.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Şubat 2009 Cuma

TSL 22. Hafta Beşiktaş 2-1 İstanbul B.B.

Stat: BJK İnönü Hakemler: Halis Özkahya, Erhan Sönmez, Özgür Fatih Kalaycı, Gökhan Güneşer (4. Hakem) Beşiktaş: Hakan Arıkan, İbrahim Toraman, Sivok, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Ekrem Dağ, Ernst (Dk. 86 Yusuf Şimşek), Delgado (Dk. 61 Holosko), Tello (Dk. 88 Zapotocny), Nobre, Bobo Yedekler: Korcan Çelikay, Cisse, Uğur İnceman, Serdar Özkan, Holosko, Zapotocny, Yusuf Şimşek Teknik Direktör: Mustafa Denizli İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagic (Dk. 68 Mehmet Ali), Kus, Marcus, Barbosa, Ekrem, Kerim, Efe (Dk. 83 Bebbe), Tjikuzu, Erman, İskender (Dk. 61 Serhat), Adriano Yedekler: Mehmet Ali, Okan, Gökhan Kaba, Bebbe, Mahmut, Serhat, Gökhan Süzen Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Tello (Dk. 80), Serhat (Dk. 84), Gökhan Zan (Dk. 85) Sarı Kartlar: Fabian Ernst (Dk. 77), Mehmet Ali (Dk.81), Sivok (Dk. 81)

63 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

arkadaşlar yan tarafta da gördüğümüz gibi toraman dan iyi haber gelmiş, bugün idmana çıkmış...

tam kadro mu olduk ne? :)

şimdi biri sakatlanır kesin, benden bilirsiniz

Adsız dedi ki...

maç sonu herkesin şu tjikuzu bizde olsa var ya diyeceği tipik belediye maçlarından biri olmayacak bu.

net bir skorla geçiceğimizi düşünüyorum. şöyle 3-1 filan.

tathar dedi ki...

ulan yine mi cuma maçı?

yeaa cuma hanım arkadaşlarıyla fasıla gidecekti ben de ps3'ümle sevişecektim ama cumaya maç koyan federasyon yüzünden olmayacak.

amına koyayım fenerasyon

biri bi istatistik çıkarsın büyükler arasıdna son 3 senede en çok cuma maçı yapan en çok hafta içi 17:30 kupa maçı yapan bizizdir ha

Adsız dedi ki...

bordo taktı beyler. 10. saniyede. bak dakika demiyorum saniye diyorum. rüya takım gs

Adsız dedi ki...

2. gol beautiful freak ve tüm karagümrüklüler için gelsin.

Adsız dedi ki...

yuh 2 dakikada 2 gol...

Unknown dedi ki...

gs ballı takım ancak yenmeleri iyi oldu köpeklerin. bülent korkmaz ilk başlarda çok iyi falan desinler. biraz gaza gelsinler. tekrar düşüşe geçerler nası olsa.

ibb maçında bir kaza olacak hissi içimde var. inşallah olmaz. basıp geçersek çok iyi olacak.

stfud dedi ki...

@kadir: aynen bende de kötü bir his var..ne zaman havaya girsek bir cenabetlik oluyor..inşallah sorunsuz atlatırız...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

rahat olun. içeride sıkıntı yaşamayız bundan sonra. ernst den sonra.

simplextablosu dedi ki...

olm hava çok soğuk gene götümüz donacak tribünlerde lan. püüüü...

bi de şu ibb'yi yenelim artık. her sene bi çelme geliyor isyanlardayım.

theotheo dedi ki...

aynen yaf. bu sene de yenemezsek intihar ederim. tam eziklerin önüne geçmişken.

bakalım sivas fener maçı ne olacak. bana ezikler alır gibi geliyor. bizim için her türlü sonuç iyidir. sivas koyarsa fener tamamen kopar. beraberliktede kopar. fener yenerse baya bi gaza gelir. ancak bizimde sivasla aramızdaki fark 3 e düşer bu da müthiş olur. inşallah güzel bi hafta olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben bir şey rica edicem. fenerbahçe'lilerin galatasaray'lıların ve diğer taraftarların blogu okumamasını sağlayacak bazı ifadelerden kaçınalım bence. bu blog, fener galatasaraylılara kapalı değil -ki aralarından burayı takip edenler olduğunu da biliyorum- biz yazılarda buna dikkat ediyoruz, yorumlarda da dikkat edersek sevinirim...

fenerlilerle galatasaraylılarla küfürleşeceğimiz yer burası olmasın

saygıLar...

yuki the zorba dedi ki...

Uğursuzluk olmasın diye bişey yazmayayım dedim ama yüreğim duracak bu maçtan önce...

Haykırmak istiyorum resmen, nasıl bir heves birikti içimde, şampiyonluk falan da değil derdim, o Trabzon maçında adamları kırk metreye kapatıp dövmeye başladığımız dakikalara doyamamışlık... belediye'nin gıyabında iki yıla sıkışmış bu kadar hayal kırıklığının acısını çıkarma maçıdır, koyalım şu Belediye'ye...

Maç bileti 50 lira, lig tv aboneliği 45, ama bu Cuma'yı güzel kapatıp, yarın akşam televizyonu keyifle açmanın keyfi paha biçilemez!! Hadi Beşiktaş'ım...

Adsız dedi ki...

ben bütün maçları nasıl olsa bir terslik çıkar diye izliyorum.. rahat oluyor.. eskiden heyecandan ölüyordum. son yıllarda çok üzüldük ondan böyle bir yol denedim. tavsiye ederim rahatlıyorsunuz. daha bilinçli bakabiliyorsunuz..

@yuki

daha 13 hafta var rahatla biraz.

habua_bakhala dedi ki...

bu mac iste bu mac bence bu sezonun kilidi. alin bu maci cocuklar ileri umutla bakalim. Besiktas ve fb ye karsi kuduz gibi saldiran ibb takimindan gs ye karsida ayni oyunu bekler bu sen gonlum.

Yalniz her mactan once "Bu mac ya tamam ya devam", "bu mac kilit mac", "bunu alirsak super olur" muadili yorumlar geliyor. Ne bitmez cilemiz varmis arkadas.

Su ana kadar Besiktas'la ilgili olumsuz tahminlerinin hepsini tutturmus biri olarak (g.tumun kenari) sunu diyorum: Bu mac olumsuz tahminim yok, cikar pasa pasa oynariz, rahat olun.

yuki the zorba dedi ki...

@kerim
13 haftayla ilgisi yok bunun... diyoruz ya umutlandırıp utandırmayın diye, işte bu maç o maç... Umutlandırıyorsan adam gibi umutlandır, bari umudu yarım bırakma...

Valla benim derdim şampiyonluk değil, beklentim şu sahada ernst'in önünde oynarken, ilk defa delgado'yu suratı asık olmadan, heyecanlı ama keyifli görmek, kazanamadığın maçta bile en azından "ulan ne bastık heriflerin kafasına" diyebilmek... Ben 20 senedir bu tribüne bunu görmeye gidiyorum, çorapören yüzünden beş senedir bu hissin yanından geçemiyorum... Beklentisiz maç izlemekten sıkıldığım için beklenti üretip gidiyorum maça...

Zaten bu maç gerçeklerle yüzleşme maçı, Ernst'i de, çift forvet ya da Delgado+Nobre'yi de adam akıllı izleyip, boyumuzu ölçeceğimiz maç... Alırsak, işler bize dönecek, iki hafta daha utandırmazsa çocuklar bizi, bir daha da utanmayız zaten...

Adsız dedi ki...

peki yuki sen bilirsin. seni ekşisözlükten biliyorum. bazı görüşlerini beğenmiyorum ama anladığım kadarıyla bjk ile yatıp kalkan birisin. özellikle o geçen seneki belediye yenilgisinden sonra i. üzülmez için yazdıkların çok güzeldi. eğer bu maçta allah korusun bir terslik çıkarsa çok üzüleceksin biliyorum.. ondan dedim. daha erken öyle tamam-devama gerek yok diye. bjk ömrümden çok götürdü benim. biraz daha sakin olmaya çalışıyorum maçlarda olay budur.

gözüme çarptı bu arada bir arkadaş abbasağalılarla ilgili birşey demiş.. ben hayatımda hiç kombine almadım. her sene 8-10 maça giderim. bu sene 3 maça gittim.. antalya kupa maçı eskişehir bir de fener.. herhangi bir grupla alakam yok. karagümrükte doğduğum için karagümrüklülerden tanıdıklarım var ama.. o yüzdden herhangi bir grup için fikir beyan edemem.

zaten fenerbahçe deplasmanında gördüklerim bana bjk taraftarı özellikle çarşı hakkında yeterince fikir verdi.. aslında gerek yoktu çünkü ben bjk nin son 25 yılının canlı tanığıyım.. da daha keskinleşti diyeyim.. semt burda stad orda isteyen gider ..böyle semt memt ayağıyla bir yere gidemeyiz. karagümrük abbasağa çarşı academy falan teferrüat bunlar.. bin defa dedik semt bizim beşiktaş herkesin..

Adsız dedi ki...

benim için optik öldü onunla beraber çarşı da öldü. 2007 de hapisten çıktı. bizim parkta karşılama yaptık.. 3 gün geçti kalp krizi. allah rahmet eylesin. o öldü çarşı da öldü benim için. hele ki geçen sene çekildik-geri geldik olayından sonra..isimi kulübünün önünde giden bir grup benim için zararlıdır.. zaten mehmet abi öldükten sonra ve belgesel için toplanıp biz yokuz deyip geri geldikten sonra hiç bir sözlerinin samimiyetine de inanmıyorum..metin tekin ne demişti. " metin ali feyyaz teferrüat efsane olan beşiktaş". bjk tribünleri kendi komplekslerini tatmin edip çarşı yada bjk taraftarı kisvesine bürünenlerin olmamalıdır..

Bellamy. dedi ki...

çift forvet arkası delgado yapsa da bol pozisyonlu bi maç izlesek keşke. orta sahayı da 3lü kursa tello sol ernst orta cisse sağ, hiç fena olmaz. 4-3-1-2 bi dene artık mustafa hoca.

simplextablosu dedi ki...

şu maçtan 3 puan alıp haftasonunun geri kalanında rakiplerin maç sonuçlarını keyifle beklemek istiyorum. saat geliyor, işten erken çıkıcam, durunamıyorum. bu sene kazandan başlayıp dolmabahçe yolunu yürümeden hiç maça gitmedim daha. gene yollar bizim, semt bizim, aşk bizim.
bide yeni atkı aldım bugün kartal yuvasından çok yakışıktı allah kahretmesin =)

forzabeşiktaşta şampiyonluk marşı diye bir beste var süper, bugün inşlallah söylenir..bi de bir beste daha var,forzanın açılışında,..valla kusura bakmasınlar ama bu kadar arabesk bir tezahürat görmedim, besteyi sanki kutsi yapmış.dinleyemedim,kapattım hemen:)

kerim o kadar tanıklık etmişsin de Beşiktaşın 25 senesine, maçlara gitmiyosun..Yoksa onursal başkanımız ya da Serdar Bilgili gibi sen de mi küstün Beşiktaşa.

simplextablosu dedi ki...

abi o açılıştaki bestenin konya deplasmanı dönüşündeki videosun seyrettiydim orda güzeldi iyiydi. ama o gitarla çalıp söyleyen delikanlı benide bi fena yaptı ne yalan söyliyim. böyle sesini titrete titrete, tribün tezahüratı mı sevgililer günü cafe şarkısı mı karışmış. ama tribünde söylenirse yıpranmış gırtlakla o yola girer gene =)

valla ben bilmem, tribünün içinden gelen sizsiniz. ama bugün tribünde bütünlük olcak,ondan eminim.yani artık kenetlensin şu tribün, kapalı ayrı,açık ayrı hava çalmasın.

Adsız dedi ki...

abicim gidiyoruz ya illa kombine mi alalım..?. senin yaşını kübü kadar maça gittim ben.

devlet memuru maaşıyla kombine pek olmuyor.

evet küstüm biraz. süleyman baba onursal başkansa biz de onursal taraftarız yani.

Adsız dedi ki...

serdar bilgili başkanlığı bıraktıktan sonra bırak stada gelmeyi evde seyretmiyordur bjk maçlarını..

isteyenle istediğini iddiaya girerim serdar bilgili bjk maçlarını evde bile seyretmez. kalsaydı iyi şeyler yapardı inanıyorum ama o ayrı konu..

abi devlet memurusun, abinin tekeli var, istesen loca alcak adamsın:)

ben maça gidemediysem, mesafeler engel oldu, yaşımın kübü, 21952 bu arada, az da değil, eşşek kadar oldum. beatiful sherek valla.

ulan ne biçim nikim varsa,ben bile doğru yazamıyorum. allah kahretmesin beni.

Adsız dedi ki...

shrek evlendirelim artık seni. şöyle etilerden bir zengin dul kadın bulalım sana.. hem mala vurursun hem loca alırsın parasıyla. etiler de beşiktaş belediyesine bağlı zaten. böylece sen de semtten olursun.. iyi mi..

tarabyada usaklar etilerde yumusaklar, gelmem ben etilere. ama eti yerim. eti pufum tatlı aşkım, benim yumuşak tatlım..kerim abi, kırdın beni. bir espri yaptık, hemen fevrileştin, ben de zor bir dönemden geçiyorum, bir yandan işsizlik bir yandan ezeli rakibimiz galatasaray ve fenerbahçenin geçirdiği zor günler, beni derinden etkiledi. hem benim başım bağlı, yenge de takip ediyo buraları. ayıp ettin valla, hem de ayıbın kübü.

Freak be, su sampiyonluk marsinin link'ini bir buldur hadi.

işte link, işte hizmet.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=52376382087

burda adam tek ses söylemiş ama bu tezahürat tribünde süper olur.

Adsız dedi ki...

valla fevrileşmedim. şakasına dedim ben de. lütfen ama freak. ayrıca senin işsiz kalmana çok üzülmüştüm hatırlarsan. hem zaten onu soracaktım ben de lafı ağzımdan aldın.. hala bulamadın mı ? ya..

aramıyorum be kerim iş miş, biraz birikmişim var kenarda köşede. genç yaşımda emeklilik hayatı yaşıyorum, seçimlerde de oyumu sattım mıydı tamamdır. şu an en fazla 300 lira verdiler, 1000 lira verene vercem oyu, teklif bekliyorum.

ayrıca zaten biliyosun, mevzubahiste vuruyoruz paraları..

Freak mevzubahise cok bel baglama derim ben. Bono al bence yalniz, kriz ortaminda alinan bonolar her zaman avantajli olmustur. Bir de bizim ulke saglam, 10 yil vadeli bonoyu takir takir oder.

ne bono alırım, ne bono dinlerim.."iddaa bizde, bahis bizde taklit yok bizde, mevzubahiste takmayız geri vitese.." diyerek çıktık bu yola, "battı balık yan gider", "ya herro ya merro" demeyiz umarım ilerleyen günlerde.

orta saha yine bir kişiye emanet, sonumuz hayrola..

Ernst'in de basini yiyecegiz, adam defansi mi toparlasin, ortasahada Tello'ya laf mi anlatsin, Delgado'nun gotunu mu toplasin? Ben olsam ikinci yari baslarken "Sikerim ulan!" deyip cikarim.

Tank hizindaki defansimizla bakalim bu hafta beceriksiz forvetlerin eline mi bakacagiz gene?

sanli kaptan mikrofonu kapali zannederken: 'melih buraya yumruk havaya!'

enteresan bi mac olucak kesin..

Adsız dedi ki...

çok kötü oynuyoruz ya . valla adamların nizami golünü yediler ...
çok dağınık takım çok

delgado dedi ki...

2.yarıda belediye yorulur, beşiktaş pozisyon zenginliğini yakalar ve maçı 2-3 gol atarak kazanır. sonraki hafta belediye'nin yerden ayağa oynadığı topu mükemmel bir şekilde oynayan liverpool gelir bizi 8lik yapar.

aynı deplasmandaki metalist maçından önce 3-0 kazandığımız ve iyi oynadığımız söylenilen! antep maçı gibi. futboldan anlıyoz da konuşuyoz, ister belediye ol ister antep ister bozuyükspor, ayağa yerden oynayan her takım beşiktaş'la kafa kafaya oynuyor işte. bunu mükemmel yapanlarsa darmadağın ediyor beşiktaş'ı, bu sefer de imdadına antep maçında eduardo'yu 2.sarıdan oyundan atan hakem yetişmiyor.

delgado dedi ki...

gökhan zan'a bi form tuttu, iyi oynuyo dedik götü kalktı, izliyo adam resmen maçı. ilk yarının sonunda ceza sahasının içinde 196344 kez sektirdiği top neydi öyle. bu mu stoper, bu mu milli ya. inanamıyorum, inanmak istemiyorum.

jose dedi ki...

Abdullah Avcıya küfür edimesinin sebebini ögrenebilirmiyim?

beşiktaştan kanser olmazsam daha da bu hayatta bişeycikler olmaz bana.
3 puan iyidr diyerek geçiyorum,ama takım kötü oynuyor hala.

not:abdullah hocaya neden küfredilmiş acaba?

Adsız dedi ki...

küfür mü? Küfür yoktu, tepki vardı..: Bir takım 1. saniyeden golleri kalesinde görene kadar yerde yatmaya, zaman geçirmeye çalışırsa tepki görür tabii.. Bu işi ahlaklı, namuslu şekilde de yaptılar zamanında... Madem sahaya yatıp puan almak bu kadar kolay, yatsalardı Galatasaray'a karşı 2-0 öne geçtiklerinde de...

Adsız dedi ki...

artı o ilk devrenin sonunda gelip, kapalı tribünün önünde ellerini sağa sola açıp şov yaparak hakemle konuştu. orda da küfür olmadı, cimbomun uşağı abdullah avcı dendi, küfür mü bu? Aşikar değil mi zaten?

Adsız dedi ki...

morinho sen kendi çöplüğüne gitsene aceto nun yalakası sesi.

Adsız dedi ki...

sergio ramos'musun be ibrahim toraman:?

Adsız dedi ki...

of allahım . adam olmaz bunlar ya. neyse geçti.

yarın fenerliyiz. sivasın mutlaka kaybetmesi lazım. fener yense de bir halt olmaz onlardan bu sene.. olsaydı geçen hafta hacettepeden sonra olurdu zaten..

delgado dedi ki...

hakan arıkan'a söven eski açıktaki o herifin ta amına koyayım. ne sanıyo bu ibneler kendini?

delgado dedi ki...

öyle acaip bi yatma durumları da olmadı he, adamlar daha iyi oynadığı bölümlerde neden yatsın. hem bi sikim oynama maçta hem de kaç para aldınız diye anır. hasagic'in kasığı çekip yerde yatınca tüm stad birden ayağa kalktı gaza geldi nedense, sonuç olarak çıktı adam oyundan yani muhtemelen de baya oynamayacak. komik bi görüntüydü.

theotheo dedi ki...

ulan hıyar hakan arıkana isteyen söver isteyen sövmez. onun tribüne küfretme hakkı var mı? 30 senedir kaleci ise hala topa vuramıyosa anasına da avradına da küfür yer bu iş böyle.

delgado dedi ki...

pardon abi, demirören'e küfredilmedikçe sorun yok. futbolcular geçicidir, oyuna sokulan top geçicidir, yönetim ve demirören kalıcıdır. hata ettik.

jose dedi ki...

@cüneyt

ben buradakı ınsanların futbolla alakalı yazılarını okumak ıcın gelıyorum zaten senın gıbı aptalların yazılarını okumak ıcın degıl...

eğer bır galatasaraylı besıktaslı ayrımı yapılıyorsa kı sanmıyorum buradakı ınsanların bunu yapacagını yorumda yazmam olur bıter.

ama nereye gırıp bakacagımı senın gıbı üslup fakırı adamlardan ogrenecek degılım o kalın kafana bunu sok.

Gökhan dedi ki...

trabzon macındakı baskılı futboldan sonra yine eski gunlerdeki gibi rakibi cok fazla zorlayamadıgımız bir maç oldu.sivok ligin ilk yarısından sonra heralde ilk kez bazı bolumlerde ataklara katıldı.ekrem pek bir şey yapamadı.henuz verılmeyen goller dogru karar mı bılemıyorum ama hakem sadece bana gore zaman gecırmelere fazla goz yumdu onun dısında hatası olmadı gibi.macı kazandık ama boyle zor gecen bır macta 80 de one gecıyorsan ne olursa olsun o golu yemeyeceksın her zaman bir gol daha atıp kazanamayız.nobre nın sarı kart gormesını isterdim haftaya hacettepe macında ceza işi aradan cıksın dıye ama yıne gormedı umarım sezon sonuna kadar goturur bu sekılde.bu macı daha rahat kazanmamızı beklıyordum cok zorlandık ama daha 12 mac daha olsa da artk onemlı olan kotu de oynasak 3 puan.

theotheo dedi ki...

o şerefsiz hakan arıkan kimde beşiktaş taraftarına küfrediyo el kol yapıyo. ulan öyle kolay mı oraya senelerini vermiş adama küfretmek piç. önce işini adam gibi yapsın.

1. Hakan Arikan kac top cikardi bugun? Bu mu isini adam gibi yapamamak, bir hatali pas vermek isini adam gibi yapamamak mi?

2. Hakan Arikan bugun takimin en kotusu muydu de kufuru hak etti? Bobo, Delgado, Gokhan Zan ne olacak?

3. Sen takiminin kalecisini kufur ederek mi motive ediyorsun? Boyle mi destek veriyorsun takima?

Yapmayin ya, adamin uzerindeki formaya, verdigi emege yazik kufur ederken. Kufur yiyince susup oturacak yani, vay be, takima saygiya bak. Adam agliyordu lan mac bittiginde! Hala daha kufure devam, ayip be.

theotheo, ne bu şiddet ne bu celal. ben babamla televizyonda bile maç izlemeyi, takıma çok küfrettiğinden sevmezken o adam gitmiş kaleciye tribünden küfrediyo..kaleciyi oraya getiren beşiktaş yönetimi, oynatan kenar yönetimi.yeteneksizse gönderilir, alternatifi yoksa çıkar oynar, kimse de küfür edemez. ki küfreden ordan üç beş kişi, yani ne beşiktaş tribününün toplu bir hareketi var ne de hakanın tüm tribüne laf etmesi gibi bişey yok ortada, üç beş kişi hakaret etmişse hakana o da çok doğal olarak o üç beş kişiyle polemiğe girme hakkına sahip. beşiktaşlı diye, o staddaki 32bin kişi de dokunulmaz değildir, aralarında şüphesiz ki kendi hayatlarındaki tatminsizliği sahadaki adamdan çıkarmaya çalışacak kadar acizleri vardır.

Adsız dedi ki...

hakan olayının özelinde konuşmuyorum, maalesef var böyle bir taraftar kitlemiz.

futbolcuya arkasında olduğumuzu hissetiremiyoruz. her maç kaos, her maç stres, her maç gerginlik.

ben biliyorum ki son haftalarda muazzam oynayan toraman, o kapalının önünde ayağının altından bir top kaçırdığı vakit küfrü, ıslığı yiyecek.

bi arkadaş sergio ramos'musun be toraman demiş.

sergio ramos değil toraman. çünkü bernabeu'da oynamıyor; inönü'de kapalının önünde oynuyor.

inönü stadını şu volkan ortamından kurtarmadığımız, futbolculara sizin taşşağınız sağ olsunu aşılayamadığımız müddetçe şampiyon mampiyon olamayız biz.

istersek 3-4-5 oynayalım.

theotheo dedi ki...

ya ulan galatasaray sanki nasıl şampiyon oluyo sanıyosun bırak bu işler. takım iki pas yapamasın gel de küfür etme. yedi sülalesine küfür ediyorum. edicem de. biz işimizde bi hata yapsak fırçayı yiyince bir hafta yemek yiyemiyoruz mnakoyim üç kuruş para için. onlar da doğru dürüst yapıcak işini. üstlerindeki forma beşiktaş forması ağırdır. fazla hata kaldırmaz.

Adsız dedi ki...

20 milyonluk bilet aldı diye, her futbolcuya sövme hakkına eriştiğini sanan taraftar tipi var sende theotheo.

ben şu an sivasspor'dan, galatasaray'dan çok önümüzdeki en büyük engelin sizler olduğunu düşünüyorum.

temizlemek lazım sizleri. zira olmayacak böyle.

Yorum Gönder

Ara