.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Ocak 2021 Cuma

SL 21 Beşiktaş - Göztepe


Tarih: 
 24 Ocak 2021 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Şansalan

Eksik Oyuncular:  Güven Yalçın, Fabrice N'sakala / -

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

97 Yorum:

fidddas dedi ki...

önceki maçtan yoruma devam, benim forvet beklentim mevcut form durumlarına göre rotasyon oyuncusu. yedekte beklemeyi sorun etmeyecek maaşı da bizi zorlamayacak biri yeterli olur, bu sebeple de kiralık olsa sorun olmaz bence. sonraki sene öncesinde hazır larini bu forma getirmişken satarız diyorsak o zaman kiralık olmasın, bu seneden sözleşmeli adam alalım.

maça gelirsek ,
göztepenin son gençler maçı baya yanıltıcı, ilk golü duran toptan bulunca gençlerin defansı halil akbunar tarafından dağıtılmış. kalecileri baya acemi, sol bek berkan emir bütün ortaları kesen adam. ceza sahası civarında faul verirsek duran top savunmasına dikkat etmek zorundayız.

onun dışında karagümrük maçının biraz azını oynasak bile yeneriz.

umarım sergen hoca ve takım benim gibi düşünmüyordur da ilk golü erken buluruz, çünkü defansları ağır açıldıkları zaman arkaya çok adam kaçırıyorlar.

ghezall 11e döner nkoudu çıkar kalan kişiler son maç olur gibi geliyor.

Göztepe kadrosu fena değil. Soner, Halil, Ndiaye gibi yetenekli oyuncular var. Yalnız sıkı bir savunma takımı oldukları söylenemez. Hava toplarında ligin en kötü iki takımından biri. Orta saha oyuncuları da oyuna yeterince sertlik katamıyor. Maç başında yoğun bir baskıyla ilk golü bulursak rahat bir galibiyet daha alırız.

Pheaglix dedi ki...

eğer yarışmak için ille forvet alıyorsak benim beklentim yarım sezon ya da bir buçuk sezon performans verecek, görece düşük maaşlı veteran olur. mesela bir mucize olursa ve başakşehir demba'yı bırakırsa hemen üşüşelim. yarım sezon kenarda dursun yeter. üstelik takım ortamına da cuk oturur.

takımın geldiği noktada "takım" olmamız ve abou ve larin'in performansları önemliydi. eğer devre arasında ikisinden birini yedek bırakacak profil ve maliyette transfer yaparsak hem takım içinde mutsuzluğa sebep olabilir (hem abou veya larin'i kestiği için hem de maaş dengesi açısından), hem de tek atımlık kurşunumuzu görece verimsiz kullanmış oluruz. eğer gidip yarım devre için 2 milyon euro harcayacaksak zaten beklenenin çok üstünde performans veren larin yerine ya da abou'yu yedeklemek için değil, beklediğimiz performansı alamadığımız mensah ya da bence iyi görünen ama epey geliştirilebilecek atiba yerine birine harcayalım. yanına da cüzi maliyetle forvet yedeği alırsak ve yine yeni yeniden stoper almazsak ara transferi gayet güzel geçirmiş oluruz.

Barreto dedi ki...

@Phegalix +1

Bu arada, böyle çok iyi oluyor, takım iyi oynayıp kazanınca derdimiz olmuyor gelip blogu okuma ve uzun uzun yazma ihtiyacı kalmıyor. Böyle devam...

BJK4EVER dedi ki...

Ben Hulk konusunda o kadar da karamsar degilim. Transfer olmasin kafasinda da degilim. Kotu sartlarda olmasin tabii, ama hic ihtiyac yok demek de abarti olur. Vida ve Montero'nun performansina bakarsak stoper gereksiz olur. Sagbek bence gereksiz, yabanci kontenjani dolu, ustelik Necip ve Dorukhan da var. Bilal gibi genc yerli firsat transferi her zaman olur ama. Orta saha'a ihtiyac vardi gibi duruyor, ama Oguzhan oynamaya basladi, Mensah iyi, Ljajic donecek gibi, gereksiz olur.
Bence sol acik/forvet kesinlikle gerekli. Larin ve Aboubakar formda, ama bu form durumu ne kadar surecek gormek lazim. Aboubakar'in sakatlik riski zaten var. Daha once ocak aylarinda iyiyiz gotururuz diyip sezon sonu dimdizlak 3./4. oldugumuz baya sezon var, o yuzden buyuk konusmamak lazim.
Final haftalarinin atmosferi bambaska oluyor. Hulk fizikli, kendine bakan oyuncu. Mevki itibariyla tam uymuyor zira sagda oynayip ice kat eden biri, ama gerekirse solda da oynar, N'Koudou saga gecer. Hem Aboubakar'a hem kanada alternatif olur. Mandzukic gibi net oyun karakteri olarak rolunu doldurur diyemezin, ama mac alacak bir adam.
Ha, makul sartlar olmasi lazim tabii. 1.5 sene ustu kontrat olmamali, toplam 1.5 senelik maliyet 3.5-4 milyonu asmamali, o sartlarda olur. Ama risk alinmaz diye birsey yok. Milan neredeyse 1 sene topa vurmamis Mandzukic'i aliyorsa biz de 2 ay top oynamamis Hulk'la o riski alabiliriz.
Onun disina Douglas dururken Boyd niye kadroya giriyor anlamiyorum. N'Koudou, Tore, Hasic varken Rosier'e alternatif olacak Douglas'in gelmesi daha mantikli olur.

Eldeki çöpleri göndermeden oyuncu almak mantıksız. Alacaksak da genç oyuncu alalım ya da yüklü kontratların altına girmeyelim. Mali tablo rezalet görünüyor. Şampiyon olamazsak daha beter oluruz.

turgay dedi ki...

Bilalin gelmesi çok iyi oldu. Sakatlanmazsa çok sağlam bir oyuncu aldık

Serkbal dedi ki...

Trabzonsporun maçlarını takip edebilen varmı?abdulah avcı geldiğinden beri bayağı bir toparlanma var skorlarla, haftaya sorun çıkarırlarmı

Serkbal dedi ki...

Trabzonsporun maçlarını takip edebilen varmı?abdulah avcı geldiğinden beri bayağı bir toparlanma var skorlarda, haftaya sorun çıkarırlarmı

@serkbal
Hocam Trabzon'da ki toparlanma Avcı'dan çok Ekuban'ın dönüşüyle ilgili. Sezon başında hem virüs hem sakatlık yüzünden çok maç kaçırdı. Dönüşü muhteşem oldu. Hem teknik hem hızlı hem güçlü. Ligin üstünde oyunculardan biri.
Avcı, takım savunmasını toparladı elbette. Sahaya daha doğru yerleşen bir Trabzon var. Orta sahalarında ve stoperlerde bariz bir kalite eksikliği olmasa şampiyonluk yarışına dahil olabilirlerdi.
Bizimle oynayacakları maçtan çekinmiyorum çünkü Avcı'nın takımlarında bariz bir coşku eksiği var. Bu eksiği ancak çok yetenekli oyuncularla nötrlersin. Trabzon'un elinde ki birkaç iyi oyuncuyla bizden puan alabileceğini zannetmiyorum. En azından maçın genelinde oyun üstünlüğü bizde olacaktır.

Basar dedi ki...

Eldeki oyuncuları maaşları sebebi ile satamayız ama ucuzundan kiralayabiliriz.

Bence 5 oyuncu değiştirilen sistemde bir forvet kiralamak/almak sıkıntı olmaz. Hulk makul maaşla gelirse baya canavar olur, Sörloth kiralansa o da acayip katkı yapar. Şu an hiçbir eksiğimiz yok, bu transfer hamlesi maçların sıkıştığı veya sakatlık olduğu durumda kilit olur.

Emre Toraman dedi ki...

Muhtemel 11'lerde Rıdvan-Montero-Nkoudou yerine Nsakala-Welinton-Ghezzal görünüyor.

Sergen'e 3 defansif ortasaha tercihinden dolayı korkak diyoruz da, ben şahsen bu form durumlarıyla Rıdvan-Montero'yu kesip, ligde en son Hatay maçında oynamış ve fahiş hatalar yapmış Nsakala-Welinton'u oynatmaya istesem de cesaret edemezdim(ki istemezdim de). Umarım patlamazlar ve sıkışık fikstürde oyuncuları böyle rotasyonlu kullanmanın ne kadar doğru olduğu konuşulmaya devam eder.

Ghezzal-Nkoudou değişikliğinde daha kararsızım ama Nkoudou sağda başlamak bir tık daha mantıklı geliyor. 0-0'larda Mensah-Nkoudou birlikte doğru gelmese de Karagümrük performanslarından sonra tekrar test edilmesi makul bence.

Huzeyfe dedi ki...

Derbi sonrası ekşibeşiktaş bölümünü yeni izleme fırsatım oldu. Öncelikle çok teşekkürler, Nokta Atışı haricinde Beşiktaş konuşulan daha iyi spor programı yok bence.
Genel olarak iki başlık konuşulmuş, zira blogda da son bir kaç aydır aynı konular tartışılıyor: Sergen ve Oğuzhan.
İki konuda da programda yapılan yorumlara büyük oranda katılıyorum ben de. Sadece bir iki şey eklemek istiyorum. Sergen konusunda tabloya baktığımızda bir yetersizlik konuşmamamız gerekir. Çok net sonuçlar var ortada. Diğer yandan sahaya bakınca, son iki haftaya kadar sadece rakiplerinin bariz hatalarıyla veya şapkadan tavşan çıkaran oyuncularıyla gol atabilen bir takım vardı. Sergen’i övmek istiyor insan sonuçlara bakıp ama oyunu izleyince neyi öveceğini bilemiyor. Bence programda söylenmemiş bir son söz var. O da kadro kalitesi. Ligin ilk yarısı bitiyor, ben ligde izlediğim bütün oyuncular içinde Beşiktaş kadrosuna ekleyeceğim sadece iki pozisyonun oyuncusu var, biri Atiba diğeri de Welinton. Buna FB ve Gs de dahil. Yanlış hatırlamıyorsam Tuğrul da dedi aynısını, Gs’den alıp Beşiktaş’ta izlemek isteyeceğim oyuncu yok diye.
Netice olarak bariz kadro kalitesi farkı var. Zaten ligin ilk 5 haftasında izlediğimiz şeyle bugün gördüğümüz şey arasındaki fark da o. Yoksa teknik taktik olarak mantalite aynı.
Burada sahada gördüğümüz şey yönetimden kaynaklı bence. Çok çok çok kötü başlayıp olağanüstü iyi biten bir transfer dönemi var.
Ayrıca Vida N’koudou gibi maaş sorunu yaşayan oyunculardaki performans yükselişi de yine yönetime artı yazıyor.

Şöyle özetleyeyim, Josef-Rosier-Ghezzal-Aboubakar dörtlüsünün aynı anda oynadığı sadece iki maçta puan kaybettik. Bunların ikisi de Sergen’in 3 altı numarayla orta saha kurguladığı maçlar. Biri Alanya maçı, diğeri de Hatay.

Ha, Sergen’in doğru yaptığı hiçbiriey yok mu? Tabi ki var. Bir, olağanüstü iyi medya yönetimi. İki, takımdaşlık, yardımlaşan oyuncular, motivasyon. Bu Beşiktaş’ı şampiyon yapar mı? Sergen’e bağlı, tutucu davranmayıp Ljajic ve Oğuzhan’dan faydalanmayı seçerse, çok yüksek şampiyonluk şansımız. Yoksa Bilic’in ikinci senesine benzeyecek ligin sonu. Orada da 50/50 şansımız olur.
Oğuzhan konusuna gelince de, Sergen’in kurgusunda bu adama ilk 11’de yer yok. Hoş, Mensahın yerine mutlaka oynar ayrı mesele. Ama sonradan girerek de fayda sağlayabilir. Tek şansı bu.

Şu an oyuncuları iyi gösteren şey Sergen'in ta kendisi. Hocadaki rahatlık takıma da yansıyor ve hepsi kafasını oyuna verebiliyor. Bilic şu kadroyla tek bir büyük maçı kazanamaz. Kulübede tırnaklarını yiyerek maç bitiren bir adamdı. Sergen atletik oyuncu seviyor diye korkak oldu. Oğuzhan ve Llajic dünyanın hiçbir liginde oynayamaz şu formlarıyla. Zaten tek bir transfer teklifi olmaması da durumun özeti.
Whoscored istatistiklerine göre bu sezon ligde en çok süre alan oyuncular arasında ilk 50'de Beşiktaş'tan tek bir isim yok. Sıkışık fikstürde rotasyon da yapıyor yani hoca.
Oğuzhan falan şu ortamda forma alamıyorsa kabahati kendinde arasın.

Huzeyfe dedi ki...

Oyuncuları iyi gösteriyor ama en iyi oyuncuları iyi gösteremiyor :) kuantum Sergen

Pheaglix dedi ki...

turk futbol programlarinin en guzel yani baska bir seyle ugrasirken arka planda dinlenebilmeleri. hem dikkatli dinlemeye deger seyler konusmuyorlar, hem de bol bol gurultu oluyor. bir suredir calisirken arkada aspor'u izliyorum ve takima fena halde ayar kokusu aliyorum. kayseri macindan sonra erman nkoudou'yu hedef gosterdi, simdi de mehmet ayan rosier'e kirmizi gostertmeye calisiyor. sert hareket yapiyormus da bir hakeme denk gelir 20. dakikada atilirmis. ayni tarzda laflari gs'nin kirmizi gormeden kapattigi sezonda, ya da simdi marcao'ya falan edebilseler de samimiyetlerine inanabilsek. istiyorlar ki bizim savunma 4 tane sivok'tan olussun, etliye sutluye dokunmadan mac tamamlasin.

goztepe'nin son maclarini kazanmasi bence bizim icin daha iyi. hem bizim macin onemi azalir, hem de belki biraz daha cesaretlenip acilirlar. welinton-n'sakala ikilisinin gazabina ugramazsak puan kaybetmeyiz. ben hala neden takimin en genc oyuncularini dinlendirip rotasyon isini tersten yapiyoruz anlamiyorum. oyunculari kusturmemek icin desek, welinton ve n'sakala takima kusebilecek kalibrede oyuncular degiller. obur tarafta takimin oyuncu bollugu olan mevkisinde oynayann 38 yasindaki atiba araliksiz oynuyor. ama sergen'in hakkini vermek lazim, takim bay haftasi sonrasi tek bir dakika yorgun gorunmedi. iyi ki marrone'yi takima geri getirmis. kiminle calisacagini bilmek de en az daha goz onundaki teknik direktor meziyetleri (oynatilan oyun, kadro tercihi, vs.) kadar onemli.

hazir sergen demisken, eger bu seri gaziantep macina kadar devam ederse (trabzon maci haric) kendisiyle ilgili olumsuz goruslerimin neredeyse tamami ortadan kalkacak. cogu simdiden ortadan kalkti ama hala daha yakaladigimiz seride bircok kirilma noktasinin lehimize olmasinin olmasi gerekenden daha onemli bir yeri oldugunu dusunuyorum. 16-17 sezonu da aynen boyleydi. sezon boyu neredeyse tum kirilma anlari bizim lehimizeydi. daha sonra birebir ayni oyunu oynamamiza ragmen sonraki sezon ilk yarida dagilmistik. o ikinci yarida da kirilma anlari bizim lehimize olsa (mesela quaresma dangalagi malatya macindaki penaltiyi kacirmasa) belki de yine sampiyon olacaktik. simdi de benzer sekilde ilerledigimizi dusunuyorum, ama ozellikle antalya-konya-gencler maclarinda oynayacagimiz oyunu sabirsizlikla bekliyorum. benim icin bu maclar belirleyici olacak. umarim onlardan once su goztepe macini da kayipsiz geceriz da haftaya guzel baslariz.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Oyuncu tercihleri kadar oyun tercihi de onemli. Hatay ve Karagumruk maclarina bakarsak orta sahada Necip-Mensah disina fark yok neredeyse. Ama oyun olarak daglar kadar fark var. Bu fark rakibin gucuyle, Ridvan'in varligiyla, Necip yerine Mensah'in oynamasiyla aciklanamaz. Belli ki antrenorun yaklasimi farkli. Birinde tamamen gol yememek icins saha cikiyorsun, digerinde gol atmak icin. Birinde takim buram buram '0-0'a yatayim 1 tane sikistiririm' kafasinda, digerinde 'top bende kalacak, atak yapa yapa vura vura atacagim golleri' diyor. Bak bilerek gol degil, golleri dedim. Cunku klasik baski sonrasi 1-0'i bulup sinip geri cekilen Besiktas'i gormedik. Aksine 3-0'dan sonra bile 4'u arayan bir Besiktas gorduk. Gecmis donemde de zaman zaman boyle maclar oynadik. Avci donemine Rize, Malatya, gecen sene Sergen donemine Trabzon maclari ilk aklima gelen maclar. Ama bunu surekli yapacakmiyiz mesela o biraz.
Konuya donersek, boyle oynarsak zaten kimse kadro tercihini elestirmez, elestiremez. Elestirdigimiz 8 numara tercihleri Mensah ve Atiba idi. Mensah tam bir bitirici 8 ornegi gosterdi. Atiba da kacirdigi golde klasik Atiba vurusu yapsa da ceza alanina denge bozan kosulariyla, kaliteli pas istasyonu olmasiyla, oyunun temposunu baltlamamasiyla tam bir 8 ornegi sundu. Ha, Mensah ve Atiba ne kadar sureklilik gosterecek gorecegiz.
Bence Goztepe degil de Trabzon maci guzel bir sinav olacak. Ikinci yarida rakipler cok daha konsantre olacak ve savunma sertligi tavan yapacak. Trabzon klasik bir Avci takimina donustu, cok iyi bir takim savunmasi ve reaktif bir futbol uzerinden gidiyorlar. Ligdeki diger takimlar taktiksel disiplin ve uyum acisindan o seviyede olmayacak, ama sertlik acisindan kesinlikle olacak. O yuzden Trabzon maci bence 2. yarinin teaser'i olacak bizim icin. Ama once bu aksam maci alalim da, gerisine bakariz.

@Pheaglix,

Is biraz da BJK'li gazetecilerde/yorumcularda bitiyor. O hak savunmasini da illa kavga ederek yapmaya gerek yok. Mesela Mehmet Ayan'a o an 'belki de hakemlerin standardi bu, Marcao 3-4 haftadir her hafta kirmizi gorebilecekken 1 kere bile gormediyse diyecek birsey yok bence' dese biri apisip kalacak, yaratmaya calistigi algi da yerle bir olacak.

Ahmet Usal dedi ki...

Ben kadro kalitesinde üstün olduğumuz değerlendirmesine katılmıyorum. Üstün gösteren Hocanın oyunculardan ve toplamda takımdan aldığı verim. Takım iyi olunca her oyuncu iyi görünüyor. Ghezzalsız ve Oğuzhansız da çatır çatır top oynayıp rakibi ezip kazanabildik. Bu da üç günde bir maç oynamanın ve bu sayede takımın birbirini daha kısa sürede tanıyıp oturmasının meyvelerinden biridir bence. En önemli dediğimiz oyuncular yokken de maçlar kazandık. Bu oyunculardan bağımsız bir bütün olarak takımın geldiği seviyenin göstergesi. 1989 dan beri ilk defa ilk defa ilk devredeki tüm derbileri aldık. Her istatistikte 2002 den sonra ilk defa bu kadar iyiyiz. O da net en başta Hocaya yazar. Bana zamanında denildiği gibi kafayı kuma gömmek gerekir görmemek için.

Ljaic de Oğuzhan da takımın mücadelesine ayak uydurabildikleri ölçüde oynayacaklar. Bazen 11 başlayıp bazen sonradan girecekler. Bütüne verdikleri katkı önemli Hoca için. Bu da sadece teknik kalite olarak değil, pres ve mücadelede, alan kapatmada en azından temel seviyede başarılı olmalarına bağlı. Takım birebir oyuncu bazında değil "takım" olarak iyi yardımlaştığı, birbirlerinin açığını kapattığı için "iyi takım" oldu. Bu da "Hocaya" yazar!

Kadro kalitesine dönelim. Musleramız, Ljundamamız, Marcaoumuz, Epreanu muz mu var? Ya da İrfan Can, Mert Hakan, Taylan Antalyalı mız? Ekuban-Uğurcan bizde mi oynuyor? Bu oyuncular mevkiilerinde de, yabancılar da kariyer olarak da ligin en iyileri. 19 luk kaleci ve solbekle oynuyoruz. İspanya ikinci Liginden gelmiş stoper defansın diğer ayağı. Rosier de Ghezzal da umut kesilen belki toparlarlar diye bize gönderilen adamlar. Toparladılar, seneye elde tutamayacağız, aynı Elneny gibi. Larin Sol Forvet miydi? Bu kadar hızlı ve buldozer miydi? Hocayla oldu. Abou Portonun umudu kesip gönderdiği adam, Nkodou Tothenamın. İkisi de patladı, kim patlattı? Mensah bile geliyor son maçın gösterdiği üzere. Souza Yalelli liginden sene başında GS ya önerildi, almadılar. Vidanın bu kadar pefrormansı neden düştü? Yönetim maaş konusunda adamı illallah ettirdi, yeni toparladılar. 10 senedir Necipten böyle performans gördünüz mü? İstenilmeyen, tu-kaka adamlarla ligin en iyi takımı olduk, bu kime yazar, sadece yönetime mi? Peki saha içinde - antremanlarda takımı kim yönetiyor? Onun hiç payı yok mu?

Her maçı eze eze oynamayabilirsin, bazen reaktif oynar, hızlı çıkarsın ki gol attığımızda o da oluyor, bazen de ezersin. Takım ikisini de iyi yapar hale geldi, gelişti, bazen fiziğin iyi olmayabilir, her maçı aynı seviyede oynayamayabilirsin. Öyle zamanlarda "reaktif" olup kazanabilmek de "büyük takım" olma hasleti. "Örnek" verilen "büyük" Hoca bizim karşımıza "reaktif" taktikle çıktı! Tırstı bizden, "Anadolu" Takımı gibi oynadı! Ne oldu, kurtulabildi mi?

Benim de hatalı değerlendirmelerim oluyor bol bol, Hocaya çok kızdığım bir sürü şey de, hepsini de yazdım. En son Kayseri maçında çok kızmıştım zaten. Ama ne eleştirdiysem hepsi düzeldi, demek ki Hoca da özeleştiri yapabiliyor, zamanında burada denildiği gibi "kibirli-bencil" değil! Herhalde burada biz eleştiriyoruz diye düzelmiyor! Olumsuz bakanlar sürece de baksınlar biraz. Sabır dediğimiz şey buydu. Bu oyun sadece teknik-taktikle açıklanabilecek bir şey değil. En başta "insanla" oynanıyor. Hocası da gayet iyi bir "insan" yöneticis.

Şampiyonluğu bilemem. Büyüklerimiz Özil falan getirdi lige, iki renkli rakip de batık, ikinci devre her nevi çamur güreşi olacaktır. Ama kendi adıma Hocadan artık memnunum. Bize, kültürümüze yakışır bir takım haline geldik, elimizden geleni yapıyoruz. Yönetim için de aynısını düşünüyorum. Şampiyon falan olamazsak da "bizim dışımızda" nedenlerden olamayız. Takım ve Hoca bana o ışığı veriyor.

Naçizane düşüncelerim bunlardır...

Hoca dokunuşu o kadar değerli ki mesela Pirlo koca Juventus kadrosunu çöp olarak gösterebiliyor. Ronaldo'yu bile bitirmek üzere adam.

fidddas dedi ki...

ortacizgi.com'un içeride adamı var herhalde bu saatlerde kadro paylaşıyorlar ve hep doğru çıkıyor
ersin
rosier vida wellinton n'skala
josef atiba mensah
ghezzal abou larin

montero 18 dışı.

BJK4EVER dedi ki...

Kadromuz o kadar da cop kadro degil. Fenerbahce'nin kadrosu bence daha ustun (aman aman bir fark olmasa da), ama diger takimlardan iyi kadromuz var.
Basaksehir genisligini kaybetti, ustelik yasli ve doygun oyunculardan kurulu. GS kale, stoper ikilisi ve forvet konusuna kagit uzerinde bizden ustun, ama orta saha konusunda net geride. Ustelik forvet ve kalecileri sakatlik nedeniyle hic oynamadi ilk yari boyunca.
Trabzon'da Ekuban ve N'Wakaeme var, ama takimin geri kalani cok vasat. Genel kadro kalitesi uzerinden kiyas bile kabul etmez.

Elimizde dunya kupasina catir catir top oynayip final maci yapmis, kaliteli belli Vida varken Epureanu'ya bakilmaz bile. Elimizde tutunamasalar bile Premier League'e transfer yapmis 2 oyuncu var, biri 14 milyon euro'ya gitmis. Bunlar varken Ekuban'a gipta ile bakmam ben.

Bazi oyuncularin gelisimi, hocanin maksimum veril almasi yadsinamaz gercek, ama o kadar da cop degil bu kadro. Sene basi sampiyonluga oynayamaz, sampiyonluga ulasmasi 0 diyebilecegin kadro kesinlikle degil. Belki 5 sene evvelin ligi olsa dersin bunu, ama lig ve rakipler bu durumdayken oyle konusmak abes kacar.

Hamza yine üzmedi Fatih hocasını. Uzun zamandır bu kadar aleni bir yatış görmemiştim. Gol atmak için hiçbir girişimi olmadı adamların.

Emre Toraman dedi ki...

@fidddas
Sadece maç günü erken paylaşım da değil, maçtan 1 gün önce verdikleri muhtemel 11 de hep doğru oluyor. Tutmayan olursa da muhtemelen son gün yapılan değişiklikten dolayıdır. Rakipler keşfetmemiştir bu rantçıları umarım.

Huzeyfe dedi ki...

Luyindama’yı gördük GS maçında. Roman yazmaya gerek yok. Çok basit soru, rakibinizin hangi oyuncusunu alıp kadronuza yazarsınız? Bacağı kırık Muslera’yı mı? Zaten verilen örnekten argümansızlık belli.

Hoca oyuncuları iyi gösteriyor filan değil. N’koudou’nun sağda oynaması gerektiğini 1 senede ancak çözdü. Burda bir yığın insan yazıyordu, hocadan iyi mi bileceksiniz geyiği çeviriyorsunuz, şimdi de ince dokunuşçu Sergen oldu. Neresi ince bunun?

Ben demiyorum ki hoca tu kaka. Ama adamın yapmadığı şeyleri övmeyin abi. Teknik taktik hak getire. Ama nedir, fizik gücü, takımdaşlık, vs bunlar çok iyi.

Neticede kazanıyoruz, mutluyuz.

Emre Toraman dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok
1-0 gerideki takımın 5 dakikalık uzatmada 90+1 ve 90+3'de ayrı ayrı birer oyuncu değiştirmesi tarihe geçmiştir muhtemelen. Ki 90+3'te oyuna giren oyuncu sezon başından beri takımda olmasına rağmen ilk süper lig maçına çıkan 21 yaşında bir sağ kanat. Saha içi pozisyonlara ya da oyun akışına hayatımda hiç yatış demedim ama bu başka bir seviye oldu gerçekten.

@emre Toraman
Hocam ben de hayretler içerisinde izledim. Malatyalıyım. Takımın bütün maçlarını da izledim hemen hemen. Hiç bu kadar isteksiz görmedim. Maç boyunca sadece golü yemeyi bekledi adamlar. Son dakika değişiklikleri zaten komedi. Gs'nin golünden önce tartışmalı bir faul pozisyonu var. Bir tane bile itiraz eden Malatyalı oyuncu yok. Ligin bu tarz maçları mide bulandırıyor.

Basar dedi ki...

Bem hocanın geliştiğine üstüne koyduğuna inanıyorum. Özellikle son 2 maç çok net gösterge. Bu kadar çok oyuncudan aynı anda yüksek performans almak da meziyetlerinin arasına yazılmalı bence.

Fakat hala anlayamadığım şeyler var. Keşke birikeri sorabilse... acaba herkesin tartışmasız kabul ettiği Rıdvan neden rotasyona giriyor? Sakatlık riski mi var, havalanmasın diye mi?

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Hatay-Kgümrük maçlarındaki fark rakibin oyunu bence, Necip-Mensah değişikliğine ek olarak.

Hatay bizi 30 metreye sıkıştırdı, presi uzatmadı ama Josef-Necip ikilisini orta yuvarlağa hapsetti.

Karagümrük ön alan oyuncuları ta stoperlere Ersin’e baskı yapmaya geliyordu, ki zaten çok erken yoruldular. O baskı kırılınca maç koptu.

Oyuncular sahada mutluysa bu yönetime yazar bence. Parada sorun olunca sahada da sorun olur.
Bence maaşlar ödenmesinde filan bir düzelme var.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Bence Nskalayı da kıvamda-formda tutmak istiyor. Göztepeyi Rıdvansız da yenebilmeliyiz fikrinden hareketle söylüyorum. Bir de, bu benim düşüncem, daha böyle dolu dolu bir sezon oynamadı çocuk, maçlar da çok sık, çok fizikli bir oyuncu da değil, kemik yapısı çıtkırıldım görünüyor. Sakatlanmasından falan da çekiniyor olabilir, dinlendirerek diğer alternatifi de hazır tutup hepsinden maksimum verim almayı gibi bir düşüncesi de olabilir.

Valla Lyundamaya burada hayır diyecek var mı bilmiyorum, Mbappeyi sahadan silmiş oyuncu sakatlığından önce, bizim maçta da yaptığı hatalara rağmen tek direnebilen oyuncuydu, aynı şey Marcao için de geçerli. Taylana da kimse hayır demez, çift yönlü Milli Takımın geleceği orta saha. Transferin en gözde oyuncularu Mert hakanla Emre Kılınçtı, bize gelseler yine kimse hayır demezdi. Feghouli ile Belhanda GS de iki şampiyonluk görmüş, maaşları da piyasa değerleri de bizimkilerden fazla adamlar. Babeli Arda Turanı hepimiz tanıyoruz. Gustavo da Ozan da kağıt üstünde bizimkilerden pahalı, değerli oyuncular, Samatta nın Valencianın kariyeri Nkodou ve Aboudan büyük, Cisse nin de öyle. Sosa TS deki performansından sonra bize gelse yine çoğu kişi hayır demezdi. Bire bir karşılaştırsak sene başı Novak da Caner de GG de daha değerliydi, burada da kayıp olarak yorumlanıyordu. Ben yoruldum yazmaya, başka da var, devam etmiyeyim!

Boş eleştiriye roman yazılır ki tek tek saçmalık derecesi açıklanabilsin. Kanıtlar ortada, an itibariyle eldeki oyunculardan en iyi verimi alan takım Beşiktaş, Hocasıyla bağlantısı olmadığını düşünecek kadar gerçeklikten kopmadım...Verim alamadığı oyunculardan düzenli verim almış Hoca yok. Orada da ilk önce oyuncuya bakarım o yüzden.

Nkodou solda oynadığı iki maç öncesi lig rekoru kırıp 64 kez adam geçmişti. En iyi sağda oynar tezinin garantisi yok, solda da etkili olabiliyor, çoğu istatistiğini de solda yaptı. Maçına ve rakibe göre değişebilir. Larin de soldaki etkinliğini sağda gösterecek şekilde gelişebilir, bu silahlarımızı çoğaltır. Kötü fikir değil hiçbiri..

İlk devre itibariyle en başarılı olmuş takımın Hocasına taktik-teknik yok, bam bam bam muamelesi yapmak da nedir, onu da blog okuyucuları çözsün :)

Basar dedi ki...

Valla isterseniz 3 golü 1 sayın yine de alacağız bu maçı

Forvetler gününde değil gibi. Göztepe'de yeni hocanın gazıyla diri oynuyor. 70'e kadar gol gelmezse işimiz zor.

fidddas dedi ki...

uzun zamandan sonra 0-1 oynayacağız, önemli bir test olacak.

Huzeyfe dedi ki...

Sakatlıktan önceki halinden bana ne. Ben hayatta istemem Luyindama’yı. Beşiktaş’ta olsa iki penaltısı bir kırmızı kartı vardı derbide.
Marcao da derbide öyle geri pas hatası yapıyorsa istemez. Başka??
Taylan’ı alıp Josef’i mi keseceksin? Çok net ligin en iyi 6 numarası Josef değil mi?
Cidde’yi alıp Aboubakar’ın yerine koyar mısın? Samatya’yı alıp Larin’i keser misin?
Boş boş konuşup saçmalayan sensin Ahmet. Arda’nın ismini zaten ne kadar boş konuştuğunu gösteriyor. Adamın kariyeri biteli 5 sene olmuş. Soru basit, sen yine hikaye anlatıyorsun. Beşiktaş’tan kimi kesip bu oyuncuları koyarsın yerine? Ben söyleyeyim, sadece Atiba’nın yerine İrfan Can’ı eklerim bu kadroya.

Emre Toraman dedi ki...

Titi'yi Marcelo gittiğinden beri, hele Tosic de gittikten sonra çok istiyordum hep. Welinton'dan 2 gömlek üstün bence, solak olması da ekstra değerli kılıyor. Nereden buluyor Anadolu kulüpleri bu adamları kafasında değilim, Titi dışında sadece Jagos Vukovic ve Arturo Mina(çocuğunun ölümünden önce)'yı 3 büyükler seviyesine uygun gördüm.

Emre Toraman dedi ki...

+Bir nevi totem denemesi olsun bir yandan da.

BJK4EVER dedi ki...

Sene basindan beri zaten sira disi bir sekilde mac sansi yanimizdaydi, ilk defa mac sansi karsimizda oldu. Teknik direktorluk, winnerlik zaten bu tur maclarda ortaya cikiyor. Ikinci yari guzel bir sinav olacak hem taknik direktor hem takim icin.

Emre Toraman dedi ki...

İlk yarıda iyi top çevirdik falan da %75 topla oynamaya 45 dakikada 4 şut inanılmaz kötü bir rakam. Ljajic güzel oldu yazıyordum ki :)

Llajic koçum benim. Manita yaradı. Saldırın öldürün.

Pheaglix dedi ki...

su ilk yariyi geride kapamamiz buyuk sanssizlik. sizi bilmiyorum ama ilk 5-10 dakikadan sonra tek bir saniye bile gol atamayacagimizi dusunmedim. yalniz en cok da abou'nun disari giden kafasina uzuldum. hem ghezzal'in ortasi hem abou'nun vurusu cok iyiydi. yazik oldu o pozisyona.

neyse ki ilk golu erken bulduk. boyle oynadigimiz macta puan kaybedersek cok yazik olacak.

Emre Toraman dedi ki...

Rosier-Atiba "Hani bize rotasyon" diye bağırıyorlar. Tesadüfi hatalar değil bence, alarm veriyorlar. Oğuzhan-Dorukhan almaya çekinmemek lazım, Ersin'i fazla zorluyoruz.

Ahmet Usal dedi ki...

Bağlam farklı, şimdi olanın üzerine değil sene başının üzerine konuşuyoruz, çünkü gelişim-değişim varsa süreç gösterir. Süreç içinde bu oyuncular daha değerli hale geldi. Geldikleri noktayı öne çıkarıp değer biçmek kendine göre yontmak sadece.

Lyundama ve Marcao GS ın en değerli oyuncuları, piyasa değerleri 8 - 10 milyon, şampiyon olamazlarsa ilk satacakları adamlar. Vida mı Montero mu onlardan değerli?

Aha Muslera da oynamaya başladı. Var mı Ersini Musleraya tercih edecek? Ben kariyere - şimdiye kadar bu sene öncesi konuşulan oyuncuların verdiklerine bakıyorum. Bize gelen oyuncuların geçen seneleri oynamadan geçmiş, riskli ve o yüzden ucuz transferler. Rakiplerin elindeki oyuncuların kariyerleri de başarıları da oynama geçmişleri de daha fazla. Gustavo Souza dan kötü mü? Milli Takımında Gustavo oynuyordu, Souza değil. Ozan bu sene Fenerin tek parlayan oyuncusu. Ona bakarsak Atibanın-Mensahın yerlerine de Taylan da oynar, Ozan Tufan da. Bize gelseler Mert hakan da Emre Kılınç da çok daha parlardı.

Novak-Caner olsa Rıdvan forma mı görecekti?

Nwakame - Ekuban bizde oynamaz mı, Nkodou dan kötüler mi? Oyun zekaları da teknikleri de daha iyi oyuncular.

İlk devre karması yapar basın bu maçlardan sonra, görürüz o zaman kim gerçekten değerli.

Kimse Abou ile Larinden bu performansı beklemiyordu. Geçen senenin en gözde yerli oyuncularını da biz almadık. Bizde gelenlerin hepsi verim verdi, patlama yaptı, bize gelmeden önce bu verimlilikte değillerdi, son sezonları da boş geçmişti. Tartışılan bu, hoca başarısı bu.

Aboubakaaaaaaaar dola boynuma.

Emre Toraman dedi ki...

Hay senin enine çalımlarına, taçtan taça kaç kere gideceksin diyordum, ne güzel de sustum :)

Huzeyfe dedi ki...

Ya tamam beklemiyorduk da Aboubakar oynuyor yani. Adam patlayıcılığını kaybetmiş ama sırtı dönük oyunu geliştirmiş. Hocanın burada ne etkisi var ben anlamıyorum. Ne başarısından bahsediyoruz?
Madem böyle bir etkisi var Sergen’in, niye diğer oyunculara tesir etmiyor? Sene başında gelmedi Beşiktaş’a, niye elendik Cl’den Al’den? O futbol neydi sene başında?

Beşiktaş iki galibiyet almayagörsün, hemen bir adamı ilah ilan ediyorsunuz.

Hani abi nerede oyun? Ne oynuyoruz bugün? Nerede akan oyunda pozisyon?
Ghezzal’ın ekstra işleri dışında ne var?

Bak ne demişim maçtan önce, Ljajic ve Oğuzhan’ı entegre edersen şampiyonluk gelir. Bu maçı başka kim çözecek? Kim kurtardı bugün Sergen’i?

beagle dedi ki...

Berbat bir hakem bu Ali Şansalan. Ligin icine eder.

dominic molise dedi ki...

mac bitmeden yazayim; takimda fark yaratan en onemli iki oyuncu ridvan ve montero.
rosier'in de kulagi sabaha dek cekilecek.
bu kadar.

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
beagle dedi ki...

yaz abi 3 puani Ersin'e. Bu dursun, kalani tartisilir.

Bu kadar istekli göztepe'yi geriden gelip yenmek şampiyonluk alameti. Kulübeden gelen llajic ve töre de üzerine düşeni yaptı. Ersin sen de harikaydın koçum benim.

Ahmet Usal dedi ki...

Sezonun isabetli pas rekorunu bir kez daha kırdık. İki golümüz de akan oyunda, biri gol olan iki ofsayttan iptal edilen gol var.

İki maçtan fazlasını kazanmışız ki lideriz hala. Oyuncular uzayda gelişmiyor, başlarında çalıştırıcı var.

İki gün fazla dinlenmiş rakibe karşı, yorgun takım olabileceği kadar iyi oynadı, Ljaiçle Töre de kazanıldı, daha fazlasını beklemezdim.

Tebrikler ve Teşekkürler beşiktaş...

Takımın oyundan düştüğü dakikalarda üç değişiklik çok iyi geldi. O sürede maçı 1-1de tutan Ersin maçın adamıdır. Tertemiz cezasız, sakatlıksız bir üç puan daha. Hem de kıçı başı oynayan bir hakeme rağmen. Darısı Trabzon maçına.

Murat dedi ki...

Ersin ve Sergen HOCA'ya yazar bu 3 puan, aranızda didişmeyin bakayım :))

turgay dedi ki...

Rosierle ilgili daha önce de yazdım rotasyonu doğru yapmak lazım. Bilal gelince daha fazla dinlendirerek gitmeliyiz çok agresif olmakla doğru şekilde agresiflik göstermek farklı.

Büyük takım oyunu oynadık golü yiyene kadar. Bence 2.gol ofsayt değil. Öyle ofsayt olmaz Türkiye liginde. İngilterede var ama burada yok. Hakem çok kötü. Soneri atmamak için direndi. Layiç ve törenin böyle dönmesi çok acayip bence. Ben 2sinin de ruhuna okumuştum fatihayı.

İlk yarıyı lider bitirmek mucize. Bu oyunun oynanması daha Bi mucize. Umarım devam ederiz. Tebrikler tüm takıma

can dedi ki...

Sene basinda ligin en iyi kadrosu bizde diyebilecek bir kisi var miydi bu blogda veya herhangi baska bir yerde? Eger yoktuysa -ki yoktu, nasil olsun- bu basarida Sergen'in onemli bir payi var demektir. Bunu tartismak bile abes.

Bekledigim gibi cok zor mac oldu ama gene kazandik. Simdi sirada Trabzon engeli. Avci da cok asilacaktir o maca. Umarim o macta mac sansi yanimizda olur. Bu mac pek sansli degildik.

BJK4EVER dedi ki...

En iyi kadro bizde ve bu kadro cop sampiyonlukla alakasi olmaz arasinda baya bir ucurum var. En iyi kadro degil belki, ama cop de degil. Cop kalitedeki ligimizde gayet rahat sampiyonluga oynayacak takim.

Bugun maci bence Sergen aldi. Degisikliklerin dogru olmasini gectim, dakikalari onemli. Normsal sartlarda biz ilk degisikligi 60-65'te, sonra da 75-80'de yapardik. Simdi 46'da cesurca Ljajic'i atti oyuna, 60'ta 3 tane daha degistirdi. Bu cesaret onemli. Degisiklikler de bence cuk oturdu (Dorukhan tartisilir olsa da).

Onun disina gorduk ki Atiba ve Mensah'in Karagumruk macindaki performansi 1 mac'likmis. Rosier ve Atiba dinlenbirin beni diye bagiriyor resmen. Hatta Vida icin de gecerli olabilir.

fidddas dedi ki...

sonunda ocak ayının çılgın çarşamba-pazar trafiği bitti. ve bu tempodan 16 puanla çıktık ki bu harika!
önümüzdeki haftadan itibaren 15 şubata kadar kupa maçıyla 5 maç var. sonra da bay haftası.
bay haftasından tek korkum 12 gün maç oynamayacak olmak. ritmi bozabilir bir yandan.
trabzon maçını merakla bekliyorum, bakalım avcı bize karşı nasıl çıkacak.

beagle dedi ki...

4ever
Wellinton oynayinca Vidanin yeri degisti. Ustelik Montero ve Ridvan olmayinca oyun kurulusu Atiba ve Josefe ciddi yuk olusturdu.
Takimin en genc oyuncularini dinlendirmek buyuk teknik zaaf yaratti. Ayrica Nkuduyu saga atip, rakibi akordiyon gibi acip dagitmak yerine, ters ayakli ortasi ile gol bulduk.
Sergen istim ustunde bir takimi asiri yipratan tonla hata yapti bugun.

Bu takima adi Hulk, Ailton, Guti ne olursa olsun, geri kosmayan 1 kisi girerse, rezil sekilde dagiliriz. Bugun kazandiysak 11 kisilik mucadele sayesinde oldu.

turgay dedi ki...

Bayadır yazmıyorum ama skorer olmalıyız. Yoksa oyun bir şekilde dönüyor. İlk yarıda abou kafayı atsa Karagümrük maçına dönebilirdi oyun. İlk golü bizim atmamız çok önemli.

Huzeyfe dedi ki...

46’daki Ljajiç değişikliği ne kadar doğruysa ilk 11’de Rıdvan-Nsakala rotasyonu yapıp 38’lik Atibayı 3 günde bir oynatmak o kadar yanlış.
Beraberlik golü bu kadar erken gelmese bu maç döner miydi?

Benim için kadro kalitesi çok net. Necip-Rosier, Dorukhan-Josef, Lens-Ghezzal, Boyd-Larin, Güven-Abou 2-3 gömlek fark ettirdi. İlk 10’da bitirmesi şüpheli bir takımdan ligin en iyi kadrosuna dönüştük. Dediğim gibi, sadece Atiba ve Welinton’un yerine alternatif düşünürüm.

Bence şampiyonluk oyunu oynamıyoruz ama işi bitiren oyuncularımız var. 16-17 senesine benziyor. Şampiyon olabiliriz, pekala. Sonuçta kazanıyoruz, kazanan her zaman haklı oluyor.
Ama ben 15-16’daki şampiyonluğu tercih ederim. Bunu yapma şansı da var.
Sergen gelişim gösteriyor, belki 2. devrede son haftalarda biraz gördüğümüz aktif oyun gelişir, mümkün. Ama ben henüz görmedim bunu.

Bence Göztepe Hatay maçlarına benzer zorlukta maç sayısı daha fazla olacak 2. yarıda.

Pheaglix dedi ki...

bugunun hedef gostermesi de welinton'a geldi. maclari daha duzgun hakem yonetse her mac atilirmis :)

- burak'a o kadar saydik ama abou'nun da ofsayt konusunda burak'tan farki yok. son birkac mactir fazla ofsayta dusuyor.
- ofsayt konusunda nkoudou cok daha felaket. kuraldan haberi yokmus gibi oynuyor. gs macindaki kontrada iyice ortaya cikmisti ve hala devam ediyor.
- maci ersin kurtardi. karsi karsiya topu aldigi an goztepe'li oyuncunun beceriksizligi kadar ersin'in becerisi. o pozisyonda ileri cikmakta bir tik gec kalsa da mudehalesi cok iyiydi.
- @emre hakli, rosier ve atiba'ya acil rotasyon lazim. @orda'nin soyledigi istatistiklerde rosier'in olmamasi buyuk ihtimal covid ve sari kart cezasindan oynayamadigi maclar ve takima gec katildigi icindir. onun disinda her mac 90 dakika oynadi. atiba'da ayni sekilde, hafif sakatligi riske etmedigimiz maclar haric her mac oynadi, son maclarda maci bitirememeye basladi.
- llajic'in takima donmesi sevindirici. tore de ayni sekilde. yalniz tore 15-16 quaresma degil de 15-16 kerim frei olarak daha faydali olacak gibi. bugunku asisti harikaydi ama @emre'nin soyledigi tactan taca gezintisi de ayni derecede sinir bozucuydu.
- sergen'in bugunku en kotu hamlesi son dakikada josef'i cikarip necip'i almaya yeltenmesi, en iyi hamlesi de ondan vazgecmesiydi. rakip doldur-bosalta gecmisken josef gibi adam cikarilmaz. neyse ki tam oyuncu degisecekken goztepe tekrar ileri yigildi da vazgectik.
- n'sakala ve welinton rotasyon degil yedek oyuncular olduklarini tekrar belli ettiler. trabzon'a karsi ikisi oynarsa sol kanadimiz hasat olur.
- sikisik fiksturu hatay maci haric kayipsiz gecmek guzel. trabzon macindan asiri bir beklentim yok, benim icin beraberlik yeterli. ritmini bulmus abdullah avci takimi bize her turlu ters gelir.

can dedi ki...

Sergen’in Ghezzal’dan memnun olmadığını düşünüyorum. Ljajiç takıma katılırsa oyun kurucu rolünü ona verip kanatlarda N’Koudou ve Larin kullanacak gibi görünüyor.

Bir de şunu söyleyeyim: Rıdvan oynayınca iki, olmayınca yarım kanatla hücum ediyoruz. Çok fark katıyor oyunumuza,

Emre Toraman dedi ki...

İzninizle abartacağım. Ben bu sezon oynamaya çalıştığımız oyun tarzını, rotasyon kullanımımızı ve sonuçları 03/04 ilk devresine benzetiyorum. 15/16 futbolumuz göze daha hoş gelse de o devrede oynadığımız dominasyon futbolu bariz zirve noktasıdır benim için. O oyunun yanına yaklaşan tek performansımız da 17/18 Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız oyun olabilir.

Bu sezonki transferler ve milli/bay arası(Larin-Aboubakar keşfi) öncesi ilk 4 haftayı saymadığımı zaten her seferinde söyledim.

03/04 ilk devresi 17 maç ortalaması:
2.53 puan
2.47 atılan gol
0.88 yenen gol

Bu sezon ilk 4 hafta sonrası 16 maç ortalaması:
2.50 puan
2.63 atılan gol
1.00 yenen gol

Tabi o sezonun öncesi 100. yıl şampiyonluğu olduğu için takıma duyduğumuz güveni ve pozitif önyargıyı şu dönemkiyle kıyaslamak imkansız. Ama tanımayan birine önyargısız bir şekilde izletebilsek bir çok benzerlik keşfedilir diye düşünüyorum. Sergen'i karakter olarak Lucescu'ya değil de Mourinho'ya daha çok benzettiğimi söylemiştim ama sanıyorum kafasındaki ideal futbol o 03/04 futbolu.

Emre Toraman dedi ki...

+O sezonla bu sezon arasındaki en büyük fark takım kimyası. O dönem kalite olarak şimdikinden çok daha yüksek ama yaşlı ve doymuş bir takım vardı. Ahmed Hassan dışında yeni ve genç transferleri takıma adapte edememiştik. Bu sezon yola zaten daha aç ve genç bir kadroyla çıktık. Bunun tabi avantajları ve dezavantajları var ama modern futboldaki başarılı takımların yaş ortalamaları düşünüldüğünde avantajları daha fazla diyebiliriz. Kim bilir belki yarım kalan hikayeyi 17 sezon sonra tamamlarız :)

Bu arada hatırladığım kadarıyla sezon başında ağırlıklı görüşler kadroya güvenmeyenler ve Sergen'e güvenmeyenler şeklindeydi. Ben biraz orta yolcuydum. İyi ihtimalli beklentim Mustafa Denizli sezonu tarzı bir şampiyonluk alabileceğimizdi, ötesinin olsa olsa tesadüfi olacağını söylerdim. Daha yolun yarısında minnet ve yüceltme yapmak istemesem de ilk yarıda beklentimin çok üstüne çıkan Sergen'e ve takıma tebrikler ve teşekkürler.

Kaçıranlar için sezonun ilk yarısına ve geleceğine dair duygularımı en iyi yansıtan video şu oldu :) https://www.youtube.com/watch?v=reSn3Co17vs&ab_channel=MK19

Mayor dedi ki...

Ben olsam bu transfer hakkini Hulk veya Diego Costa icin degil de Atiba alternatifi olabilecek Ernst veya yine Atiba tarzi, kuzey Amerika, Iskandinav, veya Alman menseli genc bir oyuncu icin kullanirdim.
Ne gerek var simdi takima ici gecmis adam almaya. Tek forvetle de oynadik bu sezon, gol atacak adam sıkıntısı yok.

Emre Toraman dedi ki...

Bu 16 haftada alınan sonuçlar ve ulaşılan 40 puan bence de tam olarak oynadığımız oyunun karşılığı değil bu arada. Şansın bizden tarafta olduğu noktalar bir tık fazlaydı. Ama ilk 4 haftada alınan 4 puan da bu 16 haftadaki kadromuz ve futbolumuz olsa 4 puan olmazdı. İkisi birbirini nötralize etti sayarım ben. 20 haftada ulaşılan 44 puan oyunumuzun karşılığı olarak hakkaniyetli oldu.

İkinci yarıda düşme ve Avrupa hattı keskinleştikçe daha zor takımlar olacağına da katılmakla beraber hedefsiz takımlar da olacağını göz ardı etmemek lazım.

Emre Toraman+1
Video süpermiş bu arada. Sigara yakıp izledim : ) çocuğumuz gibi seviyoruz kardeşim şu takımı.

Kırılma noktalarında şans hep yüzümüze güldü ama biz de o şansı yanımıza almak için çok çabaladık.
Transfer konusu insanın kafasını karıştırıyor. Sıkışan maçlar için tecrübeli, gole yakın bir oyuncu mu yoksa geleceğe yönelik bir yatırım mı yapmalı?
Aslında tecrübeli bir ismi kadromuza katıp elimizdeki Rosier,Dorukhan, Ghezzal, Aboubakar, Montero gibi oyuncuların seneye de takımda kalmaları için uğraşsak daha iyi olur. Devre arasında Atiba'nın iyisini bulmak da hiç kolay değil çünkü. Hatta dev kulüpler bile bulamıyor öylesini.

Bir de bu maç için ayrı bir parantez açmak lazım.
Göztepe bizden iki gün daha fazla dinlenmiş olarak geldi. Hem de yeni hoca gazı vardı. Umarım ikinci yarıdaki 10-15 dakikalık düşüş bununla ilgilidir. Trabzon maçına kadar 6 gün dinlenecek takım. Çok daha iyi bir oyun görebiliriz.

yilmaz dedi ki...

Ben de hocada gelişme görenlerdenim, ama oyuna müdaheleleri yine sıkıntılı.

Devreye Mensah Ljajic değişikliği ile başlamak bence büyük riskti, enteresan olan, skor geldi hem de Ljajic'in golüyle geldi ama ortasahada rakibi oyuna ortak ettik. Üst üste ataklar yedik bu bölüm. Ersin maçta tuttu bizi. Ljajic skora katkı yaptı ama bence oyuna hiç katkı veremedi. Tabii haftalardır oynamayan bir oyuncu için son derece doğal bu. Eleştirmiyorum.

Sonra 60'da ikinci panik değişiklik geldi. 3 oyuncu birden değiştirdik. Bu da hocanın aslında oyunun gidişatından "hala" memnun olmadığını gösteriyor. Bu oyuncu değişiklikleri ile birlikte, Dorukhan'ın defansın önüne, Joseph'in de sağ içe geçtiği garip bir düzene geçtik. Hem Dorukhan Joseph'i mumla arattı, hem de Joseph 8 numarayı hiç oynayamadı. Sezonun ilk başlarındaki formsuz ve mental açıdan çökmüş takım olsaydı, maçı bu bölümde kaybederdik.

Aboubakar'ın golü; Töre'in Tottenham maçında Olcay'ı savunma arkasına kaçırışı ardından da Cenk'in golü atmasını hatırlattı. Orada asistin asistini yapmıştı, burada asisti. Bu maçta yanlış hatırlamıyorsam bir kez daha denedi buna benzer bir topu. Aferin benim Havuç kafa'ma :)

Sezon başındaki Avrupa skandalları ve ligdeki korkunç başlangıç tabii ki hocadan sorulur. Fakat kabul edelim NKoudu, Vida, Mensah ve Larin'i(beagle hariç :p) topunu 1-2 milyona satsak kardır diyorduk. Şu anda gelinen durumda hocanın parmağı yok demek bana biraz haksızlık gibi geliyor.

Zaitsev dedi ki...

Ligin oynanma şartlarında rotasyon gerekli ama uygulamasını yanlış yapıyoruz. Defanstan 2 oyuncunun aynı anda rotasyon yapmasını yanlış buluyorum. Nsakala'yı diri tutmak önemli olabilir ama çok savruk oynuyor. Wellington ve Rosier'in verdiği korku da ayrı bir sorun.

2ci yarı başındaki dağınıklığın sebebi Ljajic'in girmesinden ziyade diğer oyuncuların tükenmeleri ve kötü oynamaları. Atiba tamamen fişi çekti. Aboubakar da biraz dinlense iyi olacak. Mensah ve Nsakala'da kötüydüler. En net pozisyonu Ersin kurtardı. Bir de Atiba'nın kaptırıp Ndiaye'nin doğru pas veremediği ve Halil'in şut çektiği pozisyon var bu süreçte.

Aboubakar'ın oyun içinde biraz dinlenme şansı oluyor ama Atiba işi sıkıntı. Sergen hoca defansif orta 2liyi bozmayacağına göre en azından bazı maçlarda Dorukhan ile oynamak lazım.

@ Pheaglix

Ofsayt konusunda bende katılıyorum. Bu yeni başladığı için pas koordinasyonunda sorun olmamalı. Daha ziyade Aboubakar'ın kendini vefat sonrası kendini güçlü hissetmemesi sebebiyle de olabilir. O yüzden risk alıp erken çıkıyor olabilir ön tarafa doğru. Ayrıca Nkodou koşarken, Töre ise pası verirken pek dikkat etmiyorlar. GS maçındaki 2ci gol bunun en net örneği. Bugünde 1 pozisyon oldu yine diye hatırlıyorum.

6 günlük dinlenme iyi gelir umarım. Avcı'nın ne oynayacağı belli. yarı sahada bekleyip basacak gelenlere ve kontra kovalayacak. Trabzon'un ön tarafı buna müsait ve çok haraketli. Djanini çok yetenekli değil ama hızlı. Ekuban ve Nwakeme'de sorun yaratacak adamlar. Atiba/Wellington/nsakala/mensah'sız bir kadro iyi olabilir.

Basar dedi ki...

@Huzeyfe

Bence baya baya şampiyonluk oyunu oynuyoruz. Baskı-topu geri kazanma süresi-topla oynama-atılan gol-maç başı puan ortalaması hepsi şampiyonluk seviyesinde.

@Can
Bence Ghezzal'da bir kondüsyon problemi var. Verdiği aradan sonra oldu bu. Yerine Nkoudou değil de Töre'yi kullanacak gibi duruyor. Yine de her 3'ü de büyük zenginlik. 5 oyuncu değişimi bizim için çok büyük avantaj.

Rıdvan-Montero eleştirilerine ben de katılıyorum. Maçtan önce de Rıdvan'ı yazmıştım. Onun yerine Skala'nın oynaması Montero'yu da dışarıda bıraktı. Ki dün Skala kendine göre daha iyiydi. Hoş yanılmıyorsam defans oyuncusunun cepheden karşıladığı kontrolündeki pozisyona müdahale ederek Ndiaye'yi yoktan 100% 100 pozisyona soktu. Ersin'e baya dua etsin.

Atiba'yı Doruk ve Necip ile yedekliyor. Son maçlardaki baskı ve topla oynama yüzdesine bakınca burada Ozzy'yi de düşünse olabilir. Bu sebeple buraya adam alacağını sanmıyorum.

Dünkü maça bakınca Adem aramıza döndü. Mensah-Ozzy-Adem 10 numarayı bir şekilde götürecek gibi.

Yarım sezonluk Sörloth & Hulk hamlesi şampiyonluğu perçinler. Olmasalar da şampiyon olabiliriz ama bu hamle kilitleri daha da rahat açmamızı sağlar.

Basar dedi ki...

@Yılmaz

Ben yorumuna katılmıyorum. Mensah çok etkisiz oynuyordu, değişmesi çok doğaldı. Dersen ki başka biri mesela Ozzy bu tartışılabilir.

Takımın düşmesi de Ljajic yüzünden değil, Atiba ve 3 gün önce maç yapmamızdan dolayı oldu. Sergen'in 3 oyuncu değiştirmesi takımın dinamızmini yukarı taşıdı. Bence çok doğru bir hamleydi.

Bence değişikliği değil maç öncesi ilk 11'i tartışmalı. Orada da sanırım Halil'i tutabilmek için Skala'yı kullandı.

fidddas dedi ki...

dün podcastte tuğrul rıdvanın 16 yaşında çapraz bağ kopardığını, rotasyona bu kadar sık girmesinin sebebi olabileceğini söyledi. yayında kendisi de söyledi 16 yaşında öyle bir sakatlık geçirmese bu çocuğu biz 19una kadar da tutamazdık.
bir yandan şu bir gerçek ki rıdvanı oynamadığı maçlarda arıyoruz. sol tarafı çok işler hale getiriyor. top kaybına sebep olma sayısı daha az olduğu için atak bitirmeye pozitif etkisi var. %70lerle topla oynarken n'skala dengemizi bozuyor.

yine de ligde böyle maçları kazanmak önemli, derbileri kazanmak, kötü oynarken kazanmak gibi şampiyonluk şifreleri var.
0-1 den 2-1 e getirmek ikinci yarıdaki dağınık oyuna rağmen önemli.
burada da turgayın dediği gibi bizim ne bulduysak atmamız gerekiyor. dün ilk yarı da şut sayısı istatistiğine falan girmeyen 1 saniye geç kalmalı pozisyonlar vardı. 1-0ı aldığımızda bizim dinamik oyuncularımızla baş edecek takım pek yok.


devre arası tatili olmaması bizim avantajımıza biraz. takımlar 5er 6şar transfer yapıyorlar ve uyumu maçlarda bulmaya çalışıyorlar. karagümrüğü böyle tek ayak üstünde yakaladık. göztepeyi tam kabuk değiştirirken yakaladık. biz bu dönemi ilk yarı 3 haftalık tatilimizde atlattığımız için daha avantajlıyız. mesela fenerbahçe için de aynı şey geçerli büyük ihtimalle 2-3 tane daha 11e girecek oyuncu alacaklar ama hepsini lig maçlarında adapte etmeleri gerekiyor.

benim için trabzon maçı önemli, avcıyı yenmek beni mutlu ediyor. yine %75 civarı topa sahip olduğumuz bir maç olacak ama bu kez ekuban ve nwakame kontraya çıkıyor olacak. çok uzatmadan golü bulmamız gerekiyor. 1-0 dan sonra oyun kuracak bir ortasahaları yok. nwakame bireysel yeteneğe girdiğinde kaybedecekleri toplarla iş çıkarıp farka gidebiliriz. duran toptan 1-0 bulalım gerisi kolay.

Trabzon'un 27 ocakta süper kupa maçı var. Avcının hiç kupası olmadığı için asılacaktır maça. İBB ligde çoktan havlu attığı için onlar da asılır. Zamanlaması harikaymış maçın : )

beagle dedi ki...

Söylenenlere tek ekleyeceğim, Nkuduyu sağ cizgiye koyunca, hucumumuzun hem enine hem de kornere dogru boyuna genisledigi, ve kapanan takimlara karsi bunu kullanmamiz gerektiği.

sebebi de şu:
- Rakip bek kanadi kontrol için daha kenara acildiginda, savunma hattinin mesafeleri aciliyor
- Ridvan ve Rosier de bu bosluklara daldigindan biz 2-3 kisi fazlayla daha açik bir savunma hattina saldiriyoruz. Delik deşik oluyorlar.

Tabiki bu kanat hucumlari yapilirken Larin sahada olmali (@Yilmaz :) )

BJK4EVER dedi ki...

Dun ilk 11 ne kadar tartisilirsa degisiklikler de o kadar tartisilmaz bence. Mensah cok kotuydu, erkenden cikti. Diger degisiklere bakarsak da taze gucleri zamaninda aldik. Larin etkisizdi, pozisyona giremeyince katkisi sinirli oluyor. Ha, tam baski yapacagimiz anlarda ikinci bir forvet cikmamaliydi veya giren bir kanat olmamaliydi diyebilirsin, ama demek ki N'Koudou'yu net Guven'in ustunde goruyor hoca. Yoksa dogal degisiklik Guven. Cok kotu sonuc verdi de diyemezsin, zira ceza alanina daha az adam soksak da N'Koudou kanatta birkac defa etkili oldu. Ghezzal'in cikmasi da dogruydu; oyundan cok net dusuyor ve sirf duran toplar icin tutulmaz.
Bilmiyorum, ama sanki dk 60'ta fiks 2, mumkunse 3 degisiklik yapmak sart gibi geliyor bana. Hem Tore hem Ljajic hem N'Koudou takima muthis enerji katti. Ozellikle Anadolu takimlarina karsi bu kadro genisligini kullanmamiz lazim.
Ha, tartisilabilecek nokta belki Atiba cikinca yerine Dorukhan mi Oguzhan mi girmeliydi olabilir, ama hoca orta sahada direnc kaybetmek istemedi.
Oyuncu degisikliklerinin dakikasi beni ozellikle mutlu etti, BJK antrenorlerinde gormeye aliskin olmadigimiz hareketler bunlar.

Ridvan'in sakatligi rotasyon icin bahane mi bilmiyorum, ama Aboubakar'in, hatta Josef'in de sakatlik gecmisi var. Cocugun ilk profesyonel seviyesi tempoyu alisamadi desen o da degil, bence emareler yok. Ridvan'in verdigi yorgunluk alarmi 3 ise Atiba ve Rosier'inki 30, ama onlar rotasyona girmiyor. Hatta kismen Vida, Larin ve Aboubakar icin de gecerli bu. Hadi Ridvan'i oyle acikladin, ya Montero? Ben anlam veremiyorum, kusura bakmayin.

can dedi ki...

@Basar
Evet, haklısın. Herhalde kondisyon sorunundan dolayı çıkarmış Ghezzal’ı. Ben bir önceki maç dinlendiği için bu maç da çıkınca, aynı anda da Ljajiç takıma katılınca acaba mı dedim. Ama Saha İçi’ni dinleyince büyük oranda ikna oldum yanıldığıma.

Huzeyfe dedi ki...

@basar

Katılıyorum, tabloya bakınca şampiyonluk sayıları var. Ama sahaya bakınca pek değil bence. İlk yarıda oynadık ama skor gelmedi oradan. İkinci yarıda da baya gittili-geldili oyun oldu. Ersin’e düştü maçı kurtarmak. 16-17 senesine benzettim ben daha ziyade.

Sergen öncesini düşünüyorum da ilk 11de Necip'i gören taraftar sinirden duvara kafa atacak kıvama gelirdi. Ki bunlara ben de dahildim. Şimdi bir çoğumuz oyunu görmeyi bekliyor.
Hoca oyunu ve oyuncuyu biliyor. Kimin neyi yapıp yapamayacağının da farkında. Bu adam dombili Ozan'ı futbola döndürdü. Kendi tabiriyle "futbolcu olduğuna" ikna etti. Bugün bizim yerlilere bakıyorum. Necip, Rıdvan, Ersin müthiş bir özgüvenle oynuyorlar. Oğuzhan son iki yıldaki silik imajını düzeltecek gibi. Çabası belli oluyor en azından. Dorukhan'ın sözleşme sorunu çözülse çok daha verimli olacağı kesin. Şu anda fena sayılmaz.
Yabancılar zaten yetenekli, kendi potansiyelinin farkında oyuncular. Çoğuna sihirli bir dokunuştan ziyade aidiyet, uyum, takımdaşlık ve elbette zamanında yapılan maaş ödemeleri lazım. Yönetimde sağolsun bu konuda olumsuz bir haber yok.
Ligin ikinci yarısı hem saha içinde hem saha dışında büyük bir mücadeleye sahne olacak. Fb yönetimi GS yarıştan kopmadan bizimle çok uğraşmayacak gibi görünüyor. İki takım arasındaki gerginlik bitmeden atı alıp Üsküdar'ı geçmek lazım. Bu yüzden ikinci yarıya ilk yarıdakinin tam aksine müthiş bir başlangıç yapmalıyız. Yönetime düşen iş fizik olarak hazır bir ofansif oyuncuyu kadroya katmak.

turgay dedi ki...

trabzon maçını kayıpsız geçersek rakiplerimizin oynayacağı maçlarla bizim maçlara baktığımızda puan farkını açmak için ideal bir ortam var. tabi bizim ne kadar dinamik kalacağımız burada asıl sorun. töre ve layiçin iyi dönmesi güzel ama özellikle layiçi taşıyacak orta kurgusu önemli. bu rüyanın erken bitmesi de var. bu nedenle skorer olmalıyız. ilk golü biz atmalıyız ki oyun açılsın. yoksa göztepe maçı gibi şanslı olamayız her maç.

yilmaz dedi ki...

@Basar geç oldu ama meramımı anlatayım. İkinci yarının özellikle 60'a kadar olan bölümünde, ilk yarıdakinden daha kötü gözüktük. Üstelik takım boyu çok uzadı. Bu aralar en iyi yaptığımız şey olan topu geri kazanma süresi de uzadı. O bölümden bahsediyorum. Tabii şu var, Ljajic ya da herhangi o tipte bir oyuncuyu oyuna almak için, alınabilecek bir risk bu ve son derece doğal. Zaten hemen golü bulmamız riskin alınmaya değer olduğunu gösteriyor. Bence 60'da Atiba çıkarken yerine Oğuzhan girse Joseph'i yerinden oynatmazdık ve daha rahat bi galibiyet alırdık.

BJK4EVER dedi ki...

Avci gecmiste cogunlukla bizi baski kurarak yendi. Bay haftasinda sonraki doneme bakarsak, bizim oyunumuzu en iyi bozan takim Alanya idi. Bunu da diger rakiplerimizin cogu gibi geride bekleyerek degil, aksine savunmaya ve ozellikle sag kanada pres yaparak yaptilar. Kontra-atak riskini goz aldilar ve ilk yarida 1 pozisyon haric oyunumuzu cok iyi bozdular. Tabii bunda 3 onlibero ve Montero'suz ciktigimiz icin gobegin islememesi, solda N'Sakala-Larin ikilisiyle etkili top cikartamamiz da etkili oldu.
Diger nispeten zorlandigimiz maclarda bence bu rakipten ziyade bizim mactaki ilk 11 ve oyun tercihlerimiz etkili oldu. Hatay'a karsi gol atmak degil gol yememek icin ciktik. Goztepe macinda skor konusunda zorlandik, ama oyunu hicbir sekilde vermedik 55-70 arasi haric.

Trabzon bize karsi geride beklemez bence. Bunu kaldiracak kalitede stoperleri ve onliberolari yok, bekleri de zafiyet yasatabilecek oyuncular. Bence aksine pres yapacaklar ve bizim oyun kurmamizi engelleyemeye calisacaklar. Bence onemli noktalar;

- N'Sakala yerine Ridvan'la cikmaliyiz
- Montero Welinton yerine oynamali
- 3 onlibero katiyen olmamali, hatta bence ozellikle Oguzhan oynamali ki top cikartabilelim (Mensah'in daginikligi ve ekstra top kayiplari bu macta sikinti verebilir)
- Rosier-N'Wakaeme eslesmesi, zira Rosier uzerinde bolca oyun kurdugumuz icin orayi kilitlemek onemli ama N'Wakaeme en tembel oyunculari, ama top onlara gecince de Rosier bir o kadar zafiyet yasayabilecek bir oyuncu

Bu sekilde cikarsak ben Trabzon'un bizi nasil durdurabilecegini goremiyorum. Sag kanada onlem alsa gobek var, gobege onlem alsa sol kanat var, oraya onlem alsa uzun topta Larin-Aboubakar aktiflestirilebilir. Ben acikcasi goremiyorum. Ha, Trabzon bize karsi nasil etkili olabilir?

- Rosier son 2-3 haftada zafiyet gosteriyor, hucum anlaminda eskisi kadar efektif degil, defansta gedik veriyor, Karagumruk ve Goztepe yararlanamadi ama bu mactaki rakibi ligin en etkili sol kanadi olacak, umarim bu form dusuklugu yorgunluk nedeniyledir ve 1 hafta dinlenmede toparlanir
- Ugurcan sezonda birkac defa yaptigi gibi Muslera-mode on yaparsa kilidi acmakta zorlanabiliriz, ki gecen sezon tek basina ayakta tutmustu takimini

Onun disinda ben Trabzon'un nasil etkili olabilecegini cozemiyorum. Oyun ustunlugu bence bizde olur ve bizi durdurabilecek kadar iyi defans yapacaklarini sanmiyorum. Hucumda ligdeki cogu takimdan cok daha tehditkarlar, ama bitirici forvetleri yok. Sacma sapan top kayiplari yapmayip oyunu kontrol edersek kontra firsati vermeyiz, set hucumunda bence etkili olamazlar.

Oyun ve skor olarak Trabzon-Galatasaray benzeri bir mac olabilir. Her ne kadar ben Trabzon'un GS macindaki planla cikmayacagini dusunmesem bile mac bence oraya dogru evrilecek.

Yarin Trabzon-Basaksehir macini seyredecegim. Guzel mac bekliyorum, iki takim da bu sene iddiasiz kaldiklari icin cok motive olacak, ayrica Trabzon'u da bir izlemek icin guzel bir firsat. Everton-Leicester, Chelsea-Wolves ve Juve-Napoli de guzel maclar gibi gozukuyor.

Basar dedi ki...

Aslında Göztepe maçı da Karagümrük maçı olmaya adaydı. Hakem ilk yarıda attığımız gollerden birini verse (ki 2.si çok insafsızca ofsayt) ve biraz daha dinlenmiş maça çıksak yine silindir gibi geçerdik. 40 dakika %28 topla oynayan bir takımın (kısaca futbol adına pekte bir şey yapmayan bir takımın) ilk atağında bu kadar şans golü bulması da her zaman gerçekleşmez. Yine de hakikaten podcastte de değindikleri gibi takım aynı 100. yıldaki gibi bir hissiyat veriyor.

Ben Trabzon'u da bir şekilde yeneceğimizi düşünüyorum, özellikle hafta içi yapacakları kupa maçı yıpratıcı olacaktır. Tabi truva atı eskiden bizden önce oynadığı Avrupa maçlarında olduğu gibi bu maça yedeklerle çıkmazsa.

@yilmaz Ozzy konusunu çok defa konuştuk. Bu sezon henüz 8'de oynamadı yanılmıyorsam. Maalesef 8 için 4., 10 için 3. tercih gibi duruyor. Yine de hocanın aklında olduğunu düşünüyorum. Bu sene o da performansını arttıran oyunculardan. Puanlar getirdi ve ileride de getirmeye devam edecek. %70 üzeri topla oynayacağımız maçlarda ben olsam Atiba yerine Ozzy'i tercih ederim.

Emre Toraman dedi ki...

Kartal'dan sonra Atakan da Ümraniyespor'a kiralanmış. İkisi de izleyebildiğimiz kadarıyla ham özelliklerini beğendiğim oyuncular. Tempolu ve dikine pasla oynayabilen 6-8, cezasahasına uzak kalmayan kanat forvet.

Hocaları Abdullah Avcı'nın eski yardımcısı Recep Uçar, bu Ekim'de göreve başlamış. Kartal'ın 21 Ocak'ta transferi sonuçlanmış, 23 Ocak'ta 1-0 gerideyken son 5 dakika oyuna girmiş. 4-1-4-1 / 4-2-3-1 oynuyorlar ve orjinal mevkisi kanat olan oyuncu yok takımlarında.

Hasic'in de Ümraniyespor'dan bu sezona hiç fena dönmediği düşünüldüğünde doğru kiralama gibi görünüyorlar. İkisi de gelecek sezon en azından 18-22 arası rotasyona dahil olabilecek şekilde dönerler umarım, 14-18 arası veya daha üstü rotasyona girebilecek şekilde dönerlerse baya iyi iş olur zaten.

fidddas dedi ki...

süper kupa maçından tek beklentim uzatmalara gitmesi :)




Emre Toraman dedi ki...

https://twitter.com/BJK_Basketbol/status/1353740147829972996

Ligde üstüste iki derbi kazanan basketbol takımımız Avrupa'da 4 günde 3 maç oynayacak. Yayın TRTSPOR2 ve sanıyorum Youtube'da FIBA'nın kanalı da veriyor.

İyi bir basketbol takipçisi olduğumu söyleyemem ama alabileceğimiz bir kupa olabilir. Diğer gruplardakiler de dahil adını bildiğim bir takım yok. Gençleşme projesinin ilk senesi için ligde 4-5. sıradan playoff ve Efes'le yarı final, Avrupa'da da bir kupa harika göstergeler olur bence. Daha sıkı basketbol izleyicilerinin yorumlarını merak ediyorum bu konuda.

BJK4EVER dedi ki...

Basketten cok cakmam, hatta izleme konusunda tam bir gloryhunter'im. Yarismaci, guzel takim olunca takip ederim, ama olmayinca etmem. Ama E.Ataman doneminde, 37548737 defa gidip-gelen M.Didin donemlerinde tum maclari futbol maci zevkiyle takip ederdim.
Bu seneki yapilanma ve skorlar guzel. Daha fazla izleyecegim takimi, ama ne kadar sustainable olur tartisilir. Basketbol futbol gibi 3-5 senelik yapilanmalara musait bir spor dali degil (Avrupa'da). Kontratlar kisa vadeli oluyor ve butceli takimlar cok daha guclu oluyor. 1 senede basari yakalayip dagilan birsuru takim gorduk.
Bu takim bu haliyle ne kadar yarismaci olabilecek gorecegiz, ama olsa bile uzun vadede yarismaci takim olmak zor olacak. Hele ki bizim butceyle. Ama genclerden bir kac tanesini tutup seneye yabanci sayisi ve kalitesini arttirabilirsek en azindan P. Karsiyaka seviyesine gelip yarismaci olmak mumkun olmali.
O kadar konusmusken birkac guzel isim yazip nostalji yapayim;

Khaled El-Amin
Larry Ayuso
Kimani Ffriend
Tolga Tekinalp (kaptan)
Bekir Yarangume (surekli gidip gelirdi sanki)
Erkan Veyseloylu (o da gidip gelen kontenjandan)

Bir de su E.Ataman donemindeki takimin dagilmasi cok koymustu bana. 2002/2003 kadrosu yasliydi, uzun vadede birsey yapamazdi. Ama 2015/2016 kadrosu'nun dagilmasi ne kadar koyduysa o basket takiminin dagilmasi o kadar koymustu. O takimin daha genis bir kadroyla o gazla Euroleague'de neler yapabilecegini gormek cok isterdim. O sinerji ve taraftarla birlikte yakalanan hava gercekten inanilmazdi.

Sezon sonuna kadar Rodallega'yi kadromuza katsak nasıl olur acaba?
Denizlispor maddi krizdeyken oyuncunun da hayır diyeceğini sanmam. Takım içi dengeleri bozacak bir transfer de olmaz.

Serkbal dedi ki...

Mantıklı bir transfer olur

Basar dedi ki...

Bize biraz daha ceza alanı içi/karambol golcüsü daha iyi olmaz mı?

fidddas dedi ki...

hulk ve koita oyalama gibi geliyor bana. biz yine 1 şubat saat 17:00 de hiç adı geçmeyen birini almış oluruz. bu senenin son dakika transferleri verimli oldu. yine verimli olabilmesi için bu kez devreyi yatarak geçirmemiş adam lazım.
ben son dakikanın beklenmesini anlıyorum
- eldekileri gönderip yer açılmaya çalışıyor
- parası olanların marketten çıkması bekleniyor. bunlar çıkınca fiyatı uygun olanlar, daha yüksek isteyip daha düşüğe razı olanlar ve transfer yapıp kadrosundan şişkinlik azaltmak isteyenler kalıyor ki mevcut mali durumla bizim hedefimiz bu tarz adamlar.

bodo'dan kasper junker vardı. ismi çıkınca kimse beğenmemişti ama bana ceza sahası golcüsü gibi geldi. yedekliği de sorun etmez gibi geldiği lig itibarıyla.
bir ihtimal premier ligde kadroya giremeyenlerden biri de gelebilir.

trabzon maçından sonraki gün öğreniriz.

BJK4EVER dedi ki...

Yazin gelen oyuncularin, Montero ve Atakan haric, tamami ligden bildigimiz oyuncular veya kadro disi kalmis menajer itelemesi. Bazilarinda duses attik, ama bu oyle oldugu gercegini degistirmiyor. Kaldigimiz Koita ve Hulk'tan belli ki yine o sekilde bir transfer olacak.
Son dakikada baska biri gelse bile acikcasi bunun bahsettigin Kasper Junker gibi scout edilmis, takima uygunlugu tartisilmis ve olumlu bulunmus, tabiri caizse potansiyeline guvenip parayi basip alacagimiz bir oyuncu olmayacak.
Kadro disi kalmis birini iteleyecek menajer veya ligden bildigimiz bir Anadolu topcusu gelecek. Yani yine zar atacagiz, artik Welinton'daki gibi dubara mi gelecek yoksa Rosier, Ghezzal'daki gibi duses mi gorecegiz.

beagle dedi ki...

Biz düşeşi Souza ve Abu ile attik aslinda. Ve Larini kadroda tutarak.
Ljajicin oynayacagini dusunursek, bu takima tek gereken Larin-Abu ikilisine bir yedek.
Gelecek oyuncunun fizik gücü ve atletizmi iyi olsun, vasat da gol vuruşu olsa yeterli. Bu benim tanima Kenan Karaman girer mesela.

Gelecek sezon için de çalışmalar şimdiden başlamalı. Newcastle'dan Fabian Schar'in sözleşmesi temmuzda bitiyor. Yoklamak lazım. Bizim ligde fark yaratacak özellikleri var.

Emrah D dedi ki...

Son dakikada Joshua King filan profilinde birini kiralarız gibi görünüyor sanki, görünen o ki kimi isimler üzerinde dönüp dönüp son anda büyük liglerin birinden takımının kadroda düşünmediği, yükseliş yakalamaya çalışan birinin evrakları moto kurye ile federasyona yetişir.

Trabzon ibb maçında yine pis işler dönüyor. Adamları mağdur edip bizim maça bileyecekler gibi. Trabzon kupayı alsa bizim için daha hayırlı olur.

Ümraniyespor kadroda yer bulamayan oyuncuları kiralamak için harika bir takım hem 2.lig hem de İstanbul'da hatta tesislere bile yakın. Bunun gidenleri pozitif etkileyeceğini düşünüyorum, umarım iyi süre alırlar. Altyapıdan epey kiralık topçu gönderdik bu sezon. Fark yaratan yok ne yazık ki.

Ben de son anda sürpriz bir isim çıkmasını ümit ediyorum, takımında şans bulamayan ya da new challange arayan biri için iyi bir ortam var, İngiltere Almanya gibi liglerden gelirse antrenman temposu şimdiden süre almak için yeterli olabilir.

Trabzon maçının 14 dk uzaması güzel oldu, kupayı da aldılar Apo hoca hırs yapabilir fakat her halükarda yenmemiz gerekiyor her şey müsait.

Thanks you! Released post very spectacular!
Teşekkürler! Oldukça harika görünüyor. Çok güzel yazı olmuş. Tek kelimeyle harika! Ne desem bilemedim. Yapay Zeka Mühendisliği adı altında ilk ve tek yapay zeka platformuyuz. Vay canına. Oldukça iyi.
Türkiye Yapay Zeka
Best Regards!

Yorum Gönder

Ara