.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Nisan 2023 Perşembe

STSL 32 Beşiktaş - Galatasaray


Tarih: 
30 Nisan 2023 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Şansalan (BJK Karnesi  8G 4B 1M)

Eksik Oyuncular: Tayyip Talha Sanuç, Rachid Ghezzal, Dele Alli, Onur Bulut / Bafetimbi Gomis

Cezalı Oyuncular: - / -

16 Yorum:

fidddas dedi ki...

bloğa yazma orucumu bozayım.
şöyle saçma bir sezonu deplasmanda fener galibiyetinden sonra evde cimbom galiyeti de alarak bitirmek güzel olur. şunları yenelim yeter bana.
bize olmaz ya umarım hatalı bir penaltı ya da VARın bakmadığı bir elle oynama ile falan kazanırız.
eğer şampiyon olamıyorsak bu ligde benim açımdan en güzel iki şey cimbomu ya evire çevire yenmek ya da hatalı hakem kararıyla yenmektir.

Emrah D dedi ki...

Beklerimizle gsnin kanat oyuncularini degil de beklerini marke ettirmeyi akil edersek aliriz. Bir de orta sahayi kalabalik tutmamiz ama hizli gecmemiz lazim.

koşu mesafesi dedi ki...

Maç için GS muhtemel kadro; geçen maç büyük hata yapan Muslera, bindirmeleri seven Boey, yerli statülü sol bek Adekugbe, Borini ve Diagne karşısında dökülen stoper Nelsson, büyük takım stoperi Bardakçı, Medel'i hatırlatan Torreira, Selçuk'u hatırlatan Oliveira, hamleleri tahmin edilemeyen Mertens, hızlı kanat ama penaltı arayan Rashica, poor man's Messi Kerem, tatava yapmayan gol vuruşlarıyla İcardi şeklinde.

BJK muhtemel kadro ise; Mert, Rosier, Saiss, Colley, Masuaku, Amir, Gedson, Salih, Redmond, Cenk, Aboubakar şeklinde.

GS kadrosu için pek farklılık beklenmiyor. Ama BJK için başlangıçta Amir-Maxim değişikliği oyun tarzını ve düzenini bambaşka noktaya sokar. Tabi yedek kulübesinden hücumcu hamlesi opsiyonunu da iyice azaltmış olur. Şenol hocanın geçmiş maç tercihleri Amir'i ilk 11'e daha yakın gösteriyor. Ayrıca Ghezzal'ın sakatlığı ve Muleka'nın malum form durumu Maxim'i, oyunu değiştirmek için yedek kulübesindeki naçizane seçenek haline getiriyor.

Bu maçın Napoli-BJK maçından sonra Aboubakar ve Mertens'in karşı karşıya gelmesi açısından enteresan bir yönü var. O zamanlar hücumun en ilerisinde oynuyordu Mertens. Aboubakar'ın BJK forması ile ilk patlama yaptığı maçtı.

Öte yandan, Gedson için özel bir maç. Daha önce GS karşısına gerek Rize forması gerekse ilk yarıda BJK forması ile çıkmış ve üstün bir oyun sergilemişti. Ayrıca rakibin sürekli biçimde faullerine maruz kalmıştı. Olası tekrarında iş maçın hakemine düşüyor. Tolerans olacak mı yoksa ısrarlı faul yapanlar kartlarla cezalandırılacak mı? Gedson GS formasıyla BJK karşısında da üstün bir oyun sergilemişti ve BJK'nin şampiyonluğunu zora sokmuştu. Derbi modunda oyun sergileyecek bir Gedson çok şey değiştirebilir.

Beşiktaş İcardi'yi Colley ile marke ederse seken topları Saiss toplayabilir. İlk yarıda İcardi'nin markajında Talha ve Saiss yetersiz kalmıştı veya İcardi markajdan çok iyi kurtuluyordu.

Rashica ve Kerem gibi hücum silahlarına karşın Beşiktaş Rosier ve Masuaku'dan vazgeçip Tayfur ve Umut Meraş'ı oynatsın şakası yapmayacağım. Ama Rosier ve Masuaku'nun diğer maçlar kadar hücum katkısı veremeyeceği aşikar. İlk görevleri defansif olacaktır.

Son olarak, kimine göre "winnerlık" olarak kabul edilen alışkanlığın bir uzantısı olarak; toy teknik direktöre posta koyan yedek forvetin çabucak affedilmesi ne kadar enteresan değil mi? Bakarsınız pazar günü forma bile bulabilir Gomis.

Emrah D dedi ki...

@kosu mesafesi

ben tam aksine rosierle masuakunun boey ve adekugbe ile adam adama oynamasi gerektigini dusunuyorum. rashica-kerem-mertens bizim orta saha uclumuz ile durdurulmali. colley-icardi eslesmesine ve saissin de boslari toplamasina katiliyorum. cenk-redmond-abou, torreira-oliveira-stoperler dortlusunun oyun kurmasini engelleyebilirse zaten bizim ofansimiz gs defansini gececektir.

turgay dedi ki...

Fenerin kazanması iyi oldu. Gs arka alanı açarsa gol atabiliriz. Beklemeyi hücum etmekten daha iyi yapıyoruz. Abdülkerimin bıraktığı boşlukları değerlendirmek gerek. Fazla beklentim yok açıkçası. 1 gol olsun bizim olsun

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ın bu sezon sondan beşinci maçı. Antalya ve Adana deplasmanları ile Kasımpaşa'da Kasımpaşayla ve Dolmabahçe'de Konyasporla maçlar oynayıp ligi bitirecek. Diğer dört maçta taraftarın ilgisi ziyadesiyle düşük olacaktır. O halde bu maçı kapanış sayabiliriz. Oysa hiç öyle değil, geriden gelen bir Adana Demir ile iki maç yakınlığında Fenerbahçe var. Maksimum puan toplarsa 80'e ulaşacak bir Beşiktaş ligi nerede bitirir acaba?

Şampiyonluk olmuyorsa ikincilik, ikincilik olmuyorsa üçüncülük için mücadele şart. Beşiktaşlı taraftarların gelecek sezon Avrupa kupasız bir hafta içi rutinine pek tahammülü yok. Bu sezon yeniden yapılanma masallarıyla devam edilseydi seneye 1 dk oynamayacak iki altyapı oyuncusu çıkardı. Onların güzellemesi eşliğinde 5.lik 6.lık mücadelesi yapılıyor olurdu muhtemelen.

Galatasaray yenilirse ortadaki (18-3)15 puanın 3'ü hükmen galibiyetten gelecek. Geri kalan 12 puan içerisinde de kağıt üzerinde Adana Demir deplasmanı zor görünüyor. Beşiktaş bugün galip gelirse ligi 78-80 puan aralığında bitirmesi sürpriz değil. Tabi olası bir Galatasaray galibiyetinde Adana Demir geriden gelip geçebilir de. Beraberlik ise sadece Galatasaray'a yarar gibi duruyor.

Beni asıl meraklandıran; birbirini tartan iki takım ve sıkıcı bir derbi mi izleyeceğiz yoksa bir futbol şöleni mi, sorusu.

koşu mesafesi dedi ki...

Bazı haberlerde 'Beşiktaş'ta Colley'in forma giyemeyebileceği' geçiyor. Antremanda N'Koudou ile çarpışıp sakatlanmış. Talha'nın Fenerbahçe maçı gibi olacaksa yedeğe bile alınmasın riske gerek yok. Bu durumda Saiss sol stopere geçer. Partner olarak akla Welinton gelse de derbi deyince Necip ekstra motivasyon demek. Hem Welinton'un Kadıköy'de kimine göre maçı kurtaran kimine göre maçı bitme noktasına getiren hamlesini düşünürsek aynı maçta Necip üstün bir performans göstermişti. Ama Welinton'un da oyun kurulumu daha temiz. Fakat Necip de yerli. Sanırım Icardi markajcısı olarak havadan Necip'i yerden Welinton'u tercih etmezdi. Galatasaraylı hücumcular Beşiktaş defansına önde baskı yapacaksa da Welinton-Saiss ve önlerinde Amir topu rahat çıkarır gibi. Olmadı Mert'e oynarlar. İleri vurulacak toplarda da Aboubakar veya Redmond yerine Boey ile eşleşecek Cenk için sol taraf tercih edilir.

Televizyonlarda ilk yarıdaki maçın özeti dönüyor. Sol bekte Umut'un pozisyon kaybetmeleri, Muleka ve Weghorst'un kaçırdığı goller trajik. Bakıldığında o maçta Cenk, gerek attığı vole golüyle gerek Muslera'nın son anda çıkardığı aşırtma vuruş ile göz doldurmuş. Mert'in kaleye ısınma maçıydı. Galatasaraylı oyuncular da çok pozisyon harcamış ve farkı bir türlü 2'ye çıkaramamış. Kimsenin derdi değil gibi ama bu maçta Beşiktaş ikili averajı da almak için oynamalı. Puan puana gelemesen de prestijdir neticede.

Hiç yoksa, ilk maçta 2-1'i zor kurtaran eski BJK'li teknik direktör Okan'ın "7-3 kazanabilirdik" gibi söylemlerine şık bir cevap olur. Bu mantıkla Negredo'lu 3-0'lık maç da 10-0 olabilirdi. Ama fark açılmadan kaçan her pozisyon o oyun akışı ile ilgilidir. Muhtemelen Okan ilk yarıda üzerindeki stres sebebiyle böyle demeçler veriyordu. Eski Beşiktaşlı olmasına rağmen akşam eski ekürisi gibi saha kenarında aşırı reaksiyonel bir görüntü verirse tribün tepkisi üzerine yönelebilir.

Açıldığından beri yeni stadyumda galibiyeti olmayan Galatasaray kazanırsa da tebrik edip gönderecektir Beşiktaş tarafı. Bu derbide kırmızı kart veya kavga beklemiyorum.

turgay dedi ki...

Beklediğim gibi başladık ama gole kadar 3 tane kritik iş var.
1.rosier önde basıp topu çaldı sonrasında çok iyi koşu attı redmond ona vermek yerine orta yapınca net pozisyon olacakken kaybettik
2.Salih 2 tane uzun oynayayım derken atağın içine etti ayrıca golü yiyene kadar rezalet top oynadı.
3.Gedsondan top kullanmasını istememeliyiz. Bu adam dripling adamı pas opsiyonu değil.
Klasik gs setinden golü yedik ama gol bizi canlandırdı rosieri daha fazla kullanmaya başladık. Redmond biraz akıllı olmak zorunda.
Gedson hep hayalini kurduğum sol açık gibi oynadığında müthiş verimli. Az topla oynayıp bol baskı ve dripling yapıyor. Bence böyle kullanmaya devam etmemiz lazın.
Toreira kart görmedi belki ama müthiş eziliyor duran toplarda. 1 tane daha atabiliriz o çıkana kadar.
Önde baskıdan vazgeçmemek lazım ama Salihle olmuyor. Daha hızlı ve basit oynayacak biri lazım. Necip bile ondan daha verimli olabilir şuanda.

BJK4EVER dedi ki...

Icimin yaglari eridi vallahi. O efendi sanilan ama yavsagin pisligin onde gideni olan Muslera'nin eksimis suratini gormek paha bicilemez. Hakemin kart konusundaki cifte standardi asiri can sikti, ama kazandik. Sampiyonluk bizden gecti, ama GS ve FB'ye bu sekilde posta koymak da bir nebze sezonu kurtarmasa da guzel oldu.

Aboubakar Istanbul'un sefiri oldugunu tekrar gosterdi. Degisiklikler bir 5-10 dakika gec gelse de Colley ve Saiss'in muthis derin stoper performansi sayesinde bize pahaliya patlamadi. Tayfur Bingol baya siritti nedense. Diger herkes sonuna kadar savasti. Helal olsun hepsine.

turgay dedi ki...

Vala Colley beni şaşırttı. Çok iyi iş çıkardı. Rosier net olarak mükemmel oynadı. Gedson resmen bilenmiş. O olmasa bu sonuç çıkmazdı.

Hocayı kutluyorum. Hakkını vereyim. 0-1den sonra daha doğru oynattı. Rakibin teknik direktörüne ders verdi.

koşu mesafesi dedi ki...

"...Maksimum puan toplarsa 80'e ulaşacak bir Beşiktaş ligi nerede bitirir acaba? ... Beşiktaş ikili averajı da almak için oynamalı. Puan puana gelemesen de prestijdir neticede...Hiç yoksa, ilk maçta 2-1'i zor kurtaran eski BJK'li teknik direktör Okan'ın "7-3 kazanabilirdik" gibi söylemlerine şık bir cevap olur."

Yazmıştım maçtan önce. Galiba Okan hoca bu sefer her pozisyon gol olsa kaç kaç bitebileceğini söylememiş. Beşiktaşlı hücumcular fırsatları cömertçe harcadı. Yine de ikili averajı Beşiktaş aldı.

Maçta dikkatimi çeken bir husus şu oldu; Beşiktaşlı futbolcular Seyrantepe'de nasıl itilip kakılıyorsa maç boyu, bu sefer de onlar özellikle rakip ön liberoyu dövmekten beter ettiler.

Maç 2-1 olunca Beşiktaşlılara sarı kartların konfeti gibi saçıldığı da dikkatimizden kaçmadı.

Maçtan önce bazı yerli youtube spor kanallarında, iki takımın oyuncularını pozisyonlarında bire bir karşılaştırıp 8-3 veya 9-2 şeklinde Galatasaray'ı üstün bulanlara cevap niteliğinde bir maç oldu. Onlar GS ve FB oyuncularını abartmaya devam etsin.

koşu mesafesi dedi ki...

Gelelim Beşiktaş takımının oyuncu değerlendirmesine;

Mert: Geçen hafta Borini'nin GS'ye attığı golün benzerini Icardi'den yedi. Gol dışında ciddi pozisyon olmadı.

Rosier: Onur'u aratmadı. Derbi için normalinden bir tık etkili oyun ortaya koydu.

Saiss: Nihayet gol attı. Vida'nın gol katkısını düşününce Beşiktaş'ın "isim" stoperi daha fazla gol katkısı sunmalı. Attığı gol Tosic'in Başakşehir'e attığı gole benziyordu.

Colley: Giderek değeri anlaşılan stoper. Beşiktaşlı eski blogger spor yorumcularına dahi kendini beğendiremese de istikrarlı futbolcu. Sakatlandı dediler çıktı oynadı. Adamın spesifik özelliğini şöyle anlatayım; kornerde rakip kaleye kafa vurmaya gitti. Top döndü Galatasaray kontrası oldu. Son adam olarak bekleyen Rosier'in kademesine girdi taa rakip ceza sahadan gelip. Hem uzun hem hızlı hem çevik hem kafacı. Şenol hoca boşuna tutmuyor bu oyuncuyu.

Masuaku: Yenilen gol öncesi gol onun kanadından gelmiş olsa da sonradan oyuna ağırlığını koydu. Yettiği kadar oynadı.

Amir: Düz topçu imajından bu maçlık sıyrıldı. Sürpriz bir gol attı. Sezon sonuna kadar kredi kazandırır bu derbideki galibiyet golü.

Salih: Kimsenin dikkatini çekmiyor mu? Bu adam ince fiziğine rağmen dokunduğunu yıkıyor. Çok da top çalıyor. İsabetsiz L1 Üçgenlerini de düzeltse tamam olacak.

Gedson: Maçın adamı. Derbiyi bekliyormuş demek. Her maç bunun yarısı bilemedin çeyreği kadar oynasa keşke. Bu potansiyelini görüp geride kalan maçlardaki vasat altı performanslarına kızmak haksız mı?

Redmond: Bu maçta başrolde görünmese de yaptığı presler dikkat çekiciydi. Şu performansı sezon başından beri gösterseydi çok farklı olabilirdi.

Aboubakar: Maç boyu topları ezdi, pozisyonları harcadı. Quaresma'nın Fenerbahçe'ye attığı golün bir benzeri ile fişi çekti. Icardi karşılaştırmalarına cevap niteliğinde bir goldü. Bireysel olarak ikisi de skor yaptı bu maçta. Golden sonra formasını çıkarınca bir anlık "Nouma"yı hatırlattı.

Yedekler oyunu tutmak için girdi. Sadece Tayfur olumsuz bir tablo çizdi. Oysa ilk geldiğinde takıma enerji katıyordu.

Rakip takımda Torreira göz doldurdu. Olası Torreira-Gedson orta sahası Galatasaray için büyük kayıp olmuş.

koşu mesafesi dedi ki...

Cenk'i unutmuşuz. Bu maçta skor ve oyun olarak değil yerli kontenjanı olarak katkı verdi diyelim. Her maçta başka bir kahraman çıkabilir neticede.

Şimdi sıradaki hedef Antalya deplasmanı.

Pheaglix dedi ki...

sampiyon olamasak da derbi galibiyeti her zaman iyidir. kayip sezonda gs'ye su stresi yasatmak bile tum haftamizi guzellestirmeye yeter.

fidddas dedi ki...

benim içimin yağları eridi. fener ve cimbomu ard arda yenmek bana yeter.
son haftalara bir heyecan içinde girmemiz, cimbomun başakşehir maçına bağlı. başakşehir 7-0 sebebiyle haysiyet maçına çıkarsa belki bişey olur yoksa cimbomun şampiyonluğu hayırlı olsun.

Huzeyfe dedi ki...

Bence Beşiktaş Gs’nin oyununun nasıl çözüleceğinin şifrelerini gösterdi lige. Tabi ki herkesin elinde bir Gedson yok ama Gs’ye karşı derin savunma yapan takımların neden perişan olduğunu, esasen orta sahada durdurulması gereken bir takım olduğunu göstermiş olduk.
Bu arada yiğidi öldür hakkını ver. Bu sefer eğrisi doğrusu filan da değil, ŞG rakibe çok iyi çalışmış. Zayıf noktaları çok net belirlemiş ve çok doğru bir oyun oynattı. Birincisi duran top. Önder Özen ve Demirkol anlatmış detaylı merak edenler için. Akan oyunda da orta sahayı fizikle ve dinamizmle rakibe vermememiz. Geçen hafta konuşmuştuk orta saha sorunumuzu, hoca da bunu görmüş olmalı ki rolleri daha net belirlemişti. Gedson dripling yaptı, Amir pas dağıtımını üstlendi, Salih daha çok savunmada etkiliydi. Sonuçta yine bir şampiyon orta saha oyunu çıkmadı ama en azından kargaşa yoktu. Beceremediğimiz şeyleri yapmaya çalışmadık.

Sayanlar için ŞG pragmatizmi:927473828, Valerian:0 oldu.

Yorum Gönder

Ara