.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Aralık 2010 Cuma

Emeği Geçenlere Teşekkür Ederim



Tofaş yenilgisinden sonra bazı radikal kararlar alınması bekleniyordu ancak böyle bir olayı da hiç kimse tahmin dahi edemezdi. Mire Chatman belki de bugüne kadar Beşiktaş CT forması giymiş en değerli yabancılarından biri. Ne yalan söyleyeyim, Allen Iverson ilk geldiğinde açıkçası çok heyecanlıydım ancak şu an itibariyle takımdan bir taraftar olarak tamamen soğumuş durumdayım.

- Eskiden yenilsek de yensek de bir oyun karakterimiz vardı. Bu basketbol seyri açısından doyurucu oluyordu.

- Şimdi parke üzerinde şahsen bir basketbolsever olarak seyir zevki bile alamıyorum. Bir oyun karakterimiz bile yok gibi.

- Fark diferanslarında birçok kez verilen geri dönüşler.

- Zaten her halükârda hücum ribaundı veriyoruz.

Oyak Renault maçında@ verilen 17 hücum ribaundı || aldığımız 4
Hemofarm maçında @verilen 13 hücum ribaundı || aldığımız 9
Fenerbahçe Ulker maçında @verilen 15 hücum ribaundı || aldığımız 8
Gottingen maçında @ verilen 14 hücum ribaundı || aldığımız 8
M.P. Trabzonspor @ verilen 22 hücum ribaundı || aldığımız 9
Olin Edirne @ verilen 8 hücum ribaundı || aldığımız 7
Antalya BŞB. @ verilen 10 hücum ribaundı || aldığımız 11
P.Karşıyaka @ verilen 9 hücum ribaundı || aldığımız 19
Tofaş @ verilen 19 hücum ribaundı || aldığımız 13



Son olarak da hafta içi çok kötü oynayarak kaybedilen Tofaş maçından sonra Chatman'ın da bugün kadro dışı kalması birçok soru işareti ve hayal kırıklığını da beraberinde getirdi.

Öncelikle bugün yapılan açıklama ile başlayalım;

Kulübümüzün maddi tüm vecibelerini yerine getirmesine karşın, iki kez antrenmana çıkmayan ve takım içinde disiplinsiz hareketlerde bulunan Mire Chatman, Coach Burak Bıyıktay tarafından süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştır.
Chatman ile ilgili nihai karar Yönetim Kurulumuz tarafından verilecektir.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."
Beşiktaş JK


- Mire Chatman çok değil daha geçen gün Hemofarm deplasmanında 43 sayı 7 ribaund 3 top çalma 3 asistlik istatistik yakalayarak takımın en değerli oyuncularından biri olduğunu tekrardan gösterdi.

- Yeri geldi takım için Avrupa kupalarında hayati önem arz eden Goettingen maçında sakat sakat oynadı.

- Gün geldi takımdaki yabancılar kaçarken o takımında kalmayı tercih etti.

- Hatta gelecek sezon Türk olacağını da bilmesine rağmen sezon başında 2 senelik sözleşme imzaladı.

- Ve bu şartlar altında 2 senedir takımda olan Mire Chatman ne oldu da tavrı değişti nasıl küstürüldü çok merak ediyorum.

Peki Asvel yenilgisi sonrası Ogilvy'nin twitter üzerinden verdiği mesaja bir bakalım isterseniz;

Haberde verilen metin aynen şu şekilde;

Beşiktaş, Asvel deplasmanında da klasik bir yenilgi aldı. Siyah-Beyazlılar önde götürdükleri maçı son dakikalarda kaybetti. 2.13'lük Avustralyalı pivot da twittera sarılıp, takım arkadaşlarını ve koç Burak Bıyıktay'ı topa tuttu. İngilizce 'bullshit. We lost on the back of some selfish ass plays. Everyone just playing for themselves. Same reason we lose every game' diyen yazan Ogilvy, 'Saçmalık. Bencil b.ktan oyunlarla kaybediyoruz. Herkes kendisi için oynuyor. Tüm maçları aynı sebepten kaybediyoruz' diyerek takım arkadaşlarını hedef aldı. Burak Bıyıktay ise twitter eleştirilerinden 'Give me a piece of paper and a pen and I'll give you a play by play of how this shit will end' yani 'Bana bir kalem ve kağıt verin, bu işin nasıl biteceğini adım adım gösteriyim' mesajıyla aldı.

Yanlış hatırlamıyorsam bu açıklamalarından sonra Ogilvy'ye herhangi bir disiplin cezası verilmemişti.

Bunu belki de sıkça söylüyorum ancak söyleme gereği de hissediyorum, çünkü gerçekten üzülüyorum; Burak Hoca'nın iyi niyetinden kimsenin şüphesi yok. Sezon başında hem Beşiktaş camiası hem de taraftarlar Burak Bıyıktay'ı çok seviyorlardı. Beşiktaş camiası içinde herhangi bir görevde bulunması herkesi de mutlu eder. Ama koç kariyeri olarak üzülerek belirtmeliyim ki hayal kırıklığı yarattı. Ne yazık ki bu son yaşanan Tofaş yenilgisi ile beraber sözlükte olsun forumlarda olsun sitelerde olsun bu sevginin gitgide azaldığını görüyorum.

Özellikle hafta başından bu yana ardı ardına çıkan haberler ve takımın Tofaş maçındaki performansı ve son olarak yaşanan kadro dışı olayı; yaşananları artık aklım almıyor. Başta da belirttiğim gibi takımdan tamamen soğumuş durumdayım. Şahsen maçları artık izlememe kararı aldım. Bu kararı almamda da emeği geçen herkese teşekkür ederim.

15 Yorum:

gnyz dedi ki...

"Bu haber çıktı diye kızların parasını ödettim erkeklerinkini ödetmedim" büyük başkan

Beşiktaş demirörenin basketbol şubeside şeref yalçın'ın çiftliği.

BJK4EVER dedi ki...

Bizden cacik olmaz maalesef. Kocumuz berbat, seyircimiz maclara gitmiyor ego tatmini pesinde, oyuncularda gram ozveri ve yetenek yok. En cok da Iverson'a aciyorum, boyle bir takimi haketmiyor. Hersey kocta ve yonetimde basliyor, bizden daha iyi kadroya sahip olmayan GS'nin adam gibi bir koc'la neler yapabildigini goruyoruz zaten. Tofas maci ayri rezalet. Ilk ceyrekte Tofas gibi takimdan 30 sayi yiyen bir takim var, koc mola aldiginda fark +15 olmustu (sukur yine aldi), 1 kere adamini kacirdi diye Iverson kenari alinir ama adamlar 10 tane bos sut sokunca problem yok, takim setsiz sallapati hucum edince sorun yok vs.
En komigi de baskanin play-offlara kalinca 2-3 transfer yapariz demesi. Ulan ligi 5. 6. sirada bitirince, sezon icerisinde tum kritik maclari kaybedince o dezavantajla 5 transfer yapsan ne yazar, adaptasyon dert, oyuncu bulup gondermek ayri dert vs.
Artik basketbol subesi ciddi anlamda bikkinlik ve sikinti veriyor. Iyi bir projeyle birlikte yarismaci ciddi bir takim olmayacaksak kapatin gitsin bari, ayni sey bayanlar ve voleybol icin de gecerli. Allah'tan hentbolda FB atilim yapmadi da orada birseyler yapip ovunuyoruz.....

Pamukk dedi ki...

saygısızlar.

forza Chatman :(

No Pasaran dedi ki...

Telekom hemen teklif götürmüş..Bu adamı elimizden kaçırırsak, hele bir de GS ya da Telekom gibi bi rakibe giderse çıldırmamak içten değil..

Kadromuz Fb ve Efes'ten sonra kağıt üstünde en iyi 3.kadro bence ama koç+yönetim sağolsunlar baltaladılar yine yeni yeniden...

Gs'den kötü mü kadromuz isim isim bakınca...Koç faktörü o kadar önemli ki..

BJK4EVER dedi ki...

FB Vidmar sakatlandi diye direkt May'i aliyor, Greer yeterli olmadigi icin gonderip Jasikevicius'u aliyor, biz daha elimizdekileri tutamiyoruz, baskana gore de play-offa kalirsak 2-3 transfer yapiverecegiz. Allah sabir versin.

Jasikevicius nerden çıktı yaw :)

tearkan dedi ki...

Saras ülkere mi geldi?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Diger postta yazdigimi burada da soyleyim:

Efes veya Ulker almaz Chatman'i, onlarin istedigi tipte bir oyun kurucu degil. Efes, Ulker gibi Euroleague seviyesindeki takimlar kendi oynayan degil, takimi oynatan oyun kurucular isterler (bkz. Yugoslav kokenli oyun kurucular veya Ender/Kerem). Chatman ise tek basina alip goturmeyi daha cok seven, sokak basketbolu tarzina daha yatkin bir oyuncu.

talhafatih dedi ki...

bence geçen sene dopingden ceza alan oyuncunun takım kadrosunda kalmaması gerekiyor.ne kadar iyi bir basketbolcu da olsa

tearkan dedi ki...

Evet saras ülkere gelmiş. Sezon başında Iverson'a yaşlı yææ diyen fenerlilerin 'evet yaşlı ama' şeklinde başlayan cümleleriyle ne kadar kaypak olduğunu da görmüş olduk böylece.

Rytas top 16'ya kalmışken böyle bir transferin gerçekleşmesi enteresan yalnız.

Ekrem Ph.D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bizim Fener'le kiyaslamamamiz lazim kendimizi onlar sunu almis bunu almis diye, alirlar istediklerini, o takim aslinda Ulker. Yani Efes gibi yillardir Euroleague'de oynayan bir takim.

Biz kendimizi kiyaslayacaksak, GS ile kiyaslayalim. Iyi bir kocla, kisitli imkanlara ragmen neler yapilabileceginin dersini veriyorlar. Iddia ediyorum, Oktay Mahmuti bizde olsa, adam gibi bir sistem oturtur, Iverson'dan da %200 daha fazla verim alirdi.

Rytas yeni bir transfer yaptigi icin Jasikevicius'u birakti diye bir haber okumustum dun ama oyuncunun ismini hatirlamiyorum, simdi aramak da zor geldi.

cemekici dedi ki...

rytas simas jasaitis i aldı. hani şu zamanında gs'nin kadrosunda bulunan litvanyalı.

BJK4EVER dedi ki...

Ben kiyaslarim abi, Fener'le Efes'le kiyaslarim, cunku vizyonumuz bu olmali. Evet, Ulker'in cok katkisi olmus olabilir, ama o takimin hala renkleri sari lacivert ve Ulker'den evvel FB adi geciyor. Bizim yonetim de Efes'le birlesemiyorsa Telekom ile birlesmeyi denesin veya gitsin adam gibi bir sponsor bulsun, gerekirse yurt disindan. Ulker'in 3 kurusuna talim etmeyelim.

Yorum Gönder

Ara