.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Şubat 2010 Perşembe

Doktor Bu Ne ?

Kulübün üstünü çizdiği adamları gönderebilmek için geliştirdiğimiz üstün stratejilerden biri de tıp bahanesine sığınıp, sağlık sorunlarına dayanıp, işin aslını örtbas etmek suretiyle bir oldu bittiye getirme çabası ve akabinde bizden de bu tıp zırvalarına kanmamız beklentisidir. Saatlerimizi bir 10 sene kadar geriye alacak olursak; üst üste gelen başarısız skorlar sonrası, büyük umutlarla ve propagandalarla gelen Scala’nın kazanı kaynamış; daha o zamanlar cicim aylarını yaşayan tecrübesiz Bilgili yönetimi ise, Scala’yı def edebilmek (Daum’a yer açabilmek), ama aynı zamanda façayı da çizdirmemek adına kendince bir yöntem geliştirip, Mete Düren’in raporu doğrultusunda ‘’bir daha antrenörlük yapamayacak durumda olduğu’’ gerekçesiyle kendisiyle olan sözleşme tek taraflı feshedilmişti. Gün oluyor devran dönüyor; 8 yabancı kontejanını hesap etmeyen işgüzarların, 8 milyon euro fiyaskosunu örtbas edebilmek için (veya oy potansiyelini sekteye uğratacağına inandıkları bir başka yabancıyı, tüm verimsizliğine rağmen kadroda tutma pahasına) tekrardan 10 yıl önceki ‘’çürük raporu’’ hadisesinin baş kahramanı Mete Düren ortaya çıkıyor ve gerek kendisinin, gerekse de Delgado ve Denizli’nin sağlam olduğuna kanaat getirdiği Delgado’yu çürüğe çıkartmakta bir sakınca görmüyor. Takım çalıştırması mümkün olmayan Scala’nın, Beşiktaş’ın ardından Shakhtar Donetsk ile çifte kupayı kaldırıp, Rus ve İskoç liglerinde boy göstermesi, balık hafızalı Türk medyasının da katkılarıyla, Düren’in ekmeğine yağ sürmüş olmalı ki, 2.yarıda forma giymesi riskli bulunan Delgado’ya da Katar ve Arjantin Liglerinden kulüp aranmaya devam ediliyor; muhtemelen yıllık maaşının yarısını verecek bir takım bulunması halinde düne kadar "çürük" diye ilan ettikleri Delgado’yu, neredeyse pehlivan edasıyla pazarlayacaklar. Sanırım bu tıp bilimi bizde başka, dışarıda başka işliyor. Neyse, fazla bulandırmadan 1-2-3 TIP * Bu arada unutmadan; Gülünüp, ciddiye alınmaması gereken 6 senedir uçuruma sürüklenen ve iflas etme noktasına getirilen kulüplerini bir para babasından kurtarma adına canı yanan Beşiktaş taraftarının "yeter" tezahuratları mıdır ? Yoksa tıp ilmini yönetimsel basiretsizliklerini maskelemek için kullanan Mete Düren'in çürük raporları mı ?

39 Yorum:

mmmatias dedi ki...

Elbet birgün bizde güleriz
Bizim güleceğimiz günlerde yakındır
diyesim var AMA
bu sözlerle kendimi bile kandıramıyorum.
Zaten bu aralar bir ben vardır bende benden içeri.Ne anlattıysam dinletemiyorum.Kongreydi,oydu,demokrasiydi,
saygıydı her gün yeni bir yalanla çıkıp geliyorum dinletemiyorum bu yıkılmış halini 4 golde düzeltemedi kupa şampiyonluk düzeltir mi? bilemem(O zamana kadar köprünün altından çok sular akar belki unutur)Velhasıl kelam sussam gönül razı değil söylesem tesiri yok diyerekten fuzuli ye teşekkür sizlerede iyi akşamlar diliyorum.

DeX dedi ki...

muhteşem doktorumuz kaslarındaki güç kaybından bahsediyor bahaneler arasında. bildiğim kadarıyla zaten delgado kasımdan hatta belki daha bile önceden beri düzenli idman yapıyo. kasım aralık ocak bile desek 3 ay düzenli idman yapan bir insanın kas gücünü tekrar kazanacağını öngörmek zor birşey değil. mustafa denizlinin tabata'yı gözden çıkardığını düşünüyorum ama tabata hamlesi kongreyi bile kaybettirecek bir hamle olacağı için ve yurtiçinde bir takıma veremeyecekleri için delgado harcamakta sakınca görmediler. şansları mı diyelim yoksa tabata'nın özverili çalışması mı diyelim, tabata iyi oynayınca gençler maçında kurtulan yine aynı isimler oldu..

elbet zamanı gelince bunların hesabı da sorulur..

Gordon Schildenfeld'in de saglik sorunlari vardi, gozleri gormuyordu falan...

sanırım taraftarında saglık sorunları var diyerek bizi iplememelerinin nedeninide aciklarlar yakinda...

Kalten dedi ki...

Doktor Bey, Fener bu sene Türkiye Kupası'nı alırsa "BJK ve GS çok kötü olduğu için aldınız, zaten 20 senede bir Türkiye Kupası şampiyonu oluyosunuz, sayılmaz" diyebilir miyiz, merak ettim?

Arkhe dedi ki...

Aylardır bu Mete Düren'e takık durumdayım. Organize ve planlı bir şekilde Delgado üzerine oynadığı aylardır belliydi, yönetime gireceğini öğrenince hiç şaşırmamıştım. Hayır adamın uzmanlığı ortopedi ya da benzer bir şey de değil.

Pamukk dedi ki...

ipna tipine küfretsem siler misiniz

Pamukk dedi ki...

delgadonun ameliyatını yapan doktor 1,5 ay önce fln kontrole gittiinde "ben senin sahalara 3 haftadır dönmüş olduğunu sanıyordum" dedi. kimse gıkını çıkarmadı delgado çürük oldu. ama yönetime laf yok , çok zekiler dimi. yiyen olursa tabi.

Pamukk dedi ki...

bu yeni yönetime denizlinin lafı geçmicek artık galiba yoksa iizin vermezdi o delgadonun donmasına

Pamukk dedi ki...

ya ya tabata muhteşem oynadı her maçı kazandırdı

Pamukk dedi ki...

futbolculuk ne kolay bu ülkede yaw 1 maç oyna yetiyo senden kralı yok ahah

tearkan dedi ki...

Yazılanlardan anladığın bu mu yani? Delgado'ya sakat diye rapor vermeseler her maçı kurtarırdı yada Delgado, Tabata'dan daha iyi mi denmeye çalışılıyor? Delgado'nun sözleşmesinin dondurulması mı yoksa donduruluş tarzı ve altında yatan sebepler mi eleştiriliyor gerçekten algılayamıyor musun?

Elimizde daha iyisi var bonservisine beş milyon verdiğimiz adamın türlü 'bahanelerle' sözleşmesini tekrar dondurabiliriz. Bu mudur?

RuFF dedi ki...

şu adama laf anlatmaya halen daha neden çalışıyorsunuz anlamıyorum

mmmatias dedi ki...

theotheo
Tello ölmüş ağlayanı yokken Delgado hangi akla hizmet ederek takıma alınmaz sorarım sana?(Sorum sana değil tabiki ama ben yakalamışken sana sorayım dedim belki bir cevap yakalarım diyerekten,anlayacağın günün şanslısısın)

zubi dedi ki...

o hürriyet linkini arkadaşıma söyledim krasic'i alıyomuşuz diyerek hafif geyik olsun diye, adam bana krasic dersiniz gidip antalya'dan ertuğrul'u alırsınız dedi.

cevab veremedim=)

Pamukk dedi ki...

yaşasın krasic gelio!

mansimov abramovichin kankusu çelsiden kimler gelcek acaba!

ayyy

RuFF dedi ki...

İnanılmaz umut taciri bir ülkeyiz.
Krasic in Beşiktaş a gelmesi için ailesinin ölümle tehdit edilmesi filan lazım.
Adamı Milan ile Liverpool istiyor.
CSKA gibi bir takımdan Beşiktaş gibi bir takıma gelirmi bu adam

Hiç mi beyni yok buna inanan insanların

Ryu dedi ki...

Şu transferdeki beceriksizliğimiz ne zaman son bulacak merak ediyorum.

Millet bizim 2 yıldır gündemimizde olan Marek Sapara'yı(Dünya Kupası'nda Slovakya milli takımında oynayacak) bonservisiyle alıp getiriyor, yine aynı milli takımdan Vittek'i kiralıyor (27 yaş, Bundesliga gol krallığı, 66 milli maç) senelerdir ha geldi ha gelecek dediğimiz Geremi'yi, Fransa'nın en iyi sol kanat oyuncularından Rothen'i transfer ediyor üstelik bunların hepsinin maliyeti 1 Tabata anca ediyor!:)Şu transferlerden 3'ünü Beşiktaş yapsa kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. (Tello/Rothen, Tabata ya da Delgado/Sapara, eğer satılsaydı Bobo/Vittek gibi.)

Ankaragücü kadar vizyonumuz yok, yazık.

ulan ne krasici? liverpool 12 milyon pounda aldı bile. bizimkiler alsalar alsalar ahı gitmiş vahı kalmış klasnici falan alır...

@theo

kıçına don alacak parası olmayan liverpool maxi rodriguezi öpücükle mi aldı? senin bu çok sevdiğin yönetim bu kafayla asla yıldız oyuncu alamaz...

@theo

doğru haklısın o konuda. yalnız liverpool bu. bi şekilde transfer yapması lazım ve bence yapar da. krasic liverpoolun ismine bile gider. ama iki defa yendikleri beşiktaşa cska dan gelmez.

Sertug Ozgur dedi ki...

valla delgado sakat değilse ne kadar etik olduğu tartışılır ama sonuç olarak kontenjan sorunu geçici olarak çözülmüştür, mete düren de işini yapmıştır. Bu sorunu yaratan transfer komitesi varsa(kimse?) odur. Kimin gitmesine karar veren de mete düren değildir bana göre. Mete Düren verilen emir doğrultusunda çözümü sağladıysa bence başarılı iş yapmıştır. Bu bağlamda yönetim basiretsizliğinin tıpla kapatılmaya çalışılması vahim bir gerçektir.

Burada bazı Y.D karşıtları Yeter Demirören tezarühatlarının artık komik duruma geldiğini, makaraya alındığını, daha değişik tepkiler verilmesi gerektiğini söyledi, yazdı. Benim şahsi kanaatim de bu tezarühatın pek ciddi olmadığı yönündedir. Başka tip tepki de gör(e)mediğimiz için Mete Düren'in açıklamasını anlayışla karşılayabilirim kendi adıma. ''onlar gibi biz de gülüyoruz'' demesini böyle yorumluyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Büyük liglerde önemli takımlarda banko oynayan adamları bir kenara alalım, Krasic ve onun tipinde oyuncuları konuşursak, burada inanıp inanmamak mesele değil de, Cska'ya anormal para verilirse, Krasic gelebilir. Milan veya başka büyük klüp ne kadar ısrarlı transferde, ona göre şekillenir bu iş. Cska satmaya niyetli diyelim. Atıyorum Milan 10 verip sen 15-18 veriyosan ve milan işi bırakıyosa, büyük ihtimal krasic ikna edilir ve gelir.

RuFF dedi ki...

@ lakerda

Abi gelmez.
Sen Krasic olsan gelir misin?
25 yaşındasın ve hiç büyük takımda oynamamışsın.Performansının en üstüne çıkmışsın ve belkide hayatında bir kere gelebilecek bir şans geliyor önüne.Liverpool veya Milanda oynama şansın var.
Bu şansı tepip kendi oynadığın takım ayarında hatta daha alt ayarda bir takıma gider misin ?
Buradaki mevzu para değil.
Bu adam 32-33 yaşında değilki 1m euro fazla para verip getiresin.

Keşke gelse ama gelmez.
Yeterki gelsin buraya "ben göt oldum" diye büyük harflerle yazmaya hazırım :)

Sertug Ozgur dedi ki...

@ ruff

Abi öncelikle, bu çeşit haberlere inanan bir tip olmadığımı söyleyeyim.

Ben krasic olsam önümde böyle teklifler varken tabii ki gelmem. Teklifler olmasa da Cska'da kalırım yine gelmem Beşiktaş'a.

Milan ve Liverpool ne kadar ısrarcı transferde onu bilmiyorum.
Ama sen liverpool'dan 6-7 milyon euro fazla verebiliyosan ve liverpool tamam vazgeçtik derse Cska sana verir ve krasic futbola küsse de, istemese de sana gelmek zorunda kalır demek istediğim bu.

Milan ve Liverpool ne kadar ısrarcı, beşiktaş'ın verecek parası var mı olay bu. Krasic'in transferi olabilir savımda ana varsayımım mansimov'un 20-25 milyon euro para vermeyi kabul etmesi. Ayrıca Mansimov'un öyle çok büyük mali katkılar yapacağına inanmıyorum bu da ayrı bir konu.

RuFF dedi ki...

@ lakerda

Para konusunda haklısın.Söylediğinin aynısını daha taptaze şekilde mehmet topuz olayında yaşadık zaten.Parayı veren düdüğü çaldı.Liverpool'un çok büyük para vereceğini zannetmiyorum fakat onlar bayadır doğru düzgün transfer yapmıyorlar kriz nedeni ile.Mansimov da baya şişirildi.Eğer aynı Y.D gibi vereceğim paramı alırım kafasındaysa umarım hiç bulaşmaz bu işlere.

Herşeyi zaman gösterecek
Bu takıma kimleri getirdiler Deco, Quaresma, Gudjohnsen, Dos santos, Elano, Rosicky, Benayoun,Saha vs..

Bekleyip göreceğiz.

Kalten dedi ki...

Abramoviç Mansimov'un dendiği kadar yakını ise gelebilir tabii. CSKA Moskova da Abramoviç'in çünkü, üste o kadar para vermesine bile gerek olmayabilir. Krasiç'i de Carew'i, Ronnie Johnsen'i gösterip ikna ederler, 1-2 sene oynar gider, hehe

Gürcan Ulusoy dedi ki...

deco'yu getiriyorduk ancelotti pirlo'yu alamadı diye getiremedik. rosicky'i ise beautiful freak'le ben getiriyodum. ucuz bilet bulamadım easyjet'ten. o da gelemedi yani.

RuFF dedi ki...

Düren: Taraftarı ciddiye almıyoruz

Beşiktaş yöneticisi Mete Düren taraftarın yönetim aleyhinde bağırmasının kendilerini güldürdüğünü söyledi

Düren, maçtan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği karşısında sıkıntılı anlar yaşadıklarını belirterek, ''Sıkıntılı anlar oldu, ama baskı altındaki yetenekli oyuncularımızın iyi oyunuyla kazandık'' dedi.

Taraftarların, başkan Yıldırım Demirören aleyhine yaptığı tezahüratlar konusunda Düren, ''Kongrede kenetlenen camia, tribünlerde de kenetlenecektir. Bu yöndeki tezahüratları, mizah anlayışı içinde değerlendiriyoruz. Onlar gibi biz de gülüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Pamukk dedi ki...

basın sözcüsü olmuş bide bu hipna tipli doktor bozuntusu sürekli konuşcak sinir olcaz

BJK4EVER dedi ki...

@exavier

Teonun dedigi dogru, Liverpool'un kicinda donu bile yok. O Maxi Rodriguez'i sanirim 1,5 milyon euro bonservis bedeli ile transfer ettiler, sezon sonu sozlesmesi bitiyordu. Ayrica sozlesmesi bitecek olan Jovanovic ile de anlastilar dedikodulari var.

Benitez medyaya defalarca bir ofansif orta saha oyuncusu ve forvet daha istedigini, ancak yeterli paralarinin olmadigini soyledi. Yani hakikaten Liverpool'un transfer yapacak parasi yok.....

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica flas yabanci transferine bence hic ihtiyac da yok. Yabancilardan kim gidebilir ki? Tabata bonservis bedeli yuzunden zor, Bobo iyi para verilirse (ama verilmiyor), Holosko yeni sozlesme imzaladi, Sivok Ernst Ferrari zaten soz konusu degil, sozlesmesi biten Tello gidebilir ve belki Fink+Delgado. Yani maksimum 2 yabanci gelebilir, ki bunlar da buyuk ihtimalle kulubede oturur.
Bence gelecek sene yabanciya parayi yatirmaktansa genc ve kaliteli gurbetcileri almaliyiz.
Omer Toprak ne kadar saglam ona bakilmali. Mehmet Ekici, Deniz Yilmaz gibi oyuncularin durumu arastirilmali, Halil Altintop ve Gokdeniz Karadeniz gibi oyuncular icin hersey denenmeli. Sinan Bolat ozellikle cok onemli, belki pahali olur ama uzun sure kaleci sikintisi cekmeyiz. CL'de gorduk ki yerli oyuncular harbiden yetersiz kaliyor maalesef. Once yerli kalitesi artmali.

Ya ben burada Juan Pablo Angel'e gittim; dedim "Birak New York'u, Turkiye mis gibi, oynarsin, sonra tipin de musait seni dizi yildizi yapariz" falan, anlattim boyle guzel guzel. Is bir imzaya bakiyordu yani. Sonra esini ikna edemedik. Neymis cocugu Columbia'da okuyacakmis. Dedim bizde de mis gibi Sabanci var, dinletemedik. Yatti o is oyle kaldi iste.

esperanza dedi ki...

@Shelbyl

Mete Duren ile irtibata gecip kendisine "NY un rutubetli havasinda astim krizi tehlikesi var" raporu, cocugu icin de "IQ su Columbia da okumaya musait degil" raporu ayarlanabilirdi

Ya siz Duren'le konusup raporu alin, ben arayayim o zaman bir daha Angel'i. Ispanyolca'yi da kullanmayali biraz paslandi ama, dur bakalim, herife kazara puta muta demeyiz insallah.

Deniz dedi ki...

Ben Teo'nun mesajlarını niye göremiyorum?

Teo bize "serefsiz herifler" diyebilecek yuzu buldugu icin, ve daha fazla astar istememesi icin.

esgo dedi ki...

Bu adamın açıklamaları sadece bana mı batıyor acaba ? Özgüven eksikliği 100 km'den belli olan bir futbolcu için böyle mi konuşulur ?

*

Benfica ve Porto'nun renklerine bağlamak istediği Serdar Özkan için Portekiz basınının ‘Türk Messi' yakıştırması yapması, Beşiktaş yönetiminin de dikkatinden kaçmadı.

Bu konuya en ilginç yaklaşımı, basın sözcüsü Mete Düren yaptı. Serdar'ı eleştirmekten kaçınmayan Düren, “Serdar yetenekli bir futbolcu, ama daha sahada göremedik. Ne Messi'si! Ben de hayretle gelişmeleri izliyorum. Aslında konu şu, batıdan doğuya bakınca, kültür ve doğasıyla gizemli görünür. Sanırım Portekizliler'in de bakışı bu yönde” ifadesini kullandı.

Yorum Gönder

Ara