.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Ocak 2011 Cuma

Efes Pilsen Maçı 45 Lira

Efes Pilsen ülkemiz basketbolunun çok çok önemli bir figürü. Her ne kadar yıllarca müessese kulüplerinin ülke basketboluna ne kattıklarını sorsam ve eleştirsem de, Beşiktaş'ın bu halini gördükten sonra, "en azından bir kulüp disiplinleri var" diyebileceğim bir spor kulübü. Çeşitli yasalarla ülkeden kaçıp gitmesi istenmeyecek kadar değerli bir kulüp.

Ancak kulüp, son yıllarda anlamsız bir seyirci düşmanlığı içerisine girdi. Bilet değerini 1 TL'ye kadar çekip yine sıkıntı yaşayan Efes Pilsen. Beşiktaş maçında 45 TL'ye itelediği biletin sahibini yarın 1 TL'den maçına davet etmeyecekmiş gibi...

Efes Pilsen gibi bir kulüpsünüz, yıllardır ilk okullardan çocukları maça getirtip bayrak sallatmak dışında hiç bir girişiminiz olmamış, elinizdeki tek seyirci potansiyelini de çok da önemli olmayan bir lig maçı için kaybediyorsunuz.

Efes Pilsen taraftar bulmanın, salonunu doldurmanın, Beşiktaş & Fenerbahçe & Galatasaray taraftarına yatırım yapıp, onların gönüllerini kazanmaktan geçtiğini yıllardır farkedemedi. Hala bu tip maçları 3. sınıf Galatasaray - Fenerbahçe maçı zihniyetiyle algılayıp fiyat politikası belirliyorlar.

Efes Pilsen gibi sportif başarıdan öte, marka değerini yatırım yapan bir müessesenin salonlarda bulunan binlerce sporseveri "rakip" değil, "müşteri" olarak addetmemesi ne büyük bir hayal kırıklığıdır...

Efes Pilsen bu maçı kazansa, sene sonunda şampiyon olsa ne olur... Beşiktaş taraftarı maça gelip takımına destek verse ne değişir... Efes Pilsen, kağıt üzerinde rakibi gibi görünen Fenerbahçe'yle esasında rakip değil. Çünkü hitap edeceği bir kendi taraftarı yok. Salonda Efes Pilsen şarkısı çalındığında hedef kitle -maalesef- Fenerbahçe seyircisi.

Bir müessese kulübünün temel meselesi salon kapılarının sonuna kadar açılması değil midir?

Cumartesi günü çok da uygun bir saatte, uygun bir salonda, eşimi alıp güzel bir basketbol maçı seyretme şansım vardı. Bilet fiyatını öğrendiğim dakika itibariyle Efes Pilsen tarafından kaybedildim. Bu kayıp, benden gelecek 45 Liranın kaybından çok daha büyük oysa ki.

Farkındalar mı acaba?

21 Yorum:

Pamukk dedi ki...

efes tribünü ne kadar ordan al bileti ucuza, gir bizim tarafa? :p

mehmetozy dedi ki...

katılıyorum. bende gitmeyi düşünüyordum ama maalesef 45x2 + yol + yemek tuzlu bir 2 saate maal olacak bana.

ayrıca efesin herhangi avrupa maçlarına gidip desteklemeyi düşünüyordum, bu da olmayacak artık.

kafsinkaf dedi ki...

beşiktaş maçıyla ilgili olarak efes tarafından 3 kişiye tek kişilik bilet hediye ediyoruz.Dileyenler bloga uğrayıp bakabilirler.

ayrıca bir not:Galatasaray maçındada aynı bilet politikası uygulanmıştı.

tearkan dedi ki...

Yıllardır Efes Pilsen'deki spora ilişkin amaç-araç ilişkisi bir türlü sağlıklı bir biçimde belirlenemedi.

Efes Pilsen kavramının önceliği spor kulübü olmak değil. Sonuçta o 45 liraya maç biletlerini itelemeye çalıştığı kesimle başka platformda yine ilişki içerisinde olacaklar. Nasıl bir mantıkla hareket ediyorlar anlamak mümkün değil.

Neyse tadını çıkartsınlar. Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra Efes Pilsen adıyla son bir yılları artık.

MADDE 24 – (1) ç) Alkollü içki markaları ile sportif içerikli her türlü faaliyet, hizmet ve organizasyonlar ile şirket şeklindeki yapılanmalar da dahil olmak üzere, spor kulüpleri ve takımları arasında bağ kurulmasına neden olacak uygulamalar yapılamaz. Söz konusu spor kulüpleri ve takımlarının isim ve tanıtımlarında alkollü içki markalarını çağrıştıran isim, logo, amblem ve işaretler kullanılamaz.

Spor amaçları mıydı, araçları mıydı bundan sonra çıkar artık ortaya. Yıllardır yapamadıkları ayrımı artık ister istemez yapacaklar. Umarım araçları değil de amaçlarıdır ve Koraç Kupası'nı alışları; Kinder, Stefanel maçları daha dün gibi aklımda olan Efes Pilsen gibi bir kulüp bir şekilde spor yaşntısını sürdürür.

JimmyLue dedi ki...

Efes Pilsen,Tofaş,Banvit gibi müessese kuluplerinin zaten az olan kazanç kapılarından biridir trübün gelirleri.
Ben biraz da onların tarafından bakmak gerektiğini düşünüyorum.
Tabii ki ben de maça gitme planımı iptal ettim bilet fiyatlarını öğrenince.
Ama dediğim gibi, Efes Pilsen sezon boyu 5 maçtan para kazanacaksa bunlar Üç büyükler ve Avrupa maçları(grup maçları hariç) olur.Gerçek anlamda bir basketbol seyircisi de zaten az olan bu maçlara gitmekte (45 lira olsa da ) sıkıntı çekmez.
Ben nasıl ki Manisa maçında Yeni açığa 40 Lira verdiysem Bence Efes -Beşiktaş Basketbol maçı da en az 35 Lira eder.
Tabii bu fiyatlar Efes Pilsen kulübünün kapatılacak olmasına karşı bir tavır mıdır yahut geçen yılki bilet fiyatları nedir?

Bilen varsa söyler..

tearkan dedi ki...

Konu bu değil fakat bundan sonra efesin izleyeceği belirtilen yol:

http://www.dipnot.tv/3628/iste-34-yillik-kulubun-yeni-rotasi-Artik-iki-Efes-olacak-.aspx

Kalten dedi ki...

Basketbolu çok yakından takip etmediğim için haberdar değilim, belki de böyle olmaması için bir sebebi vardır ama, Cola Turka yerine Efes Pilsen'i sponsor alıp takımları neden birleştirme yoluna gitmiyor Beşiktaş?

Adamlarda basketbol kulübü bilinci ve disiplini, bizde de yüz yıllık taraftar ve kulüp yapısı var. BJK basketbol şubesi doğrudan Efes Pilsen olur, alkollü içki vesaire sorunu da ortadan kalkar. Olmamasının sebebi sadece güç paylaşımı mı?

helldoradotcom dedi ki...

Bence Efes'i kapatsinlar. Tuncay Ozilhan da bir sure boslukta kalip sportif rekabet ihtiyacini Besiktas FC'ye baskan olarak karsilasin. Boylelikle YD'den temelli kurtulmus oluruz. Milangaz sen mi buyuksun, yoksa koskoca Anadolu Grubu mu?

AQ-47 dedi ki...

Yeni kanuna göre alkollü içecek reklamı olduğundan Efes Pilsen'in 1 yıl içinde hem logo hem isim değiştirme zorunluluğu var diyolla...

Kalten dedi ki...

Tam sorumun üstüne haberde karşıma çıktı aynı konu, Demirören açık kapı bırakmış son paragrafta: http://haber1903.com/tabata-yi-ilk-gunden-kaybettik_3_47227

tearkan dedi ki...

Bu tarz bir birleşim olması artık mümkün değil. En azından Beşiktaş Efes Pilsen gibi bir birleşme mümkün değil. Üstte verdiğim Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin ilgili maddesinde yazıyor zaten alkollü içki markalarını çağrıştıran isim, logo vs. kullanılamaz diye. pilsen kısmı kesinlikle kaldırılacak yani isimden. O bir yıllık süre de yeni yönetmeliğe uyum süreci için tanındı ilgili kulüplere.

Hırvatistan'daki yatırım gerçekleşirse büyük ihtimalle Cibona'yla birleşir efes. Zaten Tuncay özilhan'ın da dediği o. Türkiye'de ise muhtemelen gençlerle mücadele ederler artık.

AQ-47 dedi ki...

Yuh, cibonayla mı birleşiyor?

Kalten dedi ki...

Efes ismi kabul ise "Beşiktaş Efes" olmaz mı? Cola Turka'dan iyidir

tearkan dedi ki...

İsmin kabul edilebilmesi için kurum onayından geçmesi gerekiyor yeni yönetmelikten sonra. Kurum onaylar mı bilemiyorum; ama Beşiktaş Efes ismi olabilir sanırım. Sonuçta maddedeki ifade yoruma elverişli ve ucu açık. (zaten amaçlanan da o ya neyse) Doğrudan alkollü içki markasını çağrıştıran pilsen kelimesi kalkar muhtemelen.

Efes'in tercihi kendisini bağlar tabi de bizim açımızdan önemli olan, eğer dipnot.tv'deki haber doğrulanırsa; yani bundan sonrası için efes iki takımla yoluna devam ederse eğer Türkiye'ye ve buradaki takıma ne derece önem verilir, yatırım yapılır. Sonuçta Avrupa'da mücadele edecek olan Efes Pilsen Cibona Zagreb adlı bir takım kurulması gündemde. Türkiye'de doğrudan markanın reklamını yapmasına izin vermeyecek Beşiktaş Efes gibi bir oluşuma ne derece sıcak bakarlar yada destek verirler şüpheli. En azından şu kesin ki ülker-fener ortaklığı kadar büyük bir katkı sağlamaz bize bu durum.

asist time dedi ki...

Euroleague maçlarında 3 büyük takım taraftarları maçlara gelsin diye bilet fiyatlarını 7-10 tl yapanlar 3 buyuklerle oynanan maclarda 45 tl fiyat biciyorlar.

Bu arada Sinan Erdem'i bilmeyenler için haber vermekde yarar olduğunu dusunuyorum olurda farklı yerden bileti alıp nasıl olsa besiktas taraftarlarının arasına girerim derseniz pek umduğunuz gibi olaylar gelişmeyebilir. Yani güvenlik buna izin vermeyebilir. Bu nedenle maçı bileti aldığınız yerde izlemenizi tavsiye ederim.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

NBA maclarinda bile pota arkasindan bilet aldiktan sonra zenci "security"leri asip ilk ceyrekten sonra yer degistirdigimiz oldu, hatta olayi abartip benchlerin arkasina kadar bile gittik bir defasinda, Sinan Erdem'de de bir yolu bulunur :)

Ama olay cikmasin diye Besiktas tribununu polisle cevik kuvvetle falan ayirirlarsa bilemem tabi.

@Ekrem

Ne macina gittiniz abi oyle, bosmus herhalde :) TD Banknorth'da yiyorsa yer degistir, her mac tam kapasiteye oynuyor takim :P

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@shelby

Gecen seneki Golden State Warriors - Utah maciydi, salonda bosluklar vardi tabi :)

Bi keresinde de Hidayet Toronto'da oynarken Warriors-Raptors macinda asagi inmeye kalkmistik, yalniz yanimizdaki acemi bi arkadas heyecanlanip elinde Turk bayragiyla asagi dogru kosmaya baslayinca guvenlik bizi direk geri yolladi tabi. Sakin olacaksin, supheli goruntu vermeyeceksin :)

Warriors tribunleri bi tek Lakers maclarinda falan full ceker zaten. Seyirci genelde rakip takimi seyretmek icin gelir :) 2007'de kadro iyiyken play-off'a kaldiklari sezon doluyordu bir de. O sezon Efes Pilsen dostluk maci icin gelmisti, 50 sayi civari fark yemisti Efes. Istiklal Marsi da dinlemisligimiz vardir yani o salonda :)

tearkan dedi ki...

Maç bileti 45 lira. İki haftadır son dakikada giden maçlar, maç sonu oynayamama hastalığı, Chamtan'ın Gottingen maçından sonra bu maçta da muhteşem maç sonu performansı ise paha biçilemez.

5/11 isabetle 10 sayı 6 ribaund 1 asist 4 top kaybı. Maçın sonunda Nachbar'ın kendi sahasından üçlük sokmasını çok iyi engelledi yalnız. Tebrikler.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Chatman'da en ufak bir taktik zeka kirintisi var mi? Biri bana anlatsin...

helldoradotcom dedi ki...

30 liraya izledik biz efes'lilerin arasinda. chatman maca damgasini vurdu. 2,5 sn kala obur sahanin ortasinda faulu anlamlandirabilen varsa beri gelsin. kotu dusunmek istemeyen istemesin ama ben kotu dusunecegim. sen kadro disi birakirsan o da seni satar!

Yorum Gönder

Ara