.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Ocak 2011 Pazar

Iyiler Mutlaka Kazanır

Arkadaşlarımın ısrarı nedeniyle yine dayanamayıp maça gittim. Maçta daha önce atılan bir sayı gecikmeli olarak Beşiktaş CT skoruna eklendi. Maça gidenler daha net görmüştür; Skorun eklendiğini farkeden Galatasaray CC koçu Oktay Mahmudi hakem masasına gelerek skor kontrolunu yaptı. Daha sonra benchine koşarak bütün takımı yanına toplayıp farkın 4 değil de 3 olduğunu ifade etti ve ona göre de büyük bir ihtimal planlarını değiştirmiştir. Oyun başladığında ise bir anda Ignerski'nin üçlüğü geldi ve skorda 71-71'lik eşitlik oluştu. Galatasaray topu oyuna sokar sokmaz ise Iverson'ın faulu geldi. Jest ve mimiklerinden zaten tribünde de anlaşılıyordu sayı eklendiğinden haberi yok gibiydi ve farkın da o ara hala 1 sayı olduğunu düşünüyordu. Işin aslı da aynen anlaşıldığı gibiymiş; Burak Bıyıktay Skyturk'te Basketbol Panorama programında Iverson'ın ona; " 1 sayı geride olduğumuzu sanıyordum " dediğini belirtti. Bir tarafta sayı eklendiğini görüp hemen takımını toplayıp haber veren Oktay Mahmudi öteki tarafta Iverson'a bile haber verilmemesi. edit: Geçmişe dönük olumsuzluklar o kadar fazla ki bugün özellikle Mustafa Abi'nin Efes Pilsen yıllarından kalma savunma performansını da gözardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

16 Yorum:

bizim her maç bir garip bu sene.. bu maç da onlardan biri. iverson ve ignerski son 6 serbest atışı kaçırmasaydı hatta ignerski son hucumda basket faul alabilseydi +15 sayıdan gelip maçı kazanabilirdik. şansızlık diyicem ama şans da hazır olanın ayağına gelirmiş.. bizim takımda çok şey eksik. ama bu sene ilk defa savunma yaptık bir maçta.

asıl ama bıyıktay ağzıyla kuş tutsa yaranamaz bu saatten sonra.

Unknown dedi ki...

Hadi iyiler diyelim. Goettingen maçı aklına gelmemiştir Mahmudi'nin =)

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

takımda konsantrasyon eksikliği çok büyük maalesef. maç içerisinde iki pozisyonda çembere asılmak yerine topu potaya bırakarak basketi bulabileceğimiz anlar oldu. birinde ilk yarıda cevher smaç yapmaya çalışıp çembere asılarak adeta giren topun çıkmasına sebep oldu. diğerinde de maçın son anlarında ignerski basket faul olabilecek pozisyonda yine çembere asılıp önce atışı ardından da iki faulü birden kaçırdı.

maçın sonunda haluk'un pasıyla pota altından yediğimiz baskette savunmamızın konsantrasyonu ve eşleşme sorunu yüzünden pota altında topu alan oyuncuyla iverson'un kalması ise evlere şenlikti.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

1- Mire Chatman
2- Sinan Güler
3- Preston Shumpert
4- Sandro Nicevic
5- Michael Wright (Ali Karadeniz)

Bu kadronun maliyeti nedir, biz niye bu kadroyu kuramayız? Kuramazdık?

Neden sadece "para yok" diye hikaye anlatıyoruz?

tamam para yok, akıl var mı?

bu kadro şampiyonluğa oynamaz mı?

oynamaz mıydı?

Oglivy'lere, Iverson'lara, Ignerski'lere, Bekir Yarangüme'lere yatırım yapmak daha mı hesaplı?

tearkan dedi ki...

Iverson'a yapılanı doğrudan basketbola yönelik bir yatırım olarak görmemek lazım. Çünkü söz konusu Iverson olmasa o para basketbol için harcanmazdı. Dolayısıyla basketboldan çok reklama, sansasyona yönelik bir yatırım bu.

Nicevic'in falan maliyeti illa ki Oglivy'den daha fazladır; ama başkanın yakındığı geri dönüş olmayışı işin içine girince de Nicevic'e yatırım yapmak tabi ki daha mantıklıdır. Fakat Sinan'ın yada o durumdaki genç potansiyelli bir oyuncunun gidişini sadece parayla açıklamak mümkün değil. Adam efeste yedek kalacağını bile bile gitti. Bir düzen, iyi bir organizasyon oluşturduğunu hissettirmezsen, bir kaç yıl istikrarını koruyarak bunu dışarıya yansıtmazsan yatırımını ister istemez Bekir'e, Cüneyt'e yapmak zorunda kalır, aman Cevher kaçmasın diye ağzının içine bakarsın.

BJK4EVER dedi ki...

Bu maci alsak da birsey olmayacak zaten, basbetboldaki sorun vizyondur, baska birsey degil.
Birde Cevher ve Ogilvy harbiden cok cok itici oluyor artik, resmen zarar veriyorlar takimi, hele Cevher resmen dayaklik. Hadi yeteneksiz olursun anlarim, ama yeteneksiz oldugunun farkinda olup da hala zorlamak nedir yahu? Hala E.Arslan tarzi yuksek posttan drive edip yukaridan birakmayi deniyor, bu pozisyonlari 80% kacirmasina ragmen, hala asagi yukari orta sahadan 3-4 ucluk denemeden durmuyor. Tamam, bir uzuna gore ucluk yuzden iyi de bu nedir be kardesim? Keske Chatman yerine Cevher kadro disi kalsaymis, Ogilvy ve harbiden berbat. Potaya yaklastiginda bu kadar beceriksiz bir 5 numara gormemistim daha once. Yerliler zaten felaket, M.Abi bu mac iyi oynadi ama o da yetersiz, hepsi yetersiz. Bu takimin ozeti Iverson'un verdigi muthis pasta pota altinda bombos turnikieyi B.Yarangume'nin kacirmasiydi.
Bu takimda ciddi transferlere ihtiyac var. Ogilvy ve Ignerski defolup gitmeli, yaninda birkac yetersiz yerli de goturebilir, iyi bir yabanci 5 numara, yabanci sutor, yerli 4 numara ve yerli sutor ve yerli yedek guard lazim bu takima, eger hedef final/sampiyonluk ise.

BJK4EVER dedi ki...

Burak Biyiktay:


'Rotasyonumuz yok, bir sürü sakatlığımız var. Chatman'ı da antrenmanlara gelmediği için kadro dışı bıraktık. Bu şartlarda iyi mücadele ettik. Ancak sonundaki iki tane çok basit yapılmaması gereken hatadan dolayı maçı yitirdik. Birinde adamlarını kaçırdılar, Rancik'ten çember altında sayı yedik, son saniyelerde de maç berabereyken Allen Iverson'ın yaptığı faul, bize mağlubiyeti getirdi. Sonunda yine pozisyonu bulduk ama Ignerski çok kolay bir atışı, sonra iki faulü kaçırdı. Kazanmak istedik, olmadı.

Görevimi bırakacağım diye bir şey yok. Bu takımın başına geldiğimden beri bir sürü problem oldu. Geçen yıldan sadece 3 oyuncu kaldı, yeni bir takımla başladık. Ondan sonra tam devam ederken Allen Iverson'u getirdik, yine bütün düzenler bozuldu. Bir sürü sakatlık var. Sezon devam ediyor, görevden kaçacak durumumuz yok. Ancak yönetimin alacağı karara da saygılıyız. Bizim böyle bir derdimiz yok. Takımın galip gelmesi için uğraşıyoruz. Ligde de kaybedilmiş bir şey yok.


Bir tane çaylak pivot ve bir tane guard olmayan oyuncuyla bu kadar mücadele edilir. Takıma takviye yapmak lazım. Biz bunu hep söylüyoruz. Takviye yapmadan, ne beklendiği önemli. Burada 3 milyon dolarlık bir takım kuruyorsunuz, şampiyon olmayı bekliyor herkes. O zaman Fenerbahçe Ülker 15 milyon doları boşuna harcıyor, eğer 3 milyon dolara şampiyon takım kuruluyorsa... Oyuncu almak lazım, rotasyonu arttırmak lazım, daha iyi organize olmak lazım. Sadece istemekle şampiyon olunmuyor. Geçen sene bir sürü şartlar altında bu takım yarı finale kadar geldi, son toplarla finali kaybetti. Bir takım insanların söylediği şeylerle ilgilenmiyorum.'

asist time dedi ki...

Öncelikle şunu belirtmek isterim bize gelen oyuncu 3 ayrı şekilde ayrılıyor.

1) Ya illallah diyerek gidiyor.

2) Ya da yaşanan maddi sıkıntıları gözetmeksizin kariyerinin en iyi sezonlarını geçirip çok yüksek kontratlar kaparak gidiyorlar

3)Ya da bütün olumsuzlukları gözardı edip mutlu mesut sekilde nadir ayrılanlar da olmuyor değil zaten bu insanlarda oynadığı basketboldan zevk alan oyuncular oluyor.

Belirttiğim üçüncü şekilde ayrınlanlardan ikisi yukarıda yazılan kadroda yer alıyor. Bunlar Shumpert ve Wright. Bu iki ismide sezon başı alabilirdik. Tamam belki M.Wright'ın daha önce yasadıgı sakatlıklardan dolayı celişki ile yaklaşılmış olabilir ancak 350 bin dolar bonservisi olsa da Shumpert gibi bir oyuncu kaçırılmayacak bir oyuncuydu.

2. seçenekle ayrılan ise Sinan Güler di. Sinan bize de bayagı verim verdi ve milli takım seviyesine kadar yükseldi. Sinan gibi yerli oyuncular çok bulunur. Mesela bu sezon da Serhat Cetin'den Sinan Gul'den aldığımız katkıyı alabiliyoruz.

Nicevic ise artık yaşı kemale erdi diyebiliriz. Bakmadım ama 35-36 yaşına gelmiştir.

Ne yazık ki sezon başında ki planlama başarısız oldu. Cüneyt yerine Soner, Bekir yerine Murat Kaya, Ignerski yerine Shumpert,çaylak pivot olarak adlandırılan ve 2 yıllık kontrat verilen Ogilvy yerine Wright da tercih edilseydi belki cok daha farklı bir takım olabilirdik.

Bi de ilk secenek den en yakın bir örnek verelim; Marques Perry diye bir guard almıştık gecen sene hatırlayanız var mı bilmiyorum ama dün bir haber duydum, haber sanırım Sabah gazetesinde de geçmiş; Perry klube actıgı davayı kazanarak alacaklarını klubden yeni tahsil edebilmiş. Bu oyuncu kac ay oynadı onu bile hatırlamıyorum. En fazla 3-4 ay oynamıştır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sinan güler olmaz, muratcan güler olur veya nicevic olmaz başka biri olur.

ben zaten bizde oynamış, bizim alabileceğimiz kalitede oyunculardan örnek vermek istedim.

tabi mesele almak değil, oynatmak, kaçırtmamak.

kkkam dedi ki...

Nasıl Doluyum bilemezsiniz bakın zamanında ligi lider bitiren,final oynayan takımdan beri bakın her sene aynı tablo ,her sene sil baştan yenilen kadro,paraları ödenmeyen basketbolcular,2.senesinde Efes Pilsen e giden basketbolcular ve nice abuk olaylar tekrar edip duruyor.Bakın son 5 yılda bence şuan F Ülker ya da Efes Pilsen'de rahat oynayacak o kadar oyucu geldi ve geçti ki hiçbiri 2. sene takımda kalamadı.Ergin Ataman ve Murat Hoca geldi hep aynı sorunlarla karşılaştılar .Yeri geldi basketbol şubesinden futbol şubesine para aktardılar.Yakın zamana kadar fersah fersah üstünde olduğumuz fb ve gs bizi geçti şuan ki durum itibari ile.

tearkan dedi ki...

Bütün mesele aldığın oyuncuyu oynatabilmekten geçiyor zaten. Sonuçta basketbolda dönen paraları şöyle bir düşünecek olursak Türkiye'de kafaya oynayacak bir takım kurmak için 7-8 milyon dolar rahatlıkla yeter.

Eğer iyi bir düzen , iyi bir organizasyon kurabilirseniz Beşiktaş gibi bir camianın bu alanda başarılı olması için artılar çok fazla. Bunu geçmişte El Amin-Ayuso dönemlerinde de Kerem-Kaya Murat Didin dönemlerinde de gördük. Ayrıca oluşturulacak iyi organizasyon içerisinde nasıl bir rehabilitasyon etkimiz olduğunu Kerem Tunçer'de görmek mümkün. Dolayısıyla onun durumundaki 'adı olan' fakat kariyeri yol ayrımına gelmiş, iyi bir ortam bulursa yüksek katkı sağlayacak oyuncuları da takıma çekebiliriz rahatlıkla. Bunun yanında Sinan gibi, Engin gibi bizimle parlayan oyuncuları da elimizde tutmamız mümkün olur.

Ergin ataman dönemindeki gibi oyuncu-antrenör komple efese kaçış olayını da bir daha yaşamayız böylelikle.

tearkan dedi ki...

Bugünkü efes-ülker maçında Wisniewski 30 dakikaya yakın oynarken Ender hiç süre almadı. Takıma önem verileceğine inansam ve takviye yapılacağını bilsem aslında Ender iyi bir hamle olabilirdi.

Aynı şekilde Cenk de hiç süre alamıyor. Tabi bu sene için efes bırakmaz, bıraksa da biz alır mıyız şüpheli. Bu arada efes maçı biletleri 45 lira olarak açıklanmış. Yuh

Pamukk dedi ki...

burak bıyıktay şutlanmış

evet tek suç onundu ztn. bravo.

enorton dedi ki...

Kulübümüzden Açıklama
04.01.2011 12:43

Kulübümüzün, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı Antrenörümüz Burak Bıyıktay'ın görevden alınmasıyla ilgili açıklamasıdır:

Uzun yıllar Basketbol Şubemiz'de önemli çalışmalarda bulunan, son olarak Erkek Basketbol Takımı Antrenörlüğü görevini üstlenen Sayın Burak Bıyıktay, Yönetim Kurulu kararı ile görevinden alınmıştır.

Bugüne kadar Kulübümüze yaptığı değerli katkılardan dolayı kendisine teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.

Takımımızın yeni antrenörünün belirlenmesi konusundaki çalışmalarımız, en kısa sürede tamamlanacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK

Pamukk dedi ki...

daha ne transferi istiyo ki hayret bişi.Iverson aldık maç kazanamıyo bu hoca

kovsunlar tabi

Yorum Gönder

Ara