.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Nisan 2009 Salı

İnönü Stadı Oradan Kaldırılmalı...

İnönü konusunda beklediğimiz sonuçlar gelmeye başladı... Kerim zamanında bana kızıyordu, Stad Projesine karşı olduğum için... Stad projesine o haliyle tabii ki karşıydım. Nasıl yapılacağını, nasıl bitirileceğini, nasıl finanse edileceğini bilmediğimiz için, bize söylenmediği için... Şeffaf şekilde açıklanmış şahane bir stadı kim istemez? 30,000 reel seyircinin gireceği stada bilet alamayacak olduktan sonra ben ne yapayım zaten yapılıp yapılmayacağı bile meçhul stadı? Seçim geçip, AKP Beşiktaş'ta nal toplayınca işin kokusu çıkmaya başladı... Bugün gazetesinin haberine göre, başından beri İnönü Stadı projesine karşı olan Ertuğrul Günay'ın işi özetleyen bir cümlesi şöyle: "Stadyumun Dolmabahçe'ye yapılmasını tarihi bir hata olarak buluyorum"... Zamanında Şeref Bey Stadı'nın elimizden alınıp, halka son derece açık (!) Kempinski Otel'e dönüştürülmesi gibi, İnönü Stadı da elimizden gidecektir. Bu stadı Beşiktaşlıların elinden alma projesi Belediye'nin olağanüstü tünellerinin bir şekilde stadın 5 metre dibinden geçirilmesiyle başlamış ve oyalama politikalarıyla bugüne gelmiştir. Dolmabahçe'deki bu stadın yerine yükselecek rant odağı, memleketteki 500-600 kişilik imtiyazlı gruba hizmet eden her türlü yapıya karşı çıkalım... Uyuyoruz. Uyumayalım... Haber için tıklayın...

45 Yorum:

kerim dedi ki...

yok efendim kızmak değil aslında şudur ki. yıllardır içinde debelendiğimiz kötü yönetim-başarısız sezonlar sarmalından kurtulmak için bir yol lazım. biz bunu negativecomment te çok konuşuyorduk. ben 1984 ten abbasağada oturuyorum beşiktaşta yani. beşiktaş zaten eski beşiktaş değil. kulübümüzde eski kulübümüz değil. bjk li bir yönetmen demişti zamanında " eskiden bjk semtimizin takımıydı, hep beraber dolmabahçeye gider en iyi oynayan 11 kişi çıkar oynar kalanlar da tribüne çıkar gibiydi." böyle devam ediyor işte... ben zaten belediyede çalışıyorum.. beşiktaş eski beşiktaş değil. stat konusu şu an muallakta olduğundan bir şey demeyeceğim. hatıırlayalım güya 31 mayıs 2008 de kazma vurulacaktı. 1 sene geçti . yazın bjk tv de alen markaryan dan başka şey yoktu.. stadın s si yoktu. o yüzden bişey demeyeyim..

gnel olarak şunu diyeyim ki. son yıllardaki başarısızlığımız esas sebebi bence hani şu endüstriyel futbol dedikleri şeye ayak uyduramamamız oldu.. fb bu işi iyi kurtardı kıvırdı biz yapamadık. daha o kongre olaylarından belli zaten kulübü büyütecez diye 14 yaşındaki çocuklara oy kullandırdılar..

@yuki

unutma ki bjk taraftarı farklıdır.. stat yapılsa bile o hava devam edecek. belki biraz bozulur ama asla kadıköy gibi olmaz.. yalnız geleceği düşünürken 50 kişi kutuda zıplasın diye milyonların hayallerini çalmayalım..

bilal dedi ki...

bu stad isi agizlara sakiz oldu kac senedir. yapicaz yapiyoruz kazmayi vurcaz anitlar kurulu falan filan. ama her besiktasli gibi bende adim gibi biliyorum ki o stadi ordan kaldiramazlar. uyuyoruz diyorsun ama bence kimse stadin yapilacagina veya oradan kaldirilacagina inanmadigi icin konuya ilgi gostermiyor sadece.. is ciddiye binerse, yani stadin oradan kaldirilmasi, ic savas cikar valla.

yuki the zorba dedi ki...

Şu bir gerçek, Fenerbahçe 50000 kişilik iyi bir stad yapmışken, Galatasaray en geç iki yılda şahane bir stada sahip olacakken, biz yaya kalırsak; hakikatten işimiz zora girecek demektir...

Ama stad dediğin Dolmabahçe'den başka yerde olmaz. Geçen sene olimpiyata şampiyonluk diye bağıra bağıra gittik 15000 kişi toplayamadık fena olmayan havada. Beşiktaş taraftarı farklı ama doldurmuyor işte başka yerdeki stadı... Bir de bize 38000 kişilik stad da olmaz. 42000 fena değildi ama ne olduğu da belli değildi, projenin neresini tutsan elinde kalıyor. Şu köhne İnönü'ye bile 32000 kişi geliyor her hafta, iyi stadda nasıl dolmasın o tribünler?

Ben kutucu falan değilim zaten, Çarşıcı da değilim, Beşiktaşlıyım, en iyisi Beşiktaş'ın olsun isterim. Ama sen de 2003-2004'ü unutma, o stadın kalbine hançer sapladılar, basına verdiler Kapalı'yı... 2500 Lira'lara kombine sattılar, benim önceki sene 750 Lira'ya aldığım yerden... Ercan Taner'le tezahürat yapmak zorunda kaldık! O günden sonra da toplayamadık daha kendimizi zaten... Kongrede millet oyunu iki sıra tribüne sattı...

kerim dedi ki...

yuki biliyorum çarşıcı kutucu olmadığını daha evvel söylemiştin..03-04 ü unutmak zaten ne mümkün..

kongre meselelerine girmeyelim .. ooooo neler neler çıkar valla. daha 98 lere dönmek lazım.. kalkavanlar sebacılar yok laikçi istihbaratçılar yok nurcular. bilirsin bunları..sonra 94 seba komünisttir diyenler..

stad tabii ki yerinde yapılmalı.. ayrıca stadı diktik diyelin hemen başarı geleceği de meçhul. lakin başarı iyi futbolcuyla iyi futbolcu da parayla gelir.. bjk de 106 yıldır elini taşın altına sokan başkan çıkmamıştır parasal olrak. gerçi demirörenin babası ben 1981 de üstünkaya yönetimine 60 milyon hibe ettim diyor ama ben inanmıyorum ona da. bizde öyle bir başkan çıkmadı. fener de çıkıyor ama. ondan fenerliler başkanlarına ölümüne bağlı..

Adsız dedi ki...

Benim anlayamadığım nokta şudur..Eğer ki biz başka yerde stada razı olursak aynen gs gibi daha değersiz bir yerde ancak bedava yapılmış bir stad mı alacağız karşılığında??Çünkü bildiğim kadarıyla iki stadyum İnönü ali sami yen ile mukayese bile edilemeyecek kadar değerli bir yerde..Bir bilen ya da fikri olan cevaplarsa sevinirim..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

galatasaray oynarken aslantepe biz oynarken kartaltepe olur biter işler.

ben bunu onaylamayan mantığı anlamakta güçlük çekiyorum.

kerim dedi ki...

ya size şunu diyeyim. stad aynı fb nin ki gibi aynı yerde yapılacaksa yapılsın. ama öyl e makyaj falan değil. güzel bir şey oldun rahat olun bjk taraftarı o statta da kendini belli edecektir.
gs için . yav adamlar kümeste oynuyor zaten görmediniz mi 5-6 kişi kapalıdan taştı az daha çöküyordu statları anons falan yaptılar. o neyse de. gs zaten ortalama 10 bin kişi toplayamıyor oraya bütün sezon.. aslantepeyi nah doldururlar.. bak fenere valla heriflere fenerium ald d bloku 5500 ytl ye satıyor aziz yıldırım gene dolu 10.000 ytl yapsın gene alır bağdat caddesinin ciksleri.. bizim statta boş kalmaz işlevi sürer merak etmeyin..

kerim dedi ki...

neyse efendiler ben çıkıyorum.. çifte kupaya gittiğimiz bu kritik günlerde birlik beraberlik falan , kulübün menfaatleri falan filan......
İMZA : BÜTÜN BASIN TRAŞ FORZA BEŞİKTAŞ

bilal dedi ki...

ne demek istiyorsun jessie?

zubi dedi ki...

jessie ironi yapıyosan ben anlamadım da işallah ciddi değilsindir=)

gözünü seveyim abi çok duygusal gelicek belki ama istiklalden ya da dolmabahçeden stada beraber yürüme keyfi için maça giden insanlar var. Beşiktaşlılık kültürünün bi parçası değil midir bu? bundan vaz mı geçelim yani?

yuki the zorba dedi ki...

Galatasaray da seyircisini Olimpiyat Stadı sürgünüyle bezdirdi. Eski yıllarda yoktur onların tribününde de böyle boşluklar.

Çok önemli, çok keskin hareketler bunlar. Fener stadını dümdüz ettiğinde, UEFA'ya bile gidemedi, Türkiye Avrupa'ya 6 takım yollarken.

Neticede bence en güzeli, önce yıkarsın Yeni Açık'ı... Yaparsın o tribünü oraya. Üstü açık olur... Yıkarsın Numaralı'yı... Alırsın basını Kapalı'ya... Eski Açık'ı saymıyorum zaten... Sonra yıkarsın Kapalı'yı, alırsın yeni yaptığın Numaralı'ya basını, şeref tribününü. Sonra dik Kapalı'nı... Başka çaresi yok bu işin... parça parça olur bu stad. Yoksa yapılmaz, yükselmez orda...

Bizim stad büyütülürken bile, 6 haftada duman olduk. Olan Del Bosque'ye oldu o sene...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben dedim diye kimse vazgeçececek değil :) ben beşiktaş'ta oturmuyorum. maçtan önce beşiktaş'a da kazan'a da gelmiyorum. böyle bir kültürüm yok. taksim'den stada iniyorum, maçtan sonra taksim'e dönüyorum.

ama birileri beşiktaş'tan stada yürüyecek diye stadın yerinin değiştirilmemesi saçma olur. bu ufak bir detaydır.

stad nereye giderse orayla duygusal bağlar kurulur.

ben orasında da değilim. stad kalır gider, başka yere yapılır, yapılmaz önemli değil.

tek dediğim mevcut yerine yapılmıyorsa, galatasaray'ın yeni stadı neden olmasın diyorum.

benim bakmayın galatasaray fenerbahçe aleyhtarı durduğuma. benim eleştirilerim düşünce bazında, kültür bazında.

yoksa galatasaray'lı dostlarım da vardır ve galatasaray'la aynı stadı paylaşmak bana acı vermez.

verene de niye verir anlamam.

zubi dedi ki...

inönü yıkılacaksa zaten yeni bi stad yapmak mantıksız olur, gs ile paylaşmayalım demiyorum. bence de paylaşılabilir gayet mantıklı.

inönünün yıkılması hem klübü hem taraftarı yaralar. kimse millet maçtan önce içip yürüyo eğleniyo diye stadı yıkmayalım demez zaten. onların gözünde önemli bişi değil bu ama bi taraftar olarak benim gözümde önemli.metrobüsle kartaltepeye gitmek mi, istiklalden şarkılarla stada yürümek mi? inönüyü inönü yapan ufak ama önemli bi detaydır bu benim gözümde=)

Besiktas ile Galatasaray'in stad paylasmasi, ulke futbolu adina, bazi seylerin degismesi adina cok basarili bir adim olur. Gerci GS-FB derbisinden sike soylentisi cikarmayi basaran gerizekali beyinsizler, boyle bir olayda neler atarlar ortaya orasini bilemem.

scugnizzi dedi ki...

yahu beşiktaş'ın şu anki stadı da yeterince iyi. ne gereği var ki yenisini yapmanın?

Adsız dedi ki...

kırık dökük, tuvaletler berbat(bayan tuvaleti diye bişey yok zaten) kartal yuvası falan küçük, daha büyük bi stadyumda satış mağazası falan filan o bu için daha geniş alan ayrılabilir vesaire.

yuki the zorba dedi ki...

Stad eski. Butun problem bu zaten... Tuvaletler rezalet, bir seyler atistirmalik mekanlar yok!

Kadikoy'de deplasman tarafinin tuvaleti bile sahane. Stadin konfor disinda konforla beraber gelen en onemli getirisi mac gunu gelirleri. Su an ben stada mac saati gidiyorum, cunku stad konforsuz. Oysa stadda vakit gecirsem, yemegimi orda yesem ickimi stadda icsem cebimden on kat para cikar...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

geçen bi bayan arkadaşım stadta tuwalete girmesin diye altına sıçıyordu neredeyse... (hahahaah okuyorsan seni çok sewiyorum XXX) ahahahah

Jessie'nin karanlik yuzunu de gorduk bu post sayesinde, hadi bakalim. Ayrica Jessie, tuvaleti w ile yazman beni derinden yaraladi. (Oha bak seviyorum'u da w ile yazmis.)

Olm bunu yazan Jessie degil kesin, jessie'yi hack'lediler!

scugnizzi dedi ki...

@adsız: kırık dökük olması bence güzel bir şey. tabii benim gibi düşünen insan sayısı çok az olduğu için burada da bana katılan olacağını sanmıyorum. tuvaletler konusuna gelince, yenilenmeli, bayanlar için de güzel tuvaletler yapılmalı. bunlar zor işler değil. kartal yuvasının küçük olduğuna ben de katılıyorum fakat kartal yuvası beşiktaş'ta veya taksim'de bir yerde de açılabilir istenilen büyüklükte. sonuçta 5 dakikada ne istenirse alınabilir. illa stadyumda olmak zorunda değil.

@yuki the zorba: stadın eski olması güzel bir şey. bunun değerini yeni stat yapıldığında anlayacaksınız. tuvaletlerle ilgili yukarıda yazdım. atıştırmalık mekan dediğim gibi taksim/beşiktaş 5 dakikalık mesafede bunun değerini bilin. ben fenerbahçeliyim, bizim statta da kimse yemek yemiyor ki, yani tabii devre arasında alınıyor, fakat maç öncesi genelde bahariye çevresindeki yerlerde yeniliyor, içiliyor, maça gidiliyor.

delgado dedi ki...

@scugnizzi

stadın duvarlarına zaman düşmüş olması harika bir şey, ama stadın çökme ihtimali de yok değil. çay da 3 ytl :)

zaten ben de karşıyım yeni stada, ama kapasitesi biraz daha artmış sağı solu düzelmiş bir inönü'ye de hayır demem, gerçi maketlere göre inönü'ye pek benzemeyecek ama...

scugnizzi dedi ki...

@delgado: abi yıkılırsa yıkılır, onun önüne kimse geçemez. çay 3 ytl diyosun da, yeni stat yapıldığında 5 ytl olucak. örneği var bizim stat, saracoğlu. yeni stadı iyi bir şey olarak algılamayın :))) ama dediğim gibi benim gibi düşünen çok az var o yüzden saygı duyuyorum herkese.

scugnizzi dedi ki...

bu arada yeni stat yapıldığında çarşı'nın da kale arkasına gönderileceğini unutmayın :))

scugnizzi dedi ki...

ekşi sözlük'te, "fenerbahçe stadyumu'nun eskiden daha iyi olması" başlığına yazdıklarımı da okuyun lütfen. konuyla bağlantılı.

delgado dedi ki...

abicim ben de istemem yeni stat yapılsın hiç. 100 yıl böyle gitsin gidiyosa, ama gidemez. ben genel olarak 10000 kişi daha fazla seyirci gelecek, stadın çevresine o bu şu kurulacak burdan gelir sağlanacak, yok stat senenin 200 günü kullanıma açık olacak, konserler olacak, bunlar için yeni stata hayır demem demiyorum. sikmişim konserini gelirini. endüstriyel futbol denen bişey var evet, ama illa rakiplerinle yarışmak için endüstriyel futbolun her bokunu kendine mi uydurman lazım sonuçta di mi. stat isminden donuna kadar her bokunu şirketlere satıyosun, forma reklamı gibi çok önemli bir gelir kaynağı olmadan barcelona dünya devi olabiliyor (tabi biraz yüzeysel bi örnek oldu ama barca çook daha büyük bi kulüptür diğer gelir kaynaklarıyla, forma reklamı elzem değildir). hadi ülkemizden örnek verelim, fenerbahçe daha altyapı sistemini scoutingini onu bunu kurmadan tesisleşmeye gidince noluyo işte, ver elini josico maldonado emreciksin(çeyrek final müthiş bir başarıydı, ama aziz yıldırım diliyle "tesadüf" olmaktan ileri gidemez böyle giderse). bazı temel şeyleri halletmeden silindirin hemen bizi ezmesine izin veriyoruz. sen senede sadece 1 milyon eurocuğunu scouting için ayırırsan, adam gibi bi transfer komitesi oluştursan, gordonlara higuainlere diattalara para dökmezsen, del bosque'ye 8 milyon euro vermezsen, altyapından 2 senede 1 ilk 11'i zorlayacak adam çıkarırsan ne ihtiyacın var yeni stada, donuna kadar reklam vermeye, kombine fiyatlarını tavan yaptırmaya?

ama napalım işte bizim statta da bariz bi altyapı eksikliği var, eğer gerçekten herkesi tatmin edecek biçimde yapacaklarsa hemen yarın kazmayı vursunlar, ama zor işte, zaten biraz da elimiz mahkum bizim de...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

daha medeni şartlarda maç izlemekten başka bir isteğim yok benim.

scugnizzi dedi ki...

"daha medeni şartlarda maç izlemekten başka bir isteğim yok benim." biraz açar mısın jessie bunu?

delgado dedi ki...

@scugnizzi

işte böyle abi bak, haliyle geleneği en çok seven insan olsan bile yeni stada hayır!! diyemiyor insan, beklentiler farklı düşünceler farklı çünkü... evli barklı adam çocuğuna futbol izletmek isterse ona gelenekmiş atmosfermiş anlatmak doğru olmaz...

yuki the zorba dedi ki...

@scugnizzi
Ustad ben de sozluge fenerbahce taraftari basligina yazdim bu konuda. Bana da kalsa yiktirmam stadi ama hikaye oyle degil iste. Bin tane sikinti var. Neyse olan olacak da bizi cok bozan bisey olursa sesimizi cikaricaz elbette...

Valla neticede ben hem onu hem onu istiyorum, benim isim zor bu konuda :)

scugnizzi dedi ki...

anladığım kadarıyla siz de fenerbahçe gibi olsun diyorsunuz her şey. ???

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben galatasaray'la ortak stad kullanalım düşüncesindeyim.

stad standartları üç aşağı beş yukarı bellidir. tuvaleti şöyle, büfesi böyle diye detaylandırmaya gerek yok.

istanbul'un avrupa yakasında iki ayrı stada gerek olmadığını düşündüğüm için söylüyorum. inönü yıkılıp aynı yere galatasaray ile ortak kullanılacak bir stad yapılsaydı ona da okey derdim.

önemli olan komşu lokasyonlara koca koca stadlar dikmek değil, aklı inşa etmek.

ha inönü yıkılır da yerine bilmemne oteli yapılır vs.. bunlar ayrı konular.

ayrıca yıllardır verilmeyen izni yine vermeyecekler besbelli. hangi şart değişecek?

delgado dedi ki...

karışık bir ruh hali içersindeyiz scugnizzi :))

scugnizzi dedi ki...

jessie sana katılmıyorum :) geçici bir süre için gs ile aynı stadı kullanabilir bjk, ama senin dediğin gibi hep aynı stadı kullanmaları anlaşılamaz bir şey.

@delgado: alex, ortega, hooijdonk, anelka vs. bize de gelsin istiyorsunuz değil mi :) anlayabilmek zor değil...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sanmam onlar ernst sivok zapoo tello kalitesinden memnunlardır. farkı yaratan tek şey para değil. bu mantıkla guiza, josico yu da istiyor olmamız gerekirdi.

fenerbahçeyi fenerbahçe yapan ortega, anelka vs değil; aurelio tuncay, şimdi gökhan gönül vs... farkı bunlar yaratıyor. bunlar da yöneticilikle yapılan hamleler, parayla değil.

scugnizzi dedi ki...

ben saydığın oyuncuların kalitesinden memnun olduklarını düşünmüyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

aurelio ile ernst arasında bir kalite farkı yok

sivokla edu/lugano arasında da

nedir yani? carew kleberson da geldi buraya. önemli olan getirmek değil, önemli olan burada mutlu etmek. onun da stadyumla parayla alakası yok. kulübün vizyonuyla alakası var.

sivas 2 senedir o bütçesiyle kafa tutabiliyorsa demekki sizin bizim galatasaray'ın oyuncu kalitesi de buralardan çok uzak değil...

elbette şuanki farktan daha büyük bir kalite farkı vardır sivasla büyükler arasında ama atla deve değil işte. bi bilica çıkartıyorsun bitiyor gidiyor

futbolcu transferinde önemli olan vizyon. parayla alabildiğin en iyi oyuncu guiza olabiliyor işte.
neyse nerden nereye

scugnizzi dedi ki...

fenerbahçe'nin kadrosu şu an çok kaliteli olmayabilir. ben zaten şu an çok iyi bir kadromuz var demedim. ama beşiktaş'ın şu an 350/450 ytl galiba açık kombine fiyatları. yeni stat yapıldığında onlar 600/700 civarına gelecek. kapalı tam olarak ne kadar bilmiyorum ama o da en az 1.5 kat artacak. dolayısıyla bunlar yapılan transferlere yansıyor. ama genel olarak bakıldığında, fenerbahçe stat yaptığından beri taraftar profili değişti ve en kaliteli yabancıları fenerbahçe aldı. bu bir gerçektir.

stad konusu bir problem haline getirilmemeli herşeyden önce. bu konu tartışıldıkça yeni fikirler çıkar ortaya, işte jessie'nin galataarayla aynı stadda oynama fikrinin çıktığı gibi. stad şu şartlarıyla, basit makyajlarla güzelleştirilebilir, ya da daha kapsamlı bir restorasyon çalışması ile kale arkaları yenilenir, ya da stad yıkılır yenisi yapılır ya da başka bir şık yapılır ama ne yapılırsa yapılsın şeffaf bir şekilde, taraftarı tartışma ortamına sokmadan yapılsın.

jessie ve scugnizzi, tek tek isimleri tartışarak bir yere varamazsınız bence. önemli olan 11 adamın, hatta 16 adamın nasıl olduğu, önceden düşünülmüş bir sisteme uygun olup olmadıklarıdır. anelka sağ kanatta oynarken, ortega, ceyhun-yusuf-rapaic ile beraber oynarken, carew o kötü beşiktaş kadrosunda tek başına değerlendirilirse bir yere varılmaz. bence fenerbahçenin gittiği noktada, isimler tek tek olarak asla yanlış değildi ancak, bir bütün olarak baktığımızda herhangi bir futbol aklından yola çıakrak hareket etmediklerinden asla bariz bir üstünlük kuramadılar beşiktaşın ve galatasarayın o hallerine rağmen..

delgado dedi ki...

scugnizzi hayır, carew geldiğinde göbek atmadım ben. zaten istediğim daha kaliteli topçular falan değil.

vizyon oldukça her şeyi başarırsın. bunun için illa stat ismini satıcaz, 45.000 kişilik yeni stad yapacaz, akatları cola turka arena yapacazla falan düzelmeyecek her iş, önceki mesajlarımda iyi anlatamadım sanıyorum derdimi.

scugnizzi dedi ki...

neyse uzatmanın anlamı yok aslında. günlerce yazabiliriz buraya fikirlerimizi. bana göre beşiktaş stadını yenilemeli, fakat gayet güzel bir stat ve atmosfer olduğunu unutmadan. tuvaletler mi kötü, yapılsın, başka eksik mi var giderilsin. çok zor iş değil bunlar... gs ile de aynı statta oynama fikrine tamamen karşıyım.

simplextablosu dedi ki...

siz kendi kendine gelin güvey olan pis beşiktaşlılar, ben ispanyolum, allah belanı versin simplex....
lan yanlış oldu bi dakka hah ne diyoduk? şimdi abiler, bu inönü stadyumunun orda çok büyük rant var. ben daha önce bu blogda bi iki satır karalamıştım kokusu yakında çıkar diye, işte ufak ufak başladılar sulanmaya. yani çok büyük rant dediğim gerçekten çok büyük. eloğlu boşuna dememiş dünyanın en güzel manzaralı stadyumu diye. oraya kongre merkezi adı altında otel kaskallamak birilerine ilelebet yetecek para kazandıracak. işin başındada bizzat hükümet var. benim anladığım ciddi ciddi oraya otel gündemde, nasıl yediririzin hesabını yapmaktalar artık. bundan sonra ne olur, biz buna ne tepki gösteririz, bizim büyük! başkan bu meselede ne gibi bi pazarlık yapar, biz beşiktaş'ın menfaatleri! için nelere katlanırız bilemem. stadyumun şimdiki gibi kalması meselesine gelince, bence bu bir ihtimal değil. ben yerinde parça parça yeniden inşaası taraftarıyım. ama bu stadyum olduğu gibi kalamaz. öyle bir ihtimal yok. ben ki bu konularda olur olmadık yerde duygusal düşünüp saçmalarım, ona rağmen mutlaka yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. takım iki maç üst üste kazansın sonraki hafta yeni açıkta maça girmek eziyete dönüşüyor. tuvaletlerin merdivenlerinde resmen mohaç meydan muharebesi yaşanıyor. yoksa inönü benimde canım ciğerim ama bazı şeyler artık olmazsa olmaz hale gelmiş. yenilenen stadyumun kulübe kazandırabileceği gelirlerde cabası. hem zaten biz ne dersek diyelim ok yaydan çıktı bir kere. bundan sonra yönetimlerin önündeki en büyük proje stadyum projesi. artık kime nasıl kısmet olur bilmem. ama oraya otel yapanın..

aamet jr. dedi ki...

İlk olarak Dolmabahçe'den çıkma taraftarı değilim. Stad orada olmalı. Bence de kadıköy gibi parça parça yapılmalı. Açıklar kapalı ve numaralının hizasına getirilip üstü kapatılmalı. Öyle 50-60 bin kişilik stada da gerek yok bence. 30-40 bin arası kafi. Saraçoğlunu görüyoruz. Ortalama maçlarda boşluk oluyor hep. Senede 2 derbi ve birkaç avrupa maçı harici boşluk olacağına, her maç full bir stadı yeğlerim. Bir de tamamen yıkılırsa katakulliye getirip elimizden alabilirler son demeçler onu gösteriyor, ona da bir önlem alınmış olur.

Yıkılıp yeniden inşa edilecekse aslantepe'de mantıklı ama orası bitene kadar belki de bizimki yapılmış olur :) Bunula beraber Jessie'nin 'San Siro' modeli benim aklıma pek yatmadı.

ugur dedi ki...

İnönü yenilenmeli..bir gün tepemizdeki koca blok üstümüze çökecek,bu kadar zıplamayı kaldıramayacak kolonlar kapalı üst-alt olacak alt dümdüz...Tek endişem bu gerçekten.ha bayanlar tuvaletinin kapısı kırık maymun oluyorsun içerde resmen, yiyecek içecek desen durumları malum.giriş çıkış kalabalıkta zor.Bunlar çok mühim şeyler değil...her hafta orda mıyız tüm bunlara rağmen? tabii ki...
İnönü yenilenmeli...ama yer değişikliği kesinlikle yapılmamalı. İstanbuldaki en rahat ulaşımı olan stad inönü..denize yakın,metroya yakın,otobüs minibüs zebil...zaten takım gitti taa ümraniyeye, maçları da kağıthane de oynarsak ne anlamı olacak?
fenerbahçe nasıl yaptıysa sıra sra tüm trübünleri,biz de öyle yapmalıyız.
Yok cumhuriyet eseriymiş, aman yıkılmasınmış vs gibi yazılara gülüyorum.zira ya bir gün eskiliğinden tepemize yıkılacak,ya da anıtlar kurulu bir gün izin verdiğinde alışveriş merkezine dönüşecek...

Yeni yapılacak stadın mimarisi çok kötü.Tribünler sahaya uzak.Stadın üstüyle koltuklar arasında çok mesafe var.Bu gibi durumlar çarşı'nın akustiğini mutlaka etkileyecektir.Liverpool yeni stat projesinde sırf kop grubu için özel tribün yaptırtıyor.Çarşı kale arkasına taşınacaksa Dortmund stadı'nın kale arkası gibi tek parçalı ve sahaya dik(mestella gibi) bir tribün yapılmalı.
Benim düşüncem ise;

1) Hem yer kıtlığından hem de rakip takımı etki altına almak için tribünler mutlaka sahaya dik olmalıdır.

2) Deniz tarafı tarihi dokuyu bozmamak için açık bırakılmaldır.Tribünlerin üstünü kartal gövdesi şeklinde yapmak bu açıdan mantıklı olabilir ama şart da değil.

3) Sesin dağılmaması için stadın üstü tribünlerin bittiği noktadan kapatılmalı,arada hiç boşluk olmamalı.

4) Çarşı yine yerinde kalmalı tüm localar,yayın ekibi vs.. karşısına taşınmalı;kale arkasına da öğrenciler için daha ucuz fiyatlı özel tribün yapılmalı;böylece halkın takımı kimliği korunmalıdır.

Yorum Gönder

Ara