.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Aboneyiz Abone

Sene 1992, Türkiye’ nin teröre kurban verdiği yıllardan biri… Yapılan seçimlerle yerel yönetimler Tansu Hanım’ a armağan edilmiş, Tanju Çolak kaçak Mercedes’ ten hüküm giymiş, Somali’ ye askeri birlik göndermişiz, Çekiç Güç’ ün görev süresi uzatılmış, Susurluk' un ölüm mangaları kan kusturuyor, Bosna Savaşı başlamış... Tek tek saydığımızda neredeyse tek bir güzel toplumsal olay bile yok. Metallica’ nın ilk İnönü konserine de daha 1 yıl var...

Tüm bunlara rağmen bir Beşiktaşlıya sorsanız, belki de hatırladığı en güzel zamanlardır takımın fırtına gibi estiği, namağlup şampiyon olduğu, Gordon Milne’ in yedek kulübesinden çıkmadan eli yanağında maç izlediği Seba başkanlığındaki bu yıllar. İşte o yıl “Abone” şarkısıyla ortalığı adeta kasıp kavuran, Kayahan’ ın damadı zurnacı Tayfun ve “Bebeto” Burak Kut’ la birlikte ilk popçulardan olan Yonca Evcimik, Karakartal’ ın yükselen trendiyle Türk Magazin basınının eşsiz zekası birleşince soluğu Fulya’ da alıvermiş. Ne de olsa İstanbul’ un göbeği, iki adım yer… Yanına yüksel bel kesimli pantolonları, macerayı seven adam saç kesimleriyle, Kadir’ li Ulvi’ li, Zeki’ li Şifo’ lu efsane kadroyu da almış ve bu unutulmaz pozu vermiş… Şimdi kalkıp “atla gel Ümraniye’ ye be Yoncimik” desek yine gelir misin? Dokunabilir misin sözleşmesi dondurulmuş Fink' in göz yaşlarına?

7 Yorum:

GOKHAN dedi ki...

ben de o sene şişli migrosta bir imzalı kasedini ve sol yanağıma öpücüğünü almıştım yoncimikin.

zamanında ekşisözlükte yoncimiğin sitesine giriş yapmaya çalıştığında "geldiğiniz siteyi sevmiyoruz" gibi yazı çıkıyodu. bu da ekşi beşiktaş. yoncimik ablam bizi de mi sevmiyo şimdi?

kalashnikov dedi ki...

ferhat : biliyosun kendisi daha ziyade twitter' la ilgili bi abla haline geldi. yani gelmiş öyle diyolar alıp son albümünü dinlemiş değilim.

Pamukk dedi ki...

finkin dondurması devam etmemeli bişiler yapın

Unknown dedi ki...

yonca evcimike baktıkca aklıma benjamin button geliyo :)

Kalten dedi ki...

Hatta kendisi twitter'a en son şunu yazmış:

"YoncaEvcimik
@TomCruise You sould follow me..otherwise you'll miss your SOULMATE..Believe me."

Yorum Gönder

Ara