.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Mayıs 2008 Cumartesi

30 Mayis 1993 Besiktas Genclerbirligi Maci

Maçtan saatler önce stadı doldurmuş insanların "şampiyon olunca lazım olacak" diye satın aldıkları formalar, kaşkollar, bayraklar... Herkeste bir şampiyonluk heyecanı, o boğaz manzarına bakan binlerce cıvıl cıvıl insan, o heyecanlı atmosferde bir ufak çocuk, ben.

Beşiktaş İstanbul'da Gençlerbirliği'ni ağırlarken, Galatasaray Ankara'da Ankaragücü'yle oynayacak.
Herkesin elinde bir radyo, frekans ayarı yapmaktalar, Ankara'dan gelecek umutlu haberleri beklemekteler. Beşiktaş'ımız Galatasaray'ın atacağı farktan 2 farklı yenecek ve şampiyon olacak.

İki maç aynı anda başlıyor. Gözler sahada, akıllar Ankara'da...

5. dakikada kafamı kaldırıp bakıyorum etrafıma birden bir sessizlik, yanımdaki bağırıyor, Galatasaray attı... Olsun diyorum daha yeni başladık

8. dakikada yanımdaki yine bağırıyor, 2 oldu. Hemen bir hesap yapıyorum 4 gol atmamız gerekiyor, olsun daha yeni başladık

15. dakikada artık iyiyden iyiye bir uğuldanma oluyor ve Galatasarayın 3. gol haberi geliyor. Şuan olduğu gibi tüylerim diken diken oluyor, gözlerim doluyor, bu böyle olmamalı, haksızlık bu derken. o heyecanlı seyirci önce bir öfkeye kapılıyor. Sahadaki futbolcular bu olumsuz elektrikten nasiplerini alıyorlar ve sahada ayakları titremeye başlıyor. Bu karambolde Gençlerbirliği'nin golü geliyor.

İlk yarı sona erdiğinde galatasaray 5 farklı öndeyken, istanbul'da skor 1-1. Basın organlarına tepkiler yükselmeye başlıyor. Yaşanan haksızlıklara göz yummakla, ortak olmakla suçlanıyorlar.

60. dakikaya gelindiğinde ise Beşiktaş'ı beşiktaş yapan dakikalara geldiğimizi yıllar sonra anlıyorum.

başın öne eğilmesin
aldırma kartal aldırma
ağladığın duyulmasın
aldırma kartal aldırma

Bu dizeler tek bir çıt sesi dahi çıkmadan binler tarafından söyleniyor. satırların aralarında nefes almak için durulan boşluklarda staddan bir çıt çıkmazken "ağladığın duyulmasın" sözü tribün arasında binlerceyi göz yaşlı bırakıyor.

Hakem bitiş düdüğünü çalıyor, Ankara'da Galatasaray'lı futbolcular sevinirken, Beşiktaş'lı futbolcular gözü yaşlı bir şekilde soyunma odasına gidiyor...

Bu dakikadan itibaren Türk spor tarihinde çok da bilinmeyen bir sahne oynanıyordu İnönü stadında. Maç bitmiş, üzerinden yarım saat geçmiş, futbolcular soyunma odasına gitmişken, gitmeyen bir topluluk; Beşiktaş taraftarı. Stad kapıları açılmış olmasına rağmen hiç kimse stadtan ayrılmıyor.

Dolmabahçe'de yavaş yavaş bir çığlık yükselmeye başlıyor. "Beşiktaş! Beşiktaş!" sesleri Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarına karışıyor. Tüm stadın bu feryadına, futbolcular sahaya dönerek cevap veriyorlar. Şampiyonluğu kaybetmiş bu takım, şampiyon olmuşçasına alkışlanıyor. Tüm takım şampiyon olmuşcasına taraftarı alkışlıyor...

Galatasaray maçının skorunu mu merak ediyorsunuz; 8-0

İşte Beşiktaş tarihi böyle yazılıyor.

O tarihte bu ufaklığın da "Beşiktaş'lı" olma serüveni böyle başlamış oluyordu.

6 Yorum:

Adsız dedi ki...

ilahi jessie gece gece gözlerimi yaşartın. ah ah nerde o eski beşiktaş. valla metin-ali-feyyaz sahaya çıktı mı "tamam diyordum. biz bu maçı alırız".
bakıyorum da gs nin de bizden aşağı kalır yanı yok. biz çarşıyı stadı onlar da hakan şükürün heykelini konuşuyor. ve maalesef karşı tarafta bombalar patlıyor. ne diyorsun emre belözoğlu mevzuuna. enteresan bir olay.

Adsız dedi ki...

cok guzel yazi jessie. bide o macta biz 10 kisi kalmistik galiba recep atilmisti. agzimi bozmak istemiyorum ama bu medyayla isimiz cok zor.neyse kerim kardesim emre transferine parmak basmissin. simdi bide nihat ismi geciyor. benim tek yorumum su olur. guzel bi film ismi aklima geldi.'Money Talks'.

Adsız dedi ki...

bu arada milliyet spor cosmus. habere bakin habere. aynen copy-paste liyorum.


Kartal resmen talip!
Beşiktaş'ta flaş gelişme... Yönetim, bir Dünya yıldızının peşine düştü.
1.6.2008




Beşiktaş’ta flaş gelişme... Şu ana kadar Sivok, Zapotocny ve Seriç’i transfer eden, ancak bu isimlerle taraftarını yeteri kadar tatmin edemeyen yönetim, bir Dünya yıldızının peşine düştü. İspanya’da Barcelona Kulübü’ne yakınlığıyla bilinen El Mundo Deportivo gazetesi, Kartal’ın Samuel Eto’o için harekete geçtiğini yazdı. Beşiktaş’ın Fenerbahçe’den çok daha cazip bir teklifle Kamerunlu yıldızın kapısını çaldığını vurgulayan gazete, “İnter ile anlaşamazsa İstanbul’a gidebilir. Çünkü Beşiktaş’ın kararlı ve cazip teklifi aklını çelebilir” yorumunu yaptı. Yıllık 6.5 milyon Euro kazanan Eto’o’yu Tottenham’ın da istediği vurgulandı.

Adsız dedi ki...

bilal bu habere onu yazan bile inanmıyordur.

Adsız dedi ki...

beşiktaş denen kulüp her anlamda bitmiştir.
jessie arkadaşım. ben de beşiktaşlıyım ama yorumların o kadar garip hatta saçma ki. bir dediğin bir dediğini tutmuyor.

bu arada herkesin başı sağolsun. mezartaşımız hazır.
BEŞİKTAŞ: ÜLKENİN İLK SPOR KULÜBÜ
DOĞUM TARİHİ 1903
ÖLÜM TARİHİ 2008

ruhuna el fatiha

Adsız dedi ki...

hangi dediğim hangi dediğimi tutmuyor açarsan sewinirim. yoksa ben tutarsız yorumlar yaptığımı düşünmüyorum.

Yorum Gönder

Ara