.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Ağustos 2010 Cuma

Guus Hiddink

Son Milli takım kadromuz şu oyunculardan oluşuyor;

Kaleciler: Hakan Arıkan, Onur Kıvrak, Sinan Bolat
Savunma: Gökhan Gönül, Sabri Sarıoğlu, Ömer Erdoğan, Servet Çetin, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Hakan Balta, İsmail Köybaşı
Orta saha: Hamit Altıntop, Kazım Kazım, Mehmet Aurelio, Selçuk İnan, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Nuri şahin, Arda Turan, Özer Hurmacı
Forvet: Tuncay Şanlı, Semih Şentürk, Sercan Yıldırım, Nihat Kahveci, Halil Altıntop

Hakan Arıkan, İbrahim Toraman, Sabri Sarıoğlu zaten kulüplerinde oynayamıyorlar ve sakatlar. Nihat Kahveci, Selçuk Şahin, İsmail Köybaşı ise formlarının en dip noktalarındalar. Kazım Kazım çeşitli nedenlerle kadrosunda düşünmediği bir oyuncu. Mehmet Aurelio ilerlemiş yaşıyla kadronun değişmez elemanı.

Bursaspor'un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Ali Tandoğan yok, Volkan Şen yok, Ozan İpek yok. Bu oyuncuların Milli takıma alınıp "ödüllendirilmemeleri" Türk sporu için koca bir ayıptır. Ali Tandoğan Sabri'yi, Gökhan Gönül'ü 34 maçlık periyotta ekarte etsin, üstüne üstlük Sabri zaten sakat olsun. Yine Sabri çağırılsın, Ali Tandoğan çağırılmasın. Artık kendine hayrı olmayan Kazım Kazım çağırılsın, o çağırıldığı için Volkan Şen çağırılmasın. Türk sporunda varlığı tartışmalı olan Gökhan Zan Milli takımın müdavimi olsun, Trabzon'la harikalar yaratan Egemen Korkmaz çağırılmasın.

Milli takımın hücum hattında görev yapacak ve o formayı Nihat Kahveci'den daha fazla hak eden bir Türk bulamıyor muyuz gerçekten? Yoksa Türk sporunun tepesine yerleşmiş bu yapı, buna izin mi vermiyor?

Gökhan Zan'ı, Kazım Kazım'ı, çağırıp Volkan Şen'i, Egemen Korkmaz'ı çağırmayan zihniyet, bu seçimlerini hangi gerekçelerle yapıyor?

Sayın Guus Hiddink bir kulüp takımı çalıştırıyor olsa Semih'i mi, Umut'u mu transfer eder, önce bu sorunun cevabını vermeli.

Yoksa bu saatten sonra Gökhan Zan'ların Milli takıma davet edilmelerini Türk sporuna hakaret olarak kabul etmeye başlayacağız.

Adaletin bu mu sayın Hiddink?

Trabzon ve Bursa 6 aydır ligi sürklase ederken Serkan Balcı, Ali Tandoğan, Volkan Şen, Ozan İpek, Ceyhun Gülselam, Umut Bulut Milli takıma seçilmeyi hak etmiyorlar mı sence?

37 Yorum:

Sarper dedi ki...

teknik direktörünün yardımcısı kadrolu adam olursa, lobicinin önde gideni olursa oyuncularında kadrolu olur

neciple cenk ümite çağırılmış, takımlarında banko oynayan formda isimler bunlar

hiddinkle değişim masalı kısa sürdü sanırım, umarım kısa zamanda yenilik adına bişeyler yapılır

carlito dedi ki...

güzel yazı, muhakkak yazılması gerek bir yazı, ama...

verdiğin örnekler beni şaşırtıyor jessie.. evet sabri sakat olmasa bile milli takım seviyesinde bir oyuncu olmadı olamaz da.. ama onun yerini alacak isim Beşiktaş'tayken bizi çıldırtan, çapsız Ali Tandoğan mıdır? bursa şampiyon oldu diye Tandoğan bambaşka bir futbolcu oldu sanılmasın!

ayrıca gökhan zan'ın halen milli takıma alınması skandaldır, lakin onun yerine alınması gereken adam, tek kelime ile kazma olarak nitelendirebileceğim Egemen mi olmalı? Egemen'in ne kadar futbol zekası olduğunu bir defa izleyen anlayabilir, son Liverpool maçında rakibin ilk golünü izleyin lütfen..

bunların dışında herkesin hemfikir olacağı noktalar; volkan şen bu takıma tartışmasız girmeli, kazım kazım'ın adı bile geçmemeli.. başkası bulunamayıp selçuk şahin orta sahaya alınıyorsa necip neden ümit milli takımda, onu da anlamak çok güç..
ayrıca umut bulut önerisine de katılmıyorum, hiçbir şekilde haketmiyor milli takımı, Semih'in de tırnağı olamaz..

Asphalt Monkey dedi ki...

Hiddink geldiginde sevindigim tek sey, artik milli takimin kendi takimlarinda daki oynamayan demirbaslardan kurtulacagi yönündeydi ancak bu kadrolari gördükce milli maclardan her gecen gün daha da soguyorum artik. Görünen o ki milli takimda istedigimiz devrim Hiddink'le de olmayacak. Sanirim Mourinho ayarinda bir piskopat bizi ancak paklar.

carlito dedi ki...

yazmayı unutmuşum, tüm bunlar için hiddink'e konuşmak da anlamsız aslında, oğuz çetin'in bu takım için ne büyük bir tümör olduğunu görmek zor değil.. hiddink bu kadar zaman geçtikten sonra halen kadro seçimini ona bırakıyorsa neden geçti bu takımın başına? o zaman değişim falan hikaye gerçekten..

zaten terim kovulduktan sonra oğuz çetin neden halen görevde onu da anlamış değilim..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben ali tandoğan'ı günahım kadar beğenmem, sevmem.

ama adam başarılı. söke söke başarılı hem de. başarısını da geçtiğimiz hafta ali samiyen'de gösterdi.

iyi-kötü bunlar öznel şeyler.

ama trabzon ve bursanın bugün için ligin üzerinde oldukları hem oynadıkları oyunla hem de aldıkları sonuçlarla ortada.

egemen'e karşı çıkarsan, şu oynasın diyeceğin biri de kalmıyor. ben zaten egemen liverpool'a karşı iyi oynayabilecek bir oyuncu demedim.

ama eldekilerin en iyisi.

hoş, gökhan zan çağırılmasın da sırf değişiklik olsun diye bekir irtegün çağırılsın, ona bile razıyım.

sozcelyk dedi ki...

sabri gökhan zan hakan balta kazım selçuk nihat gibi adamları çekinemden kadroya çağıran adamın tercihlerine ölene kadar şüheyle yaklaşırım.

biri de çıksın desin bu takımı oluşturan kişi hiddink diye , hiddink maçlarımızı izlemiyor ki.

bakın izleyen kimmiş

beşiktaş helsinki maçından bir kare , arkadakine dikkat

http://i489.photobucket.com/albums/rr255/sozcelykk/dd.jpg?t=1282925226

tearkan dedi ki...

Geçen hazırlık maçında da aynı şeyler konuşulmuştu, o zaman hadi daha tanıma aşamasında falan demiştik; fakat gözüken o ki yine 'kadrolular' çağırılmış kadroya.

Sarbi kaç maçtır oynamıyor gesede. Form durumu nedir bilmeden neye göre çağırıldı bu kadroya? Sol bek sorunu aşikar da olsa İsmail Köybaşı ve Hakan Balta. Birisi 36lık İbo'yu kesemiyor, diğeri daha dün geseyi turdan etti yaptığı hatayla. Hadi bunlar yokluktan oynuyor diyelim; peki Kazım'ın kadroda olup da Volkan ve Ozan'ın olmamasına ne demeli? Gökhan Zan ve omzu yine kadroya çağırılmış. İlk iki maçta sıfır çeken geseden 4 oyuncu alınmış takımın defansına.

Nihat, Selçuk Şahin, Gökhan Zan, İsmail Köybaşı, Sarbi, Servet, Kazım. Şu adamları bi takıma toplasan; mevcut form ve moral durumlarıyla düşmemeye oynarlar.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

mesele iki boyutlu yani.

gökhan zan'ın milli takıma çağırılması türk sporuna yapılmış bir hakarettir. sen ne kadar çalışırsan çalış gökhan oynar demektir.

biz arkasında necip yazan formaya yazdırma parası alınmasın derken bunu kastediyorduk.

alltan gelenlere mesaj vereceksin. yoksa altyapıya önem veriyorum diye önem verilmiyor ki.

sen necip'e yatırım yaptığını, onu önemsediğini hissettir, necip olma hayali kuran gençler değişecek mi değişmeyecek mi gör.

sen anadoludan hak etmiş bir oyuncuyu çağır bakalım bir milli takıma. milli takım özlemi duyan futbolcular o oyuncuya bakın nasıl da heveslenip daha fazla çalışmaya başlayacaklar...

bugün volkan şen milli takıma çağırılmıyorsa, kusura bakmasınlar türk futbolunda gelişim olmaz. çünkü sen başarının tek yolunun beşiktaş fenerbahçe ve galatasaray'a gitmekle sağlanabileceğini oyuncu seçiminle ortaya koyuyorsun.

bunlar hiddink in umurunda mı ayrı konu.

fatih terim neden başarısız olmuş, kendine sorsa öğrenecek te...

carlito dedi ki...

elinde adam yok diye gökhan zan yerine egemen'i, sabri yerine tandoğan'ı çağırırsan yaptığın anlamsız olur, gökhan zan da sabri de dursun madem öyle, değiştirmeye gerek yok :) takımının başarılı olması o takımda oynayan oyuncunun yetersizliğinin üstünü örtmemeli, bunu demek istiyorum..

ha şu an gökhan zan yerine kim olsun dersen, benim de aklıma hemen biri gelmiyor.. selçuk yerine şıp diye necip diyebiliyoruz ama defansta biz de tıkanıyoruz.. e ama bunu bulmak da hiddink'in işi olmalı işte.. bunu becerirse o zaman gerçek bir devrimin temellerini atabilir..

Sarper dedi ki...

ersun yanal ne iş yapıyor bilen biri varsa açıklasın, hala bu lobici oğuza
(ali şen'in demeçleri geliyor aklıma) neden katlanılıyor?

hiddink adam seçmez, seçemez. artık adam seçen, arayan tarayan çok az hoca kaldı. hiddink elindeki takımı oynatan bir hoca, yanına adam gibi bi adam vericeksin, diyecek ki hoca bak böyle genç çocuklar var artık bu takozlardan bastonlulardan kurtulalım, sen 2+2 yıllık kontrat imzaladın ama a milli takım hep var, bu oyuncular o ilk 2 senenin sonunu bile göremezler diyecek.

futbol federasyonu baskanimiz "hedefimizin" Avrupa Futbol Sampiyonasina katilmak oldugunu belirtmisti. Gelecege donuk bir yapilanma kimse beklemesin bu teknik heyetten...Gunu kurtaririz belki fakat gelecegi coktan kaybettik..

kma dedi ki...

skandal bir seçim. orası kesin.

fakat bir sistem oturtmak için radikal bir kadro seçimi ne kadar doğru olur bunu da tartışmak lazım.

servet ve gökhan zan kadroya alınmadı diyelim. egemen ve toraman oynasın orda. peki bu adamlar da 1-2 ay sonra formsuz olursa ne olacak?

yapılmak isteneni bilen futbolcular havuzu oluşması lazım. ama futbolumuz o kadar gündelik ki 3 ay sonra büyük bi kısmı formsuz olabiliyor.

sürekli form durumuna göre de futbolcu seçersek geçen hafta da ceyhun eriş'i kadroya çağırmak gerekecekti.

sürekli değişen bi omurgayla da hangi sistem oturacak?

ya çok radikal kararlar alınıp 2012 avrupa şampiyonası riske atılarak bişiler yapılacak yada bu geçiş aşamasına razı olmak zorunda kalıcaz.

yeni oyuncular gelse ve ilk maçta yenilseler sabri neden bu takımda yok diyen olmayacak mı sanki?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Sabri sakat beyler

bLAck_eAgle dedi ki...

Herşeyi geçtim ceyhun ile volkan şen nasıl çağrılmaz yaa....

QuaresmA dedi ki...

saçmalık, ilk geldiği günden itibaren savunmuşumdur zaten hiddink'in overrated bir antrenör olduğunu. beklediğimden de kötü çıktı.

herşey tamam da; adam tembel. türkiye'ye gelmiyor, maçları izlemiyor, kadroyu kendi seçmiyor, seçtirdiği adam yanlış seçiyor vs. rijkaard da tembel mesela. kadrosu dandik ama maksimum başarıyı çıkarmak için çalışmıyor. hayatında yaşadığı tek başarıyı tek doğru olarak görüyor. belki de hollandalı teknik direktörlerin genel özelliğidir tembellik. hiddink'e ödenen paralara yazık esas, tff tarihinin yediği en büyük kazık.

rijkaard'ı savunan anten kitle, dilerim ki hiddink'i de benzer şekilde savunmaya kalkmaz. rijkaard'ın gs başında olması bizim işimize gelir ama hiddink tüm türkiye'yi rezil edecek.

Görünen o ki yeni nesil gurbetçilerin hepsi Alman Milli olup Real'e Barca'ya giderken biz Selçuklarla,Gökhan Zanlarla bir büyük turnuvayı daha evden seyredeceğiz.Belçika maçına gitmek için 30 kişiyi galyana getirdim şimdi başta ben cayıyorum bu rezillikten sonra ...

Hep milli takımın algısının yanlış olduğuna inanırım netice itibariyle adı üzerinde bu bir takımdır yani en formda olanların oluşturduğu bir karma değildir.Bu bağlamda istikrardan yanayım ama defolu,tarihi geçmiş adamlarla bir dönem daha neden hocam .... Artık vakti gelmedi mi kaseti başa sarmanın ? Kime yaranıyorsun ?

renom dedi ki...

adamlar sanki kadrolu devlet memuru. kulübün de sakat olan , kadroya giremeyen adamın milli takıma kafadan çağrıldığı başka bir ülke yoktur yeryüzünde. bir de madem kadro gene oğuz'un tercihleri ile oluşacaktı niye hiddink'e bu kadar para ödeniyor senelik. dünya kupası elemesinde çuvallayan kadro olduğu gibi duruyor. necip'in , volkan şen'in değerini anlamak için bazılarının biraz tokat yemesi gerekiyor rakiplerden..

milli takımın taraftarlarca protesto edilmesi gerekiyor. bu protestonun başını bursalı ve trabzonlular çekmeli. eminimki aklı başında istanbul takımı taraftarları da destekleyecektir bu protestoyu.

devletteki kadrolaşma resmen futbol milli takımında da olmuş. bazıları haketmese de formayı başkasına bırakmıyor, sivil vesayet almış başını yürümüş... hayııırrrr diyoruzz :))

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Cenk Gönen, Necip Uysal, Ceyhun Gülselam ve Volkan Şen şu kadrodaki vasıfsız adamların yerine oynatılmalıydı. Kazma dediğiniz Egemen Korkmaz dahi formayı Hakan Balta ve Gökhan Zan'dan daha çok hak etmektedir, mücadelesi yeter. Dediğiniz gibi kadroyu Oğuz kuracaksa neden Hiddink'e onca para döküyoruz? Milli takımların başında yabancı hocalara pek sıcak bakmazdım zaten, ama Terim veya Oğuz gibileri olacağına Hiddink olsun dedim, sevindim ilk etapta. Objektif bakarak radikal kararlar alacağını sanmıştım, yanılmışım. Hiddink ciddi anlamda hayal kırıklığı yarattı bende.

Adsız dedi ki...

Ayrıca Gökdeniz'e ne oldu? bir bilen varsa anlatsın. İzlemiyorum Rusya ligini ama eğer bir problemi yoksa Kazım Kazım'dan on kat daha kaliteli bir kanat oyuncusu.

ersin yesir dedi ki...

Türk milli takımı gs ve fb ağırlıklı bir rol çi,ziyor artık seçimler o kadar saçmaki inanmak mümkün değil özer e selçu'a sabri ye nihat ismail ve hakan baltay gözler bu kadar maksatlı mı bakıyor görmüyorlarmı form durumlarını.

Aşağıda "Kaos Futbolu" postunda da anlattım. Biz Hiddink'e yanlış beklentiyle rol biçtik. Federasyonun beklentisi doğrultusunda ise beklenen oluyor.

Biz sandık ki Hiddink Piontek olacak, devrim yapacak. Halbuki Hiddink'in tek amacı Avrupa Sampiyonasi'na götürmek takımı. Çünkü bu olmazsa kıyamet kopacak.

Bugün dense ki "Millet 2 yıl sabredin yeniden yapilanalim", kim evet der? Evet denecek olsa bugün kulüpler bu durumda olmaz.

O yüzden kendimizi kandırmayalım, alan razı satan razı, bir mucize olmadıkça da boyle gazla çalısmaya devam ederiz biz.

matiasemilio dedi ki...

necip ümit milliye çağrılmış;komedi..

Sertug Ozgur dedi ki...

Emre Güngör'ün milli takıma çağrılmaması dikkatimi çekti. Antebe gitti milli takım bitti demek.

Volkan Şen'in çağrılmaması gerçekten büyük haksızlık.

sozcelyk dedi ki...

fenerden cimbomdan topçu almayınca da almadı dersiniz :D

GOKHAN dedi ki...

Necip, gidip Emre ile Arda ile antreman yapacağına Ümraniye'de kalsın Guti'yle, Ernst'le idman yapsın.

Unknown dedi ki...

umarım yeniliriz. güzel bi ders olur.

shelbyl, federasyonun amacı haketmeyen oyuncularla oynamaya kasmak mı? kazım kazım'ın başarı adına ne vereceği düşünülüyor?

biz devrim istemedik, devrim bütün eski kadronun kesik yemesiyle olur. bizim istediğimiz hakedenin kadroda kalıp haketmeyenin kadroya alınmaması. kadro bu şekilde yapılmaya devam edilirse de avrupa şampiyonasına kalamayabiliriz de.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

milli takımın kemik kadrosunun olması gerektiğine inanmıyorum. milli takımın temel meselesi başarı değildir bana göre. milli forma bir onur ve bir gururdur. 80 milyon kişiye bu formaya ulaşabileceğini hissettirmektir temelde.

çünkü adı üzerinde; milli.

siz bir kadro kurup önümüzdeki 5 senenin milli takım kadrosu bu derseniz, o kadro milli olmaktan çıkar.

önce adaletli bir seçim yapacaksınız. sonra başarı peşinde koşacaksınız. çünkü adaletli kadro kurmadan başarılı bile olsanız ülke sizi sahiplenmiyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bir de hem adaletsiz seçimler yapıp hem de başarısız olmak var. o da fatih terim işte.

kma dedi ki...

ispanyada aşırı formsuz torres en önemli maçlarda inatla kadroya koyuldu.

del bosque'nin amacı neydi peki? dünya kupasındasın zaten daha ileriyi neden düşünüyorsun. torres formsuz oynatma. ama inatla oynattı.

milli takımda da istikrar gerekiyo ne yazık ki.

kma dedi ki...

başka örnek;

almanyada kendi takımlarında oynamayan klose, podolski ile ulusal takım düzeyinde son zamanlarda gördüğümüz en iyi futbolu oynamadı mı?

alper dedi ki...

Son gs li ölene dek ben asla milli takımı tutmam desteklemem.o yüzden de kimi çağırmışlar diye kadroya hiç bakmam bile.ermnistan-yunanistan ve hatta .....tan desteklerim milli takım desteklemem.
size de şunu tavsiye ederim.gs eğer kötü gidiyorsa milli takımda en az 5 eğer iyi gidiyorsa en az 8 gs li fitbolcu vardır.

@fitneci

Abi adamlarin Hiddink'i getirirken tek amaci var: Avrupa Sampiyonasi'na katilmak.

Eger Hiddink takimi oraya gotururse ne olacak? Dogru tercih. Goturemezse ne olacak? Biz elimizden geleni yaptik, en iyi hocayi getirdik.

Var mi otesi? Federasyon sorumlulugunu yerine getirmis, Hiddink parasini almis 2 sene, futbolcularin keyfi yerinde, cagrilmayan adamlar zaten umudu kesmis.

Ne gerek var comak sokmaya?

Hiddink iyi bir taktisyen. Adamin eline ver kadroyu, halletsin.

Beklentiler bu kadar iste.

Asphalt Monkey dedi ki...

Hiddink acaba cagrilan oyuncularin yarisinin kendi takimlarinda formsuz ya da sakat olduklari icin oyanmadigini biliyor mu? Adam sanki herseyi Oguz'a birakmis, sen oyunculari topla gerisini ben hallederim isine getirmis gibi

Pamukk dedi ki...

almasın bizden kimseyi sakatlanmasınlar daha iyi

Yorum Gönder

Ara