.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Nisan 2009 Çarşamba

Devre Arası Transfer Olmaz

Her zaman söylenmiştir; devre arası transferi son derece risklidir, takımlar iyi oyuncularını bırakmak istemezler diye. Bu sözleri dinlemeyen bazı kulüp yöneticileri inadına devre arası transfer yaparlar. Arsenal yapar, Chelsea yapar, Milan yapar. Tecrübesiz kulüpler işte... İşte bunun son örneği de Ernst ve Yusuf. Hiç katkı yapamadıkları gibi mevcut düzeni de bozdular. Milyon euro'lar da havaya uçtu. ... İşte ülkedeki algı bu düzeyde olunca kulüplerin kendilerini geliştirme ihtiyaçları da aynı paralellikte ilerliyor. Senin futbol dünyanın belki de 1 numaralı ismi Sergen Yalçın çıkıp diyor ki " Ernst düz oyuncu, hücumda katkısı yok". Futbolu bu kadar anladığını görünce bizim de içimiz burkuluyor elbet. Yıllarca hayranlıkla izlediğimiz Sergen, futbolda iyi hücum etmenin ara pası bırakmak, spektaküler hareketler yapmak olduğunu sanarak yaşamış yıllarca. Anlamamış bazen en düz pasın bile bir hücum başlangıcında önemini... Ernst'in topu alacağı yeri ne kadar iyi bildiğini, topu atacağı yeri daha topu almadan kafasında belirlediğini çözememiş. O daha çok pasın nasıl atıldığına, pas atılırken ters tarafa bakılıp bakılmadığına odaklanmış ve anlayamamış Avrupa'da oynanmakta olan futbolu, aklı Etimesgut Şekerspor'da kalmış. Yusuf ve Ernst aslında iki farklı dünyanın futbolcuları. Alman ve Türk olma açısından söylemiyorum, futbolu oynayış biçimleri açısından söylüyorum. Bugünün en demode futbolcu tipi ne diye sorsalar Yusuf derken pek zorlanmayız. Zorlanmayız ama Yusuf ta bu demode futbolcuların iyilerinden bir tanesi. Demode olması, katkı veremeyeceği anlamına gelmiyor o yüzden. Özellikle bizim ligimizin kalitesinde. Yusuf geldiği gün de söyledim, bugün haklı çıkmanın gururunu yaşıyorum; Yusuf bu ligin tozunu yutmuş sporcularından biri. Ne zaman sakin olacağını, ne zaman ne yapacağını, rakip takımı, taraftarı en iyi bilen oyunculardan biri. Ne kadar yetenekli olursa olsun bir Aydın Karabulut rakip üzerinde Yusuf kadar etki yapamaz. Yusuf bu ligin "baba" futbolcularından biridir. Son 10 dakika, son 20 dakika... Ne zaman girerse hep bir umut ve karşı tarafa da endişe verir. Bunun oyuncu kalitesinden bambaşka bir şeye takabul ettiği ortada. O da; "marka olmak". Yusuf ve Ernst bu takımın çok hoş parçaları oldular ise bunda en büyük pay elbette Denizli'nin olmalı. Takım yapmaya değil, takım olmaya geldim sözü de başka bir şeyi açıklıyor olamaz zaten. Elbette devre arası transferi sizin sezon başında kurguyu doğru yapamadığınızın belgesidir lakin büyük düşünenler ıslanmayı göze almış kişilerdir. O nedenle siz siz olun, devre arasında transfer yapılmaz martavallarına pek inanmayın. Bu, bu işi beceremeyen yöneticilerin, ülkemiz futbol kalitesizliğinde yedirebildikleri yalanlardan sadece biri.

6 Yorum:

for example : Guinti ...

yuki the zorba dedi ki...

Çok güzel olmuş bu...

Swift dedi ki...

Herkes Ernst'ten bahsediyor da, Sivas, Kayseri, Kocaeli maclarinda 7 puani kurtaran (2 puan da Sivas'tan calan) Yusuf olmasaydi simdi halimiz Gs-Fb'den ne kadar farkli olurdu hic dusundunuz mu?

Pazar gunu kainatin en buyuk derbisini izlerken sahadaki oyunculara baktim da, sakatlik yasamaz ve bu formunu devam ettirirse dede Yusuf her iki takima karsi da macin yildizi olur.

yuki the zorba dedi ki...

Yusuf'un hakkını herkes veriyor aslında. Nedense kimse yazmıyor :) ama her yerde herkesle Yusuf konuşuyoruz. Ben açıkçası Fener'deyken izlediğimde de şaşırmıştım ama çok toy olduğunu düşünmüştüm futbol olarak... Canlı izlediğim her maçta beni dehşete düşürüyor, o fiziğiyle, o haliyle top göstermiyor rakibe... Ben adama fena şekilde hayran oldum ve kendi önyargılı davranışımı bir nebze yadırgadım... Sonuçta Yusuf transferi bizim arzuladığımız sistemli büyümenin bir parçası olamazdı. Ama öbür yandan sistemli büyüme bu sezonki en önemli konumuz olan "mutlak şampiyonluk"la kıyaslanamayacak kadar önemsiz... Fenerbahçe kimliği de Yusuf'un negatif tarafıydı. Ama sahada adamı gördükçe, bu problemi de aşıyoruz...

Ernst'in olayı bambaşka... Ernst Beşiktaş'a yeniden futbol oynatan adam oldu... Yusuf yine üç maç kazandırabilirdi ama Ernst takıma güven duymamıza sebep oldu. Sonuçta attığından çok yediğinde, kazanamıyorsun. Yusuf da Ernst de Jessie'nin seçtiği bu fotoğraftaki coşkuyu tribüne aşıladılar... Geçen yıllarda da şampiyonluk şansı yakaladık ama bu seneki bambaşka. İnancı ve yeteneği bu iki adamın üstün katkısına borçluyuz. Artık Delgado, Tello, Bobo, Nobre, Holosko, Yusuf ve Ernst birer maç kazandırsa Beşiktaş'a şampiyon oluyoruz. Bu çok kısa bir yol ve bizim gücümüz devre arası transferlerden geliyor...

Bu beyaz formadan bıktık artık.Her maç aynı forma.Herhalde totem fln yaptıklarına inandım artık.İkinci yarıdaki tüm maçlara aynı formayla çıktık.Beyaz forma siyah şort ve kırmızı formaları geri istiyoruz.Forma geleneğimizi yok ettiler.

spirit dedi ki...

hahah bu güzel işte!

Yorum Gönder

Ara