.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Temmuz 2010 Salı

Piyasa

Beşiktaş elindeki yabancılardan kurtulmanın derdinde. Delgado, Tabata, Holosko, Tello ve Zapotocny'den herhangi birine 3 milyon euroluk teklif gelse, yanında birini daha promosyon olarak verecekler. Delgado'nun Beşiktaş'a 7 milyon euro civarında bir maliyetle transfer olduğunu biliyoruz. Kulüp iflas açıklayacaktı vs... Defterde yazan değer o. Tabata 8 milyon euro, Holosko 5,5 milyon euro, Zapotocny 4,5 milyon euro... Yıllarca Delgado'nun arkasında iyi bir orta saha olmadığından verimli olamadığı yazıldı duruldu. Tabata'ya yeteri kadar şans verilmedi dendi. Holosko'yu sağ çizgi bitirdi... Tello Nobre'nin maaşına bakıp oynamadı. Zapotocny'nin temel problemi de Gökhan Zan'la yanyana oynamasıydı... Bobo'ya pas atacak adam yok. Delgado'nun pas yapacağı adam yok... Bunların doğru olduğunu kabul edelim. Peki dünyada tek bir takım yok mu, Delgado'yu tekrar parlatma, Tabata'ya şans verme, Holosko'ya ait olduğunu pozisyonda görev verme veya Zapotocny'e Gökhan Zan'sız bir tandemde oynatma iddiasında olan... Görünüşe bakılırsa, yok. Demek hiç bir teknik direktör Delgado iyiydi de çevresi kötüydü diye düşünmüyor. Holosko'nun yanlış yerde kullanıldığını, doğru yerde kullanılsa seneye Milan'a gideceğini iddia eden tek bir kulüp yok. Zapotocny'nin aslında sarı çiyan olduğunu, tek şanssızlığının Gökhan Zan'la beraber oynamak olduğunu savunan bir teknik adam göremiyoruz. Beşiktaş kimi alsa eleştirirsin sen zaten... Peki neyi görüyoruz? Beşiktaş verirse alırız... Yani? Yani bu oyunculara para ödemeyiz. Parasını siz verin, biz oynatıp oynatmayacağımıza bakarız. İşte Beşiktaş yıllardır bu yabancı oyuncularla mücadele ediyor. Göndermek istediğinde kimseye satamadığın, Eskişehir, Bursa gibi takımların talip olduğu ancak onların bile para ödemek istemedikleri oyuncular... Bu adamlar bugün bu hale gelmediler. Her zaman bu haldelerdi. Biz Holosko yetersiz derken, Tello'dan adam olmaz derken "Yaaa bunlar Beşiktaş'ı geçen sene şampiyon yaptı" deniyordu. Bir senede mi değişti her şey? Hadi ben futboldan anlamıyorum, vasat bir Alman, bir Rus, bir Yunan takımı neden talip olmuyor oyuncularımıza? Rubin Kazan alsa ya Holosko'yu... İstediği mevkide oynatıp bir sonraki sene iki katına satarlar... Hem Holosko her zaman satarken para kazabileceğin bir oyuncu olmuştur. Biz öyle almamış mıydık? Düşünün işte. Beşiktaş bu oyunculardan kurtulmak istiyor. Hem de 3'e 5'e bakmadan. Taliplileri de Eskişehir ve Bursa... Bu oyuncular bir senede mi piyasalarını kaybettiler? Ben yıllarca "bu adamlar yetersiz" derken savunmaya geçenler şimdi konuşsunlar öyleyse. Bu adamların dünya futbol piyasasındaki değerlerini yorumlasınlar. Yorumlasınlar ki biz de öğrenelim işin aslını.

22 Yorum:

Great White dedi ki...

Her birine 3 er milyon avroluk teklif??

Fazlaca iyimser bir beklenti gibi geldi bana. Pek sanmıyorum. Hatta hiç sanmıyorum..

Zaten cevap birkaç satır aşağıda verilmiş..

"Parasını siz verin, biz oynatıp oynatmayacağımıza bakarız"

MİNOSET dedi ki...

Malesef çok doğru ve bir o kadarda çok acı bir tespit. Bu sıkıntı sadece Beşiktaşta değil hali hazırda Fenerbahçedede gündemde rakiplerine göre Galatasaray bu konularda biraz daha az zarar görüyor olsada anadoluda durum iyice kangren. Yabancı futbolcular uzun takipler ve ehil kişilerce yapılmadıkça, futbolcu eskisi danışmanlara ve gazetecilere kalıyor. Yukarıdaki isimlerin bir kısmı Sinan Engin ve muadillerinin kazığıysa bu Fenerbahçede Selçuk Yula ve Alaattin Metin kazığı oluyor.

kma dedi ki...

delgado tababa ve zapo değerlerinin üzerinde alınmışlardır. tespitler bu oyuncular için çok çok doğru.

ama tello bonservisi elinde geldi bize. yıllık 800 bin dolar ödendi ilk zaman. bence bu rakamlara bakarak tello fiyat/performans olarak en verimli yabancımızdır belkide. onun gitme vakti gelmiş olabilir ama verilen para- verdiği katkı oranı ile değerlendirmek istediğim biri o.
fink de öyle..

holosko beklenen çıkışı yapamadı. ama "zaten kötü futbolcuydu, ondan bişi olmazdı" demek doğru değil. slovakya milli takımına neden çağırılıp durdu o zaman. ona zamandıda ödenilen para tartışılır ama geleceği yoktu demek biraz şimdiki durumdan alınan gazla yapılmış bir yorum oluyor.

jessie'nin zamanında yeterli adam olarak gösterdiği erman kılıç vaadettiği gelecek ile holoskonun bi farkı yoktu. ikisi de olmadı sanki ha?

Yasin dedi ki...

şu anda bu futbolculara teklif gelmemesi ya da gelen tekliflerin eskişehir ve bursa dan parasını siz verin biz oynatırız tarzında olması şu anki durumda futbolcuların yetersizliklerinden çok beşiktaşın elinde olması gerekenden çok fazla yabancı futbolcu oldugu içindir. en az iki yabancının gönderilmesinin gerektiği şu durumda ben kimsenin çıkıpta beşiktaşın göndermek zorunda olduğu adama para vermek isteyeceğini sanmıyorum. göndermek zorundasın çünkü. bi de buna futbolcuların aldığı görece yüksek paraları ekleyince hem teklif gelmemesini hemde futbolcuların gitmek istememesini anlayabiliriz. futbol dışından bi örnek açıklayıcı olabilir. misal bi miktar borcunuz var ve vadesi geldi ama paranız yok. arabanızı satılığa çıkardınız istediğiniz parayı alana kadar bekler misiniz yoksa çabucak paraya çevirebilmek için ucuzuna pahalısına bakmadan satar mısınız...

sozcelyk dedi ki...

holosko ve tello'yu hatta zapo'yu uzun süre savunan biri olarak soruya cevap veriyorum.

yıllardır gerçekleştirdiğimiz yabancı transferler arasında en kalitelisi gözüyle baktığımız adam kim ? delgado.

taraftarın ve hatta yönetimin inancı var mıydı delgado'dan daha iyi bir yabancı alacağımıza ( alabileceğimize ) dair ? şahsen benim yoktu.

peki ne değişti bir iki senede? takım ofansif yönden can çekişiyor olsa bile yetersiz diyerekten zapo'nun yerine ferrari'yi aldık adını ağzımıza alırken destur çektiğimiz adam quaresma transfer edildi , real madrid efsanesi 35 olmadan transfer edildi başkan ve avaneleri robinho'ya 17 milyon sterlin teklif etmeye yeltendi.

quaresma guti ferrari sivok ernst gelmeseydi yani transfer politikası değişmeseydi holosko tello ya da delgado'yu piyasa değerinin üstünde teklif verilse dahi satar mıydık ? hiç sanmıyorum.

senin elinde 12 tane yabancı varsa 13.yle de yeni söz kesmişsen bu yabancı sınırlaması altında holosko değil nani olsa yine komik ücretlere elden çıkarırsın, eğer yeni bir geremi baliç keşfetmediysen de anadoludan aldıklarını en fazla bursa eskişehire satarsın.

Pamukk dedi ki...

ona buna mahkum olmadığımız (kulüpler)
yabancı sorunumuzun bittiği bir sene olacak mı acaba ben ordayım.

akn dedi ki...

benim evimde 4 tane masa varsa ve koyacak yer bulamıyorsam ve bunlarda ikisini illa ki elimden çıkarmam gerekiyorsa ve bu da cümle alem tarafından biliniyorsa; bir allah'ın kulu benim masalarıma değerini verip almaz. bu kadar basit.

sayılan oyunculardan, -tabata'ya apayrı antipatim olduğundan onu ayrı tutuyorum- şu gün fenerde cimbomda oynayamayacak tek kişi yok. bu kadar iddialıyım. ama sen oynatmayı bilmezsen, feriştahı gelse sana fayda etmez.

kafsinkaf dedi ki...

postla alakasız olucak ama bizim şu vikingur maçının biletleri bu gün oldu hala satışta değil yicem kafayı bilgisi olan falan vardır diye yazdım bi yardımcı olun varsa biligisi olan

sozcelyk dedi ki...

vikingur biletleri bu akşam satışa çıkacak , yd gutiye imza attırabilirse maç öncesi tören düzenlenecekmiş.

ayrıca yeni çubuklumuz yarın görücüye çıkıyor

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=17773

kafsinkaf dedi ki...

oh sonunda bi yerden bi bilgi aldım biletixi aradım karşıma çıkan kişi bilmiyoruz beyfendi bilgi gelmediii diye ağzına yaya yaya konuştu bide sinirimi o bozdu öğrendiğim iyi oldu sağol sozcelykk

Pamukk dedi ki...

guti robinho raul peşinde koşmaktan bilet fiyatlarını belirlemeyi ve satışa çıkarmayı unutmuşlar

Pamukk dedi ki...

şu çubuklunun arkasını da çubuklu yapmak çok mu zor aq

renom dedi ki...

elimizde ki futbolcular çok yeteneksiz topçular değil ama aldıkları ücret nedeniyle bu parayı verecek başka bir keriz göremiyorum ben tsl ve avrupa'da. katar liginden filan şöyle toplu alım yapan bir takım çıkmadığı sürece bu adamlardan zarar etmemiz kaçınılmaz zaten...

Strateji dedi ki...

O değil de, formanın kollarını o kadar uzun yapmanın mantığını çözemiyorum ben. Daha kısa, yapışan, oturan kol yapmak bu kadar mı zor. Ayrı bir antipatiklik katıyor bu durum formalara. Sonra Yusuf, İsmail falan formanın içinde kayboluyor. Tam dayaklık hadise.

turkkant dedi ki...

@ Jessie

Jessie, bu oyunculara talep olmaması bu oyuncuların kötü olduğu anlamına gelmez. Örnek, Sivok'a, Ferrari'ye talip var mı? Kewell'ın sözleşmesi bitti, bırakın bonservisi kimseye imza attı mı? Yani, kimse istemiyor o zaman bu oyuncular kötü demek fazla basit bir yaklaşım. Keza, 20-22 yaşlarındaki Sercan-Volkan'a 5-6 m. euro civarlarında Avrupa'dan teklif geldi mi? Tuncay'a bonservis öneren çıkmış mıydı? Herşeyi bıraktım, Arda'ya 10-12 m. euro biri teklif etse GS direkt satacak, ama laf çok teklif yok.

Yani, şartlar, kulüp başarısı, ülkenin durumu filan bu noktada belirleyici oluyor.

Delgado, Zapo ve Tabata'nın beşiktaş kalitesinin altında oyuncular olduğunda hemfikirim. Ancak ben Holosko ve Tello'yu senin listenden ayırıyorum. Holosko çok kötü bir sezon geçirdi. Ama özellikleri olan bir oyuncu. Hala geleceği olduğunu düşünüyorum.

Tello da S. Lisbon'a 6 milyon euro'ya transfer olan bir futbolcuydu. Ama yaşı 30 oldu. 30 üstü oyuncuya bonservis genelde pek verilmiyor. Yoksa Şili'nin en pahalı oyuncularından biri.

Yalnız şu noktada bir gerçek payı var. Adı sanı duyulmamış oyunculara 5 milyon euro üstü bonservis vermek saçmalığın daniskası. Delgado, Tabata 8'e alınmış, şimdi Delgado patlama yapmış olsaydı dahi kaça satacaktın? 15'e mi? Ş. Ligi finali oynamış Carew dahi 8'e gitti!

Esas sorun futbolculara ödenen yıllık ücretler.
Delgado da, Holosko da , hatta Nobre de hem Türkiye'den hem de yurtdışından birçok kulübün almak isteyeceği oyuncular.
Ama bir oyuncuya teklif yapabilmek için öncelikle o oyuncuya ne kadar ödeyeceğinizi belirlemeniz lazım.
Bu futbolcuların hepsini kadroda görmek isteyen takımlar vardır. Ancak ödeyebilecekleri ücretler şu an aldıklarının yarısı veya 3'te 1'idir.
Nobre 2.4 milyon Euro
Delgado 2.1 milyon Euro
Holosko 1.7 milyon Euro

baris dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
baris dedi ki...

derdimi anlattığıma göre, derdimi tekrar da edebilirim herhalde;

holosko'ya, tello'ya, tabata'ya, konuyla ne alakası olduğunu anlayamadığım bobo'ya teklif yok (ki geçen sene gayet iyi teklifler vardı, bu sene satılması düşünülmediğinden yoktur belki de teklif ha?), onlar kötü futbolcu. nobre için inter'le chelsea kapışıyor, o zaman iyi futbolcu. bu mu olacak tek kriterimiz?

onur dedi ki...

Şahsen ben bir GS taraftarı olarak yöneticilerin Avrupa'da fellik fellik orta saha ve açık aradıkları ortamda BJK yönetimi ile oturup Holosko & Tello (hatta Fink) için pazarlık etmelerini tercih ederdim. Bu oyuncuları Avrupa'dan şimdi almak istesen 3-5 milyon € arası isterler kulüpleri (belki Tello hariç yaşından dolayı); oysa bu koşullarda 1-2 milyon €'ya çingene pazarlığı ile kapatılır ki kesinlikle zararlı çıkılmaz.

PS: oysa bizimkiler müzmin sakatların peşinde! Nasıl mantık anlamıyorum...

Sertug Ozgur dedi ki...

Görünen o ki isimli yabancı almak daha iyi. En azından aldığın para civarı satılıyor sanki..

Şu elimizdeki yabancılardan bir tek Holosko'nun piyasası olabilir yurtdışında. O da maximum 2 milyon euro yunan ligi filan.. Tello da bir şekilde kulüp bulur kendine.

Delgado imkansız, Tabata kiralık anca. Zapo'yu da ucuza verirsek oldu bu iş..:)

Anlamadığım Emre Güngör 2 milyon euro gibi bir fiyata Antep'e gidebiliyor.. Şimdi milli takım oyuncusu filan demeyin. Anadolu takımı için genç olmayan defans oyuncusuna Üründülce çooook yüksek bir fiyat.

Sorunun önemli kısmı bence de futbolcuların aldığı yıllık ücretler. Tamam çok fazla piyasaları yok ama göndermek istediğinde adamlar niye gitsin ki.. Ayrıca transfer işlerinin daha çok menajer gayreti,teklifiyle gerçekleştiğini farzedersek/düşünürsek hiç bir oyuncu menajerine abi mutsuzum, bana iyi para verecek kulüp bul demiyor. Kulüp göndermek istediğinde Zapo dyor ben Eskişehirde oynamam, Tello diyor ben anca yurtdışına giderim.. Bakın Nobre türk pasaportlu ve kimse talip olmuyor. Hani eskiden lige yeni çıkan takımlar talip olurdu büyük takımların yedek golcülerine o da yok.. Gerçekten çok kötü olduğu için mi yoksa ekmek elden su gölden hayatı olduğu için mi?..

Sertug Ozgur dedi ki...

Ayrıca yukarıda onur'un yorumundan sonra aklıma geldi,daha önce de yazmıştım. O galatasaray için demiş Holosko-Tello için. Hadi Gs'yi geçelim tepki alır böyle olsa. Ama şu bursaspor'un Holosko-Tello'yu almayıp İnsua-Steinert gibi oldukça riskli bana göre sezonu tamamlayamayacak oyuncuları alması çok saçmalık. Kaldı ki Tello'nun CL tecrübesi fazla ve kendini göstermiştir hep. Hatta biraz daha bastırıp Fink'i de alırdım orta sahaya. Adamlar çingene pazarlığını abarttılar anlaşılan..

kma dedi ki...

antep'in geçen seneden baya bi parası var. :)
bol keseden harcamak onların da hakkı.

zaytung da şöyle bi son dakika vardı:

"antep'in yeni transferi ismael sosa beşiktaş camiayasında heyecan yarattı."

Yorum Gönder

Ara