.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Mart 2021 Cuma

SL 28 Beşiktaş - Gaziantep FK


Tarih: 06 Mart 2021 Cumartesi 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan

Eksik Oyuncular:  Cenk Tosun / Jean Kana Biyik

Cezalı Oyuncular:  - / Kevin Mirallas

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

121 Yorum:

Zor maç. Antep'te kana bıyık ve Muhammed Demir dönüyor. İzlediğim kadarıyla Portekizli hocaları savunmayı çizgi halinde tutuyor. Ghezzal Aboubakar veya Töre Cenk Tosun işbirliğiyle atılacak gol veya goller izleyebiliriz.
Duran toplar ve Muhammed Demir'e dikkat edersek Antep'i savunmakta çok zorlanmayız diye düşünüyorum.

sadrazam dedi ki...

Şampiyonluk yakın,
Meşhaleleri yakın.

sadrazam dedi ki...

Herifçioğlu diyorku; "Aliyi, Veliyi, oynatmıyor, takım zaten top oynamıyor, hoca Anadolu takımı ayarında, başkan tüü, topçu kaka, ama Sergen şampiyon yaparsa takımı sevinirim."
Meali; "Hem ayranım dökülmesin, hem götüm sikilmesin."

Huzeyfe dedi ki...

Hülöğğ
Mağara adamları, şampiyonluk geliyor mantar gibi çıktınız yine

beagle dedi ki...

Birbirimize girmeden tartissak. Mesela @Ahmet Usal kırıldı yazmıyor. Okuyorsan gel kardeşim. Sezon başı hiç anlaşamiyoruz ama sonlarda uzlaşiyoruz :)

Bu sezon olan şudur: 11 kişiyi oynuyoruz. Arti Josef, Rosier, Larin, Abu banko Nsakala Welinton Mensah opsiyonlu katildilar. Kalecimiz de 1.95lik azman. Hatta ince işcimiz Ghezzal bile fiziken iyi sayılır.

Lig ayni lig ama Besiktaş sonunda fiziken rakiplerini ezecek bir kadro kurdu. Gollerin %65ini 2. yarida atmamiz sadece taktikten değil, rakibi yormaktan.

Yillardir istedigim bu durumu sağlayan/payı olan ANÇ, ET ve Sergene teşekkurler. Bizim lig budur. Fiziken önde olacaksın.

Sanırım ara ara söylesek de Sergenle ilgili gözden kacan/unutulan en büyük artı budur. Besiktaşı ezilmez fiziğe getirdi. Helal.

Peki neyi eleştiriyoruz: Kayıp ilk yarıları. Genelde inatla tutmayan işlerin tekrarini (3 onlibero, Nkudu sol, Nsakala ilk 11 hatta kolay maclarda Montero yerine Welinton cikmasini vb)

Sergen daha önce bazi hatalardan döndü (Larini 11e katması, Rıdvanı oynatmasi vb) Eleştiriler devam ettikçe yukaridakilerden en bariz olanlari da halledecektir.

Mutlak iyi, mutlak kötü yok Tek istenen zamanla daha iyiye gidilmesi.

Emre Toraman dedi ki...

Rıdvan ve Ljajic'in 11'e dönmesi gerektiğini düşünüyorum ve döneceklerdir diye tahmin ediyorum. Rosier, Rıdvan, Josef, Ghezzal, Ljajic ve Aboubakar varken top çıkarma ve yaratma anlamında bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Aboubakar, Larin, Ljajic, Ghezzal, Rosier ve Rıdvan ile de cezasahası ve çevresinde tehdidimiz gayet iyi seviyede olur.

Atiba'yı çok yormamamız gereken bir maç bence. Yukarda saydığım oyunculardan dolayı eforlu bir box to box katkısına ihtiyaç duymamalıyız. Görece küçük çaplı bir alanda kalması ve jogging temposunda pas istasyonu olarak ortalamasını sunması yeterli olmalı. Maça başlatmamak da bir seçenek ama bir düşüş emaresi göstermemişken bozmaya da gerek yok. Gidişata göre Necip veya Oğuzhan'la erken(45-55) değişiklik doğru bir proaktif rotasyon olur. Önümüzde Josef, Rosier ve Ghezzal'in aynı maçta cezalı olması gibi bir ihtimal varken Atiba'nın yorgunluk ve sakatlık riskini azaltmak lazım.

Özellikle son dakikalara önde girersek bir Josef sarı kartı da uygun olur. Rosier ve Ghezzal'e Başakşehir maçında da Fenerbahçe maçındaki kadar ihtiyacımız olacağını düşünüyorum ama Josef'i derbiye garanti saklamak için Başakşehir karşısında Josef yerine Necip tolere edilir bence.

Malatya bizden önceki maçta 20. dakikada kırmızı görüp eksik oynamıştı, Antep de son maçta kırmızı görüp 59. dakikada kırmızı görüp eksik oynamış. Sıkışık fikstürde güzel avantajlar bunlar. Ekstra kupa maçı oynamanın dezavantajını bir nebze hafifletir. Malatya'da Semih'in cezalı olması bence bizim adımıza avantajdan çok dezavantajdı ama Mirallas önemli oyuncu, yokluğuna avantaj diyebiliriz.

Antep'in savunması Gençler maçında baya kötü görünüyor ama bizim maçta o kadar açık vermeyeceklerdir. Yine de hücum 4'lümüz ve beklerimiz formda olursa ilk yarıda çok zorlamadan 2-0'ı bulmamız şaşırtıcı olmaz. Dicko'nun tabelası baya kötü ama kontra tehdidi gayet iyi. Tembel top kaybı yaparsak Maxim'in yaratıcılığı, Güray'ın deliciliği ve Dicko'nun dengesizliğiyle ceza kesmeleri şaşırtıcı olmaz. Skoru bulursak bizde de Mensah, Nkoudou ve Töre banko, Hasic ve Oğuzhan plase ceza adayları olur.

Skor beklentim 2-1, 3-1, 4-1. İlk 11 beklentim:
Ersin
Rosier-Welinton-Vida-Rıdvan
Josef-Atiba
Ghezzal-Ljajic-Larin
Aboubakar

Emre Toraman dedi ki...

@beagle
Tartışma biçimleri ve @Ahmet Usal konusunda +1.

Pheaglix dedi ki...

su antalya macindaki sacma sapan puan kaybi olmasa ben bu macta puan kaybini makul goruyordum ama simdi kazanmamiz lazim. acikcasi ilk yaridaki gibi basaksehir-fener-kasimpasa-alanya dortlusunden dokuz puanla cikmamiz hic de kolay olmayacak. basaksehir kume dusmeye oynasa bile oyuncularinin kalitesi belli ve ligdeki misyonu besiktas'i yenmek olan iki hocadan biri tarafindan calistiriliyor. fener maci tam iki takimi da (puan durumuna gore muhtemelen sadece bizi) katledip "adelet" isteyenlerin huyuna gitmelik mac. alanya maci zaten zor mac. tek tek baktigin zaman su uc macin hepsinde puan kaybi imkansiz degil. bu yuzden kendimizi mumkun oldugunca saglama almak lazim. gs sagolsun bize 3 puanlik puan kaybi rahatligi sagladi (umarim daha fazlasini da saglarlar) ama antep macinda puan birakirsak o avantaji erken kullanmis oluruz. bu macta da penaltimiz verilmez ya da sacma bir kirmizi gorursek sasirmam. benim ne hakemlerin mesleki yeterliliklerine ne de iyi niyetlerine zerre guvenim yok. neyse, umarim kayipsiz atlatabiliriz.

@beagle'in soyledigine yuzde yuz katiliyorum: bu ligin sifrelerinden biri guclu oyuncularla oynamak. oyuncularin hem guclu olup dayak yemeyince, belli bir kalitenin ustunde olunca (orn. fizik gucu yuksek diye necip'i on numaraya koymak da yanlis: oyuncularin oynadiklari pozisyona gore belli yeterlilikleri saglamalari lazim), bir de rakiplerinin ustune gidince (orn: hem fiziken guclu hem belli duzeyde yetenekli olsan da aykut kocaman gibi geride beklersen sampiyon olamiyorsun) sampiyonluk kacinilmaz oluyor.

biz su an uc on libero sacmaligi haric uc kosulu da sagliyor gibiyiz ama kendimizi sampiyon ilan etmeden once temkinli olmakta yarar var: eger gs son haftalara girerken ciddi sampiyonluk adayi olursa sampiyon olur. bu tabii ki de "winner" olmalarinin sonucu degil. neyin sonucu oldugunu hepimiz biliyoruz.

sergen'le ilgili olarak da; bence "anadolu hocasi" seviyesinde degil, ama hala tam "buyuk takim hocasi" da diyemem. anadolu hocasi degil cunku takim bariz bir sekilde onde basiyor, tek gol atip yatma gibi bir dusuncesi yok, ve basin toplantilari "mekanin sahibi geldi" diye bagiriyor. (bence) hala buyuk takim hocasi da degil cunku: uc on libero. buna takilanlar sirf sergen karsitligindan dolayi takilmiyorlar. besiktas kalibresinde bir takimin uc tane hucumda yetersiz orta saha ile maca cikmasi o kadar temel bir hata ki diger tum artilara supheyle yaklasmamizi sagliyor. ve sergen bunu israrla yapiyor. josef'in yaninda atiba'nin oynamasi bile tartismaliyken (ki ben atiba takimda en sevdigim oyuncu olmasina ragmen bu ikilinin maclarin dortte ucunde gereksiz oldugunu dusunuyorum) bir de yanlarina necip ya da dorukhan'i eklemenin mantikli aciklamasi yok. yani sergen anadolu hocasi denecek kadar vasifsiz biri degil, ama bizi yillarca goturecek buyuk hoca olacagini da henuz tam olarak gostermedi.

Huzeyfe dedi ki...

@Pheaglix

Nihayet biri bu konuyu hakkaniyetli tartıştı. Teşekkürler.
Ek olarak, oyuncu tercihlerinin ötesinde Sergen’in kurguladığı bir hücum görmüyorum ben. Önde basalım, tamam peki sonra? Welinton çok fazla ikinci top kazanıyor evet, peki Rosier’i arkaya kaçırmak için attığı toplar ne? Ben sahada motive, fizik olarak hazır, doğaçlama oynayan yetenekli oyuncular grubu olarak görüyorum Beşiktaş’ı.
Burada en kritik nokta ‘yetenek’.
Sergen’in herhangi bir Süper Lig teknik direktöründen farklı olarak yaptığı ne peki? Yardımcılarını ve antrenörleri iyi seçmesi mi?

@huzeyfe
https://youtu.be/YRk3wVJp8gI
Burada Henry, Guardiola'nın oyuncularına söylediklerinden bahsediyor. Söylediği şeyse "bizim işimiz sizi üçüncü bölgeye taşımak, ondan sonra yapacaklarınızı yetenekleriniz belirler."
Kaldı ki bu sezon birçok maçta çalışılmış pozisyon ve gollerimiz var. Sergen'in üç ön liberoyla maça çıkmasının nedeni Mensah'ın henüz hazır olmaması ve Oğuzhan'la Llajic'in koca birer çöp olması. Zaten whoscored istatistiklerine göre de Beşiktaş'ın en düşük reytingli oyuncularının başında bu ikisi geliyor.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Fortis fortuna adiuvat, alalım şu maçı.

Huzeyfe dedi ki...

@orda

İlk söylediğin doğru ama bu doğaçlama oynamak anlamına gelmiyor. Tabi ki yetenek önemli. Ben kurgumuz olmadığını değişikliklerden çıkarıyorum. Herşey Ghezzal üzerinden dönüyorken yerine N’koudou giriyor aynı oyunu oynamaya çalışıyoruz. Bu mesela problem çünkü bu oyuncular alakasız şeyler yapıyor sahada.

İstisnasız 3 altı numarayla çıktığımız her maçta sıkıntı yaşadık.
Malatya, Antalya, Göztepe, Konya maçlarını Ljajic, Mensah veya Oğuzhan’ın oyuna girmesiyle çevirdik. Diyelim ki sen haklısın ve bu oyuncular çöp. Ee niye devre arasında 8 numara aramadı Sergen? Demek ki senin gibi düşünmüyor. Oğuzhan veya Ljajic yetersiz olduğu için değil, gol yemekten korktuğu için altı numaraları dolduruyor orta sahaya. Tam da bu sebepten kendisi bir Anadolu takımı hocası. Güçlü oyunu olan Malatya deplasmanından Korkmaz, Göztepe’den korkmaz, 11 kişiyle bekleyen Antalya’ya karşı 5 kişiyle geride beklemez.

Huzeyfe dedi ki...

Ayrıca Guardiolaysa örnek bakalım nasıl kadrolarla çıkıyor sahaya?
Marifet defans oyuncularını doldurup koşturmak değil, takım savunmasını Ljajic’ke Oğuzhan’la yapmak.

@huzeyfe
*Konya maçında Atiba 70'te oyuna girip asist yaptı. 1-0 kazandık. Göztepe maçında sonradan oyuna giren llajic gol attı, töre asist yaptı, 2-1 kazandık.Antalya maçına zaten llajic'le başlamıştık. Berbat oynadığı için 46'da çıktı. Yani örnek verdiğin maçlar bile seni yalanlıyor.

*8 numara bulmak kolay iş değil. Dünya devleri bile dolduramıyor o mevkiyi. Sergen Lucescu'dan baya etkilenmiş. Biraz da Zidane'a benzetiyorum tarzını. Basit ama etkili oyunla istediğini alıyor. Sen ister Anadolu de ister Afrika de.
Bir de bir oyuncunun ön libero olması onun her maçta ön libero gibi oynadığı anlamına gelmiyor. Stopere forvete koyarsan o maçta forvet olarak görev yapmıştır. Atiba'nın ön liberoyla falan ilgisi yok bu sezon. Adam 4 gol 5 asistle oynuyor. Sürekli ceza sahasında topla buluşuyor.

*Senin Beşiktaşlı olduğunu düşünmüyorum bu arada. Nickin falan himmetçi trollere benziyor. Sürekli Sergen'i aşağılama peşinde tutarsız yazıların var. Huzeyfe diye Beşiktaşlı mı olur la. Yine de sövmüyorum sabırlı adamım.

Huzeyfe dedi ki...

@orda

Ben adımla yazıyorum, senin haddine değil benim kim olduğumu sorgulamak. Sana veya bir başkasına birşey ispatlamaya ihtiyacım yok.
Her zaman ne düşünüyorsam onu yazdım, yine öyle yapacağım.
Benimle muhatap olmak zorunda değilsin.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Bu arada son 2 postun başlık numaraları yanlış olmuş, mesela bu 29. hafta maçı. Ligin bitmesine son 71 gün.

Basar dedi ki...

Yahu iyice fikir platformundan birbirine gömme platformuna doğru gidiyoruz.

Takım, yönetim+teknik heyet iyi yönetiliyor ki en tepedeyiz, en fazla gol atan, pas yapan, isabetli pas yapan, 2 gol, 1 asist kralı adayı, en fazla clean sheet yapan takımız. Üstelik muadiline göre en az bütçeyle.Yönetim, transfer işini iyi yaptı, maaş işini halletti. Sergen, futbolu, futbolcuyu, bu dünyayı biliyor. İstatikletle kanıtlanmış bazı takıntılarını da törpülerse her şey çok güzel olacak.

Birbirimize gireceğimize biraz keyif almaya çalışalım! Geçen yılki truva atı rezaleti aklınıza gelsin mesela...

Bugünkü maç oldukça zor, Antep ilk yarıdaki Antep değil ama kumaşı kaliteli, belli bir oynama alışkanlığı olan takım.
şaibenin yarattığı kaos ortamında umarım farklı zorluklar da olmaz. Umarım Rıdvan ve Ljajic ike başlarız, ilk yarıda çöküp maçı kopartırız. Bana da güzel bir doğum günü hediyesi olur :)

beagle dedi ki...

@Basar

Nice güzel yaşlara o zaman. En az 3 fark.

@Pheaglix
"Maçların 4de 3ünde Josef Atiba gereksiz" tespitin için +1. çok güzel ifade etmissin.

dominic molise dedi ki...

kanabiyik oynuyor mu belirsiz, oynamamasi bizim icin cok iyi olacaktir. mirallas da super bir eksik.
en cok kenan ozer'den cekiniyorum, hem buyuk maclari iyi oynuyor hem de tam bize ters gelen oyuncu tipi. sol bekte nskala oynarsa bir golu garanti diyorum hatta. oynamasina bir engel yoksa ridvan bence tahtaya adi ilk yazilacak isim, ozellikle bu macta.
onun disinda bence sergen hoca kendini fazlasiyla kanitladi. ilk 11 tercihlerini elestirmek oldukca anlamsiz olacaktir cunku haftalardir kanitladigi uzere macin ilk 60 dakikasinda pas yaparak rakibi yorup kulubeden gelen dinc oyuncularla sonuca gitmek oyun planinin onemli stratejilerinden. ilk yari %80 topla oynayabilirsem -pozisyon pek bulamasam da- ikinci yarinin ortasinda rakip yorulur diye dusunuyor.

strateji 1: rakip zayif. ilk yaridan teknik ayaklarla baski kur, erken gol at.
strateji 2: deplasman. rakip sert. ilk yari mumkun oldugunca topa sahip ol, ikinci yari son 30 dakika dinc oyuncularla sonuca git.
strateji 3: rakip guclu. topa sahip ol. yetenekli ayaklar sapkadan tavsan cikarir.

bugunun stratejisi sanki 3.'ye daha uygun dusuyor. ilk hedefin topa sahip olup, fazla pas hatasi yapmamak olacagini dusunuyorum. bu yuzden orta saha 3x6 degil de, josef, atiba + ljajic/mensah olacagi kesin gibi. hangisi ilk 11 olursa olsun ikinci yari digeri girecek zaten.

nkoudou, ljajic, mensah, tore, oguzhan, nskala, montero, utku, necip, dorukhan, hasic, cenk tosun. hepsi oynadilar, hepsi iyi oynadilar. o yuzden sanki ben artik sergen hocanin takim kurgusunu elestirmeye cekiniyorum.

Basar dedi ki...

@beagle
Teşekkürler kardeşim, ağzından da bal damlıyor.

O zaman bugünün mottosu 3 olsun, bizim olsun! :)

@basar
Mutlu yıllar renktaş. Bu özel gününde "basar" geçeriz umarım. Kaç mum dikelim Antep'e : )

Barreto dedi ki...

Benimde hoşlanmadığım 3 ön libero meslesini artık yazmaya gerek yok. Bu konuda maçtan önce hoca dirençli bir orta saha tercih ettigini söyledi ama tutmayınca devrede Necip'i değiştirdi. Ama Necip'in yerine Ljajic değilde Mensah'ı aldı. Bu da önemli bence. Hiç şüphesiz hocanın elinde Sosa, Fernandes gibi oyuncular olsa 3 tane 6 kullanmaz orta saha direnci için. Biz burada yazarken bütün oyuncular fiziken %100, form durumları eşitmiş gibi muamele yapıyoruz. Sergen Yalçın gibi zeki birinin sonuç alamadığı bir kurguda kasten ısrar edecek kadar takıntılı veya hatalı olduğunu düşünmüyorum. Mevcut koşullarda hocayı yoğun eleştirmek için insanüstü özelliklere sahip olmak gerekir.

Bu maçla birlikte 5 maç boyunca İstanbul'dan hiç çıkmıyor takım. Bu zor virajda önemli bir avantaj.

yilmaz dedi ki...

Valla Joseph Atiba gibi oyuncular olacaksa 3 tane daha ön libero daha olabilir bence, sıkıntı yok. Atiba takımın ceza sahasına en çok giren oyuncularından biri. Joseph de yay civarında oldukça fazla dolanıyor. Bu adamlara Hürriyet Güçer muamelesi yapmak bence biraz insafsızlık. Bence 3 ön liberoyla oynamıyoruz. Joseph Atiba Necip oynadığımızda bile Necip'in ortalama pozisyonu hep hücuma yakın oluyor. Bence salt isimlere bakarak, oyuncuların maç içindeki konumlarından bağımsız konuşmak bir sonuç üretmiyor.

Sezonun çoğunu Joseph - Atiba / X olarak oynayan takımın, bütün hücum istatistiklerinde birinci olması bu oyuncuların kafamızda canlandırdığımız şekilde oynamadığını gösteriyor zaten.

Sergen Hoca'nın da şu anda diğer takımlardan önde olmamızda parmağı olmadığını söyleyemem. En başta Larin'in pozisyonu, beklerin 500 metreden orta açmaması, Aynı golü defalarca atmamız (Ghezzal-Rosi sağdan girer, arka direkte larin, abou etc tıklar), takımın fiziken 10 kişi kaldığı maçlarda bile rakibinden üstün olması gibi.

Şu anda bir başarı elde etmiş değiliz. Bu sezon şampiyon olamazsak, şu tarihlerde konuştuğumuz her şey çöpe atılamaz. Sonuçta Beşiktaş çok büyük krizlerle girdiği, taraftarının çoğunun (en başta ben) ilk 5'e "eyvallah" dediği bir sezonda ligin en dominant futbolunu oynuyor. Bundan sonra işler tepetaklak gider mi gider, ama bence Sergen Yalçın için, kariyerinde çok güzel bir sayfa olacak.

Huzeyfe dedi ki...

Bu noktadan sonra artık Sergen’i tartışmaya gerek yok. Pragmatik, medyaya hakim ve bir şekilde kazanıyor. Benim fikrim aynı, bence şampiyonluk gelirse tebrik edilecek insan Rosier, Josef ve Ghezzal transferlerini yapan, bu oyuncuları bulan kişi. Sergen’i de iyi bir kondisyonerle çalıştığı için tebrik ederim.

@basar
Mutlu sağlıklı yıllar, herşey gönlünce olsun.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Geçen posttan:
“Bir de şunu belirtmek isterim, hocanın ana planı iki 6-önüne 10 koymak denebilir ama Atiba’nın rolü artık 8’e evrilmiş durumda çünkü ceza sahası önünde ve içinde çok fazla dolanıyor, zaten son haftalarda gösterilen formasyonda Josef ve Ljajic arasında gösterilmeye başlanmasından belli bu. Asıl eleştiri oraya Oğuzhan’ı veya Mensah’ı koymamak olabilir çünkü biri key passla diğeri yay önünden şut ve dripplingle fark yaratabilen oyuncular, Atiba bunları yapabilecek kapasitede değil. Ancak muhtemelen savunma defoları yüzünden bir türlü ilk 11 de Atiba’yı keserek onları koymuyor. Yine de bazı “kolay” maçlarda bunu daha sık denemesi gerekir bence çünkü yüksek viteste başlayıp oyunu koparıp sonra Ati’yi almak bana daha makul geliyor. Güzel emare, hoca bu yüksek vitesle başlama işine uyandı sonunda ve artık ilk dakikalarda daha çok ısırır olduk, özellikle Gençler maçı öyleydi. En azından hızlı başlamak gerektiğini kabullenmiş durumda artık...”
(Vites meselesi malatya maçında tam bir ölçü değildi zemin vs.den dolayı ama bu maçta ölçü olacak. Kendi standardımıza göre diplerde dolandık son haftalarda ama artık şampiyonluk adaylarına gözdağı verme zamanı geldi, özellikle puan kayiplarinin oldugu haftada.)

Mutlu senelere basar kardesh! umarım bol başarının geldiği bir sene olur da yüzümüz gülmeye devam eder :)

BJK4EVER dedi ki...

Ben Sergen konusunda sezon basina gore daha iyimserim. Sene basinda kendisine verecegim puan 3/4 iken su an 6/7'ye kadar cikmis durumda. Futbol sonuc oyunudur. Elestirilerin temel noktasi defansif pragmatist oyunun bizi uzun vadede bir yere goturmeyecegi. Ozellikle Kayseri, Ankaragucu ve Hatay maclarinda bu net olarak gozukuyordu. Ama takim Karagumruk maciyla birlikte cok daha ofansif oynamaya basladi. O sinameki takimdan eser kalmadi. Sergen'in benim icin en onemli eksiklikleri sezon basinda (bunlar kismen son 3-4 yil BJK antrenorlerinin surekli yaptigi hatalar):

- takimi cift 6 numara oynatmasi (burada sahaya dizilisten degil, oyuncu seciminden bahsediyorum)
- takimin cift forvetle oynamamasi (burada yine dizilisten degil, oyuncu seciminden bahsediyorum)
- 45, bazen 60 dakikayi goz gore gore cope atmamiz, one gecsek bile 2-0'i zorlamak yerine geri cekilmemiz
- oyuncu degisikliklerinin ilk etapta gec, ikinci etapta yanlis olmasi

Benim icin en buyuk sikintilar bunlardi. Kisacasi cesaret. Sezon basinda bu sikintilarin cogu vardi. Simdi tek tek bakiyorum. Son 10 mac ilk nokta haric diger hepsi cozuldu.

- Seneler sonra ilk defa iki forvet ozelligi olan oyuncuyla oynuyoruz. Mecburiyetten-tesadufen vs tartisilir, ama oyle veya boyle oynuyoruz. Ligimiz icin ne kadar fark ettirdigi ortada. Sene basinda klasik sekilde solda cizgiye yapismis senede 3 gol anca atacak N'Koudou, sagda senede 3 gol anca atacak oyun kurucu Ghezzal, orta sahada ikinci forvet ozelligi tasiyan 0 oyuncu ve 2 stoper+onlibero arasinda caresizce ezilen Aboubakar. Klasik kanser eden Besiktas dizilisi bu olurdu. Bu dizilisten oyle veya boyle siyrildik. Bu buyuk bir arti.

- Ozellikle son 10 mactir ilk 45 dakikalari cope atmiyoruz. Yeni Malatya maci haric bunu hic yapmadik. Deplasmanda da, iceride de baskili basliyoruz, gol icin oynuyoruz. Ilk yariya gore gozle gorulur fark var. Ayrica one gecince geri cekilmiyoruz. Ilk yaridaki Antalya macini hatirlayalim mesela. Veya zar zor kazandigimiz Malatya maci. Ve simdi Genclerbirligi, hatta Denizli maclarina bakin. Hatta Malatya macini bile sayabilirim. Bu da gozle gorulur bir arti.

- Oyuncu degisiklikleri konusunda son maclarda ben sikinti gormuyorum. Beklemiyoruz ve Trabzon macindaki Dorukhan degisikligi haric bu nedir arkadas dedigim bir degisiklik olmadi. Bu da bir arti.

Kisacasi, oyunda ve Sergen'in teknik direktorlugunde gozle gorulur ilerleme var bence. Yeni Malatya macinda yine, yeniden hatayi yapti, ama inat etmedi ve 46'da degistirdi. Insallah bir daha yapmaz, ne diyelim.

Atiba konusunda da fikrim hala ayni. Bence Atiba yerine hucum ozellikleri yuksek bir 8/10 numara lazim. Bence Oguzhan, Mensah ve Ljajic'ten biri olur, sizin icin olmayabilir. Atiba'nin hucumda fonksiyonu yok. Pasi yok, driplingi yok, sutu yok. Ceza sahasina kosulari arguman olarak one suruluyor, bu sene akan oyundan attigi gol sayisi 2. Surekli ceza alanina kosu yapan, baya serbest oynayan, neredeyse tum maclarda full oynamis bir oyuncu 2 gol atiyorsa bu ovunulecek birsey degil. Oguzhan ve Ljajic onun 5'te biri kadar oynayip o kadar gol atmissa zaten hersey ortada.

Seneye bu takimin bence ilk ihtiyaci orta sahaya Josef'in onune takviye. Oguzhan ve Ljajic'in durumuna gore 1 veya 2 takviye olabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Onun disinda basindan beri yaptigi dogrular da var. Nedir bunlar?

- Saha kenarinda rahat ve kendinden emin gozukmesi ve bunun oyunculara yansimasi. Oyuncularin saha icindeki coskusu, istegi ortada. Ozellikle Fenerbahce'yle kiyaslandiginda daglar kadar fark gozukuyor. Tabii sonuclarla da alakali bu, ama ben Sergen'in ve ekibin yarattigi havayla alakasi oldugunu da dusunuyorum. A.Avci gibi bezgin yikik ve Senol Gunes gibi mahkeme duvari suratli bir adamdan sonra buyuk fark bence.

- Medya ve iletisimi, ozellikle hakemler konusunda. Maalesef ulkemizde bu bir kriter ve Sergen bunu dogru sekilde yapiyor. Bunu da E. Bulut gibi sacma sapan konusarak degil, yerinde ve zeki bir sekilde konusarak yapiyor. Ozellikle yenildigimiz maclar sonrasinda bu takimin hakkini korumasi onemli. Yonetimin yapamadigini yapiyor bir yerde.

- Oyuncularla ilestirimi. Ozellikle Ljajic konusundaki tavri guzel. Bir yere kadar sabir gosterirsin, bir yerden sonra illallah demelisin. Klasik Turk antrenoru Ljajic konusunda soru soruldugunda 'Ljajic onemli bir oyuncu, rehabilite ediyoruz, en yakin zamanda hazir olacak, calisiyor' vs der kivirirdi. Hic kivirmadi, kendi hazir olursa oynar yoksa oynamaz bu kadar basit, ismi beni ilgilendirmiyor dedi. Bu onemli. Ozellikle yarin-oburgun Mesut gibi biri geldiginde ona hakim olabilecegini gosteriyor. Yani M.Ozil'in sahada bos bos dolanmasi gibi birsey bizde olmaz mesajini bence net olarak veriyor.

Ridvan ve Ersin'i bilerek yazmiyorum, cunku o konuda Sergen'den cok sartlarin tesadufen denk gelmesi onemli bence. Devam ederse seneye gencler konusundaki bakis acisini daha net anlariz. Ama genc oynatmak veya oynatmamak benim icin primary kriter hicbir zaman olmaz. Iyi olan oynar, oynamali.

turgay dedi ki...

3 tane 6 numaranın sorunu alanı ve topu doğru kullanmaması. Sahayı doğru kullanamadıklarından topu zaten doğru kullanamadıklarından ortaya ahenkli bişry çıkmıyor. Mensah gibi vasat bir adam bile orada olunca fark yaratıyor çünkü atiba ve josef alanı kullanmaya başlıyorlar siz orada bir tane daha da sadece o alanı kullanacak adam koyarsanız üst üste biniyorlar. Malatya maçında ve diğer maçlarda olan buydu. Alanı ve topu iyi paylaştıgınızda efektif olabiliyorsunuz. Bundan vazgeçmemek lazım

Armagan Kaymaz dedi ki...

11 açıklandı: Ljajic✅ Rıdvan ✅

BJK4EVER dedi ki...

Guzel ilk 11. Ridvan dondu, Ljajic ilk 11'de, gerisi klasik zaten.
Cenk'in olmamasi dusundurucu. Umarim Basaksehir ve FB maclarinda olur bari. Ikinci yarinin ortasina yaklasiyoruz, devre arasinda aldigimiz adamin katkisi neredeyse sifir.

Huzeyfe dedi ki...

Haksızlık etmeyeyim, ilk yarı sonunda oyunun Mensah’la krize gireceğini düşünüyordum. Hatta Ljajic veya Oğuzhan’ın oyuna dahil olması gerektiğini söylemiştim. Karagümrük maçında çok ekstra oyun ortaya çıksa da arkasından krize girmiştik 2 maç üstüste puan kaybedip. Ljajic’i oyuna dahil edemese de kadroya soktu bir şekilde. Krizden de böyle çıktık. Ama sonuçta oyunda hala problem var bence.

Emre Toraman dedi ki...

İlk 11 konusunda söyleyeceğim hiç bir şey yok, mevcut form durumları ve sezon hikayesinde ideal 11. Ne oynayacağımız, kimin neler yapabileceği az çok belli. İlk yarı için hamle sırası Sa Pinto'da.

BJK4EVER dedi ki...

Inanilmaz sikistirdilar oyunu. Ilk defa bu kadar dar alanda oynayan bir rakip gordum bu sezon. Bu dar alanda josef atiba larin kayip zaten. Ya dar alanda ljajic aboubakar birseyler yapacak ya da savunma arkasina n'kodouyu kaciracagiz veya mensahi kosturacagiz.

Emre Toraman dedi ki...

Atiba topsuz koşuları santrafor seviyesine doğru götürüyor. Geçen hafta aktif bu hafta sahte koşu :)

Üstte yazdığım gibi Ghezzal- Aboubakar işbirliği golü getirdi. İlk yarı ikiyi bulup fişi çekmek güzel olur.

Emre Toraman dedi ki...

Rehavete çok müsait maç. Hücumda şımarıp o atsın bu atsınlara girmeden, savunmada pas konsantrasyonunu kaybetmeden 2'yi bulmak lazım.

Mensah ve Nkodou gibi hızlı oyumcuların maçı olacak ikinci yarı. Töre de etkili olabilir.

Armagan Kaymaz dedi ki...

55 Atiba➡️ Mensah⬅️
60-75 arası Nkoudou, Töre➡️Larin, Ghezzal⬅️

Huzeyfe dedi ki...

Rakip 5-3-2 oynuyor, bize ters gelmesi normal. Bence ilk yarı fena değildi, ancak çizgi arkasına atılan toplardan pozisyon çıkardı. Öyle de oldu, Ljajic’in sahada olması bu yüzden çok önemli. Ghezzal’ın da ortaya yaklaşması işe yarıyor.

Benim bu maça özel gördüğüm, toplu topsuz Ljajic-Ghezzal uyumu. 29. dakikada çok iyi pres zamanlaması örneği gördüm.
Bir de beklerin kart görmeden Yugoslav faulü yapmasını beğendim. Rıdvan da Rosier de yaptı zaman zaman. Çok yerinde.
En zayıf halka Vida ve Ersin gözüktü bana.

İkinci yarıda Ljajic’ yorulunca yerine kimin gireceği maçın gidişatını belirler. Umarım Dorukhan veya Necip olmaz bu.

Pheaglix dedi ki...

@emre'ye katiliyorum, rehavete cok musait ortam var, dikkatli olmak lazim. ikinciyi atsak mac tamamen cozulecek. antep'in uclu savunmasi hucumumuzu kilitliyor. mensah oyuna girse fena is yapmaz (orta acmadigi surece).

siddetli yagmur siddetli kar kadar kotu futbolcular icin. olmayan pozisyonda ersin topu (muhtemelen yagmur yuzunden) elinden kacirdi, giderayak golu yiyorduk. gunay da tehlikeli olmayan pozisyonda (llajic'in ortaladigi top) topu tutmaya calismayip celdi. aslinda tam kaleyi gorunce vurmalik mac. son 20 dakikada hasic etkili olabilir oynarsa.

bu arada ligde biz haric her takim en ufak mudehalede (ve mudehale olmayan pozisyonlarda) bagira cagira faul istiyor. bu gidisle antep baskani da mactan sonra aciklama yapar hakemler besiktas'i kolluyor diye.

Emre Toraman dedi ki...

İkinci yarıya muhtemelen agresif ve eforlu başlayıp ilk 10-15 dakika oyunu çevirmeye çalışacaklar. Klasik bir ikinci yarıya çok farklı başladılar maçı olabilir. Erken bir gole izin vermezsek, enerjileri düşmeye başlayınca oyunu alır net fırsatlar buluruz. 2 takımın değişikliklerden alacağı ekstra katkılar da önemli. Baştan daha oyunu almalarına ve fırsatlara girmelerine izin vermeden 2'yi bulursak en güzeli olur tabi.

Emre Toraman dedi ki...

Atiba yorgunluk emarelerine başladı, değişiklik çok gecikmese iyi olur. Necip ve Josef ceza sınırındayken ikisini birden kullanmak riskli olabilir.

Huzeyfe dedi ki...

Oyuna müdahale lazım. Çok duran top verdik. Tam Mensah’lık oyun, dripling atacağı boş alan var.

Aboubakaaaaaaaar bakmadan atarrrr.

Basar dedi ki...

Ghezzal da 10’a geçti, hocadan doğum günümde bana fantazi kadro :)

Antepliler baklavayı çok kaçırmış, ön alan baskısı yapıyorlar Beşiktaş'a ahahaha.

Pheaglix dedi ki...

gaziantep'in teknik direktoru sacini kapattigi anda fena halde abdurrahim albayrak'a mi benziyor, yoksa mac basindan beri olan olmayan her pozisyonda adelet istedigi icin bana mi oyle geldi :)

Rosier koçum Pokemon gibi bir şey. Havadan, karadan, kayarak, uçarak her türlü müdahale var. Hiçbir müdahale şansı kalmasa yıldırım atar bu çocuk.

Emre Toraman dedi ki...

Josef sarı kartı unutmazsak güzel final olur. Aykut Kocaman ve 7 önliberolar meydan muharebesini kartsız atlatması çok zor.

Armagan Kaymaz dedi ki...

son 20 maç 16g,2b,2m. 2,5 puan ortalama.
Yarım sezondur ligi net şekilde domine ediyoruz, emeği geçenlere teşekkürler.

Maçın son bölümündeki gevşekliğimiz pahalıya mal olacaktı. Puan kaybetmeden iyi bir ders almış olduk.

Önden oynayıp üç puanı aldıktan sonra rakiplerin çırpınışlarını izlemek harika oluyor : ) Bu hafta ikisi de kazanacak gibi hissediyorum ama bakalım.

BJK4EVER dedi ki...

Baya sikintili mac oldu, ama kazandik. Hem 1-0'a kadarki kisim, hem 2-0'dan sonraki kisim sikintiliydi bence. 1-0'a kadar rakibi cozemedik pek. Diger takimlar bunu ne kadar yapabilir bilemem, ama savunmayi cikar, ileri ucu tamamen geri cekip, 30 metreye tamamen sikistir formulu umarim bizi cozmez. Bu tur takimlara karsi ya dar alanda acayip isler yapan oyuncun olacak (Ljajic ve biraz Ghezzal haric yok) ya da savunma arkasina kaciracaksin (biraz Aboubakar haric kimse yok). Allah'tan Aboubakar'i kacirdik da atti, yoksa sikinti olurdu. 1-0'dan sonra da bastirmadik. Top bizde kalsin tempo dussun kafasinda gittik. Pozisyon vermedik (bu iyi), ama hic pozisyona da giremedik. Anlik hatadan 2-0 yaptik, sonrasi zaten rehavet, yenen gol diye gitti.
Tehlike canlari caliyor sanki. Malatya macinin ilk yarisi, bu macin tamami hayra alamet degil. Onumuzdeki 2 macin Basaksehir ve FB maclari olmasi avantaj olabilir. Bu maclarda en azindan rehavete yer olmayacak, 100% olarak sahada olacagiz.

yilmaz dedi ki...

bu oyun ciddiyetsizlik kabul etmiyor. Forvetlerimizin şımarıklığı az daha puan kaybı getiriyordu. Kaçan goller artık sorun olmaya başladı. Geçen hafta da Malatya maçı böyleydi.

Huzeyfe dedi ki...

Bence Antep’e karşı oynanacak başka bir oyun yok. Aynı anda hem Ghezzal hem Ljajic çıkınca olmadı.
Töre ve Mensah hayal kırıklığı.
Mensah şut da çekemez halde, ben anlamıyorum bu adam Kayseri’de en azından uzaktan şut atıyordu, bize gelince bayağı balona dönüştü.

turgay dedi ki...

3-4 olacak maç şöyle bitince moralim bozuluyor. Gezzal pası verse veya kendisi vurabilse daha moralli olacaktık. Fizik güç olarak ligin en iyi takımlarından Gaziantep. Bununla beraber savunmanın 3lüsü uzun diğerleri de oldukça kısa ve pırpır diyebileceğimiz oyuncular. Sürekli hareket halindeler sürekli zorluyorlar. Bu fa orta sahamız özellikle josefi çok yordu. Orta saha bu kadar yorulmuşken töre değişikliği bana mantıklı gelmedi. Ben olsam en son töreyi alırım adam daha yeni oyuna girmiş geriden en son çıkan olup ofsayta düştü bir pozisyon mensahta atarlandı kendisine sunulan pozisyonu da hiç etti. Aynı Q7. Gerek yok böyle adama.

Malatya maçından sonra da yazdım takımda bir sorun var. Adını buldum. Biz olduk diyorlar. Bu da gevşekliğe neden oluyor. Hocanın çözmesi gereken bir sorum bu. Ayrıca Ersin bugün 2 kez elinden top kaçırdı 1 tane de bence gereksiz çıkışla penaltı yaptırdı. Onun da ben oldum havasından çıkması lazım. Biraz tedirginlik iyidir. Beyni tetikte tutar.

Unknown dedi ki...

Benim gördüğüm: Sergen Yalçın Fenerbahçe maçına hazırlanıyor. Kart görüp cezalı duruma düşmesini bile o maçta kenarda olmak istemesine bağladım:) Maç sonrasında da bizim için en önemli hafta dedi. 3 maçı da kazanmak istiyor. Şans yanında olur umarım...

YSY dedi ki...

Rehavet bariz şekilde sahada görünüyordu. Büyük takım olmak, büyük takım hocası olmak motivasyonu kaybetmeden yola devam edebilmektir. O yüzden her zaman takım içinde üst düzey alman oyuncu olsun isterim. O seviye başka oluyor.

İlk yarıdaki oyunumuzu beğendim.
Ön alan presi+fizik gücüyle Antep'i sahadan sildik. Zaten çok az adamla hücum eden Antep kalemize gelemedi bile.

İkinci yarıda Antepli oyuncular paslaşarak değil bireysel yetenekleriyle bizim yarı sahaya geçmeye çalıştılar. Oyuncularının bir çoğu top taşıyabilecek yetenekte olduğu için daha iyi bir Antep vardı sahada. Bizse kaptığız toplarda geniş alanlar bulmamıza rağmen topu alan oyuncularımız çok yalnız kaldı. İkinci golde Aboubakar'ın hızı ve gücü sayesinde bu yalnızlık sorun olmadı.

Öne geçtiğimiz maçlardaki eski korkutucu kimliğimize geri dönmemiz lazım. Takım bu konuda biraz lakayt gibi göründü bana. Ne de olsa kazanırız modunda oynuyoruz.

Basar dedi ki...

Yine fitili ateşleyeyim... Dünkü maç özelinde değil genel yazacağım.

10 numarada Memsah olmuyor, Ljajic daha iyi ama o da sanki tam oturmadı, bunların ikisinden biri bile olsa en fenası 3 x 6 oynamak... Burada sanki en iyi katkıyı yine Oğuzhan verdi, ne dersiniz?

Bu arada, Ghezzal’ın 10 oynaması en güzeli (Nkoudou sağda)

Basar dedi ki...

Ya bi de hazır her hafta 2 kanat değiştiriyorken, 1 maçta Nkoudou ve Mensah’ı mı alsak oyuna? Töre’nin Göztepe maçı hariç hiç katkısı yok. Nkoudou ise tescilli, sağa direk eli değiyor. Mensah ise dikine gitme kabiliyeti ike bence Töre’den daha iyi katkı verir. Son olarak, Nkoudou, Töre’den çok çok önce oyuna girecek bir oyuncu.

Hocaların bazı takıntıları insanı çileden çıkartıyor. Sergen hocamızda da var birkaç tane...

beagle dedi ki...

@Basar
Ben Sergenin Töreye gelirken söz falan verdiğini düşünüyorum. Yoksa Hasiç acayip bir fizik gelişme göstermiş ve o şutları varken, Nkudu sağda tren gibiyken Töre anlamsiz geliyor.

Hadi biraz zorlayayim, kapanan takimları açabilecek potansiyeli var diye Törede ısrar ediyordur belki.

Peki 1 farkla kazandigimiz son 2 maçin son anlarinda Töre ve Mensahın gol kactiginda, geri dönmedigini gördünüz mü? Kalan oyuncuların emeği, takım falan hicbir şey ifade etmiyor bunlara. Yav Abu ve Larin ruhlarini birakiyor ileri geri, Ghezzal bile ciddi koşuyor.

Bu vesileyle Ghezzalden de özür dilerim. Sutlarini hic beğenmemiş, saga da yakistiramamistim. Ama var olan kisitli hucum yetenegini takim için maksimumda kullaniyor ve güzel paslar atiyor.Artık keşke kalsa diyorum. Ljajic gibi yetenegi olup, yatanlar utansın.

Yedek kulubesinden oncelikle girmesini bekledigim kişi şu anda Hasic. Ciddi bir gelişim gösterdi, şevkini kaybetmeden Töre yerine öncelik almalı.

10 numarada herkesi denedik, 3 hafta üst üste orada oynayacak 1 oyuncu çıkmadı. Bana kalsa ben Ghezzal'I denerim, ilk dksında karşı karşıya kaldı, topu ayağında iyi tutuyor ve uzaktan şutu/ince pas yeteneği de var tek olumsuz noktası geriye vereceği defansif katkının sorun olabileceği ancak geride Atiba ve Josef varken denenebilir. Diğer bir aday da Hasic, merkezden şut olarak en büyük tehdidi yaratabilecek oyuncu o şu an, kanatlara kayabilir, 3'lüde pas opsiyonu olabilir, ancak hiç denemedik. Defansif katkının da sorun olacağını sanmıyorum, en azından 45dk denenebilir, takımdaki rehavet hissi artmışken aç bir gençkan orayı hareketlendirecektir.

Bu arada Ahmet Usal geri dönsün, yokluğu çok belli oluyor.

turkkant dedi ki...

Maçla ve sonrası için gözüme çarpanlar.

Rakiplerden bir tık daha iyiyiz. Ama çok havaya girecek, 2-0'dan sonra Mensah'ın-N'Kodou'nun olduğu kadar aşırı güven içine girebilecek kadar iyi bir takım değiliz. Nihayetinde kalende Muslera yok, stoperlerin de derin savunmada zaaf yaşayabilen stoperler. Gördük, 3 dakikada 2-2 bitiyordu maç.

Hoca Antep'e karşı Trabzon'a oynadığından daha ciddi çıktı. Oyuncularda güvenli oynamaya top kaybı yapıp kontra vermemeye aşırı dikkate ettiler. Bu oyunu muhtemelen Trabzon maçında da oynasak o maçı da almıştık.

N'Kodou-Mensah'a ileriki dönemde Töre'den daha fazla ihtiyacımız var. Hoca Ljajic çıkarıp Töre oyuna alarak bu iki oyuncunun da moralini biraz düşürdü. Töre de pek işe yaramadı. Töre'ye gereksiz bir güveni var gibi geliyor bana. Sezon biterken en yanlış transferimiz gibi duruyor. Onun dakikalarını keşke Hasiç alsaydı.

Ljajic sol iç pozisyonda pozisyonuna ciddi anlamda sadık oynadı. Hep savunma pozisyonunu aldı, al verlerle topun bizde kalmasını sağladı. Önemli bir top kaybı da yapmadı. Ama işte Ljajic o pozisyonun tarif ettiği oyuncu değil. Abdullah Avcı ile 4-3-3'e döndüğümüzden beri Ljjaic bocalıyor. O pozisyondaki oyuncu 4-2-3-1'in ofansif orta sahasından daha geride konumlanıyor. Atiba gibi tempoya sahip olmadığı için ceza sahasından uzakta kalıyor. Savunmaya sadık kaldığında hücuma etkisi düşüyor. Üzerine o pozisyonun oyuncusunun daha oyun kurucu özellikleri olmalı. Örnek, Sosa'nın Fener maçında Valencia'ya attığı pas... O pası atacak oyun kurucu özellikleri eksik.

Şu an bence GS ile şampiyonluk şansımız eşit, Fener'in biraz ilerisindeyiz.

Huzeyfe dedi ki...

Hocanın orta saha oyuncularından beklentisi topu hızlı dolaştırmak, dikine pas atmak, oyun kurmak olmadığı için Oğuzhan, Ljajic veya Mensah’ın bekleneni vermesine imkan yok.
Bir kere 10 numarası yok hocanın taktiğinin. İkincisi, aradığı 8 numara prime Sosa mı ondan da emin değilim.

Oyunun özeti, geriden Rosier ve oynadığında Rıdvanla top çıkarıyoruz, Ghezzal yaratıcılık gerektiren işleri yapıyor, Abou ve Larin bitiriyor.
Geri kalan oyuncuların takımdaki görevi pres yapmak, alan kapatmak, top kaybı yapmamak, geri koşmak.
Kadroda prime İniesta-Xavi de olsa ilk 11 Atiba çıkar. Çünkü adam Sergen’in istediklerinin ötesinde bir de ceza sahasına koşu atıyor. Bu oyunun olacağı bu kadar bence ama şampiyonluğu yetecek gibi gözüküyor. Ghezzal’ın sakatlanmaması , Abou’nun formda kalması şartıyla.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu yorumu "gel yaz" diye nezaket gösteren arkadaşlara cevaben yazıyorum. Öncelikle tekrar yazmaya davet etme inceliğiniz ve teveccühleriniz için çok teşekkürler. Yazdığım zamanlar elimden geldiğince "ortak akıl" a katkıda bulunmaya çalıştım. Ama ben bu "ortak akıl" dan fikren ve zihnen epey ayrı düştüm süreçte. O yüzden aynı fikirde olmadıklarıma cevap yetiştirmek tüketici - yıpratıcı hale geldi. Diyeceksiniz ki cevap yetiştirme, o zaman da neden yazıyoruma geliyor. Bana göre mantıklı değilse ve neden değili anlatabileceksem yazmamak anlamsız. Öte yandan yazmayınca "bana ne, herkesin fikri kendine" şeklinde hissetme özgürlüğüm oluyor:) Kimsenin de kalbi kırılmıyor.

Ha yine arada sırada bakıyorum, okuyorum, Beşiktaş medyası sonuçta. Elimden geldiğince hepsini takip ediyorum zaten. Ben de @Zaitsev yazsın diye özledim mesela :)

Benim açımdan Hoca gelinen noktada son derece başarılı. Son maç dahil sürekli bir "gelişme" görüyorum. Aleni Muhabbette Ali Gültiken'in dediği gibi yine "bence" Hoca aynı zamanda ciddi bir "camia lideri" performansı veriyor.

Yine benim açımdan, burada tartışılan tüm detaylarda süreç Hocanın haklılığını gösterdi. Ben artık "tarafım". "Şair burada ne demek istemiş" diye bakıyorum Hocanın aksiyonlarına. Bokunda boncuk olduğunu da düşünmeye başladım. Artık "Bana göre"; her aldığı kararın "mantıklı" bir "gerekçesi" var. Eğer bir şey hataysa onu da düzeltiyor zaten.

Hocanın gözümde böyle mitik bir kahraman hale gelmesi yaşanan süreçle de alakalı. Tarihin en kirli liglerinden biri oynanıyor. İki renkli, en hafifinden, pandemi dönemi yayıncı kuruluş mağdur olmasın diye "iteklenerek" yarışta tutuluyor, belki şampiyon olacaklar. Normal gitseydi her ikisine de şu ana kadar 10ar puan takmıştık ve muhtemelen Nisanda şampiyonluk ilan ederdik. O yüzden Hoca bundan sonra kaybetse de 3. olsa da başarılı benim gözümde. En önemlisi bu "ipnelerle" gayet iyi savaşıyor!

İşte Rıdvan Dilmen yorumculuğu bıraktı, Kabzımal ha bire komplo teorileri üretiyor, diğer çanak yalayıcı ve yancılar da boş durmuyor, tüm renkler kirleniyor, kazara şampiyon olsak birinciliği bizim "siyah beyazın" beyazına verecekler!

Kısaca bu sene şampiyonluk en önemli şey sarı gelinlere, ikisi de dibine kadar batık, çaktırmıyorlar, son direk katılımlı ŞL geliri pastasını kaçırırlarsa, Futbolla ilgili yasa çıktığında direk küçülüp "yapılanmak" zorunda kalacaklar. Bize de arayı açma, art arda şampiyonluk imkanı doğacak. Savaş normalden çok büyük, saha içi oyun en sona kalır bu etmenler arasında.

Bu nedenlerle, burada Hocayla ya da tercihleriyle ilgili beğenmez yorumlar okumaya bile artık katlanamıyorum. Renkli basın ve yorumcular zaten ha bire açığını arıyor, TD lere akıl veriyor. Kabaca bu sene yazmanın çok bi mantığı kalmadı benim açımdan. O yüzden "affınıza" sığınıyorum!

Armagan Kaymaz dedi ki...

Dün maçtaki ana sorun yapılan ilk değişiklikti bence, olması gereken de Mensah-Atiba’ydı arada yazdığım gibi.
topla bulusma son 27 dk-13 defa 5’i kendi sahamızda,8’i rakip sahada, maç boyunca ise 77 defa topa değmiş.
Mensah 81’de girdi, 5’i kendi sahamızda ,7 rakip sahada, 12 defa buluşmuş son 15 dk.da. Isı haritasında 81 sonrası daha iyi gibi.

Yani neden ısrarla yorgun Atiba’yı tutup yerine hücum gücümüzü artırabilecek yedek seçenekleri düşünmüyoruz anlamıyorum. Josef-Mensah-Ljajic üçlüsü kulağa geldiği kadar savunmada defo yaratacağına sanmıyorum son haftalardaki form durumuna bakarak ve hücum yaratılacak olan farklı seçeneklerden ötürü o riski almaya değer, savunmada bekleyip oyunu tutma riskini almak yerine.

Ljajic’i 11’e monte etti, bunu da anlarsa en güçlü şampiyon adayı oluruz.
Hele bu şekilde başlayıp, yüksek vitesle saldırıp Ati’yi sonradan alma olayını da düşünürse domine ederek alırız bence.

dominic molise dedi ki...

ben bu hafta da hem gs hem fb'den puan kaybi bekliyorum. hatta bence kesin puanlar kaybedecekler. fenerbahce'nin bizim macla yaristan kopacagini dusunuyorum hatta.

osayi, valencia, samatta, thiam, cisse, perotti
ferdi, mert, irfan, pelkas, ozil, sosa, ozan

bu adamlardan sadece 5 tanesi oynayabiliyor. bence sampiyonluk ihtimallerini devre arasi transferleri ile bitirdiler. bu hafta da puan kaybi gelirse takim ucagini taslar taraftar.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Tezimi bir argümanla daha destekleyeyim:
Ort. pozisyonlara bakıldığında Antep'in bizim yarı sahada 5 oyuncusu var bu maçta (bizim ise 3).
Normalde 2-4 arası gidip gelirdi bu sayı ama en son Ankaragücü maçında 5’miş yine, yani bir 15 maç önce kadar.
Artık rakiplerin kapanmak yerine önde pres yapmaya geçebileceğini düşünüyorum eğer cezayı erkenden kesemezsek ve ligin sonuna yaklaştıkça. Ve önceki maçlarda topu diğer rakip sahaya taşımakta zorlandığımız görülürse her hafta daha sert bir ön alan presine maruz kalabiliriz çünkü o riski almak için iştahlandırabiliriz.

Bu presi Huzeyfe’nin dediği gibi sadece kanatlara bağlı kalarak değil ortadan delmelerle de aşmalıyız ve bunu başarmada Mensah çok etkili bir silaha dönüşebilir. Olay cesur olup risk almaya geliyor dönüp dolaşıp, bakalım Josef-Mensah-Ljajic’i bir arada oynatacak mı?

Not: buna benzeri üçlüyü ilk haftalardaki oturmamış kadrolu maçları saymazsak sadece 30 dk. oynatmış. Tam bir ölçü sayılır mı emin değilim:
Antalya maçında 1-0 gerideyken Atiba-Oğuzhan ve Ljajic-Mensah yapmış ve Josef-Oğuzhan-Mensah’a dönmüş 57’den itibaren. Sonrasında kırmızı kartla birlikte kapanan rakibe rağmen devamlı pozisyonlara girmiştik. Oğuzhan 8’den gelip mutlak gollük pozisyonu kaçırdı, sonra da bir daha forma yüzü görmedi zaten. Mensah’ın bitiricilik konusunda daha iyi olacağından eminim.

turgay dedi ki...

Mensah ve layiç kars delik olur. Josef 45dk da biter sonrasını düşünemiyorum bile. Bu 2 oyuncunun asıl yeri sol taraf. Özellikle mensah anlamsızca 4 kişi üzerine gidip adam geçmenin derdinde. Duran topu kullanamayan aldığı topları ezen, açık alan dışında etkisiz kalan bu adamın yerine Oğuzhan bile oynasa kardır. Töre ve mensah sakatlanıp sezonu kapamadıkları müddetçe bize zarar vermeye devam edecekler. Bu 2 oyuncu adam geçmeyi futbol sanıyorlar. Sonrası önemli değil çalık atmak yeterli onlar için. Ben 2sini de çok olımsuzum. Hasic bu adamlar yüzünden köreliyor.

turgay dedi ki...

Şunu da ekleyeyim gelecek yıl messah ve töre tutulup hasic ve Kartal gönderilirse çok yanlış iş yapılır. Tıpkı bu sene oldugu gibi. Bu çocuklar bu 2 faydasızdan çok daha faydalı olacak takımı sahiplenecek adamlar.

Serkbal dedi ki...

Başakşehir 10 maç sonra kazandı, stresten kurtuldu, demba ba bizim maça hazır gibi, bu arada orta sahadaki Berkay özcan bayağı iyi bir oyuncu

BJK4EVER dedi ki...

Rehavet kadar yanlis oyuncu degisikleri de etkili oldu sikinti yasamamizda.
Mac ikinci yarida Necip/Dorukhan diye bagiriyordu, Atiba ve Josef cok yorulmustu ama normalde 60-65'te yaptigimiz bu degisikligi yapamadik. Orta sahada haliyle ayakta kalamadik.
One gectigimiz maclarda en etkili oyuncularimiz N'Koudou ve Mensah. Ilk girmesi gereken onlar iken ilk once Tore girdi. N'Koudou 86'da girmesine ragmen baya etkili oldu.
Normalde 60'ta Atiba-Dorukhan, Ghezzal/Larin-N'Koudou ve Ljajic-Mensah/Oguzhan yapmamiz gerekirken cok bekledik.
Ligin en iyi kulubelerinden birine sahibiz, ozellikle Anadolu takimlarina karsi buyuk avantaj. Dun stoper ve kaleci haric 8 oyuncumuz da girebilecek seviyede idi, ama sadece 3 oyuncu degistirdik. Antep cezalandiramadi, ama yarin-oburgun cezalandiran cikar, sikinti yasariz.

BJK4EVER dedi ki...

Sivas'in kadrosu baya iyi. Gradel-Boyd-Yatabare hepsi sikinti cikarabilecek adamlar, kulubede Kayode ve Kone de var. Ilk yarim saati bir sekilde atlatirlarsa puan kaybi sasirtici olmaz.
Kalede sacma sapan hata yapacak Afrika'li kaleci yok. Ali Sasal baya iyi kaleciydi yanlis hatirlamiyorsam.
GS puan kaybederse bizim icin buyuk moral olur, Basaksehir macinin havasi bambaska olur.

Emre Toraman dedi ki...

Ben performansına rağmen Töre değişikliğini mantıksız bulmadım aslında. Nkoudou bu maç özelinde bence de daha öncelikli tercih olabilirdi ama muhtemelen Töre'yi de takımın seviyesine yükseltmeye çalışıyor. Yanlış diyemem. Bilic dönemindeki one-man show'larını sergileyemediği 15/16 sezonunda Şenol Güneş solda kullanmış ve daha bir takım oyuncusu olmuştu. Bu düşünülmeli bence.

Yanlış olan bence Ljajic ve Ghezzal'in olmadığı, Nkoudou-Mensah-Töre üçlüsünü aynı anda kullandığımız düşük zekalı dakikalardı. Atiba da düşmüşken Oğuzhan iyi gelirdi.

Kısa vadede dünkü 11'i bozmalık bir gösterge yok bence. Kötü giden maçlarda gelen hamlelerle daha iyi çözümler ortaya çıkarsa ancak o zaman ana planda değişiklik denenmeli bu saatten sonra.

Emre Toraman dedi ki...

Galatasaray nasıl geriye düştüğü 5 maçı da kaybetmiş ya. Son 4-5 maça kadar gayet iyi bir set oyunları vardı bence. Duran toplardaki etkisizliklerinden ve kontra savunmasındaki zayıflıklarından mı kaynaklı acaba? Taylan ve Etebo'nun güvenilir ve gerektiğinde sert bir kontra kesicisi olmaması da bir etken muhtemelen. Benim için şaşırtıcı bir istatistik.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Sivasta bir kartal ahahahha😅

yilmaz dedi ki...

@armagan klasik bir Boyd golü :)

Huzeyfe dedi ki...

Boyd'dan bile katkı aldı vallahi Sergen’e helal olsun ;)
Ne kadar eleştirsem de bizden çok hak eden yok. Rehavet olmasın yeter.

BJK4EVER dedi ki...

Satilmis medya'yi gormek isteyen A Spor ve Doberman'i izlesin mactan sonra. Hakemin otoritesi konusunda her zaman cok prensipli olan Doberman bakalim sari kartli Muslera'nin hakemi alkislamasini, sari kartli Marcao'nun hakemi itmesini ve ikisinin de hala oyunda kalabilmesi hakkinda ne diyecek. FB/BJK soz konusu olsa bu pozisyonda agzindan kopuk saca saca kuduz kopek gibi saldirirdi, ama simdi gundeme bile getirmese sasirmam. BEIN ozete koymaz, bu satilmis kopekler konusmaz bile.

beagle dedi ki...

O ney o, maç eksigi ve puan fazlasiyla lider miyiz?

Emre Toraman dedi ki...

Milli maç arasına kadarki 5 maçta 1 maç puan kaybı bekliyordum Galatasaray'dan. Daha 3'ünü geçtiler, 2 kez kaybettiler bile. Bizse ilk yarıya göre 6 puan fazla aldık ilk 7 maçtan. Harika kredi topladık. Fenerbahçe ve Galatasaray'a kaybetmezsek 88+ puanla şampiyonluk gelir. 13 maçta 9 galibiyet yetiyor. Puan kayıplarımız olacak ama herkesin olacak. Hala öndeyiz rehavetine girmemek de enseyi karartmamak da önemli.

Sakatlık olmazsa gayet geniş kadromuz var. Sadece başlangıç 11'leri değil maç içinde oyuncu değişikliklerini geciktirmeden yapmak da rotasyonu doğru kullanmak açısından önemli olacak. Zeka, atletizm, delicilik ve pasörlük dengesini korumak da bence burada kilit noktalardan biri.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Yetiş ya Muhammet, yetiş ya onyekuru 😂

Esas yarış şimdi başlıyor. Renkliler topuyla, tüfeğiyle, medyasıyla, lobisiyle gelecekler üzerimize. Camia hocanın arkadasında hedefe kitlenmeli.
Şampiyonluğa giden yol İstanbul'dan geçiyor. İBB, Fener, Kasımpaşa, Alanya trafiğinden kazasız belasız çıkarsak kupanın bir kulpundan tutarız. En az 10 puan çıkmalı burdan.

Serkbal dedi ki...

F.terim sahaları için ağlıyor, başka takımlar stadlarını vermemişler, saha arıyor, çok istiyorsa bizim maçı Vodafone parkta yapalım :)

Armagan Kaymaz dedi ki...

“Yakında herkes kaybedecek.” Hö?
https://twitter.com/kartalanalizcom/status/1368646918952325120?s=21

beagle dedi ki...

Maçla ilgili not.
İlk gol asist oncesi pas, ikinci golde ise asist Larin'den. Twitter'da napiyo sadece boş kaleye vuruyo. hulogu yapmiyoruz lütfen. Adam vasat oynadiginda bile sahada fizik gucuyle cok etkili.

Basar dedi ki...

Aklıma önümüzdeki iki maçı da alırsak şu muhabbet geldi: "Olcay Beşiktaş şampi oldu mu? (Olcay) Şampi mi, o ne?"

Şampi filan yok en az 10 maç daha rehavete kapılmadan devam... Hakemleri, demeçleri filan takmayın. Biz işimize bakacağız, bu sene oyunlar tutmaz.

Not: Herkese güzel dilekleri için teşekkürler arkadaşlar. Hem bizim takım hem de Rıza ve Boyd filan güzel bir kutlama oldu :)

turgay dedi ki...

şampiyon olur muyuz ya da hoca seneye devam eder mi bilmiyorum ama devam edecekmiş gibi düşünürsek seneye çok net 2 tane fransasız 8 numara almamız lazım. fizikli ve topla ilişkileri iyi ya da prime selçuk inan veya prime oğuzhan özyakup. bizim sistemde 8 numaraların katkıları çok önemli. tartıştığımız yerlerde hep layiç,oğuzhan,atiba,mensah var. bu 4lüden sadece atiba istikrarlı ki adamın göbek adı zaten istikrar. diğer 3lüden kurtulup bu adamlara verdiklerimizle 2 tane çok net katkı verecek tartışmaya kapalı 8 numara bulmamız lazım. yoksa seneye yine istikrarsız adamlara yatırım yaparsak uğraşır dururuz.

dün başakşehire katlanmak için çok direndim ama istikrarlı şekilde maçlarını seyredemedim. bu kadar durağan hücumu düşünmeyen bir takıma karşı neler yapabiliriz çok kestiremedim. ilk golü erken bulursak belki farklı bir maç olur ama sanki bana çok uzun süre orta sahada fiziksel mücadele olacak gibi geliyor. umarım 3 tane 6 numara ile çıkmayız maça. lig maçında istediğimizi alırsak da kupa maçında muhakkak rotasyona gitmeliyiz. rakip gerçekten visca döndü belki ama hücum edemeyen bir takım. biz herşeyimizle lig maçına konsantre olmalıyız.

Basar dedi ki...

@turgay

Benim düşündüğüm konuyu tam da iksirini vererek yazmışsın. Daha vasat bir anlatımla Appiah-Aurello, Cisse-Ernst ya da tek başına Giunti gibi oyuncular gerekiyor.

yilmaz dedi ki...

@turgay

bence layiç saydığın gurubun oyuncusu değil. İyi bir teklif gelmezse, seneye de kadroda tutacaksak, olabildiğince hücum bölgesinde yer almalı. Daha önce defalarca söylediğim için tekrara düşüyorum, özür dilerim ama hoca 6-8-10 oyunu oynamıyor. Dolayısıyla Layiç şu anki kurguda bir 10 numara gibi oynamıyor. Keza atiba da 6 oynamıyor.

Şu anki sistemde, Layiç'i sadece Ghezzal'in yerine konumlandırabiliyorum. Aslında sol forvet olarak daha etkili, ama Larin'in bize sağladığı avantajları sağlayamaz. Bu yüzden büyük bir kadro revizyonu olmayacaksa, Lajic bizde kalacaksa, Ghezzal'in bonservisi alınmayacaksa, kanat forvetlerden biri Lajic olabilir.

Diğer oyuncular konusunda da hemfikirim senle. Hoca sistem değiştirmedikçe Mensah ile Oğuzhan istikrarlı bir şekilde forma giymesi zor. Alternatif oyuncusu olabilirler.

turgay dedi ki...

@yılmaz

layiç bence bu sistemde etkisiz eleman. mensah bile hızı nedeniyle biraz daha etki ediyor oyuna. ama layiç kaleden uzaklaştıkça etkisizleşiyor ne zaman ceza sahasına yaklaşsa 10 kaplan gücünde. zaten italya'dan uzaklaşmasının sebebi de bu durum. oyunu tek yönlü oynayınca ve de yavaş oynayınca götüne tekmeyi vurdular. bu adamı kaleden uzaklaştırmamak lazım bütün olayı bu. 8 numara değil klasik 10 numara çünkü layiç. bizim sistemde 8 numara olması lazım diye düşünüyorum

Llajic bence sadece Larin'in alternatifi olabilir. O da korakor mücadele olmayan maçlarda.

Zaitsev dedi ki...

Selam olsun @Ahmet Usal.

Maçın son 15 dakikası tam beraberliği hakettiğimiz bir maç oldu. Şımarıklık ile gelen kaşıntı. Direk kurtardı bizi. Ghezzal şunun gibi 2 tane daha kaçırsın seneye yine kiralarız.

En azından Ljajic sahadayken Ghezzal korner kullanmasın. Olmuyor arkadaş. çok kötü kesiyor kornerleri. Duran topları kullansın ama korner kullanmasın.

Sergen hoca ligin gerçeklerini biliyor. Bu ligde yüksek fizik gücün var ise ve gol yemeden maça devam edebilirsen 60-70ten sonra bir tane sıkıştırabilirsin. 3 tane 6 tercihini bu yüzden görüyoruz. nasılsa kulübede orta saha için opsiyonlarımız var. Ama bu 3x6 tercihi ile rakip daha çok kontra bulabiliyor. Çünkü orta 4lü de topla arası iyi olmayan 2 tane 6 numara ve forvetten devşirme Larin olunca bütün oyun Ghezzal'a yıkılıyor. Mecburen Rosier'de daha fazla git-gel yapmak zorunda kalıyor. Ayrıca 4 oyuncunun tamamı da topu ayağına isteyen adamlar. Rakip daha kolay önlem alabiliyor ve topu kaptırınca da defans 4lüsü ve josef çok fazla ileri geri yapıyorlar.

Ljajic bu yüzden önemli ama ona da koşturacak ve onunla koşacak adamlar lazım. Kendisi de form tutamadı ama statik oynayan ve topu ayağına isteyen adamlar ve duvar olamayan Aboubakar kombinasyonu ile işi zor. Ljajic varken hem topla daha aktif olabiliyoruz hem de Ghezzal daha fazla boşluk bulabiliyor. Ayrıca topu aldığında opsiyonları daha fazla bir adam. Dikine top sürebilir, çalım atabilir, uzun veya çapraz top atabilir. Bu sezon bundan daha fazla şans bulabileceğini sanmıyorum. hocanın inandığı ve skor aldığı bir sistem var. ona güvenip devam edeceğiz.

Atiba kıymetli bir oyuncu. Elinden gelenin en iyisini yapan bir oyuncu. Ceza sahası koşusu yapması takdir edilmeli ama oynadığı pozisyonun gerekliliği bu. Yay civarı şut çekmeye başlamasının hala mevzu olmaması şaşırtıcı. Gol atması bekleniyor sanırım. Kimse burada Atiba'nın şahsına birşey diyemez ama tercih edilmesi eleştirilir. 4 gol atması önemli ama topla ilişkisi daha iyi olan bir oyuncu aynı pozisyonlardan bu sene en az 10 gol çıkarırdı. Seneye gerekirse tek transfer yapılmalı o da Atiba'nın yerine oynayacak birisi olmalı.

Töre'yi bu maç bir daha dikkatli izledim. Fikrim değişmedi. Verilen her dakika ziyan. Dikine top sürmesi, topla hareketlenmesi denge bozucu ama final kararları berbat olduktan sonra ne anladım bu işten. 3 maçtır aynı şekilde topla gelip aynı yerden aynı kötü vuruşu yapıyor. Bir de nasıl bu kadar ofsaytta kalabiliyor ve bariz ofsayttayken inatla ve güvenle top isteyebiliyor şaşırıyorum.

Son olarak Ghezzal 10 numara olmaz arkadaşlar. O da Ozzy gibi kalabalığı sevmiyor. Görerek oynamak istiyor. Onu ortaya alınca kalabalıkta kaybolacaktır. Sağ kanatta daha rahat ve etkili olabilir.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Yukarida @Yılmaz söyledi zaten, aslında 10 ile oynamiyoruz. Ghezzale bakarsan maç icinde zaten surekli iceri geliyor ve orada severek oynuyor, sağ kulvari Rosiere açıyor. Bunun artısı Rosier etkinliği, eksisi ise Rosierin aman aman yetenekleri olmaması. Bir kaç maç gördüğümüz Nkudu sağda acayip etkili işler yapiyor, tek eksisi bindiren beke pas vermeyi sevmemesi ama hallolur.

Bence ghezzal sahadayken Ljajic cok anlamsizlasiyor. Mensah bile hiz dribling vb acisindan daha iyi opsiyon.

Ama bu takimdaki en iyi Şutör Hasiç, ve biz ona daha çok şans vermeliyiz. Ljajic ve Törenin fiziken bize verecek birseyleri kalmamiş.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Mensah hareketli ama büyük takım için 0-0 topçusu değil. Ljajic'in 8 oynayabileceğini düşünüyorum. Hatta oynamasının Ghezzal üzerindeki yükü de aldığına inanıyorum. Bir kere 2ci bir opsiyon oluyor. Antep maçında Ljajic sonrası Ghezzal bir tek kaçırdığı pozisyonda var. O da kayboldu sahadan. Sonra da çıktı.
Ljajic ve Rıdvan olmadığı zaman sadece Ghezzal kalıyor yaratıcı hücum opsiyonu olarak. Diğer opsiyon ise yan ve duran top. Ayrıca Ghezzal tek kalınca da Rosier daha fazla hücuma çıkıp daha fazla efor harcıyor ve en sonunda hatalı tercihler ve faul yapmaya başlıyor.

Bence maç içinde sağ açıkken içeri kaçmak ile göbekte oynamak farklı şeyler. Birinde boşluğu görünce giriyorsun, ötekinde ise hep ordasın. Bunu yaparken etkili olmak istiyorsak oynattığımız 8lerin de topla ilişkilerinin iyi olması gerekli. Riske edilebilecek oyuncular ile oynadığımız zaman sıkışıyoruz.

Ghezzal ve Ljajic'in beraber olmadığı senaryo ise daha da kötü. Tamamen kas hafızası ve ezbere dönüyor oyun. Oyunun IQ kısımını tamamen bırakıyoruz. En azından biri maçı bitirmeli.


Mergan1903 dedi ki...

Takımda gerçek anlamda 10 numara pozisyonu oynayabilecek kişinin Hariç olduğunu düşünüyorum. Yetiştiği pozisyon bu. Ancak günümüz futbolunda klasik anlamda 10 numara kalmadı. Orada oynayan hem yetenekli olacak hem de takım savunmasına ciddi anlamda katkı yapacak. Bence Sergen Hoca da önümüzdeki sene için buna benzer bir plan yapmakta. 10 numaraya Hasiç'i, sağ kanada ise Töre'yi düşünmekte. Töre takımdaki en yetenekli oyuncularda biri, hatta belki en yeteneklisi. Ancak bir şekilde oynamak istemesi gerekiyor. İstediği zaman neler yapabileceğini zaten biliyoruz. Seneye Ghezzal olmayacağı için Töre'yi kazanmak önemli.

Basar dedi ki...

@Mergan

Seneye Larin kalıyorsa orada Töre yerine Nkoudou'yu kullanmak daha faydalı olur. Hem fiziken daha kaliteli hem adam eksiltiyor hem çizgiye iniyor... İlaveten Töre sık sakatlanıyor. Ben fazla bir şey beklemiyorum.

Alıcı gözle tam bakmadım ama hakikaten Hasiç 10 numaranın sahbi olabilir.

Her ne olursa olsun takımda bu yıl özelinde çok farklı opsiyonda oyuncular var. Oyun planını oyun içerisinde değiştirme zenginliğimiz var. 5 oyuncu değiştirmek en fazla bizim için avantaj. Takımı kuranlar ve Sergen buna ilk uyananlar olmuş. Gevşemezsek, biraz daha cesur olursak olacak bu iş de podcast ekürisine ne oldu? Yorum yapın da tartışalım arkadaşlar, özledik...

Huzeyfe dedi ki...

Bana sanki Hasiç SS gibi geliyor. Adam geçip yaydan şut atmak olayı. Bu aslında önemli meziyet. Oyun tıkandığında alıp serbest oynatsak verim alırız mutlaka. İlerde nasıl bir daimi rolü olur onu bilemiyorum.

Pelkas çok kötü çarpışıp oyundan çıktı. Valla içim cız etti. Önemli bir şeyi yoktur umarım.

Serkbal dedi ki...

Fenere alisilin yapılmış sanırım, ilk 30 dakika çok iyiydiler

turgay dedi ki...

Türkiyenin en zeki teknik direktörü ilhan palutmus bu akşam anladım. Fenerbahçeden nasıl puan alınacağını bilen tek zeki adama helal olsun. Elindeki oyun kadrosundan nasıl bir takım çıkacağını bilen hocalara bayılıyorum. Tebrikler ilhan palut mükemmel bir maçtı.

Sonra diyoruz ki hep aynı antrenörler dönüp duruyor neden başkalarına şans verilmiyor. Yahu adam 10dk nefes alamamış halen geriden oyun kurmanın peşinde. Hala topu kullanmanın peşinde. Yapamıyorsun çünkü kadro müsait değil buna. Adamlar aç kurt gibi saldırıyor sana senın yapman gerekeni yapıyor sen hala izliyorsun. İnsan maç kadrosunu eline alsa bunlar bize ne oynayacak ayan beyan ortada oldugunu görür. Fener kime nasıl puan kaybetmiş biraz analiz etse nasıl oynayacağını bilir. Bugün fener kazandıysa ilhan paluta dua etsin. Ben olsam primlerden pay veririm kendisine.

Pheaglix dedi ki...

fener'in kazanmasi daha iyi oldu. bize karsi olum-kalim macina cikmamalari daha iyi. hem gs ile basbasa kalacagimiza yarista fener de olsun, gs lobisi fener maclarina odaklanir. yalniz basaksehir'e puan kaybedersek isler degisir, o macta kesinlikle puan kaybetmemek lazim. derbiye fener'in ve gs'nin birden fazla mac onunde ve fener kaybetse bile gs ile yarisabilecek durumdayken cikmak en ideal durum.

BJK4EVER dedi ki...

Hulk bir yerimize girmesin derken Cenk girecek galiba. Yine idmana cikmamis, Basaksehir maci zormus. Bu maclarda kulubede ekstra guc olmayacaksa hic oynamasin zaten. Cope gitmis 1 milyon euro, yazik. Guven veya Umut Nayir kalsaydi daha iyiydi. En azindan kulubeden sokacak iyi-kotu bir forvetimiz olurdu.

Emre Toraman dedi ki...

Bu arada bizim maçta bir durum var. Direktif mi, inisiyatif mi, yoksa tesadüf mü bilemiyorum. Ljajic ilk yarıyı sağa yakın, ikinci yarıyı sola yakın oynamış. Pas haritası ve ısı haritasında çok net görünüyor zaten. İki durumun da farklı vaatleri var bence.

Sağa yakın oynadığında Ghezzal'le yakın ve sık sık yer değişerek oynayabiliyor. Bu da hem Ghezzal'in merkez aksiyonlarına katkı sağlıyor, hem de kendisine çizgiye doğru inip gevelemeden orta/pas atabilme ihtimali doğuruyor(Oğuzhan Rize maçı ilk gol gibi). Bu düzende sağdan kurup soldan bitirme oyunumuz çok keskin bir hale geliyor. Ama sağda oluşan Ghezzal-Ljajic opsiyonları bir kalabalık yaratıp Rosier'in etkinliğini de azaltabilir.

Sola yakın oynaması ise çok daha simetrik 4-2-2-2'ye yakın bir oyun vaad ediyor. Böyle oynadığında sağdaki Ghezzal-Rosier uyumunu solda da Ljajic-Rıdvan'la yakalayabiliriz diye düşünüyorum. Bu da hem Rıdvan'ın verimini, hem de kendisinin içe çekip atacağı şutları artırır. Ayrıca Larin'i de daha fazla cezasahasına gönderebiliriz.

Açıkçası maç içinde bu iki farklı oyunu çok dikkatli şekilde izlediğimi söyleyemem. Yorumlarım daha çok oyuncuların genel özelliklerinden hareketle ve teorik. Ne düşünüyorsunuz bu 2 farklı oyun hakkında merak ediyorum. Ben komple bu 4-2-2-2 formatına bir geçiş ve Ljajic'in de Ghezzal'in simetrisi kadar solda oynamasını değil ama sola bir tık fazla yaklaşmasını daha mantıklı buluyorum.

Emre Toraman dedi ki...

Kartal: 1 asist, 2 asist öncesi pas
Atakan: 1 asist
https://www.youtube.com/watch?v=R4DF-Hv10mw

Huzeyfe dedi ki...

@Emre

Solda aksiyonunu görmedim ama sağda vardı, maç esnasında da yazmıştım Ghezzal’la uyumunu. Bahsettiğin ikili-üçlü oyunların oturması için ısrar etmek gerek Ljajic veya Oğuzhan’da.

Basar dedi ki...

Bugün Mehmet (Cochise) kardeşimizin aramızdan ayrılışının yıl dönümü.

Tekrardan Allah rahmet eylesin...Mekanı cennet olsun. Allah eşine kızına başka dertler vermesin...

fidddas dedi ki...

mekanı cennet olsun Mehmetin.

Mekanı cennet olsun. İlk ekşiBeşiktaş podcastini açıp dinledim de insan garip duygulara kapılıyor. Yorumlara da podcast konusuyla ilgili heyecanını yazmış. Şu üç günlük dünyada birbirimize ağır laflar ediyoruz hakikaten.
Buradan kırdığım arkadaş varsa özür dilerim. Haklarını helal etsinler. Özellikle bjkever ve huzeyfe yazarlarımız. Beşiktaş aşkı bazen gözümü kör ediyor beyler. Eleştiriye olan tahammül eşiğim diplerde dolanıyor.

Deli İbo'da Gençlerin başına geçmiş. Biz Aykut'la uğraşırken o da Fener'e karşı ilk sınavını verecek. Şampiyonluk yolunda gaza bastığımız haftalardan biri olsun. Mehmet kardeşimizin de sevenlerine sabır dilerim.

BJK4EVER dedi ki...

Sikinti yok, herkes zaman zaman geriliyor zaten. Ben de baya sivridilliyim. Kisisellesme, hakaret, kufur vs olmadigi surece anormal degil.

Deli Ibo'yu severim, insallah basarili olur. Her ne kadar Gencierbirligi bir zamanlar olan sempatisinden ve gucunden birsey birakmamissa kendi acisindan basarili olmalarini isterim. Bu arada Ibo daha once Genclerbirligi'nin basina gecmemismiydi? Oyle birsey hatirladim sanki. Adamlar son 3 sene o kadar cok antrenor degistirdi ki, o da bir ara gecmistir baslarina kesin.

Turk futbolunu kurtarma pakedi aciklandiginda maddelerden biri kesinlikle su sacma antrenor rotasyonunu engellemek olmali. 20-25 kisilik bir yerli antrenor grubu var, bunlar kovula kovula rotasyona donuyor resmen. Hepsi de afedersin bok gibi antrenor, bok gibi sonuclar alip kovuluyorlar zaten. Anca Omer Erdogan, Okan Buruk gibi yeni nesil oyuncular cikiyor veya Sumudica, Prosinecki gibi iyi yabancilar geliyor da biraz olsun futbol izliyoruz. Nasil yapacaklar bilmiyorum, ama mesela senede sadece 2 bas antrenor degistirme hakki verip bunun ustundekiler icin ekstra tazminat istemek mantikli. Bu sacma rotasyonun nedeni ahbap-cavus iliskisi mi, rant mi, yoksa iyi yabanci antrenor getirecek bilgi-vizyon eksikligi mi bilmiyorum, ama tazminatla en azindan biraz olsun onune gecersin.

Huzeyfe dedi ki...

@orda

Eyvallah. Ben de aynen.

Mehmet hayattayken de blog yazarlarına pozitif etki ederdi. Mekanı cennet olsun.

Bence ekşibeşiktaş bloğu onun hatırası için kalıcı bir adım atmalı.

BJK4EVER dedi ki...

Kendisini tanimiyordum, ama belli ki sevilen biriydi. Mekani cennet olsun. Forumun bir kismina onun anisina bir hatira konsa hakikaten sik olur. Cok zor olmasa gerek.

Onun disinda chat function gibi birsey mumkun mu bilmiyorum, ama bir telegram grubu vs de fena olmaz. Bazen kisa birseyler yazmak istiyorsun; blog pek musait degil buna (kirletmeme adina).

Ahmet Usal dedi ki...

Ben de silinen hakaretim için @huzeyfe den özür dilerim. Maksat zaten hakaret değildi, tartışma o boyuta gelirse sonlanacağı yer de orasıdır diye gösterilen bir tepkiydi. Yine de en başta kendime yakıştıramadım.

@cohise için de tekrar Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, her zaman öyle arkadaşlara ihtiyaç var, eksikliği hissediliyor, onun yazdığı dönemlerde sadece okuyucuydum ama iyi hatırası bakidir.

Hasta ti dedi ki...

beyler hadi opusun barisin:) butun yorumları okumak zorunda degiliz. Taktik veriym :
1) sevmediklerinizi okumayın, isme gore okuyun! akilli olun!:)
2) cok fazla oyuncu izmi varsa okumayın
3) ickiliyken yazmayin, okumayin
4) ickisizken de yazmayin, okumayin! hergun hergun noluyo ya

bunları assagidaki eksibesiktas kurallar kısmına yazsak ya be:)

Murat dedi ki...

aşağılık harami camia Belhanda'nın sözleşmesini feshetmiş, bu magrebin bu pislikleri mahkemelerde süründürmesi dileğiyle

Töre de sakatlanmış, bu adamı neden aldığımızı anlamamıştım, gereksiz

Belhanda'nın sözleşme feshinde kesinlikle Terim'in de parmağı vardır. Takımdaki düşüşe yeni bir kaosla engel olma derdinde muhtemelen.

beagle dedi ki...

Böyle durumlarda ne yazacağımı pek bilmiyorum. Herhalde uygun bir şey aramak yerine kendi sözlerini yazmak doğru olur. @cochise Mehmet'in pozitif yanı, toparlayiciligi burada yazan çok kisiyi motive etmiş, aramıza katmıştır. Huzur içinde yatsın.

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Genel olarak çok gerekli olmayan bir tartışmaya girmiştik. Önemli değil, ben de aynı şekilde seni kırdıysam özür dilerim.

Armagan Kaymaz dedi ki...

@cochise Mehmet abi huzur içinde yat, birebir tanışamadık ama izlediklerimden tanımış kadar oldum. Ailesine sabırlar ve sevgiler diliyorum.

Yorum Gönder

Ara