.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Şubat 2021 Pazartesi

SL 23 Fraport Antalyaspor - Beşiktaş

 


Tarih: 03 Şubat 2021 Çarşamba 19.00

Stadyum: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Alper Ulusoy

Eksik Oyuncular: Rıdvan Yılmaz, Gökhan Töre /  Ali Eren İyican, Mert Yılmaz, Ufuk Akyol, Doğukan Sinik, Amilton, Lukas Podolski

Cezalı Oyuncular:  Dorukhan Toköz / Dever Orgill

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

205 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 205   Yeni›   En yeni»
Basar dedi ki...

1 maçta gömme, transfer şampiyonu rakiplere güzelleme hortlamış yine...

Hayırlı olabilecek bir yenilgi aldık. Takımın 3 eksiği vardı, yedek forvet, yedek sağbek ve 8 numara! 2 bölgeyi takviye ettik, 8 numara kaldı.3x6 numara yine fayda etmedi. Bunlara odaklanmak lazım. Rakip transferlerine de odaklanacaksak iki rakibimiz de iyi 8 numara aldı. Bizi bu üzmeli, şaşalı isimler, yapılan transfer adeti filan değil.

4 yıldır 8 numarasız oynuyoruz ve başarısızlığın en temel nedeni. Tamam Oğuzhan kötü, olmuyor vb. ama Atiba da olmuyor. Hem artık gücü yetmiyor hem de o bölgenin has adamı değil.

fidddas dedi ki...

blogda 8 numara için dilinde tüy bitenlerdenim.
aklıma buraya transfer yapılması için gelen tek yöntem atiba ile sözleşme yenilenmemesi olacak.
teknik direktörler onu görünce hemen ona sarılıyorlar.

Emre Toraman dedi ki...

Kağıt üstündeki kadro kalitesi çok önemli ama bence daha değerli 2 şey var futbolda:

1. Galibiyet serisi yakalamak. Bayern Münih veya Juventus değilsen bunu profesyonellikle ve kazanma alışkanlığıyla yakalayamazsın. O kadar kazanma alışkanlığı olmayan takımlarda, farklı şekilde önde olunan maçların son dakikalarında futbolcuların maç bitmesin der gibi oynaması bu yoldaki en önemli göstergedir, çok değer veririm.

2. Puan kaybı serisine girmemek. Bu konuda da yine kazanma alışkanlığı olan bir takım değilsen puan kaybına verilen reaksiyon en önemli göstergedir. Oyuncular puan kaybı serisinden korkuyorsa veya hiç önemsemiyorsa çok zor. Oyuncuların kabullenemediğini, taraftarın yaşadığı "biz bu maçı nasıl kaybettik" hissini yaşadıklarını görmek değerli.

Bence oyuncu grubumuz yukardaki 2 konuda da çok olumlu sinyaller verdi bu sezon. Trabzon maçındaki puan kaybı ve rakiplerin kadrolarını güçlendirmesiyle şanslar eşitlendi bence şu anda. Bay arasına kadar 3 maçtan 9 puan çıkarırsak tekrar öne geçeriz. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ikisinin de bu 3 maçtan seri çıkaramayacağını varsayıyorum.

Ben de kendi kırılganlığımız içinde boğulmadığımız takdirde bir şekilde yarışın içinde olacağımızı düşünüyorum. Oyun alışkanlığı bir yerden sonra çok büyük bir koz olacak bizim için.

Rosier rakip ceza sahasında 6 defa topla oynamış. Bu riski alıyorsak bunlardan birini değerlendirmiş olmamız gerekirdi yada bu riski almayıp Atiba'yı geride konumlandırarak ceza sahasına girmeyi tercih eden bir oyuncu Mensah yerine saha olmalıydı ama o tip bir oyuncumuz da yok. Bu bağlamda Cenk bu tip spesifik çoğalma ihtiyacı olan maçlarda elimizi güçlendirir diye düşünüyorum.

Aslında ben Talisca gitmez bu takıma derken mevcut konjonktürde Atiba ile birlikte gitmez diye düşünüyorum ama şu an baya ilaç niyetine olur o tip bir oyuncu.

Trabzon maçında genel görüşlerin pek çoğuna da katılmıyorum. Trabzon'un bay geçtiği haftadan bu yana ortalama verdiği XG 0.83. Beşiktaş bu maçta öyle veya böyle 2.33 üretti ve sadece 1 gol atabildi. Maçın yıldızı tartışmasız Uğurcan. Herşey mükemmel demiyorum ama hala takımdan beklenti konusunda çok yanlış yerde olan insanlar var. Orta saha 3'lüsü şuan toplam 3m€ alıyor bu takımın. Bir Feghouli, bir Mesut Özil parası. Ve onlardan çok daha fazla katma değer üretiyor. Limitli bir takım olması gayet normal.

Bence Beşiktaş'ın fark yaratabileceği nokta oyuncu kalitesinden çok bütünün ortaya koyduğu şeyin bireyler toplamından fazla olmasında yatıyor. Ah Vaha gerek yok. Takım elinden geleni yapıyor, gelişim de gösteriyor. Bazı durumlarda son derece doğal bir şekilde fiziksel düşüşlerde olabilir, oluyor, olacak ama genel toplamda Beşiktaş ederinden iyi şuanda. Burası tartılabilir bir konu değil.

Emre Toraman dedi ki...

https://twitter.com/trscouts/status/1347159718838624257

Aradığımız oyuncu profiline çok uygun bence. Bir son dakika sürprizi olsa sevindirir.

Bu arada şahsi bir tanışıklığım yok kendileriyle, reklam amacında değilim. Belki aramızdan vakti ve hevesi olan biri çıkar da yürür gider diyerek paylaşıyorum. Değerli katkılar sağlayabilecek arkadaşlar var aramızda. En kötü ihtimal vakti ve potansiyeli olan gençleri/öğrencileri yönlendirenler çıkabilir.

https://twitter.com/trscouts/status/1338105111554486274

https://twitter.com/trscouts/status/1337730246460706817

Barreto dedi ki...

@Basar ve @Övünç elinize sağlık, aynen katılıyorum yazdıklarınıza. Beşiktaş taraftarlığı bir parça patolojik durum gibi o yüzden hemen karalar bağlıyoruz, aslında iyi oynadığımız veya daha doğru ifadeyle kötü oynamadığımız bir maçı kaybettik. Bu maçtan da ders çıkarırsak kaybımız kazanca dönüşür. Bu maç bana Akhisar'a 0-2 yenildiğimiz 2015-16 sezonu maçını hatırlattı. Son vuruşlarda beceriksizlik ve yenilen trajikomik goller. Karalar bağlayanlara tavsiyem özetlerini izlesinler o maçın.

Öte yandan orta sahada bir 8 numara sorunu olduğu muhakkak. Bunu transferiz çözebilir mi hoca bilemiyorum.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Maraton uzun aga v2:
daha oynanacak 19 maç ve havuzda toplanmayı bekleyen 57 puan var.

Hayırlısı...

yilmaz dedi ki...

Genelde "negatif anlamda" bir oyuncu üzerinden yorum yapmayı sevmem ama, Rossier konusu büyümeye başladı. Büyük bi iddiada bulunayım da taşlayın beni, Trabzon maçında mağlubiyetimizin baş sebeplerindendi. NWakaeme zaten birebirde kalınabilecek en tehlikeli adam. Ok sorun yok. Fakat kart gördüğü pozisyon saçmalıktı yine. Ondan sonra NWakaeme'nin yanından geçişlerini seyretmek zorunda kaldı. İlk yediğimiz golde ise nerelerdeydi bilmiyorum. Gerçi bek hücumdayken 10 sn boyunca yerini bir kişinin bile almaması absürt bir durumdu. Bu arada ilk yarının bitmesine 2 dk var ve 1-0 öndeyiz.

Rossier çok yürekli ve tempolu bir oyuncu. Ama bazen gereksiz yere coşuyor.

Bence rotasyon yapılacaksa, Rossier'i bir iki maçlığına kızağa çekip Necip ile geçiştirmek lazım "görece" kolay fikstürü.

Oğuzhan konusu da artık anlaşılan o ki, tamamen kapanmış. 2-1 geriye düştüğümüz ortamda bile Dorukhan tercih ediliyorsa, ya Oğuzhan o mevkii'nin alternatifi değil hocanın gözünde, ya da gerçekten de hoca Dorukhan'ın hatta Necip'in bile gerisinde görüyor kendisini.

Yani şöyle oluyor, aslında en güçlü bölgemiz dediğimiz ortasahayı yeteri kadar efektif kullanamadığımız için bir sürü atıl oyuncu performansı çıkıyor ortaya. Bence Mensah bile verebileceğinin çok altında oynuyor.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Rosier kötü değil ama foyası gitgelli oyunda çıktı, ghezzal da savunmada pek katkı veren oyuncu olmadığından orayı josef kapatıyor ama o da yetmedi. aslında takımın birçoğu sıradanlaşıyor gitgelli oyunda, bu sadece rosier örneği.

Bizim oyunu son 20-30 metrede sıkıştırıp “touchdown” yapma üzerine kurulu şablonumuz, hızlı forvet ve kanat oyuncuları ve kontra taktikleri karşısında uzayan takım boyu nedeniyle alt üst olabiliyor. Oyun madem sıkışıp dar alanda set oyununa dönüyor, o zaman önde ghezzalın etkili ortalarına ihtiyaç var. dün yanlış bakmadıysam 0(sıfır) ortası var. Sen maçta 2-3 key pass atsan(dünkü larin ve ghezzal sayıları) da yerden giden topun önündeki sıkışıklıktaki potansiyeliyle havadan gelebilecek etkili ortanın gol ihtimali arasında fark çok değişebiliyor bu kapanan savunmada.

Sonuçta bence özelde Ghezzali ve genelde sağ kanadı yanlış kullandık ve fena çuvalladık. 2 gol de ordan gelen oyunlardan sonra oldu ve hem de nwakaeme açıkta beklerken bu potansiyeli kullanamadık. beratı ve onu kullanan abdullah hocayı da tebrik etmek lazım, iyi kapattı o tarafı.

Ahmet Usal dedi ki...

Ghezzal da Rosier de son iki üç maç öncesine kadar geri gelip gerekli desteği veriyorlardı. Hatta hem savunma hem de hücum yönünden sağ kanat bu nedenle en güçlü yönümüzdü.

Rakipler uyandı, ekstra önlem alıyorlar, bu da bu oyuncuları ekstra zorluyor. İki oyuncu da geçen seneyi doğru düzgün oynamadan geçirmişler, pandemi dönemi maç temposu fazla geldi, mental ve fisiksel yorgunlukları da var, takımı taşıyan Atiba ve Josef dahil hepsi aynı durumda, en genç ve en az oynayanlardan Rıdvan bile dün patladı. Anadolu takımları zaten bu süreçte sürekli sakatlık yaşadı, biz iyi bile götürdük.

Bir düşüş olacaktır, doğaldır, önemli olan en az kayıpla nasıl atlatıp yarışta kalırız, devam ederiz.

Takım oyun olarak iyi bir seviyeye geldi, sorunlara teknik heyet çözüm üretirse en sağlıklı şekilde gitmeye devam ederiz. Bu günler gelecekti, iyi oynayıp kaybettiğimiz maçı kötü oynayıp kazandıklarımıza sayalım. Hala en oturmuş ve iyi takımız, buradan devam edeceğiz.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Rıdvan 2-3 maç yok, bay sonrası dönecek.
Lens karagümrüke posta. Maaşın çoğu karagümrükte hatta galiba.
Güven lecce kiralık fena olmadı, 5 m. opsiyonda az çok normal diyelim.
Boyd,mirin,douglas gün bitmeden lütfen. 🙏🏻

Armagan Kaymaz dedi ki...

Sivasspor boyd da gelmiş, maaş onlarda. Son 2 kaldı “fazlalık”.

turgay dedi ki...

rosier konusunu daha önceden dillendiren biri olarak şunu söylemem lazım. bu adam bize gelmeden önce kaç sezon istikrarlı biçimde bizdeki gibi bir rolü oynamış? geçen sezon 17 maç oynamış (8 lig maçı ilk 11) 5i avrupa ligi toplamda aldığı süre 1389dk. bir önceki sezon sakatlıktan 19 maç oynamış(16 lig maçı ilk 11) 1537dk almış. 3 sezon önce 37 maç oynamış (31i ilk 11) 2914dk süre almış. bizde ise şimdiden 1386 dk süre almış 16 maçı var 16sı da ilk 11. yani bu adam 3 sezon sonra ilk kez bu kadar maç temposunda oynuyor. bir zahmet bazı defoları olsun. önemli olan onu defolarını minimuma indirecek düzeyde kullanmak. bence bilali ciddiye alıp bazı maçlarda dinlendirmek şart. çok geç kaldık onu dinlendirmek için. hatta ben olsan douglası kadroya bile alırım hazır yabancı sayımız müsaitken.

antalya maçı içinde layiçin bu maçta ilk 11 çıkmasını bekliyorum. bence maçı o çözer.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Mirin kansas city denmiş, sergen hoca da dün söylemiş galiba gittiğini. Kaldı geriye douglas.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Tek düşüncem bu kadar yer açılabilecekse hulk için 1,5 yıllık performansa dayalı anlaşma olmaz mydı?
Umarım yazın Cenk gidince o bölgeye sağlam birisi gelir veya pek sanmıyorum ama Güven Larin-Belçika örneği gibi italya’da kendini toparlar.

Ps. Flood kirliliği için kusura bakmayın.

Emre Toraman dedi ki...

Transfer sezonunu kendi temennilerim ışığında değerlendirirsem,

1. Sağ bek yedeği. Kerem Kalafat'ın geri çağırılmasına veya denk bir profile tamamdım. Görünüşe göre Bilal Ceylan daha potansiyelli bir çocuk. Umarım Necip ve Dorukhan'ın önüne geçebilmek için gerekli antrenman performansını gösterip şans bulur ve değerlendirir. 10/10 puan.

2. Lens, Mirin, Douglas'ı posta. Boyd, Hasic, Güven, Atakan, Kartal'ı laf olsun diye değil, kadrosu ve oyunu araştırılmış, şans vereceğine ve geliştireceğine inanılmış kulüplere kiralama. Douglas haricinde hepsi tamam gibi. Kiralar ne kadar faydalı olacak takip edeceğiz. Hasic'in kalmasından emin değilim. Kiralık isteyen olmaması mümkün değil. Sergen gönderin dediyse ve yönetim taraftar tepkisinden çekindiyse veya Sergen'le inatlaştıysa olumsuz, Boyd ve Güven gidince Sergen kalsın dediyse olumlu olabilir. 8/10 puan

3. Atiba'ya yedek, denk gelirse Atiba'yı yedeğe atma potansiyelli. Kartal'ın süresinin artmasına tamamdım. Denk getirilebilirse Salih Özcan profili bir transfer sevindirici olurdu. Kartal gitti, transfer yapılmadı. Ljajic'in kazanılma ihtimali ile birlikte Oğuzhan'ın veya Mensah'ın oraya kayma ihtimali doğdu, transfer kadar hayırlı bir sonuç olabilir. 5/10 puan

4. Stopere bulunabilirse Montero'nun daha kesicisi, Welinton'un daha güvenlisi. Sezon sonunda elde yine maaşı yüzünden göndermek isteyeceğimiz bir Vida ve kimsenin tam anlamıyla güvenemediği bir Welinton ile kalmamak için satın alma opsiyonlu 1.5 sezon kiralık biri sevindirirdi. Çıkan haberlere göre Abdulkerim, Pereira ve Jedvaj'a teklif gitti, kabul edilmedi. Forvet transferi daha öncelikli görüldüğü için o kesinleşene kadar limitten dolayı bekletildi, anlaşılabilir. 5/10 puan

5. Forvet yedeği. Başta Umut Nayır veya Skoda profilinde bir isme tamamdım. Sonlara doğru(Ghezzal düşmeye başlayınca) versatil oyunculara daha sıcak bakmaya başladım. En çok adı geçen adaylar arasında sıralamam Livaja > Hulk > Umut Nayır profili > Güven > Mandzukic > Cenk olurdu. Son sıradaki oldu, sağlık olsun. Hiçbiri mutlaka olsun ya da hayatta olmaz dediğim seçenekler değildi zaten. Hepsine "sen de haklısın" diye bakıyordum denebilir. Doğru kullanıldığında hepsi güç katacak oyuncular(Güven dahil). 7/10 puan

6. Dorukhan'la sözleşme yenileme veya 3'e 5'e satış. Dünkü maç sonrası güncellendi: Sözleşme veya kadro dışı. 5/10 puan

Benim için 6.7/10 puanlık bir transfer sezonu diyebilirim.

Huzeyfe dedi ki...

Bence Rosier konusu abartılıyor. Adamın fizik olarak düştüğüne katılmıyorum ben. Trabzon maçında 10 defa gitti geldi. Nwakame’nin peşinden koşarsan bütün maç çalım yersin. Ya bu adamın önünde bekleyeceksin, yüzünü dönmesine izin vermeyeceksin. Yada oraya top atılmasına engel olacaksın, biz ikisini de yapmadık.

Ghezzal’ı rakipler çözene kadar top kaybı yapmadığı için Rosier adam kovalamıyordu, önde basıp dönen topları alıyorduk. Rakip Ghezzal’ın önünü tıkayıp Rosier’in arkasına uzun atınca foyamız ortaya çıktı.
Biz yine de sağdan sıfıra inip gol atabiliriz, ama orada da şutu çeken adam Atiba oluyor içeri çevrilen toplarda.

Genel olarak umarım Övünç haklıdır. Bir şerh koyayım, sene başından beri oyunu beğenmediğimi defalarca söyledim. Bütün yaratıcılığımızın Ghezzal’a bağlı olmasının başımızı ağrıtacağını, Ljajic ve Oğuzhan’ı oyuna monte etmek gerektiğini
ısrarla söyleyen bir olarak Trabzon maçına aşırı tepki verdiğimi düşünmüyorum.

Bence aşırı olan Göztepe maçını izleyip 02-03 Lucescu Beşiktaşını gördüğünü sanmaktı.

can dedi ki...

Rosier'in goruntudeki dususu Ghezzal'in fizik kalite ve defansif katkisinin iyice dusmesiyle de alakali. Fazla abartilacak bir durum var gibi gorunmuyor. N'Koudou'nun sagda oynayip Ghezzal'in daha ekonomik veya stratejik kullanilmasiyla Rosier'in katkisi artar. Yalniz Rosier'de bir horoz gibi kabarma, ariza arama egilimi bas gosterdi, asil sorun bu. Gerci fiziksel yipranmadan da olabilir ama sinirlendikten hemen sonra tekrar depara kalkmasi bana sorununun mental oldugunu dusunduruyor. Sergen'in ona "easy, tiger" demesi gerek. Belki antremanlardan sonra biraz kum torbasiyla filan calisip stres atabilir.

Emre Toraman dedi ki...

@Huzeyfe
Blogdan bahsediyorsan o aşırı bendim. Eğer taş benim o yazdığımıysa "ah şu dikkatsiz okumalar ya da vah kendini anlatmaktan aciz ben" diyeceğim. Bence "İzninizle abartacağım" diye başlayan bir yorumu "aha galibiyet sonrası övgü, klasik Beşiktaş taraftarı" gibi bir önyargıyla değerlendirmişsin. Dönüp bir daha okumanı tavsiye ederim Göztepe maçı postundaki Lucescu yorumunu ama sen bilirsin tabi. Benden başka Lucescu yazan yok zaten o postta, kolayca bulabilirsin.

Bir de şöyle bir anlatımı var kendisinin:
https://www.youtube.com/watch?v=5CHGv6P3QRQ&t=42m30s
42:30'da başlıyor.

Sergen bu ya. Lucescu'lu dönemden başka ne zamana öykünecek, Ziya Doğan'ın Diyarbakırspor'una mı, Bielsa'nın Leeds United'ına mı?

Huzeyfe dedi ki...

@Emre

Ekşibeşiktaş YouTube programını kastetmiştim.

Senin yorumuna bakıyorum şimdi.

Huzeyfe dedi ki...

Şimdilik toplamda sayılar tutsa da kırılganlık bence nasıl puan kaybettiğimizle ilgili. Lucescu Beşiktaş’ını ligde sadece bir kere yenen çıktı.
Bizim ikinci yarının başında 5 mağlubiyetimiz var. Hadi ilk 5 haftayı saymayalım, yine 3 kere yenildik. Üstelik de derbileri kazanmamıza rağmen. Bence bayağı kötü bir tablo bu.

Emrah D dedi ki...

Podcastte Lucescu dönemi takıma benzeten ilk bendim sanırım, cevap hakkı doğdu :)

Oradaki bağlam şuydu: Uzun yıllardır kapanan takımlara karşı izlediğimiz klasik Beşiktaş sendromu yarattığımız tehlikeden bariz daha fazla kontratak tehlikesini rakibe vermek. Bu seneki Beşiktaş'ta gördüğüm en pozitif değişim kapanan takıma karşı az da çok da tehlike yaratsak yarattığımızdan daha az kontra şansı vermek. Bu, özellikle de topu %55-65 değil de %70'in üzerinde bize bırakan takımlara karşı Lucescu Beşiktaş'ının gol yesek bile nasolsa atarız hissiyatını veriyor. Zira topu zaten %70 bize veren rakip gol attıktan sonra daha ne kadar daha gömülebilir?

Göztepe maçı geri düşüp de çevirdiğimiz ilk maç oldu bu arada, ama bu gözlemi zaten rakibin topu bize %75-80 hatta 85 ile verdiği maçların henüz 0-0 olduğu zaman dilimlerinde yapmıştım ve geri de düşünce aynısının devam edeceği belliydi. Bu demek değil ki o rekorlara koşan 2003 futbolunun aynısını aynı dominantlıkla oynuyoruz. Sadece benzer bir karakteristiği var.

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
çok güzel anlatmişsin.

Larini kanatta hapsedip, ghezzalle sag kanat bindirmelerini bitiren, çare olarak kazmalar şahı Nkuduyu soldan saldirtip takimi komple kitleyen, zorda kaldikça b.k var gibi 3 önlibero oynatan bir hoca var.

Mactan once bir arkadaşim Sergen hakli cikti derken, hayir sadece bir iki hatasindan döndü, ama gene tembel, gene inatla hata yapabilir diyordum. Bam bam bam. Yenikken 3 onlibero ne ya?

Tembellikle ilgili 2 konu daha var.
ilki duran toplar, Bizim korneri attigimiz yere 4 tsli 1 bjkli kosuyordu. Rakip ise en çok adami olan yere atiyordu. hucumda basiboş birakmaya devam.

ikinci konu , rakipler Ghezzalin sol, Nkudunun sag ayaklarini savunup Bjkyi surekli top kaybina surukluyorlar. Biz goruyoruz, rakip goruyor Sergen paşa izliyor. Herkes Ghezzal 10a geçsin Nkudu 7ye diyor. Bu kadar basit bir çözümle Devam edersin. hatta Mensah bile sagda bir ise yarayabilir.

Takimin cok kosmasi butunlesmesi, sola mahkum edilen Larinin ekstralari ile bugune geldik, makul bir teknik direktorlük ile tepede kalabiliriz.

Tekrar da soyluyorum. Nkudu tahta bacagini solda oynatanin sulalesine sayiyorum. Yok kardesim bu dingil solda oynayamiyooor.

Zaitsev dedi ki...

Nkodou solda oynayınca kafası karışıyor. İçe kat edip şut mu çeksen, çizgiye inip hedefi belirsiz bir orta mı yapsam derken çoğu pozisyon bitiyor. Sağda öyle mi? İçe kat edip şut çekme işi olmadığı için yapılacak tek şey kalıyor. O zamanda etkili oluyor :)

Bu arada berbat duran top kullanıyoruz. Özellikle bütün kornerler saçma sapan noktalara. Ljajic veya Ozzy sadece duran top için bile ilk 11e yazılmalı.

Rosier’deki düşüş görünüşünün sebebi adama bütün kanadı yıkmamız. Ghezzal’in göstermelik defans katkısı, Atiba yüzünden Josef’in her yere yetişmeye çalışması yetmezmiş gibi önüne 2ci yarılar görevi 2ci forvetlik olan Larin gelince adam tek kalıp bir dağılıyor.

En kolay çözümümüz Ljajic’i takıma monte etmek ve artık Atibayı yedek olarak kullanmak.

Ahmet Usal dedi ki...

Sabah sabah iyi güldüm, tabi hepsi bakış açısı, nerden görmek istiyorsan ordan görürsün.

Yani bir sene doğru düzgün top oynamamış adamlar, kesintisiz pandemi maç döneminde, rakiplerde daha çok önlem aldıktan sonra performans düşüşü yaşadıklarında suçlu Hoca .:) Hem de düşüş falan da yok, iyiymiş :)

Tamam Hoca bu maç özelinde değişikliklerde geç kaldı, farklı taktikler de deneyebilirdi, diyelim ki bazı şeyleri yanlış yapıyor, bu takımı getirdiği aşamayı ve şimdiye kadar başarılı olduğu gerçeğini değiştirmez ki. Hele gelecekte başarısız olacağını hiç göstermez, merak etmeyin, kendi de biliyordur Ljaicle Oğuzhandan daha çok yararlanması gerektiğini, tüm röportajlarında söylüyor zaten.

Rosierin hücumda sürekli olması zaten taktiğimiz, kademesine yetişmekte eksik kalınıyorsa o da fiziksel zaafiyet. Ve daha önce yoktu. Bu maç özelinde hücum eden takım olarak riskler alındı, rakibin hücum üçlüsü kaliteliydi, pozisyonlar verdik, olabilir, çok daha fazlasını bulduk.

Nkodu biri Uğurcanın kale direği dibinden zorla çıkardığı yüzdeyüzlük gol pozisyonu olmak üzere iki şut atmış soldan, Avcı kademesine iki adam koyduğu halde, bu nemek, orada iki adam tutuyor Nkodou için. Hani soldan etkisiz olan Nkodouya..Sağda oynamaz ya da daha verimli olmaz demiyorum, tartışılmaz sarsılmaz doğru değil diyorum.

Ghezzal bu maç zaten neredeyse serbest 10 gibi oynadı, habire gezindi, sorun adam fiziksel olarak düşüşte, Oğuzhanla Ljaic teoride iyi ama işte o geri koşmalarda rakibi bozmalarda preste falan etkisiz kaldıkları için az süre alıyorlar. Daha çok süre almalarının tek yolu da daha çok Hocanın istediklerini yapmaları. Hocanın istedikleri yapılınca ne olunuyor? Yardımlaşan, birbirinin açığını kapatan takım. Peki öyle takım olduğunda ne oluyor? Derbiler dahil daha zayıf kadroyla renklileri eziyorsun, 4 - er 5er transfer yaptırıyorsun.

Yani Nkodou yokken de, solda oynarken de, Ghezzal dökülürken de rakipten iki misli fazla pozisyonumuz var, ceza sahasında da çoğalmışız, Maçı rakinBim şapkadan tavşan çıkaran adamıyla kalecisi almış, yenilen goller de yere çarpıp bi tarafa giren türden, stoperlere üç top bilardo oynatan, Uğurcan kadar çevik olmayan kalecimizin de kurtaramadığı goller.

Duran topta bir tek Kayseri maçında kötüydük, onda da Mensah kullandığından ki o maç herkesten çok ben giydirdim burada Hocaya. Avcı duran topumuza çalışmış, engelledi, olabilir, bu duran topta kötü olduğumuz anlamına gelmez, çünkü istatistiki olarak ligde en iyi duran top kullanan biziz. Açın Whoscored a bakın:)

Bir maçın bir anındaki bir enstantane takımın genel kötülüğüne işaret etmez, o an yeniksin, öyle yakalanmışın, her takımın başına gelebilir:)

Hocayla ilgili şunu söyleyeyim, bu sene net burada, ilk devreki performansı bile yeter sene sonuna, ilk üçte bitirdiğinde, kadro kalitesinde açılan uçuruma bakıldığında seneyede burada, camianın da daha çok istediği, kabullenip içine sindireceği hale hazırda başka bir isim yok, karakteriyle, liderliğiyle, medyadaki gücü ve iletişim becerileriyle F.T. lerin hakim olduğu ülke futbolu ikliminde taraftarın beklediği ilaç, alışın derim :)

Barreto dedi ki...

@Ahmet, iyi toparlamışsın bravo. Neticede memlekette skor yazarlığı diye bir olgu var. Blogda da geçerli bu olgu, yorumların neredeyse yarısı skora göre oluyor, oyuna göre değil. Ekonomik yönden bu kadar dezavantajlı olduğumuz bir sezonda şu oynanan oyuna ve takımın kazandığı karaktere saygı duymak lazım. Bir maçla hocayı ve oyuncuları çöp ilan eden mi dersin bir pozisyonla Cenk umursamaz, vurdumduymaz diyen mi dersin seç beğen. 1-2 maç ve pozisyon üzerine genelleme yapmak, tümevarmak, gerçekten hayret. Blog serbest kürsü, kafası esen sallayabiliyor, sağolsunlar youtube yayını/podcast ile sağduyulu makul bir seviyeye erişilebiliyor, yoksa bazen insan burada okuduklarına bile hayret ediyor.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet

Frikikten şut golümüz var mı? Yok. Kornerden veya duran toptan gelen topta kaç golümüz var? Ben bir tek kupa maçını hatırlıyorum. 2-3 tane daha olsun hadi. 48-50 gol atmış takımın 5 tane bile duran top golü yok. Bizim maçlarda lütfen kullandığımız kornerleri bir izle.

Nkodou son maç 2-1 gerideyken girdi. Trabzon skoru bulduğu için yaslanmıştı. Kontra pozisyonu harici açıkların önünde 2 kişi görmek gayet doğal. Oyuncuya yönelik önlem değil. Topu alan her Beşiktaşlıya en az 1 Trabzonlu bastı.

Bu arada Uğurcan’ın şapkadan tavşan çıkardığı filan yok. Bir kalecinin kol mesafesine ve üzerine vurduğun her top onu kahraman yapar. Bende çok severdim kol mesafeme gelen şutları. Hafif plonjonda yaptın mı senden iyisi yok. Nkodou’nun şutunu da Karius hariç çoğu kaleci kurtarır çünkü defans kalecinin solunu kapatmış pozisyonda. O top sağ köşeye doğru vurulacak. Ancak üst köşeye vursaydı gol olurdu.

Emre Toraman dedi ki...

Önümüzdeki 3 maç rakiplerin fikstürü zor toparlama şansımız var dedik de, bizim için de çok büyük bir tehlike var aslında. Rıdvan'sız ve 8'siz oyun.

N'sakala aslında bireysel olarak değerlendirdiğimizde Trabzonspor maçında kötü değildi. Hatta klasik bir kaç pas hatasına ve penaltı riskli pozisyona rağmen Ekuban'ın etkinliğini azaltması asisti falan derken Beşiktaş adına en iyilerdendi. Zaten öyle yandık bittik seviyesinde kötü bir bek de değil, aşağı yukarı Serdar Kurtuluş seviyesi işte. Tipleme olarak değil, seviye olarak.

Fakat Rıdvan'ın Nsakala'dan bireysel artılarının yanında onu asıl değerli kılan, 8 numara yerine 38'lik box-to-box(Atiba'nın bu sezonki kullanımı için isim önerim: roaming short pass station, İtalyan'lar başka bir şey demiştir şimdiye kadar kesin) kullanmamızın defolarını kısmen de olsa kapatıyor olması. Çünkü kendisi bir false back. İlle de Oğuzhan dediğimiz dönemlerde ısrarla üzerinde durduğum üzere, false back'ler de oyun kurar.

Josef-Atiba-Rosier-Ghezzal dörtlüsündeki düşüş de devam ederse Rıdvan dönene kadar çok zor maçlar oynayabiliriz. Çare? Yine, yeniden Oğuzhan. Milyon kez konuştuk tartıştık savunduk bokladık ama Rıdvan'ın yokluğunda Atiba'nın yerinde Oğuzhan'dan katkı almak bu sezon hiç olmadığı kadar elzem olabilir. Yoksa biraz iddialı olacak ama savunmadan top çıkarken kendisinde patlayan toplar sebebiyle Atiba'nın "Yıkın heykellerimi" dönemini başlatan bir 3 maç oynayabiliriz.

Oğuzhan dışında Mensah yerine Ljajic de kısmen çare olabilir. Ha çıkar birileri kariyer maçlarını oynar, 40 metrelik cross pas atar, 3 kişiyi geçer, milimetrik paslar bırakır, 30 metreden çakar, bunlar da olabilir tabi, it's the football, that's the football. Sonuçta rakiplerimiz de half back'lerle 8'lerle oynamayacak.

Yine formda bir takımla oynayacağız. Sergen balından bahsedenler bu konuda ne düşünüyor acaba?
Gs, önce paralarını alamadıkları bahanesiyle idmana çıkmayan Hamza'lı Malatya, ardından Sumudica'yı kovup takımın içine Antep, şimdi de darmadağın olmuş İBB ile oynuyor.

Antalya çılgınlar gibi kapanacak muhtemelen. Son yıllarda bu deplasmanda iyi sonuçlar alıyoruz. Yine öyle olur umarım.

Emre Toraman dedi ki...

Bence tekil olarak baktığımızda maçın kurtarışı Ersin'inki ve Uğurcan'ın golde neredeyse kurtardığıydı bu arada. Baker'ın vuruşunu eleştirenler var da, yıllardır eski forvetler hep söyler, karşı karşıyalarda en iyi vuruş kalecinin ayak dibidir diye. Ersin'in atletizmine o kadar laf söylüyorduk ama baya hızlı yattı. Atletizm çalışarak kazanılan en zor şeylerdendir muhtemelen ama bir gelişme var gibi geldi bana.

BJK4EVER dedi ki...

Oyuncularin form dusuklugu yasamasi, dahasi takimin form dusuklugu yasamasi dogal, bu futbol icerisinde var. Bence herkesin kizdigi nokta hoca'nin ezbere mudahaleler yapmasi ve duruma gore mudahale edememesi.

Mesela Rosier ve Atiba asla rotasyona girmiyor, bas bas dinlendir beni diye bagirmalarina ragmen. Ama aralarinda klasman farki olan Montero-Welinton ve Ridvan-N'Sakala surekli rotasyonda.

Surekli bir 3 onliberoya donme sevdasi. Neymis, Kayseri macinda kontra yememek icin 3 onlibero'ya donmus. Kayseri'den kontra yememek icin 3 onlibero oynamak gerekiyorsa kapatalim kulubu zaten. Trabzon macinda 1-2 olduktan sonra 3 onlibero'yu aciklayamazsin. Kontra ye, 1-4 yenil yani, ne olacak? Simdi 1-2 yenildin de ne gecti eline? Bu mactan 1 puan cikartabilsen bile kar, ki en onemlisi Trabzon'a ekstra 2 puan vermezsin, bak onlari da soktun potaya.

Mesela Rosier asla dinlenmiyor. Adamdaki form dusuklugunu gorup dinlendirmiyorsan senin vasfin ne? Hadi Antalya maci Fredy ve Sam nedeniyle uygun olmayabilir, ama ic sahadaki Konya macinda Bilal veya Necip oynayabilir. Ama oynamayacak.

Atiba cok kotu oynamasina ragmen bir turlu kesilmiyor. Neymis efendim Oguzhan ve Ljajic pres yapmiyormus. Hala bu klisenin soylenmesine deli oluyorum yahu. Pres yapan Atiba'yi Trabzon'un ilk golunu izleyin gorursunuz. Hadi o hucumda topa basip kaptirmasini gectim, klasik hucumdaki Atiba kazmaligi. Ama top rakibe gectikten sonra gol oldugunda tembel dedigimiz Mensah bile kadraja girmis, ama Atiba yok. Eeeee, ben ne yapayim o zaman Atiba'yi? Oguzhan ve Ljajic olsa ne fark edecek? En azindan hucumda birsey yaparlar. Bak, Ljajic 40 dakika oynadi, Atiba'nin 20 macta yapamadigini yapti; ceza alaninda sut cekip gol atti, kilidi kirdi. Atiba bu kadar bitikken Josef ve onunde Oguzhan/Mensah/Ljajic'ten 2 tanesini koymalisin. Koyacak mi? Mumkun degil.

Ben Antalya maciyla ilgili pozitif dusunmek istiyorum, ama aklima kotu kotu seyler geliyor. Yarin izleyip gorecegiz, ama bence kendinizi Josef-Atiba-Necip orta sahasina hazirlayin derim ben.

fidddas dedi ki...

yarın josef necip ljajic ortasahasına da hazırlanabiliriz. antalyada nuri 6 numara oynuyor. ljajic açısında fiziksel olarak zor bir eşleşme değil, nurinin oyun bilgisi başka bir şey ama ligin diğer 6 numaraları gibi fiziğyle üstünlük kurmuyor.
bunun dışında trabzon maçında ilk yarıyı tamamlayanlar oynar gibi. belki rakibin her iki kanattaki pırpırlarına karşı ghezzal yerine nkoudu tercihi de olabilir.
ben antalya maçını alacağımızı düşünüyorum. ancak %70 civarı topa sahip olmaktan kurtulmamız lazım. vazgeçmek değil, çünkü tamamen bizim tercihimiz değil bu durum.

herkesin takımla ilgili bir görüşü var ancak her ne olursa olsun eldeki imkanlar ölçüsünde iyi bir takım ve iyi bir takım oyunu var. arızalar var ama bu arızaları zaten bu oyuncularla kapatamayız, takım ve oyun konusunda kusursuz olmadı diye ümitsiz olmak bana pek mantıklı gelmiyor. şu ortamda bu kadar kusur kabul edilebilir bir seviye bence.

bu arada dün gece yarısı galatasaray alt yapıda 1. lig seviyesinde bile olmayan bir topçusunu eyüpspora 500bin euroya sattı. eyüpsporun bütün tarihindeki en yüksek bonservis bedeli oldu hatta ödediği toplam bonservislerden bile fazla olabilir. bu tip ffp arkasından dolanmaları her kulüp yapar da bu kadar fütursuzca yapılması ortam hakkında baya bir fikir veriyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Bu sezon ortayla ve kafayla en çok gol atan takım Beşiktaş, 14 orta + 10 kafa golü; Opta Twitter Sayfasından :

https://twitter.com/OptaCan/status/1355918870108917760

Sen daha profesyonel bakıyor olabilirsin ama Uğurcanın 7 net kurtarışı var maçta, biri Nkodounun iki tane köşeye direk dibine giden şutu çıkardı, Abounun yakın mesafeden kafasında ve Larinin son çizgiden uzak direkte tamamladığı topundaki refleksleri zaten şapkadan çıkan tavşan, tüm medyaya göre maçın adamı ve kahramanı Uğurcan, ikincisi de Nwakalme.

Ersin o fiziğe göre iyi tabi, ama Uğurcan daha çevik, her tarafa çarpıp bi tarafımıza giren golde Uğurcan kurtarabilirdi, Ersine de kızılmaz kurtaramadı diye, o ayrı.

Dünkü maçta 10 dakika 3 önlibero oynadık - oynamadık. Orta saha boşalmıştı, TS yaldır yaldır geliyordu. Dorukhanı o yüzden aldı zaten, hatta Necibi almayıp onu almasının nedeni de muhtemelen daha hızlı ve çabuk olmasıdır, TS nin hücumcuları hızlı ve çabuktu çünkü. ha atıldı diye kötü oldu ama girdiği gibi 3 top kesti, herkes görmek istediğini görüyor dediğim gibi. Atiba ikinci devre başı, olmadı en kötü 60 ta çıkardı, o eleştirilere katıldım zaten. Ama adamın kötüsünün bile pas isabetini - 7 tane sahipsiz kaptığı topu da yazdım. O kadar bakıp her hocanın neden oynattığını anlayamıyorsanız bu işten anlıyorum diye de geçinmeyin.

Burada sıkıntı herkesin belli klikleri - doğruları var, Hocalar yaptıklarını neden yapıyor - gerekçeleri ne olabilir kimse kafa yormuyor, beğenmedikleri değişikliklerde ya da taktiklerde Hocalar tu - kaka.Ben o kadar futboldan anlar geçinmiyorum ama bunu yapan neden yapmış diye düşünüp yazıyorum hiç olmazsa.

Beğenilmeyen Atibayla 2002 den sonraki en iyi istatistiği yaptı takım. Olgular - gerçekler üzerinden yorum yapıyoruz. 89 dan beri ilk devreki tüm derbileri almışlığımız yok. O kadar eksik görmeyi biliyorsunuz, söylediklerinizin inandırıcılığı olmasını istiyorsanız iyi yapılanları da görün, ya da görmeyin, okuyanlar değerini biçer zaten..

Bu kadar..

Ahmet Usal dedi ki...

Pardon, eksik kaldı, son 25 dakika 10 kişiyle TS yi sahasına hapsedebilecek kadar güçlü olduğumuzu eklemeyi unutmuşum..

Trabzon maçında Sergen'in değişiklikleri bence işe yaradı. Sonuçta 10 kişi kaldığımız bölümde Aboubakar o yüzde yüzlük pozisyonu gol yapsa, bir kişi eksikle beraberliği kurtarmış olacaktık. Bu bölümde Trabzon'un hatırladığım kadarıyla önemli bir pozisyonu yok.
Bence bizim sıkıntımız Oğuzhan gibi ikinci bölge oyuncusu değil de, üçüncü bölgede iş yapacak oyuncu. Rakipler kendi yarı alanına gömüldüğü için ikinci bölgenin bir önemi kalmıyor.
Oğuzhan'dan önce Llajic kazanılmalı.
Antalya maçı 11'inde Llajic'i göremezsem şaşırtıcı olur.

BJK4EVER dedi ki...

2002'den beri en iyi istatistigi yaptiysak Atiba yuzunden mi oldu? Son 4 yil bu takim kotu futbol oynarken Atiba sorumlu degil de bu seneki takim performansi Atiba'yi mi akliyor? Atiba'ya gelene kadar Josef, Aboubakar, Larin, Ghezzal, Rosier var zaten. Atiba en fazla 100.yil kadrosunda Ahmet Yildirim, 15/16'daki Ismail Koybasi gibi birsey iste.

O kadar bakip her hoca'nin neden oynattigini gayet iyi anliyorum. Cunku kotu antrenorler, cesaretsizler, degisimden korkuyorlar ve liyakat sahibi degiller. O yuzden de kotu futbol oynattilar, basarisiz oldular ve kovuldular. Tipki yuksek ihtimalle Sergen'in bu sezonu en iyi ihtimalle 3. olarak bitirip kovulacagi gibi. O muhtesem antrenorler senelerdir takimi cizgiye yapisik 2 kanat adamiyla 4-3-3 de oynatti cogu kisinin cift forvet diye bir tarafini yirtmasina ragmen, Aboubakar-Larin'in takima ne kattigini gorduk. Ne oldu o herseyi bilen antrenorlere?

Cok duygusal yaklasiyoruz taraftar olarak. Veli Kavlak'in da askerleriydik Bilic doneminde, sakatlanip yerine Oguzhan girince takimin nasil top oynadigini gorduk. Olcay'i da deli gibi seviyorduk, Trabzon'a bedavaya gidince herkes karsi cikmisti, yerine Babel gelip takim 1-2 seviye atlayinca gorduk ne oldugunu.

Atiba'da aynisi olacak. Josef geldi de iyi bir 6 numara'nin nasil oldugunu hatirladik. Atiba'yi takimdan kesecek cesaretli bir hoca gelince veya Atiba artik futbolu biraktigi icin takimda oynamayinca Atiba'nin bu takima ne kadar zarar vermis oldugunu anlayacagiz, ama is isten gecmis olacak.

2015-2016 sezonunda Antalya'ya deplasmanda 5 attığımız kadroya bakıyorum da, kalede Tolga, sol bek Köybaşı, sağda Beck, stoperler Ersan, Rhodolfo, göbekte atiba-necip, 10 numarada Oğuzhan, kanatlarda Q7, Olcay, ilerde Gomez. Şu 11'in 5 atması futbolda takım oyununun önemini gösteriyor. 2015-2016 ve 2016-2017 şampiyonluklarında sezon boyunca en çok süre alan oyuncumuz Atiba. 2017-2018'den aldığı süreler düşmüş ve ilk sırada değil. Bu sezonsa şu ana kadar yine en çok süre alan oyuncu ve düne kadar liderdik. Bu takım Atiba'nın genç olanını bulsa açık ara şampiyon olurdu bu sezon.

beagle dedi ki...

Valla ben skorlardan memnundum ama
1- maclari kazanmamiz/bu ustunlük pamuk ipligine bagli diyordum
2- Hocanin "hatadan donme" acisindan iyi yani, tembellik acisindan da kotü yani olduğunu da zaten soyledik. Yenikken Dorukhan Atiba Josef orta sahasina gecmenin neresini ovelim.
Bu adamlar aliskanliklari geregi sahada ayni yerde dolasiyor, ve takimin sahayi kapsamasi bozuluyor. Mac sonlari, drvre aralari ortalama pozisyon grafigine bakarsaniz ustuste gelmis oyuncular cikiyor. Bu da hatanin bilimsel aciklamasi

@Ahmet
Nkudu sol elestirisini anlamak icin cektigi 2 sut degil, kac top kullanip, ne jadar atagi sonlandiramadan bize dondugune, takimin kalan oyuncularini da oyundan kopardigina bakman gerek. Bildigin Quaresma etkisi yapiyor.

Tam tersine sagda, atletik ve yararli Nkudu.

Şu anda Mensah disari, Ghezzal iç tarafta pas dagitmaya(10), Nkudu saga gecse ligin en etkili takimi olabiliriz. Bu saha yorumudur. Tipki herkes camasir makinesi derken Larin lazim dedigimiz cinsten.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Benim en başından beri yazdığım duran top kullanımı. Akan oyunda yapılan ortalar sonucu gelen golleri kastetmiyorum. Beşiktaş takımı fizik yapısıyla duran toptan çok ekmek yiyebilecek bir takım.
Cevap yazmaya harcadığın özeni cevap yazdığın metinleri okumak içinde göstermeni rica ediyorum.

İstatistik ile bir oyuncuyu bitirip başka bir oyuncuyu yüceltebilirsin.
Bu istatistik meselesi üzerine görüşümü seneler önce şu örnekle verdim. Tekrar paylaşayım. 2016-2017de Cenk 6 veya 8 tane penaltı golü attı. Bu penaltıları Q7 kullansaydı 10 golle sezonu kapatırdı. O zaman herkesin gol atmıyor diye şikayet ettiği Q7 golcü kanat mı olacaktı?

Atiba'yı bazı istatistikler üzerinden okursan haklı olabilirsin. Sen Atiba'nın kaptığı topları görüyorsun, ben ise kaptırdığı topları, veremediği pasları, oyunu yavaşlatışını ve artık geri koşamayışını görüyorum. İlk Ersin'in kurtardığı pozisyonda kareye bile giremedi. Yarı sahada topa kayarak hamle yapan Montero bile pozisyonun içine geri döndü.

Son 25 dakika'nın farkı sahada Ljajic'in oluşuydu. Bunu da yazdım. Ljajic topla al-ver yaparak, dikine oynayarak, dikine kısa çalımlarla ilerleyerek rakibin ezberini bozarak oynadı. Topu akıl ile kullandığımız ve tuttuğumuz için olmadık uzun paslar ve koşular yemedik. Ayrıca Ljajic mecburen Josef'in yanında oynadı ama bugüne kadar oynatılmaması için ortaya konulan kaygıların hiçbirini de göstermedi.

TS'nin hızlı çıkmasının sebebini analiz etmeden hızlı çıkmasın diye önlem alınmaz. Biz direk önlem alıyoruz. Aldığımız önlem işe yarıyor mu? Yaramıyor. TS nasıl hızlı çıkabildi? Olmadık toplar kaptırarak. Ersin'in kurtardığı ilk toptan belli oldu maçın gidişatı. Bunun sebebi de yetenek fakiri bir orta saha ile oynamak. Zaten her türlü atak yiyeceksek niye bu kadar defansif orta saha ile çıkıyoruz. Sahaya Josef-Ozzy-Ljajic çıkalım.

Uğurcan konusunda pozisyonlar üzerinden yorum yaptım. Nkodou'nun şutu sert ama o top oradan başka yere gitmez. Solunu defans kapatmasaydı yani çift açı olsaydı o zaman işin rengi değişirdi. Tek zorlandığı pozisyon Larin'in çizgiden son anda çevirdiği top. Orada refleks ve topun gidecek yerinin olmaması ile kurtarışı yaptı. Yediği golde gelen ortayı elit seviye forvetler hariç bütün oyuncular topun geldiği köşeye vurur. Orada ortaya çok gelip golü kendi yedi. 2ci yarı Aboubakar'ın kafası gibi. Abu, yine gelen tarafa vurduğu için topu Uğurcan'a nişanladı.

Futbol birbirini tamamlayan parçaların oyunudur. Bir yerde açık ve hata oldu mu bu en baştan en sona sirayet eder. Atiba ve Mensah ile oynamaya devam edersek ne kadar kritik viraj varsa hepsine takla atarız.

Hasta ti dedi ki...

tolgay atiba talisca'li orta sahamızdan beri donen top fetişi oldu bende, hani Q7 ortalardi, top donerdi, 20 saniye bizden kimseyi göremezdik kadrajda, galiba hocada da var bu fetiş, 3 libero biraz ondan, rakip sahada daha çok durmak icin, ben beğendim dorukani sokmasını acikcasi. Atletik takim pesinde koşması harika, fiziken ezilmemek çok keyifli izlerken, larin bi omuz atiyo rakip beke, gol kadar seviniyorum, icim gidiklaniyo,bisiler oluyo:) Bi de orta yapmayı kesip, atağı illaki bi sekilde sut ile korner ile bitirsek, hatta hiç bizim sahaya gelmese rakip ne güzel olur:)

Hasta ti dedi ki...

@Zaitsev
Ugurcan +1,
ayriyeten her kurtarışta elektrik carpmis gibi bir takim hareketler felan, mahallede hali sahada felan 'olum napiyon' derler adama:)

BJK4EVER dedi ki...

Valla ironi mi bilemedim, ama ironi degilse Basaksehir izle bol bol derim. Adam transferin son gunu gelmesine ragmen yine de 2 onlibero (Tolga Cigerci ve Ndashimiye) oyle veya boyle katti takima. Bu azimle deviremedigi dag olmaz hoca'nin.

Buradan da ön libero kelimesini ö harfini soyleyemedigi icin on libero olarak algilayip ona gore takimlar kuran Ziya hoca'ya selamlar. Kendisini ve Ayman'i uzun suredir goremeyip ozlesek de ruhu ligimizde bol bol dolasiyor, hem ligde hem bizim takimda.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Ya tamam, sağda daha faydalı olabilir, ama yerine göre solda oynamasının da mantıksız olduğunu düşünmüyorum. Hoca iki defa sağda kullandı zaten.

Mesela nedir, rakibin solbekine, sol kanadına bakar, oradan fazla gelmesinler diye bile sola koyabilir, ya da o maç özelinde oradan daha etkili olacağını düşünür.Yani adamın temel özelliği hız, çabuk-atletizm. Solda olunca öyle olmuyor mu? E üç maç öncesi 64 kere soldan adam geçme gibi rekor bir istatistiği de var, solda daha rahat adam geçiyor demek bu. haldır haldıre adam geçebilmek atletizm değil mi? E oradan yaldır yaldır gidebiliyorsan rakibi de baskı altında tutuyorsun o kanattan. Hangi açıdan baktığınla da alakalı.

Nkodounun top çalma özelliği de iyi, maçına göre o kanattaki defansına da daha fazla ihtiyaç duyuluyor olabilir. Denklem kurmak istediğinde istediğin kadar değişken ekle, Hoca hiç farkında olmasa iki defa sağda kullanmaz. Sağda da daha fazla alternatif var falan. Yani Hoca maçına göre bakıyorsa o da onun değerlendirmesidir, başarılı oluyorsa haklıdır, gibi.

Ghezzal 10 da olmayı, pas da dağıtmayı denedi TS maçında ne oldu, iyi markaj yiyince olmadı. Maçına göre değişebilir, bazen tutar, bazen tutmaz.

10 dakika üç önliberoyla oyunu tutup Atibanın tükendiğini düşündüğü dakikada yerine Ljaici alıyorsa o da bir taktiktir. Bence de daha erken yapmalıydı, ama TS oradan geliyordu, tıkamayı denedi, riski alacağı zamanı erteledi, seçim bunlar. Doğrusu yanlışı tartışılır, geçen maçta şak diye ikinci yarı başı koydu Ljaici. Ben bayılıyor muyum Atiba izlemeye, sene başı habire Oğuzhan -Ljaiç diye ağlayıp durdum burda. Ama ne yapmaya çalıştığını, ne işe yaradığını kendimce anladım. Herkesi böyle koşturuyor işte, istediğim tempoda değilseniz oynayamaz-yarım yamalak oynarsınız diyor, ilk devre başarısı da öyle geldi.

Eli belinde bir adama tahammülümüz yok diyen sensin. Atibayı, al bu adam 38 inde götünü yırtıyor diye örnek yapıyor belki, kızım sana diyorum, Oğuzhanım-Ljaiçim sen anla hesabı, anlatmaya çalıştığım bu. Takım içi dengeleri Hoca nasıl kuruyor? Oyuncuları nasıl ikna ediyor, takımdaşlığı nasıl gerçekleştiriyor Hoca? Oynayanla - Oynamayanla ne mesajı vermeye çalışıyor? Ben buna bakıyorum, şu ana kadarki başarının nedeni bence temelde bu çünkü.

Yani sadece teknik-taktik değil, insan yönetimi. Yoksa koysun Oğuzhanla Ljaiçi ortasahaya beraber, rail-n-gun oynayalım Samet Hoca zamanı gibi, bazen kazanır bazen kaybederiz ama iyi oynar görünürüz. Ha versinler istediği tempoyu, öyle oynasınlar. Ya da vermesinler, yarım saat - 45 dakika - 15 dakika oynasınlar. Kazanıyorsak farketmez.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam ben genel anlamda sana değil ortaya söyledim zaten. Biliyorum ne kadar detaycı değerlendiren biri olduğunu. Ama bana dediğin kendin için de geçerli. Bütün diyorsan oraya nasıl baktığına da bağlı.

Şurada da https://tr.whoscored.com/Teams/133/Show/T%C3%BCrkiye-Besiktas en güçlü yönlerimizden biri Hava topu - duran top diye geçiyor. Evet istatistik her zaman gerçeği söylemez ama 26 gol orta ve duran toptan atıp ligin en iyisi olduğumuz en baba istatistik kaynağınca söyleniyorsa bana daha geçerli görünür.

Benim sıkıntım zaten burada herkesin yoku görmesi, hani diyalektik denge vardır ya(herşey içinde çelişkisini barındırır), buraya kadar geldiysek beğenmediklerinizin yanında en az o kadar iyi şeyler de olmalı, sadece birini söyleyip diğerini söylemediğinde tek yanlı oluyor, inandırıcılığı düşüyor, tabi benim açımdan.

İki ön liberoyla oynamamıza rağmen akan oyunda 17 gol yemişiz. Trabzon 13, Alanya 10, GS 9, FB 9 yemiş.
Biraz garip değil mi sizce de?

Huzeyfe dedi ki...

Bence bazı arkadaşlar blogla semti/tribünü karıştırıyor. Ne olursa olsun takımın alkışlanacağını yer blog değil benim için.
Burada her sene aynı şey oluyor. Eleştirenler eleştiriliyor, apolojistlik yapılıp hocalar oyuncular göklere çıkarılıyor, ta ki kovulacak kadar. Sonra arkalarından sövülüyor. Şampiyonluk kaçınca da işte renkliler hakemler, vs. Acayip bir dünya.

@huzeyfe
Haklısın evlat muamelesi yapıyoruz. Yalnız eleştirenlere değil de hakaret edenlere tahammülümüz yok. Sergen'i eleştirirsin, oynattığı oyunu beğenmezsin ama "kepçe kulak, ganyancı" diye hakaret edersen karşılığını da alırsın. Sözüm sana değil bu arada. Genel konuşuyorum. Kimse buraya girip hakaret okumak zorunda değil.

Murat dedi ki...

Bu GS denen harami camianın 200K eden adamı 4,5 milyona sattığı bir ortam var (Eyüpsor başkanı orospu çocuklarının sponsoru ya, yani göstere göstere haramilik yapıyor 35 senelik Feto taşşağı yalama camiası) (burayı okuyan ne kadar GS'li varsa topunuzu ...) böyle şartlar var ve futbol konuşacağız öyle mi, soktuğumun ülkesinin cerehatli kanamasının yansımasıdır burada Futbol, yazık sevgimize, klübü ve semti seviyorum, futbolu da öyle ama bunları görüp gönül taraftarlığı yapamayacağım artık,

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Ben bu kovulma işinde iddiaya girerim. Zaten yönetim kovamaz, kendi gider. Eğer Hoca bu sene kovulursa delikanlı sözü, bir daha yazmam burada. İddia ediyorum üçüncü olursa da kovulmayacak.

Semt/tribün karıştırılmayı hak ediyor. Burası da bir Beşiktaş Medyası. İlk devre bazında ne söylediyseniz haksız çıktınız, bir maç yenildik başladınız. Sizde sadece siyah var, beyaz yok, iki senedir yazıyorum burada daha bir şeyi beğendiğinizi görmedim. Örnek vereyim, @Zaitsev ya da diğer arkadaşlar için aynı şeyi diyemem, daha teknik bakıyorlar olaya, anlıyorum. Ama sizde durum bambaşka. Çok bilinçli bir tavır var, nedenlerini kendiniz biliyorsunuz, ben de bu tavırı teşhir ediyorum, bileğiniz, kaleminiz yetiyorsa gelin, buradayım!

BJK4EVER dedi ki...

@Ordabirkoyyok,

Hayir, hic garip degil. Futbolda takima ne kadar stoper/onlibero doldurursam o kadar az gol yerim, ne kadar ofansif orta saha doldurursam o kadar cok pozisyon yaratirim, ne kadar cok forvetle oynarsam o kadar fazla gol atarim gibi basit dusunceler islemiyor. Futbol oyle olmuyor. Ve sonuc olarak sifir onliberoyla oynayan GS senin yarin kadar gol yiyor, normal.

@Huzeyfe,

Sahane ozetlemissin, bence aynen bu sezon da oyle olacak sanki. Sene sonunda 3.luk, Sergen'in kovulmasi ve sil bastan.

@Murat,

Haklisin da, bu duzene karsi 2 sey yapabilirsin:

1 Madem oyunun kurali bu, ben de kuralina gore oynayacagim dersin. Altyapindaki fazlaliklari 500.000-1 milyon euro vs karsiliginda Umraniyespor'a transfer edersin.

2 Ben bunu kabul etmiyorum dersin ve cikar acik acik elestirirsin. Bu tabii zor, cunku hersey ortada olsa da elinde ispat yok. Ve isin kotu tarafi boyle bir durumda medya da senin yaninda olmaz, cunku medya satilik kalem dolu. Goz gore gore bunlar olurken herkes kafasini kuma goruyor, Mesut'un 6 ay bedavaya oynamasina falan insanlar guluyor. Pazar aksami bu oldukca vahim, utanc verici duruma resmen gulduler ve yersenkirchen'e getirdiler lafi, ama kimse acikca cikip gote got diyemedi. Yani bu yolla da bir yere varamazsin. Turk futbolu agzina kadar boka batmissan sen de aman kirlenmeyim kafasinda olmayacaksin, gerekirse sen de kirleneceksin.

BJK4EVER dedi ki...

Kimse ben giderim yazmam vs artistligini yapmasin bosuna, sokmedigini gorduk. Daha birkac hafta evvel birisi buranin tadi kacti ben birakiyorum eyvallah dedi, uzerinden 1-2 hafta gecmeden tipis tipis donup tekrardan yazmaya basladi.
Yazmayi birakirim artistligine gerek yok.

Ama kendi adima sunu soyleyim; Atiba sezon sonun kadar lig maclarinda oynayabilecegi dakikalarin yarisindan fazlasinda oynasin, biz bu durumda sampiyon olursak ben nick'imi SergenveAtibareyizdir yapacagim ve bir daha Atiba'nin A'sini anmayacagim. Bunun da sozunu veriyorum net olarak.

@Bjkever
O günleri de görürüz inşallah : )

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Sözüm sana da değil. Ben fanatik ve duygusal beşiktaşlıyım, kabul ederim. Herkes kendince öyle, sen de öylesin, diğerleri de. Mesela biz bambaşka yaş gruplarındayız. Sen en radikal şeyleri yazdığında ben senin isteklerini, hırsını, beklentilerini anlayabiliyorum, katılmıyorum ama kendimce anlıyorum.

Kendi çapımda bir hayat tecrübem var, biraz insan okuyabilecek yaşa geldim. Fikir tartışması olduğunda hatalıysam kusura bakmayın, yanlış yapmışım derim, dedim de burada. Bilgiye birikime de saygı gösteririm "Hocam" ifadesini kim ekledi ekşi beşiktaş literatürüne?

Hocamıza da bol bol saygı gösterdim, fikirlerini en beğenmediğim zamanda da. Yine zamanında hatalı olduğumu düşündüğümde kendisine kusura bakma da dedim,

Dediklerimin arkasındayım, ergen değilim artislik yapayım. Burada bahsettiğim başka, bu uzun zamanın birikimi, içten memnuniyetsizlik başka, tavır başka şeylerdir. Sen içten memnuniyetsizsin, katılmasam da anlarım. İyiye iyi de diyebiliyorsun, hesap kitapla yazmıyorsun. Ama biraz önce ortaya atılanda fazlasıyla hesap kitap var, futboldan sizler kadar anlamasam da insandan ve hayattan biraz anlarım, bütün geçmiş yazılanlar kayıtta, bunu bekliyordum zaten. Görelim bakalım arkasından gelecekleri...

Mergan1903 dedi ki...

Sergen Yalçın da Şenol Güneş veya Abdullah Avcı gibi Larin'i istemedi. Ancak elinde kaldı. Oynatmaya niyeti yoktu, mecburen oynattı, hem de sol kanatta. Larin başarılı olunca ertesi hafta ilk 11 başlar mı dedim; ancak başlamadı. Sonra sıkışınca oyuna aldı ve Larin yine başarılı oldu. Bana sorarsanız Rıdvan'ı da düşünmüyordu. Ancak Rıdan aldığı formayı bırakmadı.
Hocanın bir başka takıntısı da Atiba. Takımın kalibresi yükseldikçe Atiba aşağıda kaldı. Kimse pas isabetinden bahsetmesin. Yana ve geriye verilen pasların isabeti kimsenin işine yaramaz. Onun yerine ara pası, kilit pas yapıp pozisyon yaratmak önemli.
Atiba'nın bir defosu da top ayağındayken baskı yediğinde topu koruyamaması. Bu nedenle de top kaptırması. Ancak Atiba'nın yerine her maç Dorukhan oynamalı diye bir tezim de yok. Ligde birkaç maç hariç Josef-Mensah/Hasiç-Oğuzhan/Ljajiç orta sahası lle oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Hatta Cenk'in gelişiyle birlikte Josef-Mensah-Oğuzhan orta sahası ile Larin-Abubakar-Cenk forveti güzel olur diye düşünüyorum. FB ve GS maçları hariç bu kadro hayal olmamalı.

BJK4EVER dedi ki...

Gecen hafta bahsettigimiz takiminin emegini hic eden Afrika'li beyinsizlerin guzel orneklerini Hatay-FB macinda izliyoruz. Billong kendi altipasinda rovasata yapmaya kalkip gol yedirdi. Boupendza da komik video'lara girecek bol bol goruntu veriyor sagolsun, 3 tane karsi karsiya komik sekilde kacirdi.
Adamlarin emegine yazik yahu. Biz de bu Hatay'i, ustelik as kalecisi ve as forveti yokken Barcelona yapip 3 onliberoyla cikmistik, beraberlige deli gibi sevinmistik. Hey heeeeey.

biz bu fener gibi oynasak her maç 5 yeriz. berbat oynuyorlar.

fener bu balla şampiyonlar ligini alır. boupenza manyağı ne gol attı öyle.

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

ersin fena değil diye düşünüyoruz ama renklilerin kaleciler şov yapmaya başladı. bizim çocuk stres yapıp saçmalamaz umarım.

Armagan Kaymaz dedi ki...

@mergan
Kücük bir ayrinti ama Josefin top kaptirmasi daha fazla. https://imgyukle.com/i/HbKDvS

Galaksi takimi .D macini 2. yari göz ucuyla baktim, bu savunma bizde olsa kafayi yerdim, sabirlar diliyorum fblilere.Hatay tek kale oynadi neredeyse, direkten dönen top girse mac dönebilirdi.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal, @BJK4EVER o "tıpış tıpış geri dönen" benim. Yıllardır yazdığım bir çok güzel insanla paylaştığım blog'u, kendi fikirlerini anayasa, başkalarının fikirlerini sivrisinek vızıltısı gibi görenlere bırakmamak fikri daha mantıklı geldi iki hafta düşününce.

BJK4EVER dedi ki...

Zihniyet farkinin kadro kalitesine yansimasi.
Senin rakibinde Muslera ve Altay var. Ersin'e kotu demiyorum, hak yemeyelim, ama onlarin seviyesinde olmadigi asikar.
Bu sekilde 2-3 mac aldi mi kalecin zaten sampiyon oluyorsun. Ersin'in performansina kotu diyemem, ama mac almadigi ortada.
Gidip devre arasi kaliteli bir yabanci kaleci getirmene kimse engel degil.

Bir rakibin'in sagbeki sezonu kapatiyor. Linnes var, Sener var idare ederim vs demiyor, Yedlin'i getiriyor bir sekilde.
Rakibin Ozan ve Mert Hakan varken ustune Irfan Can'i getiriyor, sen ise Atiba'dan medet umuyorsun. Sagolsun hocan da korkagin teki oldugu icin Atiba'dan vazgecmiyor.
Bir diger rakibin iyi-kotu Taylan-E.Akbaba-E.Kilinc-Belhanda ve hatta Feghouli, Arda varken gidiyor ustune Gedson Fernandes ve Onyekuru'yu getiriyor.
Gedson Fernandes'e bizim mi ihtiyacimiz var yoksa GS'nin mi dusunmek lazim.

Sen hala Ersin'le, Atiba'yla, Larin'le ayakta durmaya calisiyorsun.
Artik suc bu takima maddi katki saglamayan camia zenginlerinde mi, yonetimde mi, yonetime laf geciremeyen Sergen'de mi bilmiyorum, ama net bir zihniyet farki var.

Bu kadar net bir zihniyet farki varken bu adamlarin sampiyon olmayip bizim olmamizi beklemek saflik bence. Dua edelim de baslarinda cok kotu bir antrenor var da kadrodan zerre verim alamiyor. Zaten baslarinda adam gibi bir hoca olsa durum farkli olurdu.

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Her zaman yaz. Ne düşünüyorsan onu söyle, tartışalım. Ama tamamen duygusal yaklaştığın zaman ne konuşabiliriz?

İki senedir hiçbirşeyi beğenmediğimizi iddia etmişsin, buradaki muhataplardan biri benim sanırım. Bu doğru değil. Beğendiğim şeyleri, defalarca burada dile getirdiğim şekilde tekrar edeyim.
1. Geçen sene başından gidene kadar ayağı temiz bir stoper olarak Ruiz’i beğenmiştim.
2. Rıdvan’ı ve Ersin’i çok beğeniyorum.
3. Geçen sene yönetimin Avcı’yı gönderip Sergen’i getirmesini doğru bulmuştum. Hatta Avcı’yı daha erken göndermek gerektiğini çok defa dile getirdim.
4. Sergen’in geçen sene takımı yükseltip CL’ye katılma ihtimalini doğurmasını beğenmiştim.
5. Yönetimin son anda yaptığı Josef-Rosier-Ghezzal-Aboubakar transferlerini çok beğendim.

Beğenmediklerimi de söyleyeyim.
1. Sergen’in yazın kamp yaptırmayıp rezil bir futbolla Avrupa’dan elenmemize neden olmasını beğenmedim.
2. Kendisi 1 senelik kontratla hocalık yaparken, altyapının yarısını gönderip 32 yaşındaki vasat ötesi bir stopere 3 yıllık kontrat verilmesine ısrar etmesini hiç beğenmedim.
3. Transferlerde kardeşinin adının geçmesinden iğrendim.
4. Mağlubiyetler sonrası yönetimin getirdiği oyuncuları tu kaka ilan etmesini beğenmedim.
5. Oynattığı oyunu bu sene hiçbir zaman beğenmedim.

Burada kendine Beşiktaş’ı savunmak gibi bir misyon yüklemişsin Ahmet. Farkında değilsin sanırım, sen Beşiktaş’ın profesyonellerini savunuyorsun. Sergen bugün var, yarın yok. Futbolcuyken nasıl bırakıp tüm ezeli rakiplerimizde bir tur döndüyse, yine dönebilir. Beşiktaş’ta geriye bıraktığı şey Welinton olmamalıydı. Ben senin gibi gidenin arkasından laf etmiyorum, henüz gitmeden bu yanlışıklıklar yapılıyorken dile getiriyorum. Savunduğum şey Beşiktaş’ın parası, alt yapısı, amatör oyuncuları, Rıdvanlar, Ersinler.

Burada Sergen’in veya bir başkasının kişiliğiyle bir problemim yok. Sergen kenar yönetiminde doğru işleri yaparsa tabi ki Beşiktaş kazanır. Bu onu eleştirenlerin haksız çıktığı anlamına gelmez. Bilakis, eleştirilerin işe yaradığı anlamına gelir.
Mesela, 3 tane 6 numarayla oynatmaya devam ederse, şampiyonluk gider. Bence bu çok net. Oğuzhan ve Ljajic’i kullanmazsa ikinci yarı rakipleri çözemeyiz. İlk yarıdaki oyun ligin ikinci yarısında yetmez. Bunlar Türkiye’de futbolu belli bir süredir takip eden birçok insanın yapacağı tespitler. Kaybetmekten korkarak şampiyon olunmuyor. Neredeyse istisnası olmayan birşey bu. Oğuzhan-Tolgay-Talisca gibi delik deşik bir orta sahayla bile şampiyon olabiliyorsun, ama Necip-Atiba, Veli-Atiba, Doruk-Atiba ile olmuyor. Olmadı şimdiye kadar. Bunu savunuyoruz. Göreceğiz sene sonunda. Josef-Atiba olacak mı bakalım. Bence 3.lük demek bu.

Oysa 5 yıldır falan aradığımız 6 numarayı bulmuşuz. Onu tek başına çapa oynatıp, Oğuzhan’ı veya olmuyorsa transfer ettirip gerçek bir 8 numarayı oynatabilir orta sahada. 4-4-2 deneyebilir elinde 2 tane uyumlu forveti varken. Ama bize izlettiği şey kör topal ilerleyen, reaktif oynayan iyi bir Anadolu takımı. Ligde hemen her sene ilk yarıda çok iyi gözüküp sonrasında dağılan Anadolu takımları oluyor. Onlara benziyoruz bence.

Sen her sene aynı şeyi izleyip her sene beğeniyorsun izlediğin şeyi. Beşiktaş 3 sene önce ligi uzun süre domine edebilme şansını geri tepti. O zamandan beri çok fena şekilde savruluyor, hem finansal hem sportif olarak.
Şimdi elimizde bir fırsat var. Sene başında Sergen’in tembelliği yüzünden CL fırsatını kaçırdık. Bir transfer döneminde 4-5 tane isabetli yabancı bulduğumuz bir sezonda şampiyonluğu kaçırmamalıyız. Sergen’in hata yapma şansı yok artık. Maç içinde hamleleri doğru olacak, maç başında kurgusu doğru olacak. Avcı gibi ne yaptığı bilinen adamlara mat olmayacak. Bunlar olduğunda tabi ki eleştireceğim. Kazansa da eleştirirdim, ki sene başından beri aynı çizgideyim. Oyun yanlış.

Bunu hala değiştirme şansı var. Birlikte izleyip göreceğiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Eyvallah, hata bendeymiş, yanlış değerlendirmişim, ikna oldum, kusura bakma.

Ben oyunu ve takımı gelişiyor görüyorum. Süreç içinde daha iyi ayakların da yavaş yavaş entegre olacağını düşünüyorum. Hocayı da şartlar dahilinde başarılı buluyorum. Bence gideceği de yok, onda da iddialıyım, aksi olursa ve o kadar anlamıyorsam yazacak iştahım olmaz zaten.

Misyon adamı değilim, taraftarım, rakamsal ve oyunsal bir başarı var, daha iyi ve kötü olur tartışılır ama azıcık iyi şeyleri görüp mutlu olmak da taraftarlık hakkı. Benim açımdan dengeli değerlendirme aha artısı bu, eksisi de bu türünden, çok da yenilmeyi hak etmediğimiz bir maçtan sonra da habire esadece ksi yorum görmek de ağır geliyor. Yeterinden fazla anlattım düşüncelerimi, tekrarlamayım..




Fazla abartmanın lüzumu yok. Ligde en iyi topu biz oynuyoruz. Maçlarımız keyifli geçiyor. Fener gibi oynayıp şampiyon olmak istemem. Asıl Anadolu takımı fener. Yüzde 30 topla oynuyor adamlar. 10 tane de pozisyon veriyorlar ama bal var bal. Gsnin her maç bal zaten. İnönü'de kaleye şutu yoktu leş takımın. Yatalak Anadolu takımlarını yenip duruyorlar. Maçların koşu mesafesine bakacağım bir site yok mu beyler ? Bakalım bunlara karşı ne kadar mücadele ediyorlar?

Ahmet Usal dedi ki...

@Armagan Kaymaz +1

Güzelmiş, istatistiki olarak yine en az top kaybeden Atiba, sağolasın..

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz :))

O heyecandan, hepimizin yapısı karakteri farklı, bazen laflar amacını aşıyor, iyi kötü karşılılı idare ediyoruz işte..

Bu ne saçma lig lan. Renkliler sahaya 7 kişi çıksa yine kazanırlar böyle giderse.

Ahmet Usal dedi ki...

Hatay dünyaları kaçırmış, net pozisyon sayısı Fenerin üç misli, biz bunun beşte biri kadar pozisyon verip berabere kaldık..

Derbilerde yine saplarız bu renklilere. Bunlar top mu oynuyor lan ahahaha. Taraftarı olsam utancımdan maçı izleyemem. Trabzon olsa karşılarında abartmıyorum 6 tane yer bunlar.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Altay’ın Hatay maç performansı İddia ediyorum bu topların hepsini Ersin de çıkarırdı. Eğer ts maçını alsaydık belki kırılma anı baker’ın topunu kurtarması diyecektik. Son haftalarda yenen gollere rağmen her maç 1-2 kritik kurtarışı oluyor. Yerine Karius olsa neler olacağını anlatmaya gerek yok sanırsam. Tolga desen yine öyle, Mcgregor vs vs diye liste uzar. Belki Fabri üstüne çıkardı ama maç almış sayar mıydın emin değilim? (Farazi olabilecek gelecek maçları saymıyorum, oynanamış gerçek data üstünden konuşuyorum bu arada belirtmem lazım) bu arada Altay yan toplarda baya baya kötü kaleci, bizimkiyle karşılaştırmam bile. Muslera son durum ne bilmiyorum ama takımı yukarı çıkardığı kesin. Ligin en iyisi tartışmasız Uğurcan, yine söylüyoeum yıl sonu 20 milyona top 5 lige transferi süpriz olmaz.

Tamam fb’nin kadrosu savunma hariç iyi, gs için aynı şeyi diyemem ama onlar da iyi. Anlıyorum bol bol transfer yapalım iyi oyuncular gelsin diyoruz da, bizim takım teknik iflas durumunda. Diğer takımları ayrıntılı incelemedim ama birçok lig takımının aynı durumda olduğunu tahmin ediyorum. Geçen gün biraz araştırma yapmıştım, bizim takımın tablosu bu:
Bjk son 10 mali performans
Bjk mali davalar liste
4 büyükler durum ise bu:
2018 4 büyükler mali durum ayrıntısı
2020 4 büyükler mali durum genel

Her sene şampiyon olacağız diye bir kural yok(zaten ort. 3 senede bir oluyor 3 büyüklerde, geçen postta açıkladım). onu geçtim bence oyun daha önemli ve o anlamda son yılda bence 15-16’daki en iyi 2. oyunumuzu oynuyoruz, Yaşım yetmediği için çok yorum yapamam ama hayal meyal hatırlayarak söyleyebilirim ki, son 20 yıldaki 02-03 ve 15-16’dan sonrası en iyi 3. oyunumuzu oynuyor olabiliriz. Daha ne istiyoruz anlamıyorum? Bazen potansiyelin bu şartlar altında ve sen ona göre yüksek verimle oynuyorsundur. Bizim verimin %80-90’a dayandığını varsayarsalk, gayet iyi gidiyoruz. Güzel olan ve senin için daha önemli olan bunu skora da yansıtabiliyoruz, Bilic dönemi gibi kabız değiliz.

Not.1: hocam @bjk4ever, açık olacağım, bu kadar yazıyorum umarım gs’li bir troll değilsindir. öyleysen de canın sağolsun da bu kadar yazmaya değmez yani o zaman. Moral bozmak yok!
Not.2: abi bu blog formatı bir beni mi rahatsız ediyor: 8-9 sene önce geldim roadrunner lakabıyla aynıydı, hala aynı. Yazık günahtır. 1-2 haftaya bakar eli yüzü düzgün hale getirmek. Ben yazılımla uğraşıyorum, Almanya’da master yapıyorum şimdi, websitesi editörlüğü de yaptım bir dönem, deneyebilirim isterseniz.

@armagan yılmaz
Hocam biz transfer istiyoruz, şampiyonluk istiyoruz. FT gibi büyük hoca gelsin. Coştursun bizi.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Bu arada belirtmem lazım, formasyon yorumlarına katılıyorum. Bence de Josef-Oğuzhan/Atiba(dönüşümlü)-Llajic/Mensah (dönüşümlü) formata geçmeliyiz. 1 veya 2-0 bulana kadar saldirip sonra içeri Atiba’yı atmak bence de daha mantıklı olur. Atiba bu maç temposunu kaldıramaz, bu kesin!
Pistonlarda patlaklar vermeden, Demirkol’n deyimiyle proaktif rotasyon a geçilmesi lazım. Savunmada ve kanatlarda yaptığımız gibi.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Solda 1 macta 64 adam geçen adamın 40 macta 2 asisti var soldan. toplam 90-100 dk sagda oynamistir 2-3 asist oradan.

Inan uzun tartişmalik bir konu değil bu. Yanlış abi.

Ghezzal ortada pas dagitsa, Nkudu sagdan aksa ne güzel olurdu.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Ne diyeyim, inşallah Larin gibi hoca seni duysun, cümleten mutlu olalım, zaten sağda daha iyi olura değildi itirazım, duruma göre öbür türlü de iş yaptı, sana iyi tesbitler yapmıyorsun da demedim, fizik güç değerlendirmendeki gibi yakaladığın, beni de ikna eden bir sürü küçük detay var, herkesten bişeyler öğreniyorum zaten. Tek yol bu, başka türlü olmaza itirazım, kazandıktan sonra da nasıl olmuş önemli değil bana. Yoksa ben bu daha iyi bir yola ikna oldum.

GS'ye yeni forveti gol atsın diye penaltı verdiler. Lig tam bomba kıvamına geldi. Bakalım ilk kimin elinde patlayacak. Her hafta son maça biz çıkacaksak işimiz iş.

turgay dedi ki...

Şu net ki renkli kardeşler çok fena kollanıyor. Fener maçında bence 2 net penaltı verilmedi. Gs maçında marcao çok net atılmalıydı dembanın itilmesini saymıyorum bile. Ben bugunku maçlara puan kaybı diye yazmıştım ancak puan kaybetmeme şekilleri moralimi bozdu. Biz her maç mükemmel oynayamayız.

Bugün altayın övülmesi ne kadar saçmaysa bizim kalecilerimizin yetersiz görülmesi de o kadar saçma. Adam elinden topu kaçırdı bu kadar net Major hata olabilir mi? Zaitsevin Uğurcan için dediği uzanma mesafesine top gelince kurtarmasını mı öveceğiz? Bakerın şutunu Uğurcan da altayda yerdi. Bir kere elimizdeki adamları boşuna gömmeyelim. Genel konusuyorum ancak Altay, Uğurcan ve muslera olmak için Ersin'in eksiği yok. Adam daha ilk senesinde süper lig oynuyor. Övdüğünğz adamların kaçıncı senesi? Uğurcan newton varken nasıl kaleciyi Avcı gelince ne oldu? Ha keza Altay bende hala yetersiz. İlk şutu gol olunca izleyelim kendisini

Velhasıl lig maalesef dış güçlerin ittirmesi ile gidecek gibi. Biz yarın kazanmalıyız. Bu çok net. Sonrasında haftasonu boş kavgalı bir derbinin arkasından yine çok net bir galibiyete ihtiyacımız var. Ancak önce Antalya. Bence kavgayı bırakıp herkesin bu maça pozitif dileklerini göndermeye ihtiyacımız var. Vurduğumuz gol olsun

yilmaz dedi ki...

Bence çok iyi bir kaleciye sahip olmak yarışta önemli bir avantajdır ama esas faktör değildir. Kaleci konusu, özellikle GS-Muslera birlikteliği sayesinde bu kadar mit haline getiriliyor. GS'nin Muslera sayesinde şampiyon oldu diyebileceğimiz sezon bence Hamza Hamzaoğlu dönemi. Gerçekten GS son haftalara girilirken 1-0'larla şampiyon oldu.

Bence GS'nin şampiyonluklarının bir numaralı sebebi, ezici iç saha başarısı. Biz de ilk iki yılında Vodafone Arena'nın kaymağını yedik ama sonra gitti o hava.

Yanisi, tümdengelim yapmak gerekirse, şampiyon olacak takımın bir sezonda 7-8 maçını kalecinin kurtarması normal bir istatistik değil. Şampiyon olacak takımın bir sezonda max 2-3 maçının kaleciye kalması gerekir. Ersin'le de şampiyon olunur, yeter ki sağlam bir oyun planımız olsun ve bu oyunu her şartta ve her rakibe karşı oynayabilelim.

Huzeyfe dedi ki...

Yarınki maç ligin geri kalanı için psikolojik olarak önemli bir hale geldi.
Ben ilk 11’i ve takımın nasıl bir refleks göstereceğini merak ediyorum açıkçası.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Bu arada, işten yorgun gelmişken üstün kötü okuyup cevapladım, daha olumlu bir şey yazdığınızı görmedim cümlesine verilen cevaba ikna oldum sadece, kusura bakma kısmı oraya, orayı da zorlasam son dört aya ikna olmam. Devamını daha dikkatli okuyunca arada kendinizce inceden yerleştirmeye çalışmışsınız, bazı haksız ithamlar var, hakkıyla cevap vermemişim, vereyim.

"Ben senin gibi gidenin arkasından laf etmiyorum" : Kayıtlar orada, yerini göster, yazmayı hemen bırakırım burada.

"Burada Sergen ya da başkasıyla kişisel bir problemim yok": Defol Git Sergen diye ben demedim burada..

Beğenmediklerinden 1 ve 2. maddelerle ilgili bahsettiğiniz dönem özelinde sizden daha çok eleştiri yazdım burada, hatta bu konuda bilinçlenmeme yardımcı olduğunuz için hep hatırınızı da saydım.

3. madde için Hoca kendi açıklama yaptı kardeşim 7 yıldır ekibimde diye, kendi scouting ekibinde, güvendiği insan, fikir alıyor, bu adamların bu kadar küçük hesaplar içinde olacağını düşüneceksek Hoca yapmayalım zaten. 4. madde sene başında yaptı o hatayı, doğru, işler kötü giderken ki tek iletişim hatası da odur.

Beşiktaşın altyapısını, parasını, Rıdvanları Ersinleri hepimiz savunuyoruz. Kimsenin tekelinde değil o mevzu, katkılarınızın da hakkı verildi o konuda.

Biz haftalardır reaktif futbol falan da oynamıyoruz. Tüm istatistikler proaktif olduğumuzu gösteriyor. Bir tek sizlerin görmemeniz acayipti zaten bunu, ya da Karagümrük maçına kadar gelen oyunun gelişimini. Bu sene beğendiği tek maç olmayan tek Beşiktaşlı muhtemelen sadece sizsinizdir.

Hocayı değil Beşiktaşın menfaatlerini savunuyorum, o da bir tek size kalmış değil. Hocayı da Beşiktaşın menfaatlerini onun kadar savunan olmadığı için savunuyorum. Taraftar da o yüzden seviyor. Oraya gider, buraya gider, hayatta parayla satın alamayacağınız şey sevgidir. Hoca taraftar nezdinde buna sahip, bunun oluşturacağı sinerji başarının da yeniden yapılanmaların da anahtarı olur. Winner söylemini tekrar tedavüle koydu, taraftarı havaya soktu, sene başı kirizinden de çıkılabilecek en iyi şekilde çıktı. Yönetebiliyor, sorun çözüyor, bu da Beşiktaşın yararına, keyfimden savunmuyorum. Sadece profesyonelse işini iyi yapan profesyonel benim açımdan. Teknik taktik açısından yeterli olmayabilir, ama ligde en iyi yerli Hocalardandır. Bu konjektürde başka biri, hoca aşırı başarısız olmadıkça taraftara kabul ettirilemez. Ben duygusal değil, gerçekçiyim, bunları haftalardır göstermeye çalışıyorum ama görülebildiği kadardır gösterebildiğin.

Oyunla ilgili zaten üst tarafta yazılacak herşeyi yazdım, net aynı fikirde değilim. İyi bir 8 bloğun hefikir olduğu konu. Ljaiclerin Oğuzhanların oyuna dahil edilmesi de. Farklılık sürece yaklaşımdan kaynaklı. Tabanca gibi mücadele eden takımı Hoca oluşturduğu için kendi şartlarında bu adamları kullanır fikrindeyim, gerekçelerini de ayrıntılı yazdıydım.

Kadro kalitesi ile ilgili de geçen maç ve bu maçla ilgili postlarda cevabımı verdim, yine net karşıt fikirdeyim. Tam aksine, renklilerin son yaptığı transferlerin ardından şampiyonluk ya da ikinciliğin büyük başarı olacağını düşünüyorum, üçüncülük normal sonuç, Hoca kolay kolay gitmez iddiamın kaynağı bu, sosyal medya göndermedikçe yönetim gönderemez, o aşamaya gelene kadar kendi uyanır, gider, kovulma sözkonusu bile olmaz.

Renklilerin 4 er 5 er takviye yapmasına neden olan bir ilk yarı performansımız oldu. Kadro kalitesi farkını iyice açtılar. Size göre ağlama olan 40 senedir yurtdışında değil ülkede yaşayanların yakından bildiği gerçekler. Duygusallık başka sadece teknokrat yaklaşımıyla oyunu açıklamaya çalışmak başka. Küçümsediğiniz şeyler sizin göremedikleriniz, o yüzden bu cevap yazıldı zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Diger konular bolca tartisildi, o konulara girmeyecegim. Sadece Sergen mevzusu ile ilgili konusacagim.
Sergen bu takim sene sonu 3. olursa kovulur. Bunu bu camia'yi kucuklugunden beri takip eden biri olarak soyluyorum.
Su an kendisini seven gazeteciler baska konumlanacak. Eglenceli Sergen lakayit Sergen olacak. Herseyi korkmadan soyleyen Sergen patavatsiz Sergen olacak. Rahat ve stressiz Sergen tembel, umursamaz Sergen olacak. Besiktas efsanesi Sergen, 4 buyuklerin hepsinde forma giymis, camia'ya ihanet etmis, taraftara parmak cekmis Sergen olacak.
Kurban edilecek ve bu aksamki garip aciklamadan da gordugumuz sekilde sadece kendi kicini kurtarma pesinde olan yonetim de oklar kendine yonelmesin diye kurban edecek Sergen'i. Okan Buruk'a vs saracak muhtemelen.

Ve bana gore kendisini rasyonel dusunerek degil de tamamen duygusal olarak koruyan taraftar ayni duygusalliktan mutevellit belki buradaki tayfanin 2-3 kati sert sekilde Sergen'i elestirecek, gitmesini isteyecek. Kendi kafasinda kurguladigi muhtesem Besiktas sonunu getiremeyince kurban arayacak ve o hirsla en kolay yol olan antrenoru kurban edecek.

Benim dusuncem, bekleyip gorecegiz.

Onun disinda kadro kalitesi konusunda soylediklerinde haklisin. Bence sezon basinda kadro kalitesi olarak FB bir tik ustumuzdeydi, ama fark kapanmayacak seviyede degildi (hele ki rakibin antrenoru bu kadar kotu bir performans sergiliyorken). GS ve Basaksehir ise kesinlikle bizden daha iyi kadroya sahip degildi, en iyi ihtimalle esit, bana gore bizden kotu. Ama ara transfer doneminde sonra fark baya buyudu, hem FB ile hem GS ile. Trabzon bile bize yaklasti bence, ki iyi bir santrfor alsalardi daha da ciddi bir rakip olurlardi.
Fark o kadar acildi ki, bizim bu farki kapatmamiz icin antrenor performansi, oyuncu performansi, mac ici, hakem, sakatlik vs sansi acisindan mukemmele yakin bir 2. yari gecirmemiz gerek sampiyon olmak icin. 10 uzerinden 8 bile kurtarmayabilir, 9-9.5'a ulasmamiz lazim. Bana gore de bu olmayacak gibi. Hem antrenor performansi yetersiz kalacak, oyuncular bana gore bu sene'nin en gunahsizi ama onlar da bir yere kadar dayanacak (zaten kadro kisitli), hakem vs faktoru de lobi eksikligimiz nedeniyle 10 uzerinden 9'luk olacak kadar islemeyecek.

Bekleyip gorecegiz.

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Her posta 20-30 yorum yazıp bir hafta sonra silen adamsın.
En basitinden söyleyeyim, Fatih Aksoy’u ilk 11’e yazıyordun geçen sene sonunda. Sergen Welinton’a karşılık para üstü olarak gönderdi, sen hemen ‘ya zaten orada kadro şişkindi’ filan demeye başladın. Arkasından da işte Welinton ayağı düzgün stoper, şöyle stoper böyle stoper, savundun bu işleri. Anlatabildim mi?

Senin çelişkilerin bitmiyor ayrıca. Bir yandan kadro kalitesiz diyorsun, diğer yandan kadrodaki en zayıf halka Atiba’yı göklere çıkarıyorsun. Bak adamlar İrfancan’ı aldı, bence lig değişti neyseki bir süre sakat. Bizim hoca peki nereye oyuncu arıyor? 8 numaraya değil. E, eldeki adamları da beğenmiyor. Hoca Atiba’dan memnun. Sen de memnunsun. Ben de diyorum ki geçmiş verilere bakarak bu 3.lük takımı. Kadro kalitesizliği bu noktada mecburiyet değil, Sergen’in seçimi bir ölçüde.

Yarın kadroyu göreceğiz. Eğer Sergen oyunu güncellerse, fikrim değişir. Merakla bekliyorum bu yüzden.

beagle dedi ki...

Bence birbirimizi kirip, kırılgan camia olayina destek olmayalim.

Sonucta burada "Bas parayi Lewandowskiyi al" seviyesi cozumler konusulmuyor. Sadece puan kaybi göz göre gore olunca canimiz yaniyor. Atesli laflar ondan.

Ben Feyyaz gibi dusunuyorum son 7-10 haftaya kopmamiş girersek, sansimiz yüksek. Bu transfer gazinin yarisi haftaya Kadikoyde biter zaten. Yerler birbirlerini.

Pheaglix dedi ki...

icime puan kaybi dogdu, umarim yaniliyorumdur. bay haftasina kadar 3te 3 yapamazsak lige havlu atariz. eger bazilarimizin soyledigi gibi ilk devrede kazandigimiz maclarin onemli bir kismini tesadufler ve bizim lehimize sonuclanan kirilma noktalari ile kazandiysak bu 4 haftada bir ya da iki macta puan kaybederiz, basaksehir fener maclarina kadar da yaristan duseriz. eger gercekten guclu oyunumuz sayesinde buraya geldiysek de ilk devrenin aksine baya kadar puan kaybetmeyiz, cunku tarif edilen guclu oyunun antalya, konya, ve genclere karsi puan kaybetmemesi gerekiyor. hatta sonrasinda denizli ve malatya'ya da puan birakilacak maclar degiller.

bu saatten sonra ne rakiplerimiz ilk devrede kaybettikleri puanlari kaybederler, ne de kazandigimiz derbiler ilk yaridaki gibi kolay olur. eger sampiyonluk istiyorsak 03/04 ilk yarisi performansi sergilememiz lazim, ki o kadar dominant bir performans sergileyebilecegimize ihtimal vermiyorum (ne oyunumuz ne de kadromuz o seviyede degil).

eger takim on goremedigimiz bir performans sergileyemez ve 10 hafta sonra gelecek sezon planlamasi yapmaya baslarsak bu ilaveten yonetime de yazar. hepimiz toparlanma sureci beklerken sezon basinda yarismaci olmayi tercih ettiler. eger devre arasinda rakiplerinin hamlelerini gorup "all in" demeyeceksen yarismaci olmanin bir anlami yok. boyle arada kalinca ne oyuncu yetistirebiliyorsun, ne de gercekci sampiyonluk sansin oluyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER :)

Öyle bir anlatmışın ki şizofren taraftar olarak yazıyormuşum burada, benim hatırladığım bu denilenlerin hiç birini yapmadım daha önce. İlk şoku atlattıktan sonra zamanında Avcıyı savundum, hala da ligin en iyi hocalarından olduğunu düşünürüm. Ama geçen seneki papaz oyuncu tayfası çokluğu, yönetimin maaşları ödeyememesi ve arkada Sergenin beklemesi gibi nedenlerle ipin ucunu kaçırdı, yönetemedi, verim alamadı. Oynattığı oyunu sevmediğimi o zamanda yazmıştım, ama takım kazanıyorsa menfaatimizedir diye destekledim. Şimdi TS gibi dibi görmüş bir takımda yönetim de arkasında ipler elinde. Dediğin gibi santrafor alsalar plaseye oynatırdı. İlk 4 te olacağına yine bahse girebilirim(bknz:şizofren kumarbaz:)

Şimdiden ikinci paragraftaki iddianın cevabını yazdım yukarda:) 3.lük bu şartlarda normal sonuç, onda hemfikirim. Farklılık Hocayı kurban edebilecekleri fikrinde. Tam tersi, kimse de gitmez, bahsettiğin nedenler gerekçe olur, herkes sineye çeker, önümüzdeki seneye bakılır. Aksi durumda zaten bir "şizofren taraftar"dan kurtulur, rahat rahat kazıtmaya devam edersiniz. Bu da benim düşüncem:)




YSY dedi ki...

Hatay ne top oynamış bee. Yazık olmuş, böyle bir maçtan fenerin 3 paunla ayrılması ise büyük şans.

Boupendza'ya 3 büyükler az gelir, direk avrupa bence.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

İlk yazmaya başladığım ay takım kötüyken, üzüntüden gelip yazmaya başlamışken edebiyatımı tepklerimi oturtana kadar sildiklerim oldu. Bir yıldır burada hiç bir yazdığımı silmedim, son 6 aydır kelime hatalarımı bile silmiyorum.

Çelişki dediğiniz şeyler sizlerin siyahla beyaz olarak bakmanızh. Arada bir sürü renk var ama, Ne Atiba ne de Welinton keyifle izlediğim oyuncular değil. Welinton şu an takımda en çok hava topu kazanmış stoper, kalitesi sorunlu, cümleten yazdık, kimsenin ilk tercihi değil, Fatih Aksoy takasını da dibine kadar eleştirdim. Ama gönderildiyse bir mantığı, nedeni olmalı, değil mi? Ljaicle Oğuzhandan biri mümkünse ikisi de oynasın diye sene başından son 3 aya kadar sürekli yazdım, ama sonra takımdaki gelişmeyi görünce düşüncelerimi güncelledim. Çünkü nedenleri sorgulamaya başladım. Değişmeyen tek şey değişimin kendisi:)

Sizden farkım madem durum böyle, neden hala kullanılıyorlar diye yüksek sesle düşünmem, anlamaya çalışmam, özünde diyalektik mantık, bu işin kökündeki çelişki ne yaklaşımı. Hangi zıt teoriyi içinde barındırıyor ki Welintonla Atiba oynuyor?Neden Oğuzhan ya da Ljaiç hala oynatılmıyor? Neden böyleyken de ezici istatistik yapıp tüm derbileri alabildik? Ezber yorum yapmadım, anlamaya çalıştım, anlamama kim yardımcı olduysa da hakkını teslim ettim. Ljaiçle Oğuzhanın kalitesine muhtaç olduğumuzu bilmek ortak akıl, ama hangi şartlarda, kaç dakika? Çünkü oynamamalarının da bir nedeni olmalı, başarılı olmak, kendini kanıtlamak isteyen bir Hoca bu adamları neden oynatmaz? Bunu Nkodou da da yaptım, bir sürü başka oyuncuda da.

Tüm bunları çelişkideymişim ya da zaafımmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Tartışma nedenlerimizden biri anlamaya çalışmak. Kafam sizden farklı çalışıyor, o yüzden yazma cesaretim var. Be kadar değerli ya da geçerli takdiri okuyanların..

can dedi ki...

Cok fazla sey yazilmis, soylenen her seye laf yetistiremeyegim ama su uc seyi soylemek istiyorum.

@ahmet
Hic canini sikma dostum. Yazilarin bloga olmek uzereyken can getirdi, uslubun de bir tane. Ben uc kurusluk futbol bilgimizle kapildigimiz kibiri anlamakta bazen zorlaniyorum. Bu demek degildir ki elestiri yapmayip, hep destek tam destek geyikleriyle goygoyculuk yapalim. Sanirim blogdaki herkesin hemfikir oldugu sey orta sahada uc defansif orta saha gormek istemedigimiz. Neden uc on libero oynadigi konusunda fikirlerimiz farkli. Ben sahsen bunun korkaklikla zerre kadar alakasi olmadigini, teknik sebeplere dayandigini, ve Ljajic 60-70 dk ayakta durabilecek hale gelir gelmez (ki umarim yakindir) son bulacagini dusunuyorum. Gorecegiz.

@huzeyfe
Son yorumunda yapici bir usluba dondugun icin tesekkurler. Boyle yorumlarini okumak cok daha keyifli oluyor.

@beagle
Katilmiyorum. Ghezzal ortada oynayamaz, oynasa da zerre kadar katki vermez. Adam sut, ara pas, ve kaleye penetrasyon istatistiklerinde Welinton'dan geridedir herhalde. Skora tek katkiyi uzun top ve ortalarla yapan ve bunla ligin asist krali olan adami ortanin kalabaligina sikistirmak bence son derece anlamsiz bir fikir.

N'Koudou'nun sag kanatta cok daha verimli olacagini dusunmek icin yeterli verimiz yok. Iki macta yaptigi katki uzerinden yapilan genellemeler bence yanlis, istatistiki olarak da anlamsiz onermeler. Ha belki sen haklisindir, kendinden emin olman da guzel ama baskalarinin senin subjektif yargilarini kabul etmesi yonundeki israrin bence gereksiz. Ben her zaman senin yazdiklarini ilgiyle okurum; ama sonucta bazen hakli bazen de haksiz cikiyorsun, hepimiz gibi.

Bu kadar uzun tartışmaya değmez beyler. Arada birbirinize buraya yazmadan sövün geçin : )
Şimdi kaleci takımı şampiyon yapamaz diyenler olmuş da bizim ligde hayli hayli yapar. Ligin en iyi forvetleri dizleri bitmiş denilen Aboubakar ve Portekiz ikinci liginde gol bile atamamış Boupendza.
O yüzden Muslera'yı bu ligde hafife almayın. Gomez gibi adamlar yok ki takır takır atsın.
Avrupa'da her maç 4 yiyebilir ama bizim ligde şampiyon yapar. Bir de önündeki kasap stoperlerin dokunulmazlığı varsa güle oynaya yapar.
Benim Ersin'e inancım tam. Bu sezon hiç fena iş çıkarmıyor.
Şu Antalya maçını kazasız belasız geçip tekrar şampiyonluk havasına girebilsek süper olacak.

Antalya'da da garip garip adamlar var arkadaş. Sam, Fredy, Amilton sanki Elm sokağı kabusu amk. Kabus gibi maç olmasa bari.

can dedi ki...

Bir de genel bir ricada bulunacagim. Siyah oyuncular icin kullandigimiz ifadelere lutfen dikkat edelim. Insan yiyen, insan azmani, gerizekali, zenci vs. gibi ifadeler dupeduz irkci. (isteyene ayrintili olarak aciklayabilirim bu sozlerin global beyaz ustuncu iktidar yapilarindaki tarihini) Elbette ki niyetin bu olmadiginin farkindayim ama sozlerin niyetten bagimsiz etkileri var. Kimse duyar kasma, politik dogruculuk, soylem polisligi geyikleri yapmasin rica ederim. Yillarca mizah dergilerindeki ve tribundeki (sozde irkcilik olmayan, hatta siyah-sevicilik kiligina girmis) irkcilikla mucadele ettim, etmeye de devam edecegim. Burada bu ifadeleri gormek beni cok zorluyor.

can dedi ki...

@ordabirkoy

Antalya maci hakikatten cok onemli. Kazanirsak gecen macta yasadigimiz soku krize donusmeden atlatiriz. Eger puan kaybi olursa sikinti buyuyecek.

@can
Bu sezon heyecandan izleyemeyeceğim tek maç bu olabilir. Takım da bizim kadar gergin değildir umarım. Antalya'nın zemini falan ne durumda acaba? Patates tarlası gerilimi iyice tırmandırır.

Ahmet Usal dedi ki...

@can Eyvallah:)

Ben mesela Ghezzalın 10 numara olarak da değerlendirilebileceğini düşünenlerdenim, hatta @Emreyle birlikte ilk yazanlardanım. Ama bu formuyla değil. Hatta TS maçında neredeyse 10 numara gibi oynadı, sürekli ortaya geldi, top aldı, dağıtmaya çalıştı. Son üç maçtır düştü, eskiden prese ve top kapmaya katkısı vardı, arada iyi derin pasları da var, oyun görüşü de iyi, Bence sorun mimlenmesi, 9- 10 asistten sonra rakipler artık yapışıp rahat bırakmıyor, çözdüler biraz, geçen sene oynamamadan ve bu yeni baskıdan mütevvellit Ghezzal da hem daha sinirli hale geldi, hem de daha kolay oyundan düşüyor. Zaten güçlü fizikli değil ama iyi pres yapıyordu, o gitti son maçlarda.

Bence Ghezzal'den 10 numara olmaz. Mental olarak çok çabuk oyundan düşüyor. O kalabalıkta tamamen kaybolur. Şutu falan da yok. Mensah hiç olmazsa şut atıyor. Llajic dururken Ghezzal'i denemenin gereği yok. Nkodou sağda faydalı olabilir ama hızlı ve hareketli olduğu için savunmanın dengesini bozma yeteneği var. Savunmaya yardımı Rosier'i de biraz rahatlatır.

Ahmet Usal dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok

Şutu yok çok sağlam argüman, tuş oldum :)

Armagan Kaymaz dedi ki...

+ Neden korkuyoruz?
- Kapalı savunmayı açamamaktan. Başımıza birçok maçta geldi gençlerbirliği, rize, sivas, karagümrük, göztepe... farkı antalya çok iyi yapıyor diyorlar bu işi. ( en az gol yiyen 6. takım. olabilir. )
+ Peki asıl neden gerginiz?
- Yarıştan kopmaktan, dağılma riskinden dolayı endişeliyiz. (Ben işin keyfindeyim bu arada, ts maçındaki savaşı rize maçındaki farka tercih ederim. Zaten ts gibi kaç takım oluyor ki, ligteki kapasite belli, koyup geçiyoruz bir açık bulunca normalde.)
+ Maça dönersek kapalı savunmaya en son ne zaman zorlamışımız? + Karagümrük, Göztepe.
+ Ne oldu da açıldılar? - Mensah şov yaptı, Ljajic oyunu çevirdi.
+ Hoca yerinde olsam napardım? - Miğfer dibi savunması yapacağı kesin olan takıma karşı, son maçta iyice yorulmuş Atiba‘yı kesip hem Oğuzhan,Mensah,Ljajic 3’lüsünden antrenman formları en iyi ikisini başlatırdım.
+ Hoca buna benzer değişiklik yapar mı peki? - Ts maçı bir kırılma yaratmış olabilir, bekleyip göreceğiz.

beagle dedi ki...

@Can
Ghezzal ortalari ceza alani caprazindan yapiyor, sifira inip değil. 10 derken merkeze cakmadik zaten, serbest gezgin yaratici kastim.
Ayrica yerden araya ve kanada paslari çok iyi, birçok iyi atagimiz da böyle geldi. mumkun olursa bu dizilis, Kosan bir Nkuduya atacagi paslari gorurüz.

can dedi ki...

@beagle
Anladim. Ama gene de ilk plan ne yapip edip Ljajic'i takima monte etmek olmali. Adamin teknigi, yaraticiligi ve kaleye gitmedeki inadi ile ceza alani icini nasil karistirdigini iki mactir izliyoruz. Takimdaki en eksik pozisyonda bu kadar etkili bir adam varken kullanamamis olmamiz buyuk talihsizlik. Umarim bir kac haftadir gordugumuz azim ve motivasyonu onu futbola geri dondurur.

turgay dedi ki...

fenerin başında daum olsaydı şuan 2. olabilir miyiz onu tartışıyorduk. bu kadar kötü teknik direktör performansına rağmen adamlar sadece 4 puan önümüzde. kadro derinliği bizden çok daha fazla. tam kadro olduklarında oyuna etki edecek çok adamları var. elindeki kadroyu kullanamayan sezon başında canere şuanda da hakemlerin kurtarmasına mecbur kalacak kadar kötü hücum yaptıran tek özelliği topun arkasına adam yerleştirmek olan antrenör performansına seyirci kalan yönetimi var fenerin. belki de sahada değilde dışarıda kazanacağız diyorladır. başakşehir maçında o hatalar olmasa götüne tekmeyi vuracaklardı ama rüzgarın yönü değişince onlar da kararlarını değiştirdiler. adam göndermeden üstüne sadece bu dönemde 15 milyon harcayıp 4 tane adam aldılar. bu kadar para döktükleri bir sezonda işi şansa bırakırlar mı?

alavere dalavere konusunda bu ligin en iyi galatasaray'a bakmıyorum bile. hocaları herkesi göreve çağırıyor. biliyor ki fenerle sahada değil de dışarıda savaşması lazım. çünkü ülkede şampiyonluklar onlar için dışarda kazanılıyor.

bir de bize bakalım. 15 tane şampiyonluk kazanmışız. hangisi dışarıda kazanıldı? hangisinde ligin en kötü oyununu oynayarak kazandık? hangisinde ligi tam anlamıyla domine etmedik? bizim yerimiz saha içi. dışarıya çıktığımızda balık gibiyiz. yapamıyoruz bu çok net. bu nedenle burası da dahil olmak üzere hep saha içini konuşuyoruz. hocamızı saha içinde yapamadıkları için eleştiriyoruz. yönetimi oyunucuların paralarını veremediklerini veya fazla açıldıkları için eleştiriyoruz. hasic neden oynamıyor veya neden almos macar ligine kaçıyor diyoruz? biz salak mıyız da bunları konuşuyoruz? çünkü bizim bildiğimiz iş bu. rakiplerimize ve bize bakın kadro olarak. ilk 11imizde bulunan transfer ettiğimiz kaç oyuncu geçen sene istikrarlı olarak 20 maçın üzerinde oynamış takımlarında? kaç tanesi takımlarının majör oyuncusu olmuş? bu sene bize hazır ve nazır şekilde gelmiş?

bende sezon başında takımı, yönetimi veya hocayı çok eleştirdim. hala da bence oyunu okumada çok eksikleri var. ama herkes çok gelişti. herkes bir şekilde katkı verebiliyor. bu rakiplerimizde yok. her dinamiğin bu kadar geliştiği bir takım yok. bununla övünmeliyiz. ancak bununla da yetinmemeliyiz. ben antalya maçının çok çok önemli olduğunu düşünüyorum bu yüzden. trabzon maçının bir kaza olduğunu kanıtlamamız lazım. biz iyi arkadaş grubuna sahibiz. beraber vakit geçirmekten mutlu olan adamlar var. sonu şampiyonluk olmayabilir ama geçmiş yıllarda pahalı ve sorunlu takımdan göreceli daha ucuz ve umut veren bir takıma dönüştük. burada hocayı ve yönetimi kutlamak lazım. ancak tekrar söylüyorum bununla yetinmemeliyiz. daha fazlasına talip olmalıyız. bunu da bu akşam göstermelerini umut ediyorum. yine eleştireceğiz ve yine kızacağız ama geldiğimiz noktada bu takımın bu maç için desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

@turgay + binbir
Savaş öncesi askerleriyle konuşan komutan gibi yazmışsın : )
Sergen bu metinle takımı Antalya maçına motive edebilir. Saha içinde bizden iyi değil hiçbiri.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay +101

Duygulara tercüman olmuşun. üstüne ekleyecek hiç bir şey yok. Eline, aklına, kalemine sağlık...

can dedi ki...

Hepimiz @turgayin askerleriyiz! Vurdugumuz gol olsun!

Ya, Boupendza hakkinda ne dusunuyorsunuz? Acayip spektakuler isler yapiyor, ustelik de buyuk mac kucuk mac, dar alan, kontra filan ayirt etmeden. Bu adami alici gozle izleyeniniz var mi?

Zaitsev dedi ki...

@ can

Boupendza ==> Emenike is loading :)

BJK4EVER dedi ki...

Ilk basta ben de Ghezzal'da 10 numara potansiyeli goruyordum, ama neden olmayacagini anladim. Dar alanda cok etkisiz kaliyor. Nispeten alan buldugu kanatta bile top kaybediyor son maclarda, orta alana gecse sikinti daha da buyuk olacak.

Ikincisi, sizin dediginiz gibi sut tehdidi hic yok. Bu nasil oluyor anlamadim, zira genelde iyi orta kesen oyuncular genelde iyi sut cekiyor, bkz Alex, Talisca, bazen Manuel Fernandes. Ghezzal'i seyredince her an iceri girip sol ayagina cekip uzak koseye plaseyi tertemiz birakacakmis gibi bir his veriyor, ama sadece his olarak kaliyor bu. Sut cekmemesini gectim, pozisyona da girmiyor. Bunca mac oynadi, girdigi net pozisyon sayisi bir elin parmagini gecmez. Zannediyorsam golu de yok henuz. 10 numara gol konusunda bu kadar kisit bir oyuncu sirf oyun kuruyor diye oynatilmaz bence.

Bence su anki gorevi ve mevkisi iyi, oynamaya gerek yok. O mevkide kazanacagimiz Oguzhan ve Ljajic varken gerek de yok zaten. Hatta ben Hasic'i bile Ghezzal'in onune koyarim o mevki icin.

@can,

Izlemedim, gerek de duymadim, cunku alamayiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Bizim maçta tek başına beraberliği aldı. Fenerle de beraberliği şanssızlığıyla topu direkten döndüğünden alamadı. Tek başına dağıttı Feneri neredeyse.

Çok oyun zekası yok, @Zaitsev muhtemelen ondan Emmenike loading demiştir. Ama adamda dediğin gibi kalan her şey var. @BJK4EVER ın dediği gibi de alamayız. Türkiyede alamazlar zaten. Ruslar 10 falan önermiş, Hatay 15 milyon demiş şimdiden. Böyle devam ederse sene sonu yurt dışında..

fidddas dedi ki...

hatay 10 milyonu 15 diye red ettiyse hata etmiş. performansı daha önce bu seviyeye yükselmemiş oyuncular için bu rakamları görünce satmak gerekiyor bence. bu yalancı bir yükselme olabilir, bir anda düşebilir, sene ortasında 2 milyon istiyorum deyip yatabilir. o zaman 10 milyona da satamazsın.

malatya ortasahadaki oyuncusunu 2.5 milyona bıraktı gitti 5 tane daha imzaladı. 5inden biri daha olursa yine satar.

maça gelirsek kazanmamız lazım. rakibin strikerı yok. büyük ihtimalle sidneyi oynatırlar. ortasaha rotasyonları da dar. kazanmamız gerekiyor. 1-0 yeter bize.

@can

Ben çok beğeniyorum. Topla ilişkisi çok iyi, zeka seviyesi ligin fersah fersah üzerinde. Dar alanda da, geniş alanda da etkili. İlk dokunuş, şut tekniği, hızı gayet iyi. Ama takım oyunu filan çok ciddi sorunlu, servis neredeyse hiç yok. Havadan da çok etkili değil. Bizim ligde her durumda iş yapar. Larin'i satsam hiç düşünmeden alırdım.

Zaitsev dedi ki...

Boupendza 24 yaşına kadar dikiş tutturamamış potansiyelli Afrikalı topçu. 4-5 senelik kontratı alıp yatma ihtimali oynama ihtimalinin 4-5 katıdır. Bu risk için 10-15 milyon avro verirsen eğer büyük ihtimal GS gibi maaşını ödeyerek kiralık gönderirsin her sene.

Ruslar 10 verdi olayı da büyüklere gel gel yapmak olarak görüyorum. Demek ki bir büyük kulüp yoklamış Hatayı.

Zaitsev dedi ki...

Ghezzal neden Ozzy 10 oynayamıyorsa ondan oynayamaz. Dar alan topçusu değil, teması çok sevmiyor. Baskıya gelen bir yapısı yok. Zaten bu özellikleri kuvvetli olsaydı İngiltere'de devam ederdi. Yukarıda yazıldığı gibi şut tehlikesi, gol pozisyonuna girme, araya kaçma gibi aksiyonları da yok veya çok az. O yüzden akan oyunda asistlerine devam etmesini bekleyeceğiz.

Ben kanatta bazı maçlarda ilk 11 bazı maçlarda ise son kısımlarda Ghezzal yerine Hasiç'in kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Şutu olan oyuncu kapalı defansı bozar. nasılsa Ghezzal orta yapacak diye kapanacak takım o şutu engellemek için pozisyonunu ve ezberini bozmak zorunda kalacak.

Emre Toraman dedi ki...

İzlediğim kadarıyla tam Porto-Benfica oyuncusu Boupendza. Santrafor olarak Burak Yılmaz'ın ilk Trabzonspor dönemi ya da Abdullah Avcı'nın Beşiktaş'taki 1-0'lara bağladığı serideki gibi bir takım kurulursa performans verir, öyle bir takım olmazsa Burak Yılmaz'ın kara delik dönemleri çıkar ortaya. Kanat/destek forvet olarak da Elmander, Negredo, Umut Nayır tarzı bir santrafor ve Ghezzal tarzı yaratıcı ters kanat oyuncularıyla top seviyeye çıkabilir.

Ahmet Usal dedi ki...

Ghezzal 10 konusu tartışmanın geldiği noktada benim için bitmiştir. @Zaitsev en ikna edici argümanı "şutu yok" un üstüne eklemiş. Bi şey daha öğrendik. GüzeL gün:)

Hasiç konusuna da +1, benim de Ljaiçle beraber en umutlu olduğum adam. Bir şeyleri değiştirecekse bu iki Boşnak kardeşimiz değiştirir.

Boupenza mevzusunda da yine 24 yaşında yeni patlamış Afrikalı oyuncunun ilerde yatması riski mantıklı, çok örneği var, en sonuncusu Diagne. Ama oyuncu istikrarlı olup tutturursa PL bile görebilecek fiziki ve teknik kaliteye sahip. Tutturamazsa Belçika-Hollanda-Türkiye üçgeninde dolanır, olmadı Arap Ligleri...

Rusların 10 vermesi hikayesine de demek ki büyüklerden biri yoklamışa da çok güldüm:) hakkaten memlekette işler böyle yürüyor, bunu da hesaba katmak lazımmış!

Emre Toraman dedi ki...

Ghezzal'in ideal mevkisi bence 4-2-3-1'in 10 numarası değil de 4-3-3'ün 8'lerinden biri. Rosier-Rıdvan-Nsakala gibi dinamik bekleri ve Josef gibi 6'yı yakalamışken; Barcelona'nın Busquets-Xavi-Iniesta'lı 4-3-3'ü, Liverpool 4-3-3'ü ve Ersun'un şampiyonluk 4-3-3'ünü andıran bir oyun oynayabilirdik bu sene.

Forvette Umut'un gitmemesi ve Aboubakar - Larin/Umut - Güven/Hasic'i döndürmemiz gerekliydi bunun için. Nkoudou da bu gruba X faktör olarak eklenebilecek oyuncuydu. Ortada Josef-Oğuzhan-Ghezzal, Josef'in yedeği Necip, 8'in rotasyonları Atiba-Mensah-Ljajic, beklerde Rosier/Dorukhan - Rıdvan/Nsakala, güzel takım olurdu bence.

İlk 5 maç sonrası devre sonuna kadar toplanan puanı toplayamayabilirdi bu oyun. Trabzon ve Göztepe maçındaki kontraları yemeden bu takımı yeni kurulmuşken oynatmak baya zor çünkü. Ama yarıştan kopmamış olursak muhtemelen o puan performansının belki de fazlasını 2. yarıda yapabilirdik.

Buraya kadar gelinmişken şu an bence 3 ihtimal var.

1. Karagümrük öncesi oynadığımız kapanan takımlara karşı ilk yarıları çöpe atan tavşanlı futbolu oynayacağız.
2. Karagümrük'le başlayan tavşanlı kadroyla dominasyon deneyen futbolu oynayacağız.
3. Karagümrük'le başlayan dominasyon oyununu daha ofansif oyuncularla oynayacağız.

Ben bu saatten sonra 1'in başarı ihtimalini daha yüksek görüyorum ama başaramazsa gelecek seneye ümitli bakmam. 2 bence izleyeceğimiz yol ve dönmezsek sonumuzu getirme ihtimali yüksek, umarım yanılırım. 3'ün başarı ihtimali 1'le 2 arasında olur ama başaramazsa da gelecek seneye ümitli bakarım.

yilmaz dedi ki...

boupendza bize değil de bazı elit takımlara, (Lazio, Roma, Marseille, PSV, Porto, Benfica, Celtic, Rangers, Valencia vs) 10-15 m€ bonservis ile rahatlıkla gidebilir. Ama bu takımlarda as forvet olabileceğine ihtimal vermiyorum. Sebebi de yeteneği değil, yukarıda da hemen herkesin bahsettiği gibi takım oyununa katkı konusunda kısıtlı olması. Fakat hangi takıma giderse gitsin, yedek bile olsa senelik 10 gol ortalaması tutturabilir.

Aslında klasman olarak biz de yukarıda saydığım takımlardan biriyiz ama bizim için 15m€ mümkünsüz bir para. O parayı ancak Mbappe'ye, Haland'a filan verebiliriz. Bence Hatay onun için biçilmiş kaftan. Bir de kazara Avrupa kupalarına atabilirlerse kendilerini çok karlı bir satış yapabilirler.

turgay dedi ki...

Ordabirköyfakanyok, ahmet ve can teşekkürler :)

ilk yarıları çöpe atmaktansa daha saldırgan olup ilk yarıdan oyunu ve skoru alıp ikinci yarılarda yatabiliriz. bunun içinde cenk-abou-larin 3lüsünü sahaya sürüp 4-2-1-3 yapabiliriz. yani;

ersin
rosier-vida-montero-rıdvan
atiba-josef
gezzal
abou-cenk-larin

Emre Toraman dedi ki...

@turgay
Atalanta ve Dortmund tarzı keyif veren ama çok sürpriz kayıplar yaşayan bir takım olmak daha yüksek ihtimal bence o oyunla. Bunu rakibin kapanıp çıkmayacağından(Malatya maçıydı sanırım en güzel örnek) emin olduğumuz 2-3 maç dışında sürekli yapamayız diye düşünüyorum. Böyle oynamana hazırlıklı olan Konya, Hatay, Trabzon gibi takımlara karşı bir anda 0-1'e düşüverirsin gibi geliyor. :) Hepsi zaten puan kaybettiğimiz takımlar ama bu takımların sayısı da Sivas, Rize, Göztepe falan diye artar. O saatten sonra bulacağın half chance'ları ve karambolleri sokma ihtimalinle rakibin bulacağı clear chance'ları sokma ihtimali arasında gider maç.

Zaitsev dedi ki...

@ turgay

Bu diziliş ve kadro tercihleri Beşiktaş stoperlerine ve Josef'e futbolu bıraktırır :) Ne top tutabilirsin ne de geleni defansa kadar durdurabilirsin. Uzun top harici de hücum edemeyiz :)

Boupendza konusunda dikkat edilmesi gereken geçmişi. Bu adamı Bordeaux keşfetmiş ve transfer etmiş ama sürekli kiralamış. Scout işini iyi yapan bir ülkeye gelmiş. Geçen sene de Portekiz 2ci ligindeymiş. Beklenilen sıçramayı bu dakikaya kadar yapamamış. 21-22 yaşında Fransa Lig 1 seviyesinde oynayabilmeli ve en azından Portekiz, İspanya gibi liglerin orta seviye takımlarına kendini atabilmeliydi.

O yüzden @ yilmaz'in bahsettiği takımların bu maliyetle bu oyuncuyu alacağını sanmıyorum. Ancak Rusya, Türkiye, Arap ülkelerinde bu bonservisleri bulacaktır. 3 büyüklerden bütçeyi açan birisi çıkarsa bu transfer yazın olabilir. Şaşırmam.

Emre Toraman dedi ki...

Yukarıda verdiğim ihtimaller ışığında muhtemelen 1.yi seçerdim ve Antalyaspor maçı 11'im maalesef şöyle olurdu:

Ersin
Rosier-Vida-Montero-Nsakala
Josef
Necip-Mensah/Ljajic/Oğuzhan
Larin-Aboubakar-Nkoudou

Stoper rotasyonu artık cezalı/sakat/gözle görülür form düşüklüğü olana kadar bitsin, en büyük temennim sanırım bu.

Nkoudou sağ/sol konusunda ben de sağ kanadı önde görüyorum ama sürekli olursa kademeli savunmayla ona da çok kolay önlem alınır bence. O yüzden 10-15 dakikada bir kanat değiştirmesini en mantıklısı görüyorum.

Larin'in bence bu kadar yükselmesindeki sebeplerden biri Aboubakar'a duyduğu saygı ve deyim yerindeyse betalığı kabul etmesinin getireceği total ve bireysel faydayı görmüş olması. Röportajlarında "Aboubakar'la birlikte oynamak, Aboubakar'ın boşalttığı alanlar, Aboubakar'ı sürekli takip" sözleri sıkça gözüme çarptı. Josef-Necip'i de çift 6 olarak oynayacaklarsa olumsuz görüyorum. Ama Necip de Josef'in uydusu olmayı kabullenirse serbest presçi olarak iş yapar. Sağ kanatta Larin'in olduğu anlarda Rosier kanat gibi oynarken onun boşluğuna da kayar. Josef'in ise özellikle ilk yarılarda 6'dan bir yere kıpırdamaması, süpriz hücumlara falan katılmaması, tavşanlara güvenmesi gerekiyor bu durumda.

Hem Fenerbahçe, hem Galatasaray'ın iyi oynamamışken kazanması hiç hoş olmadı. Zira ligin boyu kısaldıkça iyi oynamadığında kazanmak önemli dönemleri başlıyor, hele de elinde iyi oynamadığında da maç getirebilecek oyuncular varsa. Galibiyetin ne kadar kritik olduğunun farkında olmakla birlikte çok clear chance vermediğimiz bir beraberlik henüz dünyanın sonu olmaz benim için, bay arasına kadar 7 puanı bulmak şartıyla. Bu maçta 1.2 xG vs 0.3 xGA civarını tutturmak ideal bence.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev aslında Vedat Muriqi benzetmesi yapmaya çalıştım. Tabii Vedat'ın hem milli takım kariyeri var hem de fener aktarmalı gitti. Ama Boupendza'nın da kendine has becerileri var. Bir de yazdığım takımlardan Valencia ve Marsilya sevdiğim takımlardır ve transfer konusunda saçmalıkları burdan aya yol olur, o yüzden örneklerin arasına sıkıştırdım :) Avrupa liglerinde birinci seçenek olacağını düşünmüyorum ben de.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Benimde aklımda Vedat örneği vardı aslında. Ama Vedat, büyük lig transfer yapmadan Türkiye yollarına düşmüş. Boupendza'da aynı yoldan çıksa piyasaya belki bu yaşlarda benzer bir gidişatı olabilirdi ama Fransa'ya transfer yapıp tutunamamış. Portekize gitmiş olmamış. Vedat sıfırdan üstüne koyarak gitmiş ama bu arkadaş Hataya kadar hep eldekini tüketmiş. Bu paralar mevzu olunca Avrupalı buna da bakıyor. Gidişatı Miroslav Stoch yolu olur :)

Maç kadrosu tahminim ise..
Ersin
Rosier Wellington Vida nsakala
Josef Atiba
Larin Ljajic Nkodou
Aboubakar

BJK4EVER dedi ki...

@Emre Toraman,

Secenekler arasinda tercihim 3. 1 ve 2 cok fazla pamuk ipligine bagli oluyor. Ilk yarida puan kaybi yaptigimiz maclarin cogunda defansif dusunce vardi. Hatay oyle, Alanya oyle, hatta pacayi zar zor kurtardigimiz Kayseri, Ankaragucu maclari da oyle.
Ben Goztepe macinin 2. yarisindaki oyunu tercih ederim. Pamuk ipligine bagli gibi gozukse de Anadolu takimlarinin beceriksizligini hafife almamak lazim. Her rakipte N'Wakaeme, Boupendza olmayacak. Her rakipte stoperde ve kalede de Hugo ve Ugurcan olmayacak. Bu takim sampiyon olmak istiyorsa kucum takimlara karsi puan kaybina tahammulu olmamali. Antalya macindan 1 puani ben kabul etmiyorum, cunku GS ve FB'nin Antalya'yi yeneceginden eminim.

Galatasaray
Fenerbahce
Alanyaspor
Basaksehir
Hatay

Bunlari kenari koydum, geri kalan 14 mactan en az 13 galibiyet almaliyiz. 1 tane kaza kursunu olabilir, ama diger maclari kazanamazsak ben sampiyonluk ihtimalini zayif goruyorum.

Risk almaliyiz, ofansif oynamaliyiz, ya herro ya merro demeliyiz. Beraberlik iyidir kafasinda gidersek bir bakariz 2-3 haftaya kalmaz puan farki olmus 6-7, sonra eller ayaklar birbirine dolasir, bir bakmissin kopmussun bir anda.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER
İlerki haftalar için haklı olabilirsin ama bugün Antalya maçı benim ilk golü hele de iyi oynarken ve zaten en iyi silahlarım sahadayken yemekten korkacağım bir maç şahsen. Gung-ho moduyla çıkıp golü yersek acayip bir travma ve inançsızlık olur Trabzon maçının tekrarı geliyor diye ve kırılganlık denen şey o zaman feci bir şekilde karşımıza çıkar bence.

İlk yarıyı çöpe atan bir kadro ve oyunla ilk yarı için 0.5 xG vs 0.1 xGA verseler direk kabul ederim. 3. ihtimal dediğim oyunu sezon başından beri deneseydik 1.5 xG vs 0.2 xGA yapabilirdik ama şimdi denediğimizde 0.7 xG vs 0.3 xGA falan olur bence. Golü bulamadığımız sürece tamam bak şimdi bu değişiklik bizi gole daha da yaklaştırır diyebileceğimiz 5 fırsat var sonuçta. Bunlarda geç kalınmazsa(0-0 gidiyorsa 45-60-70 mesela, geriye düşersek 30-45-60) şansımızı daha yüksek görüyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

Bence 1, 2 ya da 3 le ilgili karar takımın anlık fizikalitesiyle ilgili olacak. Maçına ve risklere göre Hoca sağlamcı olmayı da tercih edebilir, hurra topyekün hücum da diyebilir. Maçlar içinde bölüm bölüm hepsi de yapılabilir.

TS maçında 1-0 dan sonra oyunu tutmayı becerememek kötü sınav oldu mesela. Ya da Hatayın Boupenzasını tutamamak. Proaktif oyunun götürüsü belli, yenik duruma düşme ihtimali daha çok. Mental Yine öyle takımla fizikalite düşmüşken oynanıyorsa reaktif oyuna kızmam, sonuç alacak değişiklikler doğru dakikalarda yapılabildiği sürece.

Ama Antalyada Podolski falan yok, proaktif olarak da alınabilir bir maç gibi. @Emrenin çekincelerini de anlıyorum, o yüzden reaktif başlanılsa da şaşırmam, travmaya girmemek ve moral de önemli. En eleştirdiğimiz Kayseri maçında takım yeterli seviyede görülmedi demekki reaktif oynadık mesela. Aslında Hocanın oyuna vereceği karar takımın durumu ve takıma güveni hakkında fikir verici olacak.

Ne olursa olsun kazanalım, biz vazgeçmedik, hala buradayız demenin daha iyi bir yolu yok. İlk fırsatta Ljaicle Hasiçi de değerlendirmeye başlayalım. Asıl şimdi lazımlar...

Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Josef, Atiba, Ljajic, Larin, N'Koudou, Aboubakar

BJK4EVER dedi ki...

Yine Atiba, kusacagim artik. 16/17'deki gibi akatlansa harbiden sezonumuz kurtulacak, yoksa olacak gibi degil yani. Seks kasedi var elinde desem oyle biri de degil.
Ghezzal'in olmamasi iyi olmus, zaten formsuzdu. Mensah olmadigina gore en azindan top tasiyan N'Koudou var. Ljajic de guzel olmus. Bir de Atiba yerine Oguzhan olsaydi keske. Necip'e bile raziydim.

Huzeyfe dedi ki...

Bu maç hücumcularla savunmacıların kopmaması, takım boyunun uzamaması için Ljajic’in ekstra oynaması lazım. Sadece skor olarak değil, aynı zamanda topsuz oyuna katkıda bulunması lazım.
O açıdan benim gözümde Oğuzhan bir tık önde Ljajic’ten. Sanki git-gelli oyun olacak gibi geliyor bana. Umarım ilk yarıda birden fazla gol buluruz.

Bir duran top golü atalım artık bugün.

Ahmet Usal dedi ki...

Saldırıp ilk yarı işi bitirme niyetli,,mümkünse farka gidip korkumuz yok, hep ensenizdeyiz mesajlı iyi 11, Proaktifiz.

@turgayın dediği gibi vurduğumuz gol olsun:)

Emre Toraman dedi ki...

Harika ataktı. İlk yarı bitmeden bunlardan 2 tane yaparsak atarız. 10 kişi rakip sahaya yerleşip pas hatası veya şok presten yemezsek.

Zaitsev dedi ki...

Topu Ljajic’e atıyoruz. Josef hariç herkes cepten çekirdeği çıkarıp izliyor ne yapacak bakalım diye.

Wellingtonda saçı sakalı kesince Cenk Tosun olmuş :))

can dedi ki...

Soyledigim iste tam olarak bu. Iki stoperin ortasinda tek adam bombos kafa vurabiliyor, bu kadar kotu stoperlerimiz iste. Buna da dunyanin en iyi takim savunmasi, en iyi teknik direktoru bile hic bir sey yapamaz. Adamlar stoperinle yalniz kaldiklari anda gol oluyor. Ceza sahasi icinde bir kere topla bulusmuslar 40. dakikada ve gol!!! Bu takima stoper sart oglu sart.

can dedi ki...

Ljajic gene hayal kirikligi. Demek ki fiziksel olarak diri bir takim karsisinda oynayabilecek durumda degil daha. Ikinci yarida Atiba-Oguzhan ve N'Koudou-Ghezzal degisiklikleri ile baslamazsak bu maci alma sansimizi dusuk goruyorum. Maalesef hic uretemedik ilk yari.

beagle dedi ki...

Ilk yari boyunca Ljajici izledik, Ghezzalin ölüsü daha iyi pas atiyor.

Pheaglix dedi ki...

ilk devredeki maclarin cogu boyleydi. o zaman da pozisyon verdik ama rakipler atamadi, biz de atamayana attik. iki mactir tersi oluyor ve isler degisti. ayrica su belli oldu ki rakip kritik hata yapmadikca ya da abou veya ghezzal absurd isler yapmadikca rakip savunmayi acamiyoruz. yine onceki maclarda olup son iki macta olmayan seylerden biri bu. o degil bu kadar hafta rakiplerin beceriksizligine dayali oyunu guclu oyun zannettik.

sorunu cozmek icin de aldigimiz oyuncu kapali savunmaya karsi kaybolan cenk. daha 18 hafta var ama ben bu saatten sonra ilk 2 sansimizi asiri dusuk goruyorum.

Huzeyfe dedi ki...

Neredeyse 40 dakika en az 4 oyuncudan hic hucum verimi alamadan oynadik: Larin, N'koudou, Rosier, N'sakala.
Iceri cekip vuracak oyuncumuz duz ayakli, sifira inecek oyuncumuz ters ayakli.

Bir de 10. dakika civarinda bir pozisyon var, bence ilk yarinin ozeti. Antalya takim halinde kendi yari sahasinda. Atiba geriye gelmis, Vidayla Welinton arasinda pas opsiyonu olmaya calisiyor. Bol bol isabetli pas atti sagolsun.

Iki tane hucum aksiyonumuz oldu 45 dakikada. Biri Rosier'in kapip goturdugu, digeri de Josef'in pasi. Larin'in harcadigi da bir rakip hatasi var.

@can

Bence de Welinton cok kotu stoper, ayrica sirf onu oynatabilmek icin Vida'yi da yanlis yerde oynatiyoruz.

Emre Toraman dedi ki...

Ljajic'le bulduğumuz pozisyon dışında bomboş bir ilk yarı benim için. Kaleye ve savunmaya basıp geçildiğimizde yemesek Welinton-Vida ve Nsakala ortasaha çizgisinde paslaşırken kaptırıp yiyeceğiz zaten. Maalesef yukarda verdiğim ihtimallerden 2.sini denedik bence. Böyle bir kadronun %65 topla oynayıp başarılı olması çok çok zor. Karagümrük maçı çok feci biçimde yanıltıcı oldu.

can dedi ki...

@huzeyfe
Sadece Welinton değil Vida ve Montero da kötü stoperler maalesef.

BJK4EVER dedi ki...

Atiba reyiz yuzde kac isabetle oynadi? Yuzde 90'i gecti mi kocum benim?

Armagan Kaymaz dedi ki...

Larin, Nkodou ➡️
Hasic, Ghezzal ⬅️ Olmali bence.
60’ gibi, Atiba-Mensah veya Oguzhan da yapilabilir.
Tum riskleri alsin.

Ahmet Usal dedi ki...

Bence sorun top dolaştırma hızı ve boşa kaçan - top isteyen oyuncu azlığı, yani hareketsizlik.

Preste sıkıntı çok yok, ama takımın fiziki düşüşü zaten ilk boşa kaçan adam ve hareketlilikten ölçülebilir. Karagümrük maçında olan oydu, çok daha hareketliydik ve hızlı top çevirmiştik.

İkinci devre başında muhtemelen öyle oynamayı deneyeceğiz. Gol yemeden deneyebilseydik o ara atıp yatabilirdik.

Benim aklımdan geçen ikinci çözüm Atibayı oyundan alıp Ghezzalı içeri atmak. Larini de çift santrafora göndermek. Sonra mümkün olduğunca son çizgilere inip orta yağdırmak-duran top kazanmak. Antalya ligin Hataydan 6 yedikten sonra en çok kapanan takımlarından, yenmek her takıma zor o halleriyle.

BJK4EVER dedi ki...

Winner degiliz loser'iz. Buradan sampiyonluk cevirilmez maalesef. Risk alabilecek, winner bir takim/camia 2. yarida Josef'i stopere ceker, Welinton ve Atiba'yi cikartip Oguzhan ve Ghezzal'i atar oyuna. Rakip istedigi kadar gelsin, mecali bile yok. Ya herro ya merro dersin cevirmek icin elinden geleni yaparsin. Bu maci 3-0 kaybetsen birsey degismeyecek (ki kaybetmezsin de zaten), ama buradan cevirirsen o gazla bir kendine gelirsin. Bunu yapmak icin olabildigince risk almak lazim ve 60'i beklememek lazim. 46'da en azindan 2 degisiklikle full hucum oynaman lazim. Antalya hucumu dusunmuyor bile.
Biz bunu yapmayacagiz. 46'da bir degisiklik olsa bile bir hucumcu cikar bir hucumcu girer. Risk almayiz. Ikinci yarida yine cift stoper+Josef+Atiba baslar, 45 dakika cope attigimiz yetmezmis gibi 65-70 dakika cope atariz. Iste bu yuzden bize loser diyorum.

Zaitsev dedi ki...

Ön direkte Vida olsa o topa dokunurdu. Wellington sevdası nelere kadir olacak bakalım.

Bu arada Wellington niye devre arası forma değişti? Sonda yasaklandı mı? Arada değişiyorlar
@ Huzeyfe

Hocam Abubakar’ı es geçmişsin. Çok isteksiz gözüküyor. 5ci dakikada yetişebileceği topa koşmayarak belli etmişti zaten bunu.

Pheaglix dedi ki...

son 20 dakika, antalya 10 kisi. maci cevirebilecegimizi dusunen var mi?

Ahmet Usal dedi ki...

@Pheaglix

Net evet...

Emre Toraman dedi ki...

@Pheaglix

Ersan'a güveniyorum biraz. Son izlediğimde felaketti ama Hatay maçıydı sanırım, gömülü savunmada daha az sırıtabilir.

beagle dedi ki...

bu ligde kotu hakem bitmiyor. %60 yanlis dudukle maç mi yonetilir?

Ahmet Usal dedi ki...

Ben takıma güveniyorum. Saha içindeki kalitemiz an itibariyle Antalyadan fazla, takım çabalıyor.

Ve bence olacak...

Armagan Kaymaz dedi ki...

3-1,4-1 bile olur. Sans bizden yana olsun biraz sadece.🍀

Pheaglix dedi ki...

yazdikta nsonra olu takim bir gol buldu, bir top direkten dondu, ve iki golluk kosu yaptik iceriye. larin'in kafa vurusu degil de mensah'in dribblingi ve oguzhan'in karsi karsiyasina yazik oldu.

uzatmalarla birlikte son 10 dakika. kazanabilecegimize inanan var mi :)

Ahmet Usal dedi ki...

@Pheaglix :)

Alt tarafı bir gol atıcaz ya, olur elbet:)

Emre Toraman dedi ki...

Kırmızı karttan sonra sağ beki çıkarıp Bünyamin'i oraya çekince Mensah'ın etkinlik göstermesi tesadüf değil. Oğuzhan da daha etkili olmalı. En az Berat-Bakasetas değişikliği kadar hatalıydı, Ljajic şimdi girseydi çok daha etkili olurdu. Hakan Doğukan katkısı kötü oldu.

Armagan Kaymaz dedi ki...

2. yari guzel mac oldu.
Ilk yari nkodou, ljajic ve (belki)atiba tercihi yanlismis. canimiz sag olsun.
Direkten girse iyi olurdu, olmadi 😑

Takım pozisyona girince heyecanlanamadım bile. Nasıl olsa atamıyoruz. Bence oyuncularımızın çoğu winner karakterli değil. Baskı altında doğru karar veremiyorlar. Bir Gomez olmasa da Cenk iyi gelecektir bu takıma. Almanya'da yetiştiği için daha soğukkanlı bir oyuncu.

Ahmet Usal dedi ki...

Hücumda bizi taşıyan adamlardan biri Abou, diğeri de Ghezzaldı. Abou Pazardan sonra Çarşambaya bitik çıkmış. İlk yarı hiç yoktu, 2. yarı olmaya çalıştı ama güçsüzlüğünden istediklerini yapamadı.

Aslında son 10 dakika pozisyonumuz yok, karambole bile yıkamadık, bir yirmi dakka sağlam bastırabildik, oradan da gol + 3 net pozisyon çıktı.

Pil bitmeye başlamış, kaybetmemek de iyi, liderle arada bir maç kalıyor çünkü.

turgay dedi ki...

Atibanın kapanan savunmalara karşı hiç bok yemediğinin 1 milyonuncu kez kanıtlandığı maç oldu. Başka söylenecek bişey yok.

Aboubakar epey yorgun görünüyor. Larin cok istekli, sürekli çabalıyor ama onun da beceriksizliği ve şanssızlığı hortladı.
Cenk bir an önce katkı vermeye başlamalı.
Oğuzhan bugün kaçırdığı pozisyon da beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Atiba'da onları atamıyor zaten. Sen at bari.

turgay dedi ki...

39 şut 2 gol. Rakip kalecilerin en iyi maçları. Forvetlerin skorer olması gerekliliği bir kez daha ortaya çıkıyor. Larin ilk yarıda sorumsuzca vuruşu olmasa olayına girmiyorum. Takımın mental olarak toparlanması gerek. Sahada takımı ateşleyecek adamlar lazım. Yüz olarak sıkıntılı bir durum var.

Barreto dedi ki...

Geçen hafta şanssızlık dedik, ama bu hafta durum farklı. Hoca 4. ve 5. degisiklik hakkını kullanmadı. 10 kişi kalınca hemen Hasiç i sürmeliydi sahaya. Atiba'yla başlamayıp 60-65 gibi onu oyuna alsa takıma daha fazla katkı verebilir. Hoca takımın yaşadığı sıkıntıya henüz teşhis koyamamış galiba, değişiklik hakkının ikisini kullanmadığına göre.

Hocam takımda gol beklentisi yüksek oyuncu çok az. İlk işi gol atmak diyebileceğimiz bir tek Larin var hatta. O da bu aralar bahtsız bedevi. Cenk gelince düzeliriz diye umuyorum.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Pazar Konya‘ya vurup gecmemiz lazim artik(son 13 lig maci, 3G 3B 7M)

BJK4EVER dedi ki...

Ben yazmaktan yoruldum artik, ama pazar gunu yine Josef-Atiba ilk 11'de, yine cope gidecek bir 45 dakika vs. vs.
Bilindik masallar. Aslinda kaybedilmis hicbirsey yok. Cumartesi gunu 1, belki 2 rakibimiz birden puan kaybedecek. Al Konya macini umitlen, ama alsak bile birsey degismeyecek, cunku istikrarli bir sekilde Anadolu takimlarini yenecek oyun plani oturtmadik.
O yuzden Konya'yi yensen Gencler'e takilirsin, onu yensen Denizli'ye takilirsin vs.
Takimin puan durumu aslinda hic kotu degil 0 umit vermesi asil sikinti. Hala sampiyonluk adina biraz olsun umit tasiyanlar da tamamen duygusal bakiyor bence.
Olmayacagi cok bariz cunku.

Bugun bile golu duran toptan attik, rakip sacma bir kirmizi kart gormese 1 puan da alamayacaktik.
Ligde ilk devre'yi benim gozumde cope attik. Bu takima zayif takimlari asacak oyun planini oturtmaliydik, aksine oturtmadik.
Onemli olan derbi kazanmak degil, 6 tane derbi oynuyorsun zaten. Onemli olan 30 tane kapanacak takima karsi maci cozebilmek.
Ilk yarida boyle bir oyun duzeni oturtacagimiza sansa guvenip ilerlemeyi tercih ettik. O sansi devam ettirecek transfer hamleleri de yonetimden gelmeyince hem Sergen hem yonetim gumledi maalesef.

Önümüzdeki 5 haftalık süreci kayıpsız geçmemiz şart oğlu şart. Konya, Denizli, Gençler, Malatya, Gaziantep'le oynayacağız.

YSY dedi ki...

Orta hattı josef-ozzy önde ghezzal-ljajic-nkoudu şeklinde dizmemek için herhangi bir strateji ortada kalmadı. Kaybedeceksek bu kadroyla kaybedelim zaten değişen yok.

turgay dedi ki...

@ysy

Katılıyorum. Herkes böyle oynayacak bize. Daha çok dikine oynayan daha çok ceza sahasına giren daha çok şut atanı bulmalı hoca.

Ahmet Usal dedi ki...

Henüz çok karalar bağlanacak bir şey yok, Antalya son 7 maç yenilmemiş, bu maçlar içinde bizden önce GS ve TS ile de berabere kalmış. Hatay takımından sonra ligin en iyi savunma takımı olmuş.

Antalya tek net pozisyonla attı berabere kaldı, ikinci devre yerden kalkmadı. Ersin topu görmedi.

Böyle rakiplere maça Atiba ile başlamak hakikaten fazla, oyunu daha fazla hücumcuyla oynayacak şekilde revize etmemiz gerektiği doğru.

Konyada daha iyisini yapacağız diye umut ediyorum. Çünkü art arda kötü sonuç dönemimiz geçti. O maçı alırız.

Hafta sonu renkli derbisi de şans, fark bir şekilde açılmayacak.

Hala yarışıyoruz, mühim olan bu.

Serkbal dedi ki...

Slaven bilicli sezon aklıma geliyor istemsizce,inşallah sonu benzemez

Huzeyfe dedi ki...

Yine 60 dakikayı çöpe attık. Kesinlikle bir oyunumuz yok. Tamamen oyunculara endeksli aldığımız sonuçlar, Emre’nin ifadesiyle tavşanlı oyun.

Şu son yarım saate bakın, silik Oğuzhan, şuursuz Mensah, formsuz Ghezzal maçı değiştirdi. Teknik direktör bu oyuncular üzerine bir oyun inşa etseydi, ilk yarıdaki sonuçlara aldanmayıp, bugün şampiyonluk koşusuna hazır olurdu bu takım. Ama yok, güreşe devam.

Teknik direktörlük Atiba’yı, Josef’i, Doruk’u, Necip’i oynatmak değil. Bu adamlar zaten çalışma etiği on numara oyuncular. Onları oynatacak 20 tane ‘hoca’ var Türkiye’de. Rıza Çalımbay‘dan başla Ziya Doğan’a kadar gider. Beşiktaş’ın hocası Oğuzhan’ı, Ljajic’i takıma monte edebilmeli. Bu oyuncularda problem varsa onların yerine oyuncu bulmalı. Hiç olmuyorsa iki forveti denemeli. Bir oyun kurgulamalı. Ligin ikinci yarısının farklı geçeceğini bilmiyor olamaz diyeceğim ama Sergen bir seneyi götürdü mü hiç kariyerinde hoca olarak? Yok, nereden bilecek.

Ben ayrıca bugün takımın kötü yönetildiğinden emin oldum artık. Yani işte Oğuzhan sene başında kıpırdamışken 15 dakikadan fazla oynamıyor. Sonra çat diye derbiye ilk 11 yazıyorsun, ondan sonra haftalarca dakika oynamıyor. Sonra baktın şampiyonluk gidiyor, hadi Oğuzhan bizi kurtar. Bir kere bugün Oğuzhan sahada nerede duracağını, kiminle al-ver yapacağını bilmiyor. Ki zaten herkes doğaçlama oynuyor.
Maçın son 20 dakikası böyle geçti. Hadi Mensah iki çalım at koçum, gel Ghezzal sen bir numara çek, olmadı Aboubakar sen bir şeyler dene. Böyle oyun mu olur lan!

Vasat, Anadolu hocası işte. Bu seneyi de bok ettik, tebrikler. Seneye de Rıza Çalımbay’ı deneriz. Böyle gider.

Adsız dedi ki...

Oğuzhan'dan hala ümidi olan arkadaslara sasiyorum. Futbolun onu coktan bıraktı

Zaitsev dedi ki...

Öncelikle Veysel'e ve yaptığı harekete beni şaşırtarak 2ci sarı kartı göstererek doğruyu yapan hakeme teşekkür ediyorum. Yoksa bu maç 2-0, 3-1 biterdi.

ilk yarı 4 derbiyi kazanan takım liderin 3 puan arkasında olmamalı.

** Sergen hoca işine gelmeyen şeyleri tespit etmeyi sevmiyor. Ezberini bozmamak kolayına kaçıyor.

Rakibin 10 kişi kalması ilk anda işe yaradı ama biz sahada hala 10 kişi olduğumuz için ilerleyen süreçte çok fark yaratmadı. Aboubakar nasıl bitirdi bu maçı cidden?

İlk dakikadan itibaren bu kadar bitik olan Aboubakar'ın idmanlardaki halini düşünemiyorum. İdmanlarda ya sürünmüş olmalı ya da idman yapmıyor.

Larin merkeze kaydığı her an pozisyon buldu. Bunu göre göre ne saha diziliminde ne de oyuncu değişikliği olarak tepki veremedik. İlk yarı da gaza gelip şut çekmeyeydi iyiydi.

Hoca nedense Atiba'sız oynamaktan nedense çekiniyor. Sürekli 2ci devre çıkarmak zorunda kalıyorsan bir oyuncuyu alternatif düşünmek gereklidir.

Wellington'un başarılı olmasını istiyor ama her maç en az 1 tane bariz gollük hatası var. Buna rağmen zorlayıp oyuncuyu seyircinin önüne atıyor. İlk seyircili maçta böyle oynarsa Wellington neler olacak acaba?

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam kenarda Abouya alternatif yoktu, Güven Lecceye kiralık gitti, başka forvet yok, hepsi sahadaydı. Yoksa hakikaten en kötü maçlarından biri oldu.

Cenk maç kadrosunda değildi yani. Sakatlığı falan yoksa Pazara olur inşallah. Larin iyi hoş da şutu olmayan forvet. Cenk böyle maçlarda iş yapabilir.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Agalar bu arada rakip takimi bu kadar kapanmaya zorlayan takim maclarini izlemek istiyorum, belki bir seyler ögrenirim. hangi takim veya ligleri önerirsiniz?(aklima juventus, city falan geliyor direkt)

Ben son iki maçta hocaya suç bulmam. Takım kazanacak pozisyonları buluyor ama atamıyor. Rakipler de formda olan takımlardı. Bize bilenmiş vaziyette çıktılar. Ceza sahasında topla buluşuyoruz sürekli. Adam gibi şut atan oyuncumuz yok. Mensah ve Hasic'i oralara daha çok sokmak çözüm olabilir.
Fikstür bu haftadan itibaren güzel. Buralarda takılmamak, yeni bir seri yapmak lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Sergen'in aciklamalari facia bence. Ilk geldiginde ben baya umutluydum. Teknik anlamda degil, cunku kariyeri silik, pek birsey gostermedi. Ama adamin karakterini, oyunculugunu biliyoruz. Kica kic diyecek, kendisi gibi yaratici oyunculari ayni potada eritmeyi deneyecek, oyuncuyken sonuna kadar sahip oldugu winner karakteri oyunculara asilayacak diye umutlanmistim. Ligimizin defansif 4-3-3 oynatan sunepe hocalari gibi olmaz diyordum, ama feci yanilmisim.
Su korkak oyun duzenini gectim, ama aciklamalari asil komik. Bu mactan sonra hakemi ve rakibi sikayet etmek buyuk terbiyesizlik bence. Egri oturup dogru konusalim, o kirmizi kart ve 7 dakika uzatma rakibimizin bir macinda olsa ve 1-2 cevirse maci az kufur etmezdik. Insan hakem demeye utanir. Rakibin oyununu elestirmek de buyuk eziklik. Senin butcenin 10'da 1'ine takim kurdu adamlar, boyle oynayacak tabii. Ilk 11 kalitesini gectim, kuluben bile ezmeye yeter. Son onlari yenecek takimi bulamiyorsan asil beceriksizlik sende. Bana ne kardesim, 60 dakikayi cope atmasaydin sen de, bilmiyormuydun boyle oynayacaklarini? Rakibini sucladigin oyunu Malatya'yla sen oynayip bizi yenmedin mi gecen sene? Malatya'nin basindayken bize karsi hucum futbolu oynatmaya senin de cesaretin yetmemisti, o ne olacak?
Herseyi gectim, senin 10'da biri butcene kurulmus 10 kisi kalmis Antalya'yi yenemiyorsun ve mactan sonra en azindan yenilmedik berabere kaldik diyorsun. Vallahi buyuk terbiyesizlik, buyuk loser'lik bence. Winner karakterli diye sevindigimiz adamin bu aciklamayi yapmasi buyuk talihsizlik. Bana gore su aciklama bile kovma sebebidir ya, neyse.

Bjkever
Ağlamazsan birkaç maç sonra görürsün olacakları. Senin yönetiminin umrunda bile olmaz. Oyunu kuralına göre oynuyor Sergen. Bir iki top çizgiyi geçmedi diye hocayı yedirmeyiz. Sergen baba diyecek renkliler.

Bir de senin şu kovma takıntın nedir birader? Ne iş yaparsın, nerde yaşarsın? Yıllardır şu blogda kovma kelimesini senin kadar kullanan görmedim. Köyün ağası sen misin?

fidddas dedi ki...

@armağan

1 topu çok hızlı dolaştırmak ve çapraz paslarla defansın dengesini bozmak
2 topla ilişkisi iyi olan oyuncularla hem kanattan hem ortadan delmek, mümkünse ceza sahası civarında duran top almak
3 ceza sahası civarında ikiye-birler yakalamaya çalışmak

gerekiyor. ama en önemlisi 1 numaralı madde. burada atiba 11de olmasın denmesinin en önemli nedenlerinden biri de pas mesafesinin düşük olması. (bonus olarak baskı gördüğünde top kaptırması).
biz %70 ile oynuyoruz ama bunun bize efektif bir faydası yok aslında. çünkü yaptığımız pasların çoğu orta yuvarlak civarında al ver pasları. bu yine yapılır ancak rakip yeterince uyuduğunda 2 nolu maddeyi devreye sokman gerekiyor.

bir de aboubakar çok hareketsizdi. yorgun büyük ihtimalle. defans çizgisi gerisine koşu tehdidi olmayınca rakip defans daha güvenli oluyor ve daha öne çıkıyor. bu da orta sahaları ile hatlarını sıklaştırıyor. orta saha ile defans çizgisi arasına adam sokmak daha da zorlaşıyor. aboubakarın koşu tehdidi olsa bile orta sahalarını iyice geriye çekip yine hattı sıkılaştırabilirler ki yaptılar bugün de o durumda da yine 1 veya 3 nolu madde ile defansın dengesini bozmak gerekiyor.

bu kadar sıkıştığında yine de hiçbir şey yapamıyorsan duran top almaya başlaman lazım.

benim kapalı takımları açmak ile aklıma gelenler bunlar.





Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Kulübede mevkisel yedeği yok diye etkisiz eleman ile mi oynayacağız? Bazen forvet çıkarıp başka mevki sokarak rakibin ezberini bozarsın.

Çıkarırsın Aboubakar'ı alırsın Hasiç'i. Atarsın Larin'i öne. Şut tehdidin ve hava topu gücün artar. Veya Terim taktiği. Al Necip'i Aboubakar'ın yerine. yolla Vida ve/veya Josef'i ceza sahasına penaltı noktası civarına şişir topu son 7 dakika. Arkadan da bas. sekenleri topla bir daha şişir. Ama hiçbir şey yapmadan oturmayalım.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Biraz göz atmayla bize en cok benzeyen takimlari sirayla, Porto(4-4-2), Rennes(4-1-4-1) ve biraz da Leipzig(3-4-3) diye gördüm ama formasyonlar pek uymuyor. En cok uyan Rennes galiba, onlari bir takibe almaya baslarim.

@fiddas abi arkaya top atmayi hic denemiyoruz veya beceremiyoruz, bugun Abu kosu atti aslinda ama pas atan olmadi, 1 tane Josef’in pasi gecmedi.
Konya maci o acidan enteresan olacak cunku en fazla isabetli uzun pas atanla neredeyse en az atan biz karsi karsiya geliyoruz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev +1

Haklısın Hocsm, son 10 dakika etkinliğimiz de azaldı, çok karambol de yaratamadık. Vidayı gönderdi oraya, Abou da kafacı diye tuttu herhalde ama o bitiklikle tutmasa da olurmuş. Hasiçin şut tehdidinden yararlanmak da iyi olurdu.

Hoca maç sonu açıklamalarındaki savaşmaktan vazgeçmeyeceğiz, daha yeni başlıyoruz edebiyatını maçta yapaydı daha iyiydi. Yanalın son oyuncu değişikliklerinden sonra etkinliğimiz azaldı, bir şeyler daha denemeliydi. Doğru eleştiri.

Huzeyfe dedi ki...

Sergen’i dinleyince bir sonraki maçta puan kaynı garanti gibi geliyor bana. Sorunu görmüyor çünkü.
Rıdvan-Nsakala Ghezzal-N’koudou birebir değişiklikler değil. Bütün oyun bu oyuncular üzerinden yürüyor. Onları değiştirince oyunun kimin üzerinden oynanacağını planlamak gerek.

turkkant dedi ki...

Bugün Podcast yapamadık. Orada söyleyeceklerimi burada söyleyeyim.

İlk yarı bittiğinde iki farklı görüş vardı. Bir grup Beşiktaş'ın oyunun oturduğunu düşünüyordu. Hatta, Cartalete (kendisini severim, ancak fazla duygusal) bu takımın 2015-16'dan iyi olduğunu iddia etti.

Maalesef öyle bir oyunumuz olmadığını düşünüyorum, ben. Beşiktaş basitçe yüksek konsantrasyon ile az hata yaparak, ve fiziksel olarak rakibine üstün gelerek oynayan bir takım. Son haftalarda yüksek konsantrasyon da fizik de düşüşte. Haliyle rakiplerden üstün yanımız pek kalmadı.

Özellikle, Rosier'in defansif olarak sallanması (Göztepe-Trabzon-Antalya) tüm goller onun kanadından geldi. Atiba'nın fiziksel düşüşü. Keza Abubakaar... Bu oyuncular en az rotate edilen oyuncular. Tesadüf değil bence.

Olumsuz olan, aynı fiziksellikle oynayacak oyuncularımız çok yok. Oyun büyük oranda Atiba-Jozef'in tutarlı ve güçlü oyunu üzerinden dönüyor. Muadilleri ya teknik olarak daha pas hatasına müsait (Necip-Dorukhan) ya da daha fiziksel olarak zayıf (Oğuzhan-Mensah). Bu hocanın kurduğu oyun. Başarısı orta dönemde başarısızlığını da getirecek gibi.

Bu oyun tarzında Oğuzhan-Ljajic hiçbir zaman olmayacak. Olamaz da... Görüceksiniz ikinci yarı ciddi bir katkı alamayacağız ikisinden. Özellikle Oğuzhan bence tamamen denklemden çıkacak. Ljajic belki arada tehdit özelkliği ile iş yapabilir.

Giderayak acaba Cenk-Abu'ya, ya da Ghezzal göbeğe sistemlerine mi dönmemiz lazım bilemiyorum. Ama hoca ilk yarı dar alanda iş yapacak oyuncularını kazanmak yerine fizikselliğe odaklanınca o fırsat bir iki kere eline geldi kaçırdı. Zaten Oğuzhan'da ciddi özgüven sorunu var (kimine göre panik atak hastası), ikinci yarı geçmiş olsun. Bir şey beklenmez.

Rakiplerin yarıdan güçlenmiş çıkmaları. Bizim aval aval olan biteni seyretmemiz, hatta 16 yabancı kuralına ön ayak olarak işin önünü de açmamız kötü oldu. Terim o yangını yakmasa, yabancı sınırı 14 kalsa filan belki bu kadar takviye yapamazlardı.

Biz ise, net bir stoper, ofansif orta saha ve alternatif forvet yapmamız gerekirken zoraki bir Cenk ile geçtik yarıyı.

Bundan sonrası iki yöne de gidebilir. Hoca son iki maçta inanılmaz hatalar yaptı bence. Trabzon maçı daha çok Trabzon'un istediği gibi giderken golü attık ve Rosier'ın sağ forvet gibi oynamasına seyirci kaldı. Halbuki çözüm çok basitti. Atiba'yı daha göbeğe çekecek ya da Rosier'e çıkma ditecekti. Bu maçta da, ilk 11 tercihini anlıyorum Ljajic'i kazanmaya çalıştı, ama Larin'in sağda sıkışacağı belliydi, neden N'kodou sağda başlamadı? Üzerine devre arasında neden değişiklik yapmadı. Bu ikisi de net hatalardı ve bence yanlış bir kırmızı kartla şansına 1 puanı kurtardı.

Bundan sonra Sergen hocanın gerçek kriz yönetimini göreceğiz. Benim geldiğinden beri biraz şüpheyle baktığım bir teknik direktör. Özellikle maraton koşabilir mi? Sürekli konsantre ve odaklı kalabilir mi? Göreceğiz. Ancak, Beşiktaş'ın Ş. Güneş'li ve Lucescu'lu şampiyonluk yılları bu kadar dalgalı performanslar olmamıştı anımsadığım. Bu sezon biraz daha Briegel'in 12. maç üstüste kazanıp rakipleri yakalayıp Fevzi'nin ıskasıyla biten yıl benzeri romantik bir öyküsü olan sene olacakmış gibi geliyor.

Çok şaşırtıcı bir maç oldu benim adıma. Bir çırpıda bütün doğrularından vazgeçen bir takım vardı sahada bugün. Yanlış oyuncu tercihleri, yanlış değişiklikler, kötü kurgulanmış bir a planı, topla tempo yapamadığı halde aceleci bir tavırla rakip kaleye gitmeye çalışmak. Hani Trabzon maçını bir iş kazası gibi görmüştüm zira ana niyetten sapma yoktu ama burada ana planından bir vazgeçiş var.

Rakibi istikrarlı şekilde hataya zorlamak Beşiktaş'ın en büyük alameti farikasıydı ve ben bunun sürdürülebilirliği konusunda şüpheliydim ama BJK'nın oyunu sonrasında bir tık öteye geçmişti. Bilmiyorum fiziksel düşüş mü yoksa özgüven kaybı mı ama BJK yine hataya zorlayan değil hata yapan kimliğine döndü.

Sahaya bakıyorsun servis yapacak adam bulamıyorsun. Herkes bitirici. Kariyer ortalamasında asist sayısı golsayısından fazla 2 tane adam var, onlar da bekler. Böyle bir kurguda kim servis yapacak, hoca neyi düşündü anlamak mümkün değil.

Umarım maç sonu açıklamalar klasik hükümet stili konsolidasyon çabasıdır. Gerçekten kaçarak sonuç değiştirmeye çalışmak bize pahalıya patlar.

YSY dedi ki...

@bjk4ever @huzeyfe

Aynen bende öyle düşünüyorum. O ne saçma açıklamaydı öyle ya. Abi hakemlik ne vardı, heleki son 3 maçta dedi..Birde rakip yerde yatıyor diye şikayet ediyorsun, hadi diyelim yatmadı, o zaman ne yapacaksın ? Adama 1 puan aldın ee ne oldu dedi ya :)) Sergen ciddi sinir krizi geçiriyor, bana hoş gelmedi durumu. Bunuda biraz çözümsülüğüne bağlıyorum, açıklamadaki o çözeceğim edeceğim demesi durumun aslında öyle olmayıp ama psikolojik olarak etrafa kontrol bende halinden kaynaklandığını düşünüyorum. İnşallah yanılırım.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Kücük bir not: Nkoudou-Larin birlikte basladigi sadece 3 mac olmus yanlis görmediysem. Kayseri-Rize-Karagumruk.
Bilmiyorum nasil yorumlarsiniz.

Sizce renkli derbisinden hangi sonuç çıksa daha iyi olur ? Şöyle 2-3 kırmızı kart, bol kaos güzel olurdu.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Skordan bagimsiz, tam olarak 17-18 sezonu fb’yle olan macimiz gibi bir mac.
Sonra martta yine o sezon oldugu gibi kupada da eslesirlerse, ki olmasi imkansiz bence-yaptirmazlar, degme keyfime.(bu yil tum maclar tek ayak olacak diye biliyorum, belki de olur o nedenle.bilemedim.)

Armağan+1
Dediğin gibi kupada da eşleşseler süper olur ama ne hikmetse böyle şeyler hiç gsnin başına gelmiyor. Hiç şaşmaz sürekli ligin son haftalarında GS deplasmanindayiz. Kabak tadı verdi artık.

turgay dedi ki...

sezona başlangıcımızda böyleydi. sürekli yan pas yapıp kaleye gidememe oyuncu değişikliklerinde hatalar sürekli aynı oyunucular üzerinde ısrar sonra sakatlık ve cezalar arkasından yeni transferlerin gelişi derken birden takım bay geçtiğimiz haftadan sonra toparlanmıştı.

burada atiba sorunu kadar aslında oyunun doğrularını görememe sorunu da var. kötü oyuncuyu veya kötüye giden oyuncuyu göremiyoruz. değişiklikler hep 60dk civarında geliyor. sabit olarak bunu yapıyoruz. eskiden sürekli kanat değişirdi önce şimdi de hep aynı dakikalarda belli bölge oyuncuları kenara geliyor. ben mesela welinton denen arkadaşın çıkmasını bekliyordum necip falan oyuna girer hayalindeydim. adam bize vermesi gereken tüm topları rakibe verdi üsütüne 1 tane falan kafa topu alabildi. şu savunmanın her maç inatla bozulmasını mesela anlamıyorum. kalecin ve geri 4lün veya 3lün bozulmaz ya çok ekstrem şeyler olmadıkça. biz inatla bozuyor her maç. yani biz savunma bloğu olarak hatalarımıza çalışmamız gerekirken inatla değişen savunmaya karşı rakipler çözüm bulmaya çalışıyor.

kalemize gelen topların gol olma oranlarını düşürmemiz lazım. dün akşam yenen gol fiyaskodur. 2 tane savunmacının ortasından rakip forveti o kafayı vurmamalı. ayrıca ersin de biraz oyunu hayal ederek oynamalı. mesela o orta oraya gelebilirmiyi düşünmeli. ben hata bulmuyorum kendisinde ancak hayal dünyasını geliştirmeden de erken tecrübelenmesi zor. özgüveniyle son haftalarda özellikle geriye atılan toplarda daha düzgün degajlar yapıyor. daha da gelişicek. en azından sezon başında serkan kırıntılı veya gökhan akkan falan diyorlardı bizim için. onlardan daha iyi kaleci olduğunu gösterdi.

Bu gece sırf meraktan Hulk'u kadrosuna katan Atletico Minerio'nun maçını izledim. Ağır favori oldukları Goias deplasmanında 1-0 kaybettiler. Antalya Beşiktaş maçının kopyasıydı adeta. Goias tek isabetli şutla golü bulup çılgınlar gibi kapandı. Hulk kadroda yoktu.
Minerio'lu oyuncular buldukları pozisyonlarda topu hemen kaleye sokmaya çalıştıkları için çok uygun anlarda bile gol gelmedi. Panik atak halleri tıpkı bizim gibiydi. Renkler de siyah beyaz zaten.

Şu panik halimizden bir an önce sıyrılıp maçları Rus ruletine çevirmeyi bırakmamız lazım. Hem fiziksel düşüş hem de sürekli rakiplerden sonra oynamanın getirdiği baskı takımı bir an önce gol bulmalıyım stresine sokuyor. Fırsatlar da o panikten heba olup, hiç olmayacak pozisyonlar kalemizde gol oluyor.
Düşen özgüveni toparlamak için önümüzde ideal bir fikstür var. Sergen takımın adrenalin seviyesini kontrol edebilirse tekrar düzlüğe çıkarız diye umuyorum.

Basar dedi ki...

Devre arası olmaması bize çok kötü geldi. Takımın ilk önce tekrar soluklanmaya sonra da güç ve konsantrasyon toplamaya ihtiyacı var gibi gözüküyor. Son 3 maçta yediğimiz goller şaka gibi. Göztepe ve Antalya ilk ataklarında gol buldular. Goller de hep sağdan geldi.

Ben bay haftasını iple çekiyorum. Oraya kadar yarım sıfırlarla maçları geçsek kafi. Biraz Atiba'yı dinlendirmek lazım. Artık fena teklemeye başladı. Ozzy yoksa 1 maçlık Mensah'ı koyabiliriz. Sağ tarafın yükünü almak için orada Nkoudou'nun git gelinden faydalanabiliriz. Burada hep konuştuğumuz Ghezzal'ı 10'a kaydırabiliriz. Veya ABU'yu dinlendirmek stiyorsak (Cenk hala karantinadaysa) Ghezzal-Nkoudou-Larin ile başlayabiliriz. Biraz beklenmeyen 1-2 yama çözüm ile bay haftasını yakalayalım. Gerisi gelir.

Biraz da şunun rahatlığını yaşamak lazım. Olmuyorsa da olmaz, seneye başlarken bu takımdan cacık olmaz diyorduk. Şimdi herkes cacığımıza kaşık sallama yarışına girdi. Senin 5 liraya yakaladığın lezzeti, 10 tl'ye yakalamaya çalışıyorlar.

fidddas dedi ki...

bay haftasına kadar konya, konya kupa(d), gençler(d) var.
kupa maçını geçersek sonraki turda lig derbisinden önce kupa derbisi de oynayacağız.(fener başakşehiri geçer büyük ihtimalle)
konya ve gençler lig maçları rakiplerin son formuna göre kağıt üzerinde geçebileceğimiz maçlar. kendimizi araya atıp dinlenmek ve dinlenirken huzurlu olmak için 6 puan gerekiyor.

yilmaz dedi ki...

Haftasonu sarıların maçı var, biriyle aynı puandayız birinden 3 puan geride. Her skor bize bir yerinden yarar. Koyvermemek lazım ama hocanın maç sonu açıklamalarından koyverdiği anlaşılıyor. Beşiktaş'ın rakiplerinin %90'ı Beşiktaş'tan 1 puan almak için oynuyor. Bu gerçeği değiştiremezsiniz, bundan şikayet edemezsiniz. Sizin oyununuzu ona göre oynamanız gerekiyor.

1-1'den sonra daha agresif hamleler yapmalıydı. Joseph'i stopere çekip 3lü savunmaya dönebilir, Abou'yu biraz daha geriye alıp larin'i merkeze alabilir, hasic'i oyuna atabilirdi. Takım dakikalarca doldur boşalt yaptı, seyretti. İlk plan işlerse iyi maçlar çıkarıyoruz ama, yaptığı müdahaleler genelde sonuç getirmiyor.

Barreto dedi ki...

@yılmaz +1, bize karşı otobüsü çekip her fırsatta yerde zaman geçirecekler, 5 maçın 4 ü böyle olacak. O nedenle ilk yarıları çöpe atmamak gerekiyor, sabırlı oyun her şeyi son 20-25 dakikaya sıkıştırıyor. Daha fazla risk almış oluyoruz. Şu wellinton da ayrı bir problem. Hocanın savunmada rotasyon yapmayı bırakıp Atiba'yi Abu yu falan dinlendirmeyi başarması gerek. Yoksa bu sıkışık fikstürde takım dağılacak.

Serkbal dedi ki...

O maç yüzde 90 berabere biter

6-3-1 bu aralar premier ligde de sık sık başvurulan bir oyun şablonu. 3 merkez orta sahayla göbeği de kapatınca merkezden şut şansı da vermiyorsun rakibe. Bekler zaten yarım stoper gibi oynuyor. Kanat oyuncuları da doğru düzgün ileri girmediği için çok kısır geçiyor maçlar. Liverpool Origi'ye top şişiriyor falan işte.
Eğer Manchester City kalitesinde değilsen bu şekilde oynayan rakipleri açmanın yolu ceza sahasını karıştıracak azman bir santrafor. Cenk ya da Abou'yu kanata atıp Larin'le o bölgeyi daha çok zorlamak lazım. Antalya maçının bir bölümünde içeriyi iyi karıştırdık ancak gol gelmedi.

Yalnız ligde her takım Antalya kadar disiplinli oynayamaz bu oyunu. Ersun takıma iyi aşılamış. 10 kişi kaldıkları bölümün ilk 10 dakikası hariç gardları hiç düşmedi. O yüzden bence sadece bu maça bakıp büyük umutsuzluğa kapılmayalım. Konya maçını bir görmek lazım.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Vites kutusuna benzetirsek:
* Su anki formasyon (1)
* Oguzhan-Atiba degisikligi(2)
* 4-1-4-1 Ljajic-Mensah ayni anda sahada (3)
* 4-4-2 Abu-Cenk ayni anda forvette (4)
* 3-4-3 Welinton kesik,
Larin-Abu-Cenk(Hasic)
Nkoudou-Josef-Oguzhan-Ghezzal
Ridvan-Vida-Rosier (5j

Maca 1. viteste baslayip ilk yariyi cope atma lüksümüz yok artik(tabii rakibe göre degisebilir bu kural). Hem sany bizden yana degil son zamanlarda hem de takim yorgun. Ilk 20-30 dkda fisi cekmeliyiz Rize maci gibi.
3. vites falan baslayip duruma göre düsürüp arttirabiliriz mac icinde. Ben artik hocadan ciddi hamleler beklemeye basladim.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Tüm veriler gösteriyor ki Trabzon alttan fena geliyor.

Zaitsev dedi ki...

Bu arada GS Bounpenza için fiyat sormuş :)) 10 milyon avronun sebebi ortaya çıktı.

Avcı takımını buldu bence. Keşke sezon başı gitsem diyordur.

BJK4EVER dedi ki...

Ilk yarilari sistematik olarak 3 yildir cope atiyoruz zaten.
Futbol o kadar zor bir oyun degil. Mantik var, matematik var.
Bizim maclar genelde su sekilde geciyor; defansif 11'le basliyoruz, oyun kontrolumuzde gecsin, aman gol yemeyelim cunku yersek cikaramayiz (Besiktas tarihinde kac defa bir Anadolu takimina 2 gol atabilmis ki, tovbe hasa), idare edelim. Sonra 60. dakika gelince oyun sikisinca geliyor degisikler hurraaaa. Sonra cevir cevirebilirsin. Bu arada gol yersek zaten gecmis olsun. Cunku bu defansif takimla zaten zor gol atiyorsun, gol atip daha da hirslanmis takima karsi hic atamiyorsun. 46'da mudahale edemiyorsun, cunku BJK antrenoruysen asla ilk 11'inin yanlis oldugunu ima eden degisiklik yapamazsin, asla. Goztepe maci istisnaydi, bu durumlarda 90% 60'dan evvel degismiyor, ornek Antalya maci iste. Bu arada 0-0 devam eden macta zaten 60'ta gol yesen cikmiyor. Ha, tek tuk duran top oluyor, kisisel bir gayret oluyor, rakip aptal bir hata yapiyor, bazen 1-0 geciyorsun. Zaten one gectigimiz maclarin neredeyse tamamini kazaniyoruz. Serdar Ali Celikler'in guzel bir lafi var; tek golluk cani olan takimlar. Hakikaten oyle. Ligdeki 6-7 takim haric tamaminin 1 golluk cani var zaten. Golu atinca ne disiplin kaliyor ne motivasyon.
Biz ciddi anlamda hucum istegiyle, hucum gucuyle cogunlukla 65-90 arasi oynuyoruz. Macin 3'te 2'sini cope atiyorsan sonuc dogal.
Besiktas ilk yarim saat rakibe nefes aldirmadan saldirmali. Sen 1-0 one gec, 2-0 yap ondan sonra zaten mac bitecek. Ustumuze gelen takimlari zaten durduruyoruz, ki 2-0 gerideki bir Konyaspor vs ne yapacak sana? Maci birakacak. Gerekirse 1 gol ye, sen maca alacagim kafasiyla girersen zaten cevirirsin.
Yani Besiktas'in su macta 60 dakika cift stoper+Josef+Atiba ile oynamasini aciklyamazsin hocam. Orta sahayi bile gecmeye mecali, istegi yok rakibin, 4 cakili adami oynattin. Bana gore 60'tan sonra cift stoper+Josef de tamamen gereksizdi.
Kadro zayif elestirilerine katilmiyorum. Bu kadroyla bircok sey denenebilirdi dun mesela, denenmedi. Josef'i sarkik oynat, zaten kotu oynayan Welinton'u cikar 1 ekstra hucumcu at oyuna. Omer Erdogan ve Donk gibi Vida'yi ileri at santrfor olarak oynat top sisir mesela. N'Sakalayi stopere cekip solbeke Ghezzal'i al, sol kanatta half space'ten orta kessin. Hasic'i al oyuna en azindan sut tehdidi var. Gol olmasa seker karambol olur korner olur vs. Su maci 3 oyuncu degisikligiyle tamamladik, bunun izahi yok.
Bu riski tabii ki her zaman alamazsin, ama istisnai problemler istisnai cozum ister. Thinking out of the box hic yok mesela. 11 cikar 11 sok, 8 cikar 8 sok, sagbek cikar sagbek sok. Oyun degisimi zaten hic yok.
Ki aslinda sansimiz gayet var. Hafta sonu derbi var, yaklasabilirsin rakibine. Ikinci yarida zor maclarin cogu iceride. Fenerbahce, Alanya, Hatay iceride, Trabzon macini altattin bir sekilde. GS deplasmani son haftalarda, oraya gelene kadar Allah kerim. Ama bunun icin oyunun umut vermesi lazim. Oyun, teknik direktor bana hic umut vermiyor maalesef.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 205   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara