.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Orta Sahanın Ortası

LigTV'nin websitesinde bir haber yayınlandı Beşiktaş'tan gidecek oyunculara dair. Liste şu: Fink, Holosko, Delgado.

Doğrudur, yanlıştır zaman gösterir lakin ben bir yeri anlamadım, onu size sorayım dedim.

"ortaalanın ortasında Schuster'den geçerli not alamayan Delgado'nun bonservisiyle beraber"

Schuster, Delgado'nun ortaalanın ortasında o haliyle ne yapmasını bekliyordu? Delgado'nun orada denenip Tabata'nın denenmemesinin sebebi nedir? Bu takımda Guti'nin yedeği Delgado ve Tabata ise ve bunlardan birisi gidecekse, bu mevkiideki preformansları niye göz önüne alınmaz? Ortaalanın ortasında oynayacak olan isim Schuster'in kafasında kimdir? Orada yaz dönemi boyunca Delgado ve Fink'ten daha iyi performans gösteren bir isim olmuş mudur, olmuşsa biz niye görmedik?

Belki LigTV o cümleciği laf olsun diye kurdu, lakin eğer cidden böyle anlatıldıysa durum... benim kafam karıştı.

7 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

ligtv adını verdiğimiz kuruluş guti'nin ve real madrid dirktörü valdano'nun açıklamalrını bilerek yanlış tercüme edip bizlerin beşiktaşlılık duygularını yine yeni yeniden suistimal etmiş ve etmeye de devam eden bir kuruluş.

hal böyle olunca schuster'in beğenip beğenmediği göndermek istediği oyuncular hakkında söyledikleri sözleri tartışmak bana manasız geliyor hem de doğruluk payının neredeyse hiç olmadığı bir ortamda

kma dedi ki...

ilginç bi şekilde geçen sene hiç katkı vermemiş tabata çoğu kişi tarafından kabul görmüş durumda. bu sene katkı verebileceği ile ilgili bir fikirbirliği oluştu.

fink, holosko ve delgado gönderilecek listesinde deniyor. bi ara ferrari de girdi o listeye. yeni transfer hilbert girdi. ferrari gideceğine sivok olsun diyen oldu. boboyu sevmeyen ve satılsın diyen bi grup da var.
ama bir söylenti olarak bile tabata girmedi o listeye.

geçen sene beşiktaşta 21 resmi maça çıkmış sadece 16 tanesi ilk 11olan 80 doğumlu bir oyuncu..

bu fikir birliğinin nasıl oluştuğunu anlayadım.

Batistuta35 dedi ki...

Guti 18.30da istanbuldaymış:D

bu arada umarım tabata gider.adamın suçu değil ama q7 ve gutiyi gördükçe tabataya sinir oluyorum 8m yüzünden

tearkan dedi ki...

Fink'in gitmesi konusunda daha önceden ne düşündüğümü çok kez yazdığım için o konuda artık bir şey söylemek istemiyorum pek. Bu konu üzerine konuşmak sadece Fink'in gitmesinden bağımsız olarak o bölgenin zayıflmasından dolayı çekeceğimiz sıkıntıyı getiriyor aklıma. Fink yerine bir alternatif gelecekse Fink gitsin hiç önemli değil. (hatta mümkünse Türk olsun bu alternatif. hani 5-10 tane var ya Türkiye'de aynısından alıverelim bir tanesini)

Delgado Tabata arası tartışma konusuna gelince bence ikisinden yana da pek bir umudumuz yok. Delgado malum ha oldu ha olacak derken biz akıl sağlığımızdan olduk. Son sakatlığı sırasında bir sene vakti olamsına rağmen fiziğini bir gram geliştirmemiş olması benim açımdan bardağı taşıran son damla oldu açıkcası. Tabata ise kimseyi alamamış olmanın sıkıntısı ve telaşıyla denize düşen yılana sarılır misali ayapılmış bir transferdi bence. Ya tutarsa diye almış fakat hep beraber tutmadığını görmüştük kendisinin.

Bu şartlar altında ikisi arasında bir seçim yapılacaktı. Delgado için dört sezondur bekliyoruz. Verilen bonservisi, yıllık maaşını vs. Guti, Kü7 derken bilinçli olmayan, günlük tepkiler veren taraftar kesimi (ki maalesef çoğunluktalar) unuttu bile. Tabata'dan yenen kazık ise Delgado'ya nazaran daha taze. Şimdi onu göndermeye kalksalar yıldız transferleri ve Robinho söylentisi sayesinde yeniden stada girip çıkmabilmeye başlayan başkan tekrar tepki görme tehlikesi yaşayacak. Nasılsa ikisinden de bize fayda yok, bari gönderdiğimiz adam yüzünden fazla tepki çekmeyelim düşüncesi var bence bu işin arkasında. Üstelik ne derece doğrudur bilmiyorum; ama Delgado'nun az çok piyasası (Getafa, Basel) var gözüküyor. Biraz da para kazanma ihtimali olursa, tadından yenmez yönetim için. İkisi arasında seçimin Delgado'dan yana olmasının sebebi bence bu.

Açıkcası benim gözümde de ikisinin de bir faydası olmayacak bize. Şahsen illa bir seçim yapacaksam zaten niye geldiğini bile anlamadığım Tabata gitsin isterim; ama Delgado'nun gitmesi de çok farklı değil gözümde.

kma dedi ki...

tabata'nın yönetimsel olarak gönderilmemesinin bi mantığı vardır. daha tazedir, yapılmış yanlışı gözönüne çıkarmak istemiyorlardır, kabul ederim.

benim derdim, buraya yorum yapan bi çoğunluğun da dahil olmak üzere, tabata'nın kalmasının yararlı olacağı şeklinde bir fikirbirliği olması.
tabatayı tekil olarak değerlendirelim. delgado referansı üzerinden değerlendirmek yanlış olur. hatta ona ödenen 8 milyonluk paralardan da bağımsız değerlendirelim. mesela 3 milyon euroya alınmış olduğunu varsayarak soruyorum, bu adam ne kadar katkı verdi?
geçen sezon istatistiği: 21 maç 16'sı ilk 11. aklımda kalan çarpıcı bir maçı da yok. sol çaprazdan sıfıra yakın bi yerden attığı gol kalmış aklımda. extra ne katkısı olmuş? ara pas atamamış diyelim, peki topsuz oyunda rakibi mi kovalamış?

kalması durumunda delgado'nun boşluğunu doldurmak ve yeni delgado olmak ötesi bişi beklemeyin derim. e delgado'nun katkısı da ortada.

Ersnt ve Sivok'la beraber bu takımdan ayrılacak en son isim Tabata'dır.Kanatta oynar,forvet arkası oynar,gerekirse ön libero bile oynar.Schuster,böylesine joker özellikli bir adamı kaybetmek istemez.
Ayrıca Tabata'yı beğenmeyenlere de şaşıyorum.Bu adamın geçen sene gelir gelmez oynadığı ilk maçlar Gs ve Manu maçlarıydı.Doğal olarak bu maçlarda etkisiz kalınca sir tarafından ihale ona kaldı ve yedek kalmaya başladı.Daha sonra ligdeki 8 maçlık serimizin başındaki Denizli ve Kasımpaşa maçlarında,ilk 11 çıkıp hiçbir bok oynamayan takıma şahsi becerisiyle 2 maçı da aldırıp sörün kellisini kurtarmıştı ama sir tarafından hiçbir akla mantığa sığmayacak bir düşünceyle gene yedek kalmaya başladı ta ki 2.yarıdaki Gençlerbirliği maçına kadar bu maçda da sir'ün takımın başında olmadığını hatırlatıyım.Gitti denilen maçı Tabata sayesinde ligdeki en farklı skorumuzu alarak kapatmıştık ama o da ne Gaziantep maçında tabata gene yedekti daha sonra Kasımpaşa maçında 2.yarı oyuna girip kendi yarattığı posizyonda tello'ya yaptığı bir asist var ama sonraki maç gene yedek.Daha bu adam ne yapsın anlayamadım.Orta yapıp kendisi mi vuracaktı kafayı .Çok büyük haksızlık yapılıyor Tabata'ya

kma dedi ki...

@bobo

senle fikir birliğine varamayacağız. basit şekilde anlatmaya çalışayım:

tabata'ya karşı özel bir gıcığım yok. sempatik bi adam da sayılır.
delgado'nun naifliğine benzer bir hali-tavrı da vardır. ama oluru da bu. üst düzey maçlarda katkı vermez. topsuz oyunda yoktur. ikili mücadelelerde güçlü değildir.

bi futbolcuya inanç farklı şey, onun kapasitesi başka şey.

kanatta oynayamaz tabata. ön libero da olmaz. delgadodan hiç farkı yok o anlamda. klasik bir 10 numara. joker falan da değil.

geçen sezon yaklaşık 45 maç oynamışız. 21'inde oynamış sadece. 16'sı ilk 11. maçı kurtardı dediğin maç gençler maçı..

yedek kalması antreman performansına bağlı olamaz mı? tabatayı alan da denizli. oynatmak istemeyecek miydi yani? onu geçtim, denizlinin üzerinde bu adama 8 milyon verdik, oynatmamız lazım baskısı yok muydu?

ernst, sivok, ferrari gibi kendini kanıtlamış değil. 1-2 maçla olur bu adam denemez. ayrıca genç de değil. 1-2 yıl sabredelim mantığı da işlemiyor. 30 yaşında şu an..

Yorum Gönder

Ara