.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Ağustos 2024 Perşembe

Geleneksel Ekşi Beşiktaş Kadro Anketi 24/25 Sonuçları

Herkese Selamlar,

24/25 Kadro anketimizi sonuçlandırdık. Bildiğiniz üzere Giovanni Van Bronckhorst takımın dizilişini 4-2-3-1 olarak değiştirmişti ve buna uygun şekilde anketi kurgulamıştık. Çıkan sonuçlarda çok büyük bir sürpriz yok fakat bunun yanında sansasyonel Galatasaray galibiyetinin de bazı mevkilerde fikir değişikliklerine yol açtığını gözlemledik. 24/25 için oluşan kadro bu şekilde:




Yeni transfer edilen 3 oyuncunun da mevkilerinde en fazla oy alan isimler olması doğal olarak hiç şaşırtıcı değil. 3'ü de A kalite oyuncular ve hem kalite hem de liderlik olarak takıma ciddi bir katkı sunduklarını Galatasaray maçı ile tecrübe ettik. 

Geri dörtlü özelinde ise Galatasaray maçı öncesi ve sonrası cevaplarda ciddi değişiklikler olmasına rağmen üç mevkide transfer isteği göze çarpıyor. Anket cevaplarına göre bir yorumda bulunduğumuzdaEmirhan Topçu'nun sol stoperde istenen "transfer" olduğuna çok emin olduğumu söyleyemem. 

Orta sahada ciddi bir kararsızlık yok fakat neredeyse bütün seçeneklere az da olsa oy çıkmış. Gedson ve Al Musrati birinci tercihler.

Sağ kanat bölgesinde de oldukça çekişmeli bir oylama yaşanmış. Rashica, GS maçında günün iyilerinden olmasına rağmen taraftarı ikna edememiş. Asensio, Anton, David Neres gibi isimlerin o bölge için adı geçmesi bu tercihte önemli bir rol oynuyor gibi geldi bana.

İşin yönetim tarafında ise Galatasaray maçının etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Epeyce negatif olan oylar GS maçından sonra pozitife dönmüş fakat bu genel toplamdaki negatifliği kapatamamış. Burada ne kadar günü birlik yaşadığımızın bir özeti gibi ortaya çıkmış bir sonuç var:

1. Yönetimin transfer döneminde  iyi bir iş çıkardığını düşünüyor musunuz ?

%51,3 Hayır , buradaki negatif tutumun gönderilemeyen oyunculardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Tek başına Rafa Silva transferi bile bu soruya evet dedirtebilecek bir iş aslında. Bunun yanında Başkan Hasan Arat'ın seçim öncesi vaatlerinde "sorunları biliyoruz, planımız hazır", söyleminin de bir tık etkişi olabilir.

2. Yapılan transferlerin belli bir kadro planlaması doğrultusunda olduğunu düşünüyor musunuz ?

%53.8 Hayır. Burada da şaşırtıcı bir cevap olduğunu söyleyebilirim. Beşiktaş'un şuana kadar yaptığı 5 transfer de aslında net olarak ihtiyaca yönelik. Hem liderlik, hem teknik kabiliyet hem de kulübeye kalite takviyesi zaten en önemli sorunlardı. Mevki bazlı baktığınızda da alınan oyuncuların aranan profilde isimler olduğunu da görüyoruz. Buradaki negatifliğin kaynağını tam olarak anlamlandırabildiğimi söyleyemem.

3. Sizce Beşiktaş bu sene Ligde başarılı olabilir mi ?

%64.1 Evet . Galatasaray maçının coşkulu bir şekilde değiştirdiği bir yanıt oldu. Başa baş giden cevaplarda GS maçı sonrası gelen oyların hepsi pozitif. Gio hocanın kimyasının tutması, gelen oyuncuların kadroya direkt etkisi ve pozitif hava bu soruya olumlu cevap getiriyor.

Oy kullanan herkese teşekkürler.



5 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Geçen sezonun “102 puanlı” şampiyonunu yeni sezon başı 5-0’lık bir skorla sürklase eden bir takım için ilk 11’e tam 4 transfer isteği/beklentisi/düşüncesi bir bakıma çok tuhaf değil mi?

Misal istikrarlı olsa pozisyonuna transfer konuşulmayacak olan Masuaku diyelim ki 10-15 maç kaçıracak olsun. Altyapıdan Terzi ve ciddi para harcanan Bahtiyar o kadarcık idare edemeyecek mi? Tek transfer penceresinde bu denli kadro revizyonu beklentisi ne derece doğal?

Öte yandan, süper kupa galibiyeti göz boyadı ve özellikle yedek kulübesi zayıf diyenlere de hayır diyemezsin.

Pheaglix dedi ki...

her seyi gectim de ersin'e kim neden oy verdi ya?

koşu mesafesi dedi ki...

Yaşı itibarıyla uzun vadeli bir yatırım olarak vermiş olabilirler. Ersin banko oynarken şampiyon olunabiliyor neticede, daha önce tecrübe edildi.

Pheaglix dedi ki...

@kosu mesafesi yas acisindan hak veriyorum da, eger kalecinin genc olmasini dikkata alacaksak elimizde goktug var, o da olmadi devre arasi imza torenine kattigimiz (ve hakkinda epey guzel sey soylenen) emir var. ki dusununce ersin de 23 yasinda artik, oyle asiri genc de degil. buyuk konusmak istemiyorum ama su saatten sonra ersin sadece baska takima gidip, birkac sene kendini ispatlarsa bize ilk onbir kalecisi olarak donebilir.

GS maçı öncesi ve sonrası oylarda çok değişiklik oldu. Muhtemelen sonrasında yayınlasak sol stoper ve sağ açık dışında transfer isteği azalırdı diye düşünüyorum. Ersin'i geçtim Aboubakar'a oy veren adam çıktı sonuçta.

Yorum Gönder

Ara