.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ekim 2009 Salı

Hikmet Çetin

Başkanlık seçimi ve sonrasına yönelik olarak bizi ciddi bir kaosun beklediğini, tablonun çok karamsar olduğunu önceki yazılarımda çoğu kez ifade etmiştim. Bugünkü gelişmelerden sonra az da olsa bir umut ışığının yansıdığını görüyorum... Bugün Radyospor'un programına katılan Hikmet Çetin, Süleyman Seba ile görüştüğünü ve başkanlık konusunda destek aldığını belirtti. Murat Aksu'nun da Çetin'in adaylığı resmileştiği an destek vereceği söyleniyor. Hikmet Çetin akil adamdır. Bu buhrandan bizi çıkaracak sayılı adamlardan biridir. Duruşıyla, geçmişiyle, karakteriyle tam aradığımız bir başkan profili. Yalnız bu noktada sadece Hikmet Çetin'in başkan adayı olması işleri çözmeye yetmiyor. Birincisi, çok sağlam bir ekip kurması gerek. Sağlamlıktan kasıt kongre seçimi değil elbette. Cebi dolu, aklı başında çok kişiye ihtiyaç duyulacak. Ve bu işlerin de ödün vermeden, taviz vermeden gerçekleştirilmesi gerekiyor. İkincisi, Hikmet Çetin kimseye yaranacak, kulis yapacak bir yapıda değil. Bu işi hakkıyla yapabilecek adamlar lazım. Dernek dernek gezerek, kongre üyeleriyle birebir görüşmek gerekiyor. Bunu yapabilecekler mi orası da muamma. Demirören'in 2010 seçimindeki en büyük kozu "kazanılmış" görülen kongre üyeleri. Geçen seçimde yaşananlar daha taptaze gözümüzün önünde duruyor. Çok adaylı bir seçimde kepazeliklerin hangi noktalara ulaşacağını şimdiden hesaba katmak gerekiyor. Nevzat Demir, Rahmi Koç gibi isimlerin desteği alınırsa Hikmet Çetin'in başkan olması hayal değil. Belki yine beş yılda bir şampiyon olacağız, sportif anlamda hüsranlar yaşayacağız, elalem yıldızlar alırken biz başımızı eğeceğiz ama sonuçta kendi adıma söyleyeyim, eski günlere dönüş ile birlikte ben geceleri kafamı yastığa huzurla koyacağım...

40 Yorum:

DeX dedi ki...

hikmet çetin zaten takımın sportif anlamdaki yapılanmasına müdahil olacak bir başkan olmayacaktır. beşiktaş'ın kaybetmeye başladığı saygınlığı ve kendine has havasını sağlayacaktır. burada kesinlikle yönetim çok önemli. bugünkü yönetime bakıyorum birkaç isim iş yapıyor onlar da ne kadar yapıyor muamma gerisi koltuk sevdasında. yeni yönetimde herkesin yeri misyonu keskin ve kalın hatlarla belirlenmeli ve bu işler iyi yapılmalı.
demirören'de para verirken beşiktaş'ı faizden kurtarıyorum diyordu hep 6 yılda verdi 16 yılda faizsiz olarak geri alır artık.

tathar dedi ki...

5 yılda 1 olalım ama adam gibi duralım.

alper dedi ki...

Afganistan değil burası.Türkiye.Hikmet Çetin gibilere herhangi bir kongrede değil oy içmek için su bile koymazlar önüne.Geçin.Ama doğru o gelsin de adam gibi 15.yada 16.olalım hep.Sportif anlamdaki yapılanmaya karışmayacak bir başkanmış.neye karışacak o zaman.Sadece aziz veya adnan onu gördüğünde önünü iliklemesi yetecek mi bize.Benim başkan adayım BİLGİLİ'dir.yada o gibisidir.

Emrah D dedi ki...

Son bir kac senedir en buyuk hayalim hayirlisiyla bir sekilde kume dusmek. Bir kume dusup bir iki sene alt ligde kalirsak Bilgili gibi adamlarin pesinden kosma ihtimali olan salaklarin buyuk kismi temizlenir muhtemelen aramizdan. Rahat rahat takimimizi izler keyfimize bakariz.

Jokond dedi ki...

Serdar Bilgili, kurumsallaşmayı paraya endeksli kulüp olarak algıladı. Bütün hataları da oradan doğdu zaten.

Deniz dedi ki...

Kişiliğine lafım yok, ama Beşiktaş başkanı olduktan sonra kendisinin Yıldırım Demirören gibi veya Aziz Yıldırım gibi radikal olmamakla beraber Türkiye şartlarına uyum sağlayacağını düşünüyorum. Olursa tabi. Ben hala başkan kalmak isteyen bir YD'nin başkan kalmayı başarabileceğini savunuyorum, adamın sonsuz imkanı var. Yapar yine bişeyler.

Jokond dedi ki...

YD ve Hikmet Çetin'in başkan adayı olduğu bir seçimde YD'ye oy atan kongre üyesinin insanlıktan çıkmış olması lazım.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

hikmet çetin iyi bir siyasi figür olabilir,ama profesyonel bir sportif figür olduğunu düşünmüyorum.çok iyi bir ekip (futbolu iyi bilen ibrahim altınsay mesela olmalıdır mutlaka)kurarsa ve işlerini yapmalarını sağlayacak zemin oluşturursa güzel şeyler olabilir belki.ama çok da ümitli değilim açıkcası.
tabi ki ölüsü y.d'den iyidir o ayrı

Adsız dedi ki...

Aklıma geyik derisi koltuklar geliyor. maalesef bu tip karakterler kulubun icine giriyor, adayligi soz konusu olunca da destekleniyor. utaniyorum.

addN0NE dedi ki...

Halen sportif başarıdan söz eden arkadaşları gördükçe şaşırıyorum. Nedir sportif başarı? Örgütlü 3 hakemin pek ala senden alıp başkasına verebildiği bir olgu değil mi bu sportif başarı dediğimiz? Şerefli ikinciliklere ne oldu?

Bu kulübe eski saygınlığını tekrar kazandıracak, özü sözü bir yönetim gelsin sportif başarı gelmese de kabulümüz değilse Yıldırım Demirören'den neden şikayetçisiniz. Kupa hesabı yapan bazı arkadaşlar Tarihin en başarılı - sportif anlamda - başkanı diyebiliyor Yıldırım Demirören için zira.

addN0NE dedi ki...

@tarık dostum,
Yıldırım Demirören'den ve paralı eşkiyalarından utanmayıp, kendince yaptığın bir yakıştırmayla Backgroundu bu kadar sağlam olan bir adamı destekleyenlerden utanıyorsun. İlginç değil mi?

Ama bence de olmasın bu adam başkan falan ya, yıldırım demirören reloaded yaşayalım.

theotheo dedi ki...

@m.a.f

futbolu çok iyi bilen ibrahim altınsay, görev yaptığı zamanda neler yapmış yahu, lütfen söyleyin.

gidip celsi-everton maçında yorum yapmakla bir değil bu işler. geçiniz bu işleri.

molosztash dedi ki...

@tarik:

Yapyanlış bir hatırlama yüzünden Hikmet Çetin'e karşı çıkıyorsan, düzeltmek istedim.
1. Geyik derisi değil, ceylan derisi koltuklar.
2. Bunu yapan Hikmet çetin değil, Mustafa Kalemli idi.
http://www.gaxxi.com/40haber/yazi/meclisteki-ceylan-derisi-koltuklar

molosztash dedi ki...

@theotheo;

o değil de, Ben Levent Erdoğan hakkında bir yazı yazında yorumlarına "biraz terbiyeli olun ulan BJK yöneticilerine karşı" ile başlamıştın.

Levent Erdoğancığın, Yıldırım Demirörenciğin'e ilk fırsatta saydırdığı anda üzüldün mü, kalbin kırılmış hissettin mi, Kişilik bunalımına düştün mü, kalbinin bir yarısı Levent'le, bir yarısı Yıldırım'la kaldı mı, ne yapacağını bilememezlik yaşadın mı?

Bayadır merak etmekteyim, merakımı giderirsen süper olur valla sevinirim...

Cherubim dedi ki...

Hikmet Çetin'i daha önceki dönemlerde adaylığı konu olduğunda pek hoş karşılayan biri değildim, lakin son durum tamamen farklı. Kendi taraftarının üstüne adam salan bir başkandan bahsediyoruz. Hikmet Çetin bu adamdan her şekilde iyidir. En azından parasını verip aldım sonra geri istiyorum paramı demesi gibi bir ihtimal yok..

Bana kalsa Laporta tarzı birini bulup başkan yapmak lazım bu takıma, ama camiada öyle biri var mıdır yok mudur bilmiyorum. Dahası olup da başkan olduktan sonra kişiliğini koruyacak derecede biri var mıdır asıl soru o..

hayyam dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@molosztash

bak kardeşim levent erdoğan ne olursa olsun, sen ona hakaret edecek yaşta, birikimde, konumda değilsin.

babana ya baba bi siktir git başımdan ne döneksin, oynaksın diyebiliyomusun?

aranızda o kadar çok hukuk olan bir adama bile bunları diyemiyosun, gidiyosun beşiktaş'ta asbaşkanlık yapan bir adam küfür ediyosun, tipiyle dalga geçiyosun.

ama ileride atıyorum 50 yaşına geldiğinde bakıcaksınki, ulan ne kadar aptalmışız gençliğimizde diceksiniz.

levent erdoğan'ın demirören'e ettiği laflar kendini bağlar, ama hoşnut olmadığımı söylemeliyim.

@beyinli theotehoehetheotehaoheteo :)

krmdrc dedi ki...

son paragrafa sonuna kadar katılıyorum. eski günlere dönüş ile birlikte ben geceleri kafamı yastığa huzurla koyacağım !!!

molosztash dedi ki...

@theo:
http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/07/allahn-adn-verdim-bir-sus.html

tekrar bak da, hakaret dediğin şeyin hangisi olduğunu bir gözden geçir. babama diyemeyeceğim hiçbir şeyi yazmamışım oraya.

her dakika yaptığı açıklamalarla Beşiktaş'ı alay konusu yaptıran bir adamdan bahsediyoruz, babamla kıyaslanamaz.

Levent'in ettiği laflar da kendini bağlamaz efendim. Mensubu olduğu yönetim kurulunun istifa etmesi gerektiğini çıkıp da televizyonlarda söyleyemezsin. Her gün başka şekilde kutladığın şampiyonluğun duayla kazanıldığını anlatamazsın. Anlatırsan da sadece seni değil Yönetim'i ve bütün Beşiktaş'ı bağlar. Anlamadığın nokta tam da burası sanırım.

molosztash dedi ki...

ayrıca tipiyle kesinlikle ve kesinlikle dalga geçmedim.

ian dedi ki...

olur da başkan adayı olup seçimi kazanırsa, adam tutup kendi taraftarını dövdürmeyecek bir isimdir hikmet çetin.. futboldan anlamaz diyorlar.. yahu başımıza ne geldiyse 'tek adam'lık yüzünden gelmedi mi? futboldan, kulüp yöneticiliğinden anlayan bir ekiple; hikmet çetin gibi saygın bir isim liderliğinde beşiktaş kulubü yönetimi 'taraftarının' gözünde yeniden saygın bir noktaya gelecektir..

ömrü boyunca yöneticilik yapmış bir kişiden bahsediyoruz ve beşiktaş'ta ki en büyük eksıklık olan yonetılememe sorunu koltuga oturdugu an cozebılecek bır ınanı elestırıyorz.

saglam bır ekıple gelırse besıktasımızı ıyı yerlere getırebılır.tabı agrımayan basımı agrıtmam dıyerek kabul etmemesı de olası gozukuyor.

ard dedi ki...

hikmet çetin'den çok abartılı şeyler bekleniyor.
ayrıca kendisinin o çok yüceltilen siyasetçiliği için anlatılacak çok güzel anıları yoktur.siyasetçilik döneminde memleketinde birbiri ardına işlenen faili meçhul cinayetlere kulak tıkayan,rahmetli orhan doğan tartaklanarak meclisten atılırken kafasını çeviren birisinden iyi şeyler beklemiyorum.kendisi afganistan cehenneminin vitrinde duran kibar süs tabağı olmuştur.afganistan'da nelerin yaşadığı daha doğrusu nelerin paylaşılığı ve insanların nasıl bir sefalete itildikleri de herkesin malumudur.
belki oradan edindiği süs tabaklığı tecrubesini beşiktaş başkanı olarak sürdürecektir.altta her anlamıyla bir leşe dönüşmüş kulübün son artıklarını paylaşmaya çalışan akbabalar üstte hikmet abi herkese gülümser.
olabilir yani...

theotheo dedi ki...

@sıyrılıp gelen

imza atıyorum.

DeX dedi ki...

hala bilgili gelsin diyenlere şaşıyorum..
acaba bilgili'nin kendisinin yüzü var mı kongreye gelip ben adayım diyebilmeye?

Pamukk dedi ki...

bugünki atilla gökçe yazısını okuyun bi

menderes mete dedi ki...

@theo:
Aylardır burada yazdıklarını takip ediyorum ve hala neyi savunduğunu anlamadım.Mevcut yönetimi mi savunuyorsun ? Muhalefet misin? Açıkca söylede öğreneyim.Bu dünyayı sen mi kurtaracaksın diye insanları yapmak istedikleri şeyden alıkoymaya çalışan insanlar gibisin.Herkesi genelleme huyunda var.Burada Beşiktaş'ı seven sadece sen değilsin.Herkes başka sever.Ben yönetim kalsın diyenede kızmam,gitsin diyenede.Ama bunu ifade etmenin yolu herşeyi ben bilirim havalarında olmamalı.Ahmet ÇAKAR gibi parantezler açarak konuşmak kolay....

cidden komiksiniz yahu. biri diyor serdar bilgili süperdi. diğeri diyor demirören'e bi şans daha verelim. theo'yu saymıyorum. onun en azından bir duruşu var.

bilgili'nin en iyi yanı pro yöneticilerle çalışması. daha doğrusu hüsnü güreli gibi bir adamı yanına almasıdır. onun ötesinde yk'sı demirören ve murat aksuydu ikinci seferde. onlar da gemiyi erken terkttiler.

sonrasında da bir yığın laf dönüyor işte 11 puandan şampiyonluk vermeyle ilgili.
hikmet çetin fetret devrinden beşiktaşı kurtaracak tek isim görünüyor şimdilik. sanırım geçici olacak yahut kukla başkan oalcak aksu'nun önünde. en azından beşiktaş başkanlığı koltuğunda yıldırım demirören gibi değil beşiktaş kulübünü, kulübün çay ocağını teslim ederken iki kere düşüneceğin biri olmayacak.

ha gelen gideni aratır mı onu bilemem. ama demirören'den daha kötüsünü de düşünemiyorum.

defalarca söyledim yine söylüyorum. şu beşiktaş bir küme düşürülse. hem de bankasyaya değil 2. lige falan da sırtımızdaki sülüklerden, asalaklardan, kulübün ismini ticareti için falan kullananlardan bir kurtulsak.

Unknown dedi ki...

Hikmet Çetin hiç sıradan bir görev almamıştır. SHP-CHP çizgisini takip edenler bilir, milletvekili olduğu dönemde hep Dış İşleri Bakanlığı gibi bir titr taşımıştır. Üniversite yıllarında bile ciks takım elbiseler giydiği söylenir. Siyaseti bıraktıktan sonra da Afganistan'da görev alması tesadüf değildir. Beşiktaş halk takımıdır demeyelim sakın. Şu anda yönetim rezil mi rezil. Gelecek olanlar makyajlı bir itibar taşıyacaklar mı, evet. Ama bu Beşiktaşlının gönlündeki resim değildir. Bir Büyük Beşiktaş Taraftarı Projesi vardı nooldu ona?

Beşiktaş küme düşürülürse ertesi sene çıkmaması lazım ki sülükler bir yıl sonra geri dönmesin.
Haa 2. ligde kalırsak da anca Karşıyaka ya da Göztepe taraftarı gibi, "var ya biz eskiden şöyleydik böyleydik" der dururuz. Fener ile Gs de o ara 4. ya da 5. yıldızı takmış, dünya! derbilerini oynuyor olurlar..

Sertug Ozgur dedi ki...

Hikmet Çetin en eski Bilderberg'cilerden biridir ve aldığı görevler raslantı değildir. En son Afganistan sömürge valisi, yani Karzai'nin 'Hikmet Abi'sidir.

Siyasete girme burası futbol yeri diyen olursa cevabım kendisinin saygın, başarılı bir siyasetçi, her türlü sorunu çözen biri gibi lanse edilmesidir. Gerçi bunda kendisini yıllardır medyanın anlamsız(!) şekilde pompalamasının etkisi de var.

Bundan hareketle kendisinin saygınlığımızı geri getirecek bir insan olarak düşünülüyorsa vah halimize diyorum. İyi bir figüran olacaktır ondan eminim. Murat Aksu'yu kamufle etme görevini üstlenecektir. Kendi başına başkan olması zor gözüken Murat Aksu'nun seçilmesi için yapılan bir hamledir.

Hikmet Çetin, Beşiktaş için ne yapmıştır, yok mu içimizden çıkacak bir adam?

theanswer dedi ki...

benim anlamadığım hangi yüzle çıkmış bide gazetenin birinde gördüm yine aday olacağanı söylemiş. idda ediyorum bu demirören bikez daha seçilirse en ufak bir sportif başarısızlıkta isyan neymiş herkes görür. inönü stadı bu kez küfürsüz kibar gidin tezahuratlarıyla inlemez. o stad başına yıkılır ki yanında eşi oturuyomuş yok saha kapatılırmış hiçkimsenin dinleyeceğini sanmıyorum. yahu bu adamdan o kadar tiksinmeye başladım ki bu söylediklerimi kimse hakaret olarak algılamasın gerçek manada televizyonda yada internette gördüğüm zaman inanın tüylerim diken diken oluyor, midem bulanıyor. bu sezonki sportif başarısızlılada alakası yok. o şampiyonluk kutlamalarında standa çıkıp kutlamalara katılırkende tamamen aynı şekilde düşnüyordum. onu orda görünce coşkuyla izlediğim kutlamaları değiştirmek zorunda kaldım.

ceyhun dedi ki...

@lakerda

benim de bir an ulan! dediğim bir adam hikmet çetin.

fakat futbol zengin kesimin, özellikle gücü olanların üzerinde uğraş verdiği bir spor. şu anda demirören'in, murat aksu'nun siyasi duruş olarak hikmet çetin'den ne farkı var ki bu kadar muhalefet ediyorsun. al birini vur ötekine.

futbol üzerinden sistem çözümlemesi yapacak durumda değiliz malesef. demirören'in antep başkanı kızıl ile ekonomik, serdar bilgili dönemi yönetimin çakıcı ilişkileri ayyuka çıkmışken bir nato yöneticisi beşiktaşa başkan olamaz demek gözümüzün önündekinin farkında olmadığımız anlamı taşıyor ki öyle olmadığını biliyorum. fakat yapacak bir şey yok, bu konuda sütten çıkmış ak kaşık anlayışıyla daha önce sömürü imparatorluğunun krallığını yapmış başkanlara sahip olmamış gibi davranmamalıyız en azından hikmet çetin'e buradan vuramayız.

mevcut sistem buysa en iyisi de sanırım! hikmet çetindir. onun dışında medya hikmet çetin ismini afkanistan üzerinden kullanır derseniz -ki haklı bir endişedir- medya yemek yediği kaba işemez derim.

theotheo dedi ki...

@ceyhun

demirören'in antep başkanı ile ekonomik derken neyi kastettiğini söyle bilelim?

ki böyle bi ilşkisi varsa da sanane.

Sertug Ozgur dedi ki...

@ceyhun

Hikmet Çetin'in veya başka bir adayın siyasi düşüncesine göre başkan olup olmamasını sorgulamıyorum,yanlış anlaşılmasın.

Bir kişinin siyasi düşüncesi kulüp başkanlığı için kriterim değil, beni ilgilendirmez.

Karşı çıktığım, Hikmet Çetin'in siyasi geçmişinin kulüpteki sorunları çözebileceğine, başarılı olacağına dair referans verilmesi.
Ben siyasi geçmişinin başarılı olduğuna inanmadığımı ve o görevlerin kendisine birtakım ilişkiler çerçevesinde 'verildiğini' düşünüyorum.

Diyebilirsiniz ki adam politikacı neyini referans vereceğiz? Ben de yukarıdaki argümanlarımı tekrar öne sürüp, Hikmet Çetin Beşiktaş için ne yapmıştır, ne gibi görevlerde bulunmuştur diye sormak istiyorum? Kongre, yönetim, kulüp içi konularla yakından bir ilgim yoktur. Gerçekten bilmiyorum. Camianın ileri gelenleri ile yakınlığı dışında nasıl bir ağırlığı, hizmeti vardır? Ahmet Necdet Sezer veya Abdullah Gül'ün Beşiktaşlılığından farkı nedir?

Emrah D dedi ki...

tam olarak yeri burasi olmayabilir ama onemli degil ben burada theotheo'dan ozur diliyorum. Herkes dizlerini dovuyor Seba ne guzeldi diye, ulan tribunden evde gazeteden takip edenine neredeyse herkes kimi kucuk gruplar veya munferit kisiler haric kufurlu olmasa da seba istifa akimina kendini kaptirmisti. simdi hic biri ortalikta gozukmuyor.

skora gore takimi alkislayan/yuhalayanlar gibi bir guruh soz konusu malesef. theotheo en azindan goreceli olarak omurgasini korumus. ben su an seba ne guzeldi demiroren gidip x gelince super olacak diyen kisilerin bir sene sportif basarisizligin ardindan sonra vah vah demiroren yine iyiydi demeyeceklerinden emin olamiyorum.

Demiroren gider veya kalir. Aramizda kongre uyeleri varsa gider oyunu kullanir. Kalanimiza (ben dahil) cok afedersiniz bok yemek dusuyor malesef.

Sahsi gorusum klubun kisilerden bagimsiz profesyonel ve sorumlu bir sekilde yonetecek bir yapiya gecilmesi ve baskanin kim oldugunun pek onemi kalmamasi ama zaten bu mumkun bir hayal degil gibi gozukuyor. Hikmet Cetin bunu yapacak kisi mi, yoksa siyrilip gelen'in mantikli olabilecek komplo teorisindeki kisi mi bunu zaman gosterecek sanirim. Allah cumlemize sabir versin.

ceyhun dedi ki...

@theotheo

kuzey ırak'a yapılan doğalgaz ihracatında demirören ve kızıl'ın işbirliğini araştırırsan internetten bulabilirsin. bulamaya da bilirsin tabi.

sen demirören'in yeğeni falan mısın neden içine dert olmuş şekilde konuşuyorsun! benim derdim 8 milyon euroya çok daha iyi bir transfer veya 2 transfer yapılabilecekken(mesela fink yerine çok daha iyi bir ön libero alabilirdik) nedense antepten 3 milyon eurodan fazla etmeyecek tabatayı almamız, yok yere milyonları dökmemizdir. ne diyim...

@lakerda

yanlış anlamışım afedersin.

TA dedi ki...

iş adamlarından sonra siyasilerde bu işe girerlerde gelecekteki curcunayı düşünemiyorum.hikmet çetin le beşiktaş başkanlığını nasıl bağdaştırdın anlayamadım doğrusu.hiç katılmadığım bir yazı.hikmet çetin ve beşiktaş başkanlığı.yok artık.ama burası türkiye olur böyle şeyler:)

Kalten dedi ki...

Bir "Hikmet, yes we can!" yürüyüşü organize edelim, her türünden temaya uyar

Yorum Gönder

Ara