.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Eylül 2024 Çarşamba

SL 05 Trabzonspor - Beşiktaş


Tarih: 
15 Eylül 2024 Pazar 20.00

Stadyum: Papara Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Şansalan (BJK Karnesi  14G 4B 2M)

Eksik Oyuncular: Necip Uysal / Hüseyin Türkmen, Enis Destan

6 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Atmosferi yüksek bir maç olması muhtemel. Trabzon’daki taraftar zaten havaya girecekti ancak son açıklamalar üzerine daha da sert bir deplasman bekliyorum Beşiktaş adına. Stoper Serdar’ın açıklamalarının ise Beşiktaş’a ekstra motivasyon katacağını düşünmüyorum.

Geçen sezon Trabzon’daki maçta Trabzonspor’a adeta can suyu olan Şenol hoca şimdi Trabzonspor’unun başında.

Maça dair TS’nin avantajları;
- Yeni hocayla ilk maç.
- Şenol hoca
- BJK’li yöneticinin gereksiz esprisi
- GS’ye karşıdan sert, FB’ye karşıdan yumuşak olması muhtemel deplasman atmosferi. Atmosfer frekansı FB’ye yaklaştıkça iş zorlaşır.
- BJK maçları Uğurcan faktörü
- BJK maçları Ozan Tufan faktörü

Beşiktaş’ın avantajları;
- Uzun arada bu maça hazırlanabilme şansı olması
-TS’nin olası hücum futbolunun geçiş oyununa daha çok fırsatlar sunabilme ihtimali
- Fazla motive rakibi bozabilecek tecrübeli isimler olması

Not: Oynarsa Banza’ya dikkat. Ozan Tufan gol atarsa kimse şaşırmaz. Atiba’nın golüyle 4-3 biten meşhur maç gibi bir müsabaka olursa yine, tadından yenmez.

Bu sene şimdilik Beşiktaş’ın maçları iple çekiliyor. Başarının ötesinde bu bambaşka bir şey,

Mayor dedi ki...

Tesekkurler post icin.
Uzaklarda yasamam sebebiyle cok hasir nesir degilim turk medyasi ile son zamanlarda ve takimi tanimaya calisiyorum. O yuzden farkli yorumlari okumak hosuma gidiyor.
Iyi niyetsiz ve manasiz takimlarin kuruldugu yillardan gectik, sonunda biraz akla yatkin gelismelerin oldugu bir donem olur diye umuyorum. Bu sene eften puften degil gercekten yakisan bir sampiyonluk ve sonrasinda uzerine koyarak ilerleyen bir Besiktas gormeyi umuyorum.

koşu mesafesi dedi ki...

Son Beşiktaş macerasıyla sezon ortası takım almam prensibinden vazgeçen Şenol hoca, bakalım başka bir prensibinden de vazgeçerek yeni transferleri oynatacak mı?

Beşiktaş 11’inde ise beklenen tek farklılık Mario gibi görünüyor. Bunun dışında ideal 11 oturdu gibi. Yine de stoper hattı ve sol taraf biraz acemilik çekebilir.

Trabzon tarafında Banza-Cham-Orsic-Visca ön hattı olursa da ya acemilik veya ilk maç coşkusuyla üstün bir uyum ortaya çıkabilir.

Normal şartlarda, Beşiktaş adına Trabzon deplasmanı aman dikkat edelim modu açılırdı da özellikle geçen seneki maçı düşününce; ancak şampiyonluk rakipleri Anadolu takımlarını çok rahat geçiyor. Beşiktaş’ın da puan kaybı lüksü düşük görünüyor, özellikle ligde geçen sezonki puan rekorlarını düşününce.

Hem daha Avrupa maçlarıyla serpili ralliler gelecek. Klişe bir slogan ama şampiyonluk istiyorsan her maç final senin için…

koşu mesafesi dedi ki...

Erken 10 kişi kalan Trabzonspor karşısında Beşiktaş geriye düşmesine rağmen beraberliği yakaladı ve öne geçecek fırsatları da yakaladı. Tabi Beşiktaş maçları Uğurcan faktörü diye bişiy var.

GVB Mario ve Masuaku’yu çıkarıp Semih ve Emirhan’ı almalı. Rashica yerine geçtiğinden beri sağ kanat düzeldi, sol kanat cacık.

Mario veteran temposunda oynuyor ve deplasman değil iç saha oyuncusu vibe’ı veriyor.

Şenol hocanın yerinde olsam Ozan Tufan’ı oyuna atarım.

Bakalım ikinci yarı nasıl geçecek?

koşu mesafesi dedi ki...

Uğurcan Beşiktaş’ın galibiyetine mani oldu. Şaşırtıcı olmadı. 5’lediğin rakibin 4’te 4 yaparken sen 10 kişi takımı yenemezsen bu puanları çok ararsın.

Bu maç haricinde dikkatimi çeken bir şey paylaşayım: Kaliteli bir ilk 11 ve genç yedekler tercih etmiş Beşiktaş. Cenk ve Aboubakar gönderip Immobile’yi 17 yaşındaki çocukla yedekliyor mesela.

Şöyle yedek 11 kurarsak; Ersin/Onur-Talha-Emirhan-Terzi/Ndour-Onana-Muci/Semih-Mustafa-Can şeklinde, ikinci takımın yaş ortalaması 23’ün altında oluyor. Şu yedeklerden 4-5 kişiyi as oyuncu haline getirebilirse Beşiktaş gelecek adına büyük iş başarmış olacaktır. Yaşlar itibarıyla da bu iskeletten uzun süre faydalanabilir.

Genç yedekler tercihi teoride mantıklı ancak belki 1-2’sini şimdiden ilk 11’e atıp kulübede 1-2 yıldız tutmak da mantıksız olmaz. İşler ters gidince değişiklik tabelasının güven vermesi bakımından.

Bugün gördük ki Mario bu tempoyla kanat oynayamaz. Şöyle bir 11 nasıl olur;
Mert/Svensson-Paulista-Udokhai-Masuaku/Ndour-Mario-Gedson/Semih-Immobile-Rafa

Al Musrati, Muci, Rashica, Onana ve OX’tan üçü yedek kulübesinde şans bekler.

Ya da sakatlık veya ceza olana kadar ideal 11’e devam. Ama bugün kilit çözülemedi mesela.

Hollandalı teknik adamda hiç “rakip 10 kişi iyice defansa yaslandı, ben de 2-3 santrafora döneyim” kafası yok zaten anladığımız kadarıyla.

MemurSite.Com dedi ki...

çok güzel bir makale olmuş teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık sayın admin. daha fazla paylaşımlarınızı bekliyoruz Memur

Yorum Gönder

Ara