.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Haziran 2008 Pazartesi

Rüştü ve Sezon Planlaması

Milli kaleci Rüştü'nün, Euro 2008'deki performansı malumunuz. Rüştü'yü savunanlar da, "adam ne yapsın, bi yedek kaleciden bu kadar, o zaman Volkan'ı suçlayın" cümleleriyle savunuyorlardı. Yani Rüştü'nün oynamasının suçu Volkan'ınmış. Milli maçlar geride kaldı, yenen de döndü, yenilen de... Peki ya Beşiktaş? 1 sezon daha kontratı olan bu Rüştü'yü ne yapmalı?

Ertuğrul Sağlam açıklama yapmış; ''Rüştü gelmiş geçmiş en iyi kalecilerden bir tanesi. Futbolun içinde bu tür şanssızlıklar yaşanabiliyor. Bir maç önce Rüştü'yü kahraman ilan edenler, bir maç sonra maalesef değişik değerlendirmeler yapabiliyorlar. Bu anlayıştan vazgeçmemiz lazım''

Bunlara lafımız olamaz, tıpkı Fatih Terim'in kendi kafasındaki 23'ü tercih etmiş olması gibi. Ama Ertuğrul Sağlam da şunu asla unutmasın; bu takım kaleci hatasından puan kaybederse bunun sorumlusu Rüştü ve Hakan değil, bu oyuncuları Beşiktaş kalesine koyan yönetim zihniyetidir. Buradaki tercih te Ertuğrul Sağlam'ın olduğu için fatura da onun önüne koyulur.

Rüştü'yü bir maçla yargılamamalıymışız. Sanırım Ertuğrul bizi futbol izlemiyor sanıyor. Rüştü'nün sezon genelinde nasıl bir güvensiz duruşu olduğunu bilmediğimizi sanıyor. Bizi bıraksın Ertuğrul önce Rüştü'yle konuşsun. Rüştü'nün bugün Beşiktaş'la kontratı sona eriyor olsa futbolu bırakmıştı Rüştü. Kontratı sürdüğü için devam edecek. Elinden geldiği kadar da oynayacak. Ama mutlu değil, huzurlu değil. Bir sporcunun, yapmak istediklerini yapamamasının onun psikolojisinde ne gibi etkiler yarattığını görebilen göz var mı merak ediyorum. Rüştü kariyerinin bittiğinin farkında. Artık eskisi kadar atik, çevik, sert değil. Rüştü bunalımda.

Ben şimdi, "Rüştü bunalımda" diyorum, Ertuğrul da "Rüştü dünyanın sayılı kalecilerinden biri" diyor. Sezon ortasında sizlere bu yazımı hatırlatacağım. 1 maç - 2 maç da değil...

Rüştü'nün 1. kaleci olduğu bir takım, lige rakiplerine oranla bir kaç adım geride başlıyor demektir. Beşiktaş'ın böyle bir lüksü yoktur. Rüştü'nün oynamasının suçunun Volkan'ın kırmızı kartı neticesinde olması bile aradaki rekabetin ne kadar orantısız olduğu anlamına geliyor. Beşiktaş'ın kalecisinin bir milli maçta yer alması ve abuk subuk hatalar yapması, Fenerbahçe kalecisinin oynayamayacak durumda olması nedeniyle gerçekleşiyor. Düşünün bu takımlar rekabet edecek...

Milli takım başka bir platformdur. Elinde iyi kalecin varsa vardır yoksa yoktur. Ama kulüp takımları öyle mi? Dünyada milyonlarca kaleci, yüzlerce Beşiktaş kalesini koruyabilecek, Itandje, Volkan kalitesinde kaleci varken, siz Rüştü'nün hatalarını "şanssızlık" olarak nitelendirseniz, "şans" dediğiniz şey rakiplerinizden birinin 2008-2009 senesindeki şampiyonluğuna, sizin de başka ufuklara yol almanıza sebep olacaktır, o da bizim şansımız olsa gerek.

2 Yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Ertuğrul Sağlam sizin askerlik arkadaşınız mı ki ona ismiyle hitab ediyorsunuz?
Lütfen "zemin top oynamaya müsait" edasıyla işkembe-i kübradan çalımlar atarken 3. şahıslarla alakalı yorumlarda saygıda 9 küsurlu hareketlerde bulunmayalım. Durduk yerde takımı 10 kişi bırakmayalım.

Adsız dedi ki...

bu matematiğe göre kalesi volkan'a emanet olan takım kaç adım geriden başlıyor lige?

Yorum Gönder

Ara