.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Nisan 2010 Cuma

Peki Buna Ne Diyeceğiz

Yandaşlarım, dostlarım acil toplantı gerek. Peki biz buna ne diyeceğiz. Soru direk olarak bize geliyor, eveleyip gevelemeden net bir cevap lazım. Defalarca kez Pulitzer'e aday gösterilmesine karşın henüz vuslata ulaşamamış olan ve Türkiye'nin en saygın gazetelerinden Fanatik'te yazan Can Gebetaş, yüksek maç hafızasının meyvesi olarak 2010 Pulitzer'ini amaçlamakta, bunu yaparken de biz Beşiktaşlılar'a sormaktadır: Peki buna ne diyeceksiniz? Maçı net hatırlıyorum, eski açık günlerimdeydim... Del Bosque başlangıcı dediğimiz sürecin tamamlanıp bir nebze ivme kazandığımız maçtı. Kaan Dobra'nın Beşiktaş formasıyla son maçı olabilir, bunu net hatırlamıyorum. Tüm Fenerbahçe kariyeri boyunca tek gole imzasını atmış olan Mustafa Doğan'ın ve John Alieu Carew'in golleriyle 2-0 öndeyken, eski açık önünde kazanılan bir korner sonrasında gelen kafa şutunu Deli İbrahim çizgide elle çıkarmış ve oyundan atılmış; sonrasında saha biraz karışmıştı. Penaltıyı kullanan Pierre Van Hooijdonk maçın skorunu ilan etmişti. TRT'deki 2. Lig Dosyası programındaki tarzı kurduğum cümlemde bahsi geçen gol öncesi Carew ce Hooijdonk tartışmışlar, Carew de penaltı öncesi konsantrasyon dağıtma amacında olduğunu maç sonrası itiraf etmişti. Geyiği bir yana bırakıp konuyu bağlayayım, zira 23 Nisan olmasına rağmen çalışıyorum hala. Pulitzerli büyük gazetecinin hafızası yetmemiş -yetse mümkün değil eklememesi- Carew oyundan çıkmadan önce Hooijdonk'un yanına gidip bir makas alıp tartışmayı harlamıştı, umarım burayı okuyordur da haberine ekleme yapar. Hazret sonra yazmış ki, Sergen Yalçın, Serhat Akın'ın gırtlağına sarılmış. Ancak kendi hazırladığı fotoğrafta Luciano, Carew'in boğazına sarılmış halde... Hele hele haberin verilişi... Dersiniz ki haberi bir gazeteci değil, 7-24 kahveye gidebilirliği olan, bir Beşiktaşlı'yla kahvede en derin goygoylara bağlayarak tartışan bir insan hazırlamış sanki. Bilica, penaltı kazanmadan önce topun yeri konusunda itiraz etmişmiş, maçtan sonra gördük. Kireci bozan da kendisi, doğru yerde durmayan topa itiraz eden de kendisi olmasına rağmen, bu hareket evet konsantrasyon bozma amaçlı futbolun içinde olan bir haberdir. Ahmet Çakar moduna giresim var ama, Vahap Beyaz'dan da Ahmet Çakar'dan da nefret ediyorum; ey Can Gebetaş(soyadı da çok elastik) bu haberi hazırlamadan evvel ne içtin, sır değilse bana da söyler misin? Sinir bozmayacaksa ilgili link; http://fanatik.ekolay.net/Peki-buna-ne-diyeceksiniz_3_Detail_34_173391.htm

19 Yorum:

shibby dedi ki...

hahaha haberdeki fotoğrafa çok güldüm ya :D akşama değiştirirler kesin :D

AQ-47 dedi ki...

Vay yaramaz sergen, durduk yerde serhat'ın boğazına sarılmış, keşke video falan ekleseydi...

esperanza dedi ki...

Bu maci cok iyi hatirliyorum... Sergen ve Carew in bu kurnaz hamleleri sonucu maci 2-1 kazanip fb yi sampiyonluk yarisinin disina itip mutlu sona ulasmistik...!

threepoint dedi ki...

ilgili haberde, bu mağlubiyetin fenerbahçenin ilk mağlubiyeti olduğu yazıyor. daha 10. hafta. eğer bu maç olmasa nağmağlup şampiyon olacaklardı, bu maça rağmen şampiyon oldular.

haberi yapan adamın ismini ilk defa duydum, ama bence daha çok bomba yapacak birine benziyor.

elemanın soyadını sevdim.

esperanza dedi ki...

Hata Sergen de, ne gidip adamin bogazina yapisiyorsun git kale diregini falan kirsana :/

bacon1903 dedi ki...

Bu fblilerin hepsi selçuk yula!!!!

gebeştaş demek bazılarının içinden geçiyor. sakın böyle bir şey yapmayın. çünkü ayıp ve suç. gebetaş dersen de komik zaten. hem hakaret falan diyemez sevgili cangebetaş

yilmaz dedi ki...

bu "fener medyası" lafını hep abartı bulmuşumdur. ama artık ben de bu fikirdeyim. yahu arkadaş iki takım futbolcusunun tartışma ortamında bir birinin ayaklarına basması, gırtlağını sıkması olayıyla kendisine avantaj sağlamak için penaltı noktasına kuyu kazmak arasında nasıl bi benzerlik kurulabiliyor?

yahu neyini savunuyorsunuz adam kuyu kazdı işte ne gerek var. fenerlilerin çoğu bile kabul ediyo herifin yaptığının ipnelik olduğunu.

bunlar yarın bilica'ya verilen kartın abartı olduğunu söyleyip, bobo'nun topun yeriyle oynadığı gerekçesiyle ceza almasını talep ederler.

te allam ya.

SIKILDIM... AMK. YERINDE BIR TANE ADAM GIBI BIZI SAVUNAN GAZETECI YOK ONA YANARIM, KAZIM KANAT VEDAT OKYAR OLDU BASKADA BESIKTASLI YAZAR KALMADI SANKI.. KOSKOCA CAMIA BIR TANE YAZAR CIKARTAMIYO GUNDEMI BELIRLEYECE...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

son zamanlarda en güldüğüm ve okkalı bir küfür savurduğum haber oldu. bugün telefondan bakıyordum haberlere görünce bu ne lan dedim baktım yazarı kim diye direk.

zekaiye bak böyle habercilik mi olur? sanki köşe yazısı yazmış. bildiğin haber birde. arkadaş kendini antuda başlık açıyor sandı heralde.

Jokond dedi ki...

o yazının orada haber diye yayınlanmasına izin veren editörün allah bin türlü belasını versin.

futbol camiasının çivisi çıkmış aga biz nie götümüzü yıtıyoz onu anlıyamadım. federasyon hayatından memnun, mhk sanki en temiz yıllarını geçiriyo, fenerbahçeli ezilmiş ama gururlu davranıyo...,
aziz baskanımız şampiyonluklarında sahada kazanılmadığı hakkındaki tezinde master degree yapıyor bizde izliyoruz işte...

Muhoo dedi ki...

şu bilicanın yaptığı hareketi bile temize çıkarmaya çalışıyorlar hey allahım ya. Bizim futbolcumuz yapsa aynı şeyi, fenerli geseli beşiktaşlı veya tarafsız tüm yazarlar üstüne gider, o oyuncu haftaya kadro dışı bıraktırılırdı. Şimdi biz mi çok şerefliyiz yoksa bunlar mı çok şerefsiz kafam karıştı çıkamıyorum işin içinden.

Unknown dedi ki...

@Muhoo

Kimsenin kimseyi temize temize çıkarmaya çalıştığı falan yok. Anlatılmaya çalışılan sadece sizin iki yüzlülüğünüz bu kadar basit.Bilica'nın yaptığı gördüğüm en çirkin hareketlerden fakat bunun üzerinden fenerbahçe'ye giydirmeye çalışmanız aşırı komik.

Nartallo dedi ki...

@sammy_jankis

Bilica'nın hareketi üzerinden fenerbahçe'ye değil de, kocaelispor'a giydirelim arkadaşım?

Senin teknik adamın "bir anlık sinir" derken, yönetimin hala adamın hareketini korurken tabii ki fenerbahçeyi eleştireceğiz. Ayrıca maç boyunca sadece Bilica değil, Lugano'nun, Emre'nin vs. hareketleri de eleştiriliyor. Yani bu maçta, Bilica bir hareket yaptı da Fenerbahçe onun dışında tertemizdi diyemez kimse.

Bak yuki yazmış, deplasman tribününde yaşananları. Ha bir tane gerizekalı halka arz çalışmaları yaptı diye onları da görmezden gelelim istersen. Senin yönetimin köpekli, siyah beyazlı balonlar bastırsın falan, biz yine de Fenerbahçe'yi eleştiremeyelim. Oh ne güzel dünya.

GoDLeSS_FroG dedi ki...

gençler maça yalınız gelicem bugün.
kapalıda izleyecek olan var mı?
bana ulaşma şansı var mı izleyecek olanın da.
sizlerle izlemek istiyorum.

ama şimdi ofisten çıkmam gerek.
bana çağrı atarsanız dönerim size.
0554 606 1902.

ulaşırsanız sevinirim.

Gebetas yeni Passatlara gebe sanırım ki.

Yorum Gönder

Ara