.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Nisan 2021 Cuma

STSL 37 Beşiktaş - Hes Kablo Kayserispor


Tarih: 
24 Nisan 2021 Cumartesi 20.30

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır

Eksik Oyuncular:  Cenk Tosun,  Vincent Aboubakar, Ajdin Hasiç, Cyle Larin, Oğuzhan Özyakup / Gustavo Campanharo, Uğur Demirok, Ömer Uzun

Cezalı Oyuncular:  Welinton / Daniel Amramovski

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

87 Yorum:

Bu kadar eksikle çok garip bir maç olacak. Kayseri taraftarı büyük bir umutsuzluk içinde ve bu maçı kaybettikleri takdirde Hamza'nın kovulma ihtimali hayli yüksek.
Puan kaybına tahammülü olmayan iki takım olacak sahada.
Güç bela pozisyon bulup onları da piç ettiğimiz bir maç olmaz umarım.

dominic molise dedi ki...

necip'ten iki gol bekliyorum.

met1903 dedi ki...

Atiba forvet çıkıp hattrick yapar, 6-4 alırız.

Pheaglix dedi ki...

kayseri macinda ne olursa olsun mensah'i oynatmamamiz gerekiyor. adam "moral hazard'in" ayakli ornegi. zaten bekledigimiz eforu sarfetmiyordu, ustune seneye burada kalmayacagini anlayinca iyice saldi. kiralik durumuna gore performansinin bu kadar dalgalanmasini goz onune alirsak sene sonunda donecegi takima karsi oynatmaktan kacinmamiz lazim. mensah ozellikle kayseri'ye maci satar vs. demiyorum. ama kayseri'nin ligdeki konumu ve kume dusme ihtimali nedeniyle ortada net bir cikar catismasi var. bununla beraber ekstra motive oynayip gereksiz kirmizi kart gorme riski de var. zaten forvet olmadan oynayacagiz, bir de ne yapacagi belli olmayan oyuncu ile oynamak hic almamamiz gereken ekstra bir risk.

forvet atiba fikri takimin duzenini bozmadan oynayacaksak en mantikli fikir gibi duruyor. ama takimin duzenini bozmadan oynamak maca puan kaybetmek icin cikmakla ayni sey su an. en onemli kismi cift forvet (en azindan forvet ozellikli oyuncu) olan sistemi elinde forvet yokken oynamaya calismak ne derece mantikli bilmiyorum. ustelik eger forvet atiba cikarsak sergen'in taktik dehasini bir adim oteye goturup 3x6'yi josef-necip-dorukhan ile 4x6 yapma ihtimali var . dusuncesi bile korkunc. bence kanatlarda nkoudou-tore (maalesef), ortada josef-atiba-ghezzal-ljajic'in oynadigi bir 4-6-0 cikarabilecegimiz en iyi kadro olur. bunu soyledigime inanamiyorum ama nkoudou'nun solda oynamasi da daha iyi olur, en azindan ters ayagi is yapar belki. ya da nkoudou'nun forvet, kanatlarin tore-ghezzal, ortanin josef-atiba-llajic oldugu bir sekilde cikabiliriz. ayrica hucumun zaten kit oldugu ortamda daha cok ileri cikan ridvan'i nsakala'ya tercih etmemiz daha mantikli. rosier'in yaptigi ekstra katkinin benzerini ridvan'dan alip oyle bir pozisyon bile bulsak kar. ama nasil cikarsak cikalim, her durumda ofsayt nedir bilmeyen iki oyuncunun (nkoudou ve tore) araya atacagi kosulara bagimli bir hucumumuz olacak.

isin kotusu hangi planla cikarsak cikalim o plan ise yaramazsa yapabilecegimiz tek bir degisiklik bile yok. ilk 60 dakikada maci kopardik kopardik, obur turlu hepten sezonu birakiriz. fener'in kasimpasa'ya kesinlikle puan kaybedecigini sanmiyorum. ortada 2.5 milyon euroluk yasal sike ucreti var, bu ekonomide o para kolay kolay yok sayilmaz. o olmasa bile "turk futboluna katki saglamak icin" fener'e 3 puan hediye etmeyi secebilirler her zaman, bilemeyiz. bir macta puan kaybetme hakkimiz varken ve onumuzde gs deplasmani varken o hakki kayseri macinda kullanmamamiz lazim. umarim fb'nin alanya maci oncesi daha fazla puan birakmayiz.

Huzeyfe dedi ki...

Altyapıdan getirip bir maçlığına koyabileceğimiz forvet oyuncusu yok mu? @beagle?

Ahmet Usal dedi ki...

Mensah konusunda @Pheaglix e şiddetle +1, tam aklımdan geçiyordu, yazacaktım.

Kasımpaşa maçlarıyla ilgili dedikleri de 90 dan. Başakşehirin İrfan Can dan ekstra alacağı 1 milyon euro hikayesinin daha büyüğü var orada.

Bu maç kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz, ve de kesinlikle Mensahsız, katılıyorum...

Emre Toraman dedi ki...

Sivas maçı sonrasında da yazmıştım. Bu sezon hücumda elle tutulur verim aldığımız formül bence 2 kurucu, 2 topsuz koşucu, 1 santrafor. Daha da spesifik olmak gerekirse merkezde 1 kurucu, 1 topsuz koşucu; kanatlarda 1 kurucu, 1 topsuz koşucu. Elde santrafor olmasa da bu düzene yakın bir şeyler denemeyi tercih ederdim.

2 kurucu Ghezzal ve Ljajic, 1 topsuz koşucu Atiba zaten elimizde mevcut. Bunları yerinden oynatmadan Rıdvan'ı da 2'ci topsuz koşucu olarak kullanmak bence mantıklı olurdu. Bekte oynadığında bile ceza sahasına ve merkeze koşuları sık sık yapıyordu, kanatta da bu rolde verimli olacağını düşünüyorum. Bu düzende santraforda Mensah/Nkoudou/Gökhan/Necip/Dorukhan arasındaki her tercihin kendince mantıklı ve mantıksız yönleri var. Çok keskin bir tercih olmamakla birlikte 1. tercihim Mensah, @Pheaglix'in belirtiği risk faktörü sebebiyle 2. tercihim Gökhan olurdu.

Bu kadroyu imkansız kılan nokta ise Rıdvan'ın bahsettiğim rolde hiç denenmemiş olması. Çıkacağını düşündüğüm 11:

Ersin
Rosier-Vida-Montero-Nsakala/Rıdvan
Atiba-Josef-Dorukhan
Ghezzal-Atiba-Nkoudou

Emre Toraman dedi ki...

Evet, 2 Atiba. Orta sahadakinin yerine Ljajic olacaktı.

dominic molise dedi ki...

nsakala da iyi forvet bence

yilmaz dedi ki...

---Sinan Engin mode on---

Ljajic, bi yaralı parmağa işe be kardeşim.

---Sinan Engin mode off---

can dedi ki...

@dominic
Ben de öyle dediydim. Forvette şu anda fizikten başka bir beklentim yok, arkadan gelen birilerine attırır mutlaka.

@Emre
Sen de haklısın. İki Atibamız olsaydı yarınki maçta çok sorun yaşamazdık

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Yok, dağıttık tüm ortalama ustü oyunculari. geçen yil da altyapi maclari olmadi.
tek ciddi santrafor Semih, fiziksiz golcü ve 15-16 yaşinda. Onu pamuklara sarip yetistirkemiz lazim.

Mrtoztt dedi ki...

Atüba da yokmuş. Geçmiş olsun arkadaşlar :( Keşke hiç bu zamana kadar iyi götürüp ümitlenmeseydik. Çok üzgünüm.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Ersin-rosier-vida-montero-ridvan
Josef-dorukhan
Töre-ghezzal-nkodou
Llajic

Zaitsev dedi ki...

Forvetsiz bir maça zorunluluk sebebiyle bile olsa Atiba'sız çıkmanın iyi olduğunu düşünüyorum. Bu şartlarda oyunu yavaşlayacak bütün unsurlardan kurtulmalıyız. İyi şut çekebilen, topla hızlı olan, ince iş yapabilen bütün adamlara ihtiyacımız var. Hatta Mensah'ı forvete atıp Dorukhan'ı bile kesebiliriz.

fidddas dedi ki...

kadro
ersin
rosier vida montero nskala
josef necip ljajic
ghezzal töre nkoudu

hamleller : dorukhan, mensah, rıdvan

Hasta ti dedi ki...

nedense bi umut var icimde:) paslar maslar, verkaçlar, araya kaçmalar, bide oguzhan olsaydı

BJK4EVER dedi ki...

Ve Ersin yine kaleye gelen ilk sutu yiyip sasirtmaz...

can dedi ki...

Su bloga kufur ettigimi goren olmamistir ama siteyim boyle defansi! Vida sag bekte adama basiyor, 18'in onunde iki Kayserili var, ikisi de bombos. N'skala ve Montero boslugu marke ediyorlar. Henrique hayatinda bu kadar rahat gol atmamistir. Bir de yerden gelen bir topu da cikar be Ersin! O kadar da zor bir top degil yani. Sene basindan beri soyluyorum, bu kadar kalitesiz bir defans gobegi+kaleci uclusuyle gene iyi geldik buraya kadar.

can dedi ki...

Epey iyi oynadik diye dusunuyorum. Isin ilginci santarforsuz, santarforlu oynadigimizdan daha cok pozisyon yakaladik ama maalesef ilerdeki oyuncularimizini hepsi son vuruslari cok kotu futbolcular. (Belki istisna kariyerinin gecmis donemlerindeki Ljajic) Ikinci yari laubalilik yapmadan yakaladigimizi atmaya ve maci bitirmeye odaklanmaliyiz. Yoksa bu boktan defans/kaleci hatti ilk Kayseri ataginda dagilip, golu yedirir bize.

dominic molise dedi ki...

@can, haklisin. sorun sanirim vida'nin sag stoper oynamasindan kaynaklaniyor. pozisyon almakta zorlaniyor.
rosier de maalesef son haftalar dikkatsiz.

GeceGezgini dedi ki...

Gokhan Tore gayet iyi kotariyor bence 4-6-0 daki 0 rolunu :) Surekli al verlere katiliyor, defansi ustune cekiyor. Bence onumuzdeki 6 haftada Abubakar'in yedegini bulduk.

Nkodou azcik akilli olsa, Necip baya bir akilli olsa 2-3 gol daha bulabilir ikinci yari. 3. golu cok gecmeden bulmak lazim yalniz.

Tek cekincem Rosier veya josef'ten birini Cuneyt'in oyundan atmasi. O yuzden 3 hatta 4'u bulmamiz lazim

Huzeyfe dedi ki...

Bence muazzam top oynuyoruz. Forvetimiz olsa ilk yarıda 3-4 gol atıp fişi çekmemiz işten değildi.
Benim için Beşiktaş bugünkü kadrodan Necip yerine forvet olmasıyla oluşacak takımdır.

Mecbur kaldığı için kurduğu kadronun sene boyunca en iyi 45 dakikalardan birini oynamış olması hocayla ilgili net bir veri, bu da bir not.

Pas trafiğindeki hıza bakınca, artık Atiba’ya heykelse heykel, yardımcı hocalık, ne istiyorsa verip jübile yaptırmak gerektiğini gösteren maç. Biliyorum bir ton istatistik uzmanı gelip asist gol sayılarını yazacak, mühim değil. Ben gözlerimle gördüm.

Bu sezonu
Ersin
Rosier Vida Montero Rıdvan
Josef Oğuzhan
Ljajic
Ghezzal Abou Larin

11’iyle sürklase etme şansımız vardı. Seneye umarım görürüz benzer bir futbol anlayışını.

Bu arada maç bitmiş değil, çünkü şut atıp atakları bitiremiyoruz.

beagle dedi ki...

Hadi lan ljajic, ikinci yarıya sakliyorsun enerjini diye boş bir umudum var. 2 gol atip maçı bitireceksin.

Pheaglix dedi ki...

sirf nkoudou ve gokhan'in dinamizmleri sayesinde, santraforsuz olmamiza ragmen onceki iki mactan cok daha iyi hucum ettik. hatta ileri dortlu biraz daha uyumlu olabilse maci koparmis olabilirdik. umarim o son ya da sondan bir onceki pasi alakasiz yerlere attigimiz pozisyonlari aramayiz.

bugun nedense savunma evlere senlik. sirf welinton'un yoklugu ile aciklanacak bir sey degil bu. aklima gelen tek mantikli sey atiba'nin eksikligi, ama o bile yedigimiz ilk golu aciklayamaz. rosier ve josef de sari gormusken boyle devam edersek kayseri'nin sirf bizim hatamizdan en az bir golu var. kayseri ikinci yariya rolantide baslayip 65-70'ten sonra ilk yari basindaki gibi tam saha pres yapar. o zamana kadar en azindan iki farkla onde olmazsak puan kaybi bu savunma ile surpriz olmaz.

bu arada ersin'e bugune kadar yapilan elestirilere katilmiyordum. bence erzurum macindaki hatasi haric gayet iyi is cikartti. karsi karsiyalarda iyi, hava toplarinda da fiziginin de yardimiyla alan kontrolu gayet iyi. bizim bir kaleciden bekleyecegimiz en onemli iki sey de bunlar zaten. ama su yedigimiz golu yememesi lazim. pozisyonun absurdlugu bir yana kayseri'li oyuncu vurdugu anda gol yedik hissine kapilmamistim, ama ersin uzanamadi. o gol ersin'e yazmaz, ama takimda kalici olacaksa o toplari cikarabilmesi lazim.

BJK4EVER dedi ki...

Oyun iyi, istah iyi, skor iyi (keske o golu yemeseydik), ama umarim 90 dakikayi cikaririz. Ankaragucu macina cok benziyor. Bir cok eforlu bir ilk yari oynadik, rakip hic sikmadi. Son yarim saat herseylerini verirlerse umarim ayakta durabiliriz. Ridvan, Mensah ve Dorukhan her turlu oyuna girmeli ve 75'ten once girmeli, kimin yerine olursa olsun. Bilal da insallah oynar. Bu tur maclarda 20 dakika oynayamayacak bir oyuncuysa niye alindi orasi da mechul.

Rosier ve Josef sari kartli ve baya riskli oynuyorlar, 1-2 defa baya kritik yerde serte yakin mudahalede bulundular, Allah'tan topu aldilar. 10 kisi kalmayiz umarim.

can dedi ki...

Tore'yi ilerde oynatmak hicbirimizin aklina gelmemisti ve su dakikaya kadar iyi sonuc verdi. Tore kadar bencil ve oyun zekasi dusuk bir oyuncu icin en ideal yer orasiymis. Gol vurusu olsa iyi pirpir forvet olurmus.

Oguzhan kendisine taraftarin ona inandigi kadar inansaydi kimbilir nerelerde olurdu. Ama cocuktaki malzeme bu, Besiktas'ta yedek olabiliyor.

can dedi ki...

Evet hazirlanin, haftaya sag bekte ben oynuyorum. Bu gidisle 11 oyuncu cikaramayacagiz haftaya.

BJK4EVER dedi ki...

Dorukhan var daha, Necip'ten iyidir. Necip de sari gordu, abuk subuk gereksiz kirmizi kart loading, umarim gormeyiz.
Bu arada kadromuzu zayif bulanlar bence bir daha kulubeye baksin. Bu kadar eksikle bile kulubeden girebilecek Ridvan, Dorukhan, Mensah var. Bunlarin ucu de her Anadolu takiminda banko 11 oynar ve tasiyici guc olur.

can dedi ki...

@4ever
Tam da dedigin gibi, evet, anadolu takimlarinda oynarlar.

Bu arada Cücü "ince ince" dogruyor bizi. Enrique'ye 5 dakika icinde 3. faulunde isteksizce cikardi sari karti.

Ucuncu golu bulamadigimiz her dakika puan kaybi ve kart ihtimali yukseliyor.

Huzeyfe dedi ki...

Töre forvet olarak gayet kötü aslında, defalarca birebir kalma şansını kaçırdı ofsayta düşüp. Aynı anda Töre-Ljajic-Ghezzal-N’koudou olduğu için önde seri pas yapabiliyoruz, bu da rakibin defans oyuncularının başını döndürdü resmen.

can dedi ki...

Tore'nin cikmasi lazim. Artik yorgunluktan her pozisyonda kendini yere atiyor, sirf iki dakika soluklanabilmek icin.

Pheaglix dedi ki...

kayseri az once dorduncu kez oyuncu degisikligi yapip kural ihlali yapmadi mi? bu kural 5 oyuncu toplamda 3 kez degisiklik yapilarak degistirilebilir degil miydi?

Zaitsev dedi ki...

Ezbere Ljajic-Mensah değişikliği yine şaşırtmadı ve takım o andan itibaren iyicene düştü oyundan. Bravo hocam.

GeceGezgini dedi ki...

Su mactan sonra Cuneyt'e iki cift laf etmezlerse ayip olur. Abi adam su Henriqe denen tesvik primi topcusunu nasil oyundan atmaz ya. Benim saydigim 4 tane direk sari kartlik toplamda 8 faulu var. Nkodou'nun suratina dirsek atip sari gormuyor, ama 2 dk sonra Montero aynisini yapiyor ve sariyi veriyor pasam. Bu kadar sinsi bir hakem az gelir su topraklara.

fidddas dedi ki...

geçmiş olsun, zor olabilecek maçı kolay geçtik. agücü maçı gibi olur diye endişeliydim.
bir sonraki hafta kadromuz
ersin, utku, vida, wellinton, serdar, rıdvan, nskala, bilal, josef, atiba(?), dorukhan, ljajic, mensah, larin(?), nkoudu, ghezzal, töre

17 kişilik kadro, bir kaleci yedeği, iki genç yedek, 1 tane ekstra stoper yedeği. neredeyse tek yedek ile gidiyoruz. tabi bu atiba ve larin dönerse.

dönerlerse
ersin
dorukhan vida wellinton nksala
josef atiba ljajic
ghezzal larin nkoudu
yedekler : utku, serdar, rıdvan, bilal, mensah, töre

dönmezlerse

ersin
bilal vida wellinton nskala
josef dorukhan ljajic
ghezzal töre nkoudu
yedekler : utku, serdar, rıdvan, mensah





Pheaglix dedi ki...

mensah oyuna girdikten sonra hucumu kafamizda bitirdik. bu saatten sonra mensah'in oynamasinin anlami yok. ridvan oynasin orada en azindan eforuyla daha faydali olur.

tore ofsayt konusunda yaniltmadi ve dusebilecegi her pozisyonda ofsayta dusmeyi basardi. yine de rolunu iyi kotardi. saka gibi ama umarim larin rize macinda donmez. eger larin donerse yine larin'i tore'nin bile ondan iyi oynadigi santraforda oynatip tesaduf galibiyeti kovalariz.

yalniz hem rosier hem necip'in cezali duruma dusmeleri kotu oldu. herhalde rize'ye karsi dorukhan sag bek oynar, welinton takima doner, ortada da atiba donerse josef-atiba-llajic cikariz.

bizim mac bir kenara, biz bay gectigimiz haftadan sonra macimizi haftanin ilk gunu oynamisiz, gs bay gectikten sonra haftanin ilk gunu oynamis, ama fb bay gectikten sonra haftanin son gunu oynuyor. sikisik fiksturde daha guzel kiyak gecilemezdi herhalde fb'ye. gs macinda da lucas "mayislar bizimdir" podolski iki saridan kirmizi gormus. baya evlere senlik ilerliyor lig.

Mrtoztt dedi ki...

Büyüksün Beşiktaşım. Bu galibiyet şampiyonluk habercisidir işte. Futbolcularımızdaki iştahı görünce çok sevindim. Şampiyon takım gibi oynadık. Bravo helal olsun hepsine...

BJK4EVER dedi ki...

@can

Duzelteyim, sadece oynamazlar, takimi da tasirlar.
Besiktas kulubesinde de Anadolu takimini tasiyacak seviyede oyuncu varsa sikinti zaten yok.

Kazandik, gerisini unutmak lazim. Mac mac gitmek lazim, simdiden Hatay-GS vs maclarini dusunmemek lazim.
Rize'yi yenelim, sonra goruruz zaten.

Bu arada harbiden Besiktas olmasa bu lig seyredilecek gibi degil. Gecen hafta A.Kocaman-Ba olayi ve Mahmut-V.Babacan ikilisinin performansi, bu hafta da Podolski'nin kirmizi kart gormesi (ligdeki ilk kirmizi karti bu arada). Resmen tiksinc.

Huzeyfe dedi ki...

Ligde 3 tane takım var, toplam değeri 15 milyon Euro’nun altında olan. 9 takımın toplam değeri 30 milyon Euro’nun altında. Beşiktaş yedek kulübesi 5 oyuncuyla bu takımlardan daha değerli. Ama bir mağdur edebiyatıdır gidiyor. Tamam kadro ucuza kuruldu, sarıkardeşler gibi maaşlar ödemiyoruz ama bu kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor.
Neticede 11 kişi çıkıyor sahaya, Beşiktaş en az rakipleri kadar değerli kadrolarla çıkabilir sahaya.

YSY dedi ki...

Başıma taş yağmayacaksa welinton yerine montero oynasın derim.

Bu takımda töre de ljajic te bu dakikadan sonra kesilmez.

Barreto dedi ki...

Atiba'nın sakatlığı olmasaydı ve Necip'in yerine oynasaydı bu kadar seri hızlı dikine paslaşma olur muydu? Sanmıyorum.

Takım ve oyun, NBA'de kısa 5 ile hızlı top dolaştırıp yüksek top tekniği ile çabuk hücum eden tarzdaydı. Kayseri savunması resmen afalladı. Abu ve sol kanat Larin oyununu diğer takımlar çözmüştü. Bugün oynanan oyun sezonun geri kalanında çıkış yolu olabilir bizim için.

Emre Toraman dedi ki...

Ghezzal, Ljajic ve Gökhan'ın maçın ilk bölümünde sorumluluk almalarını beğendim. Nkoudou da kenar forvetlik yapabilince beklediğimizden rahat bir maç oldu. Özellikle Ljajic çıkana kadar oyunu da hiç vermedik. Josef de son haftalara göre yükselişteydi bence. 6'dan çok ayrılmak zorunca kalmayınca "Bak şu orta sahaya, işte o benim" performansı verdiği bölümler oldu.

Zaitsev dedi ki...

Orta sahada 6dan bozma bir oyuncu kullanınca Nkodou bir noktadan sonra çok topla oynamak zorunda kalıyor ve yoldan çıkıyordu. Ljajic olunca Nkodou topla daha az ama öz oynadı. Bu da saçma top kayıplarının önüne geçti. Ayrıca Ghezzal bölgesine yoğun bir baskı olmasını da engelledi. Necipte topla sadece al-ver seviyesinde oynayınca oyun hızı arttı. Bu orta saha kurgusuyla forvette kim olsa rahat oynar.
Mensah tercihini hala anlamıyor. Ljajic’in çıkmasını hiç anlamıyorum. Refleks gibi birşey olmuş hocada. İlla Mensah girecekse çıkar Töreyi. Koştursunlar Mensah’ı önde.
Ayrıca çarşamba Atiba dönecek ve oyun hızı yine düşecek. Hadi hayırlısı bakalım.

Barreto dedi ki...

@Zaitsev, bu maç özelinde Ljajiç'i daha fazla yormamak için çıkardı galiba. Mensah'tan bir beklentisi olduğunu sanmıyorum.

yilmaz dedi ki...

Bir süredir düşüşte olan takımın son zamanlardaki en iyi maçıydı. Fakat yine beceriksizlik yüzünden zora soktuk bi ara. NKoudu kahramanı olacağı bir maçı berbat edecekti neredeyse.

Rakibin gücünden kaynaklansa da böyle bir oyun biraz moral getirecektir umarım takıma. Rossier'in de üzerinden kart cezası baskısını atması iyi oldu, umarım Rize deplasmanında bir şekilde idare ederiz.

Töre de bence yakın zamandaki en "takım oyunu" oyununu oynadı. Fakat bulunduğu yerin birinci kuralı olan ofsayt'tan kaçmayı hiç beceremedi. Kendisinin bu konuda gelişeceğini hiç düşünmüyorum. 20 yaşındayken de ofsayt konusunda dikkatsizdi yine öyle. Yine de zor zamanda üzerine düşeni yaptı bence.

Şu ceza sahasında topun sibopunu arama ve ceza sahası dışından duvara vurur gibi, çektiğimiz 10 şutun 11'inin rakipten dönmesi hastalıklarından kurtulamıyoruz. Başımızı ağrıtabilirdi, N'Koudu'nun ikinci golü tam zamanında geldi.

Ahmet Usal dedi ki...

Takım en zor zamanda "takım" gibi oynadı, herkes taşın altına elini koydu. Tüm emeği geçenlere çok teşekkürler, tebrikler.

Nskala yine en çok top çalan, en çok top uzaklaştıran, en çok kademeye giren ve %95 le en çok ikili mücadele kazanandı.

Maç önü ve maç sonrası Hocanın basın toplantıları, Necip, Nkodou ve Ghezzalin röportajları, Emre Kocadağın açıklamaları ve takımın maç sonu fotoğrafı efsaneydi, şampiyon olursak hikayesi yazılırken belgesel yapsan hepsini koyarsın, kaçırmayın, bulun, izleyin, dinleyin.

Bir daha forma yüzü göremez dediğim Nkodou maçın yıldızlarından, Ghezzal bu maçla Beşiktaşta bir sezon en çok asist yapan oyuncu oldu, golünü de attı, Töre ofsaytlar hariç harika performans verdi, Necibe de şapka çıkardım.

Bizim Nkodou fenerin istatistiki en iyisi Valenciadan daha iyi, bu da ilginç not, bu sezon 6 gol, 5 asiste ulaştı.

7 eksikle, verilmeyen pemaltı ve kırmızıyla, 13 net gol girişimiyle çok iyi bir lig maçı çıkardık. Daha da önemlisi, hem hoca hem de yönetim kanadı kartlarını açtı, eteklerindeki taşları döktü, olabilecek en seviyeli ve sert tepkiyi verdiler. Oyun, oyuncular, takım, yönetim, hoca hep birlikte bir ağızdan bu şampiyonluğu bizden alamayacaksınız mesajını cümle alemin gözüne soktu, psikolojik üstünlük tekrar kuruldu. Mental olarak krizden çıktık.

Darısı Rize maçının başına..

Zaitsev dedi ki...

@ Barreto
İyimser bir yaklaşımın var hocam:)) Rize maçında ilk 11de bile göremeyebiliriz :)

Armagan Kaymaz dedi ki...

Misafirlikte olduğum için yarım yamalak izledim ama gördüğüm Töre-Ljajic merkezinin ve genelde 4-6-0’ın işlediği. Takımın B planı bulundu bence ve bunun bu kadar eksiğe rağmen işleyebildiğini görmek (rakip zayıf olsa da) mutlu etti. Eksiklikler olmasa belki hiç düşünmeyecektik böyle, bu da bizim şansımız olsun.

4 gün sonraki maç bence sezonun en kritik maçı olmaya aday. Larin gelse de ben olsam Abubakar dönene kadar bu oyunu oynatırdım, onu solda düşünürdüm. Hayırlısı...

can dedi ki...

@YSY
Montero, hic begenmedigim Welinton'in tirnagi olamaz. Bugun gene tel tel dokuldu. Josef'e de kart gordurttu verdigi sacma sapan hatali bir pasta. Muhtemelen sen ayagi duzgun ve baski altinda oyun kurabiliyor diye begeniyorsun. Ama adamin hic bir stoper meziyeti yok. Hava toplarinda benden kotu, boyu kisa, fizigi zayif, her pozisyonda rakibe uzak (yedigimiz golde yuzde bin hatasi var mesela), tackling/marking zayif. Su anda kariyerinde oldugu olabilecegi en yuksek noktada bence.

beagle dedi ki...

Bu maçla ilgili doğru tespit gerekli ki 3 gün sonra yamulmayalim:

- Elimizden geleni yapmiş olmamiz, ligdeki 15 takimi yenemeyecek bir oyun oynadigimizi gizlemesin. Nkudu kariyerindeki 2 gol attiği tek maçı oynadi. Sonraki olmadan emekli olabilir.
Yakin zananda FB ve GS de cok orta sahali benzer dizisler yapiyor ama Mert Irfan Ozan Pelkas ile veya E.Kilinc, E Akbaba, Feghuli ile saldirmakla, bizimki aradinda çok fark var. Rakibimizin on tarafi geri kosmazken
Biz 15 20 metreden tek etkili şut cikaramadik. Tonla atağimsi denedik, karsi karsiyamiz yok. Ljajici devreye sokamayinca olmadi ,epey sans kismet ve dandik rakip galibiyeti bu.

- Temel problem oguzhan gibi bir pasör veya ortalama sutörlerimiz olmamasi. Yavaş, dürtmeden vurmayan Ljajici kapadilar. Töre ghezzal ve Nkudu ise güçlü ayaklarina topu cekecekleri belli oldugu icin kendi kendilerini savunuyor zaten.
- Hic sevmedigim topcu ama Mensah en azindan degiskenligi acisindan bunlarin arasina kesin lazim. Bugune kanmayip Nkuduyu kesip Larini koyup Ljajic yerine de Mensahla baslarsak Rizeye karsi biraz daha şansımız olur.


Basar dedi ki...

@beagle beklentiyi düşürmeyi anlıyorum ama eleştirmeye gerek yok. Dün takım öyle ya da böyle sahaya bir reaksiyon koydu. Hem de çat diye cevap golü yedikten sonra.

Sanki 5 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik yetecek gibi. fener bizim puan kaybettiğimiz kısma giriş yaptı. Alanya-Sivas ve muhtemelen düşme aday 3 takımla oynayacak.Biz ise Geçen sezon daha kötü (ve yine forvetsiz) kadroyla 6’da 5 yapmıştık. Yine yapacağımıza inanıyorum. Rize maçını da alırsak baya bir rahatlayacağız.

turkkant dedi ki...

Bana Töre tek forvet oynamadı gibi geldi. Ljajic ile çift forvet çıktılar -ki ideal bir santraforun yokken, göbeği ikilemek bence çok mantıklıydı. Bunu umuyordum, Sergen Hoca bunu yaptı. Larin de dönse yine Ljajic ile ikili oynatmalı, tek başına bocalıyor. Yatıp kalkıp N'kodou'nun son haftalarda bu bitiriciliği korumasına dua edelim.

Beşiktaş'ın bence önümüzdeki 5 maçın ikisinde puan kaybetmesi hayli olası. Yüzde 70 veririm bu ihtimale. Mesele Fener beşte beş yapacak mı? Bence bundan sonra ligin kaderini sadece iki şey belirleyecek.

- Fener altıda altı yapabilecek mi?

- GS maçına beraberlik cebimizde çıkabilecek miyiz?



beagle dedi ki...

@basar
Elestiri degil tespit. Sonraki maç için acilen hazirlanmak gerekli ve necip, rosier, montero yerine Atiba Doruk ve Welinton ile baslayip bu mactaki mucizeyi bekleyip hüsrana ugramamak onemli.

Kaleyi ittir kaktir falan bulan sutumuz 7 attigimiz gol 3. Bi daha zor olur öyle.

@turkkant
Töre iki taraf ve merkeze yayili bir isi haritasi verirken, Ljajic gene sol iç resmi vermiş. Ustelik aksion alani Nkudunun alani icinde neredeyse kayboluyor. Bence kaleye uzak kaldi. nasilsa uzak sut cekemiyor bari tek dokunuş mesafesine/kale alani yakinina gitse.

BJK4EVER dedi ki...

Santrforsuz 4-6-0 benim bekledigimden daha iyi isledi. Ama rakibin cok yumusak, istahsiz ve kalitesiz oldugunu da unutmamak lazim. Daha sert bir rakibe karsi bu kadar kolay pozisyon bulamayabiliriz.

Atiba'nin sakatlanmasinin pozitif etkisi oldu. Bu tarz oyun oynayacaksak Atiba gibi agir bir oyuncu yerine Necip gibi daha dinamik bir oyuncu daha dogru olur. Pozisyon bilgisi ve sogukkanlilik anlaminda Atiba'nin fersah fersah gerisinde, ama cok fazla ileri-geri gidiyor, rakibe daha net basiyor ve topu ayagindan cok daha hizli cikariyor. Dinamizmi Ljajic ve Josef'in bu eksikligini de kapatiyor.

N'Koudou bence tekrar kullanma klavuzu oldugunu gosterdi. N'Koudou oynayacaksa ya onde olup bos alan yakalacagagiz, ya da onu dogru anda dogru sekilde dogru yerde topla bulusturacagiz. N'Koudou'yu bence iyi kilan rakibin zayifligi disinda Ljajic'in varligiydi. Oguzhan, Ljajic gibi oyuncular N'Koudou gibi oyunculari oynatiyor. Oraya Dorukhan, Atiba gibi oyunculari koyunca N'Koudou da iptal oluyor.

Benim icin dun macin adami N'koudu, Ghezzal ve Tore'ydi, Ljajic de iyiydi. Gokhan bolca ofsayta dustu forvette kaldiginda, ama false 9 rolunu iyi ustlendi. O bu kadar geriye gelip pas trafigine katilmasa bu kadar rahat pas yapamazdik. Oyundan ote istahi inanilmazdi, cok cabaladi.

Carsamba gunku maci iyi dusunup analiz etmek lazim. Kim donecek bilmiyoruz. Bu sekilde devam etmek de mantikli olabilir, zira Rize de Kayseri kadar olmasa da yumusak, zayif bir takim. Ama Necip ve Rosier'in yeri nasil dolacak iyi dusunmek lazim. Dorukhan sagbekte orta alanda Atiba olacaksa oyun net sekteye ugrar. Bu takima, oyuna, Atiba'yi koyarsan saglayacagi tahribat sandigimizdan daha buyuk olur. Hoca maalesef Bilal'i hic dusunmuyor belli ki, yoksa sagbek Bilal orta alanda Dorukhan daha mantikli olurdu. Hoca risk alacaksa (ki alabilir bence) Josef-Oguzhan-Ljajic yapip o pas oyununu bir tik daha uste cikarmak da mantikli olabilir, ama bu kadar risk alacagini zannetmem.

Biz biraz fazla FB uzerinden gidiyoruz, ama GS de tehlikeli. Trabzon macindaki son dakika golu cok kotu oldu, zira 2 mac farka indirme firsatini buldular. Bence en kolay fikstur GS'de. Son 2 haftaki maclarinda Yeni Malatya ve Denizli coktan dusmus olur, oynayacagi Konya da rahatlamis durumda. Gencierbirligi bir sekilde yarisa tutunsun, Yeni Malatya ve Kayseri de son haftada dusmemis olmasin diye dua edelim. Son 2 hafta kagit uzerinde bizim rakiplerimiz daha kuvvetli, ama iddiasiz takimlar olacaklar. Rakiplerimizin rakibi dusme potasinda olacaksa son hafta onlar icin daha zor hale gelir.

Aksama FB-Kasimpasa maci da bol bol mide bulantisina sebep olacaktir. Turgay Ciner'in Besiktas dusmanligi belli. Adamlarin Koita ve Thiam konusundaki tutum farki da ortada. Benim icin tek umut noktasi rakipte yerli oyuncu sayisinin ve FB gecmisi olan oyuncu sayisinin kisitli olmasi. Yabancilar bu tur durumlarda her turlu karakter ortaya koyuyor, pislikler genellikle yerli oyunculardan geliyor.

Emre Toraman dedi ki...

Tamamdır 5 maçlık Aboubakar'sız banko planı bulduk diyemem ama bir maç daha denemeyi hakedecek kadar kesinlikle oynadık bence. Tutmazsa kenarda Larin hamlesine de sahip olmuş olacağız. Ayrıca Larin'i sakatlık dönüşü 11 başlatmanın risk faktörünü de unutmayalım.

Benim Rize maçında proaktif tercihlerim stoper ve sol bekten yana olurdu. Montero'yu çok beğenmedim, hem yediğimiz golde hatalıydı, hem de çok pas hatası yaptı. Nsakala ise en iyi maçlarından birini oynadı bence. Ama buna rağmen Montero-Rıdvan'la başlamak mantıklı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü Rosier yok ve Dorukhan-Welinton-Vida-Nsakala hattı top çıkarma ve atak başlatma konusunda ciddi tedirgin ediyor. Fizik olarak ezilme riskini alarak şöyle bir kadroyla devam ederdim ben:

Ersin
Dorukhan-Vida-Montero-Rıdvan
Atiba-Josef-Ljajic
Ghezzal-Gökhan-Nkoudou

Yedekler: Welinton, Nsakala, Mensah, Larin

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle a verimlilik konusunda katılıyorum. Bu da direk kaliteyle, vasıfla ilgili. GS ve Fener oyunlarını değiştirdi, bizim oynadığımızı oynamaya çalışıyorlar, farklo olarak bunu daha şut kalitesi yüksek çok sayıda oyuncuyla yapıyorlar.

@BJK4EVER a katılıyorum: GS daha tehlikeli, zor maçı yok, dinamik bir ön taraf nihayet oluşturdular, yaşlı kalibreli oyuncuları da skoru aldıktan sonra girip üstüne yatmalarına yeter. Fenerin fikstürü daha zor. Ha oradan da çıkabilirler, bireysel kaliteleri üst seviye ve eskiye oranla daha iyi yönetiliyorlar.

Renkli kardeşlerimiz bütün sene bir şey oynamadan dinlenip son düzlüğe bizden daha diri ve alternatifli giriyorlar, alırsak şampiyonluk çok daha tatlı olacak.

fidddas dedi ki...

öncelikle geçen posttan aklımda kalanları yazayım.
ligin önemli bir kısmını işler ve iyi bir A planı ile domine ettik. bunu kimileri tesadüfe kimileri de rakiplerin berbat olmasına bağlıyor. ancak ligde çok uzun süredir her iki takımında çok iyi olup şampiyonluk kovaladığı pek yok. en son fenerbahçe ve trabzon 2011 de 82şer puanla bitirdiler. zaten ondan beridir de 80 puanın üzerine çıkan bir şampiyon olmadı, en son 2016 şampiyonluğumuzda 79 puanla biz buna çok yaklaştık o da oğuzhanın ortasahada oynatılması tesadüfü :) ile olmuştu zaten.
bizim ligimiz 2015ten beri yabancı kuralı ve kur artışıyla zaten hızla orta sıralar ile makasın kapandığı bir lig oldu. 2019dan itibaren kur artışı ve iş bilmezliğin 3 büyüklerde mali çöküşe sebep olması ile de gittikçe sıradanlaştı. ama anadolu kulüpleri de aynı iklimin takımı olduklarından bu fırsatı tepip sıradanlaştılar. böylece totalde kalitesiz bir lige sahip olduk. (takımların neredeyse hepsi menajerlerin elinde yayın gelirini savurup duruyorlar)
dolayısıyla uzun zamandır ligimizde oyun ile değil bireysel performans ile kötülerin en iyisi şampiyon oluyor. bizim 2016daki tesadüfi :) şampiyonluğumuz bunlardan biraz ayrılıyor. zaten beşiktaş diğerleri kötüyken şampiyon olur renkli medyanın 2009 şampiyonluğumuzda uydurduğu ve üzerimize yapıştırılmış bir slogandır. bunun bayrağını taşımak bizim taraftarımıza düşmemeli. lig uzun zamandır baş aşağı gidiyor, arada bazı takımlara fırsatlar geliyor ve bu en fazla 2 yıl sürüyor. beşiktaşın alması gereken ders 2016 ve 2017 şampiyonlukları değil 2018 ve 2019 kaçan şampiyonluklarıdır ki 2019 da aldığımız 71 puanlı 4.lük(olayları da belli) sonraki iki yılda alınan 69 puanlı şampiyonluklardan daha yüksek puanlıydı. 2019 galatasaray şampiyonluğu rakip takımın yedek kulübesini döverek elde edilmiş son 20 yılın en düşük puanlı şampiyonluğu olmasına rağmen medyada diğerleri kötü diye şampiyon oldu falan pek yazılmadı, aksine imparator güzellemeleri ile kutlandı.

fidddas dedi ki...

günümüze gelirsek bahsettiğim gibi diğerleri kötü argümanlarından öte ligi domine eden bir oyun ile ligde en uzun hafta lider olan takımı olduk. (15 hafta)(maç eksikleri nedeniyle çok muteber bir istatistik olmasa bile en yakın rakibinden 5 hafta fazla) sonrasında mart ortası itibariyle ikinci yarı da başlayan düşüş hem yorgunluk hem de çok kilit oyuncuların sakatlanması ile hızlandı. hem oyun hem skor olarak zorlanmaya başladık.
bunun için bir çok geçerli sebep var. hocanın 11 inde 90 dakikaya yakın ısrar etmesi, oyunda önemli olan ikinci 8 numaranın bir türlü monte edilmemesi, yedek kalan oyuncuların performanslarını korumamaları ve ikinci bir plan üzerinde yedek kalan oyuncular ile birlikte fazla durulmaması olabilir.
ama bizim zaten her iki planı da çok iyi işletecek yedekler dahil 6-7 oyuncuya sahip olmamız şartlar gereği pek mümkün değil. üzerine elimizdeki yedekler A planının yedekleri değil, ancak başka bir planın yedekleri.
şu durumda eğrisi doğrusuna geldi ve ligin finaline lig içerisinde ihtiyaç duymadığımız yedekler ve yeni bir planla gitmek durumundayız.
kayseri maçında oyun iştahı yeterliydi ama verimsiz hücumun sebebi zaten bu yedeklerin A planına dahil edilmemesinin de sebebi. daha önce çok daha verimli hücum edebilen ve daha kompakt durmayı becerebilen bir takımımız vardı, kayseri maçında ortaya çıkan gerçek ise bu yeni düzende başarılı olmamız için çok akışkan bir oyun oynayıp rakibin kafasını karıştırıp yüzdesiz de olsa sürekli hücum etmeliyiz.
ancak atiba, wellinton ve larin çarşamba hazır olurlarsa sahada da olacaklar. hocanın bu konuda sabit fikrini değiştireceğini düşünmüyorum. bu durumda daha fün 2 gol atmış nkoudu kesilmeyeceğine göre töre yedeğe, larine forvete, atiba yerine, dorukhan sağbeke geçer. bu 11 ile aynı akışkan oyunu oynamak mümkün olmayacak.


rizeyi büyük ihtimalle geçeriz. bir bülent uygun takımına puan vereceğimizi düşünmüyorum ancak hatay maçı ve gs deplasmanı ligin kaderi olacak. o aşamaya kadar galatasaray belki gençler maçında puan kaybeder, fenerbahçe ise alanya maçında.
önümüzdeki haftasonu hatay maçından sonra herşey daha ortada olacak gibi.

fidddas dedi ki...

kalan maçlarla ilgili ,
bizim rize maçından sonraki bütün maçlarımız ilk 10daki takımlar ile olacak. özellikle kgümrük ve göztepe maçları çok uzun geçen sezondan sonra hedefsiz kalan bu takımlar açısından her ne kadar galibiyet primi de olsa nispeten rahat geçecektir. hatay ise 5.lik kovalıyor. onlar açısından beşiktaşın kupayı kazandığı senaryoda lige çıktıkları sezon avrupa kupasına gitmek yeterince iyi bir motivasyon. hatay ve gsaray maçları puan kaybı olması muhtemel maçlar. bu sebeple rize maçını kayıpsız geçmeliyiz.

fenerin işi bize göre daha zor 4 düşme adayıyla oynayacak(kasımpaşa, erzurum, ankaragücü ve kayseri). kayseri zaten dün de görüldüğü gibi büyük ihtimalle son haftadan önce düşmeyi garantiler. kasımpaşanın malum yönetimi kafa karıştırıyor ancak hem maç fazlaları hem sonraki maçları doğrudan rakipleri ile olduğu için onlar açısından bu maç çok kritik. alanya deplasmanı ve sivas maçları ise zor maçlar. her ikisinin de maçları oynanırken hedefleri olacak. dolayısıyla fenerbahçe için kayseri maçını çıkarırsak pek kolay maç yok gibi duruyor.

en rahat fikstür galatasarayda helva konya ve düşmüş denizliden 6 puan yazabiliriz. gençler deplasmanı gençler inatla düşmediği için zor geçer ve bizimle olan maçları var. malatya maçı ise son haftada malatyanın durumuna bakar ama malatyanın da o zamana kadar düşmüş olması olası.

şu durumda hatay maçına en kötü beraberlik dersek galatasaray deplasmanına 4 puan önde gitmiş oluruz ki bu beraberlik kredisi elimizde demek olur.
iş oraya kalır mı belli olmaz ama +5 gol averajımız var. galatasaraya deplasmanda 2-0 yenilirsek +1 gol averajına düşeriz. buraya kalırsa da ne olacağını hepimiz aşağı yukarı biliyoruz zaten. galatasaray deplasmanında yenilirsek bile bu 1 farkı geçmemeli.

BJK4EVER dedi ki...

@Emre Toraman

N'Sakala formsuzken kesilmemisken bu kadar iyi oynadiktan sonra da kesilmemeli bence. Fiziki dusus sinyalleri de vermiyor.
Montero konusunda katiliyorum. Solak, iyi pasor, eyvallah, ama bu kadar yuksek cizgide oynuyorsak stoperimiz stoperlik yapacak once. Dun 1-2 defa rakibi iyi karsilayamadi, 1-2 defa riskli pas atti, bu tur seylere sistemimizde maalesef yer yok. Welinton ve Vida ikisi de daha iyi durumda bence; sert oynuyorlar ve fazla topla hasir nesir olmuyorlar. Welinton ilk geldiginde fazla topla oynuyordu, ama o da birakti. Ben de isterim stoperimiz hem sert olsun hem hizli olsun hem topla arasi iyi olsun vs. ama yine zibikci fikrasina donuyor mesele. Welinton bence iyi su haliyle.

@fiddas,

Kacan 17-18 sampiyonlugunu bence 16-17 ve 17-18'in ilk yarisi uzerinden okumak lazim. Futbol dusmustu, rakip Basaksehir oldugu icin ve Talisca zehir gibi oldugu icin sampiyon olmustuk, ama zafer sarhosluguyla onlem alamadik. Kadroyu guclendirdik, ama o kadrodan israrla verim almayan, ilk yariyi o kadar puan geride kapayan antrenoru kovmadik. Isler kotu giderken cesur kararlar alabilmek lazim. FB Erol Bulut'u gondermemis olsaydi sizde su an ayni noktada olurmuydu mesela? Ben pek sanmiyorum. Sene sonunda bizde de Sergen'in performansi her turlu tartismaya acik olmali. Gecen hafta analizi yaptik zaten; iyi noktalar da var, bir o kadar kotu noktalar da var. Genel antrenorluk performansi bizi onumuzdeki seneler de sampiyon yapabilecek kadar tasir mi? Her zaman rakipler bu kadar kotu antrenor tercihi yapmayacak, bu kadar sakatlik yasamayacak, biz her zaman bir Ghezzal bulamayabiliriz mesela.

Rize'yi bence de her turlu gecmeliyiz, o kadar korkulacak takim degiller. Hatay uc buyuklerden puan aldigi icin sisiriliyor, ama hucumda iyi oldugu kadar orta saha ve defansta bir o kadar zayiflar. Ben baskili oyunumuzu oynadigimiz takdirde 2 gol asagisi atacagimizi hic zannetmiyorum. Defansta saglam durursak aliriz bu maci. Bu baglamda Rosier, Vida ve Welinton'un sari kartlari temizlemesi guzel. Vida da 6 sari'da, o da yuksek ihtimalle GS macini kacirmaz, Hatay macinda zaten cezali duruma dusemez. Bence Larin onemli olacak; Larin'e GS degil de Hatay macinda ihtiyacimiz olabilir. Rize macinda kesinlikle kart gormemeli. Baska sinirda oyuncumuz yok zaten.
Rize macini gecersek rakipler puan kaybetse de kaybetmese de Hatay maci psikolojik acidan bir Alanya, Sivas maci havasina burunur, zorluk olarak o seviyede olmayacak olsa bile. Hatay'i da gecersek GS maciyla finali yapariz zaten. Biz Rize'yi yenersek o moral bozukluguyla FB Alanya'yi gecemeyecek bence.

Ahmet Usal dedi ki...

Benim açımdan Rize de Hatay da zor maç, zaten kolay maç yok, Rize toparladı, kadrosu ligin iyilerinden, ilk 10 da, gayet kaliteli ve tehlikeli oyuncuları var, ortalama ya da kötü oynadığında gayet puan kaybetme riski taşıyan bir maç,

Hatay ligin en iyi iki forvetine sahip, gol krallığında 1 ve 2. sıraya bakın. İyi ve taktisyen bir Hocası, ligin kalanından da farklı bir oyunu var, ne defansı ne de orta sahası da kumbara, ben hakkaten anlamıyorum bu değerlendirmeleri, bazen sırf rakipleri değersizleştirip biz başarısız olursak sadece taktiksel açıdan Hoca suçlu olsun diye, fikirsel altyapı yatırımı gibi gönüyor gözüme.

Bu haftaki birinci sınıf yöneticilik ve liderlik performansını da Hocanın bir tek ben yazıyorsam bir şeyler garip burada. Futbol sadece teknik-taktik değil, hele bu ülkede hiç, iki yıldır anlatamadım ya bunu, ona yanarım. Hocanın o oyuncuyu, şu oyunu ya da bu oyunu oynatmaması, onu bunu değiştirmemesi gibi totalde bütünün yüzde ellisini geçmeyecek bir ölçüden sene başından beri Hocayı göndermeye çalışan arkadaşlar var burada.

Dua ediyorum, şampiyon yapsın, hepinize kapak olsun, ben de buradan siktirip gideyim...

beagle dedi ki...

Bu arada hala Senol Guneş hayrani Besiktaslilar görüyor şok oluyorum.

Adam Negredo Larin varken Vagner Love almiş, Quaresma ve Canerle Love a orta yaptirmiş biri lan. Qnun takimi nasil s.ktiğini daha Olcay yeni anlatti.

Bu sezon kafaya oynayan kadro ile Senolu dusunsenize. Larin yedekte cürümüs, Takim 11. sirada, Dün töreye 75 kafa topu atilmis falan olurdu. Her toplantida da baskanina sallardi.

fidddas dedi ki...

@4ever
takımdaki her teknik direktör ve her oyuncu zaten tartışmaya açık olmalı. orada bir sorun yok. ben kimse eleştirilmesin demiyorum. ancak blogda ortak fikir olabilecek alman yetiştirici bir antrenörün gelmesi ve oyunculara bağlı olmayan bir oyun kurabileceğimizi de düşünmüyorum.
birincisi bunun için ne beşiktaş camiasının ne de bu bloğun bile sabrı yok. üstüne mevcut ve potansiyel yönetimlerin öngörülebilir iş bilmezlikleri de eklenecek.
dolayısıyla biz her zaman bir ghezzal bulmak zorundayız. açıkçası rakipler için de aynısı geçerli herkes ghezzal bulmak zorunda. ama bunlar bütün takımlar için tamamen şans. o sene kimin şansı yaver giderse o ipi göğüslüyor. büyük akıl ve scout başarısı ile gelmedi gedson fernandes. premier ligden kiralanması ve oynatılıp ritm tutması gerekiyordu, geldi galatasarayın 7-8 maçına mal oldu, şimdi toparladı biraz. ama geldiğinden beri ilk yarının süper starı:), uçan kaçan taylan yedek:)

ghezzal yatabilirdi. tutmayabilirdi. bu çok olası idi. adam top oynamak istedi. ama onun top oynamayı istemesini sergen hoca da sağladı biraz. sergen hoca erol bulut gibi ghezzalı kendi sistemine hapsetmek isteseydi veya fatih terim gibi ego savaşına girseydi ghezzal ile devre arasında kıçına tenekeyi bağlardık ghezzalin.


fidddas dedi ki...

@beagle
lafın banaysa ben şenol güneş hayranı değilim. ama 2016 şampiyonuluğunu da oğuzhanın tesadüfen ortasahda oynatılmasına bağlayacak biri değilim. 2017 şampiyonluğundan sonra kurulan kadronun başında hocayı tutmamak için taraftardan korkan yönetim kurulu üyelerinin hocanın altını nasıl gizliden kazdığını da hepimiz beraber gördük. sonraki sezonda da takımı nasıl 2014 seozunundan daha kötü bir mali yapıya getirdiklerini de gördük. 2019 fenerbahçe kupa maçından sonra yönetim tarafından olanları da bir gün duyarız elbette. o maça çıkmama kararı yönetimin miydi taraftarın mıydı öğreniriz bir gün.
2018, 2019 sezonlarını sadece şenol hocanın hatalarıyla açıklayabiliyorsak eyvallah ama bence öyle değil. yönetim tarafından 2 yıl boyunca mobbinge uğradı hoca. hem bunun sonucu hem de kendi inadı sebebiyle de hatalar yaptı. sonunda da takımdan ayrıldı ve istediği! şekilde milli takıma geçti. bir gün şenol hoca da kendi açısından 2018 ve 2019 sezonlarının kara kutularını açar belki o zaman şenol hocaya takımın altını dinamitliyor diye küfretmek olmasın ama.
mevcut yönetim için de sürekli iyi şeyler yazılıyor ama bu yönetimin de bir şenol hoca sevdası olduğunu ve eğer takım bu kadar iyi gitmeseydi ve taraftar sergen hocanın arkasından çekilseydi 30. haftada takımın başında yine şenol güneş olurdu.

ben sizin gibi yapamıyorum hata yapan insan her şeyi kötü yapmıştır diyemiyorum. aynısı sergen yalçın için de geçerli şenol güneş için de.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@fiddas
Lafım hic sana degildi. Twitterda futbol izlemeyen futbol hesap sahiplerineydi. Buradaki yazarlara isimsiz laf sokmak pek adetim değil.

Anlattigin seylerde tabiki haksiz degilsin Fiko ve safak çok kirli bir yonetimdi.

Ben sahadaki Besiktasın gücü, oyun, oyuncularin gelisimi, adalet, sistem acilarindan bakiyorum hocaya. Elindeki olgun ve genç malzemeyi çarçur etmis, hala Volkan Seni istiyordum diyen bir meczup bu adam. Malum basin toplantilari, hezeyanlari, kesintisiz sampiyon gelmiş 2 jenerasyonu yoketmesi vb vb.

Neyse bakin tekrarliyorum Senol Negredoyu oturtup, caner ve quaresma ile vagner love a orta yaptirmis bir adam. Futbolun Fsi ile ilgisi yok, iyi bir insan da degil. TSdrn hoca alacaksak A.S. Ozyacizi veya Ozkan Sumer olmaliydi.

Ayrica senin Sergen her seyi kotu yapti diyenlere beni katiyorsan yazdiklarimi epeydir okumuyorsun derim.

Sergen Senoldan kat kat fazla katki verdi, Bilicin de katkisi cok, korkak oyun ve onlibero isini cozse Senoldan cok daha iyi teknik direktor olabilirdi.

Huzeyfe dedi ki...

Burada gerçekten Sergen’i baştan aşağı eleştiren kim var? Lafınız bana değil, 4EVER’a değil, beagle’a değil. Ee kime?

Biri yazmıştı, Sergen takıma basın sözcüsü olsa daha iyi diye. Öyle biraz açıkçası. ANÇ ve yönetim takımla ilgili konuşmayı bırakıp, sözü Sergen aldığından beri iletişim konusunda sınıf atladık.
Takım motive, Sergen figür olarak oyuncuların saygı duymak zorunda olduğu bir karakter, vs. Kim bunları eleştiriyor? Ama oyun yok kardeşim. Anadolu’dan gelen hocaların çoğu böyle maalesef, bu da bizim ligimizin ekolüyle ilgili. Futbol adına çok yanlış şeyler öğrenip geliyorlar, zirveye oynayan ve kazanmak zorunda olan takımlarda sırıtıyor. Bu yazılsın, tartışılsın, biri birgün Sergen’in yüzüne de söylesin, belki durumu farkedip kendini geliştirir. Niye eleştiriden korkuyorsunuz bu kadar?

Aradığınız ortam tartışma değil sadece goygoysa orası Dolmabahçe. Bunlar hep maça gidememekten mi oluyor acaba?

@turkkant
Bu arada N’koudou konusunda haklı çıktın, dediğin gibi oyuncuyu beğenmesek de şampiyonluk bir şekilde herkesten katkı alabilmekten geçiyor. Ve yine dediğin gibi her maça ayrıca odaklanmak gerekiyor.

Bu blogda kendini futbol alimi sananlar var. Neymiş oyun yokmuş. O yüzden sokuyoruz rakiplere. Sergen'in Malatya'nın başındayken Avrupa ligi elemelerinde oynattığı oyunu açta izle bakalım. Sampiyonlukla birlikte yapılacak birkaç düzgün transferle çatır çatır fuybol oynatır takıma. Sandalyeye oturan futbol profesörű oluyor ülkede.

fidddas dedi ki...

@4ever
mobbing 2. şampiyonluktan sonra lan bunlar çok güçlü oldular şenolu milli takıma gönderelim diyen medya ile kurdukları takıma layık görmedikleri için el altından beraber hareket etmeleri ile oldu. aslında o paragrafta mobbingin bağlamını verdiğimi düşünmüştüm. sonrasında da hem bu mobbing hem kendi inadı diye de devam ettim zaten konuya.

@beagle - @huzeyfe

özellikle bu takımın oyunu düşmeye başladıktan sonra puan kayıplarından sonra - doğal olabilir, hayal kırıklığı sebebiyle- en az 8-10 yazar aslında rakipler iyi olsa sergen bu konumda olamaz diye mart ayı boyunca yazdılar. zaten geçen postta eski puan ortalamalarına bakmamın da sebebini posta başlarken bu şekilde açıklamıştım. ama bu şekilde yazan yazar sayısı fazla olduğu ve hem hepsinin ismini hatırlamadığım hem de 8-10 kişiyi tek tek belirtmek için eski postların hepsini tekrar okumak saçma olduğu için hem de herkesi tek tek posta eklemek saçma geldiği için isim belirtmedim. ortaya sayıların olduğu bir tartışma açmak ve yapılan eleştirinin temelsiz olduğunu göstermek istedim.
bunun yanında larinin solda denenmesi veya oğuzhanın 8de değerlendirilmesi bizim hocalarımız yapınca tesadüf diye nitelendirilince bana en hafif tabirle garip geliyor. hayatın akışında her çözüm tabii ki planlayarak olmadığı gibi futbolda da öyle olmaz. ama neden akla hemen bunun tesadüfi olduğu fikri çok iyi bir fikir gibi geliyor.
zaten bu bakış açısıyla törenin sahte 9u ve nkoudunun biraz larin rolüne büründülmesi de beklenmedik sakatlıklar sonucu ortaya çıkan ve dün gece çok iyi işleyen bir tesadüf oluyor. böyle söyleyince sergen hocayı sadece kendi fikrimiz için değersizleştirmiş oluyor, bunun toplamda kimseye en ufak bir faydası da yok.

laf sokma konusuna gelirsek. bu postta olduğu gibi doğrudan beni ilgilendiren bir konu olduğunda zaten mutlaka kişiyi eklerim posta. dolayısıyla kimseye özel olarak laf sokma gibi bir dürtüm yok. ancak özellikle puan kayıplarından sonra çok karamsar bir hava oluşuyor blogda ama gerçekte olan bu kadar kötü bir durum değil. bu kötümser havanın içerisinde de yaşla kuru fazla birbirine karışıyor bence. bu arada burada en az goygoy yapan kişilerden biriyim. (zaten lafım sana değil cümlesi benim değil onu bana hitaben @beagle yazmış)


Barreto dedi ki...

Bir kaç hafta önce Ali Gültiken yanılmıyorsam Alen'in YouTube kanalında Sergen Yalçın için Beşiktaş'ın şu anda camia lideridir demişti. Bence çok doğru söylemişti. Hocalığının zaman içerisinde gelişecegini umuyorum. Hocanın karnesini sezin sonu tartışalım derim. Ne de olsa yazdıklarımızı okumuyor.

met1903 dedi ki...

Burada pek bahsedilmeyen bir Sergen Yalçın özelliği de kritik maçlarda istediği sonuçları öyle veya böyle bir şekilde alabilmesi, ilk aklıma gelenler derbi galibiyetleri, Malatya'dayken bize karşı galibiyet, geçen yıl o boktan kadroyla yaptıkları gösterilebilir. Son olarak da geçen haftaki Sivas maçına beraberlik için çıkmıştı mesela benim gördüğüm ki o oyunun başka bir açıklaması olamazdı. Bu bağlamda bakarsak sportif direktör olarak değil de, altında herkesin hemfikir olduğu bir Alman antrenörün olduğu kendisinin de teknik sorumlu olarak çalıştığı bir sistem en mantıklısı.

fidddas dedi ki...

@beagle
negredo konusu kaldı aklımda. negredonun oynaması gerektiği sanırım bu blogun ender hemfikir olduğu konulardan biriydi. hatta bir maçta güzel bir gol atınca işte golcü bu diye buraya yazmışlığım vardır. :)
ancak taliscanın olduğu sezonda sonradan anlaşıldı ki negredo ve talisca aynı takımda biraz garip duruyordu. o ikisi önlü arkalı gerçekten uyumsuzdu. bunu cezasını hem yönetime hem şenol hocaya kesebiliriz. yani burak isteyen bir hocaya negredo getirmek garip. burak gelmeseydi zaten ama en azından burağa benzeyen profilde bir oyuncu gelseydi daha iyi olurdu.

vagner love meselesi tam bir facia, utanç transferlerinden birisi. şimdi de hataydan diouf diye tutturulmuş. bu tip devamlılığı soru işareti olan oyuncular yerine fransa 2. liginden senede 12 gol atmış adam getirseler hem daha ucuz hem daha garanti olur.

Emre Toraman dedi ki...

Kasımpaşa bizim maçta oyuna çok iyi başlamıştı, umarım Fenerbahçe'ye de bir sürpriz hazırlamışlardır. Galibiyeti korumaları zor olabilir ama öne geçerlerse beraberlik alırlar diye düşünüyorum. Şimdiden bir mağlubiyet bir beraberlik kredisini cebe atmak harika olur.

hayalet dedi ki...

Bu maçı alacaklarını düşünüyorum, nitekim golü erken buldular. Alanya maçında puan kaybı gelir bence

beagle dedi ki...

@fiddas
Oguzhanin 8 olarak ana plan olması Lucas Leiva'nin bavullar hazirken geri donmesi ile ilgili. Yani buna şans denmesi normal. Ertesi sene once Tolgay sonra Medelle Oguzhani kesti ayni hoca. Rica edicem, hatirlayalim ayni yere dönmeyelim.

Larin ise malum lige baslamadi. özel macta Abu ile 10 dkda 3 gol falan atamasalardi belki de uzun süre daha oturur, devre arasi da giderdi. Bunda da fazlaca tesaduf var bence.
Ha ozelestiri, ben dahil çokca kisi Larin uçta Abu kenarda veya 10da oynasin demistik. Burada Sergen hakli gorunuyor. Larin merkezde sadece idare ediyor.
Bu sene bir kazanim da Cenk-Larin ikilisinin de etkili olmasi. yaklasik 8-10 Ay sonra Cenkin bizde olacagi ve oyuna girecegi son 30lar güzel geçecek.

Herhalde herkesin laflar karisti birbirine, bi sakin olalim. Cidden çok stresliyiz ama bugün gördüğüm Alanya çok dirençli olarak bize gereken katkiyi verecek gibi.

Sampiyonluga cok yakinken son 6 maç 2 gb almistik, 7 macta 3 gb etti. tabiki elestiri olacak. ozellikle her denenisinde puan kaybettiren 3 DOS şaka gibi bir hal aldi.
40 maclik sezonda sakatlik olacagi belliyken Umut, Kartal, Fatih gibi oyuncularin gönderilmesi de gene büyük hatadir. Bu da elestirilecek.

Ama Sergenin Besiktasin FTsi olma sansi var onunde. Hajemler ve medya ile mücadeleyi birakmamasi, cift forvetimsi ile daha atak oynatmasi, 1-2 de olsa genç takim oyuncusu kullanmasi, eldeki limitli kadro ile sampiyonluga gitmesi guzel seyler. tajdir edildi, edilmeli.

Bu sene saydigimiz da tonla yanlis var. Sezonu iyi bitirip, Mensah Nsakala gibi adamlar yerine daha hedeflere uygun adamlar da isterse seneye Sergene daha iyi gözle bajacagiz muhakkak.

Basar dedi ki...

Sergen'in sözleşmesi henüz yenilenmeyince Şenol beyefendi demeçler vermeye başlamış. Çok teşekkürler Şenol Bey ama almayalım. Bu sene bu kadro sende olsa muhtemelen 4.dük yine' İnşallah milli takım bu yaz şampiyon olacak, oraya yakışıyorsun. Sevgiler...

Zaitsev dedi ki...

Şenol hocaya mobbing işi nereden çıktı şimdi? Lucescu öncesi süreçte Şenol hoca ile milli takım için görüşme yapıldığı haberleri çıkmıştı. Hatta 2 takımı beraber çalıştırma haberleri yapıldı. O süreçte sözleşme işinin uzamasının da sebebi milli takım olayları kaynaklı olabilir. Beşiktaş opsiyonu kullanıp izin vermeyince sonun başlangıcı oldu. Ayrıca kurtulmak için milli takım bahanesi de varken mobbing yapacak kadar istemediğin bir adamın opsiyonunu niye kullanırsın? Burada bir tutarsızlık var.

Negredo mevzusu gelmiş :) Negredo-Talisca uyumsuz ise Cenk-Talisca nasıl bir 2liydi? Bir devre boyunca Avrupa maçları hariç 2si de aynı bölgelere koşu atıp yarattıkları kalabalıktan ötürü çok pozisyonu mundar ettiler. Normalde saçma taktiğimize göre Q7 orta kesecek, forvet ön direğe, Talisca ortaya, Babel ise geriden gelip arkaya doğru koşu atacaktı. Cenk sürekli topun gittiği yere koşu attı. Negredo ile bu iş düzeldi ama Şenol hocanın değişik yaklaşımı sebebiyle sürekli olmadı. Yoksa Talisca gibi adamlara Negredo gibi duvar olacak, alan açacak santrforlar lazım.


Zaitsev dedi ki...

Son maç özelinde çıkan kadro mecburiyet kadrosu. Sergen'in mahareti değil. Mensah-Töre veya Mensah-Ljajic harici bir değişik bir kadro kurma opsiyonu yoktu zaten galibiyete ihtiyacı varken. O yüzden tebrik edilmesi beklenilmemeli.

Larin-Aboubakar 2lisi 3 tane 6 ile oynadığın sürece bu birbirine bağlı bir ikili. 2sinden biri olmayınca ötekinin etkinliği düşecek. Çünkü yaratıcılık tek noktaya bağlı ve oyun yavaş. İçeride çoğalmak için 2 oyuncunun birbirine ihtiyacı var. Larin'in soldan girişi stoperi de sola kaydırdığı için göbekte yer açıyor. Teke düştüğün zaman 2 stoper forveti hemen kucağa alıyor. Larin hep tek oynamak zorunda kaldığı için ihale ona kalmamalı.

Tek forvet oynarken yapılacak şey 3 tane 6 ile oynamamak ve oyunu hızlandıracak bileşenleri tercih etmek. Kayseri maçı orta sahası istemeyerek ortaya çıkan iyi bir kurguydu ama bir daha zor tercih edilecek. Bu kurguyla Nkodou topla daha az ama öz işler yaptı çünkü Ljajic oraya girip al-ver yaptı. Her topu ölümüne o bölgeye indirmedi. Nkodou'da tek başına hücum edip saçmalayan bir adam görüntüsü vermedi bu şekilde.

Nkodou-Töre-Mensah gibi kas hafızası ile oynayan adamları sahaya sürüyorsanız onları oynatacak bir oyuncunuz da orta sahada olacak. Ghezzal sağ açıktan bunu yapamaz. Ljajic her şartta bu takıma lazım. Yürüse bile.

Ghezzal konusundaki şansımız adamın seneye son büyük sözleşmesini kovalayacak olması(2022). Bu yüzden bu sene ve önümüzdeki seneyi iyi geçirmeli ki 4 senelik büyük kontratını kapabilsin. Adam sadece bizi sevdiği içinde oynamıyor.

BJK4EVER dedi ki...

@fiddas,

Ben mi yanlis hatirliyorum diye dusundum ki Zaitsev de yazmis zaten. Negredo-Talisca ikilisi asil dogru ikiliydi lig icin. Ilk yarida Cenk-Talisca ile ligde liderin bilmemkac puan gerisine dustuk. CL'de bos alan bulduklari icin is yaptilar.
Cenk satildiktan sonra Negredo mecburen oynatilinca isler duzeldi, ligde rekor puan topladik ama nefesimiz yetmedi. Negredo kapali defansi kosulari ve asistleriyle acip Babel ve Talisca'yi etkin kiliyordu. Asil Negredo ligin basindan beri oynasaydi sampiyon olurduk.

@Zaitsev,

Aynen katiliyorum, ama sunu da ekleyim. Bence Larin-Aboubakar birlikte oynarsa da orta sahada en azindan 1 tane yaratici oyuncu sart. Iki forvet oynuyoruz diye 3x6'ya gerek kalmiyor bence. 3x6 ile oynamamak bence forvet sayisindan bagimsiz yapmamamiz gereken birsey, istisnai mac bolumleri haric.

Onun disinda Sergen'i elestirelim, yerin dibine sokalim, ama Sergen'in tirnagini Senol Gunes'e degismem ben. Senol Gunes'in teknik direktorluk performansina puan vermem gerekirse sirasiyla 8, 5, 1, 3 olur, yani ortalama 4'u anca geciyor. Sergen'in bu seneki performansi en kotu ihtimalle 6 olur. Ki Sergen'in teknik-taktik disindaki durusu, aciklamalari, Besiktas'liligi o herife bin basar zaten. Bizden uzak olsun ne yaparsa yapsin.

Ayrica milli takim doneminde neyine mobbing yapilmis anlamadim. Aksine adami gondermemek icin elimizden geleni yaptik, baskilara karsi durduk. Yapacagi tek sey milli takimi dusunmuyorum, Besiktas'ta mutluyum demekti. Surekli milli takima kapiyi acik birakti, gitmek istedi, sonunda da gitti de kurtulduk. Birak mobbing yapmayi, gereginden fazla musamaha gosterdik bence.

Zaitsev dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam 2 forvet oynayınca 3x6 oynatılmasını desteklemiyorum. Larin ile Abobuakar’ın mevcut sistemde birbirinden bağımsız başarılı olamayacağına vurgu yapmaya çalıştım. Ben bu takımda her türlü Ljajic oynamalıdır diye düşünüyorum.

Huzeyfe dedi ki...

@Zaitsev

N’koudou ve Ljajic’le ilgili tespitine katılıyorum. Yaratıcı oyuncu olarak çok kötü N’koudou ama bitirici olarak fena değil. Arkasında Ljajic olunca ciddi verim aldık. Ama hoca durumun farkında mı? Sanmıyorum. Atiba ve Welinton ilk 11’e dönerse ve yine önde Töre’yle oynarsak ben önümüzdeki maç puan kaybını yüksek ihtimal görüyorum.

YSY dedi ki...

@Huzeyfe

Atiba ve welinton %100 dönecek ama ortada ljajic'i keseceğini sanmıyorum. Elinde zaten tek ortasaha oyuncusu kaldı o da mensah. Onu da yedek bekletiyor. Eğer bence larin dönüp uca yerleşirse işte o zaman sıkıntı.

Adsız dedi ki...

Atiba ve Welinton ilk 11’e dönerse ve yine önde Töre’yle oynarsak ben önümüzdeki maç puan kaybını yüksek ihtimal görüyorum. sosyal adres

Adsız dedi ki...

Hocam 2 forvet oynayınca 3x6 oynatılmasını desteklemiyorum. Larin ile Abobuakar’ın mevcut sistemde sugar daddy birbirinden bağımsız başarılı olamayacağına vurgu yapmaya çalıştım. Ben bu takımda her türlü Ljajic oynamalıdır diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Ara