.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Eylül 2008 Çarşamba

Hisseli Spekülasyonlar Kumpanyası

Ligin daha üçüncü haftasında kader haftalarına giren bir takım var koskoca ligde o da Beşiktaş. Nedeni basit, yönetimsel hataların beş sezondaki biriktirdikleri. Fenerbahçe bildiğiniz gibi, isterse kazanır istemiyorsa kaybeder. Halbuki Beşiktaş'ın öyle bir şansı yok, kaybediyorsa mutlaka kadro kalitesizliğindendir. Galatasaray'ın sorunu tabi ki hocası yoksa mükemmel bir takım! Ama Beşiktaş kazansa bile kadrosu sorun kimilerince. Trabzonspor derseniz, onlar zaten yeni kurulmuş bir takım, ligde kredileri en yüksek takım. Ama işte Beşiktaş'ın bu sezon istikrar yakalaması için ilk haftalarda sendelememesi gerekiyor zira hem taraftarı hem de tarafsız!! spor basını üzerine çullanmak için zaman kaybetmeyecektir. Hatta şu an Sergen Yalçın ve Hakan Ünsal Beşiktaş bir kaybetse de Tello solda, Holosko sağda oynamalı demedik mi demek için ellerini avuşturuyolardır.

Halbuki beri yanda, gündemde oluşturulmaya çalışılan sol bek sıkıntısı ve Yattara tehlikesine rağmen Ertuğrul Sağlam kadrosunu bozmayacağını söylüyor. İşte budur hocam dik durmak. Siz dik durun yeter ki, kaybetmek önemli değil. Gerçekten inanmak zor ama nasıl oluyor da oluyor 5 sezondur Türkiyede olan bir futbolcu için daha yeni tehlike zilleri çalınıyor. Ulan Yattara'yı Tello değil de Üzülmez tutar gibi abuk bir fikri nerden çıkarıyorsunuz bu bir, ikincisi de madem Yattara'nın tutulup tutulması bu kadar gündem oluyor, neden olaya bir de Trabzonspor açısından bakılmıyor anlamak mümkün değil. Olayın bir başka boyutu da merak ediyorum Yattara'yı kaç sol bek tutabilir süper ligde? Geçen sene değil miydi Yattara'nın Carlosu sarhoş ettiği maç. İki kere iki dört, Yattara karşısındaki her futbolcuyu zor duruma düşürebilecek bir futbolcu ama aynı zamanda da sorunlu, sorumsuz bir futbolcu.

Herneyse. Başa dönersek eğer dediğim gibi sezonun ilk kırılma noktası Beşiktaş için. İlk kırılma noktası geçilirse ilerideki kırılma noktalarına hem moralli hem de sistemli bir takım olarak ilerlemek mümkün. Yeter ki spekülasyonlardan uzak temiz bir kafa ile ilerlensin.

Ara