.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Haziran 2010 Salı

20 Yıl Önce...

20 yıl önce bugün, ilkokul 4. sınıfın son günüydü, eve gelmiştim, Dünya Kupası başlamak üzereydi, 4 yıl önce dünyanın zirvesinde bıraktığımız Diego Armando Maradona ve arkadaşları geri dönüyordu, Milano'da son şampiyon olarak yeni Dünya Kupası'na başlangıç komutunu vereceklerdi.
Karşılarında ise, nedir, nerededir bilmediğimiz bir Kamerun takımı vardı. Arjantin dağıtacaktı besbelli...
Kamerun fantastik oynadı. Makanaky ve Kana Biyik atıldı. François Omam-Biyik maçın tek golünü attı. Arjantin'i 1-0 yendi. Bir fitili ateşledi. Çeyrek finalde İngiltere'ye kaybettiler, yendikleri Arjantin final oynadı.
94'te Nijerya, 2002'de Senegal, 2006'da Gana meşaleyi devam ettirdi. Afrika ateşi sonunda Dünya Kupası'nı Afrika'ya taşıdı.
Böylelikle Ekşi Beşiktaş'ta Dünya Kupası'nın ateşini yakalım! Bir ay "Büyük Beşiktaş'ın Büyük Başkanı"ndan, altı teknik direktör adayından, saçma futbol gündeminden uzaklaşıp, Dünya Kupası'na bakalım...
Cuma olsun, şov başlasın madem...
not: "Böylelikle" diye başlayan paragrafta yer alan bir kelime vurgulanmak istenen Dünya Kupası olgusunun önüne geçmesi sebebiyle değiştirilmiştir, alıcınızın ayarlarıyla oynamayınız.

18 Yorum:

Gökhan dedi ki...

fildişi ikidir çok zor gruplara düşmeseydi o ateşi devam ettirirdi büyük ihtimal ama şimdi drogba da yokken portekiz-brezilya'dan birini geçmeleri çok zor olacak.

arjantin-hollanda final oynasın, arjantin şampiyon olsun isterim hep, bir de holoskoyla tello gruplarda ispanya-italya maçlarında birer tane yazsa da piyasa yapsalar, belki kulübe 3-5 milyon para girer.

kma dedi ki...

afrika merkezli bu dünya kupasında afrika ateşi beklemiyorum açıkcası. süpriz olarak bile bir afrika ülkesini telefuz edemeyeceğim.

arjantin hucum hattıyla heyecan verici fakat takım olgusu ve maradona'nın antrönörlük yetenekleri arjantin favoricilerinin düşünmek istemediği, yıldızcıların gözden kaçırdığı bi mesele. çok iyi sezon geçiren zannetti ve cambiasso olmayışı zaten söylemek istediğimi özetliyor. sırf onlar çağırılmadı diye arjantin ve maradona g.t olsun istiyor da olabilirim tabi :)

brezilya belkide en yıldızsız dönemimde ama yine favoriler arasında. final de oynabilirler. güney afrika'nın en avrupayi takımı. :)

en olası takım ispanya gibi görünüyor. avrupa şampiyonasındaki gibi istikrarlı bi kupa yolu kurup rahat rahat kupaya uzanacaklar bence.

hollanda'da iyi futbol oynar ama yine çeyrek finali anca görürler.

ingiltere, fransa, italya ve almanya gibi amiral gemilerinden pek bişi beklemiyorum açıkcası. avrupa şampiyonasındaki almanya gibi birbirleriyle eşleşip biraz da eşleşme şansını değerlendirip finale gelen olabilir. ama o ihtimal pek düşünmek istediğim şeyler değil.

sırf kadrolarına hürmetten sırbıstan ve portekiz de süprizlerim.

çocuklarımıza falan anlatacağımız bi dünya kupası olur inşallah.

tearkan dedi ki...

Capello ve Lampard faktörüyle İngiltere diyorum. Maç sonu burdayım:p

matiasemilio dedi ki...

tearkan--maç sonu olayı bomba zaten de ben senin aksine ama aynı zamanda paraleline barry-rooney faktörüyle ingiltere diyorum,turnuva sonrası burdayım :)

QuaresmA dedi ki...

Fildişi bence gruptan çıkacak. Drogba'sız da mükemmel hücum performansı sergileyebilirler.

Gana'nın grubu biraz zor, aslında iyi takımlar ama Almanya ve Sırbistan'a karşı şansları biraz az. Essien olsa, gol atmayı becerebilseler ve Kingston'dan daha sağlam kalecileri olsa belki, ama şimdi zor. Yine de sürpriz yapabilirler.

Esas kaç yıldır Afrika'nın en iyi takımı Mısır'ın o harika jenerasyonunu hiçbir Dünya Kupası'nda izleyememize ne demeli ? Aboutraika, Amr Zeki, Mido, Zidan, hatta Ahmed Hassan. Vasıfsız Cezayir'e kurban gittiler malesef.

selo dedi ki...

Kim olursa olsun Beşiktaş kulübünün başkanına tüpçü diye aşağılar şekilde yazmak hiç hoş değil.
Dünya kupasıda başlasın artık.

tpçü=beşiktaş başkanı denklemini nereden çıakrdın ki? belki adam mahallesindeki tüpçüden sıkılmıştır, ondan kurtulmak istiyordur

ayrıca tüpçülük ayıp bişey mi? tüpçü demiş orspu çocuğu demiş gibi davranmanın alemi ne?

recep bey'e sinirlenen başbakanın olduğu ülkede tabii normal bunlar.

selo bey askjdasd

yilmaz dedi ki...

gana, kamerun ve nijeryanın ikinci tura çıkacağını tahmin ediyorum. (İçimden bi his bunun tahmin değil temenni olduğunu söylüyor nedense :)) Fildişi bunlardan daha iyi takım ama grubu çok zor.

yilmaz dedi ki...

ayrıca italya 90'da kamerun arjantin maçından bahsetmiş yazı. o maçta kırmızı kartlardan birini hatırlıyorum. arjantinli kanija( nasıl yazıldığını bilmiyorum böyle okunuyodu) sağdan aldı gidiyo, kamerunlu foul yaptı sendeledi düşmedi, sonra biri daha yine düşmedi, sonra biri (sanırım Kana Biyik ) çelmeyi taktı adamı sakatladı. hakem buna direk kırmızıyı öteki iki kişiye de sarı kart çıkarttı. kanija hatırladığım kadarıyla kupa boyunca iyileşemedi.

selo dedi ki...

@ tribal

Kimin ne demek istediğini herkes biliyor sadece hoş değil onu yazıyorum.Benim Beşiktaşlılık anlayışıma uymuyor.Ben sadece eleştirdim o kadar.

molosztash dedi ki...

@yilmaz: abi kırmızı kart gören ikinci adam Makanaky değil Massing'miş. Velakin Caniggia maça devam etmiş, sonraki maçlarda da oynamış. http://en.wikipedia.org/wiki/1990_FIFA_World_Cup_Group_B

@selo: ben tüpçüye odaklanmadan bir ay geçirelim en azından diyorum, sen direk tüpçüye odaklanıyorsun. Ben Beşiktaş'ın taraftarını bizzat dövdürten başkana tüpçü demeyi sindiriyor, başkan demeyi sindiremiyorum. Bu yüzden konuyu kapatalım, Dünya Kupası üzerinden devam....

Pamukk dedi ki...

tahminim brezilya

okka dedi ki...

şu turnuvada olsaydık renk katardık.
ah milli takım ah.

@okka

Turnuvada olsaydik son hazirlik macinda Nihat sakatlanirdi kesin.

Bu kadar sakatlik olur mu lan? Ayip vallaha.

kma dedi ki...

brezilya-ispanya finali mümkün mü?
grup oluşumları ve eşleşme durumu buna elveriyor mu?

alper dedi ki...

damarlarımda dolaşan asil saf ve ari alman kanı dolayısıyle herkes gruplardan çıkabilir ama almanya finali oynar diyorum.ercan taner beni görse benle gurur duyardı.:))
en çok gol atan takım almanya olur.
en çok gol yiyen takım slovakya olur.
turnuvanın yıldızı bastian sıvanştayger olur.

bu blogta vardır mutlaka bilen biriler şu domeneck denen adam şu fransanın başında hala nasıl duruyor nedne duruyor açıklayabilirmi biri.
yine de içimden geçen tahmin fransa-almanya finali.

okka dedi ki...

@shelbyl
nihat'dan ne aldık ki ne kaybedeceğiz,varlığı da yokluğu da aynı.inş en büyük transferimiz nihat olur bu sezon.

Yorum Gönder

Ara