.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Ağustos 2024 Perşembe

SL 02 Beşiktaş - Antalyaspor


Tarih:
18 Ağustos 2024 Pazar 21.45

Stadyum: Tüpraş Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Mehmet Türkmen (BJK Karnesi -G -B -M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Terzi,Arthur Masuaku / Bünyamin Balcı

16 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Yeni Beşiktaş’ın kendi sahasında sahne alacağı ilk maç olacak. Hala geri dörtlü için transfer yapılmadı ama yeni bir “8 numara” alındı.

GVB’nin klasik bir “kazanan takım bozulmaz” hocası mı yoksa rakibe göre kadro kurgulayan bir stratejist mi olduğunu görme şansımız olacak.

İdeal 11’de 9 yabancı olduğuna göre 12+2 gereği tribüne çıkacak oyuncular kimler olabilir? İlki büyük olasılıkla Aboubakar, diğeri de Onana, Muleka, Ndour veya Muci’den biri olacak.

İşler giderek kızışıyor.

koşu mesafesi dedi ki...

Bu transfer sezonunda Beşiktaş yönetimi selefine kıyasla başarılı işler yaptı görününce ve ardından da 5-0 gelince bir rehavet oluştu sanki.

Tamam, kadrodaki eski yabancıları göndermek o kadar kolay değil. Ama kontenjan açılır açılmaz 8 numara alınınca Paulista’nın olası sakatlığında stoperde yine Necip olacak bir kadro planlaması oldu. Oysa Paulista’ya bir partner alınacağı konusu aylardır konuşuluyordu. Lig başladı gelen yok. Tabii bu gelen Rizeli Emirhan değil ise. Öyleyse yabancı stoper transferinden vazgeçilmiş demektir. Takımın önü spor araba arka tarafı traktör gibi bir biçime bürünecek böyle devam edilirse. Takımın üçüncü stoperi Necip olacaksa Talha’nın kadroda ne işi var?

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş maça;

Mert/Svensson-Paulista-Omar-Emirhan/Al Musrati-Gedson-Rafa/Rashica-Immobile-Semih 11’i ile çıkıyor.

İzinli Masuaku yedeklerde. 12 yabancı oyuncunun dışında kalanlar bu maçta Aboubakar ve Muleka olmuş. Ndour, Muci, Masuaku ve Onana forma bekleyecekler. İki yabancı santraforu kadroya almayan GVB, yedek santrafor olarak Mustafa’yı kulübede oturtuyor.

Paulista sakatlık riskine rağmen 11’de ve şimdilik Necip sahaya stoper olarak çıkmayacak ama şu takımın transfer ihtiyacı net bir biçimde göze çarpıyor.

Bakalım ilk iç saha maçı nasıl olacak Beşiktaş adına?

Pheaglix dedi ki...

maci kazaniriz kaybederiz, ya da sampiyon oluruz olmayiz bilmiyorum ama cok uzun zamandan beri ilk kez topu aldigi anda hucumu dusunen ve rakibi adam akilli bogan bir takim izledik ilk yirmi dakikada. umarim diger ic saha maclarinda da boyle devam ederiz.

Ruşenaliduran dedi ki...

Evet güzel bir galibiyet oldu iki yeni transfe Emirhan ve Ndour ilk maçlarında kumaşlarının kaliteli olduğunu gösterdi ama bu uzun maratonda bu kadro yetersiz kalabilir o yüzden nokta atışı transferler gelmeye devam etmeli hala eksikler var ama ben zevk aldım izlerken sonu da mutlu sonla biter inşallah

dominic molise dedi ki...

marcao lazim takima. hazir degeri dusmus, kimse suratina bakmiyor. hirsli, pis, itiraz eden ve gayet de iyi bir defans. bize itiraz eden, pis adam lazim. yoksa semih, mobile, rafa, rashica, gedson ile olacak gibi degil. vur kafasina al ekmegi -bkz. dunku mac.
turkiye liginin bugi melo, lugano, emre beloz, torreira.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş taraftarı stoper transferi istiyor ama yönetimin öncelikleri farklı galiba. Stoper veya bek beklerken “8” Ndour geldi. Şimdi de kanat transferi haberleri düştü. Bakalım sıra bek veya stopere gelebilecek mi?

Son maçta Beşiktaş şöyle baklava bir 4-4-2 hayal ettirdi: Mert / Svensson-Paulista-Omar-Masuaku/ Al Musrati-Onana-Ndour-Gedson/ Rafa-Immobile
Orta sahadaki dörtlü, lig maçlarında ortaya büyük bir fiziki üstünlük koyabilir. Duran toplardaki boy avantajı da cabası.

dominic molise dedi ki...

@kosu, o orta sahaya beni atsan daha yaratici olurum. defansa zaten yorum yok ama bence bu fikirde biri tenise yonelse daha saglikli olur.
bununla beraber var kayitlari dusmus internete ancak bizim golun neden iptal edildigi hala belli degil? bu sekilde devam edersek 1 ay sonunda havlu atariz.

koşu mesafesi dedi ki...

GVB güzellemeleri bittiyse eğri oturup doğru konuşalım. Her fırsatta ve her skorda Al Musrati-Onana yapmaya çalışan bir yerli hoca olsa edilmedik laf kalmamıştı. İmkanı olsa Al Musrati-Onana-Ndour-Gedson orta sahası yaparmış gibi gelmişti zaten daha önce.
Mesela eski Şenol hoca olsa Ndour-Salih-Rafa Silva orta sahası yapardı gibi gelirken GVB’nin fizikli orta saha takıntısı var gibi geliyor.
Zamanında Sergen hocayı şampiyonlar liginde Topal-Josef-Atiba orta sahası yüzünden ağır eleştirdiysek yabancı hocalara iltimas mı geçeceğiz?
Dünkü Lugano maçında Semih 1 dk bile süre alamadı. Geçen sezonki maçın hatrına bile oynardı. Semih olmayınca sol kanadın otobana döndüğü de görmüş olduk. Ama oraya bekini takip etmeyecek bir yıldız oyuncu isteyen çoktu.

Valerien’in takımı da lige fırtına gibi başlamıştı. Tabii o zaman farklı faktörler devreye girmişti ve bir deplasmanda 3-3’lük beraberlik ile işler tersine gitmeye başlamıştı. Yabancı hocaları yemek zaten hobisi bazılarının.

Colley kolayca kesildiğine göre GVB stoper transferi istemiyor değil.

Artık top yönetimde. Göze hoş gelen futbol tamam. Ama bu kadar pozisyon veren bir takım 2 maç hücumda kısırlaşırsa GVB’yi gönderme davulları çalmaya başlar. Biz bu filmi gördük.

Uzun maratonda (süper lig için) Mourinho’nun sıkıcı futbolu ve Okan’ın takımının bir farkla da olsa galip bitirme durumu daha fazla sonuç veren metotlar olabilir.

Beşiktaş’ın defans SOS veriyorken öncelikle kanat transferi peşinde koşması da ayrı enteresan.

Mourinho misali gerçekçi olursak; Beşiktaş da daha realist bir hedef için uefa ligi yerine konferans ligine mi katılsa acaba? Zaten Lugano’ya elenirse olan o olacak.

koşu mesafesi dedi ki...

Stoper hattından kötü haber de geldi. Geçen sezonun as stoperi ve bu sezonun birinci yedek sağ stoperi Necip uzun süreli sakatlanmış. Geçmiş olsun.

Şimdi takıma stoper takviyesi iyice elzem oldu. Birinci öncelik. Talha sakatlıktan sonra bir türlü dikiş tutturamadı. Beşiktaş çapında takımların böyle uzun sakatlık yaşayan oyuncuları müteakip sezon kadroda düşünmeyip kiralaması daha mantıklı gibi. Amir örneği gibi. Çünkü Talha kadroda var gibi aynı zamanda yok gibi oldu. Sakatlık dönüşü biraz forma buldu sonra tamamen kesildi. Keşke kiralansa ve maç ritmi yakalasaydı.

Şimdi bek transferinden de kanat transferinden de elzem olan stoper transferi var. Sağ kanatta Rashica ve bonservis harcanmış Can varken aynı pozisyona üçüncü adam veya sol bekte Masuaku, Terzi, Bahtiyar hatta Topcu varken yabancı bir bek peşinde koşmak ne derece mantıklı?

Paulista-Omar-Topcu sezona 1 sağ 2 sol stoperle giriş. Talha rotasyonda var mı yok mu belli değil. Hepsinin içinde bir tanecik as stoper. Sosyal medyaya bakarsan Almanya’dan bir sol stoper daha geliyor. Üstüne sol stoper oynayabilen Bahtiyar da var. Artık sağda Paulista sakatlanmasın diye pamuklara saracaklar herhalde.

Stoper transferi elzem. Hem de acilinden. Sağda da solda da oynayabilen cinsten mümkünse.

dominic molise dedi ki...

porto, rangers, paok, lyon, ludogoretz, kiev, hoffenheim, apoel.

koşu mesafesi dedi ki...

Lugano’yu 5’leyerek elemek Beşiktaş taraftarı için çok hoştu. Ama yol yakınken eğri oturup doğru konuşmak ve uyarıları yapmak lazım.

Colley gibi istikrarlı, Saiss ile tandemde beğenilen ama geçen sezonun etkisiyle Diatta muamelesi yapılan bir futbolcuyu kadrodan kopardınız. Sıfırdan defans ve 3 yeni transfer stoperle işler ileride zorlaşabilir.

Beşiktaş belki de tarihinin en sıkışık fikstürüne girecek bu sene. Zorlu Avrupa maçları kapıda. Mevcut kadro bu yükü kaldıramaz. Daha ortada kısa veya uzun süreli sakatlıklar dahi yok. Bir yıldızın uzun süreli sakatlanırsa başınızı taşlara vurursunuz.

Fb ve Gs medyası iyice gaza getirip Beşiktaş’ı şampiyon ilan etti ama lig uzun maraton. Sen Gs’ye 5 atıp süper kupayı almış olabilirsin ama Gs ligde yürüyerek maç kazanıyor. Puan puana gidilirse zorlu virajlarda hakem/VAR diye ağıt yakarsınız.

Rakipler erken uyandı. Yeni transferleri yolda. Sen nasıl 2 adamla çehre değiştirdiysen onlar da pencere kapanmadan travmatik kadrolarını düzeltebilir.

Beşiktaş yönetimi, eski yönetim gibi transfer yapıcaz da gitmiyorlar diye yakınmaya başladıysa sıkıntı büyük. Elin oğlu çat gönderiyor çat yeni transferleri indiriyor ama.

Son tahlilde, Beşiktaş üç kulvarda; toplamda 3 stoperle, tek bir o da ofansif sol bekle, 34 ve 17 yaşında iki tanecik santraforla ve girdiğinde heyecanlandırmayan yedeklerle başarı yakalayamaz.

Bu sezon başı gaza gelen Beşiktaş taraftarı (yaşı yetiyorsa) ilk haftalarda uçan Valerien Beşiktaşını (daha da yaşı yetiyorsa) Ersun Yanal Gençlerbirliğini aklından çıkarmasın.

Ayrıca ligde aynı geçen seneki gibi en küçük puan kaybının dahi telafisi olmayacak gibi görünüyor. İlk görünen tablo Anadolu takımlarının bazılarının büyük takımlara karşı fark yememeyi başarı sayacağı bir ortama gidileceği yönünde.

Avrupa ligi fikstürü de zaten evlere şenlik.

YSY dedi ki...

Evet genel bu endişeyi bende duyuyorum. Necip gitti mesela. O sebeple colley kalabilirdi ama artık orada emirhan var tayyip var (ne derece oynar meçhul) belki bahtiyarı vs koyabilir diye düşünmüş olabilirler.

Hatta madem bir yere gitmiyor parası verilecek aboubakarı bile yedeğe tekrar koymayı ben olsam düşünürdüm.

Pheaglix dedi ki...

kanat ve bek transferi yapilmadi diye ufak capta bir panik var ama panik transferi yapmaktansa transferi devre arasina ya da yerel transfer donemi sonuna birakmak daha mantikli. avrupa ligi'nde her turlu kendimizi ilk 24'e atariz zaten. ustelik sonradan yapacagimiz transferi 8 macin son 2'sinde de oynatabiliyoruz sanirim. daha anc senol gunes is birliginin yaptigi abuk subuk transferleri cikartmakla ugrasirken o gruba yeni oyuncular eklemeye gerek yok.

transferlerden bagimsiz soyle bir sey var. lugano deplasmaninda ilk yarinin sonuna dogru bir pozisyonda ceza sahasinin hemen onunden once ndour sut cekti. savunmadan donen top asagi yukari ayni yerde al musrati'ye geldi, o sut cekti. al musrati sut ceketken de fernandes ceza sahasina kosu atiyordu (bu arada iki sutun sirasini karistirmis olabilirim). iki sene yarismaci olmayalim ama gvb su mentaliteyi hem oyuncularin hem taraftarin beynine kazisin, yakin tarihimizin en buyuk hocasi olur. su takim ne cektiyse ceza sahasina maks 2 oyuncu sokup- onlar da tek santrafor ve kanat forvet - mac boyu ya tek kanattan 40-45 orta actiran, ya da sanki her mac madrid'e karsi oynuyormus orta sahalarini kendi yari sahasina cakili oynatan zihniyetten cekti. ligdeki 19 takimin 15'i cop ya da neredeyse cop. eli yuzu duzgun baski kurabilirsen anadolu takimlarinin tamami er ya da gec dagiliyor ve neredeyse tum maclari kazaniyorsun zaten.

sirf taraftara guzel gorunmek icin sorunlu oyunculara son anda 10-15 milyon baglamaktansa yapmayalim transfer daha iyi. son iki sampiyonluk dahil 15-16'dan beri hem oynanan oyundan gozumuz kaniyor, hem de (bence) kadro kalitesinden bagimsiz sampiyonluk beklentisi en yuksek olan oyun tarzindan cok uzakta bir sey oynuyoruz. ben su iki sene icinde sampiyonluk ya da avrupa'da vasifsiz basaridansa (orn. kupa finali haric herhangi bir sonuc) takimin ustundeki uzun sureli olu topragini atmasini tercih ederim. o da son saniye panik transferiyle zora girer maalesef.

koşu mesafesi dedi ki...

Colley’nin ardından Aboubakar da gitti. Hem de Hatay’a. Bu GS, FB ve BJK performansı düşen yıldız oyuncularını niye diğer İstanbul takımlarına veya tatil beldelerindeki takımlara kolayca yollayamıyorlar? Teoride kolay görünüyor ama pratikte pek işletilemiyor.

Evet, Aboubakar üçüncü kez gitti. Şimdi Beşiktaş’ın santrafor rotasyonu Immobile ve 17’lik Mustafa’ya kaldı.

FB Ferdi’nin boşluğunu Kostic ile doldururken GS üç tane yıldız santraforlu rotasyon oluşturdu. FB zaten El-Nesry, Dzeko, Cenk yapmıştı.

BJK’li Mustafa’nın önünde büyük şans var. Semih kötü sezondan dolayı fırsat bulmuştu. Mustafa ise bu kadar transfer rüzgarına rağmen takımın ikinci santraforu konumunda, hem de bu yaşta…

Mario sonrası Beşiktaş’ın ideal 11’i nasıl olur? Rashica mı kesilir Semih mi? Pazar günkü maç önemli. Şenol hoca + yeni hocaya kendini gösterecek oyuncular + Trabzon deplasmanı faktörleri maçı zorlaştırıyor.

Beşiktaş yabancı sayısını 15’e indirdi. Bir transfer daha gelir mi? Zor gibi.

Mayor dedi ki...

admin mac postu arada? veya mod'luk verilsin devamliligi olanlara yeni post acmak icin.

Yorum Gönder

Ara