.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Haziran 2010 Cumartesi

Arjantin 1 - 0 Nijerya

I. Maç Öncesi
shelbyl: Bu maçı izleyecek birçok insanın gözünde iki önemi vardır zannımca: Maradona'nın ilk sınavı olması ve Messi'nin "adam olsa Arjantin'i de ihya eder ehue" ithamlarına cevap verme şansı. Bunun yanısıra, Arjantin sempatizanı birçok Türkiyeli futbol seyircisi de mevcut benim internet ortamında gözlemlediğim kadarıyla.
Açıkçası Arjantin'in bu açılış maçında şansı da yaver gitti diyebiliriz, çünkü Nijerya'nın en önemli silahı Obi Mikel sakatlığa kurban gitti. Fakat bu Nijerya'nın hafife alınacak bir kadrosu olduğu anlamına gelmez: Kumaşı iyi Martins, Nijerya'nın Milla'sı olma hedefindeki Kanu, Taiwo, Utaka, Odemwingie... Tabii Arjantin'in hücum gücü bunu fazlasıyla kontra edecek nitelikte, buraya isim yazmaya bile gerek görmüyorum.
Benim tahminim, iki adet daha çok hücum güçleriyle ön plana çıkan takımın mücadelesinin, kupanın şu ana kadarki temposu en yüksek mücadelesine yol vereceği. Gol sayısını Enyeama ve Pozo belirler. (Bu arada Pozo ismine itirazım var benim. Arjantin takımının kalecisinin uzun ve karizmatik bir ismi olur hocam: Abbondanzieri, Goycochea, Cavallero falana alıştık biz. Pozo ne?)
II. Maç Sonrası
shelbyl: Beklediğim kadar yüksek tempolu olmasa da, arada "Ooo" dedirten bir maç oldu, güzel oldu. Nijerya'nın kupadaki misyonu, bir takıma patlayıp onu mat etmek olacak sanırım. Eğer bu Kore olursa ilerlerler, yoksa Yunanistan ile prestij maçında şov yaparlar. Arjantin ise ayaklarını yere sağlam basmaya çalışıyor, ki bence böyle bir Arjantin 2006 model Arjantin'den çok daha başarılı olacaktır. (ekleme: şampiyonluk değil tabii burada başarı dediğimiz) Messi'nin her ne kadar bitiricilik eksikliği olsa da, "etkisiz oynuyor" eleştirilerine şimdilik yanıt verdiğini söyleyebiliriz.
Oyunculara gelirsek: Enyeama öngördüğüm gibi maçın skorunu belirleyen adam oldu, kritik kurtarışlara imza attı. Eğer tüm Nijeryalı kalecilerin İsrail'de olmasının özel bir sebebi yoksa, seneye başka bir ligde izleyebiliriz kendisini. Taiwo'nun o şutu girse kahraman olurdu, girmedi, üstüne üstlük pozisyon sonrası sakatlandı da. Odemwingie tam bir Afrikalı forvet; yetenekli lakin bencil ve kontrolsüz. Kaita Gaziantepspor'a ya da Gençlerbirliği'ne transfer olacak fizik ve kalitede, seneye Türkiye'de görürsek şaşırmayalım.
Jonas futbolu bıraktıktan sonra iş bulamazsa WWE kendisini seve seve kabul edecektir. Lakabı da "El Toro Argentino" olur. O da aslında averaj bir takımda iş yapacak bir sağ bek, Newcastle küme düştüğünde peşine düşülebilirmiş, gerçi bilmediğim başka bir sebebi de olabilir bunun.
Neticede güzel maçtı.

21 Yorum:

Batistuta35 dedi ki...

2-0 arjantin messi ve tevez yazar:D

Arjantin kötü bir oyunla tek farklı kazanır.Nijerya da en az bir gol atar.Tahminim 2-1.

sempati duyduğum iki takım. arjantin'in şampiyon olmasını istediğimden nijerya'yı feda ediyor, arjantin diyorum. 2-1.

ynwa dedi ki...

kalede romero oynuyor, elemelerde bi kaç maçını izlemiştim fena kaleci değil.

arjantin'in 3-4-3 oynayabileceği söyleniyor. merakla bekliyorum açıkçası.

Gökhan dedi ki...

4-6 gol olur, arjantin alır, keşke kupayı da alsa arjantin ama bence ingiltere şampiyon olacak.

hunter dedi ki...

messi nin barca dan sonra nasıl oynayacağını çok merak ediyoruzz gçnül isterdiki kanatta oynasın ama forvet arkasında serbest oynayacak

molosztash dedi ki...

Taraf tutamıyorum. İlla taraf tutmam gerekecekse Nijerya'yı tutuyorum. Ama Arjantin'i de seviyorum. Bilemedim.

Lakin, Arjantin önemli bir hata ile başlayacak Nijerya kazanacak gibi geliyor.

xearoson dedi ki...

Roa vardı eskilerden Arjantin kalecisi belki o akımın devamıdır.

hunter dedi ki...

nijerya nın en önemli kozu obi mikel olsayı kısmen süprize açık bir maç olabilirdi zannetmiyorum süpriz olacağını ama martins olsun utaka olsun kontra atakda etkili oyuncular nijerya kesinlikle gol atar

RuFF dedi ki...

Shelby hücum güçlerini övdüğüne göre maç 0-0 biter.

AQ-47 dedi ki...

Arjantin alsın, kalpler kırılmasın

Benim derdim bir Afrika takiminin en az yari final gormesi. Bursaspor, Twente, Ingiliz takimsiz yari final devrimlerinden sonra bir devrim daha yakisir sanki bu seneye.

AQ-47 dedi ki...

Bana bir sene için bu kadar devrim yeter gibi geliyor shelbyl...Kim olduğu önemli değil, güzel oynayan kazansın. Bu arada Messi de gayretli, milli takımı dabiryerlere taşımak istediğini okumuştum. Tevez herzamanki gibi, güç-kuvvet yerinde...Koşup savaşan forvet kazma olur düşüncesine isyan ediyor hala...Asıl devrimi tek başına yapıyor :)

kafsinkaf dedi ki...

ömer üründül türkiye deyken semih e takmıştı semih orda olmalı semih burda olmazmı şimdi gibi anlatımlarına alışmıştık şimdide zanetti ye taktı

-37 yaşında ama hırs,azim şimdi olmazmıydı bu takıma erdoğan ?

kma dedi ki...

ilk yarı itibariyle arjantinin yumuşak karnının defansı olduğunu görmüş olduk.

çok ilginç biçimde öne geçince kontrol oyununa dönmeye çalıştılar. ama oyuncu karakteri buna uygun değil. bercelona gibi sürekli ileride basıp farkı attırmaya çalışmaları gerekiyor. yoksa mutlaka pozisyon veriyorlar. gol yemeleri de muhtemel olur.

ayrıca veron'un beyni de ayakları da çok yavaş. hareketli messi tevez higuain üçlüsününe yeterli katkıyı veremiyor.
ayrıca higuain yerine milito olsa 3-0 olmuştu maç..

arjantin defansı düşünmediği sürece ilerleyecek orası kesin.

QuaresmA dedi ki...

Arjantin maximum çeyrek final görür.

matiasemilio dedi ki...

arjantinin içine bade koyarlar

delgado dedi ki...

yok abi, jonas beşiktaş'ta bile sırıtır sağ bek olarak.

yalnız bu enyeama'yı real madrid alır. barcelona maçlarında da oynatır.

ulan 7 gün sonra sınava girecem hala dünya kupası maç futbol modunda takılıyorum. kurtarın beni!!

Toraman varken bizde yabanci sinirindan forma giyemezdi zaten, ama bence yeterince averaj adam.

O degil de, Zanetti ve Cambiasso niye yok lan bu takimda?

tearkan dedi ki...

Jonas'ın asıl mevkisi sağ açık aslında. Yokluktan, daha doğrusu Maradona'nın harika kadro seçiminden dolayı bek oynadı. Cidden enteresan Veron'un oynaması ve Cambiasso'nun kadroda yer almaması. Finallerde attığı gollerle İnter'ê kupaları getiren Milito olsa hakkaten ilk yarıdan 3-0 olmuştu maç.

O değil de Agüero karısıyla kavga etmiş sanırım. Maradona'nın Di Maria'nın acemiliklerine o kadar dayanıp da Agüero'yu oyuna almamasının başka mantıklı açıklamasını bulamadım ben.

Gökhan dedi ki...

4-6 gol demişim, maçın başındaki gole rağmen anca 1-0 bitti :)

gerçi higuain yerine milito olsa atardı o golleri.

Yorum Gönder

Ara