.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Mayıs 2009 Pazartesi

Bir Senaryo Gerçeğe Dönüşüyor

Atam totem ben bizi, şekere katam ben bizi... Heralde bizim kadar totemci bir taraftar yoktur şu yeryüzünde. Sene başında da fikstüre bakınca fırsatı bulduk ya, hemen 100. yıl senaryosunu bu yıla uyarladık hep beraber. Ben senaryonun adını şahsen Geleceğe Dönüş koymuştum. Neydi bu senaryoyu düşündüren emareler; sene başında Bosna ekipleriyle UEFA serüvenine başlamak ( Sarejova-Siroki Brjieg ), devre arasında tecrübeli bir defansif orta saha oyuncusunu takıma monte etmek ( Giunti-Ernst ), 32. Haftada Ankara 19 Mayıs Stadyumunda sinir stres yüklü bir maç geçirmek ( Gençlerbirliği-Ankaragücü ) ve sonra da 33.Hafta X attı, şampiyonluk geldi demek için Galatasaray maçına koşmak.
O X kim olur bilemem, benim gönlümden geçeni herkes biliyor, hem de forma numaraları aynı olursa daha da anlamlı olmaz mı ki? Bilemem. Ama bildiğim tek bir şey var, öyle olursa bu haftanın kaderi Beşiktaşlı kaptanların sayesinde değişmiş olur. Sivas'ta Samet Kaptan, Eskişehir'de Rıza Kaptan sadece düşme-çıkma derdinde olmayacaklar belki de bir kez daha kaptanlık görevlerini yerine getirecekler.
Tabi önemli olan İnönü'deki Galatasaray maçı hepsinden öte. Rakip, şampiyonlar ligi vizesinden 5 puan geride, UEFA'ya gidememe endişesinden de 4 puan önde. Rahatlar yani. Teknik direktörleri ile takımın yabancı futbolcularının arası açık ve Bülent Korkmaz geldiğinden beri kısır bir takım hüviyetine büründüler. Bunlar Galatasaray adına dezavantajlar. Şu an için Beşiktaş tarafındaki tek dezavantaj ise ligde büyük maçlarda hep bir aksilik yaşanması ancak kupadaki Fenerbahçe maçı ile bunun son bulması bekleniyor doğal olarak. Bir de şöyle birşey var ki, ligin sonlarına doğru şampiyonluk havasına giren takımların üzerinde bir güç oluyor sanki, rakipler mutlak golleri atamıyorken şampiyon takım sanki arkadan itiliyormuş gibi komik goller atmaya başlıyor ( Kupa finalinde Yusuf, Ankaragücü maçında Bobo'nun ilk golü ), ya da hiç beklenmedik anda değişik goller çıkabiliyor ( Kupa finalinde Bobo, Ankaragücü maçında Ernst) ve dolayısıyla bu ışığı Beşiktaş şu an için fazlasıyla veriyor. Yakalanan bu aura mı, sinerji mi, hava mı artık ne dersek diyelim, sayesinde geleceğe umutla bakılabilinir.

11 Yorum:

Konuyla ilgisi yok ama bir müjdeli haber de ben vereyim.Dün sttutgart'ın liginde 3.sıraya yükselmesiyle kendimizi 4.torbada bulmuştuk ama akşam atletico madrid'in valencia'yı yenmesiyle yeniden 3.torbaya yükseldik.Bildiğiniz gibi haftaya almanya'da ligler bitiyor.Bayern münih kendi evinde stturgart'ı yenip,herha berlin'de kendi sahasında kazanırsa 3.torbayı daha mayıs ayında garantiliyoruz.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@bobo

gerçekten müjdeli bir haber. artık şampiyonlar liginde madara olduğumuz yıllar geri de kaldı. en kötü 3. olup yolumuza uefa da devam edeceğiz. daha güzel görmek dileğiyle.

tai dedi ki...

galatasaray maçının düşünüldüğü kadar kolay geçmeyeceğini düşünüyorum. inönüdeki fenerbahçe maçından önce yaratılan hasta adam profili bu maç da galatasaray için yaratılmaya başlandı. bu rehavetin sonucunu çok net gördük. aynısı tekrarlanmaz umarım. yarım sıfır olsun bizim olsun.

x attı şampiyonluk geldi denkleminde de bu sene x'e toroman veririz umarım.

yuki the zorba dedi ki...

Bence de çok zor bir maç önümüzdeki Galatasaray maçı... Ben Sivasspor'un Gençler'den, Trabzon'un Eskişehir'den 3 puan alabileceğine inanmıyorum. Bizim alacağımız 1 puan bile bizi şampi... konumuna getirebilir.

Kesinlikle temkinli ve sakin bir takım çıkmalı sahaya... Aceleye, el ayak dolandırmaya gerek yok. Bu maçı berabere bitirsek bile, Galatasaray son haftada Sivas'tan puan almak zorunda kalacak. Snooker oynar gibi, sadece şimdiki vuruşu değil, sonraki vuruşu da düşünmek lazım... Allah korusun, maçın başında çıkacak negatif bir skor hem bizi bitirir, hem de Sivas'ın ve Trabzon'un yolunu açar. Denizli'ye yürek acısıyla gidemeyiz...

Rakibi küçümsemeden, konsantrasyonu bozmadan sahaya çıkmak gerekli. Tekrar bir travma yaşamak istemeyiz. Hatta bu sefer travmadan öte komaya gireriz herhalde!!!

Gökhan dedi ki...

@ bobo
daha önceki bir postta açıklamışsın nasıl 3.torbada olacagımızı eyvallah
sonra forza da da gördüm zaten.4.torbadan atl.madrid,wolfsburg gibi takımları çekmediğimiz sürece en azından 3.olmalıyız,en azından kulup puanımızı yükseltme şansı yakaladık.sanki rüzgar bizim tarafımızdan esmeye başladı gibi.

gökhan dedi ki...

5. torbadan tottenham ı çekmiştik zamanında. gider madrid i yada wolfsburg u çekeriz merak etmeyin...:)

carlito dedi ki...

100. yılda Giunti ceza sahası dışından gol atmıştı bu yılda Ernst attı, bi benzerlik daha :)

100. yılda AEK'dan 5 yemiştik bu yılda Metalist'ten 4 yedik her ne kadar pek alakası olmasa da bunu da eklemek istiyorum.

Gökhan dedi ki...

100.yıldan başlamışken bir şeyler daha eklemek istiyorum.
yine 31 ve 32.haftalara denk geldi üstüst 2 deplasman.yine rakıplerımızden birinde camianın çocugu bir donem gorev yaptı.bizim hocamız tecrübeli,kısa vadeli basarı için uygun,cl deki turk takımı sonuncu oldu.o sene 3lü oynadık,bu sene de bir ara 3lü oynadık
kesin vardır daha benzerlik :)

leftymarc dedi ki...

ernst'in ankaragucune attigi gol & 100. yilda kaan dobra'nin genclerbirligine attigi gol, bir benzerlik daha :) "X atti sampiyonluk geldi" icin X olarak holosko ve tello'dan birinden bir kontraatak golu bekliyorum :) ve 2 senedir oldugu gibi bu derbiye de "bu kez delgado'nun maci olur mu?" diye dusunerek giriyorum..

Yorum Gönder

Ara