.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Ekim 2021 Perşembe

STSL 11 Atakaş Hatayspor - Beşiktaş


Tarih: 30 Ekim 2021 Cumartesi 16.00

Stadyum: Yeni Hatay Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır (Bjk Karnesi 29G 11B 15M)

Eksik Oyuncular:  Kevin Nkoudou, Josef De Souza, Miralem Pjaniç / Onur Ergün

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

73 Yorum:

fidddas dedi ki...

hatayın kadrosu büyük ihtimalle
münir
kamilahmet fatih burak adekugbe
ribeiro boudjema
lobjanidze traore el kaabi
diouf
gibi olacak.

sol kanatları maden. oraya orta sahadan takviye gelecektir. ben öne geçeceğimizi düşünüyorum ama oyunu tutabilecek miyiz ondan emin değilim.

Barreto dedi ki...

Bir önceki postta tartışılan 2017 benzerliği üzerine yazıyorum. O sezon son haftalarda Tolgay-Ozzy ve önlerinde Talisca ile daha akıcı ve skorer bir oyun oynayıp şampiyon olmuştuk.

Bu sezon ile kıyaslarsak, 2017 üçlüsünün (Tolgay-Ozzy ve önlerinde Talisca), 2022 üçlüsüne (Josef-Pjanic ve önlerinde Alex) üstün olduğunu düşünmüyorum. Sakatlık sorunu tam atlatılabilirse ve form tutarsa bu sezonki üçlü daha etkili olacaktır. Fakat bunu sağlamak için hocanın oyunu daha dengeli ve daha az yıpratıcı olacak biçimde kurgulaması lazım.

Artık Atiba eski Atiba olmadığı için geçen seneki oyunu oynamamız imkansız.

Serkbal dedi ki...

Joseph ve pjanicin maç kadrosunda olmayacağı konuşuluyor, Joseph olmazsa büyük sıkıntı

Murat dedi ki...

ben de tam jozef'in olmamasiyla bu general dolu ileri uc daha da keskin oynar ve sonuca daha cabuk ulasiriz tezini atacaktim, pjannic'in olmama ihtimali mi varmis, her ne kadar Pjannic ayni Pjannic degilse de Juve'deki pozisyonunda oynatildiginda olumlu anlamda degisik bir oyun olabilirdi.

Pheaglix dedi ki...

sanirim sunu anladik ki bu takim asla 2-3 mac arka arkaya tam kadro oynayamayacak. ozellikle josef'in olmamasi kotu oldu. devre arasinda oraya acil cozum bulmamiz gerekiyor, atiba ile (maalesef) olacak is degil josef'i yedeklemek.

yalniz benim gozumde esas tehlike sergen'in hatay'in kenar forvetlerine onlem almak icin sola n'sakala'yi cikarmasi (ersin-necip-salih/oguzhan). eger n'sakala oynarsa hatay savunmanin pozisyon hatasindan en az iki pozisyon bulur. obur tarafta hatay'in da savunmasi anladigim kadariyla pek parlak degil. biz de alex-ghezzal ile yeteri kadar pozisyon bulabiliriz. umalim da larin gecen maci hatirlatsin.

yilmaz dedi ki...

Joseph çok kilit bir oyuncu, böylesi önemli bir deplasmanda oynamayacak olması bizim için de bir test olacak. Joseph'in kadroda birebir alternatifi yok maalesef.

Huzeyfe dedi ki...

Önceki posttan devam ediyorum.

@yılmaz

Söylediklerin kısmen doğru. Ben hala oyunda problem olduğunu iddia ediyorum. Birebir baktığımızda Rosier Ghezzal Pjanic Larin Umut Necip iyi oynarken berbat bir Gs’yi Ersin sayesinde yendik. İki yan topta goller bulduk, eforlu oynamamıza rağmen net pozisyonumuz yok. Orta sahada o kadar büyük boşluklar verdik ki top dağıtacak oyuncusu olmayan rakip ne zaman gelmek istediyse elini kolunu sallayarak geldi.

Gs maçındaki oyun sürdürülebilir değil yani, ya sakatlık olur veya rakip o boşlukları değerlendirir. Bizim geçen seneki oyunla ilerlememiz mümkün değil bence. En başta oyunu yavaşlatmamız lazım. Daha sakin hücum edip az top kaybıyla oynamamız gerek. Dönen topları alamıyoruz, senkronize pres yapamıyoruz. Gitgel de bize uygun değil.

Pjanic geçen sene aradığınmız 8 numara fikrine katılmıyorum. Pjanic ceza sahasına girmez, dönen topu kazanmak için konumlanmaz. Bence Pjanic o oyuncu değil. Alex hiç değil. Josef de orta sahayı yatayda doğru paylaşabilen bir oyuncu değil. En iyi maçları 10 kişi kaldığımız, çapa görevini komple Josef’e bıraktığımız maçlar. 4-2-3-1 olmuyor bu yüzden, çok iyi bir geçiş oyunumuz da yok zaten.

Sergen’i eleştiriyorum ama işi kolay değil açıkçası. Ya çok kreatif bir çözüm bulacak 4-4-2 diamond veya 4-3-1-2 gibi. Yada idare edecek bir oyun oynatacak kendi taktik bilgisi içinde ve Alex’i hamle oyuncusu olarak oynatacak. İkincisi daha gerçekçi.

Emrah D dedi ki...

Tam kadro olduğumuz senaryoda bence yapmamız gereken Pjanic'in alan kapatma özelliğini Josef'in Pjanic'ten daha iyi olan kısa mesafe patlayıcılığını kullanmak için ikisinin rolünü değiştirip geçen seneki 4-1-4-1'de kalmak. Pjanic buradaki 1 olup Josef box-to-box oynarsa Alex'in geçen seneki Ljajic/Mensah'tan daha fazla savunma zaafiyeti yaratacağını sanmıyorum. Josef'i çapa yapınca Pjanic de rakip ceza sahasına girmeyi çok tercih etmeyen bir oyuncu olduğu ve Alex de ikinci forvet gibi oynamayı tercih ettiği için orta saha tarla gibi açık kalıyor. Eğer Josef geçen seneki Atiba gibi ceza sahasına git gel yapacaksa, kankası Alex'le daha yakın oynaması Pjanic'in geriden oyun kurması bence daha tutarlı bir yapıyla sahada olmamızı sağlar.

Önümüzdeki maç özelinde Josef'in eksikliğini kapatması gereken oyuncu bence Salih. Benim gözümde Salih 8 8,5 veya 10 değil direk geçen seneki senaryodaki Josef'in yedeği. Pjanic de olmadığına göre geçen seneki senaryoya dönüp 4-1-4-1'in 1'ini Salih, önünü de Oğuzhan Alex oynar. Bu ikiliden birinde bir kondisyon eksikliği varsa da Can oynar.

Yok hoca diyorsa ki bu senenin oyunu Pjanic'li oyun her maç ona göre oynayıp alışkanlık kazanalım o zaman Oziyi 6 numaraya alıp Salih/Can'dan birini 8'e koyuyoruz.

Bakalım hoca ne yapacak.

GeceGezgini dedi ki...

Josef in olmamasi umarim Welinton'un olmasi olarak x2 bir felaket olarak yansimaz, tek istegim o.

turgay dedi ki...

bence puan kaybı yazılır bu maça şu eksiklerle.

carlito dedi ki...

sadece iki eksik var geçen haftadan ama omurga gitti. nasıl bir 11'le çıkacağımızı kestiremiyorum bile. net bir şekilde 1 puanın öpüp başa konulacağı bir maç. geçen sene bu deplasmanda ve sivas deplasmanında aldığımız akıllı 1 puanlar bizi şampiyon yaptı. umarım yine aynı şekilde akıllı oynayabiliriz. kazanırsak gs derbisinden daha büyük bir zafer olur, ama dediğim gibi 1 puana razıyım. puanla döndükten sonra da trabzon maçı bir nevi final havasında olacak...

Armagan Kaymaz dedi ki...

Josef yerine Necip, Pjanic yerine Ozi veya Can, savunma Vida-Welinton veya Serdar. Gol duellosu halinde gecer, en az 4-5 gol olur.

fidddas dedi ki...

ersin rosier vida montero umut necip atiba ghezzal alex larin bats (ortaçizgi)

atibanın bu sene oynadığından daha iyi oynaması gerekiyor. önde baskı yapmayacağımızı anlıyorum şu kadrodan. takımı 6 ya 4 ayırıp alex ghezzal larin ve batsın işi bitirmesini bekleyeceğiz.

fidddas dedi ki...

neden necip salih veya necip oğuzhan yapmıyoruz çok anlamıyorum ama sahada göreceğiz bakalım.
(hadi necipin yanına can çok sırıtır diye istemedi desek bile)

Atiba haçkinsın ne zamandır dinleniyor. Bugün golü var reyizin.

Huzeyfe dedi ki...

Alex’in maçı olacak ve rahat alacağız. Net 4-2-3-1 bu. Roller belli.
İyi oyun beklemiyorum ama iyi skor bekliyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Miymiymiy dusunceleri begenmiyorum acikcasi. Oyle bir yorumlar var ki, neredeyse 2 eksik var diye maca cikmayacagiz. Gecen sene Pjanic mi vardi bu takim sampiyon olurken? Sagbekimize odedigimiz para Hatay'in takim olarak komple maliyetinden fazla. Biraz takima guvenin yahu. 2 tane eksikle darmaduman olacaksak bu kadar yatirim niye? Bu kaliteli kadro niye kuruldu? Trabzon bizden kat kat fazla eksikle oyle veya boyle son 2 macindan 6 puan cikardi. Sen de cikaracaksin, bu kadar basit. Bu konuma gelecegini sene basinda yayila yayila gevrek gevrek puanlari dagitirken dusunecektin. Kendini bu konuma sokacak kadar aptal davrandiysan cikip a, b, c demeden yeneceksin Hatay'i.

Maca gelirsek, kadroyu hic begenmedim. Defans ve hucum hatti guzel, ama orta sahada Necip-Atiba herseyi bok etme potansiyeline sahip. Ne zaman bunlari orta alanda gorsek ne top yapabiliyoruz ne savunma yapabiliyoruz. Biz ozunde topa sahip olan hucum yapan takimiz. Ne zaman savunma yapmaya calissak bok ediyoruz, yine bok edecegiz yuksek ihtimalle. Takim 6-4 gibi bolunecek, ahenk olmayacak, hucum yapamayacagiz ve savunma da yapamayacagiz ve Basaksehir macinin kopyasi gibi bir mac olacak muhtemelen.
Insallah yanilirim. Ama Can, Oguzhan, Salih'li bir orta alan cok daha mantikli olurdu. Necip savunmada degerlendirilmeli artik, orta alanda da tamamen skoru tutmaya yonelik son 20 dakika oyuncusu olmali. Atiba'nin zaten takimda yeri yok, tamamen bitmis durumda. Mac ne gosterecek gorecegiz.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Takim olarak bir bok beceremeyecegiz belli. Benim de bu mac icin guvencem Alex'in kisisel becerisi, Batshuayi'nin yipraticiligi ve gecen seneden kalma Ghezzal-Rosier ve Larin baglantisi. Umarim Ersin beni yaniltmaya devam eder ve iyi bir mac cikarir ve yukaridaki saydiklarim sayesinde 1-2 gol buluruz. Kadro'nun bana vaad ettigi sey bok gibi bir oyun, belki bala gote atilacak 1 gol ve kesin olarak yenilecek 1 gol. Insallah kisisel oyuncu kalitemiz skoru almaya yeter.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Montero süpriz oldu, hoca muhtemelen bizi geride beklemeye zorlayabileceklerini düsündü ve o durumda da Welinton’un defolari ortaya ciktigi icin daha teknik oyuncuyu secti. Montero’nun bu rol icin kendini ispatlamasinin tam zamani. Atiba‘nin hücum desteklerine ve Necip‘in arkada topu dagitmasina göre durum sekillenir.

Huzeyfe dedi ki...

@4EVER

Genel olarak senle aynı fikirdeyim. Ben geriden oyun kurabileceğimizi filan düşünmüyorum. Önde Batshuayi’nin presiyle Alex’in presiyle gol atarız. Öne geçersek bu kadro tam geçiş oyununa yatkın. O yüzden rahat olacak diye düşünüyorum. İlk golü biz yersek tersi de olabilir ama bence Hatay’ın maç hazırlığı boşa çıkacak.

BJK4EVER dedi ki...

Bu teknip ekiple bu kadar iste. Devre arasini beklemeden acilen bu teknik ekibi kapinin onune koyup iyi bir yabanci antrenor getirilmeli sezonu kurtarmak istiyorsak. Veya Atiba, Kenan Karaman, N'Sakala, Mert'in sakatlanip sezonu kapatmasini beklemeliyiz.
Takimin basina Aziz Yildirim'i getirsen bu maca Necip-Atiba ile cikar, sakatlanan Batshuayi'nin yerine Kenan Karaman'i alir.
Ben Sergen'in tazminatini alip Bodrum'da mankenlerle yemeyi hedefledigini dusunuyorum. Kariyeri boyunca bu kadar kaypak olan adamdan da zaten anca bu beklenir.

Fena oynamıyoruz ama orta sahaya temastan korkmayan, tempolu, ayağı düzgün bir oyuncu lazım. Hatay'ın pili bitince Can olabilir bu isim. Son yarım saatte İki tane tıklar maçı çözeriz.

Pheaglix dedi ki...

ghezzal'i kilitlediler, topu her aldiginda onunde en az iki kisi duruyor. bats'i da kaybettik, onun presiyle de pozisyon bulamayacagiz. mac tamamen alex'in ayagina bakiyor. ama tam 4-2-3-1 dedigimiz macta alex surekli geri gelip top almaya basladi. geriye fazla gelmezken bile 60'tan sonra pili biten adam boyle oynarsa ikinci yarinin basini zor gorur.

bence puani kesin kaybettik, kac puan kaybedecegimizi de sansimiz belirleyecek. hatay once bizim yapamadigimizi yapip baskidan pasla cikti, sonra da bizim kac mactir beceremedigimizi yapip mac basi baskiyla gol buldu. kimse kusura bakmasin da @bjk4ever hakli. ciddi eksiklerimiz var ama yine de bu takim hatay'dan kotu takim degil. hatta sl falan bir kenara, liderden 7 puan geriye dusup daha1 12. haftada "tamam mi devam mi" macina cikacak takim hic degil. yonetiminden saglik ekibine, teknik direktorunden futbolcusuna korkunc bir sezon geciriyoruz.

Zaitsev dedi ki...

Eldeki en kötü orta 3 lü kombinasyonu ile maça çıktık. Ömer hoca yapsa bizim kadroyu bu orta sahayı kurardı herhalde. Duran top harici gol zor.

Bütün yük bu kadroda Ghezzal’e kalır ki kaldı. Geçen seneye döndük yine. Larin forvete geçmeli bu arada. Belki kontrada birşeyler çıkartırız. Kenanla kontra işi de mucize

Armagan Kaymaz dedi ki...

Atiba capa olacaksa, önde Necip cok defansif kaliyor, onun acilen degistirilmesi ve yaratici birisi gerekir. Kanatlari iyi kapatiyorlar ve Necip yardimci olmuyor pek o noktada.
Ortadan direkt paslarla gecebiliriz, o gecirgenlikleri var ama yeterince organize degiliz. Planli cikarsak 2. yari goller buluruz.

Sakatlik ciddi degildir umarim bu arada, mac sonucu kadar o da önemli benim icin.

turgay dedi ki...

Şenol Güneş ilk 11i resmen. Sergeni cesareti var diye bildik ama adamın içinden gün geçtikçe Şenol Güneş çıktı. Bu oyunun dönmesi in taşın kuşa çarpması lazım

turgay dedi ki...

Bir de atiba ve neciple çıkıyorsam vida değil wellinton olmalı stoperin. Adam vidadan daha iyi top kullanıyor. En azından ilk golde ki hatayı yapmazdı başka hatalar yapardı ama biz de derdik ki zaten atiba ve Necip top kullanamıyor adam mecburen wellintonu oynatıyor. Sergen Yalçın ve ekibi rüyalar aleminde takılıyor.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Kenan degisikligi yerine Alex‘i öne atip Can veya Salih‘i alsaydik daha iyi olurdu. Oyunu tutamadik ilk yari orta sahada

Zaitsev dedi ki...

Vida ile Montero Necip ve Atibanın işini de yapıyorlar. Bakalım kaç dakika daha izleyeceğiz bunu? Muhtemelen Alex atılıncaya kadar izleriz. Adam ceza sahası önü Rabona deniyor. O kadar gevşek ve rahat oynuyor rakip.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Kacta degisiklik yapacak acaba 😴

Huzeyfe dedi ki...

Kenan’ın Avrupa’da herhangi bir birinci ligde oynaması futbola hakaret.
En son ne zaman bir futbolcuya küfür ettim hatırlamıyorum.

Sergen kovulmayı hakediyor, artık bahane üretmeye gerek yok.

turgay dedi ki...

Mehmet topal oynatan adam bir zahmet başarısız olsun abiler. Topalın oyuna alacak kadar küçük düşünen adamla olmaz yani.

Armagan Kaymaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan Kaymaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Bu sikik ligi izlemeyi şu dakika itibariyle bırakıyorum ananızın amına sokun liginizi şerefsizler

Huzeyfe dedi ki...

Töre in I’m out.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Biz les, rakip les, hakem les, hoca les. Futbol adina ilk 15-20 dk disinda bir sey göremedim iki taraf adina da.

Golü niye iptal etti bu cücük. Bahis işleri dönüyor ligde. Kenan hayatımda izlediğim en gereksiz futbolcu olabilir. Sergen de Trabzon'u yenemezse yolcu gibi. Heyecanını kaybetmiş bir hali var saha kenarında.

Zaitsev dedi ki...

Kaleci topa vurulduğunu ve geliş açısını görebiliyor. Bu golü iptal etmenin kılıfı var ama Montero dokunmadıysa ki dokunmuyor gibi duruyor iptal etmek yanlış. Bu golü Ümit Öztürk, Yaşar Kemal Uğurlu filan iptal etse anlarım da Avrupanın sayılı hakemlerinden birinin iptali sıkıntılı.

Bunun haricinde bizle ilgili her şey sıkıntılı. Yönetim Sergen elele giderler bu kafayla. Bu kadar ezbere kadro çıkarmak ve üst üste tutmayan şeyleri denemenin faydasını birileri artık açıklamalı.

turgay dedi ki...

Konuşulacak çok şey yok. Hocaları değiştirsek maçı alırdık

F.N. dedi ki...

Mehmet topal ve Gökhan töre.den medet ummak nedir ya

Zaitsev dedi ki...

Topal’ın girmesi tartışılır ama katkı olarak Necip+Atibadan daha faydalıydı. Biz niye garip stoper ve orta saha 2lileri kuruyoruz. Sanki bir hafta stoperde, bir hafta orta sahada saç baş yolduracağım diye karar almış Sergen hoca.

YSY dedi ki...

Hoca sonucu oyunculara yıktı. Yönetim kabahati saha dışında arıyor. Oyuna bakan yok yani. Biz kendimizi boşuna paralamayalım burada. Kafa gitmiş..

yilmaz dedi ki...

@YSY aynen, sarı kartlı Texeira'yı kornerde son adam olarak kullanan hoca oyunculara kabahat buluyor. Texeira ikinci sarıyı yese bu sefer de hakemlere hönkürür.

Bu tek başına bizim problemimiz değil. Türk futbolu bu. Kimsenin yaptığı hataları görmek gibi bir derdi yok.

yilmaz dedi ki...

Maçla ilgili paragraflarca şey yazabilirim. Ama hiçbir şeye değmediğine kanaat getirdim bugün.

Fener'in hocasının yenik duruma düştükten sonraki çırpınışları, sonra basın toplantısında "sorumluluk bende" demesi, bizim hocanın da gole itiraz etmek için tabletten golün tekrarını izleyip, maça 65 dk müdahale etmeyip, maç sonu oyunculara ihaleyi bırakması...

Türk teknik direktörler yasaklansın.

F.N. dedi ki...

@yılmaz
Sadece Türk teknik direktör değil hakemlerde yasaklanmalı

Bu sezon oynadığımız oyuna, oyuncu tercihlerine ve değişikliklere bakarsak geçen sene nr kadar şanslı olduğumuz ortaya çıkıyor.
Kenar yönetimin bir an önce aklını başına alması lazım almıyorsa da yönetimin el atması lazım. Rakipler bu kadar kötüyken erkenden neşteri vurmak lazım yoksa tren kaçıyor.

yilmaz dedi ki...

@F.N

E ajax maçında yabancı hakemi de gördük. Ya da Avcı zamanında Braga maçındaki hakemi, Kiev'deki İskoç yavşağını. Sorunu hakeme bağlamak sorunlarımızı gizliyor sürekli.

F.N. dedi ki...

@yılmaz
Bu maçı hakeme bağladığım için yazmadım. genel Türk futbolu için yazdım.

yilmaz dedi ki...

@F.N doğrudur.

thenorthman dedi ki...

Haftalardır o bahane bu bahane oynanan oyunun olgunlaşmasını bekliyoruz.Geçen hafta da birbirinden kopuk oyuncular kötü bir oyun vardı galibeyetle geri planda kaldı.Necip Atiba orta sahasıyla tam olarak ne yapmayı bekliyordu acaba hoca.Necip defalarca sadece stoper rotasyonu olabileceğini ama orta sahada geniş alanda oynayamadığını gösterdi.Atiba bu sezon oynadığı her maçta kötüydü zaten.Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemek nedir?Bats sakatlandığında Alexi ileri atıp orta sahaya al birini bir de öyle görelim.Can mesela üç maç oynadı üçünde de sorumluluktan kaçmayan tam modern orta saha görünümünde neden oynamıyor bu çocuklar.Neden hala Kenan?Ya bu adamın sahada yaptığı olumlu tek bişey yok ısrarla medet umuyor

Bu sene hocanın sahaya kafa yorduğunu göremiyorum ben.İsteksiz ve hırssız bir görüntüsü var.O zaman yormayalım birbirimizi.ŞL'nin 'farklı bir mecra' olduğunu her maç öncesi söyleye söyleye anladık farklı bir sonuç beklemiyoruz ordan zaten ama bu kadroyla bu ligi kaybetme lüksümüz yok

turkkant dedi ki...

Geçen yazmıştım, deplasman oyununu düzeltmeden Beşiktaş'ın düzlüğe çıkması zor. Hocanın bu maçlarda üçlü orta saha kurgusuna geçmesi lazım. Sıkı deplasmanlarda Texeria'nın orta sahayı bir kişi eksik oynatması lüks maalesef.


Hala şansımız var, ligde net bir favori çıkmadı.

Trabzon topladığı puan kadar keskin durmuyor. Yaşlılar. En önemli 4-5 oyuncularından biri sezonu kapattı. Yenersek sonrasında Karagümrük-Hatay gibi zor maçları da var.

GS çok toy takım. Devre arası inanılmaz tutan 2-3 transfer filan olmazsa işin sonunu getirmeli çok çok zor.

FB ise en potansiyelli rakip, kalite, açlık ve camia olarak en ciddi rakip. Ama onlar da Trabzon maçında biraz şanslarının yanlarında olmadığı 50/50'lik bir kırmızı kart pozisyonundan sonra acayip kırıldılar. Yıllardır şampiyon olamaya olamaya winner mentalitelerini kaybetmişler.

Trabzon maçı final maçı oldu GS maçı gibi. S. Lisbon maçını feda edip as kadroyu bu maça fizik olarak iyi durumda çıkarmalıyız. Bu maçta zaten kaybedersek lig elimizden kayar. Beraberlik ise ciddi özgüven kaybettirir.

Pheaglix dedi ki...

gecen sene sergen belki de basimizda olabilecek en iyi hocaydi, cunku hala surekli soylendigi gibi takima liderlik ediyordu. anc yonetiminin ses cikarmadigi yerde cikip hakkimizi koruyordu, yaptigi her aciklama kulubu "bizden bu sene olmaz" havasindan cikartici nitelikteydi. bu saha disi liderlige saha icinde takima ve lige gore mantikli hamleler eklenince (yani saha ici teknik direktorlugu asiri kotu olmayinca) sampiyonluk geldi.

ama simdi sergen'in gecen seneki saha disi liderliginden eser yok. kendi tercihleri muhtesemmis, elini kolunu sallayan takim bizi bizim onlari analiz ettigimizden daha iyi analiz etmiyormus gibi oyunculari sucluyor. gecen seneki gibi "hak koruma" ya da "masaya yumrugunu vurma" islerine de girismiyor ki bu konuda cok kizamam cunku bu kendisinin isi olmamali. ama yine de sirf basin aciklamalari bile sergen'in saha ici tercihlerini begenmeyen insanlari onun etrafinda toplayan bir ozelligiydi, ve artik o insanlarin sergen'i desteklemek icin bir motivasyonlari kalmadi.

saha ici tercihleri de daha iyiye gidecegine daha kotuye gidiyor. gecen sene ozellikle n'sakala ve 3x6'da gordugumuz inadi katlanarak artiyor. mac sirasindaki tercihleri zaten felaket (ki kendisi de antalya macinin ilk yarisinda "panik" yapmaya baglamisti bu tercihleri). oyuncu degisikliklerini zamaninda yapmiyor, yapinca da ya yanlis oyuncuyu cikariyor ya da yanlis oyuncuyu oyuna aliyor. ya da bir anda tum takimi degistirmeye kalkiyor. ilaveten izledigimiz her macta rakibe calisilmadigini cok net goruyoruz. ne bileyim, bir takimdan ayni golden uc tane yiyorsan rakibe calismamissindir. ya da bir takimin sana deli danalar gibi onde basacagi belliyken maca vida-montero-atiba-necip ile cikiyorsan en hafif tabiriyle ne yaptigini bilmiyorsundur.

forma adaleti de bence ciddi bir sorun olmaya basladi. ridvan basta olmak uzere gorece genc oyuncular (serdar, guven) yasli alternatiflerinden net daha iyi performans verseler de oynayamiyorlar. ridvan yerine umut tercihi (fena oynamiyor olsa da) ve sl'de n'sakala'nin oynamasi (ozellikle sporting maci), serdar'in aninda kesik yemesi, ve guven yerine kenan tercihlerini bana kimse forma adaleti cercevesinde aciklayamaz. bu oyuncular oynadiklarinda alternatiflerinden daha iyi performans verdiler, ama pozisyonlarinin en son dusunulen oyunculari durumundalar.

tum bunlar birlesince kendimizi onumuzdeki hafta kaybedebilecegimiz iki mac ile daha kasim ayinda lig ve avrupa'yi bitirmis olarak bulma sansimiz ortaya cikti. isin kotusu, sporting ve trabzon maclari icin umutlu olmamizi gerektirebilecek hicbir sey yok. ozellikle son iki ayda sergen'in ovulen tum tercihlerinin (ersin/ridvan, rosier/ghezzal, larin sol kanat, vs.) tesadufen ya da istemeyerek yaptigini gorduk. eger takim/sergen/yonetim bu sekilde devam edecekse ben sergen'in takima daha fazla bir sey katabilecegini dusunmuyorum. ha sergen gidince kim gelir derseniz de muhtemelen senol gunes gelir, ki yukarida saydigim defolarin (rakibe calismama, inatcilik, sorumluluk almama, genc oyuncu nefreti) sergen'de birse senol gunes'te on. daha kasim ayina girmedik, ama bana sorarsaniz hem bu senemiz hem gelecek 2-3 senemiz an itibariyla mahvolmus durumda. yeni bir mucize daha yasamazsak 100. yil sonrasi karanlik doneme tekrar girebiliriz. umarim en azindan rakiplerimiz de finansal durumlarini toparlayamazlar da ligin genel kalite dususu sayesinde ayakta kalabiliriz.

Zaitsev dedi ki...

Sergen hocanın geldiğinden beri istediğini oynatmak için kullandığı futbol değişti, her oyuncu birbirine yakın artık. Orta sahada, defansta o mevkideki herkes oynayabilir yaklaşımı/bahanesi artık patladı.

Zaten eskiden İbrahime pas atmıyorum çünkü verdiğim topu geri alamıyordum diye basın açıklaması yapan birisinin bütün oyuncuları bu şekilde sınıflandırması da ayrı bir saçmalık.

@ Pheaglix’in dediği gibi tutan tercihlerinde mecburiyet sonucu olduğu ortaya çıkıyor.
Mesela Sergen hoca Rıdvan’ı kesmek için hata kovalıyor. Bu çok net. İBB maçında 2 golde hatası olan Wellington Sporting maçında da batırma hakkı kazanırken Rıdvan’ın o günden beri kesik yemesinin sebebi ne olabilir ki? Adalet yok kesinlikle.
Serdar Rıdvan ile defansın sol tarafında 3 maçlık bir denge yakaladıktan sonra orayı iyileşenler için hemen bozduk. 2-3 maç daha devam etsekte olurmuş. GS maçı harici maç kazanamadık zaten.

Hoca Şenol hocaya dönüşüyor. Erkenden aksiyon almak lazım

yilmaz dedi ki...

@zaitsev aksiyon da Şenol hoca olmamalı ama:)

turgay dedi ki...

Medyada vitor kadar eleştirilmiyor hoca işin ilginç tarafı bu bana göre. Tercihleri olsun kadro yapısı olsun ne istedin de verilmedi diyebileceğimiz isim Sergen hoca. Bence kendisine büyük geldi hem şampiyonlar ligi hem de bu kadro. Ha kadronun çok fazla deliği var açıkçası ancak yine de farklı şeyler oynayabilecek farklı hamleler yaptırabilecek bir kadro. Üzücü olan yine çok para harcadığımız bir sezonda yine borç yükü altına giriyor oluşumuz. Hoca biraz yontulabilir olsa şu lig çok rahat kazanılır. Ancak hoca maalesef tıpkı eski usul hocalar gibi sadece kendısının doğru olduguna inanan biri. Maç sonu açıklamaları da zaten kendisinin doğru oyuncuların yanlış oldugunu gösteriyor. Kadro dışı bırakılan oyuncular görebiliriz. Ben içerisinin çok sağlıklı oldugunu düşünmüyorum

F.N. dedi ki...

Bizim medyada Türk hocaların dostları arkadaşları olduğu sürece Türk hocalara kimse bir şey diyemez. Şu oyunu vitor biliç ya da tudor oynatsa şimdi medya bunlara topluca ana avrat söverdi.
Sergen bence sezon başı kontrat süreci uzayınca soğudu takımdan. Kafayı sahaya veremiyor. İnşaallah değişiklik olursa kafayı sahaya değil Fener'e verecek olan Şenol Güneş de gelmez.

Barreto dedi ki...

Eksikler nedeniyle takımın ve oyuncuların mazereti olabilir. Fakat, hocanın mazereti yok. Hoca motive gözükmediği gibi ŞL ve takviyeli kadronun altında kaldı. Sakatlık yoğunluğunun hoca ile de yakından ilgisi var.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Karagümrük pl golü atmış resmen🤯

Hoca konusunda diyeceğim daha belli bir planımız yok ve daha kötüsü buna dair emare de yok. Tamam sakatlıklar vs olabilir de, sonuçta yedek planlar da az cok olmalı ki daginik görüntü ortaya çıkmasın. Yoksa mazeret üretip sorumluluk almayacaksan zaten o ağırlığı taşıyamıyorsun demektir. Bence hoca avrupa olayını takıntı haline getirdi ve bu ligde derbiler dışındaki maçlara odaklanmasını zorlaştırıyor ve haliyle bu oyunculara da yansıyor
Su sportingten bir şekilde puan alsak da herkes rahatlasa ve ligde artık isimize baksak artık, herkesteki bu konsantrasyon problemleri canımı sıkıyor.

fidddas dedi ki...

son milli maç dönüşü olan postta bundan sonra her şey sergene bağlı demiştim ama dün hoca da topu taca attı oyuncuları suçladı.
buradaki büyük çoğunluk sakatlıklar ve bariz hakem kararları hariç konuşuyor, ben de öyle konuşuyorum ancak bu iki olayın hocanın günahlarını kapatması mümkün değil.
zaten sakatlıklar konusu doğrudan hocayı bağlayan bir durum, takımın as 11nin neredeyse hepsinin zaman içerisinde arka adale kanamasından 2-3 hafta sakatlanmasının hoca ile hiç ilişkisinin olmaması da pek mümkün görünmüyor. ki bu oyuncuların bir kısmının bu tip adale problemleri hiç olmuyordu ki eğer darbeye bağlanacaksa bile eskiden de bu darbeleri alıyorlardı.

teknik direktörlük eğer man management ise sergen hoca bu yıl onu yapmıyor, bu yıl ikinci kez oyuncuları kötü performansın sorumlusu olarak gösterdi. teknik direktörlük eğer elindeki kadroya göre bir oyun planı oluşturmak ve buna alternatif plan(lar) geliştirmek ise sergen hoca onu da yapmıyor. 120 km koşacağız sevdasına takımın hepsi sakatlandı, aynı sevda yüzünden alex gibi bir adam top almak için orta sahanın bizim yarı alana bakan diliminden top almaya geliyor (ilk topla buluşma yerlerinde necipten daha geride atiba ile aynı yerde top almış) aynı sevda yüzünde 20 dakika önde basıyoruz, takım bitiyor sonrasında patır patır dökülüyoruz. elinde bulunan kadronun neyi yapabileceğinden bu kadar habersiz teknik direktör olmaz. teknik direktörlük eğer kadroya göre oyun kurmak yerine oyuna göre kadro kurmak ise o zaman alex, pjanic ve ghezzalin aynı anda bu takımda işi ne, bu adamlar takımda ike nkoudounun nasıl hiç bir yedeği takıma alınmış olmaz. alexin senin istediğin oyuna uygun oynadığını nerede gördün nerede tecrübe ettin. pjanicin olmadığı durumda pas örgüsünü kurmak için oğuzhan ve salih iken sen bu adamları neden sürekli yedekte tutuyorsun.
bunlar genel eleştirilerim.
düne özel olarak,
- diyelim necip atiba aynı anda sahada olacak dedin, 39 yaşında sakatlıkan çıkmış adamı zaten kötü sezon geçirirken sahaya attın. bunu yaptıktan salih ve oğzuhana ne dedin? eğer bu ikisi atibanın sakatlıktan dönmüş halinden bile kötü durumda ise o zaman kadro dışı bırakalım. devre arasında da yol verelim. olmuyor demek ki bu adamlardan.
- yine diyelim ki necip atiba aynı anda sahada olacak, hataya hiç göz ucuyla da bakmadın. alexe o kadar geriden top aldırdın, karşı ceza sahasına kadar gitti, sonra ne yapmasını bekledin 1 senedir top oynamamış adamdan.
- diyelim ortasahaya direnç için atiba necip yaptın, niye pas opsiyonu olsun diye umut yerine rıdvanı kullanmıyorsun, en azından rıdvan ile çıkardık presten. ya da necipi stoper yap yine, monteroyu ortasahaya koy.

sana orta sahada ciddi bir pres geleceğini biliyorsun (ya da bilmiyorsun), sağ kanadını kilitlemeyen yok bu sezon(ghezzal bu sebeple sağ kanatta geçen seneden daha süre harcıyor büyük ihtimalle) niye topu orta sahadan ileriye taşıma görevini alexe veriyorsun.
bunlar çok ciddi teknik direktörlük problemleri.

haftaya bats ve rosi sakatlığına rağmen trabzonu yeneceğiz(çünkü berbat bir futbolları var). büyük ihtimalle burada yazılmış onlarca denemeden birisini mecburiyetten yapmış olacak ve o yapılan tesadüfen tutacak.

fidddas dedi ki...

bu arada hem eldeki kadro hem rakipler ve ligin kalitesi sebebiyle yine şampiyon oluruz. o ayrı mesele.
dün bile hatay önde baskı yaparken arkada 30-40 metre boşluklar kaldı ama biz değerlendiremedik. çünkü orada olması gereken adam geriye gelip top alıyordu. (baya takıldım bu konuya :))
ilk yarının başında 3-4 kez 4-5 pas ile ceza sahası önüne çok rahat gelebildik(ikinci yarı da da iptal olan gole kadar bunları becerebiliyorduk), yani hatayın önde baskısını aşmak için öyle deli gibi bi kurguya falan gerek yok bizim ligimizde ki bu hatay ligin organize 3-4 takımında biri olarak sayılıyor. durum bu yani.

hakemlerin bariz hatalarının ligin başına sıkışmış olması biraz işimize gelecektir, eyyam yapmaları için gerekli boşluk elde edildi(naif bir yorum :)) bunun dışında trabzon maçından sonra lig sonuna kadar fener ile beraber en kolay fikstüre sahibiz.

ayrıca fener zaten dağıldı, buradan bu sakatlar ile geri dönmeleri imkansıza yakın, galatasaray transfer yapmaz ise evinde 1-0 yenip deplasmanda 2-0 yenilmeye devam edecek. geriye trabzon kalıyor hem kısıtlı kadro hem avcı sebebiyle tehlikeli görmüyorum onları takımı 4-6 ayırmaları bir yere kadar gidebilecek durumda. kaldı ki zor bir fisktüre girerken gervinhodan oldular ve muadili yok ellerinde.

ben bizim de berbat oyunlarla evde galip geleceğimiz, deplasmanlarda zayıfları yendiğimiz, diğerlerine puan bıraktığımız bir senaryo ile zirvede kalacağımızı düşünüyorum.

tabi yine bir şekilde eğrisi doğrusuna gelen denemeler tutar da oyun bir şeye benzemeye başlar onu bilemem :)

Barreto dedi ki...

@fidddas, hocanın durumunu gayet iyi özetlemişsin, bravo.

Kendi adıma, bu sezon kaleci rotasyonu, Atiba'nın 11'de oynatılması, ya çok az oyuncu değişikliği yapılması ya da 3 oyuncunun aynı anda değiştirilmesi gibi çok temel seviyede yaptığı hatalar hocaya olan inancımı neredeyse tamamen ortadan kaldırdı.

Zaten taktiksel yönden eksikleri, oyuncu değişiklikleri ve oyuna müdahaleleri geçen sezon da problemliydi. Yazın yaşanan uzatmalı kontrat süreci bu sezon için yeterince büyük bir soru işaretiydi.

Şu anda hoca, taraftar desteğine güvenerek Aralık ayından sonra toparlayacağını zannediyor ama yanılıyor. Çünkü yavaş yavaş oyuncuları kaybediyor. Oyuncular hocaya inancını yitirince sezon sona ermiş demektir. Geçen sezon iyi kamyon şoförlüğü yapmıştı, bu sezon ona verilen spor arabayla şehir trafiğinde refüje çıktı.

Açıkçası Şenol Güneş dönerse diye hayli çekiniyorum.

Rıza hoca Sivas'ta ritmini kaybetti. Hoca spekülasyonlarında Rıza hocanın adının daha fazla geçmesini umuyorum.

fidddas dedi ki...

@barreto teşekkürler

senin değindiğin oyuncuların sergenin arkasında çekilme ihtimalin de çok önemli. açıklamalarında adres gösterdiği oyuncuları merak ediyorum. 3 gün sonra sporting maçıyla avrupa defteri ya tamamen kapanacak ya da ajax maçına havale edilecek. o andan sonra şl için gelen oyuncuları bu açıklamaları ile malatya deplasmanına falan nasıl ikna edecek merak ediyorum ben de.

bu arada ben sergenin kolay kolay takımdan ayrılmayacağını düşünüyorum. yönetimde karşı olanlar olsa da sezon başında orada istediğine yakın bir düzenleme yapılmasını sağladı. Emre Kocadağ gitmeden sergen hoca da gitmez takımdan.

bence ajax maçı ile avrupa meselesi kapandıktan ve giresun-kasımpaşa-kayseri maçlarında alınan 9 puan ile yeniden işler yolunda imiş gibi olacak ve bizim avrupada başarılı olmayışımız da yeterince koşmadığımıza ihale edilerek seneye kadar unutulacak. devre sonundaki konya deplasmanına kadar alanya ve fener(o gün fener diye bir takım kalır mı belli değil) deplasmanı dışında zor maç yok.

aynı dönemde trabzon karagümrük, hatay, altay, antalya gibi kendisine ters gelecek takımlar ile oynayacak.

Huzeyfe dedi ki...

Kaçınılmaz bir sona doğru gidiyoruz. En sevmediğim şey bu futbolda. Hocanın sırasıyla oyuncuları ve tribünü kaybetmesiyle Beşiktaş kariyeri en azından şimdilik son bulacak.
Bu süreci yaşamak zorunda mıyız? Ben buradan geri dönen hoca hatırlamıyorum. Direk 2 sezon kaybettiriyor takıma bu gereksiz bekleyiş.

turkkant dedi ki...

Ben hala çok kötü bir tablonun olmadığını düşünüyorum. Hoca kesinlikle hatalı. Hoca-yönetim beraber sezon öncesi Fener tipi "Transfer şampiyonu" havasıyla fazla rehavete kapıldılar. Sakatlıklar örneğin, her bir faktör takımda bir oyuncunun sakatlanma ihtimalini yüzde 10 artırsa, sezonu geç açma, yanlış yükleme, saha zemini, fazla eforlu oyun, maç sıklığı, 30+ yaş vb. üzerine biraz daha düşük olasılıklı durumun meydana gelmesinin yarattığı şanssızlığı eklersek mevcut tablo oluştu. Bu kadar çok hatayı üst üste yaparsan da böyle final maçına Bats-Rosier'siz çıkarsın.

7 puan Trabzon gibi kırılgan bir camiaya karşı kapanmayacak bir fark değil, daha tonla maç var. Tabi bu maçı kaybedersen işler değişir, ama beraberlikte bile potada kalmaya devam edersin.

Ben hala Fener'in daha ciddi rakip olduğunu düşünüyorum. Onları üçte üç kaybetmeleri bizi hala potada tuttu. Yarın Trabzon da üçte sıfır çekebilir, sürpriz olmaz.

Trabzon-Alanya maçlarından 4 puan, bize yarışa devam, dedirtir. 3 puan Trabzon'u yenmek şartıyla düşe kalka devam ediyoruz, demektir. Altı bir durum ise, örneğin 2 beraberlik, bayağı krize girdik demektir.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Hocaya yükleniyoruz da bu hakemlerle de zor yani, yönetim cidden bir şey yapmalı. Eğer hoca yapmayacaksa biraz hır gür çıkartacak bir basın sözcüsü koyacaksın maç öncesi ve sonrası yöneticilerden bir o konuşacak. Emre Kocadağ bence çok soft kalıyor bu rol için.

Geçen hafta penaltı, olmayan ofsaytla güme gitmişti(Fırat’ın değil Var’ın hatası). Dün ve bugüne bakıyorsun, gs’nin bugünkü golü veriliyor; senin golün var’da 3 dk incelenip yan hakemle beraber açıklanıyor. Sonra lig neden izlenmiyor deniyor, bu işin belli bir standartı olmamış da ondan.

BJK4EVER dedi ki...

@Armagan,

E. Kocadag'in aciklamasini okudum. Hakem senin golunu sacma sapan sekilde iptal etsin, sen git adam icin Turkiye'nin gururu vs diye konus. Niye sert aciklama yapamiyorlar? Hep bir eziklik, efendilik vurgusu. Elalem megafonla bagirir MHK baskanini istifa ettirir, sen aciklama yaparsin ezik gibi haftaya dalga gecer gibi ayni hakemi verirler (ayni hakemi veren ayni MHK, verseydiler Ali Sansalan'i bir sonraki hafta FB macina yiyorsa). Ezigiz iste arkadas. Cik konus hakkini ara.

@turkkant,

Abi yapma yahu daha ne olmasi gerekir durumun kotu olmasi icin? CL'de Barca, Milan, Leeds'li gruptan bile galibiyet cikarmis bir camia olarak cekebilecegimiz en balli kura'da bir mucize olmazsa tarihimizde ilk defa 0 puanla kapayacagiz. Hadi CL'yi gectim ki benim icin de kistas degil, ligde daha 12. haftada 7 puan geriye dustuk, hem de boyle bir kadroyla. 11 hafta gecmis ligde iyi futbol oynadigimiz mac sayisi 1, bilemedin 2. Fazla sakatlik 4-5 maclik bir periyotta oldu, diger maclarda da dogru duzgun bir oyun yoktu. Forma adaleti konusu acildiginda herkesin fikir birligine varacagi 4-5 tane net adaletsizlik ornegi var.
Bu kadar CL ve lig macindan sonra cok iyi hazirlanmisiz diyecegimiz mac birtek Karagumruk maci. Ama rakibin bize karsi cok iyi hazirlanip tus etti maclari saymaya baslasak duramayiz.
Daha ne olmasi lazim? Antrenoru korumak icin sacma sapan bahaneler uretmeyin.

- Konsantre olamamis. Anani babani ameliyat edecek doktor bir konsantre olamasin da gorelim. Veya banka'da biri yanlislikla kasadan fazla para cikarip dalginlikla birine versin de gorelim bakalim ne oluyor, aman canim konsantrasyon alt tarafi mi der banka'nin yonetimi. Konsantre degilsen, isini begenmiyorsa, istemiyorsan basarsin istifani gidersin yazliginda 2 haftada bir fotograf cektirdigin eskort'lara konsantre olursun ne bok yersen yersin.

- Kredisi varmis. Barca Koeman'i kovdu. Chelsea Conte'yi kovdu. Arsenal Wenger'i (cok gec de kalsa) kovdu. Yahu Real Madrid'le 2 CL kupasi kazanmis Zidane 2. oldu diye kovuldu yahu. Buyuk kulupte basarisiz olursan kovulursun. Dun yoktur, yarin kismen vardir, ama aslinda bugun vardir. Bu takim sezon basindan beri bok gibi futbol oynuyorsa, maclara gozle gorulur sekilde hazir cikmiyorsa, kadronun tamami adalet sakatligi gecirmisse o teknik ekibe kredi falan vermezsin, koyarsin kapinin onune.

- Duzelecekmis, istikrar sartmis vs. Istikrar olsun, ama oyun anlaminda takim birsey vaad ederken olsun. Takim her gecen gun geriye giderken olmaz. Bu takima orta alan kadrosu temelden degistikten sonra bile 100 mac 4-1-4-1'den baska 1 tane bile sistem denemeyen adam'a sabir edilmez. 20 yasinda iyi-kotu oynamis Can Bozdogan varken 39 yasindaki Atiba, 37 yasindaki Topal'a sans veren adama sabir edilmez. Tas gibi maclar cikarmis Serdar'i cat diye kesip yerine aninda yabanci stoperleri koyan adama sabir edilmez. Ridvan'i lutfen oynatan, kesebilecegi ilk firsatta cat diye kesen, uvey evlat muamelesi yapan adama sabir edilmez.

Bu teknik ekiple yollar ayrilmali. Bu takimin duzelmez sansi yok. Forma adaleti konusunda gram ilerlemedik. Kadroda kim olursa olsun, uysun-uymasin ayni formasyonda sacma bir israr var. Maclara iyi hazirlanmiyoruz, bizi biraz iyi analiz eden biraz iyi bir takimda aninda tus ediyor. Rezil bir durumdayiz. Haftaya kaybedersek CL'den sonra lige de daha kasim ayinda veda edecegiz.

Ha, teknik ekipte olmayan liyakat yonetimde var mi? Elbette yok. Bu beceriksizler gider Senol Gunes'i getirir kanser eder hepimizi. Ama o cesaret bile yok, sezon sonuna kadar 4-5. siralarda dolastigimiz surece Sergen'i kovmaya yurekleri yetmez maalesef. Sene sonu da artik Sergen'le birlikte mi giderler ne olur bilemem.

Zaitsev dedi ki...

Hakem mevzusuna hiç girmeyelim. Berbat oyuna kılıf uydurmuş oluruz. Güçlü oyunu hiçbir hakem engelleyemez. En fazla rakiplerini ligin bir noktasına kadar ortak ederler lige. Ama sen zayıfsan en ufak müdahalede dağılırsın. Biz iyi değiliz ki hakemleri düşünelim.

theotheo dedi ki...

Dedik yaşlılarla olmaz. Dinlemediniz. Gene aynı şeyleri konuşuyorsunuz. Kardeşim Salih ve Kenan Karaman sana maliyeti 20 milyon TL yıllık 20 milyon TL ye ben en kral alt yapı tesisini yaparım hadi eyv

Armagan Kaymaz dedi ki...

Geçen sene bu hafta 19 puan toplamışız ama devamındaki 18 maçta 14-2-2 gibi çok sağlam bir periyot gelmiş. Güçlü oyun için doğru formasyonu bulmak ve o ana planı oturtmak gerekir. Hocanın kariyerine baktım %95 4-1-4-1 veya 4-2-3-1 oynatmış çoğu Türk antrenör gibi ama bu şu anda Pjanic nedeniyle mümkün değil(“2” olmuyor Josef’le birbirlerini bozuyorlar,”1” zaten Pjanic geride-Josef önde olmaz). Tamam o yokken ve Josef varken kalan 2 maçta yine bildiğini oynatsın bu hafta ama devamında artık başka bir formasyon geçmesi gerekir diye düşünüyorum.

Elinde regista olup geçmişte oynatanların çözümlerinden yararlanacaksın yani, kopya çekmek serbest. 4-3-3te Ghezzal’i orta sağdaki eleman olarak kullanıp, Alex’i merkez öne ve Batshuayi’yi sağ öne yazıyoruz ve pas oyunu yapıp tempoyu dikte ederek oynuyoruz. Bu rollerde en azından yedeklerden daha iyi verim alınabilir:
Alex olmayınca da yerine Larin’i çekip, solda Nkoudou veya Güven’i oynatıyoruz.
Sağda bats olmayacaksa Ghezzal’i öne atıp arkada Salih/Can/Oğuzhan’ı kullanıyoruz oyuna-duruma göre.
Josef’i de Topal’la yedekliyoruz.
Pjanic olmayınca yerine Oğuzhan’ı koyuyoruz.
Savunma dörtlüsü ve kalede RIdvan/Umut-Vida-Serdar-Rosier-Ersin’den oluşuyor hem pas konusunda en efektif ekip bunlar, hem de yerli rotasyonu nedeniyle.
Bu sistemde de Alex dışında pas atamayan veya bencil oynayan herkesi anında keser cezalandırırsın( Karaman-Atiba-Töre gibiler de ancak 3. seçenek oluyor ya da taça çıkıyor böylece. Eğer basit oynamayacaksa Bats da dahil buna,).
Gerisi oyun içindeki koşuların nasıl yapılacağıyla alakalı. Alex bir zahmet çok geriye gelip yorulmuyor, topu ona çevresinde 5-7 kişi getiriyor besliyor vs vs

Asıl soru: Hoca belki de kariyerinin dönüm noktasında bu challengeı da çözüm üreterek aşacak mı yoksa bildiğine takılı kalıp başarısız mı olacak sonunda?

fidddas dedi ki...

taraftar ve galatasaray düşmanı modumla yazıyorum,
hakemler kötü oyunun değil değil ancak alınmayan skorun sebebi olabiliyorlar. aklı selim olduğu düşünülen kişiler ülkenin hakem konusunu tartışırken hep hakemler toplamda bütün takımlara aynı oranda hata yapıyorlar, ülkenin futbol iklimi ne ki hakemler iyi olsuna getirip tartışmayı bağlıyorlar. bu söylendikten sonra da başka söyleyecek hiçbir şey kalmamış gibi her şey normal havasına devam ediyorlar.

dün bizim iptal edilen gol ile bugün galatasarayın geçerli sayılan golü yer değiştirse bizim gol yine iptal edilir miydi? bana kalırsa edilirdi ve galatasaryın golü geçerli sayılırdı. VAR protokolünü hiçe sayarak yardımcı hakemle istişare ederek, bilerek ve isteyerek hatalı karar verdi cüneyt çakır. ben değmesine o kadar uzun süre baktığını düşündüm ama öyle değilmiş.

bugün kayseri -gümrük maçının hakemine o kırmızıdan sonra bir daha düdük verilmemesi gerekir. 1 sn de karar verse hatalı karar verebilir dersin ancak bilerek isteyerek görerek öyle bir kırmızı kart kararı verilemez, bu hata değil.

hakemlerin çok hata yapıyor olması 20 takımın 19una genel anlamda eşit dağılıyor, ancak galatasaraya bu hata hiç bir zaman eşit dağılmadı ve bundan sonra da dağılmayacak. bir sürü hakem örneği var ilk 11 haftadan, hepsini yazmaya gerek yok.

ben hakemi yeneceksin lafına inanmıyorum ancak şuna inanıyorum beşiktaşın şampiyon olması için vasat ve altı oynadığı maç sayısı ard arda 3-4ü geçemez. eğer uzun süre vasat oynarsa kaybetmeye başlar. ancak galatasaray uzun süre vasat oynayarak yakın zamanda benim aklıma gelen 3 şampiyonluk kazandı. (hamzanın şampiyonluğu, fatihin son iki şampiyonluğu) bunu biz yapamayız, belirli bir seviyenin altına düştüğümüz anda skor almamız da imkansız hale geliyor.





Huzeyfe dedi ki...

Benim için gösterge sadece puan kayıpları ve oyun değil. Hocayı dinleyince sahadaki gerçeklerden kopuk olduğunu görebiliyorsunuz. Ayrıca Batshuayi, Alex ve Pjanic’in vücut dilleri pek iyi değil birkaç maçtan beri. Onlar isyan bayrağını çekerse işi zor.
Sergen şu anda ıslıklanmamaya oynuyor. Sahaya kafasını verebildiğini sanmıyorum. Açıkçası kadro ve şampiyonluk bir beden büyük geldi. Mesela bakın N’sakala ve Welinton ne zaman kesik yedi? Çok daha kötü maçlar oynamalarına rağmen ne zaman taraftar ıslıkladı o zaman kesik yediler. O namluyu kendinden uzakta tutuyor şimdilik Sergen. Kenan ve Töre var sırada, sonra Oğuzhan. Onları da taraftarın önüne atabilir ama en nihayetinde sıra kendisine gelecek. Çünkü sorun hatalı olması değil hatasını kabul edememesi. Etse bile oyunu çözecek taktik bilgisi yok.
Buradan dönebileceğini sanmıyorum. Umarım yanılırım, daha önce yanıldığım gibi.

turkkant dedi ki...

Beşiktaş önümüzdeki 3-4 hafta Fener gibi kırılmazsa, kadro kalitesi bir şekilde yarışta tutar. Hoca kötü teknik direktörlük yapsa, oyunu oturtamasa dahi, oyuncu kalitesi bence Beşiktaş'ı potada tutar.

Ha ne olacak, Ş. Ligi'ni 1 ya da 0 puanla kapatacağız, moral bozmadan, tamamen konsantrasyonumuzu lige vermemiz lazım. Hoca Ş. Ligi'nin takıma değil, kendisine bir beden büyük geldiğini oynattığı gerçek dışı futbolla gösterdi. Orada karizması çizilecek, ama yapacak bir şey yok, lige var gücüyle sarılması lazım.

Hoca 16/17 sezonundaki gibi ya direkt oyundan daha pas ve dengeli bir oyuna geçecek ve Salih/Oğuzhan gibi oyuncuları bu sistemin içine almanın yollarını bulacak, ya da devre arasında orta sahaya Elneny-Gedson vari onun sevdiği tarzda bir oyuncu bulacak ve Josef-X-Pjanic üçlüsüyle dış maçlarda tam gaz, deli dana devam edecek.

Önümüzdeki 3 hafta kritik, bu virajı çok yara almadan geçersek sonrası bir tık daha kolay bence...

Pjanic ile Josef kaç maç beraber oynayabildi de bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Benim aklıma GS ve Malatya maçlarından başka maç gelmiyor. Şampiyonlar ligini hesaba katmıyorum.

Yorum Gönder

Ara