıkartırız değilmi. Şimdi aynı istatistik olarak beşiktaşın Teknik direktörlerine bakalım. Kimi getirdiysek olmadı. sadece Lucesc tuttu. onuda sezonun 2.yarısında yok ettik. diğer tüm teknik direktörler üzerinde ilk kötü sonuçta anlamsız baskılar yükleyerek onları strese sokuyoruz. diyeceksinizki Schustere tribün güvendi. peki Schusterin hergün muhatap aldığı adamlar schustere güven verdilermi. schuster inandığı bildiği futbolu oynatmaktan neden vazgeçmeye başladı. Tribün haricindeki anlamsız schuster düşmanlığının kıskançlığının futbolcular üzerindeki etkisi acaba nasıldır.

Sinan Engin ,Erman Toroğlu ,Sergen Yalçın gibiler mutlulardır artık Beşiktaşın gene altını oydular. ve artık gelecek sezona hazırlanıyorlardır. Gelecek sezondaki Teknik direktörüde kendi egoları açısından acımasızca eleştirmek için avuçlarını kaşıyorlardır.

Futbolu Ben Biliyorum Sen Biliyorsun O Biliyor kahvedeki Biliyor Tribündeki Biliyor Sergen Yalçın Sinan Engin Erman Toroğlu biliyor ama Schuster bilmiyor Rijkard Bilmiyor. ya Kardeşim Türkiyeye gelen Teknik direktörler nedense türkiyede takım çalıştırınca futboldan anlamamaya başlıyorlar.

Düşünüyorumda onlarmı futbolu bilmiyorlar yoksa bizler futbolu yönetmesinimi bilmiyoruz.

Türk Futbolunda bazı şeylerin tartışılmasının zamanı gelmiştir. ilk olarakda futbolcu ücretlerinden başlanmalıdır. Ben bir futbolcu olsam ve senede 5 6 maç iyi oynayıp geri kalan maçlarda idare etsem ve bunun karşılığında milyon eurolar alsam. Ben Niye kendimi geliştireyimki. zaten biraz çalım atmasını biliyorum koşuyorumda. bu bana yater. taktikmiş şuymuş buymuş umrumdamı benim. nasılsa benimde iyi oynayacağım 5 6 maç olacaktır.

Sözün kısası önce takımlarımızı kurumsal yapalım. çalışanlarımızı yani futbolcularımızın iş disiplinine sahip olsunlar. Ondan sonra Teknik direktörden hesap soralım. Takımlarımız kurumsal olmadıkça ,futbolcular iş disiplinine sahip olmadıkça istediğiniz teknik direktörü getirin başarılı olamazsınız.

Bir tek soru Sormak istiyorum. Morunhio neden büyük kulüplerde çalışıyor hiç nednese kurumsal olmayan kaotik kulüpleri tercih etmiyor. Çünkü oralarda istediklerini yapamayacağını biliyor ve başarısız olacağı aşikar. öyleyse bizdeki teknik direktörlerinde bizdeki kaotik ortamda başarısız olacakları aşikar iken hala neden teknik direktörleri suçluyoruz. Önce kendimizi düzeltelim hatalarımızı görelim. İş Disiplinine sahip olalım.

Pek çok defa yazdım sırf çürük elmaları temizlemesi için bile 2 sene kalmasına ses etmem.Şu kadroyu adam etsin sonra kovalım.Tabata'lı,Delgaodo'lu,Hugain'li günlerden bu günlere geldik şükür.Nobre'den filanda kurtulalım hayırlısıyla :)

Ama Beşiktaş'ın bundan sonraki planları için artık Mehmet Özdileklerin filan hesaba katılacağını düşünmüyorum.Benitez ismi geçiyor yahu ? Vites düşürülemez bu saatten sonra Guti'yi,Quaresma'yı Mehmet Özdilek oynatamaz.Eee onlarıda gönderemeyeceğine göre hesap ortada.Bence Benitez'de uymaz ama bundan kötü olacağımızı sanmıyorum.

Benitez'in Schuster'den farki olmayacaksa gelmesinin ne anlami var ki?

Soru su: Benitez neyi Schuster'den farkli yapacaktir? Basinla iliskileri goz onune alirsak onu 3 gunde yerler burada. Gecmisi desek, o konuda da kamuoyu olusturulur hemen basarisizliklari konusunda. Liverpool'a ve Inter'e oynatmaya calistigi futbolu bizde oynatirsa, Turkiye Ligi sartlarinda basariya "kesin" ulasir da diyemeyiz.

Bir hata tamam, ikinci bir hata gelirse bu pilav daha su kaldirmaz. O yuzden aceleyle "Bosta isimli kim var? Hah Benitez." tarzi bir karar kesinlikle alinmamali.

esperanza dedi ki...

Biz Schuster in yanındayız da Schuster nerede o belli değil

Benitez gelsin diye söylemedim bunu mantalitenin değiştiğini belirtmek için o ismi kullandım.Bu saatten sonra seçimlerde daha dikkatli olacaklardır.Le Guen,Magath gibi adamlar olacaktır adı anılanlar içinde.

Gerçekten Benitez dedikoduları dönüyor o ayrı bir konu .

Schuster'in bir kere uzun vadeli planı yok.Maksimum 2 yıllık kontrat yapmış şimdiye kadar ve çalıştırdığı takımların çoğunda o 2 seneyi tamamlayamamış.Bu adam fi tarihini düşünüyor diye kendimizi kandırmayalım öncelikle.Onun burada 3 sene kalmaya filan zaten niyeti yok.2 senenin 1 senesini yedi.Yukarıda yazdığım gibi gelecek sene transfer döneminde savunmayı yenilesin bize yaptığı hizmetlerin üstüne plaket verilse yeridir derim.10,5 numara Tabata'dan bu günlere gelişimiz milattır bence.

BJK4EVER dedi ki...

Benitez gelecegine Schuster kalsin daha iyi....

@Ovunc

Ben de onu diyorum. Su an bir teknik direktor degisikligi yapilsa mecburen bostaki isimlere gidilecek. Bostaki isimlerden de yabanci olup "Bu kim be?" dedirtmeyecek adamlardan ilk akla gelen Benitez. Olur mu olur...

Acele karar alinmamasi lazim derken bunu vurguluyorum zaten. Yoksa ya "evlat" gelecek, ya da panik.

Ki her halukarda Schuster'in, zaten hedefsiz kaldigimiz bir sezonu tamamlamasi, iyi kotu bir istikrar gostergesidir. En azindan Besiktas'in basina ususmeye hazir medyaya "Siz gondermediniz, biz gonderdik/kendi istedi" denilmis olur.

Yorum Gönder

Ara