.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ocak 2021 Salı

SL 20 Fatih Karagümrük - Beşiktaş


Tarih: 
 21 Ocak 2021 Perşembe 16.00

Stadyum: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan

Eksik Oyuncular: Fabrice N'sakala, Güven Yalçın / Ervin Zukonovic, Critobal Jorquera, Yannis Salibur

Cezalı Oyuncular:  - / Enzo Roco, Jure Balkovec, Vato Arveladze

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

71 Yorum:

BurkayJK dedi ki...

6 eksik görünüyor, hepsi de yabancı. Önemli eksikler mi bilmiyorum. Bilen varsa yazıversin.

Daha önce de söylediğim gibi Sergen Yalçın beni utandırmaya devam ediyor. Bundan memnunum. Kalan iki maçı da alırsak şampiyonluk iyice konuşulmaya başlanır. Tabi asıl yarış ikinci yarıda başlayacak. İyi transfer yapan takım şampiyon olur. Yarış Fenerbahçe ve bizim aramızda geçecek gibi.

Montero'ya 11'de güvenebileceksek stoper transferine ihtiyaç yok. Sadece kanat forvet ve Atiba alternatifi orta saha yeterli.

Ahmet Usal dedi ki...

@BurkayJK

Karagümrüğün ilk 11deki iki stoperi yok, havadan geçit vermeyen adamlardı, duran toplarda da etkiliydiler. Biri bizim son anda gönderip badem gözlü hale getirdiğimiz Roco. Olmadıklarına sevindim, bence önemli eksikler.

Karagümrüğü oynatan adam Biglia, güzel bir Seri A kariyeri var, iyi dönemlerinde düzenli Arjantin Milliydi. Emeklilik dönemi geldi ama hala ligin en iyi derin oyun kurucusu, üç büyüklerde öyle bir oyuncu yok, o kadar diyeyim. Onu kilitlediğinde(başına sert markajcı bir adam koyarak-Anadolu Takımları bu işi böyle çözdü) etkileri %50 azalıyor. Top oynayan bir takım. Hoca iyi analiz ederse geçebilmemiz lazım, Çanakkale geçilmez Anadolu takımı değil, top oynayan takım çünkü.

Hasta ti dedi ki...

oh sakat yok cezalı yok, mis gibi 3 puan, oynayalım güzel güzel, oh yumuşak yumuşak (dunkof vardi bizimkiler dizisinde:))

beagle dedi ki...

@Burkay
Bize cok sikinti cikaracak adam Eric Sabo idi. Dün gece Rize'ye sattilar. Orta sahalarini zayiflatti. En onemli eksik o oldu.
Hurma sampiyonluk, Uefa vb hedefinde degil isine bakiyor gibi. kar buldugu an herkes satilik .

Karagümrük'te geniş bir kadro var. Eksikleri çok aramazlar. Fatih Kurucuk, Gaston Campi olacaktır stoper ikilisi. Orta sahada Biglia ve Ndiaye lig ortalamasının üzerinde oyuncular. Ndao'da hızı ve tekniğiyle ilerde fark yaratan oyuncu.
GS maçını Sabo ve Ndiaye olmadan kazanmışlardı. Hem de 10 kişiyle.
Kadıköy'de feneri de çok zorlayıp son dakikalarda penaltı kaçırıp bir puandan oldular.
Hurma ilginç ve yetenekli bir takım kurmuş. Genç hocaları da fena futbol oynatmıyor.

Sergen bu sezon Çağdaş Atan, Ömer Erdoğan, Sumudica gibi sürpriz çıkış yapan hocalara hep puan kaybetti.

Rakipte Hataylı Boupendza gibi dominant bir forvet yok. Ndao'nun hızlı çıkışlarını engellersek başımız çok ağrımaz.

fidddas dedi ki...

karagümrük bu maça gençlerini ve kalecilerini saymazsak toplamda 14-15 kişilik bir kadro ile çıkacak. o kadar çok alternatifleri yok.dün 3 oyuncu gönderdiler. zaten lige başladıkları kadrodan 6-7 oyuncuyu ocakta yolladılar.

yukarıda yazıldığı gibi biglia üzerinden dönen bir takım. bizde derbi rehaveti olmassa sıkışık bir maç olsa da kazanırız.

ama bu tip tahminler sorunlu. hep yazıyorum, çok kısa aralıklarla maç oynanıyor. sürekli dominant oyun oynamak çok zor. bizim ikinci milli aranın bay haftamıza da gelmesi ile 3 hafta yükleme şansı oldu, hala onunla gidiyoruz. umarım şubattaki milli araya kadar oyuncular belirli seviyenin üzerinde kalırlar.

bizim bir avantajımız da ocakta pek istanbul dışına çıkmamak oldu. önümüzdeki fikstürde bu açıdan fena değil. özellikle trabzon maçını, trabzonun katardan(süper kupa) dönüşünde oynamamız da iyi denk geldi. avcı bize özel bilense bile hem elindeki kadro kısıtlı hem yorgun gelecekler. sık maç takviminde böyle minör etkenler önemli oluyor.

Emrah D dedi ki...

Kasımdan beri paylaşcam bu seneki gurbetçi genç listemi unutuyorum. Bunların tamamı, transfer edilip 3 sene tutulduğu takdirde clubgrown olacak yaştaki oyuncular, geri kalanını iyi de olsa listeye almadım. Bu transfer dönemi değil de yaza diye listelediklerim 18 yaşına henüz girmediği için ancak yazın gelebilecek olanlar. Kontratları bittiği için yaz için transfer anlaşılıp bedavaya alınabilir.

bu kış
https://www.transfermarkt.com/dildar-atmaca/profil/spieler/588902 ehh, sol açık
https://www.transfermarkt.com/batuhan-bayrak/profil/spieler/604131 10 numara oynuyor ama kanatlarda veya ikinci forvet de oynar. sağ ayağıyla uzaktan çok pis abanıyor.
https://www.transfermarkt.com/barbaros-inan/profil/spieler/578867 pres hırs topsuz oyun var, olcay şahan prototipi
https://www.transfermarkt.com/batuhan-ozden/profil/spieler/598579 biraz zayıf, 10 numara pozisyonunda oynuyor, kontratı bu yaz bitmiyor (diğerleri şimdi bosmandan imzalanıp sadece yetiştirme payıyla yaza bedavaya alınabilir)
https://www.transfermarkt.com/emincan-tekin/profil/spieler/407271 Türk U17 milli, 168 boyunda ama set oyununda iri defansların arasında gol bulabiliyor kontraya çıkana pas çıkarabiliyor derin pas atma, golcülük, dripling var enteresan topçu
https://www.transfermarkt.com/mesut-kesik/profil/spieler/605227 Alman U18 milli, Emincan'la aynı takımda önlibero duran top kullanıyor oyun görüşü var dripling soğukkanlılık var


2021 yaz
https://www.transfermarkt.com/turan-calhanoglu/profil/spieler/553906 Alman U18 milli santrfor, teorik olarak iyi olması lazım ama bence soru işareti, Hakan Çalhanoğlunun kuzeni Schalkedeki solbek Çalhanoğlunun kardeşi (geçen sene onu bağlasak iyiydi ama önemli değil Rıdvanımız var)
https://www.transfermarkt.com/seyhan-yigit/profil/spieler/604328 yeni genç sağbek aldık çok gerek yok
https://www.transfermarkt.com/anil-ozgen/profil/spieler/653067 hafif pancu havası? ama orta saha oynuyor
https://www.transfermarkt.com/emrehan-gedikli/profil/spieler/580276 satmazlar ama keşke satsalar komple bir santrfor Alman U18 milli

Kayseri İBB maçını izliyorum. Devre arasında Ferdi Özbeğen'den "aşkını bir sır gibi senelerdir sakladım" çalıyor.
Maçı falan unutup rakı koydum kendime. Bu ligi takip eden scout varsa çoktan alkolik olmuştur amk.

Ben de Göztepe-Gençler maçına bakıyorum malum haftasonu Göztepe'yle oynuyoruz, adamlar tam bizim maça gelince toparlanacağı tuttu. Şu Gençler'e maç kaybettiğimize de inanamıyorum ya. İnşalla aramayız o puanları.

Karagümrük özelinde ise ben çok sorun çıkarabilecek bir takım olduklarını düşünüyorum. Oyunu geride oynayan ve disiplinli savunma yapan bir takım. Daha çok merkezden hücum etmeyi seven bir takım. Bizim neredeyse en iyi savunduğumuz alan. Agresif ve kart görmeye yatkın bir oyunları da var. Eksik kalırlarsa şaşırmam. Duran toptan gol atacağımızı da düşünüyorum.

Ünlü futbolcu Hakan Ünal, Jet Sosyete Ayla Hanım ve iş insanı Ali Bey ile Merit Royal'den saygılar.

Saygılar hocam. Ben vavoo sponsorluğunda izliyorum : ) Göztepe toparlandı, yetenekli oyuncuları da var ama bence lig için yumuşak kalan bir takım. Döve döve yeneriz : )

Murat dedi ki...

Göztepe'de Halil nasıldı arkadaşlar, kaç senedir adamların en iyi topçusu derdim, demin baktım adam şimdiden kariyer sezonu yaşıyor, iki kanatta da oynayabiliyor bu çocuk sanırım, düşünülse mi yoksa saf anadolu topçusu mu?

turgay dedi ki...

Halile muhtemelen fenerbahçe bulaşır bize kalmaz. Ben çok tutmuyorum kendisini.

Almosla ilgili bir kaç haber gördüm. Macar liginde deneme antremanlarına çıkıyormuş. Açıkçası çok üzüldüm. Böyle çocukları kaybetmek çok üzücü. Hele hele boyd gibi adamları kullanıp almos gibi bir yeteneği kaybetmek daha da üzücü.

Karagümrük maçı benim puan kaybı yazdığım maçlardan biriydi. Bakalım bende merak ediyorum sonuçları.

fidddas dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=X-g_dhb2yV4&ab_channel=AleniTv



sadrazam dedi ki...

@Fidddas
Rıza hoca için söyledikleri çok mühim, Türk futbolunun karanlık dönemleriydi o zamanlar. Bu arada Bilal Meşe ve Milliyet Gazetesi ile ilgili de önemli detaylar var. MAF ın her biri o dönemin şartlarında ayrı ayrı yıldızken, üçünün paket halinde nasıl sunulduğunu güzel açıklamış Feyyaz.
Beni üzen taraf belli bir hafızaya sahip bu blogda dahi geçmiş yıllarda Rıza Çalımbay için aleni küfürler ve hakaretler edilmiş olması.
Bu anı da Bonus olarak gelsin;

"Ali Eren: Antrenmanda 30 metreden kaleye vurdum.Toshack Ali oradan kaç tane golün var diye sordu. Bende senin kaç tane var hocam dedim.Deplasmana giderken otobüste kasetini koydu. Gol ve asistlerini izletti. Ankara'ya vardık gol ve asistleri yeni bitmişti. O lafı demez olaydım."

fidddas dedi ki...

@sadrazam
itiraf edeyim.
ben normalde rıza hoca hakkında hiç bize bileniyor eleştirisi yapmamıştım(zaten prensip olarak bir iki oyuncu dışında şu anda oynayan ya da oynamış herhangi bir oyuncuya küfretmem-kötü söz söylemem-benim tarzım değil) ta ki bu sezon son sivas maçı öncesinde yazdığım "rıza hocanın bize ekstra motivasyonu" cümlesine kadar. bunu hakaret etmeden yapmış da olsam kendi kendime yazdığım şeyden utandım.
söyleşide alen "ben bu durumu rıza hocaya söylediğimde o böyle bir şeye çok şaşırdı kendisine böyle bir tepki olduğundan habersizdi" gibi bir şey söyledi. rıza hocanın da bazı durumlarda kantarın topuzunu kaçırdığı zamanlar olmuştur, ama taraftarın rıza hocaya bilenmesi söz konusu olmamalı. insanlar hata yapabilir bu normal ancak toplulukların yaptığı hatalar büyük etkiler bırakır.

böyleyken böyle :)




BJK4EVER dedi ki...

Ben 89 dogumluyum, o yuzden o donemi net hatirlamiyorum. Ama onca taraftar S. Aybaba, R. Calimbay gibilerini sevmiyorsa, ama baska eski futbolculara tapiyorsa bence onlar da sapkalarini onune koyup dusunmeleri lazim.

Bu arada kotu takimlar tezimi her hafta ispat ediyorlar sagolsunlar. Bugun Denizli, gecen gun Ankaragucu, gecen hafta Genclerbirligi. Hani kotu takim gorduk de, bu kadar fazla ve bu kadar kotu takim az gormusuzdur. Kalite acisindan Super Lig'i zerre haketmeyen 5-6 takim rahat sayarsin bir cirpida. Zaten her sene biraz iyi oynayan 9-10 takim zor bulunurken Super Lig'i 18'den 21'e cikarmak gercekten buyuk zeka, tebrik etmek lazim. 6 takim kume dusup seneye 18 ile devam etsek buyuk kazanc olur Turk futbolu icin.

Karagümrük duran toplardan 9 gol atıp 6 yemiş. Penaltıdan 4 atmış 4 yemiş. 48 sarı 5 kırmızı kart görmüşler. Anlaşılan oyun içi gelgitleri epey fazla olan bir takım.
Kapandıklarında geride iyi pozisyon alıyorlar. Hocaları mutlaka Alanya ve Antep maçlarımızı analiz edip çalışmıştır.
Sağ bekleri Rosenborg'dan yeni geldi. 3 maçtır ilk 11'de.
Stoperde oynayacak Fatih'in boyu 1,90 Campi 1,93. Biraz savruk oyuncular. Ceza sahası içinde hareketli olursak lehimize penaltı çıkması muhtemel.
Fenerbahçe maçına benzer bir maç olur da Aboubakar yıldızlaşır umarım. Onun patlayıcı gücüne çok ihtiyacımız var.

Pheaglix dedi ki...

yine sartlar "puan kaybi" diye bagiriyor. ogleden sonra maci, olimpiyat stadi, buyuk takimlara karsi iyi oynayan rakip, derbi sonrasi rehaveti. ama sezon basindan beri ne zaman puan kaybedecek sartlar olussa kazandik. umarim yine aynisi olur.

stad rezil, takim derbi sarhosu. macla ilgili saha icinde tek istegim kartsiz sakatsiz 1-0 ve mensah'in duran top kullanmamasi. averaj yapmamiz gereken maclar alanya-gs arasindaki maclardi. bana gore bu ve goztepe maclarinda kotu oyun-3 puan kombinasyonu gayet yeterli.

transferle ilgili de nasil bir planlama yapacagiz merak ediyorum. bana gore mandzukic fazlasiyla mantiksizdi. larin patlama yapmisken larin'i sirf ismiyle yedege atacak birini almak ne kadar dogruydu bilmiyorum. larin'i satip mandzukic'i oynatalim desek cenk'i gonderip vagner love'i almakla asagi yukari ayni seyi yapmis olacaktik. neresinden baksan elinde kaliyor. aynisi hulk icin de gecerli.

su an oynadigimiz oyunun aynisini oynayacaksak, ki oyle gorunuyor, uzerine dusen isi gayet iyi yapan larin yerine transfer yapmak cok da mantikli degil. onun yerine bekledigimiz verimi alamadigimiz mensah'i ya da pili bitmeye baslayan atiba'yi degistirmeye calismak cok daha mantikli. su mesut hamlesi ve muhtemel irfan can hamlesi dengemizi bozmasa iyi olur.

fidddas dedi ki...

kadro dedikodusuna göre , ghezzal ve oğuzhan yedek. ghezzalyerine nkoudu, oğuzhan yerine mensah gerisi aynı.

Basar dedi ki...

Yahu gündüz gündüz iş güç vakti kim koydu saat 4’e maçı?

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Bence Mandzukic su anki fiziksel durumu ve maasindan bagimsiz gayet mantikli idi. Hem 9 hem 11'i yedekleyecek, hem Aboubakar hem Larin rolunu ustlenecek bir adam.
Illa yedek olarak bakmayin; Aboubakar zaten sakatlik sorunu olan bir oyuncu. Su ana kadar rast gitti, ama bir anda sakatlanirsa sicariz.
Larin simdi iyi gozukuyor, ama bence formu ve duzene uyumu nedeniyle su an cok iyi performans gosteren vasat bir forvet.
Adamin oyunundan golu cikar geriye hicbirsey kalmiyor. Set oyununda hic yok. Pas oyununa katilamiyor, dripling 0, ahim sahim defans yapmiyor. Aboubakar gol atmadigi/asist yapmadigi mac sonunda iyi oynayabilir. Defansi yipratiyor, alan aciyor, top surme ve adam eksiltme ozelligi var (eskisi kadar olmasa da), ama Larin'de hic yok. Ya gol atip 8-9'luk performans sergiliyor, gol yoksa da 2-3'luk performans oluyor. Bu gol ozelligi maclar zorlastikca, rakipler onlem aldikca kaybolacak bence. Zaten son vurus konusunda Aboubakar gibi o da guvenilir degil (composure berbat). Lig sonuna dogru Larin cok pis cuvallayabilir.
Ikisininden biri eksik olunca da sikinti yasiyorsun. Yerlerine Guven'i oynatsan bambaska tip bir oyuncu. Pivotlukla alakasi yok, arka direk golcusu de degil. N'Koudou'ya gorev versen o da bambaska tip bir oyuncu, bambaska bir oyun ve duzene geciyorsun.
Mandzukic hem Aboubakar hem Larin'i yedekleyecek sahane bir firsatti bence, ama kacti. Katilirmisiniz bilmem, ama su an keske Umut Nayir gidecegine Guven gitseydi kiralik olarak diyorum. Guven Umut'tan kat kat yetenekli, ama bu oyunda Umut cok daha iyi bir yedek olurdu.

Maca gelecek olursak; ilk 11'i ben de merak ediyorum. Ama Karagumruk'un eksikleri goz onune alininca beraberlikten memnun kalmamaliyiz, beraberlige oynamamaliyiz. GS her ne kadar kadro olarak gerimizde olsa da kucuk takimlari rahat yenecek bir oyun duzenine sahip. Ikinci yarida ne olurs olsun Muslera kozu olacak, kritik haftalarda neler yapabildigini biliyoruz. FB bence kadrosunun hakkini vermese bile oyun olarak, kotu bir oyun oynamsa bile ligimize uygun bir kadroya sahip. Bence ikinci yarida cok daha az puan kaybedecekler, bir de M. Ozil faktoru var. Bu tur maclardan 3 puan almayi aliskanlik haline getirmedigimiz surece zor. Hele ki rakipte bu kadar eksik varsa.

Basar dedi ki...

Rıza ile ilgili eleştiriler kendisinden dolayı oluştu. Futbolculuğuna kimse laf edemez, kaptınlığına, emeğine de keza. Bizi çalıştırdığı döneme de iyisiyle kötüsüyle laf yok. Olay bundan sonra başlıyor hiç kusura bakmasın. Özellikle şampiyonlupğa koştuğumuz stad açılış senesinde söyledikleri baya eleştiri topladı. Haftalarca Beşiktaş maçını konuşması da keza öyle. Yoksa kimse bize yatsın derdinde değil.

Ben ilk defa bu sene makul açıklama yaptığını duydum ki o da olaylı taç pozisyonunun olduğu maç. Çok şaşırdım. İnşallah artık bu çizgiden sapmaz, bu camianın has insanıdır, bize de eleştirmek zor geliyor. Ama kimseyi de Beşiktaş'tan fazla sevmiyoruz.

Emre Toraman dedi ki...

Hatay'a hikaye olarak da oyun olarak da benzeyen bir takım Karagümrük. O maç kadar çılgın başlamayabilir ama zorluk seviyesi olarak benzer bir maç bekliyorum. Deplasman seyahati yapmamış olmak bir avantaj olabilirdi ama olimpiyat stadı faktörü bu avantajı biraz dengeliyor.

Hücum ve savunma yerleşiminde Aboubakar ve Josef'in ağırlık merkezi görevleri bence en kritik noktamız, bu anlamda gerçekten çok büyük bir oyun oynuyorlar. Bu 2 oyuncu sayesinde geri kalan mevkilerde vasat oyuncuları yükseltme şansımız oluyor. Umarım 2-3 sezon sağlıklı biçimde takımda kalırlar.

Oynadığımız oyunda(kurucu 8 yerine box to box kullanan) Rosier ve Rıdvan da oyunu almamızda bence çok kritik bir katkı sağlıyor. Rosier ve Rıdvan yerine mesela Gökhan ve Caner kalsaydı 8 numara oynatmamamız çok daha pahalıya mal olurdu. Rosier zor gibi ama umarım bu ikiliyi de 2-3 sezon takımda tutabiliriz.

Bu 4 oyuncu sahadayken takımın geri kalanında yapılan rotasyonu kaldırabilme esnekliğimiz oluşuyor biraz. Ama bu rotasyonları yaparken de özellikle 0-0 oyunlarında dengeyi korumak lazım. Mesela 3 defansif ortasaha veya 2 forvet özelliği olmayan kanat bu dengeleri bozuyor, tek boyutlu hale geliyoruz. Bence Oğuzhan-Mensah ve Ghezzal-Nkoudou tercihlerinde de bu dengeyi korumak gerekiyor. 0-0 oyununda bir çilingir/pasör bir koşucu/delici kullanmak daha ideal geliyor bana. Yoksa birbirlerini anlayıp oyunlarını yükseltmelerini beklerken birbirlerinin rollerini çalarken görüyoruz daha çok. Bu sebeple tercihim ya Oğuzhan-Nkoudou ya Mensah-Ghezzal'le başlamak olur.

Emre Toraman dedi ki...

11 belli olmuş. Montero'nun iyi performansından sonra Welinton'un dönmemiş olması sevindirici. Umarım Vida-Montero ikilisi oturur ve sezon sonuna kadar götürür. Mensah-Nkoudou'nun birlikte sahada Oğuzhan-Ghezzal'ın kulübede oluşu ise bir önceki yorumda açıkladığım üzere hoşuma gitmedi. Umarım erken gol buluruz da yerleşik savunmaya karşı top kaybı riskimiz düşer.

Karagümrük'te Biglia yok. Bertolacci, Borini gibi yeni yüzler ilk 11de. Kendilerini kanıtlamak için sıradışı bir mücadele örneği göstermezlerse rahat bir maç çıkarabiliriz.

Emre Toraman dedi ki...

Montero-Ndao eşleşmesi tehlike yaratabilir. Josef savunmayı 3'lerken göbekten değil de soldan 3'lemesi, Montero'nun süpürücü olması mantıklı bir dokunuş olabilir.

yilmaz dedi ki...

güzel maç oluyor yalnız. İlk yarıda atacak gibiyiz bu sefer :)

beagle dedi ki...

rakip tonla eksik, biz ise iki kanadimizi kendimiz kırmış oynuyoruz. Nkudunun sol acik, Mensahin 10, Atibanin 8 oynamasi boyle maclarda anlamsiz. Larin zaten kanat oynayamiyor.

Nkudu saga Mensah disari Töre sola yapsa, 4 5 atariz.

Aboubakaaaaaaaar. Nkodou neler yaptın be olum.

Töre bir yıldır sakat hocam. Yarım saatlik pili var.

Aboubakar Atiba'ya al da at dedi olmadı. Nkodou al da at dedi Aboubakar affetmedi. Rakibin üzerinden asirttigi pozisyonu da gol yapsa efsane olurdu. Tam tahmin ettiğim gibi Aboubakar'ın maçı oluyor. Darısı ikinci yarıya.

BJK4EVER dedi ki...

Tam oyun dengelenmisti sikisacakti ki golu bulduk. Oyun tamamen bizim kontrolumuzdeydi, ama bunun karsiligini pozisyon ve gol sayilarinda bulamadik bence. Bu oyunun skor anlaminda karsiligi 0-3 olmaliydi, bunu engelleyen de bazi oyuncu tercihleri maalesef. Ama yine de 0-1 yaptik bir sekilde. Sahada su an tam kontra takimi var zaten, oyuncu degisikligine gerek bile yok. Su dakikadan sonra Oguzhan-Ghezzal girerse gereksiz olur. 2'yi bulduktan sonra rotasyonu yapariz zaten.

fidddas dedi ki...

biglianın olmaması karagümrüğü bozmuş baya.
torpil mi geçiyorum bilmiyorum ama rıdvan her geçen gün daha iyiye gidiyor gibi geliyor. oyun içerisinde çok iyi göründü bana.

Zaitsev dedi ki...

@ Emre Toraman

Bence Montero'nun oynatılma sebebi Ndao. Wellington ona yetişemez üstüne bir de atılır/penaltı yapar diye çekinme ihtimalimizi yüksek görüyorum. Montero da aynı sıkıntıları yaşayabilir ama ihtimali daha düşük :)

Aboubakar'dan da bir ricam var. Bir daha memlekete gittiğinde Atiba'nın ayağına büyü yaptırsın.

Emre Toraman dedi ki...

Beklentilerimin çok ötesinde rahat oldu ilk yarı. Atiba falan elini kolunu sallaya sallaya cezasahasında topla buluşuyor. Golde Nkoudou'nun çizgiye yapışmayıp içe doğru delerek getirmesi kadar Larin'in arka direğinden korkan Karagümrük savunmasının Aboubakar'ı bomboş bırakması da etkiliydi. Rahat olacak gibi görünüyor, umarım bu rehavet sadece bizde oluşur.

Emre Toraman dedi ki...

@Zaitsev

Montero için sebebin o olduğunu sanmıyorum, çünkü Welinton olsa zaten Ndao birincil olarak Vida ile eşleşecekti. Hala Antep maçında taç çizgisinde Dicko'dan yediği çalımın etkisinde olabilirim ama geniş alanda Montero, Vida'dan da Welinton'tan da daha riskli bence. Welinton'un riskleri dar alan geniş alan o kadar farketmiyor, cezasahasında 10 kişi savunmadayken tek rakip forvete penaltı yaptırabilir :) Montero'yu asıl değerli kılan son 2 maçta neredeyse %100 isabetle dikine pas yapması ve açık alanda yakalanmamış olmamız bence.

Mensaahhh ben de şampiyonluk istiyorum diyor. Sergen hocam inandırmış bu çocukları.

Larinnm. Olimpiyat rüzgarı Beşiktaş marşları söylüyor.
Sergen hocam sahada mücadele etmeyene forma yok diyerek makineye çevirmiş takımı. Herkes koşup basıyor. Gerçek Beşiktaş budur.

Rosier'in bu penaltıyı yaptırdığı çok iyi oldu. Mental bir rahatlama yaşayacaktır.

Llajic'e yapılır mı lan bu ibneler. Omuzlara alınmışken yıktınız çocuğu.

Karagümrük'ün eksikleri ve istekli oyunumuzla rahat bir galibiyet aldık. Renklileri de hüsrana uğratıp strese sokmak açısından mükemmel oldu tabi. Biz Göztepe maçını düşünürken Sivas'ta mabadı donan FB napicak bakalım.

BJK4EVER dedi ki...

Vay anam vay. Ridvan beni gecen sezon sonu soylediklerimden sonra az got etmedi. Ama boyle got olmaya can kurban. Yetenegi falan gectim, olgunlugu bambaska seviyeye tasiyor kendisini.
Bunu kolay kolay soylemem, ama TR'den gercekten absurd rakamlara yurtdisina transfer olabilecek birisi. Solbek kitligini ve Alex Telles gibi adamlarin 40-50 milyon euro ettigi yerde bu cocuga 10 milyon euro cok hafif gelebilir.

YSY dedi ki...

Töre ve Ljajic adına sevindim. Keşke el olmasaydı o gol çok iyi olacaktı ljajic için

Llajic'i diri gördüm. Oyunu özlemiş gibiydi. Yeni de manita yapmış. Bu çocuğu ve Töre'yi kazanırsak transfere bile gerek kalmaz.

Basar dedi ki...

Çatır çutur...

Maçın ilk yarısını işle birlikte götürmeye çalıştım, ikinci yarısını da 20 dk izleyebildim.

Oldukça baskılıydık. Atiba feci bir gol kaçırdı, Abu inanılmaz bir adamı aşırtıp yoktan pozisyon var etti. Nkoudou Abu'ya şahane gol attırdı. İkinci yarıda neler oldu farkında değilim açtığımda 4 olmuştu. Ama gördüğüm kadarı ile çok baskılı top oynadığımızı, rakibin gardını düşürmek için bol bol top çevirdiğimizi söyleyebilirim.

Takım yakaladığı ivmeyi koruyor.

Basar dedi ki...

Hocanın Nkoudou'yu sağda oynatması da harika bir hamle. İşin hücum kısmını da çözüyor artık hoca.

Sezon başında çöp ilan edilen oyuncularla iyi iş çıkarıyor Sergen. Normalde şu kadrodan şampiyonluk beklemem ama Sergen gibi winner bir karakter umudumu arttırıyor.

Emre Toraman dedi ki...

Rıdvan'ın geçen haftaki asisti kilit açma açısından çok değerliydi ama onu çok fazla denemeyip bugünkü asistini ezberlemesi lazım. Özellikleri sırf bu noktadan sezonda 5-6 tane asist, 2-3 tane de gol çıkarmaya çok uygun.

Uzun zamandır izlediğim en ikna edici Beşiktaş galibiyetiydi. Şu da olsa çok iyi olurdu dediğim hiçbir konu olmadı. Hem teknik, hem taktik olarak ezici bir galibiyet oldu. Umarım bu seviyeyi devam ettirebiliriz.

beagle dedi ki...

Valla Nkudu saga gecince izledigimiz Besiktaştan çok korkulmalı. Adam meğer çok iyi kanatmış. ustelik onun cizgiye basabilmesi ve Rosierle Ridvanin da hucuma aktif girmesi rakip savunma hattinin arasini aciyor.

Larin ve Souza ise rakipleri bitiriyor. Bu iki oyuncu da fizik acisindan bizi ayri yere tasidi. Hucumda da savunmada da fiziken eziyoruz.

Atiba-Souza ikilisi savunmayı acayip rahatlatıyor. Atiba bu yaşta hem cezasahasinda gol arıyor hem de geride adam kovalıyor. Souza zaten bu ligde her zaman ihtiyaç duyulan soğukkanlı, çirkef, sert 6 numara. Şu takıma Atiba'yı aratmayacak bir oyuncu bulabilsek süper olur. Yaşı düşünülürse lig sonuna kadar bu performansı vermesi zor.

Emre Toraman dedi ki...

Sivas vites düşürüp koruma psikolojisine girmezse bir 4 de onlar atar gibi maç oluyor. Fenerbahçe pas organizasyonu anlamında zaten kötüydü de Ozan olmayınca mücadeleyi de organize edemiyorlar. Caner oyuna girip rus ruletini başlatana kadar en az 2'yi de bulmalı Sivas.

Hakan Arslan takımını sabote ediyor adeta. Yoksa Sivas 2 farkla giderdi soyunma odasına.

Emre Toraman dedi ki...

Yani şu ilk yarı resmen Anadolu takımlarının özeti. %60'larda topla oynuyorsun, Fenerbahçe ilk şutunu dakika 39'da atmış ama sen resmen dakika dakika futbol oynamaktan vazgeçiyorsun. %60 topla oynarken devreyi %44'le başka nasıl bitireceksin. Fenerbahçe sanki maç başında uzun atıyordu da şimdi oyun kurmaya mı başladı, alakası yok, Fener aynı Fener, sen niye top oynamaktan bu kadar vazgeçiyorsun.

BJK4EVER dedi ki...

Bir baska isleyen klise de isler iyi giderken gerizekali Afrika'li bir arkadasin takiminin emegini tek basina hic etmesi. Bu zenci kardesimiz bazen yumurtlayan bir kaleci, bazen bugunku gibi sacma sapan penalti yapan veya top iskalayan stoper, bazen gereksiz sacma sapan bir sekilde erkenden oyunan atilan bir onlibero, bazen bombos kaleye gol kaciran (akabinde buyuk takim hemen gol bulur maci cevirir) bir forvet oluyor.

Fener hiçbir şey oynamadan bir puanı kaptı. Yenilseler daha iyiydi. Erol Bulut takıma bir kimlik kazandıramamış. Ne oynadıklarını çözmek güç.
Ellerinde geniş bir kadro var ama sistemli, disiplinli bir oyun yok. Bu takıma bir de koşmayan, mücadele etmeyen Mesut eklenecek. Ozan Tufan sezon sonuna kadar üst düzey oynamazsa Gustavo sonunda sahadan ambulansla çıkarılabilir.

fidddas dedi ki...

fenerliler erolbulutistifa tagi açmışlar, umarım erolu yollayıp istedikleri gibi yabancı hoca getirirler de gerine gerine şampiyon oluruz.

turgay dedi ki...

Maçı saati nedeniyle seyredemedim. Ancak herkesin takımı beğenmiş olması demek bazı şeylerin düzeldiği anlamını taşıyor. Hocanın montero ile devam etmesi nkodou larin kanat değişiklikleri yapması gibi dokunuşlar işe yaramış anlaşılan. Hocayı tebrik ederim.

Fenerbahçenin maç kazanmasının sebebi papazların sakat olmasıyla alakalı. Valencia, pelkas, thiam ve ozanın direnci takıma 5 maç kazandırdı. Şimdi sosa döndü yarın gönül dönecek üstüne mesut var. Orası büyük çorba. Erol bulutun çözeceği sorun değil bu. Burada bizim ne yapacağımız önemli. Fenerbahçe daha takım olamadı. Hakikaten çok karışık bir yapıya sahipler. Bu kadar adamı bir arada nasıl oynatacaklar merak ediyorum

can dedi ki...

@ BJK4Ever
Eger bu maci izleyip sahada gunahkecisi olarak "gerizekali bir Afrikali" goruyorsan hakikatten irkcisin demektir. Sivas'in butun pozisyonlarini "gerizekali" "zenci"ler yaratti, Hakan'in sacma sapan hatasi olmasa o talihsiz penalti da olmayacakti.

Maclari kacridim bugun ama sadece ozetimizi izlemek bile keyifli dakikalar gecirtti. Umarim devre arasi 1-2 kritik takviye transfer yapabiliriz.Zorlu bir sene olacak ama nazar degmesin, bekledigimizin cok cok uzerinde iyi gidiyoruz.

sadrazam dedi ki...

Maçı seyredemeyenler için özetliyeyim; Beşiktaşım şıkır şıkır.

BurkayJK dedi ki...

Eğer Mensah, Ljajic ve Töre'den katkı alacaksak hücumda transfere ihtiyaç kalmayabilir. Stoper için elde dört hazır oyuncu var. Transfer çok gerekli mi, ondan da emin değilim. Transferin son günlerinde beleşe birini alabiliyorsak alalım, yoksa çok da gerekli değil.

fidddas dedi ki...

Aboubakar ve larinden başka santrafor yok. Oraya rotasyona girecek bir oyuncu lazım. Güven şu anda hiç olmuyor.

Ahmet Usal dedi ki...

Ben de @Övünç gibi düşünüyorum. Hocaya artık inancım da tam saygım da. Takımı da, oyuncuları da geliştirdi, daha kalitesiz kadroyla renkliler dahil herkesi sopaladık. An itibariyle en iyi "takım"ız.

Bunu Göztepe maçı ve gelecek maçlardan bağımsız söylüyorum. Sonrası bu başarı devam etmese bile bir daha dibe de çakılmayız. Arada kötü maçlar da yaşayabiliriz. Sürekli bu yüksek fizik-kondisyon verimliliği devam edemez. Bazen taktiksel olarak da kaybedecektir. Ama gösterdiği karakter, yarattığı ekip ruhu ve takımdaşlık, oyuncuları inandırması, camiayı ve medyayı ikna etmesi çok uzun zamandır yaşamadığımız bir şeydi. İşler bundan sonra bu kadar iyi gitmese bile bu fikrimi değiştirmeyecek, bence her anlamda örnek bir takım yarattı. Israr ettiği konuların çoğunda da haklı çıktı. Fiyat-Performans oranı en iyi ekibiz. İstatistiki olarak 2002 sezonundan sonraki en iyi sezonumuz. Bunda Hocanın etkisi tartışılmaz.

Yönetim de sene başındaki tüm hatalarından arındı, çok doğru transferler yaptılar, süreci de artık iyi yönetiyorlar.

Normalde bu kadroyla ve mali durumla yarışmayı hayal etmezdim, sene başı ŞL-AL lerden elenmelere ve gençlerin Alanyaya gönderilmesine bu nedenle çok kızmıştım. Ama Hoca bizi bu kadroyla "yarıştırıyor". Şampiyonluk "hayal" ettiriyor. Ha oluruz olmayız ayrı, iki renkli rakibimiz için de mali anlamda çok kritik sezon, devre arası da başka takviyelerle ekstra güçleneceklerdir. Zaten kilit açan 8 er penaltı almış renkli kardeşlerimiz. Biz hakkımızı alsak yeter, şu ana kadar yine "Hoca" sayesinde almaya başladık. Bence sonuna kadar yarışacağız, şampiyonluk ihtimalimiz de en az diğerleri kadar.

@fiddas a katılıyorum, sağlam bir Abou-Larin yedeği, hatta dönüşümlü oynatabileceği kalitede bir isim şart. Biri sakatlandığında çok zorlanırız, ikinci devre maçlar daha zor geçecek.

2016-17 den beri ilk defa bu kadar pozitif hissediyorum. Hele bu kadroyla "takım" haline gelip başarılı olabilmek daha da harika.

Bence güzel günler göreceğiz, güneşli günler...

YSY dedi ki...

@BurkayJK

Aboubakar risk barındırıyor. Şu pozisyonda olmasaydık belki düşünmezlerdi ama bi patlarsa kötü olur.

BurkayJK dedi ki...

Aboubakar sakatlanırsa Larin merkeze geçer, sola da Nkoudou, Mensah ve Ljajic geçebilir diye düşündüm. Biri alınacaksa da bu Hulk, Diego Costa gibi isimler olmamalı. Bu tarz isimleri kenarda oturtmak sıkıntı olabilir. Aboubakar ve Larin şu performanslarıyla oturtulamaz.

yilmaz dedi ki...

@BurkayJK aynen katılıyorum. Alınacak oyuncunun belkide bu sezon hiç süre almayacağını kabullenmesi gerekiyor. Gerçekten sakatlı ya da cezalı olmazsa, Abou Larin ikilisi neler yapabileceklerini kanıtladı. Bence tekere çomak sokmanın alemi yok.

Bence "sadece örnek gösteriyorum" Rize'deki Milan Skoda tarzı, problemsiz, Avrupa Liglerinde oynamış, Avrupa terbiyesi almış, ortalama golcülük melekelerine sahip bir oyuncu, yedek forvet sorunumuzu çözer. 30 yaş altı olursa da dadından yenmez.

Bir de sağ bekteki deli yürek'e bi alternatif bulmak lazım. 101. yıl'daki Zago'ya dönecek olay. Erman'ın bi hedef göstermesine bakar, ikinci yarı takır takır çıkar kırmızılar. Ha ben orayı Necip ve Dorukhan'la geçiştireceğim derse hoca, ona da amenna.

Bir de Rıdvan'ı az övdüğümüzü düşünüyorum. Pırlanta gibi parlıyor maşallah. Asistini filan geçtim, Ndao'nun üzerinden bi kafa topu aldı bi pozisyonda, çığlık atıyordum az daha.

Bu transfer sezonunu stoper almadan tamamlarsak, bir şeylerin değişeceğine ikna olmaya başlayacağım :)

Ahmet Usal dedi ki...

Hoca yönetebilirim diye düşünüyorsa benim Hulk a da, Diego Costaya da itirazım olmaz. Özellikle pres yapmadıklarında kesebilecek iradeyi göstereceğini bildiğimden. Yine Türkiye Kupasıyla beraber yoğun maç trafiği var, bir maç Abou oturur bir maç larin, ya da sıkıntı olursa yedekten girerler, aynı şey gelecek santrafor için de geçerli.

Sanırım en kötü ihtimal Koitayı getirirler, o da pivot işinde iyi, her şekilde gideriz ama makul sözleşmeye kaliteli bir isim de Özil li Onyekurulu İrfan canlı psikolojik savaşta avantajımıza olur, ezemezler.

Sağbeke 17lik genç Milli 2. ligde banko oynayan Eskişehirli bir çocuk aldılar, tutarsa iyi yedek. Dorukhan da necip de orayı tutar gerektiğinde. İkinci Rosier de abartı olur :)

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal Hulk ya da Diego kosta gelirse as forvet maaşıyla gelirler. Bu sakat bi durum işte. 3-4m€ maaşlı yedek forvet olmaz. O maaşı verdiğin adamın her maça 11 çıkıp maçı kopardıktan sonra çıkması lazım. Yoksa olay GS'nin falcao'suna ya da bizim Negredo'ya döner.

Hulk'u izlerken iç geçirmemiş bir futbolsever yoktur. Ama zaman çok acımasız. Aynı takımda oynadıkları Falcao gibi o da döneminin en iyi, en güçlü oyuncularındandı. Ama gelmiş 34 yaşına. Çin de bile kadro dışı kalmış. Sezon başı takım kurulurken "bir tane baba santrfor lazım" diye alınıyor olsa, "hadi bakalım" derdim. Ama şu anda takımın forvetleri ritmini bulmuş. Bu kadar büyük bi değişime gerek yok bence.

N'Koudu ve Larin'in bu sezonki gelişimleri karşısında ağzım açık kaldı şahsen. Umarım dönemsel bir performans patlaması değildir. Ben bu ikisinin toplam 1-2 m€'ya elden çıkarılmasına fittim geçen sene. O derece yanıldım yani.

Emre Toraman dedi ki...

Ben Boyd ve Güven'in de üstü çizilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Boyd sezon başındaki kötü süreçte takımın en iyilerindendi. İyi giden bir takımda katkı vereceğine güveniyorum. Güven de bu sezon Rio Ave ve Sivas maçlarında gayet iyi santrafor oynadı aslında. Çöp değiller, öğütmeyiniz.

Sağ bek yedeği Bilal'le tamam sanırım, benim 1. beklentim buydu.

Dorukhan'ın sözleşme sorunu halledilemiyorsa Atiba'yla yarışabilecek, en kötü ihtimalle yedekleyebilecek oyuncu 2. beklentim. Kartal'ı kullanabilirdik bence, olursa Salih Özcan da uygun bir profil gibi, hatta tekniği de iyi olduğu için ideal bile olabilir.

Her transfer dönemindeki stoper çılgınlığı beni de uyuz ediyor ama şu anki kadro mühendisliğimiz kötü bence orada. Vida'yı maaşından dolayı yazın yine göndermek isteyeceksek Marcelo-Milosevic tarzı bir X-Mirin kovalamak mantıklı. Yoksa gelecek sezona aktarabileceğimiz tek stoper Welinton.

Tüm bunlardan sonra Umut Nayır seviyesinde ve maaşında bir santrafor yedeği benim 4. beklentim şahsen. Altınordu'da kirası feshedilen Oğuzhan Akgün'e de yetmez demem.

Thanks you! Released post very spectacular!
Teşekkürler! Oldukça harika görünüyor. Çok güzel yazı olmuş. Tek kelimeyle harika! Ne desem bilemedim. Yapay Zeka Mühendisliği adı altında ilk ve tek yapay zeka platformuyuz. Vay canına. Oldukça iyi.
Türkiye Yapay Zeka
Best Regards!

Yorum Gönder

Ara