.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Haziran 2009 Perşembe

Mehmet Topuz Beşiktaş'ta

Detaylar daha sonra...

207 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 207   Yeni›   En yeni»
aamet jr. dedi ki...

6-7 milyon konuşulurken, Fener de işin içindeyken 5 milyona nasıl kapadık hayret. Futbolcu falan mı verdik acaba? Sonuç olarak iyi iş.

Ve antu kepenklerini indirir.:)
Sezarın hakkı sezara en az şampiyon olmuş kadar sevindim helal olsun yönetim.

EnisteKolaKoy dedi ki...

işte bu transfer politikasından bahsediyordum. yerlileri kalitelileştirme operasyonu :)

transfer sezonuna çok isabetli bir başlangıç yaptık. devamı da böyle olur umarım.

dumurlardayım şu anda. eğer doğruysa taş gibi bir orta sahaya sahip olma yolunda ilerliyoruz. beklere de adam alınırsa tadından yenmez olur.

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun, yakışır Beşiktaşıma!

delgado dedi ki...

topuz beşiktaş'ı istediğini her yerde dile getirirken levent erdoğan "yok öyle bişey alakası yok" diyince fena çekiştirmiştik adamı... geçen sene filip'in transferinden ders çıkarmışız, aferin tosunuma :) aferin yönetim.

asist time dedi ki...

hayırlı olsun. Soylenildiği gibi 5 milyon a alınmışsa çok uygun fiyata da alınmıs. Darısı Sezer ve Caner'in basına artık.

JeromeRothen dedi ki...

yerli futbolcu kalitesinin yerlerde olduğu beşiktaşta alınabilecek en iyi yerli oyuncu alındı.şampiyonluk sarhoşu yönetimden beklenmeyecek muhteşem bir transfer hamlesi oldu bu.buna benzeyen birde okan koç transferimiz vardı sevinçten zıplatan ama sanmıyorum ki sonları aynı olsun.4 yıldır aynı istikrarda çok iyi oynamaya devam ediyor topuz.hayırlı uğurlu olsun.

krasotkin dedi ki...

ortasaha koptu beyler =)

şimdi tek sorun bekler (iki sorun oldu sanırım)

carlito dedi ki...

Eğer 5 Milyon'un üstüne Serdar Özkan'ı falan da vermişsek iki kat daha fazla sevineceğim bu transfere...

Volkan dedi ki...

Yerli oyuncular arasından alınıp da ilk 11de oynayabilecek birkaç oyuncudan biri. Hayırlı olsun diyelim...

Sertug Ozgur dedi ki...

tebrikler yönetim. m.topuz adeta bir joker. bana kalırsa orta sahada daha faydalı olabilecek bir oyuncu kanada göre. Hem belli bir tekniği var hem de fiziksel özellikleri yerinde. Kafamdaki kadroya göre özellikle ciddi maçlarda delgado'nun mevkiinde yer alıyor, delgado gibi defansif yönlerini de aksatmaz.fakat 4-3-3deki bir nevi tello ve yusufun yerine de iyi alternatif olabilir. Kısacası psikolojik olarak da çok iyi bir transfer.

Umarım sezer öztürk, ismail köybaşı ve murat ceylan da alınarak önümüzdeki yıllara ambargo koyabilecek kaliteli yerli oyuncu atılımı devam eder.

asist time dedi ki...

caner erkin de sıra sanırım. Rusya da yabancı kontenjanı da indiğinden elden cıkarmaya calısıyorlar. Umarım onu da uygun bir fiyata almısızdır veya alırız.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

en kötü senaryoyu söyleyeyim. mustafa denizli beni her zaman korkutmuştur.

mehmet topuz beşiktaş'ın yeni sağ beki oluyor olabilir.

bu transfer mevcut oyun düzeninde delgado'nun yedek kalmasına yol açacaktır. ancak delgado yedek kalmaz.ve kalması teklif dahi edilemez. yok öyle bir şey. iyi oyuncu olduğundan değil. kesilemeyecek olduğundan.

delgado'nun gidişiyle ilgili bir haber çıkmıyor. bu bize bir fikir verir.

diğer bir alternatif holosko'nun yedek kalmasıdır. ben bu ihtimalin de güçlü olduğunu düşünmüyorum.

olası olan şudur, beşiktaş ya formasyon değişikliğine gidiyor yada delgado gidiyor. iki cambaz bir ipte oynamaz.

formasyon değişikliğine gidildiğinde, olabilecek tek alternatif -mustafa denizlinin şapkasından çıkardığı 3lü savunmayı saymazsak- 442 dizilişidir. mehmet topuz'un ideal yeri de sağ öndür zaten. holosko da ideal yerinde 2. forvet olarak gider. tello ideal yeri olan sol öne geçer. bu, tello'ya savunma yönünde verilen yeni bir sorumluluktur ve hücum yönünde inanılmaz işler yapmayan bir oyuncu için yeni savunma görevleri her zaman olumludur.

neticede yap-boz tamamlanıyor,

eldeki "mevcut" kadronun ideal dizilimi de şu oluyor...

rüştü

ekrem toraman sivok tello

topuz fink ernst delgado

holosko bobo

şu 6 yabancımız anca böle dizilir...

Strateji dedi ki...

Gelecek sezon da 4-3-3 oynayacağımızı varsayarsak, Ernst-Tello-Mehmet Topuz 3'lüsü nasıl bir performans gösterir bilemiyorum. Şahsen Tello'yu sol açıkta görmektense, sol içte görmeyi tercih ederim. Zira Tello hızlı, adam eksilten yapıda bir oyuncu değil. Sol açıkta Caner Erkin, Sezer Öztürk ve hatta Aydın Karabulut alternatifleri daha iç açıcıdır. Sağ açıkta da Holosko'nun olduğunu düşündüğümüzde, Mehmet Topuz'a sağ içten başka yer kalmıyor. Bu nedenle bu transfer, orta sahanın direncini düşürür mü, bence en çok ona dikkat etmek lazım.

delgado dedi ki...

allah allah transfer kesinleşmemiş sanırım? borsaya "transferin görüşüldüğü" bildirilmiş?

berthelemy dedi ki...

harika transfer. 5 milyon da makul fiyat. umarım sağ açık oynar ortaya çekmeyiz. klasik 4-4-2 oynarız. tello gibi her oyuncudan oyun kurucu yaratmaya çalışmayalım. kanattan kursun oyununu. tello da kanadında dursun. tello solda topuz sağda çift forvetle oyun kurucuya ihtiyacımız olmaz. 10 numara dönemi bitti artık zaten. magath gibi birkaç hoca hala tutuyor 10 numaraları. ortada ernstin yanına murat ceylan ya da sezer öztürk'le çok güzel takım olur. caner de gelsin o da güzel futbolcu.

Strateji dedi ki...

Ben Mehmet Topuz'un sağ beke konulmasını da yadırgamam. Arkada Mehmet Topuz, önde Holosko, muhteşem kanat organizasyonları izleriz. Srna'nın UEFA finalinde yaptıklarını hepimiz gördük.

T. Egemen Gul dedi ki...

Ideal kadro dedigin ucubik seyde Tello'nun sol bek, ve Delgado'nun sol açık oldugunu gormek beni seni futbol anlayaşınla ilgili dikkate almamam gerektigini bir kez daha gosterdi Jessie.

O bayildigin Nobre'nin de ideal 11'de olmamasi cok acaip olmus. Bazen kafan böyle gidip geliyo herhalde. Bu eksibesiktas sayfalarina 20 tane 11 yazmissindir, aralarindan en süperi bu olmuş. Çok iyi.

T. Egemen Gul dedi ki...

Conan O'Brien seyrediyorum. 15 dakika surdu yazmak yukardakini. Ama senin kadrolar gotunden sallamanin en guzel ornekleri gibi dakkalik seyler. Bilmem anlatabildim mi? Tartışma yaratmak istiyosun belki ama sinir bozucu bu. Sene içinde "ideal" dedigin bu kadroyla baska takimlarin karsisina ciktigimizda nasil futbol oynariz cok merak ediyorum.

Şu Bobo'yu gonderip Batuhan'i koysunlar bari de forvet arkasinda Holosko ve biri daha 3'lüye dondurur. 4-4-2 cok begenmedigim bir formasyon zira.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

boboyu yanlış yazmışım. zaten onunla 7 yabancı oluyor.

delgado'yu bugün arsenal kadrosuna koy arshavin'i, nasri'yi, rosicky'i oynattığı gibi sol önde oynatacaktır wenger.

delgado 4-4-2 oynayan bütün futbol takımlarında -eğer forvet değilse- sol önde oynar.

tigana'nın zamanında oynattığı gibi. tabi sen wenger'den tigana'dan daha iyi biliyorsun.

bir kadro sen yap ta senle taşak geçelim hadi

T. Egemen Gul dedi ki...

Buraya kadro yazmak sacma geliyor bana. O yüzden sana taşak geçme zevki veremiycem kusura bakma.

asist time dedi ki...

mustafa denizli nin soyle bir yapı dusunuyor olabilir;

*************Rustu***********

**Ekrem****Toramn**Sivok***Caner

*************Ernst**************

******Topuz***********Tello*****

**Holosko****************Delgado*

************Gudjohnsen!*********


Hakan
Sezer
Fink
Zapo
Nobre
Gokhan
Uzulmez

asist time dedi ki...

Gudjohnsen ileride oynar mı oynamaz mı bilmiyorum ama hoca Gudjohnsen'i cok fazla istediğini duymustum. Bu sistemde Bobo eger gidici ise olası Gudjohnsen transferinde oynayacagı tek mevkii forvet olarak gozukmekte.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tello'nun 4 sene boyunca sol bek oynadığından haberdar mıyız acaba? bak sen lisbon teknik direktörü de gerizekalı çıktı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

gudjohnsen'in orta üçlünün hücumcusu olarak oynatılacağını düşünüyorum ben. barcelona'da o pozisyonda oynadığı maçlar oldu. ama geleceğini de sanmıyorum.

Unknown dedi ki...

ya fink yazılmış ama inş gelmez tanıyan bilen var mı fink'i

okka dedi ki...

eğer doğru ise güzel transfer.caner erkini de alabilirsek ömer üründül değimi ile şahane kanat varyasyonları görebiliriz seneye.bir de bobo satılıp yerine daha etkili bir striker alınırsa takım daha dirençli olur.
kadro kurmak için biraz erken daha kimin gelip gideceği kesin değil.biraz daha bekleyelim ama 4-3-3 den biraz sapılacak gibi geliyor bana.

theotheo dedi ki...

sayın demirören gene yaptı yapacağını. aziz'in elinden kaptı yıldızı.

helal büyük başkan. bizi bırakma.

Sertug Ozgur dedi ki...

delgadoyu basel'deyken de biliyorum sol önde yardımcı forvet olarak oynuyodu. Burda soldan attığı o kavisli goller tesadüf değil. Adamın orda yaptığı en iyi şey o vuruşlardı. Bana göre de asıl yeri orası. Zaten en büyük yanılgı onu oyun kurucu gibi oynatmaya çalışmak.

gökhan dedi ki...

transfer sevindirici verilen para çok daha sevindirici. kayseri kafasını vursun duvarlara. zamanında 11e satmadılar şimdi 5e satıyorlar.

şimdiden kadro kurmak çokta doğru değil. tüm transferler bitsin sonra tartışırız. zaten yabancılarda ciddi değişimler olacağı konuşuluyor. antepten gelmesi muhtemel türk oyuncularda var. hemen kavgaya başlamayın derim.

delgado dedi ki...

@İsmail Arslan

her iki-üç yorumundan biri "içerde kaynaklarım var, istihbarat ediniyorum" mesajı taşıyor, sırf meraktan bir soru soracağım, sakıncası yoksa kulüple bu yakınlığının nereden geldiğini öğrenebilir miyim? inter'in sivok için 10 milyon dolarlık teklif yaptığını nerden öğrendin mesela? cevaplamak zorunda değilsin tabi, söyleyip söylememek senin tercihin...

norton dedi ki...

Ben de bu kadroyla cıkarsak zaten 3-0 maglup oluruz diyecektim.Mehmet Topuz joker bir oyuncudur,nerde forma verirsen orda oynar.Hee,verimin en yüksek oldugu yerde oynatalım dersek sag acık en iyi tercih olur.Zira,Besiktasımızda yıllardır sag kanat oynayanlar cakma kanat oyuncularıdır.Biz oyle bir nesiliz ki Niyazileri,Maldarasanuları,Zaferleri gormus neslin temsilcileriyiz.Kartalımızın kanayan yarasına pansuman etkisi yapacaktır.Jessie'nin de dedigi gibi Holosko da gercek yerinde Batuhanla(Bobo veya yerine alınacak finishingi 20 forvet) birlikte santrafor oynayabilir.Tello'nun sol kanatta oyun kurduguna bu sene sıkca sahit olduk.Sol beke de Caner Erkin takviyesi olursa tadından yinmez.

Bir de eskisi gibi 4-4-2 veya 3-5-2 gibi sistemlerin non-stop oynandıgı donemler tarih oldu.Hücuma cıkınca 4-3-3,savunmaya gecince 3-6-1 gibi mac icinde rotasyonun oldugu(G.saray'dan ornek vereyim.Kewell ve Arda'nın sık sık kanatları degistirmesi),sistemin guncellendigi anlayıslar daha uygun.Kaldı ki Mustafa Hoca da mac icinde takımın dizilisiyle oynamayı da sever.Jessie'nin takım kurgusuna Caner Erkin-Delgado degisikligiyle ben de katılıyorum.Su Fink'in yerine de Aurelio olaydı ya.

Snlasılan transfer sezonunda da liderligi kimseye bırakmayacagız.Caner Erkin,Ismail Koybası,Sezer Oztürk transferlerini hasretle bekliyoruz.

T. Egemen Gul dedi ki...

@Ismail Arslan

kadron çok iyi. Gerçekten desteklerim böyle bir formasyonu da oyuncu kadrosunu da, Delgado hariç tabi.

Delgado'nun oldugu yere Tello'yu cek. Cisse yada Fink'i Tello'dan bosalan yere. Boylece Ernst, Topuz, Cisse üçlüsü hem defansif açıdan hem de ofansif açıdan tatmin edici olur. Aradaki baglantiyi da Holosko ve Tello ile saglamlastirir, Batuhan'i da santrafor olarak degerlendirirsiniz.

Ayrıca ben illa sol kanat alalim demiyorum. Ibrahim bu yil benim hiç canımı sıkmadı. Geçen yili düşünüyorum da bu yil bayram gibiydi.

Tello'nun yerinin forvet arkasi oldugunu soyledik hep, yazdik.. Mustafa Denizli orada oynatsin diye dua ettik. Adam oynayamiyor. Ne "klasik kanat" oyuncusu olarak oynayabiliyor ne de sol bek. Demek ki Lizbon'daki da gerizekaliymis.

Volkan dedi ki...

Borsaya bildirilmiş.

http://civilikrampon.blogspot.com/2009/06/eksibesiktasta-yazmslard-bugun-yine-de.html

Gürcan Ulusoy dedi ki...

egemen mantıksal açılımlarına hayranım.

ismail arslan'ın yazdığı kadroda 2 adet beşiktaş'ın sahip olmadığı oyuncu var. benim kadromla aradaki bu temel farkı anlayabiliyor musun?

biliyorum benle polemiğe girip popüler olmaya çalışıyorsun ama tavsiyem, onun bunun kadrosuna katılıp eleştirmektense kendi fikrini koy ortaya çalış.

artık sıkıldım bu tavırlardan.

gökhan dedi ki...

"Ne "klasik kanat" oyuncusu olarak oynayabiliyor ne de sol bek."

kaç kere beşiktaşta sol bek oynadı da oynayamıyor diye damga vurdunuz?

norton dedi ki...

Mehmet Topuz da kücüklügünden beri Besiktaslıymıs,hem de ailecek..Lan bu 25 milyon olayı dogru galiba.Kendisi cok heyecanlı,sesi titriyordu.Simdiden Besiktas forması icinde hayal ettikce yüregim kıpır kıpır ediyor.Sampiyonlar Ligi'nde ceyrek final iyi bi kurayla hic uzaklarda degil.

T. Egemen Gul dedi ki...

@Gökhan
oynatilmaya calistigi sezon gecen yildi. Ben de geçtigimiz yila dayanarak oynayamiyor diyorum.

Onunde Ibrahim Uzulmez'in oldugu zamani hatirla. Adam psikolojik olarak o tarafta oynadiginda negatif etki yapiyor butun takima. Ileri cikiyor geri donmuyor vs vs..

@Jessie
bak abicim, Gudj dedim mi ben?! Batuhan dedim. Caner kalıyor geri. Onun da 2 senedir bahsi geciyor. O olmazsa Ibo olur diyorum. Ismail Arslan'i destekledim ama eksikligini de soyledim.

Insanlari muhatap aldikca kendilerini önemli sanmalari var ya, işte ben buna gülüyorum..

Sertug Ozgur dedi ki...

arkadaşlar çoğu kişi caner erkini istiyor ama ondan gereken verimi alabilir miyiz? Her ne kadar hemşerim olsa da manisadaki sakatlığından sonra eskisi gibi olamadı ilk zamanlar. rusyadaken de takip edemedim ama pek göz önünde değil, takip eden arkadaşlara güveniyorum. aslında ismail köybaşını ısrarla istesem de ideal solbek çağlar birinci bana göre. Özellikle ciddi maçlarda defansif olarak aksamaz fakat caner ve ismailden şüpheliyim. Onlar biraz daha sol açık gibi gözüküyor. Zor bir seçim bence ismail oldukça hot prospect gözükürken defansif yönden aksayabilecek, çağlar daha bi ideal ve hazır ama belki de vasatı aşamayacak, caner ise kapalı kutu olarak gözükmekte

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

@ delgado

yorumları bastan okumanı rica ederim ;

burada yorum yapan bazı arkadaslar ve yorum yapmayanlar içerisinde de beni tanıyan arkadaslar vardır ben ne içerden kaynaklarım var cumlesini kullandım ne de istihbhrat gibi sacma sapan kelimeler kullanarak kimseyi kandırmamışımdır.

Ne duyduysam zaten zamanında soylemişimdir kimde oldugunu da bastan diğer topicleri de okuyabilirsin;

Sivok icin de Inter takımı gibi herhangi bir takım ismi de soylemedim.

Bu blogda yazdıgım isimleri de soylersek;

2.yarının ortasında Sinan Engin dillendirmişti Sivok'un Avrupa'dan 10 milyon luk teklif aldıgını

Pizarro ismini yazmıstım buraya Ali Aydın 24 muhabiri soylemişti

Gudjohnsen haber 1903 yazarı ve klube yakın isim Ruzgar Sagnak soylemişti

Caner Erkin de M.Topuz transferini sabahdan soyleyen bir arkadas soyledi.

yani bu tur dialogları pek sevmem ama farklı bir lanse etmen hosuma gitmediği icin acıklamak istedim.

son olarak da jessie nin de belirttiği gibi Delgado sorunsalı. Ne kadar verim verecek butun bir sezon bunu konusucaz gibi bir his var.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hangisi daha uygun şartlarda alınacaksa o alınsın.

ismail'in savunma yönü zayıf. bizde daha da ortaya çıkabilir bu yönü. antep'in yediği bazı gollerde öyle komik işler yaptı ki...

ama ben olsam yine de ismail'i tercih ederdim. neticede savunma biraz da bilgi işidir. öğretilir.

çağlar daha kalçalı ama daha düz oyuncu. köşeleri daha belli bir oyuncu.

caner sanki biraz savruk geliyor. daha deli dolu. ve sanki bana maliyeti daha yüksek olacakmış gibi geliyor.

gökhan dedi ki...

@T. Egemen Gul

geçen sezon ertuğrul sağlam telloyu bekte hiç oynatmadı yahu. bu sezon başında beke çekti, sonra basın baskı yapınca her zamanki sindi ve orta sahaya koydu.

ancak bana kalırsa beşiktaştaki en iyi performansını bekte göstermiştir. çok iyi bir hücum beki olabilceğini düşünüyorum. geçmişinde de bek oynamışlığı var zaten. birde sağ önde fena değildi ama orada holosko varken gerek yok.

neyse konu mehmet topuz. iyi transferdir, en etkili olacağı bölgede sağ içtir.

T. Egemen Gul dedi ki...

@gökhan

Belki de aklımda yanlış bir izlenim oluşmuş bu şekilde ama Tello'nun daha verimli oldugunu dusundugumuz yerin forvet arkasi oldugu gerçegini değiştirmiyor bu.

delgado dedi ki...

@ismail arslan

direkt olarak istihbarat alıyorsun demedim farkettiysen, istihbarat alınmış havası taşıyor dedim.

sivok için kulübe 10 milyon dolarlık teklif götürenin inter olduğunu söylemedin belki ama "sivok geldiği lige yine gidebilir(bunu demiş olduğundan emin değilim, aklımda öyle kalmış", "samuel'i kesemez ama burdisso'dan iyidir" gibi kullandığın ibareler teklifin inter'den geldiğine işaretti. internette bu 10 milyon dolarlık teklifin araştırmasını yapmış lakin bulamamıştım, sinan engin'in de denizli'nin gelişiyle beraber kulüple ilişkisinin tamamen kesildiğini sanıyordum, yine onun bağlantıları olabilir ama bu sefer de nerde-kime konuştuğunu duymak isterim.

benim mi bilinçaltıma öyle yerleşmiş bilmiyorum ancak burda dillendirdiğin transfer haberlerini çok kesin bir dille yazdığın hep aklımda kalmış. cümlelerinde rivayet birleşik zamanını daha çok kullanmanı tavsiye ediyorum, böylesi daha iyi olur ;)

carlito dedi ki...

Bu arada M.Topuz kendisine kapalı olan milli takım kapısını bize gelerek tamamen kapatmıştır...

Terim artık adını bile geçirmez...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sivok ve 10 milyon dolar meselesinde bence bir yanlış anlama var. ben de bir çok defa dinledim sinan engin'i. orada, sivok'u göreceksiniz 10 milyon dolarlara eurolara satacaktır beşiktaş kulübü.. gibilerinden konuşuyordu. isteyen var anlamında söylemiyordu.

ben "sivok" ve "10 milyon dolar" laflarını duyunca direk onu hatırladım. belki ismail arslan sinan engin'in bir başka yerde bu açıklamasını dinlemiş olabilir bilemem.

tabi sinan engin'in açıklamalarını dikkate almamak lazım o da ayrı. kafasına eser, konuşur.. maalesef

delgado dedi ki...

caner'in manisa'da sol açık oynadığını hatırlıyorum, gerçi pek izlememiştim ama genç milli takımdan falan haberlerini duyuyorduk... cska'da sol bekte oynuyor sanırım, defansif yönü gelişmiştir diye düşünebiliriz ama ben de jessie gibi düşünüyorum bu konuda. yine de sağlayacağı müthiş hücum katkısı, yerli olması büyük bir avantaj olur. kaldı ki bizim ibo'dan çook daha kötü durumlarda olacağını sanmıyorum hiçbir zaman, savunma yönünden. ismail ise anca "alternatif" olabilir, atouba gelsin isterim ama olmazsa "sağlam bek" seçeneğimiz bir çağlar var sanırım yerli. sade ve mevkiinin görevlerini bilen yapısı hakan balta'yı hatırlatıyor, o tarz bir adam varken sağ bekte daha "deli dolu" bir adama şans tanıyabiliriz, mehmet topuz gibi ekrem gibi.

Caner hiç Türkiye'de sol bek oynamadı ki zaten.Zico gitti sol bek oynattı adamı.Caner ve İsmail'i sol bekte oynatacaksak bence hiç almayalım tello ikisi kadar sol bek oyna(yamaz)r.
Sol beke bir yabancı alınmalı.Bayern'li Jansen kiralanabilir.En kötü benjamin button'umuz deli ibrahim var.Adam yaşlandıkça daha iyi oynamaya başladı.Ben hala yerli sol bekler içerisinde en iyisinin deli olduğunu düşünüyorum.Ama şampiyonlar ligi için yeterli değil tabi ama caner ve ismail'le daha kötü facialar yaşayabiliriz cl'de.Sol bek kesinlikle yabancı olmalı.

Sertug Ozgur dedi ki...

jessie sol bek yorumlarına aynen katılıyorum.

tello sorunsalına da kendi çapımda bir yorum yapıp kapamak istiyorum. İlk geldiği sene ilk maçlarında sol bek oynamıştı ve orjinal mevkii de orasıdır bana göre. Bir nevi roberto carlos gibi uzun paslarda etkili, top hakimiyetiyle sol bekte rahatlatıyordu bence. Fakat önünde ibo gibi biri durunca öne çekildi orada da kanat özelliği olmadığı için çok vasat bi görüntü çizdi. Fakat bir röportajında hatırlıyorum ben sol bek oynamak istemiyorum demişti,ilginçtir. Zaman zaman sol iç oynayabilir ama sezon boyunca o mevkiyi götürecek biri değil bence. Bence denizli onu joker olarak çoğu maçlarda farklı mevkilerde oynatacaktır fakat sol bek hariç.

gökhan dedi ki...

gökhan gönülde fb ye sağ açık diye gelmişti. görüyoruz şimdi performansını. hemen yaftalamayın ismaili caneri bekte oynayamaz diye.

birde yabancı bek gelsin diyorsunuzda yabancı sınırını düşünerek söyleyin şunu. transfer sezonu bitmeden konuşmak zor ama eldeki oyunculara bakarak yabancı bek lüks olur.

asist time dedi ki...

@ delgado
bende ne yazdıgımı biliyorum hatırladıgım kadarıyla o gunu sivok a 10 milyonluk teklif yapıldıgını ve elimizde tutmanın zor olacagı gibilerinden bişey soylemiş olmam lazım.

Sinan Engin de ne zaman oldugu tam hatırlamıyorum ama bir tv programında lugano nun lazio ya gideceği zamanlar da idi tam lugano tartısılırken muhabbet sırasında sivok a kesin bir dille teklif geldiğini belirtmişti.

blog u takip etme donemim proje donemime denk geldiği icin kodlarla filan ugrasmaktan cumle zaman yapılarına fazla dikkat edemiyorum :) kafa dagınık ne yaparsın. Ama artık ederim.

asist time dedi ki...

zaten caner zhirkov ile arkalı onlu oyanmıyorlar mı ?

Gecen sezon hiç cska macını izlemedim ama

Bellamy. dedi ki...

topuz'un transferi hepimizi mutlu etti sanırım yeterince. orta üçlünün sağ önünde topuz'un sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum ben. defansif ve ofansif yönüyle orayı kaldırabilecek ender türk futbolculardandır.

tello'nun bek oynatılmasını da istemiyorum, sezon planlaması buna göre yapılmaz zaten. beşiktaş'taki bek performanslarından örnek veremeyeceğim fakat onu ilk izleyip hatırladığım şili milli maçında 5li savunmanın solunda oynamıştı ve performansı iyi değildi. fiziği bek oynamaya elverişli değil, orta 4lünün solunda oynarken bile savunmaya yardımı çok kısıtlı oluyordu, yalancı pres yapıp bırakıyor.

sol bek kadar bi sağ bek de alınması taraftarıyım son söz olarak. ekrem, serdar kurtuluş, mehmet topuz yetmez mi derseniz asıl mevkisi sağ bek olan bir adamı bin kez tercih ederim derim.

delgado dedi ki...

@gökhan

demek ki gökhan'da bir sağ bek potansiyeli varmış... zico da bunu görmüş oynatmıştır ama ismail'i izlediğimiz için böyle düşünüyoruz biz... hiçbir zaman ideal bir bek olamaz demek yanlış olur ama şu an gelirse tak diye yerleşemez 11'e, yerleşmesi facia olur. eğer kendini savunma yönünden geliştirir ve fiziksel gelişimini de tamamlarsa değişmez elemanımız olur tabi, ben zaten kendisinin alternatif olarak kadroya katılması taraftarıyım... caner'i de cska'daki en az 2-3 maçını izleyen biri değerlendirse en azından bizim değerlendirmelerimizden daha sağlıklı olur tabi, haklısın.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hesabı bir başka noktadan yapmak lazım. beşiktaş 11'inde 5 adet türk pasaportu oynatma zorunluluğu var.

1-rüştü
2-toraman
3-mehmet topuz
4-?

temel problem budur. ben 4'e nobre'yi yazarım. şu şartlarda kalan en iyi yerli oyuncumuzun uğur inceman olduğunu düşünüyorum.

ben olsam.

rüştü

X Toraman Sivok X

Topuz Ernst İnceman Tello

Holosko Nobre

...

beklerden birinin ekrem olduğunu düşünelim. diğer beki yabancı alsak ya nobre'yi yada inceman'ı ortasahada zorunlu kılmak zorunda kalıyoruz.

bir yandan da 3 türk oyunculu savunma hattı ne kadar güven verir emin değilim

ekrem toraman sivok caner

diyelim. bu da "sağlam" bir dörtlü olmuş olmuyor. şu savunma kurgusuyla beşiktaş'ın topa sahip olan, topu yönlendiren bir takım olması lazım. topu rakibe verirsek, şu savunma oyuncularıyla sıkıntı yaşarız.

ayrıca ben, ekrem'in de bek olarak düşünülmesi taraftarı değilim kesinlikle.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

cska geçen sene 3-5-2 oynuyordu. caner zaten yoktu geçen sene. bu sene 4lü oynuyorlar, zhirkov arkada, caner önde biliyorum ben...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

http://www.football-lineups.com/footballer/10446/


son 4 maçtır sol bek oynuyor. ondan evvel sol açık gibi

delgado dedi ki...

şerefsizim bakmıştım şimdi football-lineups'a, hayret jessie'nin aklına niye gelmedi dedim hatta başta, önce davrandın :) ondan evvel pek forma şansı bulamıyormuş aslında, yeni yeni oynamaya başladığı dönemde sol beke monte edilmiş gibi...

asist time dedi ki...

@ jessie

1-rüştü
2-toraman
3-mehmet topuz
4-?

bence 4. isim rotasyona gore belli olacaktır.

Ya Toraman sag beke kaydırılıp ortaya Gokhan Zan

Ya da Ekrem sağ bekte gorev alacaktır.

------------------Rüştü------------
Serdar(Ekrem)-Toraman-Sivok--Jansen
Topuz---------Ernst--Borowski-Tello
---------------Bobo--Nobre-----

Fink-Holosko(+2)

Yukarıda gördüğünüz kadrodaki gibi sol bek için gayet de yabancı alınabilir.Şu kadro kesinlikle hayal değil.Ayrıca bek için yabancı kontenjanı harcanır mı demeyin.Fenerin daum döneminde ve zico dönemindeki avrupa performansı ortada.Bu sene R.Carlos ve Gökhan Gönül bizde olsaydı bobo ve nobre'nin attığı goller katlanırdı ama onlarda da kafa atacak forvet yok.

gökhan dedi ki...

ispanyol basınında ibrahim kaş türkiye ye dönebilir diye haberler çıkıyor. geri gelsin sağ bekte oynasın, sol bektede ismail(yada caner) oynasın. bu şekilde ofans/defans güç dengesi de kurulmuş olur. orta sahada falan gerekli sertliğide kurarsan çokta sıkıntı olmaz bek konusu. ali tandoğan oynadı bekte yahu sıkmayın o kadar canınızı :)

birde holoskonun çift forvet formasyonunda oynamasına tamamen karşıyım. rakip defans içinde kaybolur gider. ileri 3lünün sağı yada 4-2-3-1 in sağı beşiktaşa en faydalı olacağı yerdir.

Sertug Ozgur dedi ki...

aslında eldeki mevcut yabancılarla ideal ve sürekli bir ilk 11 kurulamaz. Delgado ve tello gibi mevkisi belli olmayan adamları göndermezsek denizli sezon içinde rotasyon yapıp duracaktır. Ekrem,delgado,tello,toraman,holosko,serdar özkan jokerlerle dolu takım. Bir de bunlara topuz eklendi. topuzu da sene boyu bol bol tartışacaz gibime geliyo nerede oynar diye. Serdar kurtuluş maalesef beni hayal kırıklığına uğrattı. Hep gözümde ideal bir sağ bek olabilir ihtimali vardı ama malesef olmadı olmayacak. Ekrem de kesinlikle sağ bek değil, en iyi yeri bana göre sol açık.

Ayrıca sivoklu bir defans da bana hiç güven vermiyor..

Bellamy. dedi ki...

ali tandoğan'ın da beşiktaş'a en faydalı olduğu dönem sağ açık oynadığı dönemdi. ricardinho'nun paslarıyla iyi oynayıp 2-3 gol attığı bi dönem hatırlıyorum fakat ali tandoğan gibi ekrem gibi geçtim ofansı, defansı bile soru işareti olan beklerle yola çıkmak hatadır. sene içinde toraman'ı 50 kere sağa kaydırıp durursun yoksa.

gökhan dedi ki...

bu arada yabancı beke tamamen karşı değilim yada alınırsa takıma giremez demiyorum. alınabilecek ve yeterli yerli alternatifler varken yabancıya gitmek lükstür diyorum. başka mevkilerde, takımın gücüne direk etki yapabilecek yabancılar istiyorum. ne bileyim orta sahaya rochemback ı alalım mesela. yada çok iyi bir stoper yada santrafor vs.vs.

isteklerim bitmez, doyumsuzumdur...

asist time dedi ki...

@ jessie

son yazdıklarını tekrardan okudum. Nobre konusunda hele ki topuz transferinden sonra cok haklısın.

Takım da topuz transferi ile beraber cok farklı rotasyonlar kursak da artık cok saglam bir orta sahamız var; Ernst*Tello*Topuz

Bugun bir de hido lakers ı da devirdi değmeyin keyfimize

Gökhan dedi ki...

söylenen fiyatlara aldıysak pahalı sayılmaz.bonservisine daha az vermek istesek fener kapardı çünkü.ligdeki en iyi ve ne yapacağı az çok belli olan türklerden biri belki de ilk sıradaki.bir çok yerde oynayabilecek olmasıyla da birlikte sevindiğim bir transfer oldu.
tello için de en begendiğim maçları gecen senenın basında uzulmez cezalıyken sol bek oynadıgı maclardı.ama bu senenın basında iyi degıldı sol bekte.zaten mustafa denizli olduğu sürece tello nun sol bek oynaması imkansız bence.

marpione dedi ki...

iyi hoş da ntv'de menajeri "biz anlaştık şimdi kayseri başkanından anlayış bekliyoruz" diyor.

nedir olay emrivaki yapmaya mı çalışıyorlar acaba kayseri'ye? henüz kayseri ile anlaşmadan mı açıkladılar acaba?

Noat Samisa dedi ki...

Topuz her açıdan değerli, hele bir de üçlü orta saha sahibi bir takım için çok daha değerli. Bundan iki yıl evvel daha bi' iç oyuncuydu, şimdilerde biraz daha az çalışıyor sahada. Hedef büyüyünce rolü törpülenir, umarım bunun farkına varır. Sezonun ikinci yarısı Ernst'e emanet ettiğimiz yere geldi Topuz, Ernst de esas yerine geçti. Sol içe de savaşkan bir oyuncu bulmalıyız, meziyetleri çok iyi olmasa da olur. Fink kötü olmaz gibi ama bonservis vereceksek en az £5 milyon daha çıkmalı kasamızdan. Sol iç-Ernst-Topuz orta sahasının olduğu bir takımda kafadan iki adam yersiz kalır: Tello-Delgado. Maç-maç sol önde bu ikili kullanılır, hatta bir de Yusuf var. Sol kenar için üç adamımız var yani. Sağ kenar Holosko, forvet Bobo; ya da bir başkası. Tello ya da Delgado'nun mutkala maç başı kuübede olacağı düşünülürse geriye maçına göre tercih yapmak kalır. Stoper ya da forvet ya da orta saha
Tello'nun sol bek oynaması da mümkün, sol iç oynaması da. Her açıdan harika bir hamle olur. Maçına göre Topuz da bek oynar, her açıdan heyecan verici bir hamle.

gökhan dedi ki...

sol iç için illaki sol ayaklı adamda şart değil. murat ceylan yada takım içinden zorlarsak uğur incemanda o bölgeyi kotarabilir.

topuz-ernst-ceylan
holosko-bobo(yada x)-y

kadro böyle olursa y'nin yaratıcı bir adam olması şart. delgado/yusuf tellodan çok daha faydalı olur. coşup özeri alabiliriz tabi ama o kadar ileri gidemeyiz gibime geliyor.

eldeki oyuncuların çok yönlü olmasıda ayrı bir avantaj. denizlinin bokunu çıkarma olasılığı olsa da sezon içerisinde faydalı olacaktır bu olay.

Delgado gitmeyecekse ve de Fink gelecekse naska transferle kadro sisirmeye gerek yok. Su an 3'lu ortasaha ve 3'lu ileri ucun 2 kanadi icin inanilmaz alternatif sahibiyiz. Ernst garanti zaten, Ernst'in yanina Tello, Topuz, Fink, Inceman yeter. Ileriye Tello, Delgado, Yusuf, Holosko rotasyonu var. 2'li ortasaha oynayacaksak zaten 2 icin Ernst-Fink-Inceman kombinasyonu var. Geriye kalan 3'e 5 adam kalir. Klasik 4-4-2 oynayacaksak zaten kadro hazir.

Ozer'mis falan konusmayalim o yuzden. Fink gelmezse Murat Ceylan alalim, yerli dolsun kadro, beklere de ister yerli, ister yabanci, ister uzayli; ama iyi adam alalim.

Jokond dedi ki...

"çağlar daha kalçalı ama daha düz oyuncu. köşeleri daha belli bir oyuncu.

caner sanki biraz savruk geliyor. daha deli dolu."

jessie, bunları okuyunca et reyonundan bonfile seçesim geldi. of lan mangalda böyle cızır cızır. acıkmışım galiba?

usta naptın, bonfile zaten yağsız dana etinden değil mi, mangala atıp iyice kurutacan.. halbuki mis gibi tavada kızart işte.. o değil de ben de acıktım baya, açıkta mekan bulmak lazım..

theotheo dedi ki...

hacı yapta yiyelim, 3.4 senedir mangal eti yiyemiyorum. para yok:))

"10 gundur Fenerbahce kulubu ile gorusmelerim suruyordu. Fakat Besiktas kulubunden gelen teklif daha samimi ve daha icten buldum. Tabii ki ailece Besiktasli olusum tercihimi bu yonde etkiledi."

Mehmet Topuz

theotheo dedi ki...

@shelbyl

bence demirören istifa etsin. o kadar şampiyon oldu paraları saçıyo etrafa?

ne dersin?

o değil de beşiktaş son 1 yılda tüpçüye rağmen iyi işler yapıyor, insanı şaşırtıyor.. ama gün gelip yeniden patlamaya başlarsa da fazla şaşırmamak lazım, gazı doldurdun mu patlar çünkü tüpler..

Buraksem dedi ki...

beyler bobo gitti siz hala ne bobosundan bahsediyorsunuz?? bu takıma özer den ziyade caner cuk oturur, bir de orhan sam derim ben..şu gökhan cam ı haraç mezat satıp hemen almak lazım orhan sam'ı...

shelbyl bobo'dan naber? hiç konuşamadık o mevzuyu senle, çıkardın mı formayı?

jtr dedi ki...

ben özellikle mehmet topuz un aksanına bittim :)
lig tv ye telefonla yaptıgı açıklamada heralde 10-15 defa "abi" dedi spikere :) kendisine polat alemdar'ın dublajcısını şiddetle tavsiye ediyorum

Sertug Ozgur dedi ki...

valla ibrahim üzülmez konuşunca topuzun yanında filozof gibi kalıyo. ben topuzu almancı sanardım eskiden hem konuşma hem de o saç stili fln:). ntvsporda da paso abi deyip durdu:)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben orta üçlü hücumcusu olarak topuz'a yaratıcı yönünün eksikliği nedeniyle şüpheli bakıyorum. sanki bana kurulmuş bir oyuncu gibi geliyor. alacak, geçecek orta yapacak veya şut çekecek.

bu yaratıcı eksiklik rodrigo tello da da mevcut.

kadrodaki tek yaratıcı oyuncu matias delgado gibi duruyor. onun da alex de souza seviyesinde olmadığı malum.

işte o yüzden orta üçlüye ricardinho gibi bir adamı monte edip, ricardinho'dan alacağı paslarla sağ kanadı harmanlaması daha iyi olur gibi geliyor.

mehmet topuz'un atacağı arapasına hareketlenen filip holosko cümlesi bana olası gelmiyor. yada alacak topuz, 40 metre ters tarafa top atacak...

umarım ben yanılırım. umarım mustafa denizli karmaşayı değil, sadeliği seçer. oyuncuların görev tanımları belli olur.

@theotheo

Sana Demiroren ile ilgili laf atan adam Egemen, sen hedefi sasirmissin.

Ayrica Demiroren'in son 6 aylik donemdeki olumlu icraatlerinin daha onceki olumsuz icraatlerini (hani sana sordugum ve hicbir zaman cevap alamadigim) unutturacagini saniyorsan yaniliyorsun.

Biz onyargisiz insanlariz; basariyi takdir eder, sacmaligi yereriz. Demiroren, barkovizyon gosterisinden beri bir olumsuz icraatte bulunmamistir (Hentbol takimina kol saati primi haric.) Eger bu yeni cizgide ilerleyecekse kabulumdur. Fakat ilk sacmalikta ben sana "Theotheo naber, Demiroren bunu yapti gene??" demeyecegim. O da uslup farki olsun. Buradaki insanlar kimin ne yapmaya calistigini anlayacak zekadalar keza.

@del piero

Bobo'yu Galatasaray ve Denizli maclarinda izlediysen eger, formayi neden cikarmadigimi da biliyor olmalisin. Ha, kendisi Olympiakos'a gidince cikaracagim, orasi ayri. 13 rakamini severim gayet.
-----------------------------------
Soru sorulunca cevap vermeyen, kafasini kuma gomen; sonra birden cesaretle ortaya firlayan tum insanlara benden selam olsun. Bende bu Eyyub'un sabri oldukca, cok egleniriz burada. Kalin saglicakla.

delgado dedi ki...

@jessie

topuz gayet ters toplar ve güzel ara toplar atabilen oyuncu. kayseri'nin maçlarını izlediysen görmüşsündür. oyunu çok güzel açıyor hele.

üzülerek söylüyorum ki fabian 5 ayda delgado'nun 3 senede verdiğinden daha fazla hücum katkısı verdi neredeyse. illa milimetrik pas atan oyunculara ihtiyacımız yok, kontra atağa kalktığımızda hemen ileriye fırlaması gerektiğini bilen bir ortasaha oyuncumuz olsun yeter. tello zaten şefi olur beşiktaş'ın.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

topuz, tello, ernst üçlüsünün başarılı olması için beşiktaş'ın bir futbol takımı gibi oynuyor olması lazım.

savunması ayrı telden, hücumu ayrı telden çalarsa 4-1-5 e döneriz çok rahatlıkla.

büyük maçlarda bu yıl olduğu gibi inanılmaz zorlanırız.

beşiktaş'ın tello ve topuz'un savunma eforunu minimize etmesi gerekir. bu adamları ernst gibi deli danalar gibi koşturursak sıkıntı yaşarız.

bunu yapabilmek için de savunma blogunun öne çıkması gerekir. bunu yapabilmek için de %100 adam markajından vazgeçmek gerekir.

ayrıca...

fink nereye gelecek?
delgado nerede kalacak?

delgado-tello birbirlerinin mi alternatifi olacaklar? gibi sorular gündemden düşmeyecek şimdilik.

galatasaray - fenerbahçe - trabzonspor - sivasspor - kayserispor - bursaspor -ankaraspor düz 4-4-2 oynayan takımlar. tüm bu takımların -nisbeten iyi takımlar olmalarından öte - bize ters gelmesinin bir anlamı olmalı.

delgado dedi ki...

zaten ortasahada tello-ernst-topuz üçlüsü olacak diye bir şey yok.

çok mantıksız bir üçlü olur bana göre de. ernst'in yanına cisse gibi savunma bilgisi yüksek olan bir oyuncu lazım, fink'in gelmesini istiyorum nedense.

AQ-47 dedi ki...

@delgado

Neden olmasın? Topuz joker, bu sene Cisse'nin yaptığının kat be kat fazlasını yapar, üstelik yanında Ernst gibi bir adam var, ki o adam ruhsuz Cisse'yi bile şahlandırdı. Ama şunu da söyleyebiliriz:

Kale :Rüştü
Defans:Toraman(Zan), Ekrem (Kurtuluş), Sivok (Zapo), Caner (Üzülmez, Aydın)
Orta saha: Holosko, Topuz (İnceman), Ernst (Cisse), Tello
Forvet: Bobo (Nopre), Batuhan

AQ-47 dedi ki...

Tabii Erkan Zengin'i hiç saymadık sağda alternatif, nedense bu çocuk hiç düşünülmüyor...Bu arada bu sene eski Fenerli kimi alacağız acaba? Aurelio olmasın :)

repLanigre dedi ki...

adam lig tv telefon baglantisinda hayatimda gormedigim lig tv spikerine abi abi abi diyor, toraman gibi kaporta havali, ama konusmayi bilemeyen bir arkadasa daha sahip olduk sanirim. ne abisi ulan memleketi sallamişsin transferinle :)

themex dedi ki...

hani iyi güzel herkes 11lerini kurmayi baslamiş bu transferle de neden fotomaç tadında 11ler kurulmuş onu anlamadım. kimisinde Gudjohnsen, kimisinde Borowski.. heyecanlandırmayin bizi genç yaşta :)

T. Egemen Gul dedi ki...

topuz-ernst-(?)
holosko-tello
batuhan..

? = yusuf ş
? = cisse (artik gitti galiba)
? = fink
? = serdar kurtulus
? = sivok
? = uğur
? = erkan z

? = murat c. (olur mu olur)

bence problem yok.

T. Egemen Gul dedi ki...

? = necip var bi de paf'tan..
:)

marpione dedi ki...

Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma, Mehmet Topuz’un Beşiktaş ile anlaştığı yönündeki habere ilişkin, "Mehmet Topuz’dan vazgeçmiş değiliz, henüz Beşiktaş ile masaya oturmadık" dedi.

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1103172&Date=05.06.2009&b=Kayserispor%20Genel%20Menajeri:%20Mehmet%20Topuzdan%20vazgecmis%20degiliz&KategoriID=14

delgado dedi ki...

@aq-47

pes oynuyorsak neden olmasın tabi, doğru.

bir cisse'nin aldığı altyapı eğitimine, on yıllardır oynadığı pozisyona bak, bir de topuz'un zank diye ortasahanın ortasına veya sağ beke konulduktan sonra ne getirebileceğine bak.

theotheo dedi ki...

bir de aurelio transferi tam bomba olur beyler.

shelbyl, soru sorulunca cevap vermeyen tanımını benim için mi kullandın? farkına vardığım hiçbir sorunu yanıtlamaktan kaçınmadım şu ana kadar, gözümden kaçmışsa kusura bakma..

Alper dedi ki...

Rijkaard, Galatasaray ve Kadro Belirsizliği'ne dair kısa yazım: http://onbirartibir.blogspot.com/2009/06/rijkaard-tamam-ama-kadro.html

Bir transfer post'u yoktu o yüzden buraya yazdım.

Yok del piero, sen degildin o.

Ayrica Aurelio'nun ameliyat sonrasi durumu nedir biliyor muyuz?

asist time dedi ki...

@brokoli

Bir besiktas lı olarak rijkaard ın gelmesine cok sevindim. Turkiye liginin prestijini ve kalitesini en az 2-3 basamak arttıran bir transfer.

Bir de galtasaray yoneticisi Haldun Ustunel'i de tebrik etmek gerekir. Cok basarılı bir yonetici sadece transferlerde degil normal işini bilmiyorum ama erkek bayan basket macı futbol macı demeden takımının her zaman yanında.

kayserililer eşşek pazarlığına çevirdiler yine işi.

AQ-47 dedi ki...

@delgado

ben Topuz'un hırslı, istekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Bu sene biraz hedefsiz kaldığı için sanki öyle değilmiş gibi göründü. Bir de Ernst'e çok güveniyorum, yanındaki adamların kapasitelerini zorlamalarını sağlıyor. Cisse geldiğinde çok umutlanmıştık ama kısa zamanda gördük ki silik bir oyun tarzı var, motive olması güç, isteksizse hiç izlenmiyor. Herneyse, Topuz takımdaki gedikleri kapatmada önemli bir yerli transfer, ama bunun üzerine bir de Aurelio gelirse...Yıkılır bu lig önümüzdeki sene...

T. Egemen Gul dedi ki...

Yapilan son aciklamalar neticesinde aynen aktariyorum..

Kayseri ve Fener kulüpleri bonservis konusunda anlasma sagladilar. Fenerbahceli yöneticiler yaptiklari aciklamalarla Besiktas yöneticilerine sadece güldüklerini söylediler.

Gerçek bu. Şaka yapmiyorum.

berthelemy dedi ki...

bir demirören beceriksizliği daha. gitsin su içsin üstüne.

T. Egemen Gul dedi ki...

Bir kulubun sozlesmesi devam eden bir futbolcusuyla anlasmak icin once kulupler anlasir. Etik degildir futbolcuyla anlasip açıklama yaptırmak. Fener'in elinden aldık diye sevinmek su an bizi aptal gibi gosteriyor. Bunun sorumlusu da bu yönetim ve yöneticilerden başkası değil. Istifa etsinler demiycem, yavşaklık olur bunu söylemek ama bu yapilanlar gerçekten çok komik. Takım ne kadar başarılı olursa olsun böyle yöneticiler sayesinde kazanilan psikolojik etkenlerin hepsini kaybedersin. Aferin Tüpçü. Tatili yarida kes yine Kayseri'ye git. Bakalım Fener'in 5 Milyon Avro + Gokhan Emreciksin teklifini 8'e mi 9'a mi cekeceksin. Yazık.

Bu saatten sonra almak istesen alamazsin anlasmalar imzalanmis. Offf.. Bu adamlar kumda oynasalar yöneticilik yapamazlar...

------

Theotheo, bak ve yoneticilik nasil yapiliyormus ogren. Baskan bitirmismis, boş boş konuşuyosun anca.

Hayır çıkarın mı var anlamiyorum ki?!

Kalten dedi ki...

Nasıl olacak şimdi bu iş? :)

Sertug Ozgur dedi ki...

yalnız inanmak istemiyorum ama böyleyese acaip madara olduk.. ortada bir ilginç durum daha var. Mehmet Topuz ben imza atmam derse ne olacak, sonuçta futbolcu köle değil ki, aydın örneğini gördük adam gitmedi bursaya. Ya kayseri inat yapıp satmayacak ya da beşiktaşa verecek ama birinci şık daha olası gibi eğer böyle bir olay olursa.

daha dün theotheo yine, efsane başkan tüpçü demirören'e var mı lafı olan diye sorarken "dikkat et fazla gazı verirsen patlar o tüp" demiştim.. al işte patladı bile ilk fırsatta..

thetheo hala gurur duyuyodur tüpçüsüyle, o ayrı konu..

AQ-47 dedi ki...

Hay senin tüpçü gibi...

Alper dedi ki...

Beşiktaş bi bardak su içsin bu başlığın altında. Fener profesyonelce işi bağladı işte...

delgado dedi ki...

"Mehmet kardeşimizinde ben sözünden asla döneceğini sanmıyorum.Mert bir Anadolu çocuğu olarak verdiği sözün arkasında duracaktır."

çok güldüm buna, forzada birinin ettiği laf :) inşallah durur ne diyeyim :D

bursa aydın'ı alabildi mi ? ya da mondragonu 100. senemizde biz alabildik mi ? bu sezon hamburg satmayacağım diye inat ettiği van der vaart'ı elinde tutabildi mi ? bir de sezon başında nuri şahin örneği var.
adam demiş bir kere "ben Beşiktaşlıyım.Beşiktaş'tan başka takımda oynamam."diye,fenerbahçe istediği kadar açıklama yapsın,5 milyon euro + emreciksin'i kabul etmiş kayseri yönetimi,biz de 6 veriyorduk,bu satteen sonra topuzu yurt içinde Beşiktaştan başka formayla görmemiz zor.

T. Egemen Gul dedi ki...

Muhtemel çözümler..

1) Mehmet Topuz çıkar açıklama yapar ve Fenerbahçe'de oynamak istemiyorum derse tekrar Fener daha da yüzsüzlük ve iğrençlik yapmaz bu bir gerçek ama bu açıklamanın ihtimali nedir bilemiyorum.

2) Mehmet Topuz Kayseri ile mevcut sözleşmesini fesih etmek için federasyona başvurup "köle" olmadığına ve yapilan anlaşmanın geçersiz sayılması gerektigi basvurusunda bulunabilir. Beşiktaş Kayseri'ye fesih bedeli öder, Topuz Beşiktaş'la anlaşır.

3) Yukaridaki basvurunun aynisini Fener'le yapilan anlaşmanın geçersizliği için de yapilabilir fakat bir sene daha Kayseri'de oynar.

4) Mehmet Topuz çıkar "Duygusal bir açıklama yaptim Fener'de oynuyorum" der. Öyle kalırız..

5) Mehmet Topuz açıklama falan yapmaz anlaşmalar federasyona gonderirilir. Topuz Fenerin oyuncusu olur. Olay kapanir. Rezillik tarihe geçer.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
T. Egemen Gul dedi ki...

Ben Mehmet Topuz olsam. Bu hem profesyonellikle hem adamlık hem insanlıkla alakalı.

Fenerbahçe'yle anlaşmak istemiyorum. Oynamak istedigim kulüp Beşiktaş. Fenerbahçe'ye bu sevdadan vazgeçmesini öneririm. Kayserispor'un uzerimde emegi buyuktur fakat mahkemelik olmak istemiyorum, bana bir an önce izin versinler, yeni kulubumle anlaşmak ve formayı uzerime geçirmek istiyorum.

şeklinde ayari verir, Kayseri'ye de gider ayak futbolcularin "köle" olmadigini hatirlatir, üstüme de hemen bir Beşiktaş forması geçirip fotografi basina dagitirdim.

Ama papaz her zaman pilav yemiyo iste..

AQ-47 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
T. Egemen Gul dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
T. Egemen Gul dedi ki...

Theo'nun balonu patladı sakinlestiremiyoruz lanlı lunlu konuşmalar başladı.
Şu olay bizim aleyhimize yada lehimize çözülsün umrumda değil. Bu olanlar bildigin komedi.

Oooff sıkıntı bastı.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

mehmet topuz yüzde 80 fenere gitmek istemiyorum diye açıklama yapacak bence. Gerisi ne olur hukuki olarak bilemem. Hayır demirörenin yaptığı etik değil tamam da, fenerin yaptığı profesyonelmiş adı altında gözükse de o da doğru değil. Ben fenerde oynamak istiyorum deyip bjk alsaydı demirörene tepkiler 1000 kat daha fazla olurdu. Şahsen böyle bir topçuyu istemezdim ben takımda fenerli olsaydım, ki fenere giderse de bayaa tepki alacaktır.

norton dedi ki...

Bu is hakikaten yılan hikayesine dondü,amiyane tabirle boka sardı.Oturduk,pembe dizi gibi izliyoruz.Artık Mehmet Topuz'un acıklamaları,dogustan Besiktaslı oldugu ve Besiktas'ın topcusuyum vurgulamaları transfere nokta koyacak.Topuz,Anadolu cocugu,verdigi sozun arkasında durur:)Transfer,Besiktas'ın futbolundan daha hareketli geciyor.Haydi hayırlısı.Besiktaslıyım,Besiktas'ta oynamak istiyorum deyip zaten yan cizerse hic Besiktaslı olmamıs,hic Besiktasın futbolcusu olmamıs demektir.

T. Egemen Gul dedi ki...

Süleyman Hurma açıklıyor şu an.

Hem Kayseri'ye hem Fener'e hem de Mehmet'e hayırlı olur. Resmi olarak anlaştık. Para karşılığı + 1 oyuncu alacagiz dedi. Futbolcuyu daha belirlememiş. Beşiktaş kulubune karşı herhangi bir duruşumuz yok dedi. Etik bulmadik dedi. Sözümüzden dönmeyiz dedi. Amacımız kulupleri birbirine kırdırıp fiyat yukseltmek degil dedi. Mehmet Topuz'un açıklamaları onu bağlar. Beşiktaş anlaşmak için Fenerbahçe'yle masaya otursun. Mehmet Topuz Fenerbahçe'nin malıdır. Bonservis rakami tam olarak belli degil zaten veremem dedi.

-------
Mal mı? Mal sensin bi kere. Insanlari mal diye nitelendiren adamlar nasil böyle yöneticilik yapabiliyor anlamıyorum. Tamam bu anlaşmalar hep mülkiyet anlaşmasıdır ama çok ayıp bu şekilde nitelendirmek.

Burada anlaşmanın daha kesinleşmedigini anlatan bir ifade var. Kesin sözleşmede o +1 oyuncunun belirlenmesi gerekir. Ama belirlemedik henuz diyor. Rakam belli degil diyor.

Klasik Kayseri'li ticari kafası çalışıyor gibi geliyor bana. Dur bakalim. Cok acayip.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

beşiktaşın yaptığı iş etik değil de süleyman hurma sen kimsin de ahlak dersi veriyosun. Futbolcuyu mal olarak görmek mi etik olmak. Kaka ve milan örneği var önümüzde, kaka ben city'ye gitmem dedi hayvani ücreti reddetti galliani, madrid daha az teklif yapmasına rağmen de verdi futbolcusu istiyor diye. Bakalım nolcak harbi boka sarmak deyimi cuk oturdu bu transfer olayına.

T. Egemen Gul dedi ki...

Fener takımı neden bonservisini almis yada almaya calisiyor anlayamiyorum. Adam cikmis açıklama yapmış "Ben Besiktas'ta oynamak istiyorum" diye. Fener takımının biraz profesyonelligi olsa bu imzalar atilmazdi.

Ama hiçbir şey Beşiktaş yönetiminin aciziyetini değiştiremiyor.

AQ-47 dedi ki...

Topuz "Fener'in teklifini samimi bulmadım" bile dedi, artık zaten giderse de kendisini bitirir...

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
T. Egemen Gul dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emrah D dedi ki...

bu adamlar salak mı salağa mı yatıyorlar anlamıyorum. Mehmet Topuz Fenerbahçe ile sözleşme imzalamadığı takdirde, Beşiktaş'ın pazarlık yapacağı merci tabi ki Kayserispor'dur. Bunun başka bir alternatifi yok, hiç bir zaman da olmadı. Bağlayıcılığı olan tek şey kontrattır, bonservis dediğimiz şey ise oyuncuyla kontratı sürdüren kulübün bu kontrattan vazgeçmesi için istediği bedeldir. Mehmet Topuz Fenerbahçe ile bir sözleşme imzalamadığı takdirde, bonservis için tek merci Kayserispor'dur.

Kayserispor'un ibnece duruşundan da anlaşılacağı üzere bu transferin boka sarmadan gerçekleşmesi için tek yol kalmıştır: bizim yönetim Mehmet Topuz'a gazı verecek, yeni sezon çalışmalarına bizim takımla çıkacak, FIFA'dan geçici lisans alacak, davası bitince de FIFA ne kadar bir bedel belirlerse o bedeli Kayserispor'a (Fenerbahçe değil) verip normal lisans çıkartacağız.

Veya da Fenerbahçe bu elemanı ikna edecek kendisiyle de kontrat yapacak biz de dellendiğimizle kalacağız.

Kleberson bizden nasıl gitmişti mesela? Kalktı gitti adam kontratı sürerken başka kulübe, geçici lisansla oynamaya başladı, FIFA 3 milyon yüro mu ne bi kontrat fesih bedeli, 4 ay da futboldan men cezası verdi. Kleberson davayı CAS'a götürdü, men cezası kalktı, fesih bedeli de 1 milyon yüro'ya düştü. 1 milyon yüro'yu Flamengo bize verdi olay kapandı.

Aynı şekilde bizim yönetim dirayetli davranır, Mehmet Topuz'u da dirayetli davrandırabilirse CAS'ın belirleyeceği cüzi bir ücret karşılığı Mehmet Topuz bizimdir.

ynwa dedi ki...

yahu mehmet topuz fener ile sözleşme imzalamadan nasıl fener'in malı oluyor? gerizekalı sanırım bu süleyman hurma. o zaman geçmişte transfer teklifi kulup tarafından kabul edilip de o takıma gitmek istemeyen butun oyuncuların bonservisi teklif yapan takıma mı geçti, böyle aptal bişey olabilir mi? fener'in malıymış, yok ya. herif sözleşme imzalamadığı takımın nasıl malı oluyor, piç süleyman.

Strateji dedi ki...

"
Hukukçular bir transferin gerçekleşmesi için hem kulübün hem futbolcunun rızasının olması gerekirtiğini belirtti. Dolayısıyla Mehmet Topuz “ben şu takıma gitmek istiyorum” diyerek kulübü ikna olmadan bir transfer gerçekleştiremez. Ancak aynı şekilde satılan bir mal olmadığı için herhangi bir kulüp herhangi bir futbolcuyu “ben senin bonservisini falanca kulübe verdim, gitmek zorundasın” şeklinde zorlayamaz. Dolayısıyla eğer Beşiktaş, Kayserispor’la anlaşamazsa ya da Fenerbahçe Mehmet Topuz’u ikna edemezse Mehmet Topuz kulübüne döner ve orada futbol yaşantısına devam eder. Mehmet Topuz, Beşiktaş’la yaptığı ön anlaşmada muhtemelen “Siz kulübümle anlaşırsanız ben Beşiktaş’ta oynamayı kabul ediyorum” dediği için bu anlaşma geçersiz sayılır.

Aynı şekilde Kayserispor’un bonservisi Fenerbahçe’ye vermesi de “Fenerbahçe’nin futbolcuyla anlaşma şartına” bağlıdır. Görünen o ki Mehmet Topuz ya kulübünde kalacak, ya Beşiktaş Kayserispor’u ikna ederse Beşiktaş’a gidecek ya da Fenerbahçe kendisini ikna ederse Fenerbahçe’ye gidecek.
"

delgado dedi ki...

şu bomba lan; herifler diyo ki topuz'un her türlü ekonomik hakkını fb'ye verdik beşiktaş fb ile görüşsün almak istiyosa. sonra da diyolar ki "bonservis bedelini henüz belirlemedik, fenerden alacağımız oyuncu da belli değil"

ulan 5 yaşındaki çocuklar yer kapmaca oynarken böyle saçma konuşmaz.

Sertug Ozgur dedi ki...

mehmet topuz bu sabah süleyman hurmayla görüştüm ve bana anlayış göstereceğini söyledi diyor, hurma da fenere söz vermiştik diyor. Nasıl iş anlamadım, ya topuz yalancı ya da hurma.

Fener nasıl bu işlere alet oluyor anlamadım, yahu adam seni istemiyorum diyor sen de hala almaya çalışıyorsun. Anlıyorum aziz tepkiler var, adam rejkard alırken sen daum alıyosun, ama bu yaptığın iş profesyonellik falan değil, bence demirörenden öte daha küçük duruma düşen azizdir ama bahseden yok.

SİYAH ULAN! dedi ki...

bu olayın 2 boyutu var..

öncelikle her ne kadar en büyük söz sahibi kulüpler de olsa oyuncuları bir mal gibi görüp kendi düşüncesini sormadan (hatta adam istemediğini cümle aleme söylerken) kafasına göre istediğe kulübe vermesi çağ dışı bir uygulama. son yıllarda bosman ile birlikte oyuncuların alınıp satılan bir maldan çok bir insan olduğu tezini kuvvetlendiren birçok gelişme yaşandı ve bu daha da güçlenerek devam edecek. bu doğrultuda kayseri yönetiminin tutumu gerçekten çok vahim..

olayın ikinci boyutu bjk yönetimiyle ilgili. eğer sadece topuz ve menajeriyle görüşüp kayseri yönetiminden kimseyle masaya oturmadan bu haberi resmi sitesinden duyurduysa bunun profesyonelliğin p'siyle uzaktan yakından alakası yok..

son olarak m.topuz her yerde "ben beşiktaşlıyım ve orada oynayacağım" diye bas bas bağırırken fb yönetimi bu transferde ısrar ederse o adamdan ne fayda bekleyecek, daha da önemlisi kaç fb'li taraftar bu adamın arkasında duracak

gelişmeleri bekleyip göreceğiz..

fenerbahçe kayseri'nin elindeki hakkı aldı.o hakta seneye yaza kadar.

topuz 1 seneyi yakmayı göze alırsa,fenerbahçe hayatının kazığını yer.topuz fenerle sözleşme yapmaz,bir sene top oynamaz,fener'in topuz üzerindeki hakkı seneye yaza biter,topuz resmen beşiktaş'lı olur.aradaki bir senede uefa-fifa'nın tanımadığı kktc liginde futbol oynayabilir,yada sadece beşiktaş'la idmana çıkabilir.fener'in 5 milyon+emreciksin hamlesi havaya gider böylece.

ama tüm bunlar olmaz,topuz geri adım atıp fener'e gider diyorum...

Strateji dedi ki...

Mehmet Topuz, fenerle anlaşmazsa "ben orada oynamam" diye diretirse, Kayseri ile Fenerbahçe arasındaki anlaşma suya düşer. Futbolcunun rızası alınmadan iki kulüp arasında yapılan anlaşmalar geçersizdir. Manavda elma, armut satmıyorsun. Bu halde ya Kayseri Beşiktaş ile anlaşmak zorunda kalır, ya Mehmet Topuz bir sene daha Kayseri'de devam eder ya da dah önce yukarıda belirtildiği gibi geçici lisansla Beşiktaş'ta oynayabilir.

Burada mühim olan Mehmet Topuz'un bundan sonra alacağı tavır. Açıklamalarının arkasında durursa kimse onu zorla Fener'de oynatamaz.

Strateji dedi ki...

Bu konuda görüşüne başvurduğumuz Türkiye Futbol Federasyonu Eski Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, bu konuda belirleyici olanın futbolcunun tavrı olduğunu söyledi.

Konunun uluslararası değil yerel bir konu olduğunun altını çizen Kazancıoğlu, sözleşmesi devam eden futbolcunun rızası olmadan başka bir kulübe bonservisinin verilemeyeceğini söyledi.

Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye gitmek istememesi halinde kulübünde kalma hakkı olduğunu belirten Kazancıoğlu, "Sözleşmesi bitene kadar A Takım'da ya da bir antrenör eşliğinde PAF takımda çalışma hakkı mevcut. Kulübünün bonservisini devretmesi futbolcuyu bağlamaz. Önemli olan sözleşmeli futbolcunun haklarıdır" diye konuştu.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24973487/

T. Egemen Gul dedi ki...

Olaylar, olaylar...

ntvspor'da geçti şimdi.

topuz "gerekirse bir sene oynamam." demiş.

AQ-47 dedi ki...

Delikanlılık emareleri...aferin

sözlüğe yazdım buraya da yazayım. bu işten en zararlı öncelikle topuz çıkacak sonra da biz. fener bu işte her şartta avantajlı çıktı maalesef.
şimdi bu işten en zararlı çıkacak iki taraftan biridir bu adam. en karlı taraf ise kayserispor ile fenerbahçedir. neden açıklayalım.

-diyelim hukuksal bişeyler oldu ve beşiktaş topuz'u aldı. bu durumda o guguksal şeyler çöpe atılıp bizim tümn fanatik gözlüklerimizle "fener istemeseydi beşiktaş nah alırdı" muhabbeti dönecek. yani biz size verdik biz istemeden mümkün değil diye. (geçtiğimiz yıllarda böyle bir husus vardı sanırım okan koç mevzuu olabilir) burada 1 puan fenere 1 puan da topuz'u aldığı için beşiktaş 1 (iyi oyuncu çünkü) topuz bu karmaşadan moral bozukluğuyla çıktı -1, kayseri parasını aldı +1
-diyelim topuz tükürdüğünü yaladı (ki bence pro futbolcudur yapabilir normaldir) fenerbahçeye imza attı. bu durumda fener hem psikolojik üstünlüğü hem de topuz'u aldı. 2 puan, beşiktaş babayı aldığı gibi psikolojik olarak yıprandı -1 puan kayseri her halükarda 6 milyon+ g. emreciksini aldı +2 puan, topuz hem istemediği takımda hem de psikolojisi bozuldu -2
-diyelim her iki taraf da olayı çözemedi, fener yine biz istemediğimizde bir halt olmaz mesajı verdi (guguksal durumları kimseye açıklayamazsın demiş miydim?) +1, beşiktaş hiçbir bok alamadı -1 puan, kayseri topuz'u geri aldı +1 puan, topuz hem transfer olamadı hem de muhtemelen kadro dışı kaldı -2 puan

toplayalım bakalım.
fenerbahçe:1+2+1 =4
kayseri:1+2+1 =4
beşiktaş:1-1-1=-1
mehmet topuz: -1-2-2=-5

neticede son dönemde türkiye'deki en fantastik transfer düğümünün ortasına kalmış topçudur ve bu durumdan en fazla etkilenecek olan kişi de kendisidir.

EnisteKolaKoy dedi ki...

şu anda bizimkiler topuz'u antalya'da bir otelde tutuyorlarmış ve muhtemelen mehmet topuz çıkıp "ben beşiktaş'ta oynamak istiyorum, fener'e gitmek istemiyorum" diyecek.

bu durumda da mehmet topuz kayseri'ye geri dönecek ve mehmet topuz'un sözleşmesine "3 milyon euro getirirse sözleşmesi fesh olur" ibaresi varmış. topuz kulübüne para kazanmak için bu maddeyi kullanmak istememiş. ancak bu saatten sonra kulübüne dönerse bu opsiyonu kullanarak satın alabiliriz.

sonuçta mehmet topuz çıkıp "ben beşiktaş'ta oynamak istiyorum" derse bu gelişmelerden sonra, kazanan biz oluruz. çünkü mehmet 3 büyüklere transfer olmayı değil, beşiktaş'a transfer olmak istediğini açıklayarak, beni parayla satın alamazsınız demiş olacak :D

Sertug Ozgur dedi ki...

bu işten en zararlı çıkacak olan topuz malesef.

şimdi benim anlamadığım bir olay var. Bazıları diyor ki beşiktaşın oyuncuyu ayartması suçtur ve bunun ciddi cezası var. Bu kuralı bilmiyorum ve bana mantıksız geliyor. Ayrıca bir futbolcu kulüpler anlaşsa bile istemedeği bir kulüpte oynamaz çünkü mal değildir. Bu bildiğim ve mantıklı bir kural. Ee bu durumda bu iki kural çelişmiyor mu? Nedir şu oyuncuyu ayartmanın aslı astarı?

yunus dedi ki...

Eğer beşiktaş bu işi kıvırırsa (ki bu sadece mehmet topuza bağlı, ntv nin söylediğine göre gün içinde topuza ulaşılmış kendisi bjk da oynamak istediğini yinelemiş) prestij kaybetmeyiz, aksine havamız olur.Ayrıca bi ilhan, nouma kazanmış oluruz.

şimdi bildiğim kadarıyla oyuncuyla kulübünden habersiz görüşmek suç. eğer kulüp bu konuda bilgilendirildiyse bir sorun yok.

o yüzden hurma kafa kıvırma payı koyup bizim haberimiz yok diyor . yoksa oyuncu kulübünün bilgisi dahilinde herkesle görüşebilir diye biliyorum

norton dedi ki...

Sahsi kanaatim;Besiktas,Kayseri'yle anlasmadan bu transferi kamuoyuna duyurmayacagı yonündedir.Zira,2 senedir kulübüyle anlasmaya calısıyoruz.Kulübü gozardı etsek Cas riskini goze alarak Topuz'u Kartal yapardık.Olayın,Besiktas lehine kapanacagını düsünüyorum.Bunda,Mehmet Topuz'un sahsiyetini de hesaba katıyorum.

Olayın bir de Süleyman Hurma penceresi var.Yıllardır basarıyla Kayserispor formasını ıslatan futbolcusuna mal yakıstırmasında bulunmak,etik degerler dersi vermeye calısan bu zatın kisiligi hakkında ipucları veriyor.Dilerim,Gayserili isguzarlıgıyla ticaret yapmaya calısan,paranın kolesi olan bu herifi bıldır ki Süleyman hurmalar kotünü tırmalar.

Strateji dedi ki...

@lakerda

Futbolcuyu ayartma olayı, eğer kulüp oyuncuyu satmak istemiyorsa geçerli. Ama bu durumda bu mevcut değil. Yoksa istersen önce oyuncuyla görüşüp anlaşırsın, sonra kulüple bonservis için pazarlık yaparsın, ya da önce kulüple anlaşıp, daha sonra oyuncuyla görüşürsün, o senin inisiyatifine kalmış. Ayartma işi ancak kulübün kafasında oyuncuyu satmak gibi bir düşünce yok ise geçerli olur. Ancak o zaman "Biz oyuncuyu satmak istemiyorduk, X kulüp geldi oyuncumuzun aklını çeldi." argümanını sunabilirsin.

bu işten en karlı çıkan diğer anadolu takımları olur.

demirören işi inada bindirirse özer'e de saldırır,bekir'e de ve fenerin talip olduğu diğer oyunculara da piyasa da uçar gider.

inşallah denizli frene bastırır da durduk yere bi ton para saçmayız.

EnisteKolaKoy dedi ki...

Ve şöyle bir şey var... Mehmet Topuz dün televizyona bağlandığında ne dediğini hatırlayalım:

"Ben F.Bahçe ile de Beşiktaş ile de görüştüm. Beşiktaş'ın teklifi daha samimi geldi. Sayın Hurma ve başkanımız da beni anlaştığım kulübe kolaylık gösterecekleri konusunda söz verdi."

Yani Topuz'la sözleşme öncesi sadece Beşiktaş görüşmemiş, Fenerbahçe de görüşmüş ancak bu iki görüşme sonucu Mehmet Topuz bizimle anlaşmış.

Burda pisliği yapanın Kayserispor, özellikle de Topuz'la geçen hafta verdiği demecinden dolayı husumete düştüğü Süleyman Hurma'nın sebep olduğunu düşünüyorum.

Çünkü adam iki takımla da görüştü, anlaştığı takıma verileceğinin sözünü aldı ve anlaşmadığı takıma verildi. Üstelik 5 milyon euro bonservis bedeliyle!!!

Sonuçta bir düşman daha edindik ama bu savaştan bizim galip çıkacağımız %90 bence.

norton dedi ki...

Kusura bakmayın,kabalasacagım.Bu,Süleyman Hurma kim oluyor ki transfer etikleri hakkında ahkam kesiyor?Ayrıca,Kayseri'nin sadece resmi temsilcisi,basın danışmanı bu zat-ı muhterem mi?Bu klübün baskanı var,hatta ve hatta onursal baskanı Mehmet Ozhaseki var.Onlarla iletisime gecmeden boyle bir adım atılmayacagını zannetmiyorum.Her sene aynı terane.Bir de piskin piskin Besiktas,Topuz'u almak istiyorsa Fenerbahce'yle gorussun demesi yok mu adamı cileden cıkartıyor.Sen kimsin,Besiktas'a oneride bulunuyorsun.Anasını boyayıp,babasına satma fıkraları bu herifleri gordükce gercek payı kazanıyor.3 m euro maddesi gercekse kotünde patlayacak insallah..

cha dedi ki...

mehmet topuz o lafın arkasında durursa, kayseri'de oynadığı futboluna devam ederse yeni bir beşiktaş efsanesi olmaması için hiçbir neden yok. mehmet topuz birazcık akıllı biriyse beşiktaş'ta diretmeli. lakin bir yanda efsane olma şansın varken, şu açıklamaların üstüne fenerbahçe'de isterse messi olsun, hep bu laflarıyla hatırlanacak olandır.

Sertug Ozgur dedi ki...

@ tribal enfexion & strateji

teşekkür ederim. Şimdi bu kural mantıklı bi düzleme oturdu kafamda. Bu durumda kayserinin böyle bir argüman sunma şansı yok dediğiniz gibi.

@eniste kolakoy

ligtv'nin sitesinden bakarsan daha bu sabah 2'de bile adam duruşum belli beşiktaşta oynucam diyor, hurma bana anlayış göstereceğini söyledi bu sabah diyor. Bence de burda hurma'nın götlüğü var. Belli ki hurma topuzun kayseriyle sözleşme yenilememesine bayaa takmış kafayı. Fazla para istemekten öte topuza götlük yapmak istiyor bana göre.(burda topuzun saf anadolu çocuğu olduğunu ve doğru söylediğini varsayıyorum:) )

EnisteKolaKoy dedi ki...

@lakerda

kesinlikle. zaten adam diyor ki ben ikisiyle de görüştüm en cazip ve samimi olanı beşiktaş dedi. yani fenerbahçe de önce futbolcuyla görüştü, beşiktaş da. o zaman ortada bir ayartma söz konusu değil. fenerbahçe anlaşsaydı oyuncuyla, onlar da muhtemelen sözleşme imzalatacaktı.

şöyle bir şey de var aslında yoruma açık. ama 3. kişi veya taraf burada fenerbahçe oluyor aslında.
"Hiçbir kulüp, baska herhangi bir tarafa veya üçüncü kisilere is ve transfer iliskisi
çerçevesinde bağımsızlığını, politikasını ve takımlarının performansını etkileme imkanı
tanıyacak sekilde bir sözlesmesel iliskiye giremez"

fifa transfer kurallarından. daha bakıyorum başka neler var diye

http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/TFF/talimatlar/PFSTT.pdf

bir de şu var

Profesyonel futbolcu sözlesmelerinin koruma dönemleri içerisinde haklı bir sebebe
dayanmadan feshedilmesi halinde, tazminat ödeme yükümlülüğünün yanı sıra, haksız
tarafa asağıda belirlenen sportif cezalar uygulanır.
(2) Haksız feshin yukarıda belirtilen koruma dönemlerinde futbolcular tarafından
gerçeklestirilmesi halinde futbolcuya altı ay süreyle resmi müsabakalardan men cezası
verilir. Ağırlatıcı sebeplerin varlığı halinde, söz konusu men cezasının süresi oniki aya
çıkarılabilir. Her halükarda bu sportif cezalar futbolcunun yeni bir kulübe tescilinden
sonraki ilk resmi müsabakasından itibaren baslar.
(3) Koruma döneminden sonra sözlesmenin herhangi bir haklı sebep veya sportif haklı sebep
olmaksızın feshi sportif cezalara sebebiyet vermez. Bununla birlikte koruma dönemi
dısında, futbolcunun sözlesmesini tescil edildiği kulübün ilgili sezondaki son resmi
maçından itibaren 15 gün içinde feshetmemesi halinde futbolcuya disiplin cezaları
uygulanabilir.
(4) Koruma dönemleri, sözlesme yenilendiğinde veya önceki sözlesmenin uzatılması
hallerinde yeniden baslar.
(5) Koruma dönemi içerisinde futbolcuyu feshe yönelten veya sözlesmenin feshine neden olan
kulüplere fesih tazminatı ödeme yükümlülüğünün yanı sıra sportif yaptırımlar da
uygulanabilir. Önceki sözlesmesini haklı bir sebep olmaksızın sona erdiren profesyonel
futbolcu ile sözlesme imzalayan kulübün aksi ispat edilmedikçe futbolcuyu sözlesmesini
Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı 12
feshe yönelttiği varsayılır. Bu durumda, kulüp, iki transfer ve tescil dönemi boyunca yeni
bir futbolcu transfer etmekten men edilir.
(6) Profesyonel futbolcunun transferini kolaylastırmak amacıyla futbolcu ile kulübü arasıdaki
sözlesmeyi feshe yöneltecek sekilde hareket eden kisiler (kulüp yetkilileri, futbolcu
temsilcileri, futbolcular, vs.) de cezalandırılırlar.

AQ-47 dedi ki...

Süleyman Hurma'ya Trabzon'da çalışırken de, TGRT'de yorum yaparken de gıcık kapardım, bu zat da Yılmaz Vural vb. gibi piyasada her daim boşlukları dolduran tiplerdendir...

asist time dedi ki...

Bu işten her zaman ki gibi fener zararlı cıkacaktır.

Allah aşkına o kadar yapılan acıklamalardan sonra Mehmet Topuz un fener formasını giyeceğine inanan var mı ?

En kotu Bonservisi fenere sattınız ok deyip nasıl olsa 1 sene sonra bonservisimiz elime gecicek deyip ocakta da bize imzalar 1 sene top oynamaz hem fenerin kayseriye verdiği 5 milyon yalan olur

Ama benim şahsi dusuncem; Fenerbahce nin bu eski yıllardan kalma ucuz oyunu da goz ardı edilemez; Dun Mehmet'i transfer edince gelen tepkileri bertaraf etmek icin boyle bir girişime girdiklerini dusunuyorum bakın biz oyuncuyu aldık ama oyuncu bizi istemiyor gibilerinden...

Gelisen olaylardan sonra artık Demiroren'in hamlelerinden korkmuyor degilim hani; Fener'in talip oldugu Ozer -Ediz - Bilica hatta sozlesmeleri biten Lugano - Volkan gibi oyunculara dunyanın paraları sacmaz umarım..

theotheo dedi ki...

yorumumu silen satılmışa;

başkanına tüpçü diyen adamın yorumu orda, ona şerefsiz diyen adamın yorumu siliniyor.

allah belanızı versin.

gökhan dedi ki...

"Ben F.Bahçe ile de Beşiktaş ile de görüştüm. Beşiktaş'ın teklifi daha samimi geldi. Sayın Hurma ve başkanımız da beni anlaştığım kulübe kolaylık gösterecekleri konusunda"

bu saatten sonra kimse kalkıpta fb önce kulüple anlaştı diyemez. oyuncuyla anlaşamayınca ve tepkiler gelince gurura yediremeyip kayseriye gidiyorlar. bunun adı tek kelime ahlaksızlıktır.

eğer mehmet sözünden dönmezse beşiktaşta oynar orası kesin. önümüzde aydın örneği var hatta kaka örneği var. yeterki mehmet sözünden dönmesin.

Sertug Ozgur dedi ki...

kesinlikle. Biraz komplo teorisi gibi olacak ama hatta ben rijkard transferinin bile azizi bu işi yapmaya zorladığını düşünüyorum.

mehmetin de sözünden döneceğine inanmıyorum en azından döndürmezler.

norton dedi ki...

Besiktaslıyım diyen futbolcu Besiktaslıdır,Mehmet Topuz Besiktas'a hayırlı olsun.Besiktaslıyım diyen futbolcuyu almaya calısmak,o kulübün ezikligini gosterir.

Yıldırım Demiroren

nwbrn dedi ki...

bu şerefsizlerin! tek amacı fiyatı yükseltmek, hurma diyoki "bonservisini verdik ama para konusunda henüz anlaşmadık.". parada anlaşmadan nasıl verirsin adamın bonservisini, ntvspordaki konuşmasını izlerseniz spiker ne zaman parayı sorsa hep lafı çeviriyor. inşallah ellerinde patlar bu hamle bedavaya alırız topuz'u.

okka dedi ki...

birisi şu postun başlığını değiştirsin bari sonuna bir "mı?" soru eki koysun lütfen.
biz de dün oturduk topuz nerde oynar tartışması yaptık hey allahım....

norton dedi ki...

Transferin kendisi detay oldu yalnız.Detayların yeni sezona yetismesi bekleniyor.

Kanımca Fener,havanda su dovüyor.Her zamanki gibi suyu bulandırmaya calısıyor;fakat bu saatten sonra ben Topuz'un Fener'e imza atacagını zannetmiyorum.Gerekirse Himalayalar'a kadar gider,Topuz'u Kartal yaparız.

AQ-47 dedi ki...

Topuz'um formayı da giymiş, fotoyu da çektirmiş...

smyrnian dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
smyrnian dedi ki...

http://www.ntvmsnbc.com/id/24973556/ buda linki.benden uzun yaşıycan aq-47:))

AQ-47 dedi ki...

@smyrnian

hah, şimdi oldu...anladın sen onu..:)

smyrnian dedi ki...

:)ya kusura bakma:))

yuki the zorba dedi ki...

çok senkronize olmuş :) ben de aynı saniyelerde fotoğrafı posta ekledim...

smyrnian dedi ki...

ben aynı zamanda hata düzelttim yuki geç kalmışsın:))aq-47 anladı:)

delgado dedi ki...

erhan güven-aydın karabulut takası olmuş?!

bu arada topuz'un formayı geçirdiği resme bi 5 dakka güldüm arkadaş :D o nası bi duruştur yahu

asist time dedi ki...

erhan guven kimdir necidir nerede oynar ??

Ayağımın tozuyla Erhan Güven post'u açtım, bu post Topuz'undur Topuz'un kalacak.

norton dedi ki...

Mehmet Topuz,Besiktas'a sozu oldugunu acıklamıstır.Gerekirse 1 yıl futbol oynamama riskini goze almıstır.Bence,transfer daha fazla bir anlam kazandı.Transferi resmi sitesinde yayımlayan Fener de giristigi hamleyle daha büyük bir calım yedi.

asist time dedi ki...

Yanlız Yıldırım Demiroren'in basına yansıyan bir acıklaması var. Gercekten bu acıklamayı yapmışsa uzuldum. Sonucta bir başkanın taraftar gibi yorum yapması hem kendini hem de ileride klubu zedeler.

T. Egemen Gul dedi ki...

Son söz..

Sporcu rizasi sonucu bonservis Kayseri'de oldugu icin fesih bedeli odenecek ve rakam "haksiz fesih" nedeniyle sozlesme maddesine gore hareket edilecektir.

Geçici lisansla bile oynatabiliriz.

Besiktas'in önce kulüple görüşmedigini kimse iddia edemeyecegi icin de Beşiktaş transferde hata yapmamıştır. Bu yüzden de ceza almayacaktir.

Hizmet hakkı sözleşmesi neticesinde Fenerbahçe kulubu çirkefligiyle kalacak ve futbolcu iradesi sonucunda Kayserispor'da göte gelmiştir.

Beşiktaş kulubunun tazminat hukumu yok fakat Mehmet'i maddi kulfetten kurtarmak icin bu para da odenecektir.

Hayirli ugurlu olsun.

delgado dedi ki...

ver lan ver, 4 ver 3 ver tazminat, bonservise 6 milyon öro vermekten iyidir.

spor hukukçusu da öyle dedi, egemen sen de ordan aldın haberi sanırım. en önemli olan şey oyuncunun isteği, yani hurma başımızı alabilir.

T. Egemen Gul dedi ki...

NTVSpor muhabiri Hakan Gündoğar yeni Ismail Er olacak gibi gorunuyor bu transfer sonrasi..

AQ-47 dedi ki...

Önce zaten kulüple görüşüldü, tam 2 yıldır da görüşülüyor...Hem bize ceza gelse ne yazar? Sanırım Kayseri 5-6-8 milyon euro derken sadece tazminatı alacak o da galiba 3 milyon falan...Fener'in yediği tokat da bonus, demirören bu sayede 1 adet saçma transfer yapma lüksü kazandı..:)

EnisteKolaKoy dedi ki...

SON DAKIKA: MEHMET TOPUZ FENERBAHCE ILE SOZLESME IMZALAMAYACAGIM DEDI!!!!!

norton dedi ki...

Topuz daki Besiktas askını gordukce duygulandım.Adamın tek hayali Inonu'de Besiktas formasıyla taraftarın onunde arz-ı endam etmekmis.Helal olsun be Topuz.Gel bakalım gel bakalım Inonu'ye gel bakalım,taraftarı gor,sampiyonu gor.en büyük kim bakalım?Ben de senin kadar sabırsızım be Topuz.Pascal dan baska formasına baska isim yazdırmayan bendenizin yeni forma ismi de belli olmustur.Biraz sonra roportaj Ntvspor ekranlarında!

asist time dedi ki...

helal olsun be ne konustu manejeri de harbi adammıs Mehmet in. Kim bilir ne kadar verdi bizimkiler ..

Sertug Ozgur dedi ki...

harbiden iyi kafalamışlar menajerini:). Bu arada umarım şu olay halledilir de bir an önce sporx'ten esat dergiye de kapak olur. Bu kadar yalanmaz ki kardeşim fener

http://www.sporx.com/detail.php?Type=24&yazar=35&go=7150

Alper dedi ki...

"gerekirse ocağa kadar bekler beşiktaşıma kavuşurum".

arkadaş adam ruhu titretiyor...

iş menajerler savaşına döndü bir tarafta mehmet'in menajeri bir tarafta kayseri menajeri hurma.
biz mehmet'in menajerine ne kadar verdiysek fener de hurmaya en az o kadar vermiştir yoksa duruşmuş sözmüş fasa fiso.
mehmet de acaba menajer gazına gelip mi konuşuyor yoksa hakikaten gözünü siyah-beyaz bürümüş mü bilmem ama ne olursa ben bu adamı istiyorum gazla veya kalpten söylenmiş olsun bu lafları söylemek "gerekirse bir senemi yakar sözleşme imzalamam" demek için hakikaten sağlam john benjamin gerek,helal olsun takdir ettim.

delgado dedi ki...

neyse bakalım. sabah ola hayır ola.

marpione dedi ki...

iki gündür bütün goygoyun arasında ısrarla soruyorum adamla anlaşmışlar da kayseri hala inkar ediyor ne olacak diye. maşallah kimsenin umrunda değil. ne mehmet topuz aşkıymış. mehmet topuz dün söylediklerinin arkasında durmayıp atsa fenere imzayı madara olacağız koca sezon "topuzun sapını aldılar" diye. herkes nasıl da sorgulamadan atladı olaya inanmak mümkün değil.

topuz'un da bu saatten sonra nereye gittiği önemsiz bence. manasız yere ülkenin geri kalanının nefret ettiği bir topçuya sahip olduk. daha gelmeden kirlendi adamın defteri. çok manasız.

bu başlık altında birbirine hakaret eden ve küfürleşenlere gelince.

theotheo ve t. egemen. ikiniz de ortama ayak uydurmak için kibar ve uyumlu ayağına yatıyorsunuz ama fırsatını bulduğunuzda herkese -birbirinize de- yapmadığınız çirkeflik ve saygısızlık kalmıyor. burası sizin mahalleniz veya kahvehaneniz değil. ikinizin de istediği kadar "kibar" maskesi takmış olsanız da ilk fırsatta "çirkinleşeceğinize" ben eminim artık.

küfürlü ve hakaretli mesajlarınızı ben sildim. sizin yorum yapma yetkinizi almanın bir yolu olsaydı onu da yapardım. o kararı da blog'u yöneten insanlara bırakıyorum. kendini her fırsatta bozan, ortama rahatsızlık veren yorumculara ne yapılacağına da onlar karar versin.

"çocuk pornocusu", "pezevenk" gibi kanuni yaptırımı olan hakaretler etmeye çok meraklıysanız blogger'da yeni bir blog açmak 5 dk sürüyor. orayı deneyin. bizim huzurumuzu bozmayın. buna aq-47 de dahil.

daha amiyane tabirle ifade etmek gerekirse :

"çılgın delikanlı ayaklarını bir kenara bırakın, beyefendi olun."

(gerçi ben ikinizde de bu kapasitenin olmadığına şahsen eminim)

theotheo dedi ki...

@marpione

tüpçü başkan yazanlara ne karşılık verelim. herkes akıllı olucak, yok öyle karalama.

burası bu kadar okunan bi platformsa burada başkanımıza, yönetimize laf ettirmem.

haddini bil.

gökhan dedi ki...

"topuz'un da bu saatten sonra nereye gittiği önemsiz bence. manasız yere ülkenin geri kalanının nefret ettiği bir topçuya sahip olduk. daha gelmeden kirlendi adamın defteri. çok manasız."

niye nefret edilsin ki? mehmetin burdaki suçu nedir? kayseri git istediğinle görüş, anlaş bizde sana kolaylık sağlayalım demiş. 2-3 gün önce dönen haberler bu şekildeydi. mehmette beşiktaşla anlaşıyor ve açıklama yapıyor. bir futbolcu beşiktaşla anlaştım ve beşiktaşlıyım dedi diye niye nefret toplasın ki?

burada ahlaksızlık yapan ve nefret toplaması gerekenler kayseri ve fb dir. ha bu saatten sonra mehmet kalkıp fbye giderse o zaman beşiktaş taraftarının nefretini kazanır ama şu an için türkiye genelinde mehmetten nefret etmek için bir sebep yok.

marpione dedi ki...

theo,

tüpçü kelimesi bir hakaret değil. ayrıca adamın işi tüp üretip satmak.senin yaptığın gibi "çocuk pornocusu bilmemne yönetimi" yazmanın ise kanuni bedeli var. çok meraklıysan sağa sola hakaretler yağdırmaya dediğim gibi aç bir blog orda dök içini.

burası nasıl bir platform tam sınırlarını koymak benim işim değil ama kime ne laf edileceğine karar veren sen değilsin. başkan da yönetim de eleştirilir. futbol takımı blogunda kulüp başkanı ve yönetiminin eleştirilmemesi düşünülebilir mi?

paralı askeri değiliz biz yönetimin. olan varsa o düşünsün yasaklatmayı.

şu "haddini bil" cümlesi de biraz çapsızlık olmuş. ya sen o çapı genişleteceksin ya da tamamen daraltmak gerekecek. ona göre davran. seninle bir iş akdi yok yorum yapıyor olman konusunda. dilediğin zaman "değmezmiş buraya" deyip ona göre davranmakta serbestsin. sana sabrın da bir haddi var, onu bil esas sen.

jtr dedi ki...

bari bugun kendi aranızdaki gereksiz tartışmaları bırakın.
mehmet hayırlısıyla imzayı atsın,hepmizin yapması gereken şey bence kartal yuvalarına akın edip arkasında "mehmet topuz" yazan formalı kapışmaktır
ancak bu şekilde saatlerdir çeşitli platformlarda "muhahahah mehmeti biz,topuzunu siz aldınız" gibi boyundan büyük laflar edenlere kimin topuzunun kaç kilo olduğunu gösteririz,o formaları gördükçe de akıllarından çıkmaz.
ilhan'dan sonra gerçek bir kartal'a daha kavuşucaz inşallah

T. Egemen Gul dedi ki...

@marpione

Bahsettigin iki lafin sahibi de theo'yken ve sildigin benim olan mesajda yer alan tek ifade "denyo" iken bunlari bana da ithaf etmen cok mantıklı olmuş. Adın marpione degildir muhtemelen. Fakat farkındaysan ben kendi adımı kullanıyorum. Ardina saklanacak herhangi bir karektere yada isme ihtiyacim yok.

Kendi adima konusuyorum; kibar ve uyumlu olmak insanın aldigi terbiyeden, kendini gelistirmesinden gelen içsel birşeydir. "Ortama ayak uydurmak" tabirin bu yüzden temelsiz geliyor bana.

Bak arkadasim, benim sildigin bir tane mesajim var. Orada yazan tek sey "denyo" kelimesidir. Sakın bir daha genelleme yaparken beni icine katma, küfürlü ve hakaretler diyerek.

Theotheo konusmasina "Lan"li baslamis, nasil tüpcü dersiniz serefsizler demis, bebeler demis. AQ-47 cevaben "lanlı konusma, adam ol" demis. Ben de adamin meslegi Tüpçülük, Pilavci mi deseydim, denyo demişim. Ki senin sildigin mesaj da budur. Bunun üstüne Theo, "egemen senin meslegin ne pezevenklik mi" dedi. cevap verdim bir süre sonra ama onu da kendi istegimle kaldirdim, yakismaz diye.

Ben bunu yapan bir insanken senin beni eleştirme hakkını sana hiç vermiyorum arkadaşım.

Herşeyi silip üstüne bu şekilde şeyler yazmak da sana yakışan olmuş, tam beyefendice.. Kapasite çok yüksek ya hani..

T. Egemen Gul dedi ki...

Hayır, benimle aynı goruse sahipken bana bu sekilde laflar hazirlayip siralaman cok sahici olmuş. Ayrıca senin yazar olman ve yorumlari silebiliyor olman yuksek merci oldugun anlamina da gelmiyor.

Keşke onlar orada kalsaydı da sen yorumunu onlarin ustune yapsaydin.. Böyle gece 1.30'larda mesaj yazip bana haddimi bildirmeye calismasaydin..

Insanlara sabrın ve haddin sınırı oldugunu anlatmaya calisirken benim de bir sabrım oldugunu tahmin edebilirsin herhalde. Pezevenk diye ithamda bulunulmasina bile ortama ayak uydurmak adina kibarlik yapmisim ya, aferim(n) bana...

Teyallaam.. Insanlarin hiç işi gücü yok yaa.. Valla.

marpione dedi ki...

@egemen

aranızdaki bütün tartışmayı ve küfürleşmeyi başlatan senin şu cümlelerin:

"Theotheo, bak ve yoneticilik nasil yapiliyormus ogren. Baskan bitirmismis, boş boş konuşuyosun anca. "

buna benzer hareketlerin aynısını jessie'de yaptın kaç kere. eğer bu tarz bir iletişim senin için kabul edilebilirse eğer ben de ayak uydurayım sana :

"boş boş konuşma"

yok eğer ben bu tavırlara gelemem diyorsan, başkasına yapma.

net oldu mu konu böyle? bence oldu.

Buradaki yazarlarin gercek adlarini kullanmamasinin sebebi, eksisozluk'te kullandiklari takma adlari kullanmalaridir; keza burasi eksisozluk'ten dogmus bir blog'dur, bu da adindan bellidir.

Denyo da, tipki pezevenk gibi, bir hakarettir. Hakaretin derecesi olmaz. Birisine "mal" demek de yanlistir, ".mina kodumunun ..rrak kafalisi" demek de. Biri sana serefsiz deyince "Hakaret etme" de diyebilirsin, "denyo" da. Secim sansin vardir. Bunlardan biri, yasalara gore yanlis bir yoldur.

marpione'nin "sizde o kapasitenin olmadigini dusunuyorum" demesi elestirilebilir. Dediklerinin geri kalani "gercege dayali"dir, "yargi" degildir.

marpione'nin yazar olmasi yuksek mercii oldugu anlamina gelir. Tek mercii oldugu anlamina gelmez. Ya da serif gibi bir sey oldugu anlamina gelmez. Buradaki diger yazarlar marpione'nin yanlis yaptigini dusunurse, onu grubun moderasyon aktivitelerinin tartisildigi e-mail grubunda dile getirirler, durum tartisilir.

Bu blogda kimseye karsi tavir alinmamistir simdiye kadar. Lakin burada insanlarin birbirlerine hakaretlerini gormek de, biz blog yazarlarinin sinirlerine dokunmaktadir.

Sogukkanli insanlara yakisan, birisi ona hakaret ettiginde agir olmak, cevabini ayni sekilde degil de, uslubuyla, karizmasiyla ezerek cevap vermektir benim sahsi kanaatimce.

Sevgili Egemen,

Sadece bu olay isiginda degil, jessie'ye hitaben bir zamandir yazdigin yorumlarini, aldigin tavri, kullandigin uslubu da goz onunde bulundurursam; sana dostane tavsiyem arada igneyi kendine batirmandir.

theotheo dedi ki...

@marpione

işte sen beşiktaş başkanından bu kadar haberdarsın. tüp üretip tüp satıyormuş hey allahım ya.

ki böyle bile olsa "tüpçü" kelimesini beşiktaş başkanına kullanmak kadar büyük bir saygısızlık var mıdır yahu? ulan buna karşı çıktık diye paralı askeri mi olduk?

bırak parayı kombine alıcak param yok, maçı kahvede izliyorum sen neden bahsediyosun.

gene başkanı suçladınız, gene yamuldunuz. adam bu takımı nerelerden nerelere getirdi, hadi hakkını vermeyin tamam.

ama beşiktaş başkanına kimse aşağılayıcı, küçük düşürücü cümleler kuramaz. elimden geldiğince karşısında durmaya çalışırım her yolla.

herkes haddini bilsin. dünkü bebeler buraya gelmiş sayın başkan'ı itin götüne sokucak, siz ve sizin zihniyetinizdekiler buna izin verecek.

yok öyle yağma, illaki karşısında dururuz.

T. Egemen Gul dedi ki...

Benim o cümlemin neresinde küfür var, hakaret var? Ve hala da buna benzer hakaretler diyorsun, komik oluyosun....

Kaldi ki şu ortamda yönetim taraftari modunda takilan başka bir adamda yoktur. Kime sesleneyim?

Bu tarz bi iletişim benim için kabul edilebilir zira ortama boş boş konuşmak yerine lafim Jessie'yeyse Jessie diye seslenirim, Theo'yaysa "Theo ne oldu şiştin" derim. En azından hedefim belli olur, insanlar gereksiz üstüne alınıp küçük bir cümlenin muhalifi olmazlar.

Aynı başlık altında adam "Büyük başkan bizi bırakma" demiş bu transferle ilgili. Kaldı ki Theo'ya tek seslenen ben de degildim... Benim lafımı kopyalamayi biliyorsun madem o zaman küfürleşiyosun, küçülüyosun, beyefendi olun derken benim ne yazdigimi açık açık yazacaktin..

Senin kafan karışmış biraz galiba.
Eleştiri yapacaksan bir dahaki sefere bunu temellendir.

Özür beklemek çocukça olacak. Küfrü yiyen ben. Ustelik ne senin gibi, ne theo gibi nick altında yazmiyorum, direk kişilik haklarımla alakalı oluyor. Başta cevap vermeme rağmen ortamın içine sıçmamak ve yakıştıramadığım için silen ben. Gecenin 1.30'unda laf geçirilen yine ben. Ne güzel anlayış... Ne güzel ithamlar..

Yakıştı.

T. Egemen Gul dedi ki...

@Shelbyl

Tartıştıgım konu buradaki yazarlarin gerçek isimlerini kullanıp kullanmamasi degil zaten. Fakat bir eleştiri yapacaksan, gece 1.30'da muhtira verir gibi laf geçireceksen, önce "bunu yaptin, olmadı" dersin. Fakat "terbiyesizleşmeler, küfürleşmeler, hakaretler" deyince sen beni tanımlıyor olmuyorsun, kişiliğimi genel bir yarginin ithami altinda birakiyorsun.

Kendi tavrımın ne oldugunu biliyorum ve iğneyi batirip duruyorum zaten.. Ben de "denyo" dedim diyorum. Ki kimse bundan bahsetmemis, ben kendim söyledim bunu dedigimi. Batirmasam bunun da üstünü kapardim.

Theo özellikle bana ve yönetime karşı çıkanlara "şerefsizler, bebeler, lan!" diye çıkışırken ben ona "Theo'cum neden öyle diyosun ameaaa mi?" deseydim.. Sogukkanlıkla ve karizmayla sessiz mi kalsaydim..

"Shelbyl senin meslegin demircilik herhalde?" desem ve sen bunun içindeki yavşak gülümsemesini farkedip cevap olarak "odunla ilgili bi işte çalışıyosun" desen bu seviyeli bir tartışma olur güler geçeriz belki...

"Egemen senin meslek ne?
Pezevenklik mi?" dengidinde bile agzimi acmadim. Keske acsaymisim. Kendimi de bi saattir pezevenklikle nitelendirip Google'da biri ismimi aratsa bunlari görmesini kendi ellerimle saglayacagim ya helal bana, cok guzel oldu.

Aynı şekilde marpione'nin "küfürleşmeler, hakaretler" ithami da çıkacak. Ama kimse (marpione'nin adi "mehmet ali birlikçi" olsun) mehmet ali birlikçi arattiginda marpione'ye yapilan ithamlara ulaşmayacak..

Bitirirken "Hugo'nun da senin de amına koyayim" demek lazim bana itham edildigi gibi ama bana yakışmaz.

Fakat size çok yakıştı, çok!



.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 207   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara