.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Nisan 2021 Cuma

STSL 39 Beşiktaş - Atakaş Hatayspor

 


Tarih: 
01 Mayıs 2021 Cumartesi 20.30

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık

Eksik Oyuncular:  Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Ajdin Hasiç, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre / Selim Ilgaz

Cezalı Oyuncular:  - Isaac Sackey, Mohammed Kamara

Not :  "Göreceğiz bakalım cumartesi ne olacağını." Sergen Yalçın.

GÖRDÜK.


156 Yorum:

GeceGezgini dedi ki...

Emektar isçimiz Atiba'nin 1 gol, 4 sahipsiz top kazanma, 1 asist oncesi pasi ile 2-0 galip gelecegiz ve GS macina sampiyon olarak cikacagiz.

ps: Hem Fb, hem GS bu hafta da puan kaybadecekler bence.

beagle dedi ki...

@Gece gezgini

Son 9 puana girerken sampiyon olamiyoruz ama GS maçı sonu 2li averajlarda bizdeyse tur olası.

Kazandığımız takdirde renkliler ikinci olmama yarışına gireceklerdir. Çünkü işin ucunda şl elemeleri için sezonu erken açıp madara olma ihtimali var. Bu maç şampiyonluk maçıdır.

dominic molise dedi ki...

galatasaray'dan korkuyorum, son iki maclari inanilmaz kolay. malatya (en iyi oyuncusu adem buyuk) ve denizli (kayseri'den 6 yediler). bizi de yendiklerini varsaydigimda -ki hic sanmiyorum- gs'nin daha sert rakip oldugunu dusunuyorum. hatay'da biraktigimiz puan gencler macini onlar icin bir nebze daha kolay duruma getirebilir.

fener'in maclari cok daha zor; erzurum, ankaragucu, sivasspor, kayserispor. hepsi birbirinden zor.

saldir besikasim

dominic molise dedi ki...

yenersek bence e-5'te tekneyle gezeriz. hadi ulan!

Gs'den korkum yok. Normalde FT şampiyonluk için algı oyunlarına başlardı ancak Sergen'le baş edemeyeceğini bildiği için mazlumu oynuyor. Hatay maçında galibiyet GS deplasmanında beraberlik bekliyorum. GS bu hafta gençlere takılıp havlu atacaktır.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Fişi çekme maçı, son darbeyi indirebilecek gücümüz de inancımız da var.

Töre kadroda, postta sakat yazılmış.
Ljajic,Atiba,Larin,Dorukhan kart sınırında. 4-6-0 planında Ljajic Ozi’nin yokluğunda olmazsa olmaz, umarım cezaya düşmez.

beagle dedi ki...

@ Armağan
Ljajic yerine Töreyi cektigimizde daha ideal oluruz. Uçta da Larin veya sonraki maç Abu.

Pheaglix dedi ki...

tore hatay macinda riske edilmeyecekmis. tek forvet larin ciktigimiz anda kazanma sansimiz yari yariya duser. bence larin'in sol forvet oynadigi, nkoudou'nun tore'nin yerine false 9 oynadigi bir duzen is yapabilir. nkoudou'nun onceki iki macta attigi uc gol de tam kenar forvet goluydu. onun yerinde larin'i oynatirsak bu pozisyonlardan bir sey kaybetmeyiz, tek kaybedecegimiz sol kanatta nkoudou'nun dribbling ve sut tehditi olur. obur tarafta sirf larin'in sol forvette varligi bile basli basina bir tehdit. ligde herkes larin'in arka direk kosularini biliyor artik. larin'in solda oynamasi demek rakibin tamamen olmasa da hafiften larin'e gore pozisyon almasi demek, ki bu llajic-nkoudou-ghezzal icin daha rahat hareket imkani saglar. ama ben sergen'in larin'i ortadan kaydirmayacagini dusunuyorum.

aslinda gecen haftanin tum sonuclarina bakinca bu macta beraberlik cok da kotu degil. hem gencler hem erzurum kume dusmeme macina cikacaklar. gencler'in fiksturu bizim gibi, tek farki hatay yerine trabzon ile oynayacak olmalari. gayet zor bir fikstur. erzurum'un da sadece uc maci kaldi, kalan maclari kasimpasa ve alanya ile. ben bu iki takimin da ligde kalmasini istiyorum (onlarin yerine basaksehir-kasimpasa ikilisi dusse guzel olurdu) ama bu hafta kaybederlerse dusecek gibiler.

normalde bu hafta hem fb hem gs'nin puan kaybetmeyeceklerini dusunuyordum ama eger puan kaybedeceklerse ideal senaryo olustu. hal buyken zaten yorgun cikacagimiz macta beraberlik kotu sonuc degil, ama sergen'in mac sonu aciklamalarindan sonra bu maci kazanmak zorundayiz. "cumartesi gorecegiz ne olacagini" dedikten sonra maci kazanamazsan prestij kaybedersin. hakli veya degil, sergen bu maca farkli bir anlam yukledi ve bu saatten sonra kazanmak zorunda. ha kazanamazsa da dunyanin sonu degil, ama bir daha boyle bir tartismaya girince kredibilite kaybeder.

ben ali palabiyik'in fb maci'nda halil umut meler'in yaptigi gibi en ufak tereddutte rakip lehine karar verdigi, aleyhimize bir sonuca direkt etki edecek hata yaptigi (bize karsi hata yapmaya alisik) gollu beraberlik bekliyorum. eger olur de hatay'i da gecersek, hem de iyi oyunla gecersek, iki rakip de pes ederler.



Armagan Kaymaz dedi ki...

Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama gelecek deplasman forması sızmış, baya beğendim. Umarım ilk formaya da el atarlar yoksa çok basic kalıyor yanında.

GeceGezgini dedi ki...

@beagle; evet yazdiktan sonra hesap yapinca ben de farkettim:) Sonra gs nasil olsa o saatten sonra bizi yenemez dedim ve TT Arena’dan sampiyon cikariz dedim:)

BJK4EVER dedi ki...

Beraberlige niyetlenmeye gerek yok, GS maci zaten ucu acik bir mac. GS'ye kaybettigin an beraberligin de bir anlami olmaz ikili averajda gecilmedigin surece.

Oyuncular yorgun biliyorum, ama sikacaklar dislerini bir sekilde. Hatay'i o kadar da buyutmeye gerek yok. Hucum hatti iyi, defansi bir o kadar zayif. Bilindik baskili oyunumuzu oynarsak en az 2 tane atariz. Bu macta da one gecersek rahatlik olur bizim icin, Hatay'in forvetleri bos alan forveti, geri cekilirsek daha etkisiz olurlar.

Yarin maci kazandigimiz takdirde sampiyonlugu garantiliyoruz gibi birsey. Zaten yarindan sonra 1 hafta dinlenecegiz, son bir efor kaldi. Ki bu macta beraberlige cikip beraberlik almak FB ve GS'yi de hirslandiracak, onlarin macina da net etki edecek. Hic gerek yok puan hesabina, koyup gececeksin. Yarin Hatay'i yenersek bence FB ve GS de salterleri indirir, maclarina cok degisik bir psikolojiyle cikarlar.

thenorthman dedi ki...

Ben bir kez daha Larini forvette izlemek istemiyorum şahsen .3 dos ısrarı ne kadar yanlışsa bu da aynı.Adamın top kontrolü çok zayıf duvar gibi çarpıp geri geliyor.En son oynadığında kendi atamadığı gibi hava topunda Vidayı düşürdü adam penaltı bekledi yerde on dakika:))Sergen hoca gerçekten iyi verim aldı bu sene ondan ama Larin’in yapabileceği kenarda demarke durumdayken fırsatçı golcü olmak.Umarım Gökhan 11 başlayacak durumdadır olmazsa da Nkoudou ya da Ljajici koymak defalarca denenmiş olandan daha mantıklı geliyor.

Bir de diğer takımların aksine biraz fazla mı adele sakatlığı yaşanıyor bizde diye düşünüyor insan.Yoğun maç trafiği falan tamam da oynamayan Gökhan’ın iki maçta sakatlanması enteresan

Şampiyonlukların camiaların o havaya girebilmesiyle geldiğine inanırım hep.Sivas maçından sonra her yer yangın yeriyken de yazmıştım Kayseri maçıyla tekrar havaya girer bu işi götürürüz artık diye. Bu maçın şampiyonluk maçı olduğunu düşünüyorum ben de.Kazanırsak Telekom’da turu atarız.Onun için haydi Beşiktaş’ım vur pençeni şampiyonluğa

Hasta ti dedi ki...

ahahahah, harika mac postu
Not : "Göreceğiz bakalım cumartesi ne olacağını." Sergen Yalçın.
derbi maçı gibi oldu,hirslandik:)

turkkant dedi ki...

Benim çok çekindiğim bir maç. Sergen hoca da gereksiz açıklamaları ile rakibi hırslandırmış olabilir. Hakem hiç bize uğurlu gelmeyen bir hakem. Tamam Töre planı tuttu, ama şimdi onun bile olup olmayacağı, Larin olursa o oyunu ne kadar oynayabileceği meçhul. Rakipte ciddi bir eksik yok, bizden çok dinlendiler. Yani bence ciddi dezavantajları ile çıkıyoruz.

Umarım Bpenza, Diouf ikilisi gününde olmazlar.

Ben açıkçası beraberliğe de tavım. Beraberlik durumunda GS maçında yenilsek dahi hem Fener'in, hem GS'nin kesin üstünde oluyoruz. Yenilirsen olası GS galibiyetinde Fener'in seni geçme ihtimali var. Ve Fener Alanya maçında da çok ezilmedi. Fener dörtte dört yapabilir, şaşırmam. Mucize olmaz.

Bizim bu maçta yenilmemmiz lazım. 1 puan alırsak, son 3 haftaya 3-4 puan farkla girmiş oluruz.

Kazanırsak tabi yüzde 99 iş biter. Tüm umudum kazanıp işi burada bitirmek, ama Beşiktaş'ı tanırım bize rahat derbi izlettirmezler...










Büyük takımlar böyle maçlarda öyle bir coşkuyla oynarlar ki rakip neye uğradığını şaşırır. Tıpkı Rize maçındaki gibi yoğun baskıyla başlayacağımızı düşünüyorum. Goller gelirse Hatay zorluk çıkaramaz.

Ahmet Usal dedi ki...

@thenorthman

Törenin iki dizi de geçirdiği sakatlıklar ve ameliyatlar sonrası bitik. Gayrıresmi doktor raporu iki maç oynar, sonra o dizleri yükü kaldırmaz, üç maçı sakat geçirir şeklinde. Basında çokça konuşuldu. Ama Hocanın bildiği oyuncu, zaten sonradan girsin bişileri değiştirsin alternatifi olarak alındı, o haliyle bize de üç kritik maç aldı. 350 bin euro garanti para + maç başına oynuyor bizde şu anda. Bilinen riskti yani.

Dizine yüklenme olduğu için ağrısı olduğundan riske etmemek adına oyundan alındı. Bence bu maçta biraz gideri varsa onla başlayabilir, ki doğrusu o olur. Biz bu 4-6-0 ı onun çabuk adımlı alverli tarzı ve sırtı dönük oyunu becerebilmesi (kalçalar çok güçlü, stopere yaslanıp rahat top alıp verebiliyor)sayesinde oynadık. Yazdı arkadaşlar, Aquero performansı verdi neredeyse. O olmadan Nkodouyla falan 4-6-0 işlemez, duvar olabilecek hareketli oyuncu lazım. Nkodou hareketli belki olabilir ama duvar olamaz, Ljaic de. Ayrıca Töre gibi iyi top saklayamazlar, ha Ljaic biraz daha iyi top saklar ve alver yapmayı becerir ama güç ve hareketlilik, çabuk adım eksik kalır.

Son iki maçın sistemi de risksiz değil, rakip iyi bi top atacak vakit bulursa, iyi top çevirirse, yeterince hızlı basamazsan kalecinle karşı karşıya kalıverir, Hatay bize ters gelecek o açıdan, ligin en iyi kontracıları, gol krallığının 1-2 si onlarda, adamlar atletik de, top da saklayabilen forvetler. Bu anlamda Larinle pivot başlayıp daha ağır ve garantici bir hücum şekli de düşünebilir Hoca, ya da bu maç 3dos görme ihtimali de var Hatayın bahsettiğim tehdidi yüzünden. Valla bilmiyorum, en tırstığım maç, Hoca ne denese şaşırmam, tek bildiğim girilen pozisyonları gole çevirme oranımız yüksek olmalı, çünkü birden çok gol yeme potansiyelimiz diğer maçlara göre daha yüksek, sanki anca daha çok pozisyona girip daha çok atarak çıkarız bu işin içinden gibi. Takım daha önce son maç dahil bunu yaptı, yine yaparsa zaten kalan maçlar formaliteye döner bence de..

Hatayın daha hırslanmasından bence korkacak bir şey yok. @Armağan geçen post anlattı zaten adamlar 5. liğe oynuyor, biz kupayı da alırsak direk önelemesiz AL şansları var, ondan bi gün sonrasını kabul etmeyp maç sonu meydan okuyan açıklama geldi muhtemelen, asıl bence onlar bizi kızıştırmaya çalıştı. Hoca da mental olarak kendi saflarımızı sıklaştırıcı tam olması gereken açıklamayı yaptı. Yenmemiz ya da yenilmemizd etkisi olmayacak, sadece hikayesi büyüdü olayın,

Der,,, heyecanla ve tık nefesle maçı beklemeye başlarım...

YSY dedi ki...

Beraberliği hiç düşünmemek lazım. Şu takım bir kerede fişi çeksin artık. Öyle böyle koyup geçmek lazım. Son düzlükte civataları atmaya başlayan yarış arabası gibiyiz :) Ha gayret yardırın !

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Hocam Ljajic yerine Töre’yi çekersek dert sahibi oluruz. Ortada Nkodou ve Töre gibi ezbere oynayan 2 adamla manasız şekilde topla çok oynayan Atiba ile tv karşısında büyük eziyet çekeriz. Ghezzal Larinin kafasına bir top denk getirsin diye bekleriz.

Arkayı sağlam tutarsak sıkıntı yok. Her türlü gol atarız.

Emre Toraman dedi ki...

Maçtan önce beraberliğe razı olmanın en büyük sorunlarından biri, mağlubiyet ihtimalini artırabiliyor olması. Rakibi uyutalım derken sadece biz uyursak Alanya deplasmanı gibi bir oyun ve sonuç çıkabilir ortaya. Son 2 maçtaki coşkulu maç başlangıcını korumak lazım. Kazanmaya oynayıp berabere biterse ben de karalar bağlamam ama beraberlik yeter diye çıkıp kaybedersek sıkıntı var.

Gökhan 45 dakika çıkarabilecek durumdaysa sakatlık riskinin alınmasından yanayım ama Larin'le de o kadar kötü olacağımızı düşünmüyorum. Ankaragücü maçında da Ghezzal-Nkoudou-Larin üçlüsüyle başlamıştık ve Oğuzhan sakatlanıp yerine Mensah girene kadar gayet iyi oynamıştık.

Larin'in de Gökhan'ın etkinliğini gördükten sonra oyununu biraz dönüştürmeye çalışacağını ve elinden geldiğince daha gezgin oynamayı deneyeceğini düşünüyorum. Kendimi Larin'in yerine koyuyorum. Aboubakar'ı gördüm diye Aboubakar gibi oynamaya çalışmayabilirim, çünkü Aboubakar'ın oyun tarzından değil üstün yeteneklerinden dolayı iyi olduğunu düşünebilirim. Ama Gökhan'ı görünce kesinlikle bir aydınlanma yaşardım. Birebir taklit etmeyi denesin deniyorum, bambaşka oyuncular sonuçta, ama biraz gezginlik ve kanatlara deplase olma işimize yarayacaktır. Tabi cezasahasındaki varlığını da aksatmaması gerekiyor, sonuçta Ghezzal-Larin bağı her türlü etkili bir silah.

Ersin
Rosier-Welinton-Vida-Nsakala
Atiba(Dorukhan)-Josef-Ljajic
Ghezzal-Gökhan(Larin)-Nkoudou

Abi neyin beraberliğinden bahsediyorsunuz. Hatay'ı o sahaya ilk yarım saatte gömmek lazım. Sergen hocam şu an purosunu yakmış maç saatini bekliyor olmalı. Vura vura eze eze Beşiktaş.

Mayor dedi ki...

Welinton'un penalti yaptirma veya kirmizidan atilma riski cok yuksek. Su Montero'ya mobbing bitsin artik.

Basar dedi ki...

Sonunda bu da oldu, 4 gün önce en az 30 kişi soyunma odasında maskesiz. İçlerinden birinin corona olduğu 2 gün önce tespit ediliyor ve o odadakilere bizim maçtan önce tekrar teste itiraz geliyor.

Hırstan acizlikten ne yapacaklarını şaşırdılar. Filyasyon diye bir şey var bir de edep ve insan sağlığı denilen bir şey var. Kazanmak için her yol mübahtırın bu kadar çirkinleştiği bir yıl daha olmamıştı.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar +1

Bizden de bir gün fazla dinlenmiş durumdalar, aynı gün oynadığımız GS ın maçı Pazara, Fener Pazartesiye maç koymuşlar. Biri bir, diğeri bizden iki gün fazla dinlenerek maça çıkıyor.

Hatay kabul etmediğinden bizim yarına aldırma itirazımız da kabul edilmedi.

Fizik ve tempoyla oynayan takımız, tüm diğer takımlardan daha fazla üstelik. En sıkışık fikstürle resmen, alenen bize tuzak kurdular. Hıncal bile Beşiktaş FİFA ya şikayet etmeli, hakkıdır dedi. Hoca sporcu sağlığı edebiyatından dem vurdu, sonuç yok.

Verdikleri hakem ve VAR hakemleri de bizi son maçlarda olduğu gibi sıkıştırıp zor durumda bırakmak için ellerinden geleni yapacaktır. Bize kolay kırmızı çıkar, aleyhte penaltı verilir, adamlar faulle top kapsa kontradan atsa sayılır, lehimize yine çok itirazsız olmadıkça penaltı, gol, kırmızı kart zor.

Hepsini üst üste yenip de şampiyon olursak benim için bilinçli takip ettiğim dönemde daha güzel bir şampiyonluk olmayacak, hayatımın en stresli Beşiktaş yılıdır, hayırlısı...

Emre Toraman dedi ki...

Ben çok anlayamadım durumu. Anladığım kadarıyla maçtan 2 gün önce test yapılıyor, pozitif çıkanlar izole ediliyor, o kadar.

Diyelim ki bu Ömer Erdoğan hiç pozitif çıkmasaydı. GS maçından 2 gün önceki testte Sergen pozitif çıksaydı ve takımda başka pozitif olmasaydı, GS bizden maç günü tekrar test mi isteyecekti? Biz de protolde ve teamülde böyle bir şey yokken Beşiktaşlı duruşu ve insan sağlığı diyerek GS maçı günü futbolculara tekrar test mi yaptıracaktık? Yapılan testte 3 tane kritik oyuncumuz pozitif çıksa ve maçı kaybetsek bu durumu kabullenebilecek miydik? Hatta pozitif çıkmasa bile maçı kaybedersek konsantrasyon kaybı gerekçesiyle yönetimin "ezik"liği suçlanmayacak mıydı?

Bu senaryo bugünkü koşullarda da var bu arada. Şimdi Perşembe günü Sergen veya herhangi bir oyuncu pozitif çıksa ve GS maç günü bizden test istese ne diyeceğiz? Hatay yaptırmadı biz de yaptırmıyoruz mu diyeceğiz, yoksa diğerlerinin ne yaptığı önemli değil bizim bir duruşumuz var mı diyeceğiz? Zor bir senaryo açıkçası.

Basar dedi ki...

Ya Emre filyasyon denilen bir kavram var. Kural olabilir de bu kadar göz göre göre insan sağlığı tehlikeye atılır mı? Eğer Hatay’ın 3-4 oyuncusu covidse o zaman gerekirse maç ertelensin. O odadan başka vakaya yakalanmayan birinin olması literatür doğruysa mümkün değil

Huzeyfe dedi ki...

@Basar

Futbolu aşıyor bence de durum. İnsan sağlığı göz göre göre tehlikeye atılmaz.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Abi ne büyüttüler konuyu ya, gerekirse bizim takim da full teste girsin. Hizli test 1 saatte geliyor en gec diye biliyorum.
Tff icin de diyecegim hasta insanin futbol oynamasina yol acip insanlarin hayatiyla oynamak ne kadar kolay. Böyle bir olay yasadigim Almanya‘da olsa haftaya kadar kimse kalamazdi federasyonda, yazik.

Emre Toraman dedi ki...

@Basar

Kuralları insan sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde oluşturmak ve gerektiğinde düzenlemek gerekiyor zaten. Ama Hatayspor çıkıp "bu kural niye ilk kez bana değişik uygulanıyor, Beşiktaş-Antalyaspor maçında da yaşandı benzer talepler ve tartışmalar, o maçtan sonra değiştirseydiniz ya bu kuralı madem" deme hakkına sahip bence. Umarım bir bulaş olmaz ve bulaşmadı nasılsa, bugünü atlattık diye konu unutulup, bu kural bu şekilde kalmaya devam etmez. Çünkü bir sonraki yaşandığında yine "mağdur" olacak taraf kabul etmeyecek.

dominic molise dedi ki...

@emre, merak etme. istedigin senaryo gs macindan once gerceklesir. josef, vida, rosier, ghezzal pozitif cikar.

dominic molise dedi ki...

her sey bir yana, omer erdogan'in basin konusmasi resmen corona kamu spotu olmus. kendinize dikkat edin.

Gözünün önünde dirsek atılıyor öküz gibi izliyor o.... Çocuğu.

Sergen babaaaaaaaaaaaa
Bağırın ulan o çocukları

BJK4EVER dedi ki...

Goller serdal ali celikler ve mehmet demirkol basta olmak uzere tum iki yuzlu renkkilere girsin amklarim.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Oha ne oluyor, lan tamam öldürdük sakin.

Emre Toraman dedi ki...

@dominic
Olasılığı hiç düşük görünmüyor. Kalan süreyi maskeyle oynasa bari bizimkiler. Hatay 11 kişi covid çıkmadıysa ve biz bu kadar çaresiz bırakıyorsak da bravo gerçekten takıma, hayvan gibi şiyapıyoruz maşallah.

yilmaz dedi ki...

Bütün sezon bu kadar oynayaman takımlar var, ayıptır.

YSY dedi ki...

Skoru bir açtım oha yav :) ne ara oldu böyle. Sergen cumartesi görüşürüz diyince demek ciddiymiş. Neyse ben yinede elimi tahtaya vurayım da, beşiktaş bu ne olur ne olmaz bekleyim görelim

Emre Toraman dedi ki...

Yine de temkinli olup 4-5-6 gitmekte fayda var. 3-0'ın ne anlama gelebileceğini geçen hafta çok daha kısa sürede gördük.

Huzeyfe dedi ki...

Hic gevseklik gostermeden devam etmek lazim. Skor ne olursa olsun. 10-0 olsun hatta o rekoru da kiralim gerekirse.
Sampiyon gibi oynuyoruz 3 haftadir. Kim girdi kim cikti cok farketmiyor, mac sonlari haric. Daha iyi oynayalim bugun.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Kimse yazmamis 5-2 bitecek muhtemelen :)

Emre Toraman dedi ki...

Kart sınırındaki oyuncular: Larin, Ljajic, Atiba, Dorukhan

can dedi ki...

Fenerliler evde lavaboya sıçıyorlar şu an

Emre Toraman dedi ki...

Hatayspor tacı yanlış kullandı, tekrarında el değişmedi. Fenerbahçe hakkını yedirmesin, kural hatasına gerekli itiraz yapılsın.

Blogda takıma inanan tek adam olarak tebrikleri hak ediyorum. Verin tebriğimi.

BJK4EVER dedi ki...

Peki ya ridvan'in golunde sonra atiba'nin yuzundeki gulumseme, ersin'in kosarak gelip sevince katilmasi? Muthissiniz, harikasiniz.

Emre Toraman dedi ki...

Ahaha işte Nkoudou yerine oynasın derken bunu diyordum ben, aferin be arka direk Rıdvan.

Renkliler bunalıma girdi hüngür hüngür ağlıyorlar ahahahahaaaaa

Armagan Kaymaz dedi ki...

Rıdvan be helal olsun koçum benim

Maç tam anlamıyla katharsis oluyor, bölüm sonu canavarı parçalıyoruz resmen.

BJK4EVER dedi ki...

Ali Palabiyik'in suratindaki mnskim ben napayim bunlara artik ne demeli?

Barreto dedi ki...

Muhteşem, muazzam, harikulade...

teahead dedi ki...

Şampiyo Beşiktaş m

Huzeyfe dedi ki...

Tek kelimeyle mükemmel.

Pheaglix dedi ki...

resmen parcaladik. ilk 15 dakika yaptigimizi yakin tarihte yapabilen takim var midir bilmiyorum. abartisiz ilk 15 dakika 5-6 gol atabilirdik. hatay da bizim tesislerde idman yapmis mi arastirilsin :)

yalniz palabiyik 3-0'dan sonra eyyama basladi. en basitinden 35. dakika civarinda hatay'li oyuncular once ghezzal'i itti, sonra (sanirim boupendza) rosier'i cekti, ikisine de faul vermedi. hemen sonrasinda bizim yaptigimiz daha hafif itmeye cart diye faulu caldi. ikinci yarida bol bol goruruz boyle durumlari. ilk yariyi resmen daha fazla atmayalim diye erkenden bitirdi :)

yalniz nkoudou'nun sakatligi pek hos olmadi. umarim sadece tedbir amacli cikmistir da gs macina yetisebilir.

Emre Toraman dedi ki...

10-0'a yetişmedim, bugün anımsadığım maç Brezilya-Almanya oldu. Aslanım Almanya, aynı bugünkü Beşiktaş gibiydi.

Pheaglix dedi ki...

ha bu arada, eger macin kalaninda bir kaza olmazsa "cumartesi gorecegiz ne olacagini" yakin turk futbol tarihinin en buyuk ayari olabilir.

fidddas dedi ki...

endişeliydim bu maçtan. kart vs işlerinden falan ama takım mükemmel bir reaksiyon verdi.
böyle devam!!!!!
haftaya aynı tarifeden cimboma da yapalım da taçlandıralım iyice :)))

Emre Toraman dedi ki...

Hiç riske girmeden kart sınırındaki Atiba-Ljajic-Larin'i çıkarıp, Montero-Necip-Mensah'ı alsak keşke. Kim nerde isterse oynasın :)

Zaitsev dedi ki...

Larin ile de oluyormuş demekki. Hızlı oyun yeterli.

Wellington olmasa pozisyon bulamayacaklardı ilk yarı.

Boupenza bir büyükle ön anlaşma yapmış görünüşe göre. 4-0 iken Nkodou dışarı çıkarken yaptığı hareketlerden belli.

Bu orta sahayı Kasımpaşa Fener öncesi kullansaydık bu maç tur atıyorduk

beagle dedi ki...

Sahada gordügümüz şey Total Futbol :) 3 günde 1 maç ve santraforsuzluk tüm takima atak yapmayi, futbolu gol icin oynamayi hatirlatmiş.
Bunlari mumkün kilan Sergene de tabi tesekkürler.

Huzeyfe dedi ki...

Şu 7. gole acayip sevindim. Bir de Sergen’in ciddi ciddi oyunculara birşeyler söylemesine şu dakikada.

‘Göreceğiz ne olacağını’ literatüre geçsin.

Emre Toraman dedi ki...

Hem maç bitmesin istiyorum, hem de bitsin de Sergen konuşsun istiyorum.

can dedi ki...

Belli ki Sergen bütün hafta takımı çiğ etle beslemiş.

YSY dedi ki...

Abi sergeni önce tebrik ediyorum sonrada teşekkür ediyorum. Her ne kadar oyunu eleştirsemde büyük bir mental direnç gösterdi ve buradan çıkmayı başardı.

Ayrıca ilk defa alman takımı gibi acımadık paramparça ettik fişi çektik, tam bir kartal gibiydik. Bu hazzı yaşattığı içinde ayrıca teşekkürler.

Emre Toraman dedi ki...

Fair play ve centilmenlik adına biraz laf yerdik ama Utku veya Emre Bilgin'i santraforda oyuna alsaydık keşke. Hak ettiler.

Emre Toraman dedi ki...

Yazık be, bir de baraj arkasına yatmalar falan :)

Huzeyfe dedi ki...

Şu Mensah’ı bir daha sahada görmek istemiyorum. İnsan biraz coşku duyar, zihinsel olarak bu kadar az gelişmiş birinin bu seviyeye kadar gelebilmiş olması saçma.

Pheaglix dedi ki...

rolantideyken bile 2 tane daha attik. zorlasak rahat 9-10 olacakti. umarim su mactan sonra covid bulasan oyuncumuz olmamistir.

su mac icin takimi tebrik etmek lazim. hem takim hem sergen muthis karakter koydular.

bu arada larin gol kralligi icin potaya girdi. uc macta iki golluk fark kapanmayacak fark degil, gol krali da bizden cikarsa guzel olur.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Onu bunu anlamam haftaya arenada tur atalım bitsin bu iş.

Ahmet Usal dedi ki...

Valla 10-0 ı dün gibi hatırlayan birisi olarak takımın frene basmasına üzüldüm... de bu tempoda olması gerekendi.

Bende takıma, Hocaya bu hazzı yaşattıkları için çok teşekkür ederim.

@Ordabirköyfakanyok, seni de ayrıca tebrik ederim. Beşiktaşlılığın güzelliği olarak aynı paragrafta @BJK4EVER ı da tebrik etmek isterim, o da kolay maç olacağını söylemişti, haklı çıktı.

Muhtemelen bu sezon en çok goygoy yapıp ağladığım maçta gördük ne olduğunu:) Totem olarak GS maçına daha çok mu ağlasam diye bir soru işareti olmadı değil kafamda, neyse..

yilmaz dedi ki...

Sanki 17 gole ihtiyaç olsa 17 tane atacakmış gibi oynadık. Tek kelimeyle "dokunanı yakarım" performansıydı. Bence diğerspor'lular bu maçtan sonra hesap yapmayı filan bırakmışlardır. Ankaragücü ve sivasspor maçlarından sonra umudum çok azalmıştı, hem takımın düşen enerjisi, hem Rize deplasmanı, Hatay, GS maçı zorlu fikstüründe kayıp beklentisi...

Başta Sergen Hoca ve oyuncuların inanmışlığını gördük iki maçtır. Hepsine helal olsun. Haftaya tur atmaya hazır olun bence ;)

beagle dedi ki...

@Ahmet :))
Valla Mensah gibi umursamazlar 11den temizlendi, Nkudu Ljajic gibiler de adam olunca böyle oldu.

Koşmayan 9 dahil olmayinca, kimse kendini takimdan ustün gorup, topu babasinin saymayinca futbol boyle oluyor. Bu oyun Q, Burak, Caner gibilerle mümkün degildi. Umarim Larini satmaz, sağ kanadı tutariz. Seneye sadece Welinton yerine 1 transfer ve Cenki rehabiliteye getirsek bu iş olur.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam sen de haklı çıktın, seni de tebrik edeyim:)

Boupenza çoktan Fenerle anlaştı, Hatay da Fenerle anlaştı, hatta bonservis rakamı da 7 milyon euro, limit sorunu olmasaydı Fenerin devre arası gidecekti zaten. Şimdi düşününce maç öncesi açıklamaları biraz daha anlam kazandı.

Tabii önemli olan bu cevabı verebilmekti:)

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle :))

Malesef Larini satmak Ghezzal ve Rosierin bonservisi için en büyük umut, Everton diyorlar, 19 milyon da rakam, doğruysa gider, adam şu an kariyer rekorunu kırdı, bizde de bir sezonda iki defa 4 er gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

Murat dedi ki...

@can Belli ki Sergen bütün hafta takımı çiğ etle beslemiş.

sadece 2 günü vardı bunu yapmak için :)

beagle dedi ki...

@Ahmet
CL katilim geliri 30M var ;)

Ben Larini yerine koşan ve gol atan 2-3 adam alabileceksem satarim sadece. Bu da 27-30M en az. Gecmiste Cenk haric hicbir sattigimizdan karli cikmadik. Yer doldurmaya daha cok gömdük. Sampiyon takim en performanslilari satmamali. Teklif olursa Ljajic, Nkudu gibileri satmak makul olur sadece.

BJK4EVER dedi ki...

Ghezzal'i takimda tutmak onemli. Aboubakar, Rosier, hatta Josef'in yeri dolar, ama Ghezzal cok zor. Sampiyonlar Liginde ne kadar etkili olur bilemem, ama ligimiz icin bicilmis kaftan Ghezzal.
Net sampiyonluga tek basina etki edebilecek bir oyuncu.
Talisca'yi alamamistik, ki alamamamiz mantikliydi, ama Ghezzal'da bence mazeret yok. Bir sekilde alacaksin.

fidddas dedi ki...

sakatlıklarla iyice zorlaşan nisan fikstürünü ghezzalın ekstra eforuyla geçtik. çok ekstra katkı verdi. tabii onu bu oyuna yönlendiren sergen hoca ve kalan parçaların da büyük önemi var ama özellikle bundan önceki iki maçta büyük karakter koydu sahaya.

can dedi ki...

@murat
:)))) Sergen bulur yolunu. Çifter porsiyon yedirmiştir.

Unknown dedi ki...

Tebrikler.
Unknown'u unutma ama...
ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ...

Mrtoztt dedi ki...

Bu takımı ne olursa olsun korumalıyız. inanılmaz bir takım kimyası var. 2-3 kaliteli takviye yeterli bence. birincisi atibanın yerine olmalı, ikincisi aboubakar ın yedeği olmalı. cenk iyileşirse ve kalmak isterse sorun yok zaten o da ikinci takviyemiz olur. üçüncü olarak ljajic in yerine teknik, fizik kapasitesi yüksek, aynı joseph gibi inatçı ve takımı sahiplenecek bir 10 numara aldık mı yeterli bence. bu üç transfer dışında rotasyon ve hamle oyuncusu olarak kadroyu derinleştirme adına transfer yapılmalı. birbirleri için bu kadar savaşan, mücadele eden bir oyuncu grubu kolay bulunmaz. 11 i çok bozmamak gerek bana kalırsa yeni sezonda.

Emre Toraman dedi ki...

Güldük eğlendik ama hala %10 civarı da olsa bir şampiyonluğu kaybetme ihtimalimiz var bence. Bu hiç de fena bir ihtimal değil. Galatasaray maçına kadar yapılacak Beşiktaş şöyle favori böyle favori geyiklerine kendimizi kaptırmayıp çiğ et yemeye devam etmenin bir yolunu buluruz umarım.

Ahmet Usal dedi ki...

https://www.instagram.com/tv/COWLb83jCJe/?igshid=bp0vg3shfou3

Tahsin Hasoğlu efsane bir klip çekmiş, olayı çok iyi özetlemiş, şiddetle tavsiye edilir:))

Ha Instagramı olmayanlar için youtube taki hali :

https://youtu.be/-gILMK6kkbY

@Emre +1

Emrah D dedi ki...

Sergen hocamın bu Cumartesi görürüz muhabbeti Türk futbol tarihinin en büyük teknik direktör medya/camia yönetimi olayı olabilir. Buna yaklaşan ne var diye düşününce Mustafa Denizli'nin 27. haftada netleşir muhabbeti filan geliyor ama geçen yok, ı ıh yok. O lafı etmiş, sonra da soyunma odasına girip ben böyle dedim beni terste bırakmayın demiş 2 gün gün ışığı girmeyen odada çiğ etle beslemiş topçuları. Benzer bir tarife de gsye yapsak terimi morartsak nası tatlı olur.

Tahsin Hasoğlu'nun videosu çok komikmiş hakkaten :)

Huzeyfe dedi ki...

@Emre

Yok abi. Şampiyonuz yani. Keyfini çıkarın bence. Takım havaya girmiş, rakiplerin hepsi bu hafta puan kaybedecek bence. Öyle top oynadık.

Son 3 maçta Sergen hoca olarak benim gözümde seviye atlamış durumda. Büyük takım, şampiyon olmak isteyen takım böyle oynar. Korkmadan, elindeki yetenekli oyuncuları kullanır, önliberoları dizmez.
Bunu camia sözcülüğü veya liderliğiyle birleştirince başka birşey çıktı ortaya. Bundan sonra Sergen’i motive etmek için ne gerekiyorsa yönetim perde arkasında yapsın.

@huzeyfe
Bilişimciler grubunu bulamadım mail adresi ver üstad. O forma hakkım artık.

YSY dedi ki...

@huzeyfe

Yalnız tabi bu arada işin motivasyon-özgüven kısmında kantarın topuzunu kaçırmamak lazım. Sen ne kadar bu şekilde konuşursan sana karşı bilenenlerin sayısı daha fazlalaşacaktır. Bu ister istemez rakiplerin bizi yenmek istemelerindeki arzu ve mental direnci arttıracaktır. Biz zaten başarılı oldukça bu kendiliğinden gelişecek bir mevzu ama elimizle birde buna katkıda bulunmamak lazım. He kimseye şirin görünmek gibi bir misyonumuz yok ama yıllardır fenerin üstünde olan "antipatiklik" hissiyatını biz üstümüze çekmeyelim. O gömlek ne olursa olsun bize uymaz.

Evet sergen bir racon kesti ve lafını yemeden çıktı bu işin içinden fakat gaza gelip bunu sürekli hale getirirsek karşımıza alırız tüm ligi, yönetimde de sanki böyle bir hava seziyorum, gerek yok. Evet rakipleri tek tek yenelim ama saygımızı da kaybetmeyelim. Zor ama doğrusu bu.

Huzeyfe dedi ki...

yilmazhuzeyfe-at-gmail

Huzeyfe dedi ki...

Bence de yönetim hiç konuşmamalı, o yüzden dedim perde arkasında yapsınlar ne yapacaklarsa.

Emre Toraman dedi ki...

Büyülü bir formül olduğunu falan düşündüğümden değil tabi de, merak edip bir baktım. Ljajic ile Ghezzal'in aynı anda sahada olduğu dakikalar ve o dakikalarda atılan/yenen goller:

Dk AG YG
goztepe 19 1 0
konya 70 1 0
gencler 62 1 0
antep 69 1 0
basak 72 2 1
fener 73 1 0
kayseri 73 3 1
rize 85 3 0
hatay 69 7 0

Huzeyfe dedi ki...

Bu zaten senin alt benliğin değil mi orda?

Ahmet Usal dedi ki...

Benim gibi mutluluktan gece uyuyamayıp sabah da tüm spor yazarlarını gezmeye fırsat bulamayan arkadaşlar için günün en beğendiğim maç yazısını paylaşayım. Azıcık gururum da var, Uğur Melekeden çok önce ilk defa burada Gordon benzetmesini yapmıştım, aşağı yukarı burada neyi savunduysam U.M. hepsini güzel toparlamış, buyrun :)

34 yıl sonra yine aynı his: Sergen Gordon Yalçın


Beşiktaş teknik direktörü yıllar önce hocası olan İngiliz’e çok benziyor.

Gordon Milne, Beşiktaş’ın başına aynen Sergen Yalçın gibi 40’lı yaşlarının sonunda geçti. Büyük bir idealistti, inandığı doğruları ilmek ilmek işledi genç kadrosunun zihnine. Beşiktaş’ta üç ikincilik, üç şampiyonluk yaşadı. Türk futbol tarihinin en efsanevi hikayelerinden birini yazdı bu dönemde.

iKiSi DE iNATÇI

Halen 49 yaşında, yani hemen hemen Gordon’un Beşiktaş’ın başına geçtiği yaşta olan Sergen Yalçın’ı izledikçe zihnim sıkça bu ikiliyi eşleştiriyor. Gordon da inatçıydı mesela. Bir oyuncu konusunda tüm kamuoyu karşısında olsa dahi inandıklarından şaşmazdı. İngiltere üçüncü liginden getirdiği Walsh’u ilk 11’e yerleştirmesi spor kamuoyunun tepkisini çekmişti mesela o dönemde.

33’lük Walsh’a, Gordon’un asker arkadaşı yakıştırmaları yapılmış, Metin Tekin’in kulübeye çekilmesi ağır eleştirilmişti. Gordon, iki sezon boyunca Walsh’un arkasında durdu. Solak İngiliz kanat oyuncusu da, duran toplarda fark yarattı.

İki sezonu 25 gol katkısıyla tamamladı o Beşiktaş’ta. Sergen Yalçın’ın da Welinton-Nsakala’nın sezon başından beri arkasında durup, bu iki oyuncudan iyi verim almasında Gordon izleri görüyorum ister istemez.

BU TAKIMI iZLiYORSA GURUR DUYUYORDUR.

Gordon kolay kolay oyuncu değiştirmezdi. Beşiktaş’ta yedek olmak zulümdü o yıllarda. Ama tüm yedekleri de hazır tutardı. Halim, Saffet, Turan, Şenol gibi birçok oyuncu sonradan girip olağanüstü katkı yapmışlardır şampiyonluklarda.
Hatta genç Sergen’i de ekleyebiliriz bu listeye. Beşiktaş formasıyla ilk maçında Konya’da sonradan girip maçı çevirmişti Sergen.

Dünkü Nkoudou’yu, Rıdvan’ı, Ljajic’i izleyince, Beşiktaş’ın düzenli oynamayan oyuncularının açlığını görünce bir kez daha saygı duyuyorum Sergen Yalçın’a. Doğrusu Gordon da bu takımı uzaktan izliyorsa herhalde gurur duyuyordur Yalçın’la.

Ahmet Usal dedi ki...

Devamı :

DAHA 16. DAKiKADA MAÇ BiTMiŞTi ZATEN

Dün maçta on altıncı dakikaydı. Not almaktan yorulduğumu fark ettim o kısa süre içinde. Beşiktaş 16 dakikaya sekizi isabetli tam on şut sığdırmıştı. Cyle larin ikisi gol olan, birisi kaleci Munir’e takılan 4 şut atmıştı. Kevin N’Koudou iki, Adem Ljajic ve Rachid Ghezzal de birer kez Munir’e takılmışlardı. 16 dakikada Hatayspor neredeyse iki pas üst üste yapamamış, rakip yarı alana geçememiş ve skor 3-0 olmuştu. O dakikada da maç fiilen bitmişti zaten.

BiR TAKIMDA TÜM OYUNCULAR GELiŞME GÖSTERiYORSA...

Ghezzal, Fransa, İtalya ve İngiltere’de üç sezon kaybetti. Üç yıldır hiçbir teknik adamını ikna edemedi, ilk 11 oyuncusu olamadı. Dün üç golde direkt katkısı var. Süper Lig’de sezonun oyuncusu olmaya doğru gidiyor.

Aboubakar, geçen sezon yalnızca bir maçta ilk 11’de başladı. Kariyerinde son iki sezonu kayıp. Bu yıl 21 gol katkısı var. Rosier, geçen sezon pandemi sonrası Sporting Lizbon’da hiç kadroya alınmamış. Bu sezon 30 lig maçında oynadı. Dün onun da dört golde katkısı var.

Larin, sezon başında PAOK maçındaki santrfor performansıyla hepimize şok yaşatmıştı. Şu anda gol krallığı yarışında. Ljajic kişisel sorunları nedeniyle futbola küsmüştü, şimdilerde yüzü gülüyor. Takımın as kalecisi ersin Destanoğlu 19 yaşında. Stoper Welinton ve sol beki N’Sakala Alanyaspor’dan gelmiş ve Ağustos-Eylül performansları hiçbirimizi tatmin etmemişti. Josef de Souza Arabistan’dan geldi, kariyer sezonunu yaşıyor.

Atiba 38 yaşına bastı. Dorukhan bir ara kafaca sahada değildi, üç maçtır kaptanlık bandı takıyor. Ve tüm bu saydığımız isimler çıkışta. Herkes çıkışta, herkes gelişiyor Beşiktaş’ta. Bir takımda tüm futbolcular düşüşteyse nasıl herkesi değil, teknik direktörü suçluyorsak; herkes çıkıştaysa da temel sebebi teknik adamdır. Bugün Beşiktaş şampiyonluğa koşuyorsa en büyük kredi, hemen hemen tüm oyuncularına dokunmayı başaran Sergen Yalçın’ındır.

HATAYSPOR’A SAYGI

Hatayspor, ligin ilk 10’unda 50 golden fazla yiyen tek takım. Sebebi de lig boyunca cüretkâr bir top oynamaları. Geride maaile kapanarak değil, topa sahip olarak, deneyerek, keyif alarak oynamaya çalışmaları. O yüzden de 60 gol attılar, iki kral adayı çıkardılar. Dün farklı yenildiler ama sezonun genelinde saygıyı hak ediyorlar.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu da Efsane Raconla ilgili Ekşi Sözlükte en beğendiğim değerlendirme, satırına dokunmadan ekliyorum :

bazıları ısrarla ömer erdoğan'ın o gereksiz demeçlerini "basının sorması üzerine" verdiğini yazıp duruyor. bu düpedüz yalan. alın size tüm açıklamanın videosu:

https://www.youtube.com/…9om8w&ab_channel=ajansspor

2.50'den itibaren görebilirsiniz. kimse soru falan sormadan sazan gibi girdi konuya ömer erdoğan... soru soran falan yok. sadece kazandığı maçın sorunda egosu patlama yapan ömer erdoğan'ın haddini aşıp boş boş konuşması var.

ayrıca buradaki esas konu ömer erdoğan'ın "beşiktaş'a karşı iyi oynayıp kazanmak istiyoruz" demesi bile değil. isteseler rahatlıkla 1 gün sonra oynayacakken maçı erteletmemeleri. tek istedikleri dinlenememiş beşiktaş'ı yakalayıp maçı kazanabilmekti. bunu başka bir camiaya destek olmak için yaptıkları gibi çok daha çirkin fikirleri tartışmaya bile gerek görmüyorum. yok otel rezervasyonu, yok uçak rezervasyonu vs bunların hepsi bahane. ülke tam kapanmada, oteller %10 dolulukla bile çalışmıyor. bu maçı bir gün sonra oynamak istememelerinin tek nedeni küçük çıkarlar ve fırsatçılık peşinde olmalarıydı.

ömer erdoğan'a kimse beşiktaş maçını sormadı. durduk yerde konuyu açan oydu. dedim ya adam o sırada tam anlamıyla "özgüven ve ego zehirlenmesi" yaşıyordu. çapını ve haddini bilmeden beşiktaş'a laf atmaya kalktı. süperlig'de maç sonu ulusal basın açıklamalarında kimse bir sonraki hafta oynayacağı istanbul takımı hakkında bu tarz gereksiz konuşma yapmaz. olsa olsa şampiyonluğa oynayan takımların bir sonraki hafta derbi maçı varsa ve gazeteciler soru sorarlarsa bunlar konuşulur.

varsa hatayspor ayarında bir takımın ""önümüzdeki hafta gs/bjk/fb vs maçı" hakkında, kimse soru bile sormadan, bu tarz gereksiz iddialı açıklama yapan teknik direktör gönderin linkini de izleyelim. uefa ligi mi burası? çift maçlı eliminasyon mu bu? kim var 'haftaya x takımla iyi mücadele edeceğiz' diyen? olsa olsa ligde kalma riski olan hocalar falan genel değerlendirmeler yaparlar.

karşındakinin sergen yalçın, futbol kulübünün de beşiktaş olduğunu unutup bu saçmalıklara girersen de 7 tane yer evine dönersin. çok başarılı olduğun koskoca sezon unutulur, tarihe sergen yalçın'dan küsküyü yemiş teknik direktör olarak geçersin.

beyler ve bayanlar,

bjk, gs, fb, ts için boşu boşuna büyük takım demiyorlar. vodafone park'ın soyunma odasından sahaya kadar 100 küsür senelik tarihi ve kupaları görerek sahaya çıkıyor bu futbolcular. o koridorlarda tek tek hepsinden, siyasi partilerden, 3-4 jenerasyon insan grubundan, değişen dünyadan çok daha ötede bir "yaşanmışlık" ve "birikim" var. bu camialar arada bir tökezlerler ama bunlarla şaka yapmaya gelmez. o asırlık ruhu tetiklersen içerden canavar çıkar. yandı bitti sanırsın ama o küllerden yeniden doğarlar.

sen ömer erdoğan hoca olarak yıllar sonra takımının ilk defa çıktığı süperlig'de gerçekten başarılı olabilirsin. bunu da hepimiz takdir ederiz. fakat haddini aşarsan da yediğin küskü ile tarihe geçersin. zaten en büyük şanssızlığın karşında beşiktaş efsanesi sergen yalçın olmasıydı. başka bir yabancı hoca falan olsa görmezden gelir ve işine bakardı ama bu saçmalığı yapacağın son adam sergen yalçın!

bu nedenle ortada sergen yalçın veya beşiktaş açısından bir sorun ya da yanlış yok. büyük takım sahaya çıkıp "ben bu nedenle büyüğüm, bu nedenle beşiktaş'ım, bu nedenle benim adımı ağzına alırken 5 kere düşün" dedi. üstelik bunu yapacağını da önceden ilan etti. sergen yalçın'ın ağzından "sen benim hakkımda bu tarz ileri konuşmadan önce bir düşün, ağzından çıkan lafı tartıp da konuş" dedi.

şübhesiz ki bu olayda ibret almayanlar için büyük dersler var!

BJK4EVER dedi ki...

@Emre Toraman,

Cok da sasirtici degil. Ligimizde sampiyonluk hucumdan geciyor, mac kazanmaktan geciyor, Anadolu takimlarini acabilmekten geciyor. Bunun da formulu yaraticiligi ve teknigi yuksek mumkun oldugunca fazla sayida oyuncuyu uyumlu sekilde oynatmak ve ceza alanina yeterince adam sokmak. Bunun ustune iyi duran top kullanmak, uzaktan sutlar vs. de bonus olur.

Bu takim sampiyon olacaksa zaten bu tur oyuncular sayesinde sampiyon olacak. Ki daha kafamdaki Ljajic-Oguzhan-Ghezzal uclusunu ayni anda sahada bile gormedik. Bunlara G.Tore, Aboubakar'i da ekleyince ortaya daha da guzel birsey cikabilir. Bu sene 3 onlibero gibi sacmaliklarla bunlardan kismen mahrum kalsak da bazi gercekleri gorduk umarim.

Bu baglamda Hatay maci da guzel ornek. Hucum hatti kesinlikle lig ortalamasinin ustunde. Lig ortalamasinin net ustunde 2 forveti var, ve bir tane hiziyla sorun cikartabilecek ekstra bir kanat oyuncusu da var. Ama defanslari berbat mesela. Bu takima baski kurarsin hicbir sekilde sorun yasamazsin. Ayriyeten Hatay'a benzer ama savunmasiyla is yapip hucumu kotu olan Antalya gibi takimlar da var mesela. Anadolu takimlari bu kadar. Korkmaya, cekinmeye vs gerek yok. Takim halinde organizasyon olarak defansifyla hucumuyla fizigiyle teknigiyle kalbur ustu diyebilecegim Sivas ve Alanya disinda takim yok. Ki onlarda bile 3 buyuklere gore cok net kalite sikintisi var. Ligde cekinecek takim gercekten yok, kalite yerlerde.

Murat dedi ki...

beinsports english'den uzun özet izlemek için link paylaşabilecek var mı, beceremedim yahu bir türlü

Murat dedi ki...

ya bu arada Ömer Erdoğan'ın basın toplantısı videosunu seyrettim ama aşırı bir durum göremedim ben, Sergen Hoca kulaktan bilgiyle mi gaza geldi acaba diye düşündüm, sonra şuna kanaat getirdim: arada bazen bunları yapmak olumlu sonuç verir (mind games sanırım?) ama sürekli yapılmaması gerektiğini bilecek zekaya sahip olduğunu düşünüyorum hocanın. Bu bence süper bir idare şekli, idaresini düzgün yaparsan bizim gibi etkileşimin etkili olduğu ülkede elinde bir silah daha olur.

takımın son 3 maçtaki hücumdaki şahlanışında defanstan verilen ödünün rolü olduğunu da düşünüyorum, motivasyon ve şampiyon refleksleri ve anlayışının kendini göstermesi yanı sıra.

Hatay maçında evet ilk 20 dak. da aşırı sayıda pozisyona girdik ama rakip de etkisiz değildi hücumda (varyasyonlarla pozisyona girdiler ve pozisyona girecek kadar yaklaştılar) Bu durum son 3 maçtır aynı, rize maçında da özellikle sağ kanattan çok geldiydi diye hatırlıyorum rakip, merak etmeyin deli değilim, çok keyifliyim hatta dün Rıdvan'a gösterilen sefkat ve destek duygulandırdı epey...ama bunları belirtilmek istedim, henüz şampiyon olmadık. Ama renklilerin en radikal olanları dışında çoğu bükemedikleri bileği öpme kıvamına geldi (çok sikimde değiller o ayrı)

Ahmet Usal dedi ki...

@Murat +1

Haklısın, biz 3 lerken o arada iki net pozisyonları var yüzde yüzlük, Ersin iyi açı kapattı, kurtarmış oldu, sonra yine bir pozisyonda libero gibi iyi çıktı, bunlar hariç Hatayın Dioufla bir de direkten dönen topu var. Ki Kayseri, Rize maçlarında da çok net yüzde yüz pozisyonlar verdik.

Hoca net bir iletişim uzmanı, Hataya asıl tepkimiz hem dinlenmemize fırsat vermemesi hem de Covid testi olmamaları, Hoca da açıklamayı üstüne ekleyip ters motivasyonla yorgun takımı canlandırıp istediğini aldı.

Biz zaten sene başı hariç üst üste 2 maçtan fazla kriz yaşamadık ki onlarda da hakem etkileri eksik değil. Hoca ne zaman risk alacağını biliyor, önemli olan bu.





Ahmet Usal dedi ki...

Bu da mçın en güzel değerlendirmesi, Fırat Günayerden :

https://youtu.be/JJMt_0QkHsU

Basar dedi ki...

Sergen doğruyu yaptı, tüm camiayı motive etti. Kendinize şunu sorun, 7. Golde hala avazınız çıktığı kadar bağırıyor muydunuz? Bu çok ciddi bir iştir, ancak bir lider karakter bunu yapabilir.

Bu hafta da frene bastı, ya bazen biz de insanız duygusal demeçler verebiliyoruz tadında bir röportaj verdi. Aynı motivasyon gs’de ters teper çünkü.

Ben hala anlayamadığım 3 ön libero takıntısı hariç sezon genelinden memnunum. 5. Haftadan beri şampiyon olacağımızı, kadromuzun farklı niteliklerde geniş bir kadro olduğunu, geçen sene de son 6 maçta forvetsiz çok daha kötü bir kadroyla kazandığımızı yazıp durdum.

Şampiyon Olursak tüm bunların yanı sıra seyircisizliğin de büyük etken olduğunu düşünüyorum. Kendimi de katarak çok değişik bir kitle olduğumuzu söylemek isterim. Bazı travmaları üzerimizden armamız kazım artık.

Haftaya inşallah şampiyon olursak bütün konuları masaya yatırırız.

Hatay maçından sonra oyuncular şampiyon olduk deyip kontağı kapatmaz umarım. Hatay iyi takım ama orta sahası helva kıvamında. Aabid, Ribeiro gibi üflesen yıkılacak oyuncularla oynuyorlar. İştahlı bir Beşiktaş karşısında darmadağın olmaları anormal değil. Savunmaları da sakar oyuncudan geçilmiyor. Renkliler Hatay'a niye bu kadar bel bağladı anlamak güç. Sanırım onların hayal aleminde Beşiktaş tüm maçları"hakemlerle" kazanıyor.

Maçtan sonraki perişan hallerini görmek çok güzeldi:)

GS deplasmanında kısır bir oyun ve beraberlik bekliyorum. Fenerin alacağı sonuçlara göre beraberlikle bile şampiyonluğu ilan edebiliriz.

Sergen Yalçın'ın tepkisi daha çok Hatayspor'un maçın 1 gün ertelenmesini kabul etmemesinden kaynaklı. Ömer Erdoğan'ın söyledikleri sadece basit bir bonus etkisi olmuş.

Maçtan önce Sergen Yalçın boşa tehdit etmez yazmıştım gruba da. Ben farklı bir skor bekliyordum ama bu kadarını zaten kimse beklemiyordu.

Bundan daha acayip bir racon kesme de ben hatırlamıyorum valla. Çok acayip gerçekten.

YSY dedi ki...

Her yerde şampiyon ilan edilmiş bir halimiz var. Bu çok sakat bir durum. Gs bugün kazandı, yarında fener kazanırsa o kadar patırtı kütürtüye değişen birşey yok elimizde.

Aman dikkat edelim, havaya girmek yok. Puan farkı hala aynı.

Serkbal dedi ki...

Fatih Terim açıklamalarıyla bizi rehavete sokmak istiyor, dikkatli olmak lazım

Gençler-Gs maçı gösteriyor ki birileri reytinglerin son haftaya kadar düşmesini istemiyor. Derbide de maçı tetikçinin biri yönetecektir. Sahaya tabanca gibi çıkıp çakalları hiç umutlandırmamak lazım. Rehavetten korkardım ancak Sergen hocam renklilerin ciğerini bildiği için takımı motive etmekte güçlük çekmeyecektir. Josef tahriklere kapılmadan en iyi oyununu oynarsa GS'yi tek başına perişan edebilir. Karşısına dikebilecekleri tek bir oyuncuları yok.

eagleye dedi ki...

Bir şey dikkatimi çekti. Gençlerbirliği ile oynayan takımla ertesi hafta hep biz oynuyoruz. Sene başında en zayıf kadrolardan birine sahip olduğu bilinen bu takımı kasıtlı olarak bizden önce rakiplerimizle oynatmak istediler anladığım kadarıyla.

eagleye dedi ki...

Aynı durum GS ve FB içinde geçerli. GS ninki Hatay, FB ninki Başakşehir. Başakşehir bu sene patlamasa FB nin durumu biraz daha farklı olabilirdi belki

Zaitsev dedi ki...

@ eagleeye

Bu sıralama kurayla belli oluyor diye biliyorum. 4 büyüklerin numaraları genelde pek değişmiyor derbi maç tarihlerini ayarlamak için ama diğer takımların yerleri kura ile belli oluyordur.

BJK4EVER dedi ki...

Ben rehavette baay bir korkuyorum acikcasi. Dun kontra'da birkac defa alenen sampiyon bile dediler, kimse hoop birader demedi. Tamam hatay maci zor macti, ama hala 3 mac var ve rakipler de kazanirsa puan acisindan birsey degismiyor.
Gs macinda gereksiz risk almadan kendi oyunumuzu oynayip beraberligi riske atmamak gerekir. Beraberlikte GS safdisi kaliyor zaten, Karagumrugu yendigin an sampiyon oluyorsun. Hatta FB'nin 2 zor macinda puan kaybetmesiyle o bile gerekmeyebilir. Orada tur atmak guzel gorunse de fazla havalanmadan ucmadan rehavete girmeden oynamak lazim.

Basar dedi ki...

Saçma bir rehavete kapılmak üzereyiz. Daha şampiyon değiliz, olmama ihtimalimiz de var.

Havada transferler, CL hedefleri, takım ve Sergen güzellemeleri uçuşuyor.

eagleye dedi ki...

@zaitsev

İlginçmiş cidden. Rakiplerimizin bizden önceki maçta Gençlerbirliği ile oynadığı ligi domine etmemiz de ayrı bir başarı bence. Oyuncu dinlendirme(yakın zamanda gördük), daha az yorgunluk, moral & motivasyon ve kart konularını düşünürsek.

Ahmet Usal dedi ki...

Cümlenize katılıyorum, rehavet renkli basının tam da istediği şey, akşam 0-0 da rakibin en değerli oyuncularından birinin net kırmızısını Halis Muhlis çocuğu atladı, biz olsak koşa koşa verirdi ki hemen o pozisyonun akabinde GS ın golü geldi. G.B. muhtemelen düştü artık. Bunun anlamı net, düşme potasında da olsa ne federasyon ne de hakemler renklinin rakibiyse acımayacak, hiç puan kaybetmelerini beklememek lazım, yani Erzurumua da şimdiden geçmiş olsun.. Yine kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

ASpor nasıl bir kanalsa kupayı Telekom Arenada kaldırmak için istediğimiz yalan haberini bile renklilere ters motivasyon için anında Hatay maçı sonrası yaptılar. Biz aynı uçaktaki rakip üzülmesin diye kutlama yapmayan Seba döneminin çocuklarıyız. Zaten orada kupa alıp kutlarsak ne farkımız kalacak renklilerden, bütün renkler kirleniyodu hikayesinin birinciliği de eksik olsun mk..

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

@eagleye
bizim ligde fikstür belirlenirken beşiktaş, galatasaray ve fenerbahçe için takımlara atanmış numaralardan 3 tanesi özel olarak ayrılır. bu zaman zaman değişir ama genel olarak derbilerin her sene sezon başında 1, ortasında 1 ve sonunda 1 olacak şekilde üç takım için dağıtılması son derece planlı bir durumdur. bu üç takım kendilerine ayrılan o 3 sayıdan birini çeker, diğer anadolu takımları ise kalan 15 sayıdan birini çeker. örneğin beşiktaş bu sene sanırım 5 nolu topu çekmişti gençler ise 4. dolayısıyla otomatik olarak gençlerin takipçisi olduk. buna göre de otomatik olarak fikstür oluşmuş olur. 18 takımlı ligde bir tane artık takım olurdu. artık takım sanırım 18 sayısını çeken takım oluyor. bu takım klasik olarak her takımın başka bir takımı takip etmesi kuralını işlemez, diğer takımların takip ettikleri takımla oynadıkları hafta boşta kalan takımla oynar. genelde de bu artık takım küme düşme mücadelesi verir. uğur melekenin fikstür rezaleti diye yıllardır bu konuda baya bir yazısı var. aslında biz bu fikstür konusunda arkaik bir yapı takip ediyoruz, diğer ülkelerde fikstür bu şekilde belirlenmiyor. onlar da bu şekilde sıralı bir fikstür yok, hatta ilk devre ile ikinci devre maç sıralaması farklı olan ligler de var.
21 takımlı bu sezonda ise yine aynı şey vardı tek farkla. 1 nolu topu çeken ilk hafta bay geçiyor, sonraki hafta ise 12 nolu topu çeken bay geçiyor ve bay geçme işi bu sırayla devam ediyor. bu sebeple bu sene takip ettiği takımla oynayan takım 1 sonraki hafta bay geçti.


kalan maçlar konusunda hoca rahatlamış görünmüyor, taraftar coştu ama o sakin görünüyordu. ben telekomda da işi sıkı tutacağımızı düşünüyorum. telekomda her sonuç normal. hakem katliamı da beklenebilir bu sebeple en kötü ihtimalle 1 farklı yenilgi bize yeterli olur. yenilirsek de panik yapmaya gerek yok. karagümrüğün son maçında takımın saldığını gördüm, zaten tam bizim istediğimiz profilde bir takım. 3 puanı oradan diğer maçlara nispeten rahat alabiliriz. galatasaray malatya ve denizliyi 4 golden aşağı olmamak üzere yenecektir. fener ise büyük ihtimalle sadece sivasa takılır. düşme adayı takımlar da salmaya başladı, büyük ihtimalle düşme kalksın kulisleri yine başladı. berbat bir federasyon olduğu için avrupa şampiyonası esnasında ligden düşmenin kalktığını duymak şaşırtmaz beni. hazır odak avrupa şampiyonası iken 24 takımlı 2 gruplu bir lige uyanabiliriz bir sabah. mehmet demirkol çok dilendiriyor bunu, bildiği birşey mi var bilmiyorum ama her hafta söylüyor neredeyse.

bu sonuçlara bakarak telekomda 1 farklı yenildi, fenerde sivasa puan kaybederse karagümrük maçındaki bir galibiyet ile şampiyonluk ilan edebiliriz.

eagleye dedi ki...

@fidddas
Aydınlattığın için teşekkürler. Cidden tam bir rezaletmiş. Umarım bu kuralarda şaibe yoktur.

beagle dedi ki...

@eagleeye
fikstürde türlü numara yapiyorlar ama kimin kimi izleyeceği sezon başlamadan belli oluyor. Bu o namussuzlar için bile cok iddiali tahmin gerektirir.

Bir de şu var, iyi takimi izlersen, o puan kazaninca, yenilmiş rakip senin maça daha bir direnç ve azimle cıkıyor.

Bence fiksturdeki avataj zemini kotu takimi izlemek veya çok driblingçi suratli oyunculari olan takimi izlemek olabilir. rakipteki kart cezakari ve sakatliklar acisindan

eagleye dedi ki...

@beagle
Fenerbahçe’ye son şampiyon Başakşehir’in gelmiş olması teoride iyi bir avantaj gibi görünüyormuş. Zeminin bozukluğunu düşünmemiştim. O da etkili olacaktır tabiki.

Fikstürde zayıf takımı izlemek daha avantajlı bence. Her kazanan aslanım, kaplanım havasına girip tokadı bizden yiyor. Bkz: Hatay : ) Düşündüm de bunlara attığımız tokat da değil. Kürekle gömdük adamları. Gençleri yenen GS'de ''ulan ne top oynuyoruz be'' moduna girmiştir umarım.

fidddas dedi ki...

bence fikstürde takım izleme mantığının tamamen kaldırılması gerekiyor. buna çözüm bulunsa bile derbilerin tarihleri konusunu çözemezler. yayıncı ilk 3 hafta derbi istemiyor, ard arda gelen derbi istemiyor, son 5 hafta içerisinde mutlaka derbi istiyor. ilk derbiyi 5-6. hafta oynatıp sezon ortasında bir derbi daha oynatmak istiyor.
sanırım satış taktiği olarak kullanıyorlar bunu.
@beagle ın dediği gibi derbi zamanları ve yerleri hariç izleyeceğin takım şans ama fikstürün takvimi konusunda genelde galatasaray her istediğini yaptırıyor. maçları istediği gün ve saatte oynayan tek takım olabilir. bu konuda hem beşiktaş hem fenerbahçe genelde mağdur ediliyor.

Murat dedi ki...

Teşekkürler Emre, arşivlik güzel bir dosya oldu hem de.

dominic molise dedi ki...

fenerin kolay maci kalmadi resmen su an, puan kayiplari kacinilmaz. hatta bugun yenemezlerse galibiyet alamazlar bence. gs ile beraberlik sampiyonluk, tek farkli yenilgi sampiyo demek.

GeceGezgini dedi ki...

sanki bekledigimiz basimiza gelecek gibi; hatayspor'da bizim macta oynayan 2 tane futbolcuda Covid gorulmus. Bakalim bizden kime vuracak piyango

Serkbal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Dussunler de zaten gram kalite yok. Denizli, Gencler, Erzurum sapina kadar dus etmeyi hak ediyor zaten.
Ankaragucu, Kasimpasa, Kayseri de hak ediyor, ama maalesef sadece 1 tanesi dusecek.

Serkbal dedi ki...

Ligden düşme kalktı sanırum bu sene de, hiç mücadele etmiyorlar, bizim kesinlikle gs ye yenilmeyip karagümrük maçında işi bitirmemiz lazım, son haftaya kaldımı Allah korusun her şey olabilir

Zaitsev dedi ki...

Ligden düşme yine kalkarsa Avrupa kupası ve milli maç araları dolar. Zaten zorla duran yayıncı kuruluşta bu ile karşı. 2ci hatta 3cü lig kıvamına geliriz. Birileri bir laf attı ortaya ama tutmaz bu sene. 20den fazla takıma sahip üst düzey bir lig yok zaten.

Huzeyfe dedi ki...

Seviye filan kalmadı zaten ligde. Ben biraz bakmıştım, ligde 3 tane değeri 15 milyon Euro’dan az olan takım var. Net 1.lig takımları.
(Örneğin, son 10 yılda bütçesi 15 milyonun altına düşen bir takım olmuş sadece 19-20 sezonuna kadar.)
Bu 3 takımdan başka 30 milyon Euro’nun altında değeri olan 10 tane takım var. Geçen sene bu sayı 8, 18-19’da 4, daha öncesinde de 3-4 sene sadece senede 1 takım olmuş ligde bu seviyelerde.
Kurun patlaması ve pandemi faktörü var, net olarak.

Ama 21 takımlı ligin aslında 18+3 şeklinde olduğu da açık. Düşme kalkarsa o 3 takımla (Erzurum, Gençler, Denizli) üzerindeki 7-8 takım arasındaki fark aşağıyla birleşerek kapanır. 10+10 gibi bir lig oynanır.
Aslında bizim için kötü değil. Zaten Anadolu takımlarıyla makasın kapanması ve rekabet büyük takımlara yaradı mı soru işareti. Anadolu’dan da başarı sürekliliği olan bir takım çıkmadı. Türk futboluna da bir katkı vermedi rekabet. Hep aynı hocalar, aynı oyuncular, aynı oyunlar..

yilmaz dedi ki...

Mevcut iktidarla birlikte, hep "daha büyük" olanla övündük. Yarın miting meydanlarında "Türkiye ligi, Avrupadaki tüm takımlardan daha fazla takımla oynanıyor" diye şovunu bile yaparlar.

Şakası bir yana, mesela Denizlispor, Erzurumspor böyle bir sezonun ardından yine süper lige devam etmeyi neden ister? Her biri 5'er 10'ar kez TD değiştirmiş. Gelecek sezon için nasıl bir plan yaptınız da yine süper ligde olmanız gerektiğini düşünüyorsunuz?

Oyuncuların paraları ödenmediği için oyuna girmiyor, hocan ikna etmeye çalışıyor. Abi bırakın işte olmuyor, neyin zorlaması bu? Alt ligde de hayat devam ediyor.

18 takım varken bile lig kalitesizdi. 16 mı olsun diye konuşuluyordu. Şimdi 20 takıma çıkıyoruz

fidddas dedi ki...

@yılmaz

bu işin bir de yayın geliri olayı var. ihale bedeli sabit bildiğim kadarıyla. takım sayısı arttıkça paylaşılan gelir düşüyor. takım sayısının 16 olması aslında en ideali, hatta düşen takım sayısını 4e çıkarmak bu sayede takımların harcamaları konusunda daha dikkatli olmalarını sağlamak için bir sopa görevi bile görür.

takımların ligde kalmak istemesinin temel iki sebebi 1. yayın geliri 2. olası 15-20 tane yeni yabancı transferinde cukkalanacak paralar.

Barreto dedi ki...

Bu lig 10 takımlı olsa bile izlenecek şey değil aslında, Beşiktaşlı olduğumuz için zaruretten takip ediyoruz. Saçma sapan bir durum.

Ahmet Usal dedi ki...

Obertandaki sıkıntı ne de kariyeri Levski Sofyalardan Erzuruma kadar düşmüş, bilen var mı? Daha 32 yaşında, dün sahada en çok futbolcuya benzeyen adamdı, yani komple futbolcu, ama tabi nerden düştüm buralara havası da vardı.

Kaliteye bakarsak bizde ortasahada rahat 8 fslan oynar da, süper de düşük maliyet. Hani anormal bir durum yoksa Caulkerın tekrar kendini toparlaması gibi alsak onu da kazansak iyi olmaz mı?

Ahmet Usal dedi ki...

Yani ben Caulker ı da çok istiyorum, fiyat performans olarak kaya gibi stoper, Stoper mevkiinde neyimiz eksikse onu tamamlayacak tarzda adam.

Obertanı da ekledim çünkü Fener maçındaki hali bana Boatengin tüm performanslarından iyi göründü, hani o kasmayan haliyle, düşmüş dağılmış takımdaki oyununa bakarak..

dominic molise dedi ki...

dusme olsun olmasin, fener sampiyon olursa fena rezalet cikar. adamlarin son dort hafta maclari Sivas haric dusme hattiyla.

beagle dedi ki...

Arkadaslar düsme falan kalkmaz. 24 takimla 48 hafta mi oynayacagiz? 3 günde 1 maç ve maaş ödememeler itibariyle o gördüğünüz saçmalıklar. Erzuruma 15-16 yabanci getirirsen tabi oynatamazsın. Bu sehir takimlari yerli oyunculara şans vermezse zaten futbola bir katkıları yok. Alpay ve Ahmet Gülay gibi gençler bu ligde 30 dk ortalamayla bile oynamiyorsa büyük saçmalık var.

Pheaglix dedi ki...

dusme olmamasi hic de dusuk bir ihtimal degil. takimlari iki gruba bolup iki asamali, gorece rekabetci takimlarin aralarinda daha cok mac yaptigi bir duzen olusturup daha yuksek paraya ligi pazarlamaya calisabilirler. mesela 22 mac ilk asamada oynanir, ilk asama sonunda iki grubun ilk 5'i bir kalan takimlar bir grupta toplanip ikiser mac daha yaparlar. o maclar bitince de iki grup uc uca eklenip nihai lig siralamasi belirlenir. takimlari tek tek dusurmeye devam ederlerse de bu duzen ufak degisikliklerle en az 4 yil surer. kulaga garabet gibi geliyor ama yapilmayacak is degil. sonra lafa gelince "ama ingilterede de 3 gunde bir mac yapiliyor" diyorlar, sanki oyuncu ve zemin kalitesi vb. faktorleri goz onune alinca bizim lig icin ideal ornek premier ligmis gibi.

o degil su avrupa super ligi denemesini bizim ligde buyuk takimlar yapsa gram laf etmem. 4 buyuk takim, yaninda gorece iyi yonetilen ve oyuna saygili anadolu takimlari birlesip "kendi ligimizi kuruyoruz" deseler bir daha tff liginin yuzune bakan olmaz. ligde 8-10 takim haric kalanlarin lige en ufak katma degerleri yok, hatta negatif etki ediyorlar. tff de bu takimlardan kurtulacagina ya da lafta kalmayan regulasyonlarla bu takimlari belli standartlara uymaya zorlayacagina ligi daha cok takimla dolduruyor.

hem mevcut tff yonetiminin, hem de onceki yonetimlerin (sonucta mevcut yonetimin kendi basina vermedigi, arkasinda farkli kurumsal yapilarin oldugu kararlar var) gecmis icraatlerine bakip "bu sene kesinlikle dusmeyi kaldirmazlar" demek maalesef mumkun degil. esas buyuk sikinti eger dusurmemeye karar verip gizliden dusme potasindaki takimlara haber verdilerse cikar. isin kotusu "onu da yapmamislardir" diyemiyoruz.

Pheaglix dedi ki...

gs maciyla ilgili olarak da; eger hakem firat aydinus disinda birisi olursa buyuk surpriz olur. firat aydinus'un asiri kotu niyetli dusunursem gelecekte almasi muhtemel olasi mhk gorevleri icin gs ve ft ile barisma macina cikar, bilent yildirim vakasinin tekrarini izleriz derim. daha az kotu niyetli dusunursem de tv yorumculuguna gecmeyi dusunuyordur (eger biri yeni erman toroglu olacaksa o kisi firat aydinus) son derbisini mumkun oldugunca ortadan yonetir, maci olaysiz berabere bitirtmeye calisir derim. umarim ikisi de olmasin, biz de hakkimizla yenelim ya da yenilelim.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Yavaştan derbi modumu açtım:

* Attıkları gollerin yarısı(35/70) ve bizim de yediğimiz neredeyse her 3 golden 2si(24/38) devrelerin son 15 dkları(30-45 ve 75-90) gelmiş
* Bir de ilk golü yedikten sonra reaksiyon gösterip puan alma başarısı iki taraf için de yetersiz (gs 6/33, biz 5/21 puan)

Bu nedenle bizim için ilk 30 dk altın gol uygulaması var gibi planlanabilir. O arada atarsak dağılma ihtimalleri yüksek kalan bir saatte.

fidddas dedi ki...

telekomda şampiyonluk ilan etmek için
- kazanırız, fener puan kaybeder
- berabere kalırız, fener yenilir.
ihtimalleri var.

maç sayısı atıyoruz.

yenilirsek ve fener puan kaybederse ve galatasaray kalan maçlarında puan kaybetmezse
- 1 farklı yenilgi olursa karagümrük maçını almamız yetiyor
- 2 farklı yenilgi olursa +6 averajı korumak kaydıyla karagümrük maçını almamız yetiyor.
- 2den fazla farklı yenilirsek son iki maçta 4 puan gerekiyor.


fener puan kaybetmezse
- galatasaray maçında yenilmezsek karagümrük maçını almamız yetiyor
- galatasaray maçında yenilirsek son iki maçta 4 puan almamız yetiyor

Ahmet Usal dedi ki...

Ya bişi var, net, bu hafta Erzurum da GB de fazlasıyla boştu, hiç öyle ölüm kalım mücadelesi falan vermediler, tam ateş olmayan yerden duman çıkmaz hikayesi.

Bu arada @dominic, arada çok tam on iki den vuran bir iki satırlık değerlendirmen oluyor, hepsinin hakkını veremiyoruz burada ama sağolasın, tam dediğin gibi..

Hakikaten kendi süper ligimiz de iyi fikir, bu futbol reformu yasasını da zorunlu hale getirir, aslında benim için en ideali köklü ve iyi sadık taraftar kitlesine sahip kulüplerin iyi yönetilip, maddi açmazlarını çözüp daimi en üst ligde oynayabilmesi, Adanademirspor, Karşıyaka, Altay, Eskişehir, sevmesem de Bursa, mevcutlardan Ankaragücü, Karagümrük, turistik cazibe merkezi olmalarının gücüyle Alanya, Antalya, eski köklü kulüpler olarak Konya, Antep, Malatya, Rize, Denizli falan bir standartı tutturmalılar. Yiyici yağmacı futbol ekonomisini engelleyip oyunu oyundan gelenlere emanet edecek bir sistem kurulabilse benim için ideali böyle bir lig olurdu.

GS Maçı postu zamanı geldi, Larinin açıklamalarına bakılırsa Hoca da takım da hiç ekstra hesap yapmayıp vurup geçmeyi düşünüyor, Aydınusun eyyamının seviyesi de belirleyici olur maalesef, ama takım yeterince kararlıysa neden en iyi sonuç olmasın.

Tabi bu derbidir, rakip milyonluk eşekler seviyesinden çıkıp biz bu paraları boşuna almıyoruz diye sezonun mücadelesini verip kalitelerine yakışır topu bir maç oynayabilirse sonuç değişik de olabilir, oyunun adı futbol. Ama genel moral durumlarına bakarak bu sürprizi bize yapabilmeleri sürpriz olur:)

Ahmet Usal dedi ki...

Samsunu da ekleyim, orası da katıksız bir futbol şehridir, Ertuğrul Sağlamın başarılı olması dileğiyle..

Ahmet Usal dedi ki...

Ve Sivası da unutmuşum ki ligin ekonomik olarak en iyi yönetilen ve köklü kulüplerden biri..Kasımpaşa ile Başakcity de öyle ama sevmiyom onları, ısrar etmeyin:)

Ahmet Usal dedi ki...

Oha 20 takımlı ligi kurmuşum bile:)

Ahmet Usal dedi ki...

Hatta 21, Göztepenin hakkı yenir mi, post kirliliği için kusura bakmayın, ama tam olarak 1. ligde düzenli oynaması gereken kulüpler bence bunlar..

Basar dedi ki...

@Ahmet

Yokluğumu fırsat bilip Samsun filan yazmışsın, bence hiç heveslenme :)

Aşağıdan Büyük Altay çıkacak! Yanılmıyorsam hala daha 3 büyüklerden sonra en fazla lig maçı oynayan takım. Bir de Aliağaspora güzelleme yapmışsın... :)

fidddas dedi ki...

öyle bir fantazi lig kuruyorsak sakarya, kocaeli ve eskişehir mutlaka olmalı :)

Emre Toraman dedi ki...

TFF'nin yönetim mekanizmaları ile kulüplerin yönetim mekanizmalarının membağı aşağı yukarı aynı değil mi arkadaşlar? Ne değişecek? Kulüpler doğru yönetmek, yönetilmek istese zaten TFF başkanını ona göre seçerler, yerse.

Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas

Eskişehiri zaten dedim de Kocaeli Sakarya aklıma gelmişken söylemedim. Saydığım takımlar kadar köklü ve taraftar kitleleri yok diye biliyorum, ha gençliğimizde fırtınaydılar, bi de benim gibi ne kadar göçmen iyi oyuncu varsa Bursayla birlikte o kulüplerin tedrisatından geçerdi, ona bakarsan Sarıyerle Boluyu, hatta Orduyu da demek gerek:) Biraz da Antalya ile Alanyanın etkisinden, büyük potansiyelleri var ama gençliğimizde neredeyse yoklardı.

@Basar :)

Altayı en başta ekledim ki Mustafa Denizli orada şimdi, işallah çıkaracaktır, siyah beyaz zaten ya, sevilmez mi:)

Aliağanın kulübü hangisiymiş, uyanamadım?:)

yilmaz dedi ki...

valla o ismi geçen güzide kulüplerimizin çoğu bağıra bağıra gitti alt liglere. Kocaeli Sakarya, İzmir takımları, şurada 30 yıllık futbol gelenekleri olan takımların arkasında kalmamalıydı. Her şeyi yanlış yaptılar.

Bence lig öyle ya da böyle kendi adaletini sağlıyor. Bazen uzun sürüyor, bazen kısa. Ama bence anadolu kulüplerinin çoğu aşağı yukarı şu anda hakettikleri yerdeler.

Dip not lig 16 takım olmalı.

Emrah D dedi ki...

Fantazi ligin kralı geliyor federasyona başkan olursam türk futbol piramidini getireceğim şekil şudur:

Şu anda Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig Kırmızı/Beyaz gruplarda olan toplam yaklaşık 80 takım eş nüfuslu 4 coğrafi bölgeye bölünecek:

Marmara grubu: İstanbul, Trakya, Çanakkale, Balıkesir, Yalova; İzmir'le Manisa'nın en kuzey uçları, Bursa'nın Batı ucu.
Akdeniz grubu: Ege ve Akdeniz Bölgeleri artı Eskişehir, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde
Merkez grubu: Bursa'nın merkez dahil kalanı, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Batı Karadeniz, Ordu hariç Orta Karadeniz, Sivas'ın doğu ucu hariç İç Anadolu'nun kalanı
Doğu grubu: Ordu, Sivas'ın Doğu ucu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu

Ligler Avrupa ikinci ön eleme turlarından önceki haftasonu açılır, her grupta 20 takım birbiriyle hangi maçın içeride dışarıda olacağı rastgele olacak şekilde birer kere oynar. Çarşamba-Pazar oynayarak bu kısım Ekim sonuna kalmadan biter (milli maç aralarını hesaba kattım), ilk transfer dönemi bu kısım bitene kadar açık kalır böylece açıkta kalan oyuncular kelepire bizim ligdeki takımlar tarafından toplanabilir.

Kasım ayı geçiş dönemi, her grupta ilk 6 içinde yer alan takımlar birbirleriyle ikinci maçları yapıyorlar böylece ilk 6 birbiriyle deplasmanlı oynamış oluyor. Bu 5 maç, yine milli maç arası ve Avrupa fikstürünü de düşününce Kasım ayını kapatıyor ve gruplardaki son sıralama oluşuyor (aynı zamanda her derbi şimdiden ikişer tane oynanmış oldu). Bu sıralamaya göre her grubun ilk 4 takımı şampiyonluk grubunu oluşturuyor. Şimdi elimizde 16 takımlı şampiyonluk grubu (puanlar sıfırdan başlıyor) ve 16'şar takımlı 4 tane normal grup (puanlar devam ediyor) var. Deplasmanlı ikişer maç oynuyorlar yani 30 maç daha. Şampiyonluk grubunun birinci şampiyon işte 2-5 arası Avrupa'ya gidiyor filan, normal gruplardan da 8'er takım küme düşüyor. Lig sonuna kadar hedefsiz takım pek olmamasını bekliyorum. Takımlar 49-54 arası maç yapıyor, her derbi (yerel derbiler dahil, grupları ayarlarken bölgesel derbilere de dikkat etmeye çalıştım) dörder tane oynanıyor.

Milli aralar, Avrupa fikstürü, Federasyon kupası, kış tatili dahil haftada iki maç oynayarak Mayıs sonuna kalmadan lig bitiyor.

Bir alt lig bugünkü 50 civarı 3. Lig takımına 150 civarı Bölgesel Amatör Lig takımının eklenmesiyle 176 takımdan oluşacak. 4 bölgesel grubun her birinin altında 44 takımlı bir mini piramit yer alacak. 4'er eş nüfuslu alt bölgeye bölüyoruz 11'er takım yer alıyor. Bugünkü 14-15'er takımlı 11 BAL ligi grubu gibi 11'er takımlı 16 toplam grup (4 bölge her bölgede 4 alt bölge) oluyor. 11 takım ligin ilk yarısı birbiriyle deplasmanlı oynar takım başı 20'şer maç, her bir ligde ilk 3'e giren ligin ikinci yarısında 12 takımlı playoff grubunu oluşturur. Liginci ikinci yarısı playoff grubu birbiriyle deplasmanlı oynar (takım başı 22 maç), ilk 8 üst lige çıkar. Her alt bölge liginde kalan 8'er takım da birbiriyle birer deplasmanlı maç daha oynar, sonra BAL liginin değişik küme düşme kuralları var her ilin kendi amatör kurallarına dayanan, ona göre bir kısmı küme düşer yerlerine her ilin amatör liginden takımlar gelir.

Kupa statüsü de şu şekilde, üst piramit ve alt piramitlerde 80+176 toplam 256 takım var. Seri başı seri sonu demeden bütün takımlar ilk turdan itibaren torbanın içinden rastgele çekiliyor, maç ilk adı çekilen takımın evinde yapılıyor tek maç eliminasyon eğer berabere biterse diğer takımın evinde tekrar maçı, o da berabere biterse uzatmasız penaltılar. 256 2 üzeri 8 olduğu için birbirlerini eleye eleye finale kadar geliyorlar beraberlik olmazsa şampiyon takım toplam 8 maç yapıyor.

Kaç yıldır kafamda bu, niye şimdi oturdum buraya yazdım bilmiyorum umarım çok karışık hale getirmeden anlatabilmişimdir aslında çok karışık değil.

Ahmet Usal dedi ki...

@disco

O kadar detaylı hazırlamışın ki kayboldum içinde, bir an Federasyon görevlisisin sandım, ama sanki bölgesel ayrımla başlamak biraz adaletsiz oluor, her bölge büyük takım görmeli gibi, böyle sanki zor olacak..

Günün güzel haberi kadın futbol takımımız şampiyon, senenin ilk kupası geldi, darısı diğer bekleyen kupaların başına..

Basar dedi ki...

@Ahmet Göztepe amatörden kurtuluşu Aliağa’yı alarak buldu...

Emrah D dedi ki...

@Ahmet

Aslında benim sisteme göre büyük takımlar her bölgeye daha kesin gidiyor, 16 takımlı şampiyonluk grubunda her bölgeden 4'er takım var. Böylece yayın geliri de biraz daha güzel dağılacak her bölgede futbola yatırım imkanı oluşacak.

Serkbal dedi ki...

Gs maçı postu ne zaman açılıyor? Hiç derbi havasına giremedim:))

Yorum Gönder

Ara