.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Cadı Avı

Heralde başka bir ülke yoktur, lig sonunda sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, ligin o sene ne kadar temiz olduğunun da muhasebesinin yapıldığı... Türkiye'de ise bu muhasebe artık adetten sayılıyor, Mayıs ayı geldiğinde ligin temizlik puanı üzerinde mutabakata varılmaya çalışılıyor. Geçen sene durup dururken bu sene lig çok temiz geçti diye ortaya çıkanlar, bu sene de ligin kirliliğinden dem vuruyorlar.
Açıkçası ne bu ligde herkes dürüsttür, öyle şeyler olmaz diyecek kadar safım, ne de her pozisyon sonrasında kafasına tilki düşecek kadar paranoyağım. İşin aslı böyle konulara kafamı fazla yormak istemiyorum, zira ortada net bir belge, kayıt yoksa ortaya atılan iddialar boş lakırtıdan ve zaman kaybından başka birşey olmuyor.
Komplo teorisyenlerinin bu seneki favorisi ise, satın alınan kaleciler. İş öyle bir hale geldi ki, ligde satın alınmayan kaleci kalmadı neredeyse. E cadı avcılığının sonucunun bu olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek, kafalar sürekli terse çalıştıktan sonra gerçekten futbol oynanarak başarılı olunacağına inanan bir kitleyi bulmak zor olur.
Aslında her ne kadar töhmet altında kalan kaleciler için üzülsem de, "yatacaklar, satacaklar" cinsinden omurgasızlığın en önde bayrak sallayan camiası olan Fenerbahçe'nin bu gibi ithamlardan artık yorulacak hale gelmesini de keyif ile izliyorum. Sonuçta her sene bir kaç kulübü maç satmak, kalanları da yatmakla itham eden bir kulübün, kendi yarattığı pislikte üstünün kirlendiğini görmek oldukça eğlenceli.

57 Yorum:

esgo dedi ki...

Kale çizgisine paralel giden topu içeri almakla yetinmeyip, Gençlik Parkı'ndan çekilen şutu da içeri buyur ediyorsan sabaha kadar konuşulursun arkadaş. İstersen dünyanın en namuslu, en efendi sporcusu ol, yine de bunun önüne geçemezsin.

Maçtan sonra Gökçek diyor ki, ''duran top savunmasına çok çalışmıştık, Ümit Özat bu konuda takımı çok fazla uyardı ama duran top golünün önüne geçemedik''

yahu şu aşağıdaki kareye bir bakın hele

http://i1005.hizliresim.com/2010/5/9/6466.jpg

Tek santraforla oynayan F.bahçe'nin santraforunu marke edecek bir stoper, hadi stoperi de geçtim savunmacı yok mudur ? Guiza'yı tutması için İlhan Parlak'ı görevlendirmek neyin nesi ? Nedir bu adamın savunma becerisi, yeteneği, geçmişi ? Bu mu oyuncu bolluğu, bu mu 2 otobüsle idmana giden takım ?

Adsız dedi ki...

Eser'in bu ulvi açıklamasını baz alırsak, Anelkalı sezonda İnönü'de 2-1 kazandığımız maçta Kabataştan Bjk ceza alanına çalımlarla dalan Anelka'yı tutmak için Ailton'un Bjk ceza alanında olması da şaibe yaratır demektir..

Hayırlı olsun..

esgo dedi ki...

Guiza'nın ''duran top'' golündeki hatalar bütününü ve taktiksel mantıksızlığı örtpas etmek için ''anlık gelişen'' bir kontraatak golüne sığınman komik olmuş.

Ayrıca bahsettiğin pozisyonda şaibeye yol açacak olay; Ailton'un Anelkayı ceza alanına kadar kovalaması değil, Ailton'un Anelka'yı rahatsız etme şansı varken hız kesip, takipçiliğini bırakması olurdu. Yani Ailton o gün o pozisyonda son nefesine kadar Anelka'yı takip ederek üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir :)

Yahu biraz empati yapmayı deneyin, Gökhan Ünal'ın Bobo'yu marke etmeye çalıştığı bir duran top pozisyonunda, Bobo'nun golüne engel olamadıktan sonra maç sonrası Aziz Yıldırım çıksın ve desin ki, '' Daum, hafta boyunca tüm taktik idmanlarda duran top savunması üzerinde durdu ve bu konuda oyuncularımızı uyardı ama buna rağmen gole engel olamadık''

Böyle bir durumda '' sezon başından bu yana tek santraforla oynayan -ve oynayacağı bilinen- Beşiktaş'ın santraforuna karşı 1 haftadır aldığınız önlem Gökhan Ünal mıydı ?'' demez misin ?

Şu pozisyonun tartışılması ve kuşku uyandırması kadar doğal bir şey yoktur, göz var izan var yahu ''1 haftadır alındığı iddia edilen önlemler ile saha içinde gelişen olaylar arasında büyük oranda bir terslik var'' demek bu kadar zorunuza gidecekse o hoooo ..

Mitya dedi ki...

Acikcasi bana daha da "keyifli" gelen bu denli "paranoyak" fikirlere karsi oldugunu yazdiktan sonra dahi bu post yazarinin asil temizlenmesi gereken sorunun uzerine egilmektense fenerbahce'nin icine dustugu durumdan haz aldigini belirtmesidir. zira bunun takimdaslikla, taraftarlikla falan aciklanir bir tarafi yok, olmayacak. medyada, yazili olsun gorsel olsun, artik bu safsatalardan baska konusulacak birsey kalmadiysa bu herseyden evvel otuz uc haftayi deli gibi takip eden bizlerin kendi kendimizle dalga gecmesidir. bu sacmaliklar, capsizliklar coktan rakbi tiye almanin otesinegecti, ve ciddi etkileri oluyor zaten pek yukarilarda olmayan futbol kulturumuze.

son kertede fenerbahce sampiyon olursa bu konusmalar fenerbahce'nin canini falan da sikmayacaktir, bu kadar naif olmaya da gerek yok. dedigim gibi, koparilan yaygaralarin tek ama asil sonucu bu ulkede futbolun ne denli kalitesiz adamlar tarafindan idare edildigini, ve aslinda idare edilmesi gerektigini tekrar yuzumuze vuracaktir.

melih gokcek, bugunku konusmalarinin ardindan ibrahim yazici, hatta adnan polat (gecen haftaki aciklamalari) coktan kral mertebesine yukseldiler, orda da kalacaklar bu gidisle. ayni ahmet cakar, gokmen ozdenak, selcuk yula gibi. eh, bize de bu yakisir diyorsaniz, o gercekten sizin bileceginiz is.

Nerazzurri dedi ki...

hahahahahahahahahahaha:) Leo Franco'yu da, Güiza'dan aşırtma yiyen Rüştü'yü de satın aldık. Volkan Demirel, Ali Samiyen'de Galatasarayla oynadığı şampiyonluk maçında ve Schalke maçlarında Fenerbahçe'yi satan isimdir.

Unutmadan Baykal'ın kasedini de ortaya Fenerbahçe çıkartmıştır. Hadi hayırlı işler:)

BJK4EVER dedi ki...

Eser duran top konusunda haksizsin bence. Duran toplarda rakibin forvetini asla stoper almaz, stoperler rakibin stoperini alir, tabii ki forvet Carew/Drogba degil ise. FB'de duran toplarda en etkili 3 isim Bilica, Lugano ve Selcuk. Bu 3 ismi Ankaragucunun 2 stoperi (Muhammed, Koray) ve Rajonoch'un aldigini dusunelim, Guiza en etkili 4. eleman olduguna gore buraya baska birisi kaliyor. Senin beklerin cok kisa (Broggi, Geremi), orta sahandaki diger 2 isim kisa (Hurriyet, Sapara), wingerlari gectim zaten. Geriye kalan tek uzun oyuncu sanirim 180 civari boy ile Ilhan Parlak, yani cok garip bir eslesme yok. Hadi en iyi ihtimal onu Hurriyet alabilirdi, ama o da pek fark etmezdi. Stoperlerden biri Guiza'yi tutup Lugano caksaydi kafayi o zamanda Lugano dururken nasil bos kaleye golu atamayan hayatinda kafa golu atmamis Guiza tutulur diyecektin.:)

Onun disinda Serkan konusunda haklisin, dun rezalet bir mac oynadi, ayni Ivesa ve M.Sahin gibi....

Serkan Kirintili, benim en haz etmedigim kaleci tipidir. Bir mac kahraman olur, oteki mac en yenmedik golleri yer. Hamidou, Barthez, James ekolunden kalecileri oldum olasi sevmemisimdir zaten.
* * *
Surada onemli bir noktaya dikkat cekmek lazim. Fenerbahce resmi sitesi (ya da Antu, hatirlamiyorum) Bursaspor - Galatasaray maci oncesinde "Yatissss" diye intro hazirliyorsa, ve o intro'ya taraftarlar tepki gostermiyorsa; bu mactan sonraki soylentileri de elestiremezler.

Burada defalarca yazdik. Herkesin derdi igneyi de cuvaldizi da baskasina batirmak. O halde bir milim ileriye gidemeyiz, seneye de baskasi gelip ayni soylentiyi baska takim icin cikartir, kimi yaltaklar da avuclari patlayincaya kadar alkislarlar.

esgo dedi ki...

@ Nerazzurri

G.saray - Bursa maçının son dakikalarında Keita'nın kafası kornere değil de kendi ağları ile buluşsaydı ve Bursaspor o gün lider kalsaydı ''ne var canım, Edu'da bizdeyken kendi kalesine envai çeşit gol attı, Keita'ya yüklenenleri anlayamıyorum'' mu diyecektin ?

valla konu nereye gitmiş pek anlamadım, okuyasım da gelmedi. dedim ya ilgilenmiyorum. ama demek istediğimi tek cümle ile yineleyeyim. her sene cadı avını başlatan fenerbahçe kulübünün, bu sene her maçın ardından bu tip söylentilerin aksini ispatlamak için çırpınması hoşuma gidiyor. o kadar.

esgo dedi ki...

abi sırf 3-5 cm boy avantajı var diye savunma anlayışı ve bilinci gelişmemiş bir adamın, rakibin santraforu ile eşleştirilmesini anlamam mümkün değil kusura bakma :) İşte, bunu yaptığın vakit rakibini kaçırdığı yetmiyormuş gibi son bir hamle yapıp, topa yükselme ve rakibi rahatsız etme zahmetine bile katlanmayıp gole(asiste) davetiye çıkarıyor.

alper dedi ki...

En basitine takılmışsınız siz yav.Bu hafta ankaragücü antrenmana nedne çıkmadı.futbolcuların alacaklaırnı fenere ödetti maçı sattı böylece ve rahat bir yenilgi aldı.bunu bile göremeyecek kadar körmüsünüz.trabzonda kupa karşılığı ligi fenere verecek.bu iş bitmiştir yav.kimse demesin 28 yıl almamış fener kupayı neden bıraksın diye.aziz yıldırım fenerin ne kadar dandik takım olduğunu görür ve ona göre önlem alır.kupayıda bir sene ötelerim diye düşünür.
bu fenerliler elini vicdanına koysun bir baksın bakalım emre belözoğlu kaç haftadır sarı kart sınırında oynayıp kart görmüyor.emre gibi oyuncu hemde.
şunuda yazayım.bu haftaki fener -ts maçını yunus yıldırım yönetir herkes bakar.

Mitya dedi ki...

@alper

had biz koruz de, sen cok mu akillisin? bir de gelip kaliteli medyamizin en muteber sahsiyetlerinin dilinden dusmeyen senaryolari insanlarin kafasi almiyormus gibi aciklamaya kalkmazlar mi, gulsem mi uzulsem mi bilemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Eser

Iyi de kim kimi tutacakti o zaman, eslesmeleri yaz o zaman. Ilhan Parlak Guiza'yi degil de Lugano'yu mu tutsaydi?

Saibe-sike konusunda tamamen katiliyorum da duran topta takim olarak bir gariplik yok. Bence kornerlerde gariplik Serkan'in cikmamasi ve 2. golde topu resmen iceri tokatlamasi. 3. golden bahsetmeye zaten gerek yok.

Nerazzurri dedi ki...

@Eser Gökulu

Aynen öyle diyecektim Eser. Az çok benim sadece FB için değil genel olarak da görüşlerimi eksibesiktas bünyesinde bilenler var. 12 sene de kaleci olarak oynadım ve bu mevkinin ne denli nankör, ne denli tehlikeli olduğunu az çok biliyorum.

Serkan Kırıntılı'nın son 2 sezondaki maçlarını al bir daha izle dünkü maçın fotokopisi gibi pek çok rezalet maçını görürsün. Hangi gözle izlersen o gözle görürsün.

Ben Türk futbolunun tertemiz olduğunu asla iddia etmiyorum ama bu kadarını da yani her hafta birinin satılık olarak gösterilmesini hazmedemiyorum ve ekliyorum Kadıköy'deki son FB-BJK derbisinde Rüştü de yediği golde hatalıdır. Tek şanssızlığı, topun maça ısınmadan köşeye gitmiş olmasaydı. Koskoca Rüştü'ye demi satılık dememiz lazım. 6-0'lık maçta dün Güiza'nın golünün aynısını Ortega attığında Mondragon mu satılıktı ?

delgado dedi ki...

bjk4ever'a tamamen katılıyorum, o zaman haydi gelin drogba'nın falan da rakip kornerlerde kendi savunmasına yardım etmesini tartışalım. adam forvet işte ne anlayacak savunmadan kalsın ilerde top beklesin.

esgo dedi ki...

@ Nerazzurri

Dostum, Guiza’nın vurduğu top kaleyi bile tutmuyor, kale çizgisine paralel giden top ile Ortega’nın direkt kaleye giden topu ve golü arasında benzerlik aramaya gerek yok orası ayrı da, benim söylemek istediğim ‘’süreklilik arz eden ve doğrudan şüphe uyandıran ’’ gollerin tartışılması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor ?

Bir kaleci bir sezonda 10 tane hatalı gol yiyebilir, bir takım kaleci hatası ile kazanır veya kaybeder bunlar yıllardır futbolun içinde olan ve verdiğin örneklerde olduğu gibi ‘’hata’’ olarak nitelendirildiğinden ötürü bu denli üzerine gidilmeyen olaylar; ama işte bir takım, şampiyonluk yolunda arka arkaya 4 maçı ''bariz'' kaleci hatası ile kazandığı vakit insan ‘’acaba’’ demeden edemiyor. Yoksa elbette her hatalı gol yiyen kalecinin ‘’satılık’’ olduğunu iddia edecek halimiz yok.

Kısacası bugün Serkan'a yüklenilmesinde yediği gollerin payı neyse, bunda İvesa ve Murat'ın yediği gollerin de bir o kadar etkisi vardır. Durum bundan ibaret.

@ BJK4EVER

Evet haklısın.

sy dedi ki...

@ Beatiful Freak

Cok guzel post olmus da ne Mel, ne Netazzurri ne de Eser senin bu post'u acma amacini anlamamis :)

Bence Fener bu bahsedilen kalecilerin hicbirini satin almamistir. Son 3 macin gol pozisyonlarini izleyen herkes bunu soyleyebilir. Maclari 90 dk izlemedigim icin oyuncular icin iyi veya kotu bir sey diyemem.

Bu tip soylemleri ust seviyeye cikaranle ayni soylemlere maruz kaldiginda bundan zevk almak tabii ki normal. Fenerbahce'ye alinan tavir rengi sari-lacivert oldugu icin degil; son 25-30 senedir Turk futbol dunyasina Metin Asik, Ali Sen, Aziz Yildirim gibi adamlari kazandirdigi icindir.

Evet, Fenerbahce bu ithamlari sallamaz; ama "geriye sadece sampiyonluk kalir" diye dusunmemek lazim. "Serefli ikincilik" diye bir soz obegi Turkiye'deki futbol literaturune bosuna girmedi.

Nerazzurri dedi ki...

@ Eser

İşte sen de söylüyorsun 10 maçta hatalı gol yiyebilir diye. Sezon sonu olması ve ortamın da bu kadar gergin olması yüzünden böyle ayyukta bunlar. Rahatsız olmamın nedeni sadece FB değil, satılmış gözüyle bakılan insanların yerine kendini koyarsan sen de biraz anlamış olursun. Tut ki Serkan Kırıntılı dün sendin ve çoğu maç olduğu gibi bugün de gününde değildin hem de çok yoğun gündemle geçen 2 haftadan sonra ?

Acaba illaki herkes diyecek ama bu kadar da kurmanın ''algon'' un dediği gibi 3 insan yüzünden milyonların kutsal saydığı renkleri de alenen şike diye itham etmenden rahatsızım ben

Arkhe dedi ki...

Beautiful Freak'in yazdığı yazıya söyleyecek hiçbir şeyim yok, saygı duyarım. Düşüncelerinde kendine göre haklıdır.


@shelbyl

"Fenerbahce resmi sitesi (ya da Antu, hatirlamiyorum) Bursaspor - Galatasaray maci oncesinde "Yatissss" diye intro hazirliyorsa, ve o intro'ya taraftarlar tepki gostermiyorsa; bu mactan sonraki soylentileri de elestiremezler."

Fenerbahçe resmi sitesi değil, birçok Fenerbahçe'linin haz etmediği, yazmadığı hatta girip bakmadığı bir taraftar sitesi Antu.

Ben o intro'ya tepki gösterdim, benim gibi o intro'dan haz etmeyen birçok Fenerbahçe'li de var.

O yüzden ben ve benim gibi Fenerbahçe'liler böyle söylentileri eleştirir. Ve bu söylentilerle karşılarına gelen insanları da, Antu'nun girişine o intro'yu koyan ve destekleyen insanlarla aynı yere koyar.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada hazir konu acilmisken; Turk futbolunda solbek, stoper, onlibero, hatta zaman zaman pivot forvet eksikliginden hep bahsedilir, ama kaleciler hep atlanir. Ben ciddi bir kaleci sorunumuz oldugunu dusunuyorum. Su an Rustu ve Volkan disinda iyi kaleci yok maalesef Turkiye'de. Iyi olarak gorunen H.Arikan, Aykut gibi kaleciler berbat bana gore. Insallah Cenk Gonen, Mahmut gibi oyuncular sicrama yapip kendilerini gelistirirler, yoksa ciddi bir kaleci sikintisi yasariz ileride ulke olarak (S.Bolatin hala milli takiminda oynamamasi skandaldir....).

Nerazzurri dedi ki...

Ufuk Ceylan ve TS kalecisi Onur'a güveniyorum baya hatta Onur'u bir adım önde görüyorum

esgo dedi ki...

Postun içeriği ve amacı gayet iyi anlaşıldı da, ben bu konuda Freak kadar sakin olamadığım için ortada gerçekten bir şeyler olduğuna inanıp, onu dile getirenlerdenim yoksa konudan bağımsız bir hareket yok.

Biz burada ne kadar konuşursak konuşalım bir şey değişmeyecek. Mevzu bahis kaleciler belki bilerek gol yedi, belki de ben gerçekten günahlarını alıyorum. Tüm bunlar beni bağlar, benim vicdanım, benim günahım. Ama ortada beni şüphelendiren belirgin işaretler varsa (Murat Şahin'in boşa çıktığı toptan önce 2 kere daha boşa çıkması ve bunun değerlendirilememesi gibi) ben bunu konuşurum, dile getiririm. Katılırsınız veya katılmazsınız dediğim gibi benim görüşüm, düşüncem, fikrim budur. Bu ülkede ''o dönemin'' Malatyasporlu futbolcuları ile telefon konuşmaları yapılıp alenen para aldıklarının itirafları yayınlandı da kimse kılını kıpırtadıp hareke geçmedi, yani açık açık dile getirilen şeyler bile konuşulmuyorken, bazı şeylerin açıklığa kavuşacağını bekleyerek susmak ve kendini dizginlemek bana saçma geliyor. Bu ülkede şike olsa da olmasa konuşulmayacaktır, üstü kapatılacaktır. Hal böyleyken tüm bunlar ''ispatlanmadıkça'' yok yere adamların günahlarını almayalım, kendimizi onların yerine koyalım denilmesini kabullenemiyorum. Bu hale getirenler utansın, ben veya benim gibi düşünenler değil.

BJK4EVER dedi ki...

Onur'u da yazacaktim, ama unutmustum. Senol Gunes'ten beri oynuyor ve cok da iyi oynuyor, onda da potansiyel var.
Ufuk Ceylan hakkinda olumlu konusan cok insan var, ama bu Leo Franco ve Aykut'u gecemediyse isi zor bence.....

Arkhe dedi ki...

@Eser Gökulu

"Bu hale getirenler utansın, ben veya benim gibi düşünenler değil."

O zaman Antu'nun girişine onu koyanları ve destekleyenleri de eleştirme, onları da birileri o hale getirmiştir.

Neticede biz de ciddi bir 2006 yaşadık.

@Arkhe

Abi ben o yatış seyini nasıl gördüm biliyor musun? Aklı basında diye tabir edeceğimiz bir Fenerli blogcu post'lamisti komik olmuş diye. Tıpkı aceto'daki ibra-pique post'u gibi, savunma komik olmuş.

Bugün sana komik gelen yarın seni gelir tirmalar iste böyle yediğin hurma misali. Hurma demisken, Aziz Yildirim butun menajer oyunlarını bitiriyordu değil mi?

O "kimsenin bakmadığı" Antu'nun aldığı gunluk hit bizim haftalık hitimize denktir en az. O intronun, kulüpten tamamen bağımsız bir inisiyatif olduğunu da düşünemiyorum ne yazık ki.

Bu senaryolar, futbolun aktörlerinin hepsinin isine geliyor. Bugün sana yarın bana. Biz daha çok hirpalarız kendimizi böyle.

Neo Wan dedi ki...

seni 23 nisanda 1 günlüğüne federasyon başkanı yapmalı

Arkhe dedi ki...

Shelbyl;

"Kimsenin bakmadığı" demedim, "Birçok Fenerbahçe'linin" dedim.

Ben bir şey savunmadım ki komik savunma olsun. Anlatamadım galiba, o intro'nun savunulacak bir yanı yok.

Şu an konuşulan benzer söylentileri de o intro'yı hazırlayanlar ile aynı kefeye koyarım, söylediğim bu. Muhtemelen sen artık o blogcuyu aklı başında olarak görmüyorsundur, ben de hakkında daha önce ne düşünürsem düşüneyim bu söylentilere inananları ve dillendirenleri de aklı başında olarak görmem.

Bu senaryolar sadece onların değil, belli ki bizim de çok işimize geliyor.

esgo dedi ki...

Antu şöyledir, Antu böyledir, bir çok F.bahçeli Antu'dan haz etmezler, Antu'ya girmezler, Antu okumazlar, Antu'da yazmazlar, nerede Antu üyesi görseler yollarını değiştirirler falan fistan..

Bir zahmet geçelim bunları.

Antu üyesi 30 ayrı dalda F.bahçeli sporculardan tutun da F.bahçeli ünlülere kadar ödül alacak kişileri belirliyorsa, Antu üyesi Saraçoğlu'nun çimleri üzerinde ''yılın Antu üyesi'' ödülünü alıyorsa, F.bahçe yönetimi tam kadro bu ödül töreninde bulunuyorsa ve Aziz Yıldırım törenin daha geniş bir kitle tarafından takip edilmesi adına maç öncesi verilmesi gereken ödülleri ''devre arasında verin'' talimatı veriyorsa vay efendim Antu aslında şöyledir, Antu aslında böyledir, Antu aslında sandığınız gibi değildir demek yersizdir. Antu'nun F.bahçe camiası ve yönetiminin gözündeki değeri ve aldığı destek aşağıda mevcuttur. Yoksa belirli bir kesimin Antu'yu inkar etmesi, kabullenmemesi ve hatta onlardan utanıyor olması bir şeyi değiştirmez.

http://www.antu.com/AntuHaberOku.aspx?ID=8502

Arkhe dedi ki...

İş niye Antu’nun Fenerbahçe’yi ne kadar temsil ettiğine geldi anlamıyorum, bunun benim söylediklerimle zerre alakası yok. Bahsettiğim şey düşünce, savunulan fikir. Antu benim umrumda değil, ben Antu’ya girmem ve okumam. Ben Antu’ya o introyu koyan ve savunan herkesi eleştiririm, lafımı ederim. O yüzden farklı renkler aynı mantıkta düşünceler ürettiğinde de gönül rahatlığıyla o kişileri Antu’dakilerle aynı kefeye koyarım ve yine lafımı ederim. Bahsettiğim şey direkt olarak bireylerdir.

Bu kadar basit.

Pamukk dedi ki...

Hemen anladığımı özetleyeyim;

Antu gs bs maçı için yatış introsu girmiş

Şimdi fb maçlarını kazandığında çıkan satış dedikoduları için de yukardaki örneğe bakarak oh iyi oluyo kendi eseriniz denmiş

Arkhe antuya bok atmış onların söylediğiyle mi değerlendiriyosunuz demiş

Eser de nie bok atıyosun ki antu gayet ciddiye alınan bi kurum demiş, çoğunluğu temsil ediyo demiş

Özetle benim arkheye notum; herzaman söylediğim taraftar profiliniz bu. Sen kendine bakarak kabul etmesen de çoğunluk böyle. Bitek sen böyle görmüyosun.

esgo dedi ki...

Toparlayacak olursak;

Yatma kalkma verme muhabbetlerinin baş mimarı F.bahçe, bugün kendi yarattığı pislikte boğulmuştur, çırpınışları keyif vericidir.

ki bunun yanı sıra ''diğer 2 büyüğün olmadığı ligde bir Anadolu takımı ile yarışmak ve kazanmak değersizdir'' diyenler, muhtemelen yine bu yarattıkları spekülasyonun ayyuka çıkması halinde benzer çırpınışları sergileyeceklerdir.

Dünyanın her yerinde şampiyonluk yarışının kızıştığı ve türlü söylentilerin arttığı bir ortamda üst üste 4 maçı kaleci hatasından gelen goller ile kazanan bir takıma şüpheyle bakılır ve yaklaşılır.

Bir kaleci 2 hatalı çıkışının ardından 3.hatalı çıkışı ile maç kaybettiren veya kazandıran golü yiyorsa, dünyanın en uzun kalecisi boyun hizasına gelen ve saatte 3 km hızla giden topu içeri alıyorsa, A takım da dahil olmak üzere milli takımın her kademesinde oynamış bir kaleci (bu tecrübe ve deneyimlerini, serkan'ı aklamak adına günlerdir yaratılan gerginliği koz olarak kullananlar için yazıyorum) kale çizgisine paralel giden topu kendi kalesine atıyorsa ve soyunma odasından çekilen şutu hem de üzerine gelmesine rağmen karşılayamıyorsa bunlar konuşulur, tartışılır, şüphe uyandırır. Tüm bunlar doğrultusunda mevzu bahis kalecilerin hiçbiri, hepsi veya bir tanesi şike yapmıştır ya da yapmamıştır. Herkesin kendi fikri, kendi düşüncesi, kendi vicdanı.

Bu ülkede Cihan Oskay adında bir adam elinde telefon kayıtları ve belgelerle ortaya çıktı da adamı anlamak ve dinlemek yerine ''kimdir bu adam, neyin nesi, ne yapmak istiyor'' denilerek yerin dibine sokuldu, elindeki kayıtlardan çok göz tiki gündeme getirilip, alay konusu yapıldı. O yüzden kalkıp da ''kimsenin suçlu olduğu ispatlanana dek burada adamların günahını almayın'' acıtasyonu yapılmasın bir zahmet, ama yok gerçeken bu ülkede şike yapanın veya yaptıranın gereken cezayı alacağına ve bir şekilde olan bitenin aydınlatılacağına dair inancınız ve güveniniz varsa ben özür diliyorum tüm bu iddialarım ve suçladığım veya günahını aldıklarım yüzünden. Şayet bu konuda kimse bir umut taşımıyorsa da (ki taşıyan olduğuna da inanmıyorum) Murat Şahin, İvesa ve Serkan '' benim gözümde '' bu maçlardaki performanslarından ve yedikleri gollerden ötürü ömür boyu şüpheli kaleciler olarak kalacaklardır.

Tüm pisliklerin bir şeşkilde ortaya çıkarılacağını beklemek ve o güne dek sessiz kalmak şu an için yapılacak en mantıksız harekettir.

Arkhe dedi ki...

@Pamukk

Yanlış anlamışsın. Antu ile Fenerbahçe'lileri değerlendiremezsin demiyorum. Ne yazık ki çoğu Fenerbahçe'li Antu, çoğu Beşiktaş'lı Forza ve çoğu Galatasaray'lı da ultraslan kafasındadır.

Ama ben öyle değilim ve öyle düşünenleri de eleştirebilirim. Hangi takım taraftarı olursa olsun.

@Eser Gökulu

Dünyanın bir yeri olan İngiltere'de, şampiyonluk yarışının kızıştığı bir ortamda Chelsea-Wigan maçı Türkiye'de oynansaydı yine böyle forumlarda "Dünyanın her yerinde bu maça şüpheyle bakılır ve yaklaşılır" denecekti ama orada denmedi.

Bu 4 maç üst üste İngiltere'de oynansaydı yine kimse bir şeyler demeyecekti. Yani kısaca bunlar dünyanın her yerinde olmaz.

Arkhe dedi ki...

He bir de;

Cihan Oskay örneği ile başladığın paragrafta bahsedilen kaleciler, şike yapanın veya yaptıranın gereken cezayı alacağına dair umut taşımadığın için senin gözünde ömür boyu şüpheli olarak kalacaksa, sizin futbol olarak üstün olduğunuz, tüm derbileri kazandığınız 2003 şampiyonluğunuza da bazılarının şüpheli gözle bakmasına hak vermelisin.

Pamukk dedi ki...

ben yanlış anlamam hayır :P

sen eleştirirsin ama bu ülkede çoğunluk böyle düşünür ve çoğunluğa göre değerlendirme yapılır.

aydın dedi ki...

Maşallah maşallah Forza Beşiktaş üstün insanlardan kuruludur ama Antu dediğiniz Orc sürüsü.
Antu, benim için nötrdür.Yaftalamayı sevenler her yazdığımdan sonra beni oradan sanıyor, birkaç introsu haricinde semtine uğramışlığım yoktur.
Fenerbahçeli bloglara bakın, bir de Galatasaraylı ve Beşiktaşlılara.
Antu-Forza-Ultraslan mantığı aklı başında Fenerbahçelilere sirayet etmez, ama bakıyoruz en aklı başında gibi görünen blogger Galatasaraylı/Beşiktaşlılar maşallah Rambo Okan'ı kıskandıracak fanatikliğe sahip.
Etrafta gördüğüm Fenerbahçeliler hiç de savunma pozisyonunda değil, zira biliyoruz ki kaleciler olmasa hakemlere bağlarsınız.
Bize Fenerbahçe'nin başka kulüplerle organik bağları/akrabalığı olmaması yetiyor.
Geçmiş olsun, hep diyorum seneye muhteşem Galatasaray kadrosu & büyük tecrübe Mustafa Denizli ile harikalar diyarında gezintiye çıkacaksınız.Bu sene moralinizi bozmasın.

Pamukk dedi ki...

yok biz 3 sene bişey beklemiyoruz emir büyük yerden geldi ya

aydın dedi ki...

O zaman dördüncü seneye inşallah

TA dedi ki...

fb şampiyon olursa medya bu şampiyonluk hikayesinde aziz yıldırımın hakemler ile ilgili basın toplantısını ve hakem odası basması olayını görmezden gelecektir.balık hafızalıyız ya. mesela bu hikayede fb-bjk maçı skor olarak anlatılacaktır.birde bilicanın kazması magazinleştirilerek geçiştirilecektir.

Pamukk dedi ki...

fadıl takipte

aydın dedi ki...

Dünya Fadile'nin etrafında dönüyor

Pamukk dedi ki...

seni aralarına alcak fbliblog yokmu? git oralarda kandırın kendinizi beraberce

@Aydin

"Bize Fenerbahçe'nin başka kulüplerle organik bağları/akrabalığı olmaması yetiyor."

Buna hakikaten inanıyor musun, yoksa o uzun yazının arasında bir gazla mı söyledin?

@Arkhe

Abi önce "Fenerbahçe resmi sitesi değil, birçok Fenerbahçe'linin haz etmediği, yazmadığı hatta girip bakmadığı bir taraftar sitesi Antu." dedin, sonra da
"Yanlış anlamışsın. Antu ile Fenerbahçe'lileri değerlendiremezsin demiyorum. Ne yazık ki çoğu Fenerbahçe'li Antu, çoğu Beşiktaş'lı Forza ve çoğu Galatasaray'lı da ultraslan kafasındadır."

Ben senin dediğini anlamadım.

Pamukk dedi ki...

her modelin kendilerini avuttuğu şekillerden biri işte

aydın dedi ki...

Fenerbahçe'nin başarısı kendine, başarısızlığı kendine.
Bunu avunma olarak görenler her Fenerbahçe maçı öncesi başka takım taraftarlarıyla şekilden şekile girip kaybetme ihtimaliyle avunmaya devam edebilirler.

Arkhe dedi ki...

@shelbyl

"Birçok Fenerbahçe'li" ile "Fenerbahçe'lilerin çoğu" arasında ciddi bir anlam farkı var. Bunu anlayamayacağını düşünmemiştim.

Ben girmem. Benim yakın çevremdeki Fenerbahçe'lilerden Antu'da gezinen yok diyebilirim. Benim kafamda olan birçok Fenerbahçe'li var ama ne yazık ki Fenerbahçe'lilerin çoğu benim kafamda değil. Bırak interneti, futbolu sadece Fotomaç ve Fanatik'den takip eden birçok insan bile var.

Mesela bu blogun yazarları gibi birçok Beşiktaş'lı tanıdığım da var ama biliyorum ki Beşiktaş'lıların çoğu da sizlerden çok farklı.

oh oh yine geldi genç panterler.

fulda, genç panter!!1 (blog olarak reklam alıyoruz bu şekil)

arkadaş şu dünyada milyon taraftar gördüm, konu fenerbahçe olunca şuurunu yitiren, bi dediği diğerini tutmayan fenerbahçe taraftarı gibisini görmedim.

bi de platini'nin kupalı sözünü plaka yazısı yapan elit galassaraylılar var.

bu sene galatasaray'la beşiktaş çok kötüydü fener o yüzden şampiyon oldu diyorum ben de ajsgkdjhasd

Pamukk dedi ki...

aynaya bakıp kendini görüyo

Pamukk dedi ki...

bu sene galatasaray'la beşiktaş çok kötüydü lig kalitesiz diyorum ben de

@Arkhe

Benim nasıl bu yüklediğin anlamları çıkarmamı bekledin bilemedim, ama en azından su an ne dediğini anlamış durumdayım.

Lakin bu bizim en basta dediğimizi değiştirmez. Bu postta eleştirilen zaten Fenerbahce kulubünün tutumu. Onu elestiirken de Antu'dan, cogu Fenerlinin takıldığı ve kulüp yönetimi ile bagi olan bir oluşumdan ornek veriyorum. Ve hatta kenara koyduğun blog camiasından Fenerlilerin bile nasıl Antu'yu "komik bularak" onayladığını söylüyorum.

Senin kendini bu kitleden ayrı tutman çok güzel ve mutluluk verici. Lakin senin o kitleden ayrı olman, buradaki elestiriyi geçersiz kilmamakta.

Fenerbahçe camiası daha iki hafta önce şike söylentisinden beslenmeyi umut ederken, bugün kalecilere yapılan ithamlara gülüp geçemez, "bunlar paranoya" diyemez.

Arkhe dedi ki...

shelbyl;

Şu an söylediklerini yazısında Beautiful Freak söylemiş, o yazıya söyleyecek bir şeyim olmadığını ve katılmasam bile saygı duyduğumu söyledim. Eleştirmedim.

Benim sadece senin yorumlarda söylediğin "o intro'ya taraftarlar tepki gostermiyorsa; bu mactan sonraki soylentileri de elestiremezler." cümlene bir cevap verdim ve şöyle dedim;

"Ben o intro'ya tepki gösterdim, benim gibi o intro'dan haz etmeyen birçok Fenerbahçe'li de var.

O yüzden ben ve benim gibi Fenerbahçe'liler böyle söylentileri eleştirir. Ve bu söylentilerle karşılarına gelen insanları da, Antu'nun girişine o intro'yu koyan ve destekleyen insanlarla aynı yere koyar."

Eğer ben bu söylentiler sebebiyle Beşiktaş kulübünü ya da camiasını eleştirseydim haklı olurdun. "Senin kulübün bunu yaparken benim kulübüme laf edemezsin" diyebilirdin ama ben direkt olarak bireylerden bahsediyorum ve son kez tekrar ediyorum.

Benim için "Galatasaray Bursaspor'a yatacak" diyen adam ile "Fenerbahçe kalecileri satın alıyor" diyen ya da İlhan Parlak'ın kornerde Güiza ile olan eşleşmesinden Fenerbahçe'nin maç satın aldığını ima eden adam aynıdır.

celine dedi ki...

serkan'ın yediği gerizekalıca goller yüzünden bize haddi hesabı olmayan puanlar kaybettirdiği doğrudur ama ben 6 senedir bu adamı canlı izliyorsam , lemerre geldikten sonra kariyerinin en iyi günlerini yaşadı.daha önce hiç göremediğimiz refleksler , pozisyon almalar vs. vs.

artık yavaş yavaş olgunlaşıyor diyorduk ki fener maçına kadar...

günahı benim boynuma , ama serkan'ın sırf bu maça özel bir boklar yediğine dair güvendiğim adamlardan bir şeyler duydum.
ki bunun da ötesinde o ''içeri aldığı'' goller birçok şeyi anlatıyor.
adam paylaşımı falan değil , o yenilen ikinci golün hiçbir mantıklı izahı yok.baroni'nin üstüne gelen topunu içeri alan adamın 6 gün önce trabzonspor karşısında çıkardığı toplar aklıma geldikçe sinirimden gülüyorum...

kimse ''maç stresi , taraftar baskısı'' hikayesi anlatmasın , ilk profesyonel lig maçına 16 yaşında çıkan bir adamdan bahsediyoruz...

maçtan günler önce neden esrarengiz bir biçimde istanbul'a gittiğini sorunca''bara diskoya gitmedim ben'' diye abuk sabuk cevaplar vermiş...

sözün özü , ivesa'sını murat'ını falan bilemem ama serkan kırıntılı gibi karakter yoksunu bir adamdan duyduğunuz ne kadar şüphe varsa hepsinde haklılık payı vardır...

Unknown dedi ki...

ya bu yatışş introsu falan tamamen kurmacadır. taktiktir. tanıdığım en fanatik fenerli bile " ya gs bursaya yatmaz kaç yıllık klüp öyle şey yapar mı?" diye düşünüyorsa ben "yatacaksınız, satacaksınız, helelöhöle" muhabbetine inanmam. o lafların, manşetlerin satır aralarında şu mesaj var: "hadi goçum bak size ne diyoruz, yenilirseniz yatmış gibi gözükceksiniz haa ona göre bak yenin şu bursayı"

bi çeşit motivasyon yani.

zubi dedi ki...

alper dedi ki: şunuda yazayım.bu haftaki fener -ts maçını yunus yıldırım yönetir herkes bakar.


=)

alper dedi ki...

teşekkür ederim ZUBİ dostum.kaç gün önce yazmışım bilmiyorum ama yazmışım amına koyum.ondan sonra üç tane futbol ukalası çıksın temizdi şuydu buydu desin bu lig.gidin işiniz eyav.3 sene tv açmayın diyorum daha ne deyim yav.

bu hafta ilk penlatısını da verir yunus baba ona da herkes bakar.skor tahminim de netleşti artık.4-1 yada 5-1 fener galbiyeti.

tearkan dedi ki...

@ alper

net bir şey söyle. 4-1 mi 5-1 mi? skor oynicam :)

alper dedi ki...

4-1 fener galibiyeti.beni rahatta dinleyin.:)) gönül rahatlığıyla skor oynayabilirsin.hatta penlatı olur varmı bilmiyorum ama penaltı olur yunus baba çalar bir tane.

Yorum Gönder

Ara