.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Kasım 2009 Pazar

Biz o çocuklardan mıyız?

Her şeyin bir isyan noktası var. Biz bu isyan noktasını çoktan geçtik ama sesimizi duyan yok. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Yıldırım Demirören'e edilen küfürler sonrası düğmeye basmış. Onlarca kişi gözaltına alınmış, bugün duyuyoruz ki 30'dan fazla kişinin de stada girmesi yasaklanmış. Büyük bir titizlikle çalışmaları yürüten Emniyet yetkilileri, küfür eylemini başlatanları bir bir tespit etmişler. Haberi okudum, vallahi içim rahatladı. Bu cefakar çalışmayla birlikte tribünlerimiz en sonunda temizlenmiş oldu. Bundan sonra stadyumlarda küfür olmayacak, herkes el ele kol kola şarkılarını söyleyecek. Tribünde çıkan arıza sadece o akşamdı çünkü. Tek derdimiz, başkana edilen küfürlerdi çok şükür onu da çözdük. Efendiler, Çok afedersiniz ama birileri bizi fena halde düdüklüyor. Onlar düdükledikçe can havliyle bağırmak istiyoruz, kafamıza da poşet geçiriyorlar. Türkiye'de futbol ve tribün söz konusu olduğunda müthiş bir orta oyunu oynanıyor ve biz bunu izlemeye mahkum bırakılıyoruz. Buradan pek muhterem yetkililere sormak lazım, malum küfürlü maç öncesi 20 gün önce tribünlerde yaşananlar ayan beyan ortadayken neredeydiniz? Bu ülkede, ismini herkesin bildiği bir ahlaksız, para karşılığı Beşiktaş tribünlerine adam soktu. Yönetime protesto geleceği tahmin edilen bütün noktalarda konuşlanan bu paralı adamlar, çoluk çocuk kadın demeden "sade" tarafatrın üstüne hücum etti. Tuğrul Yenidoğan bir hafta boyunca bu görüntüleri medyaya aktardı. Ortada bir tribün bölünmüşlüğü, fikir ayrılığı yoktu. Beşiktaş ile hiçbir alakası olmayan adamlar bu tribünlere özel olarak sokuldu. Sokaktan çevrilen yüz taraftarın doksan dokuzunun duyduğunda kalp krizi geçirmesine sebep olacak iğrenç bir pankart açıldı. Çifte kupayı unutma, vefasızlık yapma dendi bu taraftara. Tribüne bilet parasını verip giren adama aba altından sopa gösterildi. Bağırmayacaksın, tepki göstermeyeceksin dendi. Bu iğrenç görüntüler yaşanırken, faillerin ne bok yediği envai çeşit kamera görüntüsüyle ortaya dökülmüşken İstanbul Emniyeti neredeydi? Ağzını açmayan, harekete geçmeyen yetkililer, yüzlerce taraftarın toplum önünde dayak yemesini sineye çekenler, şimdi gitmiş düğmeye basıyor. Neymiş? Başkana küfredilmiş. Küfrü geçtim dayak vardı diyorum dayak. Parayla tutulmuş adamlar birilerine dayak attı diyorum duyuyor musunuz? Sağır mısınız? 30 küsür kişi ceza aldı sorun çözüldü. Niye? Başkana küfredildi. 300 kişi dayak yedi görmezden gelindi. Niye? Beşiktaş'ın başkanı iyi aile çocuğu ama taraftar o çocuğu da ondan...

7 Yorum:

kma dedi ki...

eline sağlık jokond güzel olmuş.

burada yorumlarda da belirtmek istediğim bişi var. yazmaya da devam edeceğim.
demirörenin güvendiği bişiler var.

düşünün, 2 ay sonra başkanlık seçimleri var. ama basketbol şubesinde oyuncu alacakları ödenmiyor. erkan zengini aldığımız klübe sanırım ödeme yapılmamış ve tazminat davası açmış bize. yani yönetim kademeleri işlemiyor arkadaşlar. çarklar klüp yönetme işini yapmıyor şu anda. seçilmek için bu tür şeylerin önemsiz olduğu düşünülüyor olmalı. seçime girecek muhalefet de bu yapılamayışı bir türlü gündeme getirmiyor.

başka şeyler dönüyor. aksu gerçekten de aday mı acaba? yoksa demirörene seçim kazandırmak için ortaya çıkarılmış bir senaryonun parçası mı?

muhalefet tribünde olanları görmezlikten gelirken, medyanın bunu gündeme getirmesini beklemek hayalcilik olur.

başkan trübünlerin temizleneceğini söylemişti. onun anladığı anlamda bir temizlik de gerçekleşti. başkanımızın bu kadar hızlı ve iş bitirdiği başka hangi konu oldu allah aşkına?

unutturmayınız.. efes maçında da unutturmayın. bu başkan gidene kadar bağırmaya devam edin..

hayyam dedi ki...

Eline saglik Jokond. Ben Purplepurple'dan da gelismeleri anlatan detayli bir post bekliyorum acikcasi.
Eger Fb macinda Tribunler susturulmaya giderse Manu macinda Manu tribunlerinden cevap gondermeyi planliyorum. Bir arkadasla beraber mac biletimizi buyuk ihtimal Manu tarafindan alacagiz ve ters bir tepki ile karsilasmazsak bir yeter pankarti da bizden olsun.

MetinAliFeyyaz dedi ki...

Tribünlerden bu kadar kopuk,herkesin anlaşmışçasına karşı olduğu bir başkan nasıl ısrarla adayım demeye yüz buluyor anlayamıyorum.Çıksa dese ki "arkadaşlar parayı verdim,veriyorum,vereceğim,vermeyene kadar başkan benim,kimse heveslenmesin,bırakmam",herkes bilse ne olduğunu.İstanbul Emniyet'i de bu olaylara alet oldu ya,yazıklar olsun.İstanbul bunlara emanet!!

mitya dedi ki...

Benim anlamadığım, Yıldırım Demirören ne istiyor? Bunca protestolara küfürlere karşın hala başkanlığa devam etmek niyetinde. Gidiyor taraftarları dövdürtüyor, gidiyor emniyetle anlaşıp birilerini fişliyor.

Ne amaçlıyor, neden hala başkan kalmak istiyor gerçekten çok merak ediyorum.

purplepurple dedi ki...

hayyam sağolasın, her şey çok açık değil mi aslında? sadece isyan cümleleri kurabiliriz heralde şu anda.

eline sağlık jokond.
''30 küsür kişi ceza aldı sorun çözüldü. Niye? Başkana küfredildi. 300 kişi dayak yedi görmezden gelindi. Niye? Beşiktaş'ın başkanı iyi aile çocuğu ama taraftar o çocuğu da ondan...''

buna da tamam diyeceğiz nerdeyse. en azından, sevip saydığımız 1 kişi, 2 kişi çıkıp şunu tv'de, köşesinde bas bas söylese. Omuz verse şu taraftara, o bile yetecek nerdeyse. ama saydığımız adamlar da sonuçta doğan medya'da veya başkanın kankası şahenk'in yayın organlarında. hiç bişey yokmuş gibi başkana başarılar diyorlar. o daha da koyuyor.

Kaan Bilgin dedi ki...

aldığım duyuma göre erdem fora ve onların grubundan bir kaç kişi daha ceza almış.

Pamukk dedi ki...

küfretmeyin yersiniz cezayı peh

Yorum Gönder

Ara