.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Haziran 2010 Cuma

Topu Oyuna Sokan Stoper İhtiyacı

Guti, Robinho derken 11'den feragat edilecek oyuncu Sivok gibi gözüküyor. Burada, diğer bloglarda, forumlarda, haber sitelerinde, sözlüklerde yapılan hayali 11'ler içerisinde Sivok yok. Ferrari'ye, Ernst'e, Bobo'ya kıyamayan Sivok'a kıyabiliyor. Normaldir, tercihtir... Peki ya yaklaşık 10 yıldır söylenenler? Hani bu takımın topu oyuna sokan stoper ihtiyacı vardı? Hani en iyi dönemlerinde bile Gökhan Zan ve Toraman'dan kurulu bir defans başarılı olamazdı. Tigana'yla ligin en az gol yiyen takımı olmuşlardı, o da ayrı konu. Gökhan ve Toraman'dan iyi stoper olmaz diye diye Diatta, Schildenfeld, Zapotocny gelmedi mi? Hani yıllarca, bunlar iyi durduruyorlar da, topu oyuna sokamıyorlar, savunmadan oyun kuramıyoruz, savunmadan oyun kurmak futbolun temel ilkelerinden biridir diyip durmamışlar mıydı? Bir Guti dedikodusu nelere kadir... Topu oyuna sokan stoper ihtiyacı klişesini bir anda ve tek kalemle çiziveriyor. Biz ise, Sivok Beşiktaş'ın temel direğidir, 8 sene daha burada oynayıp burada bırakmalı diyorduk, yine aynısını diyoruz. Enternasyonel düzeyde Beşiktaş'ı "başarıyla" temsil eden tek sporcu da yine Tomas Sivok.
Olayın bir başka boyutunda da şu var. Yıllarca Sivok esasında stoper değil. Sivok'u stopere çekerseniz yarın vazgeçilebilecek oyuncular arasında ilk sıraya koyarsınız dedik dinletemedik. Yine bir başka klişe olan; "Sivok orta saha oynadığında savunmanın içine giriyor abi yæ..." dediler. Sivok sanki kafasına göre oynuyor! İşte benim iki sene önce dediğim noktaya iki sene sonra gelmiş bulunuyorum. Sivok'un pozisyon bilgisi dışında stoper oynayacak meziyetleri olmadığı iki sene önce de belliydi. O zaman "e ama kadro yapısı" diyenler bugün Sivok'un yerine Toraman'ı, Toraman'ın yerine de Ekrem'i koymaktan gocunmuyorlar. Seneye Ernst'in gönderilmesini isteyip Maicon'un yaşlısını istemeyecekleri garanti değil. Bu yaklaşımlar kadrodaki gelişime mi, şişmeye mi işaret eder? Madem durum bu idi, neden geçen sene Sivok'un yanına Toraman'ı monte edip lige devam etmeyi savunmadınız da, Ferrari'nin gelişine çılgınlar gibi sevindiniz... Demek ki ya Sivok ya Ferrari gereksizmiş. Geçen seneden ne farkı var bu senenin? Toraman dışında stoper oynayabilecek adamın yokken Sivok'u bu kadar kolay gözden çıkarmak hangi akılla açıklanabilir? Pardon, pardon... Quaresma, Guti, Robinho derken hepimiz bir akıl tutulmasına kapıldık. Klasik Fenerli yaklaşımıdır bu. Sorsan 10 forveti dizer, sonra da "çok gol atarız abi yæ" der... Sivok'un yerine gelecek yabancıyı istemiyorum.

42 Yorum:

Unknown dedi ki...

sivok-ferrari ikilisini bozmak resmen kendi ayagımıza sıkmak olur.

merihli dedi ki...

toraman sivok ferrari ismail

ernst guti necip


nihat sercan(?) quaresma


ben satmadim jessie can, hem bak bu nasil olur, bence guzel olur.

cha dedi ki...

4-4-2 oynanacağı düşünülürse


toraman sivok ferrari ismail

quaresma necip ernst hilbert

bobo nihat

guti gelirse daha önce söylediğim gibi ya sivok'dan ya da bobo'dan vazgeçilecek. inönü'de bir anadolu takımıyla oynanacağı zaman toraman'ın sivok'un yerinde sırıtacağını düşünmüyorum. guti gelirse 4-4-1-1 e dönülür. nihat'ın yerine guti, bobo'nun yerine nobre gelir. ya da nihat sağa quaresma sola hilbert yedeğe düşer.

delgado dedi ki...

sivok'un takımda kalmasını her şeyden çok istiyorum ben de, ama gerçekten de stoper değil adam ya.
normal bir oyuncu olarak gerçekten teknik, topla arası çok iyi ve soğukkanlı ama buna rağmen hala "topu oyuna iyi sokan stoper" değil işte. belki de takımdaki taktiksizlikten dolayı böyle gözüküyor ama şu 2 sezonda sivok'un bir iki topla çıkışı(bir tanesinde golü buldu zaten) dışında hiçbir şey görmedim, ne bir diagonal pas ne ortasahadaki müsait adama yerden sert pas. bunu yapabilir aslında ama niye sık yapmıyor, anlamıyorum.

RuFF dedi ki...

Sivok stoper değil demek bence çok mantıksız bir düşünce.Sivok geçen sene Cisse ile beraber ön liberoda oynarken takımı nasıl tek başına paket ettiğini görmediniz sanırım.
Toraman sivoktan 10 kat daha iyi bir ön liberodur.

Sivok bildiğimiz stoper.Çok iyi bir stoper değil ama ortalamanın biraz üzerinde.Ferrai sezon başındaki formuyla oynarsa Ferrari Torman kotarır defansı

highhopes dedi ki...

Bir tek ben mi beğenmiyorum Toramanı?Bence Toramanın yerine yerli bir stoper alınmalı(Ömer Toprak ın iyi bir stoper olduğu söyleniyor).Toraman da yedekte durabilir

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o zaman açınız bakınız 3 sene önce rosicky ile nasıl önlü arkalı oynuyorlarmış...

adamın türkiye kariyeri öncesindeki kariyerininin %70'i orta saha ama toraman ondan 10 kat daha iyi evet.

o zaman adını koyalım. tomas sivok beşiktaş'ın tırt transferlerinden biridir diyelim.

hadi diyen desin. kim ne diyecek ben de merak ettim.

turkkant dedi ki...

Maçın zorluk durumuna, oyuncuların sakatlık ve form durumlarına göre Toraman-Ferrari-Sivok üçlüsünden ikisi stoper oynar, Erhan Güven de plase olur. Bence sıkıntı duyulacak bir durum yok. Schuster Real'de Pepe-Cannavaro-Ramos-Metzelder dörtlüsünü rotate etmişti.

Elimizdeki hiçbir stoper topu oyuna sokamıyor. Hatta daha garibi Ferrari içlerinde bu konuda en kötüsü. Ligde de bu tarz oyuncu Neill dışında yok. Zaten baktığımızda Cannavaro, Vidic, Ferdinand filan en ünlü stoperlerin hiç biri artık o eski Blanc tarzı teknik oyun kuran stoper değil. Bu tarz oyuncu çok az kaldı piyasada (Piquue misal). Bence oyun kurucu stoperimiz yok diye hayıflanmıyalım; kimse de yok...

Sivok Çek milli takımında da defans oynamıyor mu bu arada? Ön libero olur ama, Toraman gibi zorlama olur. Defansın içine girmemeyi taktik çalışmayla illa öğretirsin de, top tekniğini geliştiremezsin. Oyun kuramada yetersiz kalır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş'ta stoper oynadığı için orada da defansta oynatıyorlar son dönemde.

topu oynuna sokmak meraklısı değilim. 3 sene öncesine döndüğümüzde herkesin dilinde bu klişenin var olduğunu görürsünüz.

3 sene önce futbol öyleydi de şimdi mi böyle oldu diyorum ben de.

beşiktaşın real madrid'ten farkı yabancı kısıtlamasına tabi olması.

orada istediğin gibi rotasyon yaparsın.

burada toraman sakatlandığında sivok'un girmesi için yine guti'den feragat etmen gerekecek.

veya ernst / uğur inceman.

o zaman ne anladım ben o gutiden.

RuFF dedi ki...

3 sene öncesine neden gidiyorsun Jessie.Adam 2 senedir bizde stoper oynuyor.Belli bir dönemde ön libero oynadı ve her maçta Beşiktaş ortasahadaki zafiyet yüzünden puan kaybetti.
Gözünün önünde böyle bir örnek varken " 3 sene önceye açın da bakın " demek nasıl bir saçma olaydır ?

Önce Quaresma şimdi de Guti.Transferde adı geçen herkes için bir bahane buluyorsunuz son dönemde.Guti gelsinde Sivok yedek kalsın ak.Kendin söylüyordun Tabata Delgadoyu satalım, bu adamlar ortasahayı kaldıramaz diye.
Hem ortasahada top yapan iki adamı satalım diyorsun hemde tam ihtiyacın olan adamın transferi konuşulurken " Guti gelirse Sivok yedek kalıcak ama" diyorsun.
Valla bazen anlamakta güçlük çekiyorum abi seni.

Biliyorum forzadakilerin düşünce yapısını eleştirmek istiyorsun ama yok yere kürek çekme boşuna.İlk Fb galibiyetinde Büyük başkan diye bağıracak bu insanlar.Kendinizi harap etmeyin bu kadar

turkkant dedi ki...

O zaman şunu geliyoruz Jessie.

Bu takımın önce yerli kalitesini artırması lazım. Bu kadar çok yabancıya yer bulmaya çalışıyoruz; çünkü yerlilerimiz genelde vasat. 6 yabancının yanına Rüştü-Toraman-bir sol bek koyuyoruz, ama gerisini getiremiyoruz ya da zorlama oluyor.

Dediğin gibi bu takıma Guti'yi almışsın ama orta sahada 19 yaşında Necip sürekli iyi oynayacak, İnceman bir türlü yapamadığı çıkışı yapacak diye dua edeceksen bir gariplik var, demektir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

guti tam da ihtayacın olan adamdır.

ama guti gelecek diye sivok'tan feragat edersen 3 ay sonra sivok tam ihtiyacın adam haline gelir.

yeniden takım kuruyorsundur, 3 yabancın vardır alırsın guti'yi.

ama mevcut kadroda guti'den daha öncelikli yerler var.

11 yabancı kullanabilsen guti geliyor diye dans ederim.

ama mevcut transfer politikasında takımın yarısı avrupa'ya bakıyor, diğer yarısı gaziantepspor'a...

sağ beki ekrem dağ olan takımın oynayacağı top maksimum ekrem dağ'ın oynayacağı kadardır. ben bunu anlatmaya çalışıyorum.

parayı yerliye harcamak lazım.

Gökhan dedi ki...

bir kere daha yazmıştım ama guti gelecek olursa bence hilbert yedek olur, guti'nin gelmesi demek büyük ihtimalle ernst-necip-guti orta sahası ile 4-3-3 oynamamız anlamına gelir.

hilbert için de 4-4-2'nin sağ kanadı deniyordu, ne sağ iç ne de sağ açık oynayabilecekmiş gibi gözükmedi hilbert onun için borges'in yaptıüı değerlendirmeye bakınca. bu durumda da stoperde sivok-ferrari yine oynar, ileri üçlüde de quaresma-bobo-nihat oynar, toplam 6 yabancı oluyor zaten.

tello,zapo,tabata,holosko'nun zaten kesin gitmesi lazım, delgado da gitse bir şey demem. fink le hilbert de yedek olurlar işte.

hunter dedi ki...

geçen sezona dönelimm ferrari nin açıklamaları biz sivokla gerek kafa gerekse oyun olarak bir birimizle çok iyi anlaşıyoruz demişti bence savunmanın göbeğini bozmaya hiç gerek yokk

turkkant dedi ki...

Herkes Tello gitsin, Tello gitsin diyor da bu takımda sol ayaklı tek orta saha oyuncusunun Tello olduğunu hatırlatırım(!)

Bence gidecekler belli: Zapo-Tabata-Delgado'yu göndereceksin.

Elde ilk 11'de as oynayacak Sivok-Ferrari-Ernst-Q7-Bobo var. Buna duruma göre Hilbert'i de ekle. Gelirse Guti'yle eder 7. İlla ki biri cazalı olur, sakatlanır. Bu yedisinden 6'sı as oynar.

Fink, Tello, Holosko 10'u bulursun.

Bu takıma yaptığı katkı bazlı düşünülürse 1,5 yıldır top oynamayan Delgado'dan cacık olmaz. Ha satamazsın da o ayrı. Bonservisine karşılık 1 yıllık maaşını sayacaksın ve göndereceksin. Tabata'yı da takasta kullanacaksın, ya da zararın neresinden dönülürse kardır diyip 2-3 m euroya satacaksın; illa ki isteyeni çıkar Türkiye'den.

Burada Fİnk sorun çıkarmaz da esas sorun Tello-Holosko ikilisi olur. Çünkü trübünde oturmak istemeyecek kadar kaliteli topçular. Gene de ben ikisinin de bize gerekli olduğunu düşünüyorum.

Ama 6+2 idare ediliyordu da, 6+2+2 hakkaten büyük sorun olacakmış gibi duruyor.

Bence de Sivok gitmesin.Ernst,Ferrari,Q7,Bobo,Guti,Sivok olmalı sahada 6 yabancı.
He bence Guti geleceğine kallstrom,Cahill,Hitzelberger gibi oyunun 2 yönünü oynayan bir adam gelmesini tercih ederim.

hunter dedi ki...

bencede tello takımda kalmalı sol ayaklı orta saha oyuncu çok a bulunurr ve orta alanda da oynaya bilir tello ve sivok kesinlikle kalmalııı

kma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kma dedi ki...

kma dedi ki...
aşağıdaki postta da yazdım.
6+2+2 kuralı varken yukarıda yapılan kodroların hepsi mekaniktir. rotasyonla alakası yoktur. rotasyonda esas olan takımdır. ama 10 yabancı oyuncuyu birbirleriyle mevkileri bile benzemezken rotasyona sokamazsınız.
jessienin dediği gibi, dışarıdaki yabancıyı oyuna sokmak için oyun içindeki başka bir yabancıyı çıkarmanız gerekiyor. o yabancı girecek yabancının mevkisinde değilse biri yerli olan aynı anda 2 tane oyuncu değiştirmeniz gerekiyor.

6+2+2 için Kaan Kural insan haklarına aykırı demişti. yedek kalan ne kadar çok çalışırsa çalışsın sınırlamaya takılıyorsa artık o adamdan verim almak mümkün değildir.

bu sene kadro kurmak en büyük problem olacak. kadroya giremeyen yabancı oyuncuların kendilerini rotasyonun parçası gibi düşünemeyecek. schuster de yabancı sınırlamasının analitik bir problem olduğunun farkında değil. lig başlayınca anlayacak.

6 ve belki 1 yabancı kadroda tutulmalı ve diğerleri gönderilmeli bence. bu kadar yabancı yarar değil zarar getirecek.

sambalici dedi ki...

Jessie daldan dala atlamış okurken çok dağıldım ama özetle iyi demiş, transfer manyaklığı gözünü aldı herkesin.

Sivok konusunda bence Ferrari-Sivok şu noktada olabilecek en iyi ikili. Toraman defansın ortasına atılmış el bombası gibi, ne zaman kime patlayacağı belli değil. Biraz Sergio Ramos sendromu var Toraman'da, Ramos sağ bekte dünyanın en iyisi ama orta ikiliye koyduğunda dengesiz hareketleri pahalıya patlıyor. 3. seçenek olarak sakat-cezalı olduğunda koyarsın da tüm sezonu götürmemek gerekir.

Şu defanstan top çıkaran, topla oyun kuran stoper klişesini de türk işi tembellikle açıklıyorum ben. Sen takımına bir şablon oturtma, bir oyuncu gelsin senin yerine bütün takımı oynatsın. Barcelona olsan anlarım, herkesin oyun kurması-top yapması gerekir oyun planı gereği, o zaman alırsın Pique gibi bir adam (nerden bulacaksın o da ayrı mesele). Onun dışında özellikle defanstan oyun kuran kaç takım var yahu, o başka bir oyun stili, bir zorunluluk değil.

matiasemilio dedi ki...

sırf sol ayaklı diye bütün bir sezon (şili depraminin etkilediği 2 hafta hariç) yatan oyuncuyu takımda tutmak gerekmez..sol ayağa ihtiyaç halinde serbest vuruşları ismail kullanır,hem genç oyuncuların özgüvenini de artırır böyle sorumluluklar..

BJK4EVER dedi ki...

Yaziya genel anlamda katiliyorum Hadi gecen senelerde takim cok defansif oynuyordu, gecen seneki gol kisirligi da cila oldu, ama ofansif oyun ve bol gol adina sacma sapan dengesiz bir kadro kurulursa husran olur. Hadi Avrupa'yi gectim, orada sinirlama yok hepsi oynar, ama ligde transferlere gore Sivok-Ferrari-Ernst'ten 2'si kenarda oturacak, bu da zaten bu kadroya gore zayif olan defansin tamamen cokmesi demek. Ben BJK'li olarak Quaresma ve Robinho'dan evvel ilk olarak defansta Sivok-Ferrari ikilisini yazarin, onlerine Ernst'i koyarim, her sartta Fink'i de ilk 11 olmasa da kadroda tutarim. Guti ve Robinho olursa bunlar beni bir futbolsever olarak cok heyecanlandirir, ama bir BJK'li olarak kafamda soru isaretleri de birakir acikcasi. Acikcasi bize lazim olan kanatlardaki eksikligi kapatacak ve kritik maclarda takimin ofansif yukunu cekecek ust duzey yaratici bir yabanci ve bu transferler Q7 ve Hilbert ile gerceklesti, bundan sonraki transferler bana gore lukse kacar ve gereksiz olur, hele ki yabanci kontenjani 12 kisi kapliyorsa su an.....

Unknown dedi ki...

GUTİ ALINMAMALI.. AVRUPADA KAFAYA OYNAYACAK PLANLAR YAPAN BİR TAKIM 34 YAŞINDA ADAM TRANSFER ETMEZ (KALECİ HARİÇ)..

SIRF İSMİ İÇİN ADAM ALMA MODUNA GİRMEMELİYİZ..

BURADAKİ ÇOĞU KİŞİYE KATILMIYORUM, SİVOK MÜKEMMEL BİR STOPERDİR.. ÇEK MİLLİ TAKIMINDA DA BEŞİKTAŞTA DA DERLEYEN TOPARLAYAN, UZUN BOYUYLA FİZİĞİYLE VE TEKNİĞİYLE ÖN PLANDA BİR İSİMDİR..

BENCE ALABİLİYORSAK ROBİNHO'YU ALALIM, GUTİNİN YAPACAĞI İŞİ DE YAPAR, ORTADA DA OYNAR, SAĞDA DA SOLDA DA FORVETTE DE..

ALAMIYORSAK TRASFERİ KAPATALIM..

RuFF dedi ki...

2 senedir 10 numara 10.5 numara, araya pas atacak adamımız yok diye tüm camia ağlıyor.Delgado ya küfürler edildi.Yönetim transfer yapamadığı için gitti sırf takıma lazım diye düşündüğü tabataya 8m euro verdi.

Geçen senede aynı şekilde ortasahada paraya pas atacak adamımız yoktu.tüm forumlarda aynı sorundan dert yanıldı.

Bütün bunlar olmuşken Guti alınmamalı, gereksizdir demek saçmalıktır.
Takımda Rosicky var sanıyorsunuz sanırım.

Asıl bu takıma lüks olan Robinho dur.
32,5 m pound bonservisten bahsediliyor.Kiralamak için ise 7 milyon euronun üzerinde yıllık ücret deniliyor.

turkkant dedi ki...

Ben de bu noktada Ruff'a katılıyorum. Kaç senedir orta saha oyuncularımızın düzlüğünden, oyunu kuramamasından, yaratıcı varyasyonlar geliştirememesinden yakınıyoruz. Bu noktada pozisyon bazlı düşünürsek Guti daha öncelikli ihtiyaçtır. Tek sorun 34 yaşında Guti ne derecede etkili olur? Bence motive olursa ilk sezon kesin 2. sezon da ihtimal iyi performans sergiler gibime geliyor.

Robinho transferi biraz hayal bence. Adamın maaşı 5m euro diyorlar. Bir ihtimal kiralık gelir ama o kadar uğraşa değer mi?

Yine de asıl sorulması gereken soru şu: öyle böyle üç Türk oyuncumuz gitti (Batuhan,Kaş,S. Özkan) Yusuf ıskartaya çıktı; zaten kaliteli Türk oyuncu eksiğimiz vardı. Şimdi iyice boşalttık kadroyu. Ya bu kadroya Türk oyuncu alınmayacak mı??

Ben Robinho'ya 5m kiralama bedeli ödeyeceğime 6-7 bonservis veris G. İnler'i almaya çalışırım misal...

quaresma formalarini almayi unutmuyoruz degil mi arkadaslar?

Topu oyuna iyi sokan stoper dünya da kaç tane var ki? Tarihe bakacak olursak eğer bu tip oyuncuları klüpler kendi bünyelerinden yetiştirmişlerdir hep. İşte Pique, işte Matthaus, işte Koeman ve pek tabi büyük kaptan Baresi. Şu durumda topu oyuna iyi sokan stoperi gidip pazardan karpuz alır gibi alamayacağınız çok açık. Yapılması gereken şer bu kapasiteye ulaşabileceğini düşündüğünüz oyuncuları ülke sattında taramak ve üzerlerine düşmek. Onlara sadece defans yapmayı değil, oyun kurmayı ve okumayı da en az bir ortasaha oyuncusu bilmesi gerektiği kadar öğretmek. Bunları yapabilecek onlarca genç varken umudu dışarda aramak tam bize göre bir hareket.

Hangi yabancıdan vazmeçmeliyiz sorusuna gelecek olursak eğer...
1.Artık gelişim gösteremeyeceğine inandığım Holosko ve avrupa standartlarına göre gayet vasat bir stoper olan Zapo ilk tercihlerim olur.
2.Gözü havada bir Tello da takıma yarardan çok zarar veriyor. 3.Quaresmanın olduğu yerde Delgado iyi bir yedek.
4.Elinde Necip gibi bir yetenek varken Fink lüks bu takıma.
5.(Yabancı değil belki ama) Nobre'nin yanlışlıkla futbolcu olduğunu düşünüyorum.

Sonuç olarak hayi hoppa diyerek bunların hepsi gönderilsin demiyorum. Demek istediğim, vasat 3 yabancının yerine bana maddi manevi üstünlük sağlayacak futbolcu alınması gerektiği.

NOT: "Klasik Fenerli yaklaşımı" Di mi ama yauv?!! :)

kma dedi ki...

tabata-delgado-tello-holosko-zapo yu takasta kullanarak hangi iyi yerlileri alabiliriz?

volkan sercan ozan 3 ü birden alınabilir mi ?

@kma

Bir an için Bursaspor taraftarı, hatta yöneticisi olduğunuzu düşünün. Bu takası kabul eder miydiniz?

sehorn dedi ki...

NE SIVOK'TAN NE DE GUTI'DEN VAZGECMEYE GEREK YOK. VAZGECILECECK ADAM BOBO. YERINE ALINACAK ADAM DA SEMIH. SEMIH BOBO GIBI DÜZ SANTRAFOR, YANINA TAMAMLAYICI OLARAK DA SERCAN ÇOK İYİ OLUR.BELKI BOBO'NUN POTANSIYELI SEMIH'TEN YUKSEKTIR AMA YETERLİLİKLERİ VE DEVAMLILIKLARI DA GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA SEMİH = BOBO

RÜŞTÜ

TORAMAN FERRARİ SİVOK İSMAİL



HILBERT ERNST GUTI Q7

SEMIH SERCAN

kma dedi ki...

valla ben bursalı olsam tabiki istemezdim ama zaten o 3 oyuncu sembolik. bursadan üçünü birden koparmak zor olurdu.
bizim iyi yerli oyunculara ihtiyacımız var.

ayrıca bahsettiğim yabancıların hala türkiyede piyasası var. eğer yabancı sınırlaması olmasa bizde de bu kadar tukaka olmayacaklardı.

tabata geçen sene 8 milyon eurı ödendi. delgadoya 2 sezon önce ülker grubuna 7 milyon euro reklam karşılığı bonservisi alındı. holosko hala bi çok beşiktaşlının sarı fırtınası. ertuğrulun da gözdesi. zamanında burak artı 5 milyona alınmıştı. tello asist kralımız. zapo da 4,5 milyon euroya gelmişti.

bu 5 yabancı oyuncu türkiyeye iyi bi şekilde pazarlanabilir bence.

renom dedi ki...

başka konuya da yazmıştım ama elimizide ki yabancıların aldığı yüksek ücretleri göz önüne alırsak bu fiyatları türkiye'de bizden başka bir kulüp olduğunu sanmıyorum. mesela holosko bu 1,75 milyon € alacak , tabata ise yanlış hatırlamıyorsam 1,2 milyon € civarında. bu paraları fb ve gs dışında veren bir kulüp çıkmaz kolay kolay. geçen sene en canlı örneğini yaşadık işte. zapo'yu yıllık ücretinden dolayı kimse yanaşmadı kiralamaya. yıllık ücretinin bir kısmını vererek ancak kiralayabildik...

İyi yerli oyunculara ihtiyacımız olduğu konusunda kesinlikle size katılıyorum. Yıllardırda bunu savunuyorum. Önce iyi yerliler, daha sonra iyi yabancılar alınmalı.

Tabata küçük takımın büyük oyuncusu olabilir. Tello maç seçiyor resmen. Delgado ve Holoskonun istikrarı ortadayken o bahsettiğiniz rakamları en iyi ihtimalle 4'e bölüp hesabımızı yapmamız daha gerçekçi olacaktır. Çünkü gerçekten ederleri en fazla o kadar. Nasıl ki aldığınız bir elektronik aleti hiç kullanmadan 1 ay sonra 4'te 3 fiyatına satıyorsak ikinci elde bu oyuncularda anadolu takımlarına giderken çok daha azına kabul görürler. Gayet normaldir bunun olması.

Volkan - Sercan - Bekir Ozan'dan sadece Volkan için ağzımın suları akıyor. Bekir iyi araştırılırsa bulunabilecek bir oyuncu gibi geliyor bana. Sercan son vuruşu olmayan bir oyuncu. Neredeyse 3 yıldır takip ediyoruz hepimiz. Bir arpa boyu yol alabildi mi bu konuda siz söyleyin. Örneklendirmek gerekirse eğer; avrupada devlere karşı kaç pozisyon buluyorsunuz? Son vuruşu vasat olan bir adamla şampiyonlar liginde nereye varabilirsiniz? Hadi Bekir Ozanı anlıyorumda taraftarın Sercan ısrarını anlamam mümkün değil! Biz değilmiyiz İlhanı, Noumayı baş tacı eden? Biraz düşünecek olursak bu oyuncular driplingleri ile değil son vuruşları ve gerektiği yerde adam eksiltmeleri ile gönlümüzde taht kurdular. Onun için Bobo'dan iyisini bulabiliyorsan git al, yok bulamıyorum dersen kalsın. İyi kötü kafa vuruyor, uzaktan şut atabiliyor. Belki hiç bir özelliği 10 üzerinden 10 değil ama en kötüsü 6'dır diyebiliriz sanırım.

Volkana gelecek olursak... Yukarıda Allah var belki Quaresmadan bile çok istiyorum alınmasını. Bana Metin Tekini hatırlatıyor. Asıl sarı fırtına Volkan olur bizim için. Umarım Sercan ısrarından vazgeçilir ve alınabilir.

AQ-47 dedi ki...

Oyunun iki yönünü oynayacak adam lazım bize falan diyenler olmuş, Guti kariyerinin başından beri kaç mevkide oynadı ya da oynamadı mı demeliyim?

AQ-47 dedi ki...

Guti'nin 34 yaşında olması da bence hiç önemli değil ayrıca, mevkisinin hakkını veren bir oyuncu olduğuna inanıyorum. Yerli transfer konusunda çoğumuz aynı şeyi düşünüyor kadroyu kaliteli yerlilerle dolduralım tabii...ama arada Sercan'ı bize çakarlarsa üzülürüm, Bursa'dan Volkan ve Sercan'ın overrated olduğunu düşünüyorum, Ozan alınacaksa isabet olur sol kanada adam lazım...

kma dedi ki...

4 de 1 fiyatına satmak da bişidir.
bu hesapla toplam 7-8 milyon euro ediyorlar.

aldıkları yıllık ücretleri diğer takımlar bi şekilde çözerler. mesela eskişehir camiası tabatayı büyük bir transfer gibi düşünecektir ve alacağı yıllık ücret için tüm şartlarını zorlayacaklardır.

holoskoyu ertuğrul oynatabileceğini düşünüyor. ortada şampiyonlar ligi de var. holosko o takımda yer almayı bu açıdan düşünebilir. bu onun avrupa için son şansı belkide.

tello nun aldığı ücret zaten komikti diğerlerine nazaran. zaten oyun istikrarsızlığının sebebi de bu. en az alan yabancı oyuncu sanırım.

delgado konusunda bi çözüm üretimiyorum. onun aldığı ücreti türkiyede veren başka klüp olmaz. belki basele geri verilebilir. :)

kısaca eldeki yabancıları bi şekilde kaliteli yerliye çevirmemiz lazım.
volkan sercan ve ozan ile ilgili bi dolu görüş var ama bursa bu sene bu oyuncularla şampiyon oldu. sercan'ın 90 doğumlu olduğunu hatırlayın. serdar özkandan 3 yaş küçük yani.
volkan 87 li ve ozan ise 86 lı. yani bu oyuncular sercana göre artık genç sayılmazlar.
sercana biraz daha ödün verilsin diye yazıyorum.

AQ-47 dedi ki...

Doğru Sercan'a ödün verilebilir, sonuçta elimizde Bobo'dan başka golcü yok. Nobre'nin de TC pasaportu olmasa kesin gönderileceğini düşünüyorum. Bir tane yerli golcü kesin alınmalı bu Sercan olabilir ama biraz daha elisıkı olmalı mıyız acaba bu tip bir transferde? Hoş, elisıkı davransak kimi alacağız, Semih'i mi :)

bacon1903 dedi ki...

Holosko-Zapo-Tello karsiliginda sercan-ozan iyi transfer olmaz telloyu verirsek bursa seneyede sampiyonluga oynar bence!!!Tello ne yapip edip kadroda tutulmali 10 tane yabanci hakki var ya tabatayi verin!!!!Telloyada kizginim biraz gerci!!!Ya kardesim valvidia-mati fernandez-killy sanchez gibi silili arkadaslarim var benim iyi oyuncular alin der bir insan hele o 7 numara killy sanchez yok mu!!!!!!!

lamhaltas dedi ki...

""Savunmada, stoper mevkiinde oynamayı seviyorum."(ki udineseden sparta praga kiralanisi ve besiktasa transferinde de stoper olarak oynamak istemesinin payi buyuktur. cunku milli takim hocasi da onun stoper olarak oynayacagi bir takima gitmesi gerektigini soylemisti her ne kadar linkini bulamasam da"

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/9348279_p.asp

ve

"Şimdi oynadığım mevkide(stoper) de aşağı yukarı aynı işi yapıyorum ve ideal yerimin stoper olduğunu düşünüyorum."

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=9029

milli takimda da su an stoper olarak gorev aldigini dusundugumuzde hala bu adamin stoper olmadigini dusunmek mantikli degil sanki.

turkkant dedi ki...

Bu konuya istinaden, Beşitaş'ın Türk oyuncuları ve transfer konulu bir yazının siteye eklenmesi lazım ve tartışılmalı bence.

Q7 tantanası güzel de, gidenleri ve gelenleri kefeye koyduğumuzda şu ana kadarki transfer süreci yetersiz gözüküyor. Ya Q7 aşısı tutmazsa ne olacak? Geri kalan kadro geçen senenin 30 gol atıp 4. olan takımı + üç genç oyuncumuzu gönderdik + Yusuf ve Üzülmez 40'larına yaklaştı.

Yusuf'u hazıtlık maçlarında dahil çok ama çok zorda kalmadıkça düşüneceğini zannetmiyorum hocanın. İbrahim Üzülmez kondisyonunu kaybetmediği sürece bu takımda her daim oynar. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz o ayrı bir mevzuu.

Gençlere gelecek olursak... Hangi gençlerden bahsediyorsunuz? Hani şu geçen sene atılan 30 golün 25'ini atan(!) gençler mi? Hani şu verilen hiçbir şansı değerlendiremeyen, A takıma çıktığından beri bir adım öteye gidememiş Serdar Özkan mı? Yoksa serseriliği tüm Türkiye tarafından bilinen, yenildiğimiz fener maçı sonrası boş pozisyonda Bobo'ya topu vermeyip "Ben gol kralı yapmam, olurum" (ya da o tarz cibiliyetsiz bir kelam etmişti) diyen Batuhan mı?

Bu ikisinden bi cacık olmazdı. Çok sevindim gitmelerine. Aynı Gökhan Zan'da olduğu gibi bunlarda gittikleri yerlerde başarılı olamayacaklar bu kafayla giderlerse. Ben Beşiktaşım! Kimseye ahlak ve profesyonellik dersi vermek zorunda değilim. Eğer bu taşın altında eziliyorsa oyuncu bu takımda da yeri yoktur.

Batistuta35 dedi ki...

Yusuf kamp kadrosuna alınmamış zaten, muhtemelen döner denizliye

Yorum Gönder

Ara