.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Nisan 2022 Cuma

STSL 33 GZT Giresunspor - Beşiktaş

 


Tarih: 17 Nisan 2022 Pazar 20.30

Stadyum: Çotanak Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler (Bjk Karnesi 9G 0B 1M)

Eksik Oyuncular:  Mert Günok,  / Arda Kılıç, Zeki Yavru, Erol Can Akdağ

Cezalı Oyuncular: Welinton / Bruno Peres

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır.

15 Yorum:

Hakemin karnesi iyiymiş. Bu hoca da tutmazsa takımın başına bu hakemi getirelim.

Cihane dedi ki...

Oğuzhan 2018 de 4 sene sözleşme uzatmış. Yıllık 2.5M ve ne kadar olduğu belli olmayan imza parası almış. Son 4 senede Lig, Avrupa ve Kupa dahil 4400 dakika top oynamış. Yani toplasan 1 sezon eder 3 sezon yatmış. İsmail hoca bu fizik haliyle 1 dakika bile şans vermeyecek. Sadece son dört senede en az 10 milyon dolar almış Beşiktaş'tan. Bir de Oğuzhan en kötü örnek değil. Hatta ortalama. Daha Lens, Ljajic, Douglas, vs var. Oğuzhani suçlamıyorum. Beşiktaş'ın nasıl yönetildigini gösteriyor bu.

can dedi ki...

Hocalar değişiyor ama bir yerden sonra kadronun gerçekleri gene suratımıza çarpıyor.

YSY dedi ki...

Necip baya sırıttı be..

Zaitsev dedi ki...

Giresunun batarya bittikten sonra baltayı indiremedik. İkinci yarıya Pjanic ile başlanabilirdi. Değişiklik için geç kaldık biraz. İlk 2 değişiklik müdahale açısından ne kadar doğruysa diğer 2 değişiklik o kadar yanlış. Güven iyi şeyler yapıyor görünse de kafa olarak hep fantastik işlerin peşinde. Son dakikada rahatça kafayla vurabileceği topta kontrol ve yarım voleye gitmeyi denemesi bunun göstergesi. Larin kırmızı sonrası tercih edilmedi ama yaptığı kısıtlı işleri iyi yapan birisi işimize yarardı. Rosier berbattı, Texeira, Can kötüydüler. Necip ise bu kadar. Rosier de kötü olunca Necip’in bölgesel yetersizliği sırıttı. Napsın adam. Olmadığı mevkilere zorlanan bir oyuncu. Sırıtacak mecburen :)

turgay dedi ki...

3 haftada hoca ile ilgili yazılan ne varsa gördük. demek ki sosyal medyada yazan çizen adamları hafife almamak lazım. hocanın kendi kafasındaki sistemden vazgeçmeyip oyunculardan vazgeçmesi bence kendi kendini yakacak gibi. akşam giresun düşmüşken bats'ı çıkarmayıp güven veya larini alıp çifte dönebilirdi. ama onun için diziliş daha önemli. welinton yokken kontenjan açılmış durumda pjanic ile başlasak daha az top kaybı yapabilirdik. necip-vida 2lisinden top yapmalarını beklemek hayalcilik. umarım hoca da görmüştür bunu. seneye kalırsa buralar için alt yapıdan gelen gencoları kullansa daha yararlı olacak. ben hala laz lobisine yenik düşeceğini düşünüyorum

BJK4EVER dedi ki...

Ben genel olarak sisteme gore kadro degil de, kadroya gore sistem kafasindayim. Ama bu sene icin hedefimiz bitti ve gelecek sene rebuilding icin elimizde firsat var.
Bircok oyuncunun kontrati bitiyor, tamamen hoca'nin kafasindaki sisteme gore kadro'nun buyuk bolumunu kurma sansimiz var.
O yoldan ilerlemeliyiz bence. Tabii bunun icin hoca'ya full yetki verilmesi lazim, o olacak mi gorecegiz. O olmazsa zaten gecmis olsun.

Belki bu kadro'dan biraz daha iyi birseyler cikabilirdi. Evet, bu tur takimlara karsi macin ilk dakikasindan itibaren Larin-Batshuayi cift forvetiyle cikip full kaos futbolu oynamak da mumkun. Ama oynasak ne yazacak? Su onumuzdeki maclari kazansak ne olur? Ikincilik bile olmaz. O yuzden gerek yok.

Hoca'nin kafasindaki sisteme gore topunu oynatmasi ve bu kadro'nun ne yapabilecegini gormesi bence daha dogru. Benim tek sikintim bazi denemeleri yapmamis olmasi. Serdar Saatci, Emirhan, Umut Meras stoper gibi denemeleri yapmak dogru olabilir. Bu sene ne puan alirsak kar, asil getiri onumuzdeki sene icin fikir edinmek olacak bence.

BJK4EVER dedi ki...

@Zaitsev,

Necip sadece mevki disinda siritmiyor ki. Kendi mevkisinde oynadiginda 20 dakika icinde sari goruyor, sonra butun mac diken ustunde, hem o hem biz. Surekli sacma sapan presler yapip bolgesini bosaltiyor. Pres yapinca top da kapamiyor, sadece faul yapip takimin presinin icine ediyor.

Ben sag stoper mevkisinde umutluydum acikcasi. Butun oynadigi mevkilerin karmasi oldugu icin birseyler yapar dedim. Pres gucu ise yarar, bir stopere gore hizli ve driplingi iyi, sagbek oynadigindan cizgiyi doldurup Rosier'i itme ihtimali var diye dusundum. Ama dunku mac tam bir hayal kirikligi oldu. Beklenenleri son 20 dakika haric hic yapmadi, Welinton'u baya aratti.

Yerli zorunlulugu olacagi ve Kaan Ayhan vs cok tuzlu olacagi icin bir an umutlandim, ama olmayacak gibi. Umudumuz Koray Gunter ve bir ihtimal Serdar Saatci. Insallah Serdar'i bir sekilde 3'lude de izleyebiliriz sezon sonu gelmeden.

Huzeyfe dedi ki...

Üç stoper konusu bu maçta daha net gözüktü bence. Rakip Giresun gibi oynadığı zaman orta sahadan içeriye koşu atacak oyuncu yok. Skoru kenardan üretmeye mecbursun. Dün Rosier iyi değildi ve sadece Rıdvan’a kaldık. O tarafta da Alex yokları oynadı yine ve gol çıkaramadık.

Övünç haklı, Vida bu oyunun orta stoperi değil. Oraya orta saha oyuncusu gibi top yapabilen uzun stoper lazım.

Hocanın Beşiktaş’ta başarılı olabilmesi için transfer dönemini çok başarılı geçirmesi, tam istediği oyuncuları alması ve bu oyuncuların sezon boyu sakatlanmaması lazım. Çünkü inatçı, kendi taktiğiyle oynamak istiyor sadece.

Can, Alex, Necip, Vida sırıtıyordu dün. Gedson geldi diyelim ve istediğimizi aldık. Hoca yine bir santrfor, bir kenar forvet, en az bir stoper bulmak zorunda. İşi çok zor, umarım farkındadır.

fidddas dedi ki...

Ersin
Transfer josef transfer
Rosier Ozan Gedson Rıdvan
Ghezzal Transfer Transfer

8+3 devam edecektir. Yeni federasyonla yapılan ilk pazarlık bu olur. Sınırsız yabancı siyasi olarak geçmez gibi.
Bu durumda kaleci yerli olmak zorunda. Sağ stoperi wellinton yapabiliyor ancak sol stopere takviye gerekir. Vida hem boy heö oyun olarak 3lünün ortası olmuyor, josefi geri çekmek hen fiyat hem oyun olarak mantıklı.
Beklerden daha iyisini bu maliyetlere bulamayız. Ozan yerli ve oyun olarak tam oranın istenen oyuncusu ancak hocanın temposunu kaldırabilmesi için futbol oynamak istyor olması gerekir.
Sol forvet en önemli parça elimizde istikrarlı bir ikamesi yok, para gömülecek yer. Bats aslında hocaya uyuypr ama yüzdesi düşük daha yüzdeli ve aynı fizik gücünde biri gerekiyor.
Benim özet olarak gelecek sene ile beklentim bu yönde bir kadro olur.

Huzeyfe dedi ki...

Josef geride güzel fikir, görmek isterdim. Hatta Vida Josef Montero olsa fena değil. Üçüncü yerli belki önde Emirhan olabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Josef'in yasina aldanip orta sahadan geriye cekmeyi dusunmemek lazim.
Hala inanilmaz fit, oyundan dusmuyor, cata cat ikili mucadeleleri ve ikinci toplari kazaniyor. Bu sistemde orta saha ne kadar dinamik olsa o kadar iyi, ama Josef henuz geriye cekmeyi dusundurecek kadar dusmedi bence.
Ki bu yastan sonra butun hayati boyunca 6 oynamis adami stopere alistirmak da kolay olmaz.
Ozan Tufan konusunda ikilemdeyim. Yerli, yasi fena degil, ve oynayacagimiz futbola cuk oturuyor. Ama Premier Lig'in adam edemedigi oyuncu bizden 3 senelik (minimum) kontrati kaptiktan sonra kampa 110 kilo gelmeyeceginin garantisi hicbir sekilde yok. Adamda Fener'e gicik olup kendini ispatlama atesi olsa onu coktan yapardi.
Ki herseyi gectim, herif cok itici yahu.

turgay dedi ki...

Maçla ilgili beni en rahatsız eden konuyu yazmamışım 3 gün sonra geliyor aklıma. Tüm kornerleri inatla ön direğe vurduk. Sadece maçın başında rıdvana hazırlanan bir organizasyonumuz vardı diğerlerini sürekli ön direkten arkaya aşırmak üzerine kurduk. 1 tane tamam hadi 2 de tamam da neden öne vurduk inatla hocaya sormak lazımdı ama tabi müthiş muhabir tayfa atladı bunu da.

carlito dedi ki...

beni en çok rahatsız eden de Pjanic'in oyuna girdikten sonra her duran topa atlayıp Ghezzal'ın ayağından alması.. o da efendi adam hiç itiraz etmeden veriyor! yahu geçen sezon şampiyon olurken Ghezzal'ın kenar duran top ortalarıyla az mı gol attık? adamın her ortası ceza sahasında pimi çekilmiş bomba gibi tehlike yaratıyordu, illaki gol tehlikesi oluşturuyordu.. Pjanic ise kariyeri bu konuda çok iyi olsa da bize geldiğinden beri bir tane akılda kalan duran top kullanmış değil.. bir takımda biraz kıdem işlemeli arkadaş, bir konuda çok iyi olan birisi varsa eğer, sonradan katılan adam beklemesini saygı göstermesini bilecek.. bilmiyorsa takımın hocası, o da yapmıyorsa diğer kıdemli oyuncular müdahale edebilmeli..
tüm bunları yapacak bilinçte olamadığımız için bu durumlara düştük zaten ya, neyse.. umarım Ismael hoca bu ve benzeri konuların farkına varır veya birileri dikkatini çeker.. yeni sezon için bu tip noktaların önemli olduğunu düşünüyorum..

umarım batshuayi, alex, pjanic, larin, töre hepsini göndeririz.. bats hariç hiçbiri hocanın sistemine uymaz, bats da bu son vuruş özürlülüğü ile bir sezonu daha piç eder!
eğer oynama garantisi falan istediği haberleri doğruysa güven'e de veda edilebilir.. her biri yeterince şans buldu..
hatta n'koudou'ya da teklif gelirse gitmesi taraftarıyım.. geleli 3 sezon oldu, geçen sene birkaç haftalık katkısı dışında ya sakat ya formsuzdu.. seneye de yarım sezon yatmayacağının garantisi yok.. zaten bu sistemde ileri üçlünün solu için doğru adam olduğundan da şüpheliyim..
bana kalırsa hücum oyuncuları içinden Ghezzal hariç kim varsa gönderip, transfer bütçesini ağırlıklı olarak ofans oyunculara ayırmalıyız.. zaten avrupa'da muhtemelen olamayacağız, ligde başarı da hücumda kaliteli ayaklardan geçiyor, bu sezon fazlasıyla test edildi bu..

diğer ihtiyaç olan bölgeler de malum, geri üçlüye bir tanesi ortaya, biri de Zago tipi birden fazla yerde oynayabilecek 2 transfer gerek.. hoca ne düşünüyor bilmiyorum ama Vida'ya veda edilme zamanı geldi bence, 2 milyon verilmez..
orta sahada gedson-josef oynar, ama yokluklarında yerlerini doldurabilecek alternatif de lazım.. bu ismin can bozdoğan olabileceğinden de şüpheliyim, rakibi ısırma konusunda iyi ama tekniği kötü olmamasına rağmen top kullanımı felaket! ee o kadarını Necip de yapıyor.. Oğuzhan zaten gidiyor, Atiba belirsiz.. Salih'i kullanır mıyız bilemiyorum.. bence Ismael hoca Kartal Kayra'yı yaz kampında görünce etkilenecektir, ondan çok umutluyum.. bir de Rosier'e alternatif lazım..

Velhasıl Gedson dışında minimum 5-6 tane daha nokta transfere ihtiyacımız var.. Ceyhun Kazancı'ya önemli iş düşüyor, umarım alnının akıyla altından kalkabilir...

Klima Servisi olarak Bodrum’da klimacı ve beyaz eşya arıza servisi tespiti, soğutma, tamiri, bakımı ve garantili yedek parça değişimi ile klimacım montaj servisi hizmeti vermekteyiz.

Yorum Gönder

Ara