.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Nisan 2021 Pazartesi

STSL 38 Çaykur Rizespor - Beşiktaş

 



Tarih: 
28 Nisan 2021 Çarşamba 20.30

Stadyum: Yeni Didi Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Abdulkadir Bitigen

Eksik Oyuncular:  Ajdin Hasiç,  Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Vincent Aboubakar, Cyle Larin / Fernando Boldrin, Abdullah Durak, Zafer Gören 

Cezalı Oyuncular:  Necip Uysal, Valentin Rosier / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

90 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Kimin oynayacagindan ziyade kimlerin birlikte ve hangi plan dahilinde oynayacagi onemli bence. Gecen mactaki oyun formati uzerinden gitmeyi de mantikli bulurum, eski sisteme donmeyi de. Elimizde baya bir veri olustu uyumla ilgili:

- 3x6 hicbir sekilde olmuyor
- N'Koudou solda oynayinca Larin forvette olmuyor
- N'Koudou Ljajic-Oguzhan'siz olmuyor
- forvetsiz oyun anca Atiba'siz oluyor

Gecen mactan yola cikarsak Atiba-Larin yedek, forvette Tore, arkasinda N'Koudou-Josef-Dorukhan-Ljajic-Ghezzal olabilir. Bu durumda sagbekte kim olacak mechul. Sagbekte Dorukhan ortada Atiba bence iyi olmaz, gecen macta yakaladigimiz pas temposunun icine eder Atiba. Oguzhan hazir olacak mi bilmiyorum, ama sagbekte Dorukhan gobekte Josef-Oguzhan-Ljajic cok lezzetli olur, ama Sergen bunu yapmaz.

Larin forvette Atiba orta sahada olabilir. Bu durumda N'Koudou'yu degil de Larin'e orta kesebilecek asistci bir oyuncuyla oynamakta fayda var. Tore veya Ridvan olabilir solda.

Sagbek eksikligi bir yandan isimize de geldi. Hem Rosier zor maclar oncesi kartlarini temizledi, hem de Rize macinda tekrardan yeniden Josef-Atiba-Dorukhan uclusuyle oynama ihtimalimiz azaldi. Buna da sukur.


BJK4EVER dedi ki...

Bu arada bu hafta sonunda oynanan maclar acisindan skorlar bence guzel oldu.

Ankaragucu yenildi, FB macina daha cok baski altinda cikacak.
Yeni Malatya kazandi ama alt tarafla arasini kopartamadi, son haftaya kadar umarim kopamazlar.
Kayseri yenildi, ates hattindalar, son haftaya kadar orada kalirlar insallah.
Genclerbirligi kazandi, GS macina kadar iddiasini kaybetmemesi acisindan guzel skor.
Erzurum keza oyle, onlar da kazandi umudunu devam ettirdi.

Bizim alt tarafla hic isimiz kalmadi. Hatay rahat, Rize rahat, Karagumruk rahat, Goztepe rahat. Tamami iddiasiz takimlar.
Bu bence dezavantaj degil avantaj olacak. Bu takimlar Hatay haric guclu de degil, ki bence Hatay da bir Alanya gucunde degil. Yenilmeyecek takim degiller. Ki bu tur takimlari uc buyuklere karsi motive edecek tek sey kisisel transfer ihtimali, bu da cogunlukla bencillige yol aciyor, o da isimize gelir.

Rakiplerin hala Ankaragucu, Erzurum, Kayseri, Yeni Malatya maclari duruyor. Denizli'yi saymiyorum artik, onlar dustu diyebiliriz. Onumuzdeki maclar insallah bu takimlar dengede gitmeye devam eder de salteri kapatmazlar. Evet, cok cok kotu takimlar, ama kume dusmeme adina en azindan ne var ne yok sahaya koyacaklar. Salteri kapatirlarsa zaten hicbir sekilde surpriz yapamazlar, direnc gosteremezler.

Kayseri-Denizli ,acinda Denizli galibiyeti cok zor ama guzel olur. Denizli bir sekilde son 2 haftaya belki tasiyabilir iddiasini.
Hatay-Genclerbirligi macinda Gencler yenilmezse iyi olur.
Erzurum-Basaksehir macinda Basaksehir kazansin, Erzurum'da stres artsin.
Sivas-Yeni Malatya'da da aynen, Sivas kazansin Malatya rahatlayamasin.
Ankaragucu-Antep macinda da Ankaragucu kazanamazsa sahane olur.

can dedi ki...

Abu'nun opsiyonunun kullanilmamasi icin oynamadigi laflarina gulup geciyordum ama ates olmayan yerden bu kadar duman cikmaz. Iyimser bir bakis acisiyla Abu opsiyon konusundaki tartismalardan sonra tam hazir olmadan maca cikti, tekrar sakatlandi. Kotumser (ve su anda bana daha gercekci gelen) bir acidan Abu'nun opsiyonunun devreye girmesinden bir mac once sezonu kapatmasi ve yonetim ve teknik heyetten bu konuda surekli celiskili aciklamalar gelirken saglik heyetinin sesini hic duymamis olmamiz son derece suphe cekici. Bugun Serdar Ali Celiker Fener'in Abu'ya talip oldugunu yazdi. Acikcasi hic sasirmam bu olay boyle bir mide bulandirici bir sekle donusurse. Fener'e cok yakisir.

Ruşenaliduran dedi ki...

Kaleminden bal damlıyor maşallah
Bu arada Oğuzhan sezonu kapattı haberleri çıkmıştı kadroya yazmışsın

Ruşenaliduran dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Pheaglix dedi ki...

abou'nun sozlesme nedeniyle oynamadigina inanmiyorum. sakatlik gecmisi yuzunden fazlasiyla temkinli davraniyor ki hakli da. bu saatten sonra uzun sureli sakatlik gecirirse bizden bile istedigi kontrati kolay kolay alamaz, o yuzden her turlu riskten sakinmasi normal. ayrica anc'nin agzinin ayari olmadigini dorukhan'in sozlesmesiyle ilgili soyledigi seylerden biliyoruz. eger abou ligin sonunda sozlesme icin sakat degilken maca cikmama oyunlarina girse anc bos gecmezdi. bence abou hatay macinda mac kadrosunda olur, gs macina da onbir baslar.

rize macina gelince, bence cikacagimiz onbir nsakala-ridvan tercihi haric belli. sergen kendisi sag bek oynar ama bilal'i oynatmaz, orada dorukhan oynar. welinton montero'nun yerine onbire doner, ortada da josef-atiba-llajic olur. larin'i sonraki maclari da dusunup riske edecegimizi sanmiyorum. oynayabilecek gibi olursa bile yedek baslar, duruma gore 70'ten sonra oyuna girer. nsakala-ridvan'dan da muhtemelen nsakala oynar ama ridvan da oynarsa sasirmam. tum bu sakat ve cezalilarin tek olumlu yani sergen'in istese de 3x6 oynayamayacak olmasi :) elde oynatacak 6 numara kalmadi.

onceki macta donem donem seri dikine oyunumuz goze hos geldi ama rakibe cok fazla kontra sansi da verdik. eger kayseri biraz daha eli yuzu duzgun bir takim olsa montero'nun pas hatalari ve savunmanin anlamsiz (muhtemelen vida'nin sag stopere gecmesi) sakarligi bize en az bir gol daha yedirirdi. atiba ve montero'nun donmesi savunmayi toparlar mutlaka. ayrica kalan maclarin herhangi birinde gecen macta oldugu kadar yan top vermememiz lazim. eger pedro henrique'nin bencilligi olmasa gecen mac duran toptan golu yemistik (su takim arkadasi alti pasin biraz gerisinden sut cekmek uzereyken gidip ayagindan aldigi pozisyondan bahsediyorum). eger sergen verdigimiz tum duran toplari gercekten hakeme baglayip takimi fauller konusunda uyarmiyorsa isimiz zor.

hucumda da daha once bahsedildigi gibi atiba'nin varligi takimi mutlaka yavaslatacaktir, ama bunun olumlu olacagi senaryolar da olabilir. atiba'nin topu ayaginda geveleyip baslamadan bitirdigi epey pozisyon olmakla beraber bekleyip dogru pasi verdigi pozisyonlar da var. atiba'nintopu bekletip bindirme yapan sag ya da sol beki sifira indirdigi birkac pozisyon gorursek surpriz olmaz. ayrica garip bir sekilde takimda forvet kosularini en iyi yapan oyunculardan biri atiba. gerek kendisinin dogru yere kosmasi, gerek rakip savunmayi yaninda goturmesi mutlaka hucuma olumlu katki saglayacaktir. ben hucumu tahmin ettigimiz kadar sekteye ugratacagini zannetmiyorum. umarim yanilmam.

rize'nin amacsiz olmasi avantaj gibi gorunuyor ama fb ile yakinliklari o avantaji ortadan kaldiriyor. tff'den gelecek galibiyet priminin tamami oyunculara vaadedilmisse sasirmam. ankaragucu beraberligi yuzunden maalesef rize ya da hatay'a karsi puan kaybetme luksumuz yok. umarim bu maca ya da hatay macina sivas macindaki gibi beraberlik amacli cikmayiz.

yilmaz dedi ki...

Abou çok sevdiğimiz ve Beşiktaş'ı da çok seven bir oyuncu. Ama aidiyet açısından, Hakkı Yeten ya da Rıza Çalımbay filan da değil. Bizim sezon başı sözleşme imzaladığımızda ipler bizim elimizdeydi. Belki kendisi de böyle bir sezon geçireceğini ummuyordu. Fakat ipler şu an onun elinde. Sözleşmede bir avantaj kapmak için bi dolaplar çeviriyor olması muhtemel ve açık konuşmak gerekirse de haksız sayılmaz.

Eğer şampiyon olursak kendisinin bu başarıda tek başına payı %30'ların altında olmaz. Ve oynamadığı maçlarda bu durumu daha net görebiliyoruz. Bence "rest'e rest" ile değil bir orta yolu bularak ikna etmek şart. Dorukhan ile aynı muamele yapılmamalı.

Eğer "iki maç daha oynarsa sözleşmesi uzar" maddesi yüzünden oynamıyorsa da, o maddeyi düzenleyip sezon sonu tekrar değerlendirmek gerekir. Şu anda oyuncu kaybedecek dönemde değiliz ve maalesef ipler Abou'nun elinde.

BJK4EVER dedi ki...

@Rusen,

Bilmiyorum, degisik haberler cikiyor. Bazi yerlerde 2 hafta, bazi yerlerde sezonu kapatti diyorlar. Saglik heyetimiz gercekten bir garip, bunu Aboubakar'da da gorduk zaten. Oguzhan ne kadar cabuk donersek o kadar isimize gelir. Ozellikle bizden zayif takimlari acma konusunda ne kadar onemli oldugunu birkac hafta ust uste hak ettigi formayi alinca gosterdi.


Su opsiyon, sozlesme olaylari can sikici. Daha once de yazmistim zaten, nedense birtek bizde sikinti oluyor. GS cat diye Muslera'yla uzatti devre arasinda, spekulasyona izin vermiyor. Sen Aboubakar'in sozlesmesini halletmezsen spekulasyon da olur, Fenerbahce de devreye girer. Haksiz degil adamlar. Bu tur sacma sapan sekilde oyuncularla iletisim halinde olursan onlar da coreklenir. Sakatlik meselesi ne alaka cozemedim. Adam zaten sakat, aldiginda da sakatti. Sakatlik riski her zaman devam edecek zaten. Uzatmak veya uzatmamak senin elinde. Riske gireceksen makul bir iyilestirme yaparsin mevzuyu kapatip halledersin isi. Eger fazla para istiyorsa ve riske girmek istemiyorsan kapiyi tamamen kapatirsin sene sonu kapiyi gosterirsin devre arasindan itibaren forvet arayislarina baslarsin, bu kadar basit.

Dorukhan konusu keza oyle. Ya adamla anlasirsin uzatirsin kafasi rahat olur, uzatmak istemiyorsa da sure verirsin imzalamazsa teklifini geri cekersin devre arasindan itibaren alternatifini ararsin, temcit pilavi gibi uzatmazsin.
Bu sekilde hem bizim kadro planlamamizi yapamiyoruz, hem oyuncularin kafasini rahatlatamiyoruz. Bak, Josef imzaladi hic haber gordunuz mu? Imzalamasaydi eminim ki onun icin de GS devreye girecekti, yine haberler cikacakti vs.
Atiba konusu keza oyle. Adamin performansini, fiziki durumunu biliyorsun. Istiyorsa simdiden uzatirsin, isi halledersin. Istemiyorsa da simdiden julibesini ayarlarsin teknik ekipte yeri hazir olur. Malzemeyi biz veriyoruz basina. Ayrica ben de ates olmayan yerden duman cikmayacagini dusunuyorum.

Huzeyfe dedi ki...

Sakatlık bahanesiyle oynamamak profesyonel bir futbolcu için bayağı düşük bir seviye. Ama Abou sözleşme şartlarının iyileştirilmesini istiyor olabilir.
Bence benzer şeyleri diğer takımların yaşamaması Beşiktaş medyasıyla ilgili. Yönetimi otorite görmedikleri için çoğu zaman uyduruk şeyleri de yazıyorlar. Belki Abou ile ilgili durum doğrudur ama ben pek ihtimal veremiyorum.

dominic molise dedi ki...

@pheaglix, tahmini kadroyu ve gidisati cok iyi ozetlemissin. 70'de tore cikar larin girer. bir de belki ljajic cikar montero girer orta sahaya ki bence basarili olacaktir. casper mensah kenarda dursun lutfen.

GeceGezgini dedi ki...

Bence Kayseri maci kurgusu ile cikacagiz ve Atiba-Necip , Rosier-Dorukhan, Monter-Welinton degisiklikleri olacak sadece. Nedense icim rahat, cok zorlanacagimizi dusunmuyorum. Ve bu maci kazanirsak da %90 sampiyonlugu garantileyecegiz bence. FB'nin Alanya'dan 3 puan alacagini zannetmiyorum.

Ancak tek korkum Rize'nin ölümüne oynamaya kasacak olmasi (Kayseri macindaki Pedro Henrique gibi) ve olasi bir sakatlik daha yasamamiz.



yilmaz dedi ki...

Valla fikstüre bakınca gerilmedim değil. Beş maçta da puan kaybı ihtimali var. Umarım hoca ve takım benden daha sakindir.

Emre Toraman dedi ki...

Umarım top çıkarma konusunda sorun yaşamayız. Ne geri 4'lü pasla çıkmaya müsait, ne hücum hattı uzun top almaya müsait. Orta 5'linin sık sık top almak için geri geleceğini düşünürsek, geçen haftaki gibi hücum bölgesinde seri paslar görmemiz zor olacak. Gökhan'ın bireysel yetenekle pozisyon kovalaması süpriz olmaz.

Huzeyfe dedi ki...

Şampiyonluk geliyor.
Dikine ve hızlı oynuyoruz. Yine önde seri top yapabilen dört oyuncuyla oynamamızın etkisi büyük. Bekte de Necip yerine Dorukhan çok daha iyi tercih.
Ljajic Rize maçlarını seviyor.

GeceGezgini dedi ki...

Su ikiyi bir atmamiza hakemler izin verebilirse rahatlayacagim :)

Emre Toraman dedi ki...

Çok istekli ve baya iyi bir başlangıçtı gerçekten. 90 dakika o oyunu oynayabilmek diye bir şey yok tabi. Fişi çekebilseydik çok iyi olacaktı.

BJK4EVER dedi ki...

Bu oyle cipetpet degil, baya lezzetli cipetpet. 4-6-0'in bu kadar iyi isleyecegini dusunemezdim. Kafamdaki Besiktas hep Ghezzal-Oguzhan-Ljajic uzerinden olusuyordu, ama 4 tane kisa adam forvet dahil olunca cok iyi oturdu.
Larin her zaman iyi bir B plani. Su dortluye bir de Oguzhan katilinca dehset olur.
Rize bekledigim gibi aslinda, defans ve orta saha cok kotu, ama hucum hatti kesinlikle ligin uzerinde. Topu Allah'tan oraya cok fazla getiremediler, ama getirince is yapabilecek captalar, ki GS'yi de saglam dagitmislardi.
Oyun guzel, ama skor oyuna yakismadi. 2'yi yapsak rakibin fisi cekilecek, ama 0-1'lik skor her turlu riskli. Baya eforlu da oynuyoruz, boyle bir oyundan sonra berabere kalmak cok pis koyar bize, hic beklemeyecegimiz bir umutsuzluga da surukler bizi.
Bir sekilde 2'yi bulup fisi cekmek lazim.
Bir sekilde kazanirsak yarin FB'yi hakemler bile kurtaramaz, Hatay maci sampiyonluk maci haline gelir. O radde'ye gelirse Hatay'i da elimizden kurtaramazlar. Ama bir sekilde su 45'i atlatalim, atlatirsak her sey kendi kendine yoluna girecek sanki.
Kulube maalesef zayif. Mensah disinda sadece Montero ve Larin var. Ki Larin hic riske edilmezse anlasilabilir, kontra oyununa da uygun degil. Mensah her turlu oyuna girer. Cok baski yersek Montero da 3. stoper olarak dahil olabilir, baska oyuncu yok maalesef.

Huzeyfe dedi ki...

Ben yorumu yazarken 2’yi Ljajic attı diyerek yazdım. Skorun gelmemesi çok kötü oldu bence, cidden yanıltabilir. Rize top oynamadan gol atabilen bir takım. Çok tehlikeli skor.

Pheaglix dedi ki...

su gollerden biri nizami olsa iyiydi. bu arada vida'nin pozisyonu kesinlikle elle oynama ve iptal karari dogru, ama merak ettigim bir sey var. elle oynamada hakemin ofsaytlarda oldugu gibi pozisyonu izlemeden direkt var'in kararina uymasi biraz mantiksiz degil mi? sonucta elle oynama ofsayt gibi tamamen objektif bir kurala tabi degil. hakemin pozisyonu izlemesi gerekmez mi?

zemin asiri sikintili. hem bizim hem rize'nin oyunculari rize yarisahasinda kac defa kaydilar sayamadim. umarim sorun krampon degistirerek cozulebilir gibidir, yoksa orada kayacak bir ayak durduk yere rize'ye gol attirir.

bu arada ilk 15 dakikadaki oyunumuz gayet iyiydi, hatta abou-larin oynarken bile rakibi bu kadar baskilayabildigimizi hatirlamiyorum. ileride hem dis sut hem dribbling tehditi olan 4 oyuncunun olmasi rakibin dengesini inanilmaz bozuyor. atiba'nin varligi da pas akisini pek bozmadi. asiri garantici oldugu icin kaybettigimiz iki pozisyon var (teki alti pasta sut cektigi pozisyon), ama onlarda da atiba yerine baskasi olsa kesin pozisyon sonuclanirdi diyemeyiz.

umarim 70'e kadar en azindan ikinci golu buluruz. realist olarak oyuna etki edebilecek tek degisikligimiz ridvan'i nsakala ya da yorulan kanatlardan herhangi birinin yerine oyuna almak. onun disinda yapabilecegimiz pek bir sey yok. rize iyice saldirmaya basladigi zaman en azindan iki farkla onde olmamiz lazim.

bu arada ghezzal'in nkoudou'ya attirdigi gol yusuf'un holosko'ya attirdigi golun minyatur versiyonu gibiydi. umarim sezon sonu da benzer :)

Basar dedi ki...

Ya 1 günlüğüne küfür etmeyi serbest bırakın! Hakemin VAR odasının feNerasyonun allah gani gani belasını versin!
İlk golde net çizgiyi değiştirdiler 2. Golde hiç bir şey yok. En ufak dokunmaya faul. Hakem fırsat kolluyor.

Alayınızı bi sağa bi sola yatırıp şampiyon olacağız!

BJK4EVER dedi ki...

Bunlar da sanki Rize takimi degil Middle Earth takimi. Boldrin, Sabo, Thalvi, Moroziuk, Samudio. Sanki mac degil LOTR izliyoruz, isime gore mi aliyorlat ne.

GeceGezgini dedi ki...

Ya su nkodou gerizekalisi gol yedirecek bize bu gidisle

Emre Toraman dedi ki...

Yürü be çorap suratlı false nine. 3'ü de bulmadan rahatlamam.

Huzeyfe bey bir forma rica edeceğim.

GeceGezgini dedi ki...

Larin - Nkodou arada pozisyon degistirseler de bi gorsek aslinda di mi

Pheaglix dedi ki...

tam tore o kadar sakatliga ragmen yeni sozlesmeyi haketti diyecektim ki sakatlanip cikti. umarim hatay macini kacirmaz.

aslinda larin oyundayken de 4-6-0'e devam etmeyi denesek fena olmaz. larin'in tek forvet oynadigi her turlu sistemden kacinmamiz lazim, cakili forvet oynadigi anda tum sistem bozuluyor. aslinda larin sol kanata gecse, tore'nin gorevini nkoudou ustlense cok daha etkin oynayabiliriz.

bu arada tam yazarken ghezzal yine ayni golu atti :) bu saatten sonra maci vermeyiz herhalde, sari kart ve sakatlik olmadan maci tamamlariz umarim.

Emre Toraman dedi ki...

Ghezzal'i oyundan çıkarıp pamuklara sarmasak mı?

Huzeyfe dedi ki...

Mükemmel oynadık. Hoca dahil herkesi tebrik ederim.
Sadece Sergen’in vakti zamanındaki yanlış Mensah>Ljajic,Oğuzhan veya 3X6 tercihlerini savunanlar hariç. Zira kendisi de hatasından döndü.

Emre Toraman dedi ki...

Ghezzal yerine Rıdvan'ı sola, Nkoudou'yu da sağa alsak Larin'e de ekmek çıkarırız aslında.

Pheaglix dedi ki...

yok artik ya. iyi ki buradan maci vermeyiz dedik.

BJK4EVER dedi ki...

Ersin sasirtmadi yine. Ismail'den frikik golu yemek ayri bir rezillik, dumduz ustune gelen topu da tutamiyor artik. Su macta bile 2 gol yedik ya, pes.

GeceGezgini dedi ki...

@Huzeyfe; abi kendimi som agizli bilirdim sen benden fena ciktin:D

BJK4EVER dedi ki...

Galatasaray cekirgesi tekrar sicradi, kac oldu bu artik. Once Trabzon maci simdi bu mac, sicraya sicraya oyle veya boyle gidiyorlar. Denizli'nin dusmesiyle 1 maci garanti altina aldilar bu arada. Yeni Malatya da verecek bunlara maci, 6 puanlari garanti.
Genclerbirligi'nden umudum var ama, kadro kaliteleri kotu olsa da mucadele etmek zorundalar, kacari yok.
Normal sartlarda bizi 2 farkla yenmeleri imkansiz, ama futbol bu, belli olmuyor maalesef. Ama kopsalardi cok iyi olurdu, derbiye cok rahat cikardik. Derbi maglubiyeti her turlu ayarimizi bozabilir, insallah Hatay'i yeneriz, FB ve GS onumuzdeki 3 mactan normal sartlarda 3'te 3 cikartamaz.

yilmaz dedi ki...

Sergen'e oyuna müdahale etmiyor diye kızıyorduk, galiba etmese daha iyiydi. Atiba Ljajic çıkınca iyice denizlispor'a benzedik.

Yaşlandım artık kaldırmıyorum, lütfen biraz da bizi düşünün

Armagan Kaymaz dedi ki...

Son 18 gün.
Yarın alanya 5.lik için bastırıp puan da alırsa, 2 maç puan kaybetme lüksümüz olur. O saatten sonra da kupayı vermeyiz artık.

Huzeyfe dedi ki...

Vallahi ilk yarıda da ikinci gole sevinip yazdım iptal oldu.

YSY dedi ki...

Çok şükür kazasız belasız geçtik. Şimdi hatay var, çok zor maç. Hatta gs maçından daha zor bana kalırsa :) Eğer bugünkü gibi yakalarlarsa affetmezler en az 4-5 atmamız lazım :)

Barreto dedi ki...

Sergen Yalçın ne ballı adam. Larin ve Abu sakatlanınca mecburen Töre ile false 9 oynatıyor. Ve oynanan oyun muhteşem.

3-2 ye gelip bitiş düdüğüne kadar heyecan yaptırıp kazanınca FB demoralize olmuş olmalı.

Sergen hocam önce balı sürer totoya sonra operasyona geçer. Sırada Hatay var. Vura vura döve döve yeneceğiz.

Pheaglix dedi ki...

uzatmalarda larin'e yapilan hareket net penalti. rizeli oyuncunun net mudehalesi var. eger ayni hareket bizim ceza sahamizda olmus olsaydi bitigen kosa kosa calardi penaltiyi. tutup tum hakemlerin bize karsi birlesip komplo kurmus oldugunu dusunmek sacmalik, ama bazi pozisyonlar mide bulandiriyor. en basitinden, yedigimiz ikinci goldeki faulden daha net faul on saniye once mensah'a yapildi ama hakem orali olmadi.

ersin'in de ismail'in golunde sucu yok, diger golu cikarabilirdi. olsun, yine de erken cikip onledigi golle maca direkt etki etti.

bu arada kayseri macindan sonra rize de toplam dort defa oyuncu degistirdi. talimatlar gayet acik, toplamda uc kez olmak uzere bes oyuncu degisikligi yapilabilir diyor. bence sacma sapan bir kural ama 6+2 yabanci kurali da sacma sapan bir kuraldi, ama uymayan hukmen maglup sayiliyordu. zaten yedek oyuncumuz yokken rakiplerin talimatlara aykiri sekilde fazladan oyuncu degistirmelerine neden laf etmiyoruz anlamiyorum.

hatay maci icin de onumuzde iki tehlike var: birincisi tore'nin oynayamayip larin'in tek forvet olarak takima donmesi. tek forvet larin su anda en son ihtiyacimiz olan sey. rakip savunmanin kucagina sirti donuk oynayan larin'i atinca bizi gayet rahat savunabiliyorlar, ama dort tane yuzu kaleye donuk, uzaktan sutu ve dribblingi olan oyuncuyla dar alanda oynayinca kafayi yiyorlar. eger larin tek forvet olarak takima donerse su mactaki hucum etkinliginin yarisini bile gosteremeyiz.

ikinci tehlike de necip ve rosier'in takima donmesiyle 3x6'yi tekrar gorme olasiligimizin belirmesi. sergen 3x6'nin ise yaramadigini anlamadi. hala daha maci beraberlige baglamak isterse ortada josef-atiba-necip gorebiliriz. neyse ki hatay'a (hakli olarak) epey bilenmis, "cumartesi gorusuruz" dedikten sonra beraberlik almaya cikmaz herhalde. sergen demisken, yine basin toplantisinda yargi dagitti. mesele hatay macinin normalde bu mactan dort gun sonra oynanacak olmasi ama biz bu maci ertelettigimiz icin farkin 3 gun olmasi degil. mesele fb'nin oncesinde bay gectigi haftada bize haftanin ilk gunu (cuma-kayseri) mac yazilirken fb'ye haftanin son gunu (pazar-kasimpasa) mac yaziliyor olmasi. su fiksturun en ufak izahi yok, ama sanki bizim fiksture laf etmemiz absurdmus gibi davraniliyor.

son olarak da, belli ki gs yine hicbir sey oynamadan mac kazanma moduna girmis. haftasonu genclerbirligi'ne kesinlikle puan kaybedeceklerini sanmiyorum. eger hatay'a puan kaybedip gs'nin bizim maca iyice umutlu cikmasina neden olursak bulent yildirim ile cekilen filmin ikincisini firat aydinus ile izleyebiliriz. ne yapip edip hatay macini da almamiz lazim. umarim sakatsiz sarisiz kazanip arena'ya isi bitirmeye gideriz.

Hatay hatayı nerde arayacağını şaşıracak. Sergen hocam verdi camiaya coşkuyu. Futbolcuların tesislerde çıplak elle tepsi tepsi künefe yediklerine eminim şu an. Şampiyonluk geliyor beyler hazırlayın kendinizi.

beagle dedi ki...

@pheaglix
Besiktas %66 maç kazandigi bir sezon Bitigenle %20, Halis Muhlis OÇ ile %25 falan kazaniyorsa bunun tek aciklamasi bu i.nelerin maçlara müdahele ettiğidir.

Basar dedi ki...

Arkadaşlar günaydın,

Bence artık hocayı oyuncuları eleştirmeyelim. Eldeki imkanlarla herkes yapabileceğini yapıyor. Şu 4-6-0 çok iyi oldu. (hatta seneye bu tarzı nasıl geliştirebiliriz ona kafa yormak lazım)

Dün 2 golümüz iptal edildi (ilkince çizgiyi yanlış zamanda çektiler 2.sinde nerede el var belli değil), 1 penaltımız verilmedi, Vida'nın yediği dirsek pas geçildi, en ufak dokunmamıza faul çalındı...

Hep birlik olalım vb. msjları verilir ama hakkaten hepi topu 2 hafta kaldı, dişimizi sıkalım analiz ve masaya yatırmayı zaten 2 hafta sonra yapmaya başlayacağız.

Not: Şampiyon olursak onu bile kutlayamayacağız... O kadar acayip bir zaman dilindeyiz.

yilmaz dedi ki...

Töre'nin performansı konusunda ağzım açık kaldı diyebilirim. O kadar özlemişim ki Bilic zamanındaki performansını. Bence takım için oynamaya başlayınca ne kadar etkili olabileceğini gösterdi bize. Uzun zamandır bulduğu kısıtlı sürelerde sadece gol atmaya odaklı oynayıp çuvallıyordu. Bugün defalarca ara top, verkaç denedi. Çok başarılı bir maç çıkardı. Attığı golü de sonuna kadar haketmişti.

GeceGezgini dedi ki...

Töre'nin ara ara Aguero'ya baglamasi gercekten inanilmaz :)

@basar @pheaglix; inanilmaz art niyetli bir "Saha ve Var" hakemi performansi vardi.


Bence su algiyi olusturmaya calisiyorlar cok net; Siz rakip sahaya gecin, biz gerisini hallederiz. 2-0, 3-0 geride olsaniz da maci dondurme sansiniz var vs.vs. Yani bizim sonradan oyundan dustugumuz falan yok, rakiplerin sonradan oyuna ortak edilmesi var gupegunduz.

turkkant dedi ki...

Hatay maçı final maçı. Öyle ki hala her şey olabilir. Hatay'a yenildin, GS seni 2 farklı yendi ve sonra Denizli'ye 6 attı. Bu olmayacak iş değil. Çok dikkatli olmamız lazım. Hala ip üzerinde yürüyoruz.

Bir şekilde Hatay orta sahasına karşı üstünlük kurup maçı onların sahasında oynamamız lazım. Savunma hattı sıkıntılı Hatay'ın, ancak orta sahası ve ön hattın da bizim baskımızı kırabilecek ve hücumu tamamlayacak oyuncuları var. Kayseri-Rize değil yani. Bir şekilde geri dörtlüye baskı yapıp topun çok merkeze gitmemesini sağlamamız lazım.

Mensah'ın kontak kapatması kötü oldu. Ljajic 1 sarı kart daha görürse önümüzdeki 3 maçın birinde olmayacak. Mensah koyamıyorsun, defansif oyuncularla çıktın mı olmuyor. Gerçekten büyük hainlik yapıyor.

Turkkant+1
Mensah kesinlikle forma giymemeli. Tek bir faydalı işi yok adamın.

https://mobile.twitter.com/tuco1903/status/1387587040729047044

Sergen hocam o kadar büyük bir iş çıkarıyor ki, kime sorsan sezonun en iyi oyuncusu diyeceği Ghezzal'in forma giyemediği 5 maçtan bile 4 galibiyet çıkarmışız. O kupa ellerinde yükselecek hocam. Kaldı 4.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar, @Pheaglix, @beagle, @turkkant, @GeceGezgini, @Ordabirköyfakanyok +1

30 milyon Euroluk ŞL geliri kavgası, sistemin bize yedirmeye niyeti yok, ne kadar bizi budamış hakem varsa maçlarımıza verilip budamak teşvik ediliyor, renkli rakiplerimiz saha dışında kazanmak için ellerinden geleni yapıyor.

Ellerini kollarını açıyor diye Hocamızı hedef tahtasına koyanlar FETÖ Pişmanı her devrin adamı E.B. ile Kanarya Ayısının rakip kulübenin üstüne yürümesine gıklarını çıkarmayıp ekranda göstermediler bile.

Kim rakibimizse her maç öncesi tahrik edici şekilde konuşmayı görev bilmişken, aynı rakipler renklilerle oynayacakları maç öncesi ve sonrası süt dökmüş kedi gibiyken, tam yerinde ve zamanında son iki maçtır Hoca ve Yönetim bırakın sezonu, Beşiktaş yakın tarihini, benim bilinçli takip ettiğim son 35 yılın en büyük ayarlarını verirken aleyhte eleştiriyi kaldırmakta zorlanıyorum.

Hesap edin, sussak bizi 48 saatte bir maça çıkaracaklar. Araya öyle fikstür sokmayı denediler.

Alın size bir "sistem" örneği daha: Neden GS ile "10 yıldır" ligin sondan ikinci ya da üçüncü maçı olarak deplasmanda "derbi" oynuyoruz?

Resmen sistemle savaşıyoruz, ve Hoca bu savaşın "resmen" Başkomutanı. Ve bunu o kadar iyi yapıyor ve kullanıyor ki, ters motivasyonla en kilit oyuncularımızdan "kariyer" performansı alıyor. Oyuncuların maç sonu açıklamalarını takip edin. Hepsi Hocanın arkasında, olanların farkında, belli ki saygı duyuyor ve seviyorlar, hedefe de kilitlenmişler.

Ben Abou da sorun falan olduğuna da inanmıyorum, renkli basının çıkarmaya çalıştığı şeyler bunlar. Hocanın açıklamalarını "haber" olarak internet sitelerine bile detaylıca koymuyorlar. Sosyal medya olmasa resmen görmezden gelineceğiz, vurup kafamıza alacaklar şampiyonluğu, ama artık o devir bitti.

Laf sokulan Bülent Uslular bu yüzden değerli, adam her maç sonrası TGRT deki programda topunun içinden geçiyor. Hakkımızı savunuyor. O ve onun gibi adamlar bilinen medya üstüne "resmen" bir sosyal medya devrimi yapıyor bu sene.

Reyting edebiyatı yapanlara kapak en yüksek reytingli maçlar bizim maçlarımız.

Renkliler dışında oynadığımız tüm takımların oyuncuları, Hocaları, maç önü ve sonu ligin en iyi takımıyla oynadıklarını söyleyip kabul ediyorlar.

Bizzat rakiplerimizin ifadesiyle ligin en iyisiyiz.

Ligin her nevi hücum-gol istatistiğinde "açık ara" en iyiyiz.

Eğer sarı gelinler iteklenmese şu an şampiyonluğumuzu çoktan ilan etmiştik.

Ve sistem bu gelinlerden birini "denk getirirse" şampiyon yapmak istiyor, net!

Bu sene ve alabilirsek şampiyonluk o yüzden çok değerli olacak. "Algı" devrimi de yapmış olacağız, sistem karşısındaki öğretilmiş çaresizliğimiz olan "makus talihimizi" de yenmiş olacağız.

Bu nedenlerle, bu işi bu noktaya getiren Hocaya yetersiz, sene sonu gitsin vb. eleştirileri kendi adıma "artık" kaldıramıyorum.

Ve şampiyonluğu "çok rahat" kaybedebiliriz, herkes bize karşı birleşmiş, "tökezlememizi" bekliyor. Oynayacağımız rakiplerde ligin bizden sonra en iyi takımları, arkalarında "sistem" var, ligin "en riskli ve baskın" topunu renkli rakiplerimize oranla bireysel kalitesi daha düşük ve sakatlıklarla boğuşan bir kadroyla oynuyoruz. Zaten kolay kolay golümüzü, penaltımızı vermiyorlar, en ufak tartışma götürecekse yemenin yolunu buluyorlar. E bunu yapanlar rakibin bir faulle top kapıp iki pasta kontrayla gol atmasını da sağlarlar, ve sıradaki rakipler bunu çok rahat yapacak beceriye sahip.

Sözün özü şartlar bu, bundan sonra ne olursa olsun Hoca da takımda benim gözümde şampiyondur, umalım ki sahada da şimdiye kadar hak ettiklerinin karşılığını alsınlar..

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

yine kayseri maçındaki gibi akışkan bir oyun oynadık. 3-0 dan sonra hem atiba hem gökhan sakatlık sebebiyle çıkınca da oyunumuz bozuldu ama yine akan oyunda gol yemedik.
takımdaki en iyi gelişmelerden birisi ceza yayı civarından ve ceza sahası köşelerinden şut sayımızın artması. genel olarak isabet yüzdemiz de yüksek. sanırım ghezzal bütün gollerini
ligin ikinci yarısında benzer bölgelerden şutlar ile attı. burada da konuşulmuştu kaleye şutu denemesi lazım diye. ljajic de son maçta çok istekliydi. oğuzhan veya bu son ljajicin mutlaka sahada olması lazım.

hatay bizim maça büyük ihtimalle şu kadroyla çıkar ;
munir - popov - santos - billong - katranis - traore - aabid - ribeiro - akintola - diouf - bupendza

forvet yedekleri yok, ortasaha yedekleri çok şans bulmamış üç oyuncu. orta sahayı mutlaka almamız lazım. tamam biz de yorgunuz ama rakibin hamle şansı daha düşük. hoş biz mensahla hamle yapınca maçı veriyoruz. bu açıdan necip ve rosierin dönmesi olumlu oldu.

töre ve atiba antrenmana çıkmamışlar. maça %100 hazır olmazlar dersek
ersin - rosier - vida - wellinton - nskala - josef - necip - ljajic - ghezzal - larin - nkoudu çıkarız gibi duruyor. atiba, dorukhan, töre ve larini ise 60 dan sonra oyuna alabiliriz gibi duruyor.

beagle dedi ki...

Bu arada 3. Golumuzden sonra golü gostermek yerine bizim ceza alanimizdaki temiz pozisyonu 2 kere gösteren şerefsiz. Seni anadolunun her sehrinde dolastira dolastira, bagirta aglata şeyediyoruz. Artik kizmiyor gülüyoruz. Bittiniz lan siz

yilmaz dedi ki...

Maç sonu açıklamalarda kantarın topuzu baya kaçtı yalnız. Adam altı üstü haftaya Beşiktaş maçında da kazanmak için oynayacağız demiş. Buradan nasıl bir art niyet aranır ki?

Hatay'ın kazanmak istemesi, Beşiktaş maçına bilenmesi filan çok absürt şeyler değil. Adamların şimdiye kadar hiç bir maçta "serdiği" olmadı. Daha bir kaç hafta önce GS'yi 3'lediler. Hatay, Alanya gibi takımlar, şu boktan ligin itibarını kurtaran bir kaç takım zaten bu sezon.

Ayrıca da bir futbolcunun "rakibin prim aldığını biliyoruz" söylemi filan çok tehlikeli şeyler. Böyle bir şey varsa bile yorum yapmak futbolcunun işi değil. Şimdi PFDK 4 maç ceza verse ne olacak? En kıymetli futbolcumuzdan yoksun kalacağız. Varsa bi şey bırak hiç bi halta yaramayan yöneticiler konuşsun, 6 ay hak mahrumiyeti alsın. Sen ne giriyorsun bu topa?

Bu son dönemin modası haline gelen "ben tekim siz hepiniz" jargonunu, FT ve şürekası Türk Futbolu'na armağan etti. Ben böyle "ithal" söylemleri pek sevemiyorum. Ayrıca bu kadar çok konuşup bir de başarısız olursak iyice kötü olacak.

Rize maçında değişikliklere kadar olan bölümdeki oyunu oynadıktan sonra, Hatay değil GS FB karması gelse de kazanırız zaten. Hatay'ı, Rize'yi filan kendimize rakip olarak görmek ne demek? Yakışmadı.

Serkbal dedi ki...

de souza ve sergene ceza gelebilir,maç sonu açıklamalar gerçekten anlamsızdı,hatayı iyice motive eder bu sözler

Zaitsev dedi ki...

İlk yarı maçtan çok keyif aldım. 3-4 olmalıydı ama olmadı. Telefon trafiği filan derken maçı izleyemedim. Ama gol yiyeceğimize dair bir his gelmişti 2ci yarı. Ersin'in karşı karşıya bir şekilde çıkardığı topta bu hissimi kuvvetlendirdi. 3-0 iken maçı bıraktım. Arkadaş telde 3-2 oldu maç deyince kesin Ljajic-Mensah filan değiştirmiştir rahat durmamıştır hoca dedim. Yanılmadım :)

Bu arada Mensah kiralanırken oynatma garantisi filan mı verdik? Kimdir bu arkadaşın torpili ?

Maçın hakemi bir de VAR hakemi diye Olimpiyatlara gidiyormuş. Muhtemelen ismini MHK verdi. Rize başkanı yönetse maçı bu kadar kötü yönetmezdi herhalde.
Arka arkaya 2 topçunun olduğu ve öndekinin düştüğü her pozisyona istinasız faul çaldı. Çoğunu gördüğünü de düşünmüyorum. İlk sayılmayan golde yardımcı da bayrak kaldırdığı için ofsayt olabilir. O taraftaki fena değildi. 2ci golü elden değil faulden iptal etse onu da kabul edeceğim ama o temastan elle oynama çıkmaz.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Kantarın topuzunu "bilerek" kaçırıyor Hoca ve Yönetim. Çünkü sistematik biçimde "operasyon" yiyiyoruz. Adamlar son ŞL gelirini bize "yedirmemeye" çalışıyor. Yukarıda diğer arkadaşlarla ve eski gönderilerde anlattık zaten, tekrar olmasın. Ve emin ol, yazmadıklarım yazdıklarımdan çok daha az.

Hoca bundan önceki maçta gerekeni söyledi, şimdi efendi efendi anlatıp bunlar yanlış diyoruz, böyle devam ederse sezon sonu 100 mislini söyleriz diyerek alenen tehdit etti.

Oyuncuları da anladığım kadarıyla bununla motive ediyor. O açıklamaya tepki şundan, basın da muhtemelen çanak tutup bilerek soruyor o soruyu, sen çıkıp kazandığın maç sonrası haftaya renkli rakibinle maçın varken onu da kazanacağız diyor musun? Ömer Erdoğan hiç bir şey olmasa "Fatih Hocasına" saygısından demez. Bunlar "tahrik" unsuru. Bizimki bile bunlara kapak olarak tepki için demiyorsa "kazanmak için oynayacağız" falan diyor.

Rize Başkanının maç önü açıklamalarına falan bak, bir de Fener-GS Maçı öncesi açıklamasızlığına, Fener Maçı sonrası "suskunluğuna".

Kasımpaşanın bizim maç öncesi "endişesine", bir de Fener maçında bir golleri yenilip bir penaltıları da verilmeyip bedava bir penaltı yedikleri haldeki suskunluklarına bak.

Bunu önceki maçlardan ve rakiplerden örneklerle çoğaltabilirim. Hepsini sosyal medyadan takip edip kaydediyorum, bi geri dönüp eski defterlere bakmama bakar.

Ha prim muhabbeti yanlış, kimin nerede konuşacağını ve susacağını bilmesi gerekiyor, bence arifeyi gösterir bayramı göstermeyiz de abartıydı, Yönetim Hoca kadar iyi değil bu medya iletişim işlerinde, zaten ne desen bir parçasını kesip en aleyhte olabilecek şekilde kullanıyorlar.

Peki netice ne olur, diyelim şampiyonluk "bariz" hakem hatalarıyla gitti, kendi kamuoyunun altyapısını zaten bu demeçlerle oluşturuyorsun, sezon sonu her hatayı, aleyhte her açıklamayı, tavırı, cezayı toplarsın, film yaparsın, medyalarda gösterirsin, UEFA ya şikayet edersin, masa başında yediler biziyi kafalarına vurursun.

Yeni sosyal medya düzeni nedeniyle etkisi çok daha "vurucu" olur.

Hoca da mesela Hocalığı bırakıp ekrana geçip her fırsatta medyasından sistemdeki her dişliye bir güzel intikamını alır, yüreğimizi soğutur.

Tabii önemli olan kazanmak, oyuncuları sahada "konuşturmaya" devam etmekten iyi çözüm yok, bu tepkiler göz göre göre daha fazlası yapılmasın diye, ve de arkana takımı, oyuncuları, camianı ve medyanı toplayıp mücadele etme adına. Oyuncular şimdiye kadar sahada kaldı, öyle de devam edeceklerdir.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet

Yorumumda da belirttim, bu tarz söylemler "ithal" söylemler. Ben FT metoduyla şampiyonluk istemiyorum. Takım takır takır oynuyor. Ağızlarını açamamaları lazım, ama o torba ağızlarına malzeme veriyoruz.

"Ömer Erdoğan hiç bir şey olmasa "Fatih Hocasına" saygısından demez. Bunlar "tahrik" unsuru. Bizimki bile bunlara kapak olarak tepki için demiyorsa "kazanmak için oynayacağız" falan diyor."

Adam kepaze etti GS'yi. Söze gerek yok. Bu söylemlere takılmak hakikaten çok lüzumsuz. Ayrıca ola ki GS FB şampiyonlukta yarışsa, bizim hocaya da Malatya galibiyeti sonrasında "haftaya Fener maçı var ne düşünüyorsunuz?" diye sorduklarında, "Fenerbahçe şampiyon olur olamaz bilemem, ama biz haftaya onları yenmek için oynayacağız" demesini beklerim şahsen, ki Sergen de birebir bunu söyler.

Hasılı, bu o bunu dedi, bu şunu dedi mevzuları tali mevzular, önemli olan sahadaki oyun. Al işte prim almış Rize'yi gördük, 6-7 olmaması tamamen bizim oyuncuların fantezileri yüzünden.

40 yaşındayım, aşırı motive, sinirleri gerilmiş Beşiktaş'tan şimdiye kadar hiç bir fayda görmedim. Korkum budur.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Ben de 48 im, şimdiye kadar hiç bu kadar esaslı sistem mücadelesi yaptığımızı görmedim. Üstelik oyuncular ipi sermeyip işin "saha" kısmına odaklanmışlar, Hoca da dışarıda onların haklarını savunuyor.

Ki burada daha önceki maçlarda, gönderilerde tartışıldı, takım sahada itiraz mı ediyor aleyhimize hatalara, al Ljaic "kibarca" itiraz etti hemen yedi sarıyı, biliyor oyuncular durumu zaten, ve bence ekstra motiveler bu duruma..

Bence 6 - 7 olmaması kalecileri ve vuruş kalitemizin yüksek olmamasıyla da alakalı. Ve bu stresten değil, mevcut kalite bu, vuranlar kariyer sezonlarını yaşıyor(Ghezzal-Nkodou), Töreye Hoca golden sonra "sana demiştim, atacaktın" diye bağırıyor. Şehir efsanesi falan anlatmıyorum. Takım motive, elinden gelenin en iyisini veriyor, maalesef en iyisi de bu kadar..

Hoca Hataydan yönetimin Pazar günü oynamayı rica ettiklerini, kabul görmediğini de anlattı. Hatay şampiyon olmayacak, düşmeyecek, bulunduğu yer "garanti" gibi, seni yenmenin prestijinden başka kazançları yok(bildiğimiz kadarıyla), seninle aynı gün maç oynamışlar, bir gün daha fazla dinlenmek istemiyorlar, hesap et..Hoca bunları üst üste koyup anlattı, e görürüz ne olacağını sahada demek zaten en başta kendi oyuncunu ve camianı bilemek demek.

Hatay maçıyla ilgili yukarıda yazdım, senin iki golün en küçük bahanede iptal edilip penaltın verilmeyebiliyor, adamlar kontraya çıkıp diyelim faul yapıp topu alıp çıksalar, verilmese faul, gol atsalar şaşıracak mısın? Zaten bitirici yüzdesi yüksek takım Hatay, sen ez istersen 10 pozisyona gir, üçünü at, adamlar 5 da 4 atsa yine yenilebilirsin..Ki pozisyon veriyorsun, oyunun o, rakiplerin de topla ligde arası en iyi takımlar ligde, her şey olabilir..

Neticede yerli ve zamanlı tepki iyidir, kuzu gibi boynunu uzatıp teslim olmuyorsun, olsan tepende daha da zıplayacaklar(bknz:Biliç dönemi), artık bıktırdım bu söylemden, biliyorum ama "bu memlekette böyle bu işler"!!

Hocanın FT ile ilgisi yok. Daha çok Mourinho gibi tüm ilginin kendi üzerinde olmasını seviyor. Böylelikle takımın üzerindeki baskıyı da alıyor. Devlet memuru gibi düşünmeyin beyler. Milyon dolarların döndüğü piyasada şovmen olmak suç değil. Bilic gibi sabah akşam renklilere iltifat yağdırıp ligi üçüncü bitirmesinden iyidir. Siz açın maçınızı izleyin, basın toplantısına ne diyeceğini de karışmayın bir zahmet.

Unutmayın rakiplerin başında FT ve Emre B var. İki dakika gevşek dursan kupanı müzenden alır götürür bunlar.

Ahmet Usal dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok :))

Valla her satırına +1, çok iyi tespitler. Hele espri mükemmel, cevap yazarken bile olanları hatırlayıp sinirlenip geriliyorum, sayende güldüm, sağolasın...

yilmaz dedi ki...

Basın toplantısında söylediği için 5 maç ceza alır da kalan maçlarda oynamazsa hiç bir işe yaramaz ama üzerine aldığı ilgi. Ayrıca da belli ki ilgiyi kendi üzerine almayı da pek becerememiş, Joseph bile Rizenin teşvik primi aldığını iddia ediyor maç sonu toplantısında.

Sizin bahsettiğiniz kadar tüm Türkiye bize düşmansa, hem hoca hem Joseph ceza alacak. Bunu yapmak mantıklı mı?

Emre Toraman dedi ki...

Ben çok beğendim Sergen'in Ömer Erdoğan'a atarını ya. Türkiye piyasasına gayet uygun ve ürüne değer katan bir trash talk oldu bence. Klasik "dış minnaklar, masaya çıkar tepiniriz" söylemleri gibi olmadı bende etkisi yani. Hikayaye hikayeye kattı, daha sabırsız bekliyorum maçı. Ömer Erdoğan da covid olmasaydı iyiydi.

Emre Toraman dedi ki...

+Tabi maçı kazanmamıza pozitif veya negatif etkisi ne olur bilemem, yine de güzel hikaye.

turkkant dedi ki...

Yılmaz'a yüzde yüz katılıyorum. Sergen hoca biraz fazla konuşuyor. Çok konuşursan çok hata yaparsın.

Hatayspor hocası açıklaması mantıksızdı -ki bence ağzından kaçtı. Ne gerek var, gelin göstereceğiz filan açıklamalarına bu gerginlik ne zaman Beşiktaş'a yaradı ki, şimdi yarasın? Biz pozitif futbolla buraya geldik, Terim'in GS'leri gibi tamsiyondan olumlu güç alan bir takım olmadık ki hiç?

Ahmet Usal dedi ki...

Ben de @Emre ye yüzde yüz katılıyorum:))

Bu sene her krizden "yüksek tansiyon" ve motivasyonla çıktık. Krizin yaradığı bir sene varsa ilk defa "o sene bu sene".

Tabii bence..

Emre Toraman dedi ki...

@Pheaglix

TFF'nin Süper Lig statü kitapçığındaki madde:

Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir.

FIFA:

To reduce disruption to the match, each team will have a maximum of three opportunities to make substitutions during the game; substitutions may also be made at half-time.

yilmaz dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok konu ne ara Bilic'e geldi anlamadım ama, Bilic'in kadrosu şampiyonluk için yeterli bir kadro değildi, şampiyonluk için de kurulmamıştı, takımın stadı da yoktu. Rakibin stoper'i 5m€ alırken biz 500b€'luk Franco ile oynuyorduk. O takımın şampiyonluğu kaybetmesi değil, son haftalara kadar oralarda kalabilmesi mucizeydi.

Her başarılı dönemde daha öncekileri gömerek bir yere varamayız. Burada benim eleştirdiğim Sergen Yalçın'ın iyi ya da kötü teknik direktör olması değil. Hatay'ın hocası, teknik direktöre önümüzdeki maçı sorsa aynı cevabı vermiş, Sergen Hoca da bunu bize bilenme olarak algılamış.

Bu manasız bir gerilme ve tam bir FT yöntemi. Sabah akşam küfür ettiğim adamın yaptığını yapınca alkış tutacak değilim, kusura bakmayın.

yilmaz dedi ki...

"Hatay'ın hocası, teknik direktöre önümüzdeki maçı sorsa aynı cevabı vermiş,"

burada ne dediğimi ben bile anlamadım, özetle demek istediğim, provakatif bir soru sorulsa bile cevapta bir tuhaflık yok.

Huzeyfe dedi ki...

turkkant ve yılmaz’a katılıyorum ben de. Tam oyun olarak yükselmişken, (ki bence şampiyon futbolu oynadık) çok gereksiz ve kesinlikle faydasız bir tartışma. Fan boyların ayaklarını yerden kesse de takıma olumlu bir katkısı olacağını sanmıyorum. Umarım daha fazla uzamaz.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Eğer tff kupasını alırsak 5. avrupaya gitmeye hak kazanıyor diye biliyorum, o nedenle hatay için de kritik maç. Daha geçen temmuz-ağustosta lige yeni çıkarken bir sonraki yaz avrupa’da oynarlarsa bu acayip bir başarı olur onlar için.
Hocanın açıklamalarını mj’in i took personally muhabbetine döndü gibi. Böyle motive oluyor ve olduruyorsa benim için sorun yok. Ft’den farkı bunu saygısızca, bulunduğu güce dayanarak kabadayalıkla yapmıyor, gelin sahada kozları paylaşalım diyor ki oyunun aslı bu zaten. Tehdit gibi bir durum göremiyorum, oyna devam.
Josef’in açıklamaları gereksiz bence. Böyle bir şey varsa da bunu yönetici falan söyleseydi doğru olurdu, en azından olası bir oyuncu kaybına yol açmazdı.
Neyse ya, bence bunlar hep tavşan havuç ilişkisi. Hoca konuyu sahaya dışındaymış gibi gösterip, diğerlerinin dediği gibi ağlayıp, takımı full oyuna konsantre ediyor. Kimse de durumu aymamış daha, lig bitti zaten, renkliler de hala ağlak diye konuşup altımızda kalacaklar işin sonunda.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Bu arada o kadar alıştık ki hiç bahsetmez olduk, Ghezzal’in golü evet. Tek kelimeyle olağanüstü. İzlerken zidane’nın bale golüne verdigi su tepkiyi verdim. https://makeagif.com/i/xFmhgr Rize’de soldaki savunmacilara dikkat edin adamlar oradan atamaz diye larini marke etme pesinde. Bizimki de siz misiniz solumu acik birakan diye 5 kisi ustune cullanmaya yaklaşırken sniper misali vuruyor.
Akan oyunda 4 golu var(gencler, alanya, erzurum, rize) ve 4’u de birbirinden guzel.
Yıl sonu Larin’i satalım gerekirse ve alalım hiç düşünmeden. Neyse daha bunları konuşmaya 2-3 hafta var, sabır.

Ahmet Usal dedi ki...

@Armağan

Valla @Emre de sen de benden iyi anlattınız. Bence de sportmenliğe aykırı bir durum yok, aslında denildiği gibi gayet güzel bir trash talk, Medya kaliteli olsa bundan maç önü, maç içi-maç sonu çok güzel mazzeme çıkartılır.

@yilmaz da Josef konusunda haklı, oradan bir ceza çıkmaz inşallah..

Pheaglix dedi ki...

@emre

tesekkurler, kuralin devre arasi kismini atlamisim:)

BJK4EVER dedi ki...

Biz bu lig icin fazla durustuz. Dun N'Koudou'ya son cizgide biri kayarak mudahale yapti, temas da oldu. Cok fazla birsey yoktu, ama ondan daha hafiflerine penalti calindi. Istese kendini atip zorlardi, ama atmadi.
Simdi o pozisyona bakiyorum, bir de Valencia yavsagina bakiyorum. Dun o pozisyonda Valencia olsa 5 takla atmisti yavsak herif.

FB macinda da garip seyler oluyor. Kabak gibi ofsayt pozisyonda hakem kosa kosa penalti verdi. Sonra ofsaytla uzaktan yakindan alakasi olmayan pozisyonda yan hakem basi belaya girmesin diye skandal bir ofsayt uydurdu, birkac sene evvel Alanya-GS macinda Muslera'yi kurtarip GS'yi sampiyon yapan bayrak gibiydi resmen. VAR elestiriliyor ama iyi ki var bence. VAR olmasaydi su an FB haksiz yere 1-0 ondeydi ve haksiz yere 11 kisiydi sahada.

Umarim galibiyet de cikaramazlar, yenilirler. Boylece 2 maglubiyet de yetmez, 3 macta puan kaybetmemiz gerekir, o da olmayacak dua olur bir yerde, psikolojik olarak koparlar. Alanya fena oynamiyor, ama hucumda bitirici degiller. Pektemek agir ve kalitesiz kaliyor, Davidson da yeterince bitirici degil. Bareiro belki kulubeden gelip birsey yapabilir.

Emre Toraman dedi ki...

Kırmızı kart olumlu mu oldu hiç emin değilim. Gökhan'ın arkası Caner'inkinden bile daha gole açık görünüyordu. Fenerbahçe'nin oyunu geride kabullenip kontra araması ile Alanya'nın 1. ve 2. bölgede pas şımarıklığına yakalanması birleşirse kötü bir sonuç çıkabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Sergen'i elestirin herseyle, ama bununla elestirmeyin. Bu memlekette gote got demek lazim, demeyince sen got oluyorsun maalesef.
Tek sikinti su; bu aciklamalari Sergen veya Josef degil de takimin menajeri, basin sozcusu veya yonetim yapmaliydi. Onlarin da bu atarlari etkili bir sekilde yapmak icin karizmasi yetmiyor, abuk subuk goruntuler ortaya cikiyor.

Ahmet Usal dedi ki...

Fenerde hiç bir şey yok, ikinci yarı 10 kişi 0 etkinlikle geride bekleyip 0-0 ı kurtardılar.

Alanyanın üç topu direkten döndü, ama onlar da etkisizdi. Yine de Alanyanın iyi bir oyunu, bir organizasyonu var, Fenerin sene bitecek hala ne oynadığını anlamadım.

En azından puan kaybetmeleri gereken maçta puan kaybettiler, hayırlısı...

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Valla Başkan da Emre Kocadağ da hah tam bu güzel işte dediğin anda başka saçma bir cümleyle bitirip bir çuval inciri berbat edebiliyorlar.

O konuda Hocanın üstüne yok, o başka bir seviye, net her zaman ekmek yer belagattan:)

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Ben de bugün ikinci defa Beşiktaş maçları haricinde izledim. Sahadaki oyuncular içinde de Beşiktaş’ta oynasa iyi olur diyeceğim bir Szalai var bir de Ozan. Ben ne kadar eleştirsem de Sergen’i biz fenerden fersah fersah iyi top oynuyoruz ve bir o kadar da iyiyiz sahadaki oyuncu kalitesiyle. Kağıt üzerinde farklı.
Puan durumunda çok daha iyi olmalıydık.

fidddas dedi ki...

1 beraberliği daha cebe koyduk. 2 galibiyet 1 beraberlik ile şampiyonuz. son maçlardaki performansa bakılırsa buna bile gerek kalmayabilir
ama
hatay maçında sarı ve kırmızılara dikkat ederek berabere bile kalsak yeterli olur. normal bir lig maçından fazla motive olmaya gerek yok. telekoma gitmeden bizi bir hırpalatmak isteyebilirler.
biz hatayla oynarken onlar erzurum ve gençler gibi son şansını oynayan iki takımla oynayacaklar. her ikisi de normal şartlarda bu takımları zorlayamazlar ama renklilerde de bu takımları yenecek kadar bile oyun yok. galatasaray ard arda covid açıklıyor. etobo da covid olmuş. bizim maçta bizim oyunculara bulaştırmasalar bari.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam Alanyanın oyuncu kalitesi de mi daha iyi Fenerden, top göstermediler.

Oyun ve organizasyonun daha iyiyse daha iyi takım oluyorsun. Adamların 100 milyonluk, senin 50 milyonluk piyasa değerli kadron var.

O oyuncuları bizim Hocaya hatta Çağdaş Hocaya bile versen farklı bir yemek piştiğini görürsün.

Ahmet Usal dedi ki...

Yani organizasyonları bozuksa, bizimki kadar da bir Hoca bulamadılarsa bizim suçumuz değil :)

Sergen baba demeye başladı renkliler. Şu an agugugugu yapıyorlar. Yarın bülbül gibi ötecekler.

Huzeyfe dedi ki...

Bence Alanya daha iyi takım. Para saçarak olmuyor. Fener komple 2 sene sonrasının tv yorumcularından kurulu. Bir iki futbolcu hariç.
100/50 filan değil yani mağdur edebiyatına gerek yok. Açıp piyasa değerine bakın takımların. En iyi 11’lere bakın hatta, üç büyükler arasında fark %5’ten fazla değil.

Ama bence de o paraları Mesut’a Sosa’ya falan vermeselerdi yani, kendi enayilikleri.

Fenerin elindeki kadroya Sergen hocama versen her maç en az üç gol attırır. Adam kafasına kadın çorabı geçirip barlarda suikastçı olarak ek iş yapan müzmin sakat Töre'yi bile Aguero'ya çevirdi. Dizleri bitik denilen Aboubakar'ı her an premier takımları muhtemel onbirlerine yazmaya başladı bile. Bu kadar kasmayın kendinizi. Sergen Baba deyip rahatlayın. Bir kez söyleyince gerisi kolay olacak.

Ahmet Usal dedi ki...

Kadro bu sene 25 milyon Euro daha değerlenmiş, Ersin, Rıdvan, Larin, Aboubakarın geldiklerindeki piyasa değerleriyle şimdiki değerlerine bakınca.

Fenerde ve GS da durum tam tersi, 10 ile 20 milyon arası değer kayıpları var bu seneki performansları ve sakatlıkları dahil ettiğimizde(bknz Lyundima, Marcao, Belhanda, Feghouli, Falcao Sosa, Gustavo, İrfan Can, Mesut, vs)

Bunları dahil ettiğinde fark en az %30..

Bence aradaki Hoca ve Teknik Ekip farkı, zaten tartışmanın temeli o, daha dün gördük, E.B. nin elinde genç alternatif mi yok, var, biz bi 8 e göt atıyoruz, adamlarda 4 tane var:)

O Valencia ve Samatta bizde kariyer sezonlarını geçirirdi iddia ediyorum, geldiklerinde Abou dan Larinden pahalı, kariyerli adamlardı.

Hani tek tek oyuncu üstünden gitsek yine aynı durum, bizde altyapıdan gelenler ile 500-800-1.2 üç bandında oynayanlara bi de rakiplerde aynı mevkilerde oynayanlara bakmak da gerek.

Son olarak, Kadronun en değerli 2 oyuncusu kiralık, hatta maaşlarının da yarısını falan biz ödüyoruz.

Kadro da Yönetimin başarısı, tebrik etmek lazım..

Tabi bunlar sadece benim görüşlerim, kimseyi bağlamaz..

dominic molise dedi ki...

3. golde larin'in pasini ovmek gerekiyor sanki.

Hey yavrum hakeme bak Fener'in kadrolu aşığı. Negredo'nun 2 metre geride olduğu pozisyona ofsayt veren, Cenk'in penaltısını yiyen emek hırsızı. Biz bu sirki başınıza yıkacağız ulan.

Murat dedi ki...

Teşekkürler Emre, arşiv oldu böylece :)

Yorum Gönder

Ara