.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Eylül 2022 Çarşamba

STSL 06 Beşiktaş - Medipol Başakşehir


Tarih: 
12 Eylül 2022 Pazartesi 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umıut Meler (BJK Karnesi  8G 5B 6M)

Eksik Oyuncular:  Atiba Hutchinson, Rachid Ghezzal, Dele Alli, Welinton /  -

Cezalı Oyuncular: Josef De Souza / -

48 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Dele Alli sakatlıktan iki hafta mı kaçıracak? Hemen ortada da oynayabilen Redmond'u indirelim. Başakşehir maçı öncesi Beşiktaş'ın hamlesi şık. Hem N'Koudou'nun geçmiş yıllardaki istikrarı da malum. Geçen sene Beşiktaşlıların da tecrübe ettiği üzere yıldız transfer değil performans veren transfer gerek takımlara. Transferin son günü Avrupa kupalarında olmayan iki takım Beşiktaş ve Galatasaray'ın hamleleri ile geçecek gibi. Bu sene tüm takımların yaptığı transferler gerçekten anormal. Ya da standart dışı diyebiliriz. Yıllarca şampiyonlar ligine gitme faktörü diye yıldız transferler izah ediliyordu. Şimdi Başakşehir'den öteye deplasman yok. Euro bu seviyedeyken bu transferler pek akla yatkın değil. Hele yerel mücadele için hiç değil. Yayıncı kuruluştan ve sponsorlardan gelen kaynak da belli. Mevcut durumu tüm takımlar özelinde söylüyorum. Bu transfer çılgınlığını izah edebilecek biri var mı?

GeceGezgini dedi ki...

Bu transfer cilginliginin izahi ancak sunlar olabilir;

- Ya bizim bilmedigimiz biseyler biliyor kulupler; mert hakan yandas veya necip olsa da batacagiz, mertens veya dele alli olsa da batacagiz, ya herro ya merro diyor olabilirler

- Bu sene secim senesi. 3 buyuklerden birinin sampiyon olmasi farz, ona guveniyor olabilirler. Ancak dedigin gibi, sampiyon olsan bile sampiyonluk primi su andaki guncel kurla 1.5M€. Cok akla mantiga sigmiyor. Akp nin gidici oldugunu dusunup, euro nun TL karsisinda deger kaybedecegini hesap edip, sampiyonluk priminin 10M€ ya denk gelecegini dusunuyor olabilirler

- Ya da; Akp sponsor oldu tum kuluplere. Bu sene secim senesi, siz transferleri yapin, gundemi futbolla mesgul edin, ekonomiden issizlikten bahsetmesin millet diye bir politika yurutuluyor da olabilir. Benim aklima en cok bu yatiyor acikcasi. Milletin afyonu futbol olacak gibi bu sene. Adamin evine yemek goturecek parasi yok, Icardi, Dele Alli, Mata ile karnini doyuracak.

-

Cihane dedi ki...

yok bence "daha batsak nolacak, devlet gelip kurtaracak" kafasinin devami. milletin vergileri ile transfer yapiyorlar.

BJK4EVER dedi ki...

Ulkemizdeki futbol ortaminda hangi kararlar rasyonel sekilde aliniyor, hangi olaylar izah edilebilir ki bunu edelim? Izah edilemeyecek olaylar ve kararlarin sayisi izah edilebilenlerden daha fazla.

Bosver deyip gececeksin, en iyisi bu.

turgay dedi ki...

Sağ bek stoper ve kanat gerekiyordu oldu. Yönetimi tebrik ediyorum. Sakatlıksız bir sezon olur umarım.

Pheaglix dedi ki...

bence bu transfer cilginliginin tek bir sebebi yok. fener resmen add manager yapti, o yuzden gorece rahatlar. gs fena satis yapmadi ve baskanlari sukse yapmaya calisiyor, ilaveten yarisa tutunabilirlerse destek alacaklarini biliyorlar. bizim de bu sene giden oyunculardan sonra epey butcemiz rahatladi, satis yaptik, ve aldigimiz oyuncularin onemli bir kismi kiralik.

bunlara ilaveten bence kulupler federasyondan yabanci sinirinin tekrar kaldirilacagi ya da ffp konusunda kolaylik saglanacagina dair guvence almis olabilirler. ligi anca cerez parasina satabildikten sonra federasyon cozumu uc buyukleri sisirmekte bulmus olabilir - tabii ki bu sadece spekulasyon. ayrica kulupler batmak icin cok buyuk olduklarini biliyorlar ve muhtemelen ona gore davraniyorlar. uc buyuk takim da tek basina iktidar degistirtecek gucteyken kimse kolay kolay batmalarina izin veremez. elektrige internete falan aylik 2-3 liralik spora katki payi konur sorun cozulur, kimse de gikini cikarmaz.

Huzeyfe dedi ki...

Redmond’u Ward-Prowse hatırına izlemişliğim var. İngiltere’de biraz bal yapmayan arı kategorisine girer performansı ama Türkiye’de daha verimli olabilir. Her halükarda, N’koudou’dan daha versatil ve daha komple futbolcu.

Sağ stoper transferini yapmış olmak için mi yaptık yoksa gerçekten sağlam oyuncu mu TT merak ediyorum. Bence Rosier’in de arkasını süpürmesi gerekeceği için daha tecrübeli birine ihtiyaç vardı.

Bu hafta mecburen Berkay’la çıkacağız diye düşünüyorum. Öyle olursa Salih Gedson iki sekiz daha iyi yayılıyoruz sahaya. Berkay’ın ayakları titremese rahat kazanırız diyeceğim ama bilemiyorum.
Josef gelince çok iyi takım olacağız, hem Josef’in varlığı hem de Salih’i çok da iyi yapamadığı derin savunmacı rolünden kurtarıp doğru kullanmak iki pozisyona birden upgrade. Yalnız Dele biraz taca çıkabilir merkezde kullanmakta ısrar ederse hoca.

Açıkçası bundan sonrası hocaya kalmış. Ne isterse oynayabilir, yerlisinden yabancısına gayet alternatifli kadro.

Transfer çılgınlığı hafif bir tabir kalıyor.

Şöyle bir durum var Beşiktaş aslen ciddi bir maaş daralmasına gidip 25m€ dolaylarına gelerek bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek sistematik bir transfer dönemi geçirdi. Lakin 25 m€ bütçenin gelir olarak bir karşılığı olmadığı durumda bizim yaptığımız da yanlıştır.

FB'nin Acun kaktırmasıyla da olsa çok ciddi bir geliri var. Geçen sene yanlış bilmiyorsam FB'nin geliri bizden 200 milyon TL fazlaydı. Bu seneyi de transfer tahtasında artıda kapattılar. TS'de aynı şekilde hem şampiyon, hem de tahtayı artı kapattı. Aynı durum onlar için de geçerli, bu giderlerin gelir olarak karşılığı tam olarak nerede ?

Lakin GS'yi anlamak mümkün değil. Hiçbir satış yok, başarı geliri yok, doğru düzgün sponsorluk geliri yok. Böyle bir sezonda 18m€ eksiye girdiler ve üstüne üstlük maaş bütçesi en az 45m€ ve ellerinde Avrupa kupası olmayan bir sezonda yedek olarak oturması imkansıza yakın 4-5 tane veteran var. Saçma sapan plansız bir transfer dönemi geçirdiler.

koşu mesafesi dedi ki...

Başakşehir, Konferans Ligi'nde İskoç temsilcisini 4 golle geçmiş. 2'nci golle birlikte Hearts oyundan kopmuş ve fark gelmiş. Bizim temsilcilerin Avrupa puanı noktasında ilacı, bir süre bu Konferans Ligi'ne odaklanmak olabilir. Diğer taraftan, yerel ligimizde cezalar açıklanmış. Josef'e de 1 maç, sahaya girip rakip futbolcuya tekme atan taraftarın takımına da 1 maç ceza gelmiş. Sakatlıktan dönen Josef'in yeri 1 maçlığına dolar da, ilkesel olarak bu yaptırım epey ilginç olmuş.

Başakşehir birbirini tanıyan oyunculardan oluşan kadrosunu ufak yamalarla güçlendirmiş. Olası Okaka-Necip ve Serdar Gürler-Rosier eşleşmeleri ile Caiçara-N'Koudou ve Muleka-Hasan Ali Kaldırım eşleşmeleri futbol adına harika anlar izletebilir.

Beşiktaş'ın maça şu 11 ile çıkmasını bekliyorum:(Bu transfer sezonu bitip takımda kalan)Ersin / (En formda ve efektif zamanlarında görünen) Rosier, (atmosferi yüksek maç tecrübelisi ve rakip forvetle fiziki mücadeleden kaçmayacak) Necip, (defansın belkemiği) Saiss, (yerli kontenjanı hesabı olmadıkça sol beki tapuladı sayılabilecek) Masuaku /(Dinamo) Gedson, (yerli kontenjanı olmasa da oynarım diyen ve fiziğini güçlendirmiş) Salih, (sağda solda ortada da oynayan, bu maçlık forvet arkası olabilecek) Redmond / (Test edilmiş onaylanmış ileri üçlü) N'Koudou, Weghorst ve Muleka

Bir ihtimal; Redmond yerine Berkay tercihiyle hem orta sahaya sertlik katıp hem gerektiğinde fiili üçlü defans oynayabilme opsiyonu da seçilebilir.

fidddas dedi ki...

sonunda transfer dönemi bitti. gelenler açısından çok memnun olduğum bir transfer dönemi geçti, gidenler konusunda pek istediğimiz gibi olmadı(altyapı oyuncuları, en son delibaşın göztepeye kiralık verilmesi hoşuma gitmedi, redmond için verildi ama takımda kalmasını tercih ederdim.).
maaş bütçesinin azalmasının yanında, faydasız oyuncu sayısı da azaltıldı. tyler "avcı yeni viscasını buldu" boyd elimizdeki en pahalı işe yaramaz olarak duruyor, toplamda 5-6 milyon euro zararı var bize adamın.
her pozisyon için yeterli personel var, kadro şişirilmedi. sezon içerisinde hocanın gençlere şans vermeye devam edeceğini umuyorum. hımbıl bir takımdan enerjik-dinamik takıma dönüştük bir anda.

josefin 1 maç cezası da tahkimden dönecektir. başakşehir maçında ona ihtiyacımız olacak. başakşehir bizim için her durumda bölüm sonu canavarı oldu. uzun süre öne geçemezsek yine sorun olacaktır. geçen hafta kötü bir atmosferden çıktık ama bunu kendi lehimize çevirebildik. takımın ve taraftarın iştahının artması pozitif olsa da başakşehir tam bunu tersine çevirebilecek bir takım. yine ilk yarıda 2 gol atmamız gerekecek.

josef cezalı olacaksa
ersin
rosier necip saiss masuaku
berkay salih gedson
redmond weghorst muleka

josef cezalı değilse
ersin
rosier necip saiss masuaku
josef salih gedson
redmond weghorst muleka

ghezzalın hazır olmadığını düşünerek yazıyorum. muleka ilk maçta solda patlamıştı ama hem kendine güveni geldi hem takımın yapısı değişti. masuakuya sol tarafı bırakmak daha mantıklı rosiere göre.
rosier-necip tarafını redmond ile desteklemek daha uygun geliyor bana.




carlito dedi ki...

Bence de Josef'in cezasının iptal olup olmayacağı kritik.. Rakip başkası olsa Josef olmasa da idare ederiz derdim ama bu maçta ihtiyacımız var, umarım bu ceza saçmalığından dönülür..
ben Ghezzal hazırsa Ghezzal'ı gözü kapalı yazarım 11'e.. Redmond'u da hemen 11'e atacağını sanmıyorum hocanın, ama ikinci yarıda süre verir..

tahmini 11'im:

ersin
rosier necip saiss masuaku
josef(berkay) salih gedson
ghezzal weghorst muleka

carlito dedi ki...

bu arada çok ihtimal vermemekle beraber, idman eksikleri olmadığı için Talha'nın ve (Josef oynayamazsa) Kerem Atakan'ın da forma şansı bulması mümkün olabilir bu hafta..

GeceGezgini dedi ki...

Bence hoca isleyen Muleka ve Nkodou kanatlarina dokunmayacaktir.

Orta saha icin ise dedigin gibi;

Salih(6) - Kerem Atakan(8) - Gedson (8) yapabilir

veya Ghezzal'i Dele gibi kullanip

Salih(6) - Ghezzal(8/10) - Gedson (8) yapabilir

Çok zor maç olacak. Başakşehir hiç fena top oynamıyor. Kadrosu da iyi. Göbekte biglia ve Berkay, kanatlarda mounir ve traore gibi çok iyi oyuncular var. Zayıf karınları kaleci ve bekler olacaktır. Rakibi sık sık kaleciye dönmek zorunda bırakırsak pembe panter Volkan Babacan mutlaka ölümcül hatalar yapacaktır. Vurdugumuz gol olsun.

fidddas dedi ki...

bence en önemli zayıf tarafları biglianın kendine aşırı güvenli oyunu olacak. bigliayı baskı altında tutmalıyız. ona top kaybı yaptırabilirsek çok hızlı kaleye inebiliriz. weghorstun biglia preste onunla eşleceğini düşünüyorum. kanatlar yine stoperlere basacak.
bu arada defans tandemlerinin boyları 1.83. weghorst indir muleka vur işine farklı versiyonlar ile devam ederiz gibi duruyor. ceza sahası civarı serbest vuruşlar da önemli.

koşu mesafesi dedi ki...

Mimikleriyle meşhur hakemin Beşiktaş karnesi çok dikkat çekici değil mi? Yazmadan edemedim. Böyle istatistiği Beşiktaş karşısında yapabilecek takım sayısı çok az. Acaba hep derbi maçları mı denk geldi? Zaten eski MHK'nın "istemeyiz dediğiniz hakemi ilk maçınıza veririz" şovunda da aynı arkadaş sahne almıştı. Bir de niyeyse bu şovlar sadece konunun muhatabı Beşiktaş olunca ilkesel bir meseleye dönüşüyor.

koşu mesafesi dedi ki...

Josef'in hareketi için ceza tayinine yer yokmuş ama itiraz başvurusu reddedilmiş. Otomatik cezaymış. Sosyal medyada, sadece Beşiktaş'a uygulanan çeşitli ceza örnekleri hatırlatılmış. Farklı bir ekleme yapalım. Galatasaray'ın bir kere oynatacak stoperi kalmadığında Gökhan Zan'ın "kırmızı kartı" ertelenmişti geçmiş yıllarda.

Bu senenin bir "transfer şampiyonu" rotasyondaki yerlilerini Adana'ya, Ankara'ya falan göndermiş. Şimdi teknik direktörleri, yana yakıla Avusturya milli oyuncumuzu yerli sayın diye gazetelere tam sayfa demeç veriyor. Herhalde transfer yaparken 8+3'ü unuttular.

Haber sitelerinde Atiba'nın sözleşmesinin dondurulacağı yazıyor. Sebebi de 14 yabancı kuralıymış. O kural dere geçerken değiştirilmedi mi? Diğer takımların güncel yabancılarını hesaplamak zor oluyor tabi ama "transfer şampiyonları"nda 15 ve üzeri yabancı kadroda var sanki. Olan niye Atiba'ya oluyor, ben anlamadım.

BJK4EVER dedi ki...

Carsi denen zirtapozlarin Atiba postu da sasirtmadi. Boyd'u mantikli sartlarda gonderemediysek elbette Atiba'nin sozlesmesi dondurulacak.

Orta saha rotasyonu agzina kadar dolu. Adam dede denecek yasta, ustelik sakat. Elbette onunkisi dondurulacak. Bir de vefa vs diye sayiklamislar. Adam zaten sozlesmesinden dogan haklarini almaya devam edecek, sadece lisansi cikmiyor. Ustelik 40 yasina kadar kontrat vererek vefa'yi gosterdik zaten. Bu saatten sonra eksik tek sey jubile ve teknik ekipte yer almasi, ki onlarin da bu sozlesme meselesiyle alakasi yok. Adamin sozlesmesi dondurulur, devre arasi tekrar durum gozden gecirilir.

Adamlar can sikintisindan neyle ugrasacaklarini sasirdilar.

GeceGezgini dedi ki...

Ya ne kadar kötü bir kurumsal ve halkla iletisimimiz var ya. Tamam josef in kirmizi kartina itirazimizi tahkim kabul etmedi. Abi neden Josef e basin toplantisi yaptiriyorsun ? Adamin ve takimin futbola odaklanmasi gerekirken, 1 haftadir kirmizi kartla kalkip kirmizi kalkla kalkiyor adam. Herifin pskolojisi su ana kadar bozulmadiysa da bugun bozulmustur.

Kulup olarak cikip diyecegin tek sey su abi; bu karar ile birlikte, onumuzdeki tum maclarda olacak tribun ve saha olaylarindan TFF ve MHK sorumludur. Su andan itibaren, her mactan sonra sahaya bir holiganin atlamasinin mesrulugunun onu acilmis, sahadaki oyuncu ve hakemlerin can guvenligi tehlikeye girmis, takimlarin kritik oyuncularinin nefsi mudafa yapmalari durumunda kirmizi kart almalarinin onunde bir engel kalmamistir.

Nokta.

Bir de Engin Baltaci; ceza hukuku uzmani 2.baskanimiz konusma yapiyor josef'le beraber. Adam 30. maddeden giriyor, 50. maddeden cikiyor.

Daha rezalet bir iletisim olamaz gercekten.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi aciklamalarimiz, sekil vs cok komik yahu. Inanilmaz bir kucuk eniste vibe'i veriyoruz. Nedenini ben de bilmiyorum.

Surekli biz Besiktasiz, biz buyuguz, bu camia altinda ezilirsin, susmayacagiz vs gibi bos beles tehditler savuruyoruz.
Ne oldu arkadas? Neyine susmadin, neyin takipcisi olacaksin? Twitter'da bos tehditler savurmak disinda ne yapacaksin?
Senin futbolcuna ucan tekme atilan ortamin cezasi 1 mac oldu. Arkadasini ve hakemi koruyan oyuncun 1 mac ceza aldi. Ne yaptin? Bu gercege karsi ne yapacaksin? Hicbirsey.

Yapacagimiz aciklama gayet basitti:

"Futbolda siddeti onlemek adina camiamiz tarafindan yapilan yapici ve birlestirici aciklamalara karsin hem Ankaragucu kulubune, hem futbolcumuz Josef de Souza'ya verilen cezalar adeta futbol'da siddeti koruklemek adina verilmistir.

Sozun bittigi yerdeyiz. Bu cezalarla birlikte Vodafone Park'ta, veya baska bir stadyumda rakip futbolculara saldirida bulunmanin cezasinin 1 mac olacagi tescillenmistir. Ayrica rakip futbolcu koruma amacli olsa bile mudahalede bulundugunda bunun cezasinin kirmizi kart ve 1 mac olacagi tescillenmistir. Bu cezalarin verildigi ve siddetin koruklendigi bir ortamda biz Besiktas kulubu olarak taraftarimizin siddete bas vurmayacaginin garantisini veremiyoruz.

Kamuoyuna, buyuk Besiktas taraftarina, TFF ve kurumlarina duyurulur."



Cihane dedi ki...

Olanlar Josef i çok etkilemiş. Bu adamı kameralar önünde aglamasi pek iyiye işaret değil. Yönetim hiç fark etmemiş mi bu durumu? Yada bilerek mi ağlatmış acaba?
İşte bu yüzden hem Fener hem Beşiktaş kırılgan camialar. Ankaragucu istediği zararı vermiş oldu bize.

Huzeyfe dedi ki...

Yönetim yaygara çıkarmadan nizami şekilde itiraz edip konuyu çözmeye çalışıyor. Böyle çalışmıyor kurumlar maalesef.
Belki de Josef kendisi çıkıp konuşmak istemiştir. Yönetim de sanki biraz oyuncuya bıraktı konuyu ama “ne yapabiliriz TFF ve tahkim bizi dinlemiyor” denilmesi bir çaresizlik ifadesi. Ya bunu hiç söyleme veya söyleyeceksen aynı anda daha yüksek mercilere ilet durumu. Şefafflık beklediğimiz bir konu değil bu, adalet lazım.
Çebi profil olarak hep böyle, ne şiş yansın ne kebap. Olan Beşiktaş’a oluyor.

Cihane dedi ki...

Umarım Josef j kaybetmeyiz. Taraftar desteği durumu kurtarabilir ama seneye giderim demiş.

YSY dedi ki...

@GeceGezgini

Evet aynen katılıyorum. Camialarda maalesef taraftar baskısıyla bu tip açıklamalar yapılıp konu gereksiz uzatılıyor. Bunlar hep " o hakeme düdük astırmazssanız... ! " deyip süre gelen taraftar profilinin meyveleri bana kalırsa. Bence sırf bize de has bir durum değil ama gün sonunda kim neyi değiştirebilmiş kim kazanmış ona bakmak lazım.

koşu mesafesi dedi ki...

Maç günü geldi. Sahadaki oyuncularla beraber coşkulu bir taraftar kitlesiyle birlikte muhtemel yağmurlu bir Dolmabahçe akşamı seyir zevki yüksek bir zaman dilimi ortaya çıkarabilir. Taraftarın centilmenlik dersi vererek sözlü ve fiziksel şiddetten uzak duracağı, ahlaka mugayir tezahürat yapmayacağı bir doksan dakika olacaktır.

Yıllar önce sakin pas oyunuyla rakiplerini çözümsüzlüğe sokan Başakşehir'in antikorunu Aykut Kocaman üretmişti. Başakşehir'in favori olduğu bir maçta Fenerbahçe'yi şiddetli ve devamlı önde baskıyla oynatarak rakibi paralize etmişti. Başakşehir'in yeni "teknik direktörü" de Avcı'nın talebesi olduğuna göre Valerien Ismael'in medar-ı iftiharı önde baskı oyunu, Başakşehir'in klasik sakin pas oyununu bozacaktır. Ama Halil Umut bu akşam temaslı ve tempolu futbol istemiyorum derse işler değişir tabi.

İşin en güzel tarafı, gerek Beşiktaşlıların gerek başka takım taraftarları ve futbolseverlerin Beşiktaş'ın maçlarını heyecanla beklediği bir durum oluşması. Sanırım bu noktada oyun tarzıyla teknik ekibin ve kadro mühendisliğiyle yönetimin payını göz ardı etmemek gerek.

Son olarak yapılan kadro mühendisliğiyle sakatlığı süren Atiba'ya vefa gösterilerek Boyd kadro dışına itildi. Sağ ve sol kanat rotasyonu (Hasic ve E.Delibaş'ın da gönderilmesiyle) üç kişiye inmiş oldu. Tabi bu kararda bir nebze Muleka'nın Ghezzal'ın yokluğunda gösterdiği performans da etkili olmuş olabilir.

turgay dedi ki...

beşiktaş mağdur olduğu konulardan güçlü olarak çıktığı çok zaman yoktur. bu nedenle işimize bakıp bir bütün olmamız gerek. josef'in ağlaması beni çok tatmin etmedi. giderim demek veya ima etmek çok mantıklı değil. bu ülkede böyle giderler çok tutmuyor. yönetimin iletişim ekibi çok çok kötü. biraz daha mantık çerçevesinde hareket etmek lazım. ve en önemlisi de sahada kalmak gerek.

başakşehir güçlü oynamaya çalışan yaşlı bir takım. okaka ve biglia ile mücadele edebilirsek maçı alırız. bu maçta josef olsaydı gerçekten güçlü oyunu görebilirdik. bakalım başımıza neler gelecek.

turgay dedi ki...

Berkay ve necipin topla becerilerinin çok az olması oyunu tamamen uzun vurmaya itti. Topla çıkamıyorlar topu doğru yere atamıyorlar. Üstüne nkoudou normale dönünce çok geride oyunu kabul etmeye başladık. Çok mantıklı hareket edemiypruz

Pheaglix dedi ki...

hadi hum gormedi, var'da su pozisyonu izleyip de penalti demeyen adam ya art niyetlidir ya da pozisyonu izlememistir. tamam top vucuttan ele gidiyor da pinball'daki objelere carpar gibi 30 defa carpiyor eline koluna. hayir bunlar hic penalti olmayacaksa ceza sahasina yerden gelen her topa plonjon yapsin savunmalar, ilk temas el disinda bir yere oldugu surece sorun yok. ayrica nkoudou'nun suratina atilan tokat su aptal kurala gore sari, hatta kirmiziligi tartisilir cunku adam temastan once kolunu kacirmak yerine nkoudou'nun suratina dogru kapatiyor.

su sartlarda 0-0 iyi skor. araya bir tane sikistirabilirsek harika olur ama bir noktadan sonra takim dusecek. umalim da kritik kirmizi almayalim ya da sacma penalti vermeyelim.

YSY dedi ki...

Yazık oldu. Bugüne kadar oynadığımız en baskın başakşehir maçıydı bence.

Yeni transferler iyi göründü gözüme, özellikle redmond.

Necip yaktı bizi diyebiliriz ama bu risk başta alınmıştı zaten o sebeple hayıflanacak durumumuz yok. Sadece kaleciden şüpheliyim, iki haftadır çıkarılabilecek topları yiyor.

BJK4EVER dedi ki...

Ben hakemlerin kotu falan olduklarina inanmiyorum. Artniyetli, kotu insanlar. Su verilmeyen penalti'nin aciklamasi yok. Hollanda'li spiker pozisyona guldu. Gozunun onunde tartismasi olmayan pozisyon.
Cenk'e yapilan net faulu calmayip hemen arkasindan cok daha hafifine faul calarsan antrenor tabii ki dellenir. Bu arada verdigi tepki cok da degildi, o itirazi yapan herkese sari verirsen her mac 10 defa sari vermen gerekir.
Ama Halil Umut Meler her turlu eyyamin en guzelini gosterdi. 70 dakika oyuncular birbirinin anasini yatirip bellese bile basim agrimasin diye sari kart cikarmayip son 20 dakika ucan kusa sarip verip sahte bir otorite saglam da Turk hakeminin tipik eyyamlarindan biri iste.

Hakem disinda Valerien Ismael de cok net sinifta kaldi. Hadi son 2 mac oyuncu degisiklikleri kulube zayifligindan yapilmadi, eyvallah. Bu mac bu kadar beklemenin anlami yok. Bekler bu kadar oyundan dusmusken Tayfur, N'Koudou bu kadar kotu gunundeyken Cenk (Muleka niye cikti onu hic anlamadim zaten) cok daha evvel girmeliydi. Necip'in gozunun yasina bakmayip oyundan almasi dogruydu ama, ama onumuzdeki mac siktiri cekip kulubeye koymayacaksa onun da anlami yok.

Su ana kadarki fiksturde 2 tane zor mac oynadik, 2'sini de kazanamadik. Ve kazanamamamizin nedeni tamamen zayif halka yerli stoperler. Umarim Talha'ya forma verilir ve iyi bir performans sergiler, yoksa her macta bizi yakma potansiyeli var bazi oyuncularda.

turgay dedi ki...

Değişiklikleri bende beğenmedim nkoudou necip ve Berkay ilk çıkanlar olmalıyken muleka olmadı. Zaten bütün oyunu soldan oynuyoruz orada da üretemeyen adam var. Muleka baskı yaptığın anda sahada olmalı. Çünkü adam bir kere golcü vuruşunu yapıyor. Çıkan ilk değil son adam olmalı.

Berkay ve Necip aynı adam sahada olunca olmuyor. 2si de aynı adam. Kötü yenilgi özellikle bu kötü hakem yönetimiyle birleşince kalp kırıyor.

Huzeyfe dedi ki...

Ben Berkay’ı beğendim. Toplu oyunu da iyiydi, topsuz oyunda da Başakşehir’i durduran oyuncuydu 70 dakika.
Başakşehir’e karşı bu kadar hol pozisyonuna girip atamıyorsak orada son topa vuranlara bir bakmak lazım. Kaleye gelen tek şutta gol yiyorsak kaleciye bakmak lazım.
Bu arada hoca Muleka’ya tutup N’koudou’ya çıkarsa muhtemelen kazanmıştık. Çok yazık oldu. Oyuncuların eforu ve oynadığımız oyunla 6’da 6 yapmayı haketmiş bir takımız. Kafayı kaldırıp devam etmemiz lazım.

yilmaz dedi ki...

Takımın eleştirilecek bir kaç tarafı var. Bireysel olarak Necip Berkay ve Masuaku çok top kaybetti. Skora etki eden hata Necip'in olduğu için ıslıklandı ama, Masuaku bence maçın kötülerindendi. Hem çok erken ortalar denedi, hem de bugün daha önce yapmadığı kadar çalım denedi. Bir tanesi haricinde de hep kaptırdı.

Ayrıca bu Gedson mevzusu da sıkmaya başladı. Kötü oynuyor filan demiyorum ama, şut tehdidi bu kadar az olan 8 numara olmaz. Belli ki EPL'den Süper Lig'e düşmesinin sebebi de bu eksikliği. Gedson'un ceza sahası içi ve civarında topla buluştuğu yerlerde Joseph buluşsa çok büyük ihtimalle en az bir golle maçı tamamlardı.

Hocanın da Muleka'yı çıkarmasını anlamakla beraber, bi çılgınlık yapıp bu maçta fazla işlemeyen weghorst'u çıkarıp muleka'yı bırakabilirdi. Redmond iyi hareketlendirdi kanadı. Muleka bir tilkilik yapıp bi pozisyon çıkarabilirdi o karambollerde.

Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında alınan mağlubiyetler, yakın tarihimizde hep travmatik olmuştur. Genelde bir kaç haftaya daha sirayet eder, en az bir iki futbolcumuz uzun süreli cezalar alır filan. Bu maçta da hocayı kaybettik. En azından oyunculardan kırmızı gören olmadı. Gelecek haftayı hasarsız atlatırsak, bu maça "iş kazası" olarak bakabiliriz.

Bir de bu maçı "tarafsız" olarak izliyor olsaydım, Berkay'ın ikinci yarıdaki iki tane derin topunu not ederdim. O da şans buldukça daha cesur oynamaya başladı. İnşallah A takımda kalmaya devam eder.

koşu mesafesi dedi ki...

Birinin yeni BJK Karnesi "8G 5B 7M" oldu.

Bunun dışında klasik bir Beşiktaş-Başakşehir maçı. Başakşehir uyutup bir şekilde golü atıyor ve üstüne yatıyor, klasik senaryo. İnsan düşünmeden edemiyor. Acaba Beşiktaş kontra tehdidini göze alıp ilk haftalardaki gibi coşkulu ön baskı ile oynasa ne değişirdi? Kontrollü baskı yaptı, neticede yine yenildi.

Maç sonu tribünden kimsenin sahaya atlamamış olması ve taekwondo yapmamış olması oldukça nezaketli bir davranış.

Bu sezonki en ciddi sınav maçını oynadık, bundan sonra rakipler Başakşehir'in oyununu baz alacaklardır, bizim oyunumuzun esas amacı erken gol bulmak olduğundan gol bulamayınca takım düşüyor ve iş kenar ortaları ve top şişirmelerine kalıyor. Bu durum takımı ilkelleştiriyor.

Berkay'ı beğeniyorum şans buldukça üstüne koyuyor fakat pas hataları vs de var, bazen çok yumuşak paslar atıyor. Talha risksiz ve iyiydi. Necip'e fazla yüklenildi golde sadece pas hatası yaptı gole sebep olmadı. Tayfur en şaşırtan oyunculardan biri, çok çok iyi oynadı. Masuaku'yu beğenmiyorum vasat oyuncu ama yeterli. Redmond ve Nkoudou ikisi aynı anda sahada olması sakıncalı gibi. Muleka ceza sahası dışında etkinliği 0. Cenk Weghorst maç başında denenmesi gereken bir ikili, birkaç posyonda uyumlu gözüktüler. Ersin mevzusu ise çözülmeli derken hocanın Emre'yi gerçekten beğendiği için oynattığı ortaya çıktı, ayağı iyi diye oynatıyormuş bana bir çeşit intihar geldi.

Huzeyfe dedi ki...

Kalede Emre tercihinin saha içiyle ilgili olması çok düşük ihtimal. Ersin’de Saatçi’dekine benzer bir durum olabilir.

Geçen haftadan stoper Necip deneyinin uzun vadeli bir çözüm olmadığını görmemesi hoca adına eksi.

Cenk Weghorst beraber başlasaydı heralde 3-4 tane yerdik. Rakip oyunun sonunu başından çok farklı oynadı. Hatta Başakşehir gibi takımların en çok isteyeceği şey ortayı boşaltmamız olur.
Garip gelebilir ama biz aslında Dele’yi aradık. Ceza sahasında veya yayda vuruş kalitesi çok sorunlu oluyor bu dizilişte. Sadede Muleka var ekstra bitiriciliği olan.

Ben olsam düşünmeden N’koudou’yu keser, Redmond’u sağa yerleştiririm. Ghezzal geri dönene kadar solda Muleka idare eder.

Herşey bir tarafa TFF ve kurular tarafından göz göre göre mağdur ediliyoruz. Josef’i ne kadar aradık şu maçta. Kaybettiğimiz konsantrasyon cabası. Daha bu maçta gördüğümüz eyyamcı art niyetli hakem performansına girmiyorum bile.

Huzeyfe dedi ki...

Redmond sol Muleka sağ

Cihane dedi ki...

Yonetime gencler konusunda ne kadar kufur etsek azdir. Hem elimizdeki degerleri kaybediyorlar hem de verim alamiyorlar. iki sene sonra kimsenin hatirlayamacagi sikim sonik yoneticiler, kendi egolari icin Besiktas in geleceginin icine ediyor. Degismeli bu duzen!

turgay dedi ki...

sakin kafayla maçı tekrar izleyince berkayın geriye çekilip başakşehirin öndeki 3lüsüne önlem alalım derken bütün orta sahayı verdiğimizi daha rahat görüyoruz. berkayın geriye çekilmesi aslında bize bişey kazandırmadı. keny bütün topları aldı önde baskıya gittiğimizde de biglia ve mahmut bütün orta sahayı kontrol etti. böylece ilk yarıdaki o saçma düzen ortaya çıktı. ne zaman berkay çıktı tayfur girdi biraz da golün etkisiyle topu önde tutabildik. ancak bunu ankaragücü maçında da yapmıştık. oradaki avantaj a.gücünün topu ileride tutamaması ve savunmada başakşehir kadar sağlam olmaması da etkiliydi.

herşeye rağmen çok pozisyon harcadık. nkoudou fabrika ayarlarına dönünce çekilmez biri oluyor. birkaç hafta önce bunu kastetmek istemiştim. ana planınız olmamalı nkoudou yoksa böyle yarı yolda kalıyorsunuz.

hocanın gedson ve muleka değişikliklerini de eleştirmek lazım. gedson bütün boşlukları dolduracağım diye çok yıpranıyor. o şutları doğru kullanamamasını eleştirmek lazım ancak baktığınızda defansif aksiyonda sürekli bir gel git içinde. rakipler sizi koşturmaya başladığında ki bunda önde baskının doğru konumlandırılamaması asıl neden bu sefer uzayan boy farkı nedeniyle kimseden verim alamıyorsunuz. hocanın bunu düşünmesi ve biz önde baskıdayken mahmut ve biglianın ne kadar boş kaldığını görmesi gerek. necip ve sais yavaş diye berkayın geriye çekilip ortada sayısal olarak geriye düşmeyi ben doğru bulmuyorum.

necip ve berkayın top kullanmadaki sorunları nedeniyle bu kadar uzun vurmak aslında sorun teşkil ediyor çünkü sekenleri toplayamıyorsun. o zaman neden uzun vuruyoruz? 1 vurduk 2 vurduk 3ü neden vuruyoruz? kenardan bu kadar oyunu görememe sıkıntı. evet biz bireysel hata yapmadıkça gol yemiyoruz. ama topunda kıymetini bilmek lazım. WW belli ki sakatlık etkisinde. normalde doksana vuracağı kafayı önüne vurdu. bu bilinmeden mi acaba böyle devam edildi bilemiyorum.

son söz emre bello'ya. bizden daha güçlü takımlarla oynamış. sanırım bir yanma sorunu var. hakeme dua etsin 1-0 öne geçsek en az 5 yerdi dün akşam. pozisyonun yok gelmiş beşiktaş'ın oyun planı yok diyorsun. kazanmak böyle bişey işte arkadaşlar. kazanınca bu ülkede haklısın. kimse nasıl kazandığına bakmıyor. koca maç ulan şuda nasıl kaçtı diyeceğin atağın yok bello götünden sallıyorsun. istersen al topunla evde oyna beşiktaşın girdiği pozisyonların 1 tanesine giremedin. 1-2 haftaya patlayacak oyunun merak etme sen.

Cihane dedi ki...

nkoudou yu oyunda tutup mulekayi almak cok fahis hata ya. yerine aldigin adam da nkoudou benzeri. daha once de yapti boyle isler.

BJK4EVER dedi ki...

Cok da karalar baglamaya gerek yok. Sonucta Basaksehir belki de ligin en guclu oyununa sahip takimi. Avrupa'da dolu dizgin devam ediyorlar, lig de de namaglup durumdalar ve gol bile yemediler, bunlar tesaduf degil.
Ustelik pasla cikma konusunda bence ligin en iyisiler. Ndashimiye, Mahmut gibi lig ortalamasinin ustunde ayagi olan oyunculari var ve ligin en tecrubeli, en iyi derin oyun kurucularindan birine sahipler. Ustelik hem gecen sene Emre Belozoglu, hem de A. Avci doneminden dusuk tempoda pasla cikma aliskanliklari var.
Bizim baskili oyunumuza ligde acik ara en iyi cevabi verecek takim Basaksehir.

Ki buna ragmen adamlarin attiklari gol haric dogru duzgun pozisyonlari yok, biz de 2 net, 2-3 tane de siksan gol olabilecek pozisyon yakaladik. Hic kotu degil aslinda. Sonuc olarak ligde her hafta Basaksehir'le de oynamayacagiz. Ama kagit ustunde oynadigimiz 2 guclu rakibi de yenememek herseye ragmen dusundurucu. Ama eksiklikleri cozersek sikinti olmaz.

1 N'Koudou'nin pozisyonu tartisilir, son 2 mactir dususte. Redmond varken ve Ghezzal donecekken ilk 11'de baslatmayi birakmaliyiz. En azindan 90 dakika sahada kalmamali, hele ki bu kadar kotuyken. Dun 55'te ciksa kimse sasirmazdi herhalde.

2 Necip artik yerini Talha'ya birakmali. Sezon basinda iyiydi, ama her turlu saatli bomba. Zorluk derecesi dusuk maclarda takim hatalarini kotarsa bile zorlu maclarda patlayabilir. Hadi Necip formda gozuktugu icin kesmedin, ama bu hatadan sonra Adana'dan hazir ve formda gelen Talha oynamali. Necip'i kesemeyecekse zaten keske hic almasaydik Talha'yi, o da ayri mesele.

3 Oyuncu degisikleri fecahat. Maclarin yarisindan fazlasinda oyuncu degisiklikleri cok kotuydu. Hem degisikligin kendisi, hem zamanlamasi. Dun yine N'Koudou dururken Muleka'nin cikmasi, Berkay yerine Gedson'un cikmasi, Tayfur ve Cenk'in gec girmesi negatif etki yapti.
Bu oyunu oynayacagiz, belli oldu. Takimin bu oyunu anca 55-60 dakika cikarabildigi de ortada. Bir anda superhuman kondisyonuna ulasmayacaklarina gore bu sabit. Elimizde 5 oyuncu degisikligi hakki varken cok daha erken ve dogru kullanmaliyiz. Her rakip Karagumruk degil ilk yaridan 3'leyelim. 5 oyuncu degisikligi az degil, kaleci haric takimin yarisi demek. 60'ta kafadan 3 oyuncu degistirmeni engelleyen bir durum yok.

Ghezzal
Redmond
Weghorst
Cenk
N'Koudou
Muleka

6 iyi hucumcun var, bu da 3 iyi yedek demek.

Josef
Berkay
Salih
Gedson
Dele Alli

Kerem ve Atiba'yi bilerek saymadim. Ama kotu ihtimalle oyuna atabilecegin 2 yedek var.

Bekleri yedekleyecek iyi bir Tayfur'un var. Necip'i de sayarsan zaten 6-7 tane yedek ediyor. Bu futbolla her mac 60'ta 3, 75'te 2 oyuncu degisikligi yapmamiz elzem gozukuyor. Umarim hoca oyuncu degisiklikleri konusunda kendini gelistirir, yoksa takimin emegine ve iyi isleyen A planina yazik eder.

YSY dedi ki...

Ya aslında hocaya da belli noktaya kadar fatura kesebilirsin. Adamın elindeki kadro daha henüz yeni netleşti bu arada 6 lig maçı oynadı adam. Yeni transferlerden kim ne yapabiliri daha ancak yeni yeni oturtabiliyordur. Başka hoca olsa ne tayfur ne taha oyuna giremezdi dün.

Zaitsev dedi ki...

2ci yarıyı izleyebildim. Başakşehir oyunu tıkadı bulduğunu gol yaptı. Oyuncu değişikliklerini sorgulanmalı. Ezbere panik değişiklikler yapılıyor.

Hakem tam beklediğim yönetimi gösterdi. Çakır moduyla maç yönetti. Bunu ben taraftar olarak bekliyorsam bu takımın profesyonelleri de bunu bekleyip takımı hazırlamalı.

Elde vasat yerli stoper bile olsa o oynar. Talha geldikten sonra Neciple başlamak kaşıntıdır.
Ankaragücünün 2ci golü ile dün akşamki golü %99,9 Ersin yemezdi. 2sinde de pozisyon hatası ve tecrübesizlik var.

Cenkten bu dakikadan sonra bir halt olmaz. İlk kazanılan penaltıyı ona attırıp jübilesini yapalım. 1-0 gerideyken penaltı noktasında bomboş adam varken tecrübeli oyuncu o voleyi vurmaz, topu indirir.

Nkoudou kayış sıyırmak üzere. Sakatlanmadan çok maça çıktı. Onunda etkisi var herhalde.

GeceGezgini dedi ki...

Bence de enseyi karartmalik bir durum yok. Oldukca yeterli pozisyon bulduk, neredeyse hic poziyson vermedik, ikinci yari oyunu tamamen elimize aldik ancak maci kaybettik.

Ve bunlarin hepsini; Dele, Ghezzal, Josef yokken; Talha, Redmond ve Tayfur birkac gun once takima katilmisken yaptik. Hatta ve hatta ; Necip, Emre ve Berkay sahadayken bunlarin hepsini yaptik desek daha da pozitif bir bakis acisi olur.

Dip not; bence Berkay gecen maclara gore gayet derli topluydu, evelemeden gevelemeden tek top yapti ve ucgenlerle cikmamizi sagladi. Fakat Salih 6'da vs Berkay 6'da olunca topu tutmada, oyunu kurmada cok bariz farkliliklar oluyor. Berkay 6'dayken takim cok daha direk oynuyor, Salih 6'dayken cok daha ayaga pas oynayabiliyoruz. Tabi ki Salih 6'da oldugu senaryoda onlerinde Dele ve Gedson oldugunu on goruyorum.

Bu mactaki kazanclarimiz ise;

- Necip bir daha 11 baslamamak uzere klubeye gitmistir ve yerini Talha'ya birakmistir

- Tayfur bu takimda Forvet ve kale haric her yeri yedeklerim mesajini vermistir. Olcay Sahan'in upgrade edilmis hali gibiydi resmen.

- Redmond onumuzdeki haftaya ilk 11 baslarim demistir. Sag kanat, sol kanat, forvet arkasi.. Bu kismi da Ismael dusunsun

- Kale isi icin bu hafta icinde kesinlikle ustunde durulmali. Emre'nin boyunu mu uzatiriz, Ersin'in sozlesme isini halledip futbola mi dondururuz, Mert'le yeni bir baslangic mi yapariz bilemiyorum. Ancak 13 isabetli sut 7 gol cok cok cok kotu. Ligin en az gol yeme beklentisine sahip takimiyken oluyor bunlar bir de.



Huzeyfe dedi ki...

En son bu kadar üzüldüğüm maç Schuster hocayken oynadığımız Başakşehir maçıydı. Yönetiminden taraftarına bu kadar futbol antitezi bir kulüp olabilir mi ya?
İnşallah toparlarız.

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

eğer milli maç arası bu hafta başlıyor olsaydı bu yenilgi ile hocayı epey yıpratırlardı. nispeten daha kolay bir deplmasman istanbulspor maçımız var.
mutlaka çok iyi bir oyunla kazanıp milli maç arasına girmek gerekiyor. 15 gün boyunca fener maçından önce takıma yüklenilmemesini sağlar. çünkü herhangi bir olumsuzlukta yerli hoca korosu ötmeye başlıyor. şu anda hocanın gitmesini gerektirecek hiç bir durum yok aslında. her oyunun arızaları olur, hoca bunu düzeltme konusunda irade gösteriyor. ben de daha epey kredisi var, bence bunu hak da ediyor.

hocanın bu maçta en bariz hatası nkoudou-redmond değişikliğini yapmamak oldu bence. oyun tamamen başakşehir kalesinde değildi ama ikinci yarı başından itibaren her an atacak gibiydik. redmond hem topun bizde kalmasında hem de başakşehir cezasahasına girmesi için daha etkili olur gibi göründü.
muleka hele cenkin bu bitik durumunda sahada kalmalıydı. redmondun girişi ile birlikte daha efektif olabilirdi. zaten rakip bizi hücum olarak o kadar da tehdit edemiyordu, elimizden kayan değil bize doğru gelen bir maçtı.

zaten bir şekilde ilk golü bulabilsek emrenin planı da taca çıkacaktı.

Huzeyfe dedi ki...

Maçı tekrar izleyince N’koudou’nun ne kadar berbat tercihleri olduğu daha net gözüküyor.
Sürekli çizgide, koridoru asla açmıyor bekine. Ön alan baskısında yerini kaybediyor, Masuaku 60-70 metreyi tek başına savunmak zorunda kalıyor. Weghorst’a tekte vermiyor, boşalttığı alana topla gitmiyor. Vesaire vesaire..
Bence oyunun bizim adımıza en önemli ve aynı zamanda en zayıf halkası N’koudou. Bunu değiştirmek lazım, Ghezzal dönmese bile.

Enteresan bir olay da Necip’in ilk ve ikinci yarıların 25.dakikasında aynı hatayı yapması ve Başakşehir’in toplam gol aksiyonlarının bundan ibaret olması. İkisinde de pozisyondan önce birilerine birşeyler anlatmaya çalışıyor. Konsantrasyon problemi.

9 ve 39’da öne geçebilirdik. N’koudou bencilliği ve beceriksizliği yüzünden bizi bundan mahrum etti. 82’de de beraberlikten olduk sayesinde.
Üç defa kornerlere ön direkte vurduk ve altıpasa düşürdük. Ama içeri atamadık. Zaten geriye düştükten sonra sakin kalıp son vuruş yapabilecek oyuncumuz yoktu sahada.

Golde Emre’nin durduğu yer o kadar kötü ki, Traore aslında ne yapacağına son anda yakın direği boş görünce karar veriyor. Kaleci problemi neyse acilen çözmek lazım.

Çok yazık oldu çünkü Başakşehir aslında iyi değildi. Şimdi gidip diğer rakiplere yenilecekler ayakları yere basana kadar.

Yorum Gönder

Ara