.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Haziran 2008 Salı

Udinese Zengin Oldu


Son dönemde Beşiktaş yönetimi, belirlediği kulüpleri zengin etme yoluna gidiyor. Vestel Manisa örneği ortada duruyor

Filip Holosko = 5 Milyon Euro + Burak Yılmaz ( 2 Milyon Euro ) + Koray Avcı ( 1 Milyon Euro )

Filip Holosko = 8 Milyon Euro

Eder mi? Bence uzaktan yakından alakası yok. Bobo eder mi? Onun da uzaktan yakından alakası yok.

Gelelim Tomas Sivok'a. Sivok'un Udinese maliyeti nedir? Cevap: 1.985.000 Euro.

Nasıl fiyat? Alıyorsunuz, 3-5 maç oynatıp kiraya veriyorsunuz. Sonra da maliyetinin iki katına pazarlıyorsunuz (4.000.000 Euro).

Zapotocny ile Sivok'un toplam bonservislerinin 7 milyon euro civarında olduğu söyleniyordu. Bu mantıkla Zapotocny'nin de bonservis maliyeti 3.000.000 Euro civarında demektir.

Sizce Zapotocny Udinese'ye hangi şartlarda transfer olmuştur? 3.000.000 Euro? 5.000.000 Euro? Hayır yanıldınız arkadaşım, maliyeti; 500.000 Euro.

Udinese İçin; Sivok + Zapotocny = 2.485.000 Euro
Fenerbahçe İçin; Emre Belözoğlu = 4.400.000 Euro
Trabzonspor İçin; Burak Yılmaz + Selçuk İnan = 4.000.000 Euro
Beşiktaş İçin; Filip Holosko = 5.000.000 Euro + Burak Yılmaz + Koray Avcı
Beşiktaş İçin; Sivok + Zapotocny = 7.000.000 Euro

Gözlerinizden Öperim...

Uyanın!

4 Yorum:

Adsız dedi ki...

yine guzel bi konuya deginmissin jessie ama katilmadigim noktalar yok degil. holosko transferi sezon ortasinda yapilmasaydi bu kadar para vermezdik. ihtiyacimiz olan yere iyi oyuncu aldik, yaptigi katki da ortada. verilen oyunculardan burak yilmaz kesinlikle 2 milyon euro etmez jessie. tigana onu getirdiginde 10 milyon euro ya saticam demisti. eger buraka referans olsaydi eminim onu daha iyi sartlarda satardik. zaten burak buyuk takim futbolcusu degil. bana youla'yi hatirlatti besiktas doneminde. ne demisti youla seyirci gol kacirdiktan sonra bagirdigi icin stres yapiyorum. burak, youla gibi kesinlikle kucuk takim futbolcusudur. koray'a gelince, inonudeki fener macinda anelka'nin onu gecisinden sonra yaptigi gol ve sonrasinda koray'in oyunundaki muazzam dusus.. bizde kalsaydida bi fark yaratmazdi. yine en iyi 3. olurduk.

sivok ve zapo icin verilen miktarlar fazla olabilir. ozellikle udinese'ye gelis fiyatlarina bakilirsa. ama sunu kabul et jessie turkiye liginde oynuyoruz. buraya kaliteli ve ucuz oyuncu getirmek icin cok cok iyi bi scout sisteminizin olmasi lazim. o sistem de bizde olmayinca mecburen bu paralari vermek zorunda kaliyorsun. aslinda bu scout konusunda senden bi yazi bekliyorum. arsene wengerin calisma sistemini ayrintili olarak biliyorsan bizide aydinlat lutfen..

onceki yorumlarimda bu iki oyuncu icin supherelimi belirttim ama yinede konusmak icin erken. takima yaptiklari katkiya gore degerlendirmemizi yapalim diyorum.

son olarak ekrem dag'i trasnfer etmisiz. bence iyi bi transfer yaptik sag kanada. bonservisi hakkinda ne kadar odemisiz bilgin varmi ?

Adsız dedi ki...

dağ'ı bilmiyorum. burakın korayın iyi oyuncu olup olmadıklarını tartışmıyorum. kötü oyuncu olsalar da bu adamların belli bir ederi var. trabzon burak ve selçuk a 4 milyon euro bonservis ödediyse bunun yarısı burakındır. demek 2 milyon euroluk bir adam. sen holoskoyu alırken 5 milyon euro artı burak(2 milyon euro) dediğin vakit otomatik olarak holoskonun bonservisi 8 milyon euroya dayanıyor. holoskonun da iyi veya kötü oyuncu olduğu tartışılır. ama net şey şu ki 8 milyon euro bonservisi var. bu eder mi?

ayrıca dünyadaki bütün takımlar bütçelerine uygun düzgün transferler yapabilirlerken beşiktaş'ın neden wenger tarzı bir tarama ekibine ihtiyaç duyduğunu anlamıyorum. zapatocny ve sivok bilinmeyen oyuncular mıydı. gitsen sparta prag'ın üç maçını izlesen tamam. bu bu kadar zor mu? değil. udinese dev arama tarama ekibiyle mi zapotocny'i keşfetti sanıyoruz.

zapotocny orada duruyordu yıllardır. vasat bir stoper olarak. adamların stoperi sakattır bilmemne olmuştur 500.000 euroya almışlardır. şimdi de bir keriz bulup satıyorlar.

beşiktaş kulübünün bir plan çerçewesinde mi transfer yaptığını sanıyorsunuz? 3 tane menajer 4 tane isim veriyor bunlar da gidip izliyorlar. o 4ü arasında da seçim yapıyorlar. sonra da hoca çıkıp sinan çıkıp biz izledik te aldık diyorlar. izledin aldın da ismi nerden aldın?

farkında değil misin, majstrovic denen adam önce beşiktaşa pazarlandı. sonra trabzona... dünyada başka oyuncu mu yok. neden aynı isimler dönüp duruyor sence? var mı bir fikrin?

neden aynı isimler?

birileri birilerine peşkeş çekiyorlar. artık inandığım bu gerçekten.

Adsız dedi ki...

burak konusunda yinede sana katilmiyorum jessie. trabzon 2 milyon euro veriyorsa onlarin sorunudur. bi oyuncunun transfer bedeli gecmisinde oynadigi futbolla dogru orantilidir. burakin kariyeri ortada. neyse..

uzun vadede basari istiyorsak elbette wenger tarzi bi arama ekibi sart. yalniz bu arama ekibi ozellikle yurt icini daha cok arastirmali ozlellikle fifanin aldigi yeni 6+5 kuralindan sonra. ayrica 3 mac izleyip oyuncu almak sana mantikli geliyormu? udinese sonucta italyanin koklu kuluplerinden ve eminimki islerini cok profosyonelce yapiyorlar. onemli olan seninde dedigin gibi bu menejer oyunlarindan siyrilip profosyonelce bu isleri halletmektir.

Adsız dedi ki...

ozaman burakı sen satsaydın diyorum trabzona yada başka takıma 2 milyon euroya... piyasası olan bir adamı takasta kullanıyorsun. hem de yok pahasına

Yorum Gönder

Ara