.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Ocak 2021 Pazartesi

SL 17 Beşiktaş - Çaykur Rizespor


Tarih:  06 Ocak 2021 Çarşamba 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ümit Öztürk

Eksik Oyuncular:  Gökhan Töre, Adem Ljajiç, Atiba Hutchinson / Dario Melnjak, Fernando Boldrin, Loic Remy

Cezalı Oyuncular:  - / Yasin Pehlivan

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

132 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Rakipteki eksiklikler konusunda inanilmaz sansliyiz bu sene. Kayseri'de Lung ve Fernandes yoktu, Rize'de de Yasin Pehlivan, Melnjak, Boldrin ve Remy yokmus.
Normalde bu sans hep GS'de vardi, ama bize gecmis gibi. Iyi kullanamliyiz bu durumu. Hem GS hem FB puan kaybi yasayabilir, Rize'yi yenip mumkun oldugunda puan farkini acmamiz lazim. Ileride lazim olacak belli ki.

Emre Toraman dedi ki...

Allahım, sen çekirgemizin ayaklarına bacaklarına güç kuvvet hasıl eyle yarabbel alemin. Asistçimizi ve golcümüzü sağ salim sahada görmeyi nasip eyle yarabbel alemin. Nkoudou'muzun ve Mensah'ımızın çalımlarını mazhar eyle yarabbel alemin.

Emre Toraman dedi ki...

Maç esnasında içmek ve küfre düşmek suretiyle dualarımızı boşa çıkarmayın arkadaşlar, kırılırım :(

Basar dedi ki...

Şuna cevap arıyorum. Ya arkadaş 19 yaşında kıpır kıpır çocuk mu yoruluyor da ikide bir rotasyona sokuyoruz?

Bu takım direk şampiyonluk adayı. Eğer ciddi sakatlıklar yaşamazsak kadro zenginliği ve çeşitliliği buna işaret ediyor. Takımın fizik kalitesi, presi, motivasyonu, isyankarlığı ve takımdaşlığı oldukça iyi düzeyde. Bunların çoğunda Sergen'in direk katkısı var. Akıllı bir adam, futbolu/futbolcuyu da gayet iyi biliyor. Ekip olmaya önem veriyor. Yapacağı tek şey Sergenvari oyuncuları da bu oyunun içerisine yerleştirmek.

Atiba-Necip-Doruk takımı bir noktaya getirir, ötesi için Sergenleri, Şifoları, Tümerleri, Ozzy-LJajic gibi adamları da sistemin içerisine almak lazım. Yağ var, un var, şeker var. Şu an helva ya yağsız ya şekersiz kalıyor. İdare ediyor, yarın gerçek helva gerektiğinde bunu yapabilirse hem oyuncu hem de hoca olarak şampiyon olan adam olarak tarihe geçer.

Bunu yapmadığı her maç sıkıntılı geçmeye aday. Rakipler bunun farkında, her maç otobüsü çekiyorlar. Bu maç için de aynısı geçerli.

Rize'de İsmail Köybaşı, Baiano gibi sakar oyuncular var. Bunlara yapılacak doğru presle bile maçı kazanırız. Fernando ve Samuido'ya dikkat edelim yeterli.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet

"Oğuzhanı eleştirenlerin dediği gibi her gelen kesiyorsa biraz da suç Oğuzhanda. Bir maç girdikten sonra süper motiveydi. Hoca övdü. ben Oğuzhan geliyor falan diye yazdım. Sonraki hafta da süre vermedi, Oğuzhan yine düştü. Bu maç ta gol pasını verdi Hasiçe ama girdiğinde dağınıktı, pas hatası yaptı, top kaptırdı.
Oğuzhan mental olarak zayıf bir oyuncu, bence Hocanın yaptığı mobbing falan değil. Kafaca sağlam, moralce kolayca düşmeyen karakterlerle oynamak istiyor."

Ya hocam su yazdiklarini oku bir sakin kafayla, mantik suzgecinden gecir bence. Bu yazdigin normal mi? Burasi futbol kulubu mu, yoksa askerleri savasa psjikolojik olarak hazirlayan askeri kamp falan mi? Neyin mental guclulugu bu? Oguzhan'in son 3 seneki ozeti; oyna, super oynamadigin surece 46'da cik gunah kecisi ol. Sonraki mac alakasiz pozisyonda oyna, sacma sapan (hem oyuncu gorevi hem performans olarak) beklentileri yerine getireme, sonraki 5 mac baslama son 10 dakika oyuna gir. Takim puan kaybederse 80 dakika bir bok yapamamis oyunculara laf soylenmesin ama sen gunah kecisi ol, iyi performans sergilersen yine konusulmasin.

Bu cocuk son 2 macta son 10 dakika oyuna girip 1 gol 1 asistle oynadi. Hadi golu gectim, su son macta maci bitiren asisti yapti; o pozisyonda o topu o kadar rahat kontrol edip kafayi kaldiracak ve o pasi mukemmel siddetle verecek oyuncumuz yok. Dorukhan, Atiba, Necip, Josef asla yapamaz, Mensah alsa zaten pasi dusunmez deli dana gibi kosardi ve pozisyon top kaybiyla sonuclanirdi. Cok mahat birseymis gibi yaziyorum, aslinda degil, bu tamamen diger oyuncularin kazmaligiyla ilgili. Ama maca kilit vuran asisti yapmis oyuncu konusulmuyor, yaptigi 1 tane top kaybi konusuluyor. Mensah kac tane top kaybi yapti? Onu saydin mi mesela? Oguzhan biraz vasat olunca aninda 46'da cikiyor (hos, Antep macinda takimin en iyisiyken bile cikti ya, neyse), Mensah ve Atiba niye cikmiyor? Atiba 4 mactir vasat, 80 dakika garanti oynuyor. Mensah 2 mactir birak vasati, rezil oynuyor ama hala ilk 11'de.

Birak hocam, basbaya mobbing bu iste. Oguzhan bence mental olarak zayif degil, aksine cok guclu bir oyuncu. Onun yerinde ben olsam coktan Ljajic'e baglamistim, takimdan ayrilmak icin elimden geleni yapar, sonra bonservissiz GS'ye imza atip o takimda catir catir topumu oynardim.

Rize macinda yine yedek olarak baslayacak. Bir mucize olur da ilk 11'de cikarsa 46'da, en kotu 60'ta oyundan cikacak. Performansindan bagimsiz olarak konusuyorum bunu. Sen buna forma adaleti diyorsan konusacak birsey yok.





turgay dedi ki...

beni şaşırtan takımlardan biri rize. sezon öncesi erzurum, denizli, kayseri, ankaragücü, malatya ve gençlerbirliği ile düşecek bankolarımdan biriydi. ama 20 puan topladılar şu haftaya kadar. yazıldığı gibi sergen yalçın balı'nın bu maçta da eksikler ile devreye girdiğini görüyorum.

bizim hocanın en büyük dezavantajlarından biri yaptığı hatalardan ders almaması. her takımında en çok değişiklik yaptığı yerler kanat hücumcuları. her maç değişiklikleri önce oradan yapıyor. halbuki oyunun akmamasının sebebi pas organizasyonlarındaki sorun. bunu kenardan göremiyor. önceki maçlarda gezzalın etkisiyle 5-6 kişiyle girebiliyorduk. dün akşam güven çıktıktan ve necip oyuna girene kadar ceza sahasında 1 tane oyuncumuz vardı. kalan tüm oyuncular ceza sahası yayında kümelendiler. golü atmak için fazla adamla hücum etmeliyiz ama biz inatla ceza sahasına girmemek için direndik. burada yapılması gereken atiba'nın çıkıp oğuzhanın, mensah'ın çıkıp hasic'in oyuna girmesiydi. bu durum ceza sahasındaki sayısal üstünlüğümüzü ve topun dolaşım hızının artmasına neden olurken aynı zamanda dikine paslarında çoğalmasına neden olacaktı. golün geç gelmesi demek oyuncuların ekstra zorlamasına bu da sakatlık gibi sorunlara neden olabilir. maça en hızlı şekilde nasıl gol atıp maçı alırımla başlamak varken biz maçı nasıl dengede tutarımla başlıyoruz. evet gol yemedik çünkü atak yapmadı rakip. tek dertleri yatmak zamandan çalmaktı. standart bir hakem ve var olsa puan kaybetmiştik. önümüzü göremediğim bir oyun yapımız var. gelecek aslında o kadar aydınlık değil.

ben hocanın kendini geliştirmemesinden ve old school bir hoca olmaya inatla devam etmesinden memnun değilim. röportajında bile ben eski kafalıyım demeye devam ediyor. yardımcılarım günceli takip ediyor demek kötü görüntüdür. kimse hocadan pep guardiola olmasını beklemiyor ama en azından alternatif üreten fatih terim olsun. mesela fatih terim bu oyuna tek forvetle devam etmezdi. ne olursa olsun gole yakın adamla oynamak lazım. güveni beğenmiyoruz egosu yüzünden ama bir gol vuruşu isteği var adamın.

söylendiği gibi bu haftada lider olmak bir avantaj değil. ama özgüven açısından önemli. ancak fikstür göründüğü kadar kolay değil. yönetimin transfer konusunda ne yapacağını merak ediyorum. kadro derinliğini arttırmak lazım. hoca oğuzhanı kullanmayacak ise 8 numara bulmak gerek. yapamayan atiba yerine yapmaya müsait değil de yapan bir 8 numara şart. net olmalı alacağımız adamlar.

BJK4EVER dedi ki...

Ben transfer falan istemiyorum abi. Tek istisna surekli oynayacam iyi bir yabanci kaleci olabilir, onun disinda paramizi bosa harcariz bence.

Stoper gelse bile bu maddi sikintilar varken eldekilerden cok daha iyisini alabilecegimize inanmiyorum.

Forvete gelse gelse alternatif gelir, ki zaten Larin ve Guven duruyorken ne kadar gerekli tartisilir (Cenk Tosun uygun bir maliyetle gelmez bence).

Orta sahaya transferden ziyade mentalite degisikligi sart. Gelecek oyuncu Kevin de Bruyne olmayacak haliyle. En fazla Kagawa, Boateng tipinde bir adam gelecek. Onlardan ne kadar verim aldiysak o kadar aliriz iste. Gelecek adam en fazla Mensah'i keser, Mensah'tan ne kadar faydali olacak tartisilir. Talisca istisna olur, ama o profilde bir oyuncu almaya maddi gucumuz yetmez.

Bu takimin ihtiyaci takimdaki 6 numaralardan birini kesmek bence. O da transferle olacak is degil, zira elinde zaten onlari kesebilecek biri var ama hoca israrla oynatmiyor. Oguzhan'i oynatmayan hoca Atiba'yi kesip takima yeni gelecek KdB olmayan bir orta saha oyuncusunu da oynatmaz.

F.N. dedi ki...

Devre arası transferi olacaksa mümkünse Sergen.e sormasinlar. Sene başında yaptirdiklarindan sonra devre arasında kendisinden transfer konusunda umutlu degilim.
Takımı iyi çalıştırdığı takımın fizik kondusyonundan belli. Maç sonlarını iyi oynuyoruz. Biraz daha yaratıcılık ve hucum üstüne egilse bu kötü ligde şampiyon olmak zor değil.

Lens, Ljajiç, Boyd, Mirin, Douglas kontratlarından çıkmadan transfer yapmak düz gerizekalılıktır.

Dün podcast'te de söylemiştim, Tomas'ın kötü bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Rizespor sene başından beri duran top savunamıyor, kalesine en fazla şut atılan 4. takım, ligin en fazla bireysel hata yapan savunmasına sahipler ve ligin pas sayısına oranla açık oyunda en az gol atabilen takım. Açıkçası iki takımında 16 haftalık periyotta gösterdiğine yakın birşeyler oynarsa, rahat bir BJK galibiyeti olmalı.

Murat dedi ki...

@ Övünç, aradığım transfer yorumu aslında bu bir de hangi arkadaşın söylediğini hatırlayamadığım (kendisinden şimdiden özür dilerim) illa transfer yapılacaksa bizi şampiyon yapacak olan hamle çok iyi bir kaleci olur.

Bu arada şahsım adına çok çok giydirdiğim oyunculardan olan Nkoudu hakkında yeni görüşler var mıdır? Nabız yoklamak isterim, ben giydirmeden nötr duruma geçtim :)

Basar dedi ki...

@4ever

Sürekli ropörtajına atıfta bulunuyorum ama bir dinle, Atiba böyle giderse 10 yıl daha oynar diyor. Bence Sergen'de şu var. Topçuluğundaki hataları yapmayan çok disiplinli oyuncuları seviyor. Atiba tamam canımız ciğerimiz de bir şekilde tekliyor. Adama da günah! Bari bazı maçlarda rotasyona sok, Oğuzhan'ı kullan. Son 2-3 maçtır rakipler otobüsü çekiyor, kaleyi yenik olsa bile düşünmüyor...

Maalesef dediğin doğru. Atiba'ya bir şey olmadan kolay kolay onu kesmez, kesse de savaşçı Necip ve Dorukhan var. 8 numaranın sahada oyunu ne kadar açtığı, rahatlattığı değil ne kadar rak,be baskı yaptığı önemli hoca için. Yine de ara transferde Dorukhan'ı verip takasta 8 numara alınmasını isterim. 10 numaraya da bu formasyonda Kagawa da Boateng de Talisca da olur. Hepsi Mensah'tan fazlasını yapar.

Hoca değişmezse maalesef son 10 maç biz çok yazmıştık diyeceğiz.

Not: Olurda es kaza 8 numara veya 10 numara alırsak mümkünse transferi Sergen yapmasın!

Unknown dedi ki...

Oğuzhan konusunda:
Önceki konuşmalarda Oğuzhan'ın antreman performansı yüzünden oynamadığı söylendi. Gördüğüm; alakası yok. Maç perfonmansı beğenilmiyor.Oğuzhan iyi oynayamıyor. Şu anda maç performansı olarak hakettiğini alıyor. Son maçlarda son on dakikalarda girip 1 gol 1 asist yapması da bizim için bir şey ifade etmiyor. Oğuzhan Beşiktaş' ta kalmalıdır. Bu performansıyla Beşiktaş seviyesindedir ama yedektir...

Huzeyfe dedi ki...

Dünkü maçta 70 dakika Mensah’ı izleyip Oğuzhan eleştirisi yazan adamlarla futbol tartışmaya çalışıyoruz.
Mensah’ın saniye aldığı takımda Oğuzhan 90 dakika oynar. Savunma, hücum, pas hangi istatistiğe bakarsanız bakın, Oğuzhan Mensah’ın 90 dakikada yapamadığını 10 dakikada yapıyor.

Beşiktaş taraftarında Q’dan beri böyle bir gerizekalılık var, yeter ki yabancı olsun isterse takımın içine etsin önemi yok. Yerli, gösterişsiz topçuyu öldürür, bu faydasızlara tapar.

Unknown dedi ki...

Oyunun bütünü istatikle yorumlanamaz. Championship manager oynanmıyor orada.
Mensah ta Necip te Oğuzhan'dan iyi oynuyor. Oğuzhan iyi futbolcu ama şu anda onlardan iyi değil...

Zaitsev dedi ki...

Ozzy hangi maç performansına göre formayı haketmiyor cidden anlamıyorum. Sergen hoca zamanı bu tarz bir kullanımına karar verilecek kadar oynamadı. Geçen sene kiralıktı zaten. Ozzy'nin performansı diyerek işi karıştırmaya gerek yok. Ya antrenman performansı kötü ya da Ozzy için geçmişine göre karar veriliyor.

Bu Türkiye'deki antrenörlükten kaynaklanıyor. Antrenörler oyuncuları tanımak yerine geçmişten gelen duyumlara ağırlık veriyorlar. Bazı oyuncular eskiden mimlendi mi işleri bitti. Bazıları tutturdu mu ye kürküm ye durumu var. Larin varken Güven'in forvet oynatılması, Ozzy'nin hiç düşünülmemesi, Atiba veya Mensah'ın yürüseler bile 70-80 dakika oynamaları hep bu ezbercilikten kaynaklanıyor.

Mesela Ozzy forma bulup son 4-5 maçta Mensah'ın, Atiba'nın performansını gösterse sokakta dövmek için kovalarlardı. Kadro dışı filan kalırdı.

Sergen hoca kondisyon takımı istiyor. Gol yemeyeyim, nasılsa bir tane atarım mantığıyla oynuyor ama kurduğu kadrolar gol atmadan gol yerse o golü çıkaramıyor. İlk golü atarsak 2ciye kadar yine kıvranıyoruz. 2ciyi atamazsak ecel terleri dökerek maçı bitiriyoruz.

0-0 oyunumuz ise tamamen duran top üzerine kurulu. Rakip üzerimize gelirse akan oyunda da pozisyon buluyoruz. Ancak bu bütün sezon 8-10 maçta olabilecek bir durum.

Duran toplara bel bağlıyoruz ama sahada duran topları etkili kullanan oyuncumuz da yok. Ghezzal hareketli toplarda asist yapıyor ama kornerlerde veya frikiklerde bir etkinliğimiz yok. Bunları iyi kullanabilecek 2 adamımız var. Ljajic ve Oğuzhan. Biri küstüğü için mi yoksa gerçekten mi sakat belli değil. Öteki de ne kadar dayanır bilmiyorum. Ama Mensah'ın yerine kafası yerinde bir Ljajic en iyi transfer olabilir.

@ Murat

Nkodou'nun oyununda bence bir değişim yok. Ama topla aksiyon yapan tek oyuncu olduğu için ne yapsa bize artı olur :) Rıdvan ile bir uyum sağlayabilirlerse sol kanadımız bizim kurtuluşumuz olur. Eskiden bindirene hiç pas vermezdi. Şimdi 1-2 tane top paylaşıyor en azından :) Bu da artı olarak yazılabilir.

Unknown dedi ki...

Oğuzhan hiçbir performansıyla formayı haketmiyor. Siz söyleyin; hangi maçta iyi oynadığını.Yeterince şans buluyor. Oynayamıyor... Kopan sivasspor maçında attığı gol mü? Kayseri maçında verdiği gol pası mı? Bizim ihtiyacımız yok ki bu yaptıklarına...

Huzeyfe dedi ki...

Unknownla Orda aynı kişi mi?
Trollüğün de bir sınırı olsun bence. Baydı artık.

can dedi ki...

@huzeyfe
+1
Theo'nun kendisi mi, laneti mi bilmiyorum.

Basar dedi ki...

huzeyfe +1

gerçekten baydı artık buraya giren ve ortalığa ya kışkırtıcı ya da küfürlü bir şeyler yazıp kaybolan arkadaşlar.

Oğuzhan kaç maç sahada kalmış da performansı ile ilgili eleştiride bulunuyorsun? Desen ki antreman perfonmansını beğenmiyormuş amenna. Çocuk sonradan oyuna girdiği tüm maçlarda oyunu hareketlendirdi, mutlaka takım gol attı. Ne yapmasını istiyorsunuz, beklentiniz nedir onu yazın mesela?

Biz illa Oğuzhan da demiyoruz, oynatmayacaksa oraya başka bir 8 numara koyması (varsa altyapı yoksa transfer) lazım diyoruz. Atiba, Necip, Dorukhan o bölgenin adamı değiller, takım muazzam kısır oluyor.

Fikir yazıyoruz, karşı fikrinizi yazacağınıza garip yorumlar geliyor. Hayatımda 1 kere bile championchip oynamadım mesela ama 'championchip oynamıyoruz burda" cevabı geliyor. Futbol istatistikle oynanmaz mesala diyor bir başkası, evet topla oynanır ve o topla ne oynadığın turnusol kağıdı gibi istatistiğe yansır.

Hadi burdakiler bi halttan anlamıyor. Bilgisayarda menejerlik oyununun ötesine gidemiyor, TV'deki yorumcular da mı senelerini bilgisayar karşısında çürüttü? Bizim maçta gördüklerimizi aynen söylüyorlar. Mensah hiçbir şey oynamıyor (10 haftada yapamadığını Hasic yaptı mesela), Oğuzhansız takım kısır oluyor, bunu da Sergen'in eski takım arkadaşı söylüyor...

Not: Kendine lütfen bir nick seç de ilerle, buradakiler akılsız insanlar değil.

Unknown dedi ki...

Öncelikle bana değil, oradabirköyfakanyok'a ayıp ediyorsunuz. O değilim. Nickim unknown olsun ne farkeder ki. (Belki grup yöneticileri e-mailimi görüyordur; doğrularlar,bilmiyorum.)
İstatistikler turnusol kağıdı gibi yansımıyor diyorum ben de. Oğuzhan yetenekli ama oynayamıyor diyorum ben.Beşiktaş seviyesinde ama yedek işte. Bu kadar tartışılacak bir performansı yok. Hakettiği kadar süre de almış. Örnek olarak; son maçtaki asistine Beşiktaş'ın ihtiyacı yok ki. Varsa da son 10 dakikada var:) Zaten kontraatağa iyi çıkan bir takımız.

BJK4EVER dedi ki...

Bosuna yoruyorsunuz kendinizi bence. Troll'lere cevap vermeyin daha iyi, azalarak biterler zaten.

Zaitsev dedi ki...

@ Unknown

Hangi maç 0-0 iken kontra atak yapabildik veya topla dikine hızlı çıkabildik? Biraz gerçekçi olalım.

Öne geçtikten sonra iyi kontra yaparız. Öndeyken herkes kontra yapabiliyor zaten.Yeni bir olay değil.

Ozzy, Sergen döneminde 9 lig maçında 232 dakika oynamış. Maç başı 25 dakika. 230 dakikanın 160'ı 3 maçta.
Mensah Ozzy'nin 4 katı kadar süre almış. Sahaya yansıyan skor katkıları aynı.

Bu ezbere bir tercihtir. Performans ile alakası yoktur.

Unknown dedi ki...

Zaitsev;
Örnek veriyorum:
Fenerbahçe maçında, Başakşehir maçında kontraatakla gol attık. Oğuzhan'ın son maçta yaptığı asist te kontratak..
Benim söylemek istediğim o değil ama. Oğuzhan'dan konu açıldı. Oğuzhan maça ilk 11 başlarsa öyle bahsedilen gibi kilit açabilen bir takım olmayacağız. Özet geçiyorum:)
1. Sergen Yalçın'ın etkikendiği teknik direktör Mircea Lucescu'dur.
2. Beşiktaş öyle kolay dağılmaz,zihinsel olarak güçlüdür. Bu da Sergen Yalçın sayesindedir.
3. Oğuzhan Beşiktaş'ta şu andaki performansıyla yedektir.
4. Bana saldıracağınıza BJK4EVER'a ve championship manager'a saldırın:)))

BJK4EVER dedi ki...

Umarim trolluk yapiyorsundur (ordabirkoyvar'in troll hesabi oldugu bariz ya, neyse). Ciddi yaziyorsan durum vahim.

Adam 0-0 iken kapanan takimi acmak icin oynasin diyor, hangi macta 0-0 iken kontra-atak yapabildik zaten diyor, sen kalkip Basaksehir ve Fenerbahce maclarindan ornek veriyorsun. O maclar kapanan takimlara karsi degil, ayriyeten kontra-atak gollerini de one gectikten sonra bulduk. FB macinda ustelik 10 kisi kalmistik ve rakip ustumuze cullaniyordu. Daha birkac gun evvel ligin en zayif rakibine karsi oynadik. Orada skor 1-0 olana kadar tam tamina 1 kontra atak yapabildik (ilk penalti pozisonu), o da dikine zor bir pasla falan olmadi, topu cok iyi bir yerde kapmamiz sayesinde oldu.

Keske Sergen Lucescu'dan tam olarak etkilenseydi. Lucescu Tayfur'un yaninda 8 numara olarak once Pancu, sonra Giunti'yi kullandi. Takimi Onlibero FC haline getirmedi en azindan. Bence Sergen Lucescu'dan falan degil Ziya Dogan'dan etkilendi.

Oguzhan yedektir demek ayni zamanda Mensah ve Atiba'nin performansi su an Oguzhan'dan iyi demek. Ben Atiba'nin 8 numarada oynamasina conceptual olarak karsiyim, o baska. Ama son 4 mactaki performansiyla zaten formayi hak etmiyor. Mensah'a girmiyorum bile.

Oguzhan'in kapali takimlara karsi performansina bakmak istiyorsan 2015/2016 ve 2016/2017 karnesine bakabilirsin. Orada abuk subuk pozisyonlarda abuk subuk sureler almadi, insan gibi oynadi. Ve oynadigi takim son 10 yilin en hak edilmis sampiyonlugunu kazandi, en iyi futbolunu oynadi. O kapanan takimlara da gostere gostere tecavuz etti resmen. O takimin da beyni, maestro'su, oyun kurucusu Oguzhan idi. Tabii bunu tek basina yapmadi, ama yan rolde falan degildi, bizzat key rolundeydi.

Unknown dedi ki...

Tekrar söylüyorum, bana değil bahsettiğiniz kişiye ayıp ediyorsunuz.
Beşiktaş'a gelelim:
Oğuzhan, 2015'teki Oğuzhan değil. Sonuca varamayacağız. Ben diyorum ki; kapanan takımları şu performansıyla Oğuzhan açamaz. Atiba da Mensah ta ofansif olarak Oğuzhan'ın yaptıklarını hatta daha iyisini yapabiliyorlar. Sergen Yalçın'ı bu konuda eleştirecek bu kadar şey yok.
Senin için championship manager konusu hala geçerli:)))

@Murat

N'koudou beni baya şaşırtıyor. Noukulma, Doka, Del valle filan tarzı hızlı açık alan oyuncusu profili dışında çok faydalı olacak gibi görünmüyordu ama set oyununda çok değerli bir alternatif olmaya başladı. Ayağında top tutabiliyor, alan bulursa kros top atabiliyor,hem çizgiye inebilip hem içeri kat edebildiğinden bire bir bırakabildiğin anda büyük tehdit. Geçen sene daha çok egosu vardı. Biraz burayı küçümsiyor gibiydi. Bu sene daha fazla takımın parçası ve işini ciddiye alıyor gibi görünüyor.

Ben hala Ghezzal'in ters kanadında olmasını ister miyim emin değilim. Ghezzal varsa Larin'i oraya çekmek daha iyi bir tercih çoğu zaman. Ama N'koudou'da bariz bir şekilde Larin'den 2 gömlek iyi topçu. Burada dengeyi kuracak kişi Sergen Hoca.

F.N. dedi ki...

@unknown
Atiba ve mensah.in oguzhan.dan daha cok hucum katkısı derken saka yapıyor olmalisin
Özellikle atibanin hücuma su son 4 maçta ne katkısı var. Adam yürüyen ceset resmen ayağına aldığı her topa 4 defa dokunmadan ayağından çıkarmıyor sen diyorsun ki hucuma katkisi daha fazla.
Sonra sana troll diyince kiziyorsun

Unknown dedi ki...

Bana troll deyince kızmıyorum. Görüşlerini beğendiğim biri yerine yazdığım söylenince onun adına üzülüyorum.
Benim görüşüm bu: Atiba da Mensah ta Oğuzhan kadar ofansif katkı veriyorlar. Oğuzhan onlar kadar ( özellikle Atiba) defansif katkı veremiyor. Tekrara düşmekten sıkıldım ama o çok güvenilen istatistiklere de bakın. Atiba, Necip, Oğuzhan, Mensah... Oğuzhan bu arada maçların yüzde yirmisine ilk 11 başlamış ligde...

Emrah D dedi ki...

Oğuzhan yedek kulübesinden sahaya doğru kaşını gözünü oynatsa Mensah'dan daha iyi etkisi olur, en azından negatif etkisi olmaz.

Yılların trolleri bizi troll ilan etmiş gel de hunharca gülme: ) Troll ilan eden de Beşiktaş'ın başındaki her hocaya burada ağır hakaretler eden bir tip. Her maç başlığında aynı şeyleri zırvalıyor istisnasız. Oğuşhan abi, çift fovvet abi, büyük takım abi, hocaya bir takım lakap ve küfürler.

Oğuzhan Mensah'ın yerine oynasa bu kez Oğuzhan'ın yeri orası değil abi geyiği başlayacak. 8 numara oynasa yanındaki ve önündekiler Ozzy'nin zekasına uymuyor denilecek.

Oğuzhan yetersiz fiziğiyle ligde yabancı sınırlamasının olduğu dönemlerde zayıf takımlara karşı iş yaptı. Açın aynı dönemlerde Avrupa maçlarındaki performansına bakın ne demek istediğimi göreceksiniz.

Şimdi ligin çoğu takımında zebellah gibi ön liberolar ve savunma oyuncuları oynuyor. Adamın mücadele edecek gücü yok. Tarsus'a karşı bile ürkek bir ceylan gibi görünüyor. Yimeyde üzmeyin kendinizi. Bu kadar büyük bir oyuncu ve derinden oyun kurucuysa devre arasında Avrupa'nın dev bir kulübüne imzayı atacaktır. Orda izlersiniz bol bol.

Zaitsev dedi ki...

@ Unknown

2 cümle yazdım kontrayla ilgili. soruyu ve tespiti kendi versiyonuna göre çarpıtarak yorum yapmayı seçmişsin.

"Hangi maç 0-0 iken kontra atak yapabildik veya topla dikine hızlı çıkabildik? Biraz gerçekçi olalım.
Öne geçtikten sonra iyi kontra yaparız. Öndeyken herkes kontra yapabiliyor zaten.Yeni bir olay değil."

Yarı sahayı geçemeyen Kayseriye, Erzuruma karşı penaltı ile öne geçene kadar pozisyon üretemedik. 15 maçta 19 gol yedik şu ana kadar. Fikstürün kolaylaştığı son 4 maçı çıkarırsak 11 maçta 19 gol yemişiz. Ozzy oynasa da belki 20 yerdik. Daha fazlası olmaz.

Beşiktaş'ın göbeğinde oynatılan oyuncular kapanan bir takımı açabilecek oyuncular değil. 0-0 oyunumuz bunu açıkça gösteriyor. Bu kadro sadece duran top ve devamındaki karambolden gol atabilir.

3-4 maçta bir ilk 11 çıkan, maç sonlarında 5-10 dakika tercih edilen bir oyuncuyla sürekli oynayan bir oyuncunun skor katkısı aynı.

Ben daha önce de yazdım. 40 maçın 8i derbi. Atiba bunlarda oynasın ama kalan 32 maç kapanan takımlara karşı ve bizi bunlar şampiyon yapacak. Kapanan takımlara karşı Atiba-Mensah gibi tercihler bizi eksik bırakıyor. Bir tek Josef yeter.

Burada Ozzy'yi en çok eleştirenlerden biriydim. Geldiğimiz noktaya bak :)

@ Ordabirköyfakanyok

Mensah veya Atiba hangi maç fizikleri ile fark yarattılar bu sene?

Unknown dedi ki...

Ben de arkadaşlarıma karşı Oğuzhan'ı çok savundum:) Ama olmuyor ondan işte.
Ben birşeyi çarpıtmadım. Skor 0-0 iken kontra atak çok olmaz. Çoğu takım kapanıyor. Fenerbahçe'ye yaptık ve gol oldu zaten.
Belki diğer konularda anlaşabiliriz ama şunda olmaz:) Oğuzhan bu kadar tartışılacak bir performans sergileyemiyor. Bence artık Oğuzhan'ı ve unknown'u bırakıp rize maçına odaklanın. Yukarıda konuyu değiştirmeye çalışan Övünç Şentürk mesaj atmış rize maçıyla ilgili. Rizesporu bilmiyorum ben. Yorumum da yok maçla ilgili...

BJK4EVER dedi ki...

Lan yine sesli guldum. Zebellah gidi onliberolara bak; 1.69'luk Acquah ve 1.78'lik Campanaro.
Haklisin, Oguzhan yetmez. Bu zebellah'lara karsi Josef, Atiba, Dorukhan, Necip 4'lusuyle cikmamiz gerekirdi, az bile yapmisiz. Daha fazla onlibero, daha fazla onlibero. Yetmiyooooo daha fazla onlibero. Getirin Ayman'i, Hurriyet Gucer'i kombo yapalim.

Avrupa maci performansi demisken bir de cok ovulen Sosa, Atiba, Marcelo falan ne yapmis o donemde bir bakmak lazim, onlar da Avrupa'da surunuyordu, ama tabii onlarda sikinti yok, gunah kecisi Oguzhan tabii. CL'den cikarken takimi tasiyan oyuncular taraftarin itin bir yerine soktugu Pepe, Quaresma ve Talisca idi.

Aklinca cift forvet istememle dalga geciyor. Ac gozunu bir bak bu sene ilk defa cift forvete yakin oynayan Besiktas'ta Larin ve Aboubakar ne yapmis, sahaya 2 santrfor ozellikleri olan oyuncuyla cikmak fayda saglamis mi saglamamis mi, ondan sonra konus. Ama tabii biz futboldan anlamiyoruz cunku lisansimiz yok. Futboldan anlayanlar her takima 4-2-3-1 oynatan, oyunculari ip gibi defansa dizmekten baska bir bok bilmeyen, bir takimda 6 aydan fazla kalamayan boktan Turk antrenorleri, evet.

@Zaitsev Atiba pozisyon bilgisi, leylek bacakları ve uzun fiziğiyle takıma ne katıyor sence? Mensah hızı dışında faydasız görünebilir ancak Anadolu takımları adamın hızından çekinip kalemize pek gelmiyorlar. Yoksa dar alanda iş yapamadığını biz de görüyoruz. Sergen de görüyor. Sorun şu ki Mensah'ın yapamadığı işi bu kadroda Oğuzhan da yapamaz. Şenol hoca Oğuzhan'a formayı verdi yine Şenol hoca elinden aldı. Adamın anasına mı sövdü yoksa kontratı alınca yatışa mı geçti?

Neyse tüm maç başlıklarında aynı mevzuyu tartışmak boş iş. Rize maçında ilk 11'de başlar umarım Oğuzhan. Hayranı olduğumuz günlerdeki gibi oynar. Belki ben önyargılıyımdır.

@bjkever Seni yıllardır okuyorum. Aşağıdaki metne uyduğuna şahit olmadım. O yüzden fikirlerinin kıymeti yok benim için.
Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, İnsanlara kişisel saldırıda bulunan, fikre değil, fikir sahibine odaklanan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar.

Burası onun yeri değil.

Burası Ekşi Beşiktaş.

Zaitsev dedi ki...

@ Ordabirköyfakanyok

Atiba hiçbir zaman Necip, josef, gustavo,donk tarzı sert bir oyuncu olmadı. Pozisyon bilgisi ve aklı sayesinde fark yarattı ama sert oyuncu veya fiziğiyle rakiplerini yıpratır demek zor.

Pheaglix dedi ki...

oğuzhan konusunda atladığımız bir diğer konu uzun zamandır (sadece bu sezon değil) maçın sonuna doğru istediği skoru alıp kapanan takımlara karşı oynatılması. yani sadece dakikaları az ve çevresindeki oyuncular kendi oyununa elverişsiz değil, maçın sonuna doğru maç başına kıyasla daha fazla kapanan ve direnç kazanmış rakiplere karşı oynuyor. normal şartlarda "takımın ilk 11 oyuncusu dış şartlardan bağımsız takıma katkı verebilmeli" diyrbilirsiniz, ama oğuzhan yerine oynayan atiba 80'de kurtarıcı olarak oyuna girse yapacağı katkıyı az çok tahmin edebiliyoruz sanırım. ayrıca atiba ile oğuzhan'ı karşılaştırırken atiba'nın direkt skor katkısını kullanmak fazlasıyla yanıltıcı. oğuzhan oynasaydı atiba kadar gol atmazdı, ama belki nkoudou, mensah, hatta abou iki üç asist fazla yapardı. ligin en çok gol atan takımı olmamızı sağlayan özelliğimizin öne geçtikten sonra kontralar olduğunu da göz önüne alırsak attığımız gol sayısı da şimdikinden az olmazdı.

keşke oğuzhan bilinen özelliklerinin yanında oynatılmamasına sebep gösterilen "skor yapabilme" özelliklerine de sahip olsaydı, ama o zaman buraya asla yolu düşmeyecekti. bu lige belli yaşın altında veya düşük maaşla gelen oyuncuların mutlaka belli defoları var. eğer oyuncuların çoğunun defolarını gizleyip güçlü yanlarını oyuna çıkaran oyun oynarsan şampiyon olursun. mesela 15-16'da olcay'a "kanat dediğin orta ile gol attırır" falan deseydik o sene fener şampiyondu. bunun yerine olcay topa mümkün olduğunca az dokundu ve kariyer sezonunu geçirdi. biz de fazlasıyla kısıtlı bir oyuncunun zayıf yanını gizleyip güçlü yanını öne çıkarıp hem oyuncunun değerini arttırdık (daha sonra fayda sağlayamasak da), hem de senelik 2 milyon euro bağlamadan vasat üstü kanat forvet performansı aldık. uzun zamandır şampiyon olan tüm takımlarda benzer örnekler bulunabilir. kimse her şeyi en iyi seviyede yapabilen oyuncular ile oynayıp şampiyon olmuyor.

ilaveten, oğuzhan'ın yedek olup olmadığını da oyuncu kalitesi üstünden değil, hangi durumlarda altında yedek olduğunu düşünerek belirlemek gerekiyor. mesela oğuzhan yedekse kimin yedeği? eğer atiba'nın yedeğiyse çoğunlukla kapanan takımlara karşı atiba'nın daha iyi bir tercih mi olduğunu düşünüyoruz? ya da mensah'ın mı yedeği? oğuzhan'ın güçlü ve zayıf yanlarını, ve oynayabildiği oyunu göz önüne alarak kendisini mensah'ın yedeği olarak mı görüyoruz? eğer spesifik olarak bir bölgeyi yedeklemiyorsa, ana oyun planımızı da düşünerek, oğuzhan 15-16'dan beri hangi alternatif planımızı yedeği? üç ayrı teknik direktörün oynattığı oyunlar arasındaki farklılığı göz ardı edebiliriz çünkü üçünün de belli durumlara reaksiyonu aşağı yukarı aynı. oğuzhan'dan 1-0 giden ve baskı yediğimiz maçlarda necip gibi orta sahaya direnç mi katmasını bekliyoruz, oyun sonuna doğru istediğimiz skoru alamamışken kurtarıcı olmasınımı bekliyoruz, yoksa öne geçtikten sonra bizi kontraya çıkarmasını mı bekliyoruz?

ha işin bir de öbür yüzü var. hücumumuz maalesef ileri 4.5'lunun (rolünü göz önüne alarak 0.5 atiba) doğaçlamasına kaldığı için aralarındaki uyum da en az yetenekleri kadar önemli. belki de oğuzhan bu oyuncularla anlaşamıyor, ya da en azından atiba kadar iyi anlaşamıyor. maalesef bu konuda elimizde yeterli bilgi yok. ama sırf takımın düzensizliğinin sonucu olarak oyuncu uyumunun normalden daha da ön plana çıktığı ortam yüzünden oğuzhan'ı yedek ilan etmek haksızlık olur. hatta bence oğuzhan bu oyuncularla dil olarak olmasa da oyun olarak anlaşabilecel birisi.

Pheaglix dedi ki...

maça gelince de, ben ya rize'ye ya da hatay'a puan kaybedeceğimizi düşünüyorum. istediğimiz kadar 8/10 yapmış olalım, hala her maçta mutlaka puan kaybına neden olacak kritik hata yapıyoruz ve rakipler bu hataları asla değerlendiremeyince kazanıyoruz. ankaragücü maçında rakip kontrada ersin'i çalımlayıp auta çıkmasa ya da welinton bir saniye geç kalmış olsa, sivas maçında ersin'in üstüne vurmasa bu maçlarda puan kaybetmiştik. ligin açık ara en kötü takımına bile son saniyede frikikten bile olsa pozisyon verdik. biz de her maç 0-0da bu kadar net pozisyonlara girip kaçırıyor olsak bu hataların etkisini göz ardı edebiliriz ama durum öyle değil. gol atana kadar yakaladığımız pozisyonlar fazlasıyla kalitesiz, öyle demba'nın altı pastan kaçırdığı pozisyonu 0-0da bulamıyoruz. bulup da kaçırıyor olsak iki durum birbirini dengelerdi ama tek taraflı olduğu için, bana göre, sadece şanslıyız. üstelik kapanan rakibe karşı ne kadar zorlandığımızı düşününce ilk golü yersek maçı çevirme şansımızın ne kadar düşük olduğu çıkarımını yapmak da zor değil.

şu ana kadar bu tarz kırılma anları hep bizim lehimize sonuçlandı. 16-17'de de benzer durum vardı. o seneki maçları hatırlarsanız aslında ne kadar şanslı olduğumuzu görürsünüz (ki bu yüzden gözümde 16-17 şenol güneş için asla artı yazmadı). eğer bu şekilde devam ederse sene sonuna kadar potada kalırız, hatta şampiyon oluruz. ama şu an bizi şampiyon yapabilecek olan en önemli faktör bu şansımız, oynadığımız oyun değil.

Unknown dedi ki...

Ordabirfakanköy ile ayrıldığımız nokta oldu. Oğuzhan çok yetenekli(Beşiktaş takımına göre). Fiziği önemli değil. Keşke yeteneklerini gösterebilse.Rizespor'u bilmediğimi söylemiştim. Biz kazanalım. Artık Rizespor maçı konuşulsa...

Konya bizi yendikten sonra Fener ve Gs'yi de yenip çaldığı 3 puanı geri verdi sağolsun.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu maçı alırız. Tomas kötü hoca, Rizenin en kaliteli oyuncuları yok. Bizde Atiba yok, Ghezzal-Abou dönüyor. Rıdvan oynar muhtemelen. Kalitemiz ağır basar, fark olur..

Zaitsev dedi ki...

O zaman kadro tahminlerine başlayalım.

Ersin
Rosier Vida Wellington Rıdvan
Josef
Ghezzal Dorukhan Mensah Nkodou
Aboubakar

Dorukhan yerine Necip'i görürsek şaşırmam. Golü atıncaya kadar kısır maç olur. Bir tane atarsak kalanı rahat gelir Erzurum maçı gibi. Gol yemeyelim de gerisi bir şekilde çözülür.

turgay dedi ki...

Dorukhan sözleşme yapmadığı sürece ilk 11 çıkmayacakmış diye okumuştum birkaç yerde. Bu nedenle necip bence banko. Ayrıca abou sonradan girer bence larinle başlarız.

Emre Toraman dedi ki...

Ben birkaç süpriz bekliyorum. Hem son maçın 89'da gelmesi, hem bugün Galatasaray'ın puan kaybetmesinin getirdiği rehavet, hem de transfer dönemi sebebiyle önümüzdeki 2 maç mini bir hazırlık dönemi olabilir. Bu maçta birkaç alternatif deneyip, Hatay maçında da Galatasaray maçının provasını yapmayı düşüneceğiz gibi bir his var içimde.

Utku
Rosier-Vida-Montero-Rıdvan
Josef-Oğuzhan-Mensah
Ghezzal-Aboubakar-Nkoudou

şeklinde bir kadro doğuyor içime.

Emre Toraman dedi ki...

Hatta Hatay ve Galatasaray maçı için bile şimdiden kafasında bir kadro olduğunu düşünüyorum Sergen'in.

Ersin(Utku)
Rosier-Welinton-Vida(Montero)-Nsakala(Rıdvan)
Josef-Atiba-Necip(Mensah/Oğuzhan)
Ghezzal-Aboubakar-Larin(Nkoudou)

Parantez içindeki oyuncular Rize maçında büyük bir performans sergilerse Hatay, orada da devam ederlerse Galatasaray maçında oynayabilecekler.

sadrazam dedi ki...

@ordabirkoyfakanyok
@unknown
@Theo (rahmetli)
Boşuna yormayın kendinizi, bu bloğun bazı kuralları var,
1) Oğuzhan iyi ama etrafı kötü.
2) Quaresma topçu değil,
3) pandemi ve ekonomik kriz dahil her türlü vahametin müsebbibi Talisca dır.
4) Samet vizyonsuz, Biliç artist, Şenol zaten laz, Abdullah Avcı tüü, Sergen kaka.
Bu blogda iki satır yazmak istiyorsan bunları peşinen kabul edeceksiniz. Yok kabul etmiyorsan ya cahil ya da trolsün.


sadrazam dedi ki...

@Basar
"Küfürlü yorum yazıp kaybolan" derken kastın bensem, kaçtığımız falan yok. Bloğun en başından itibaren vardım. Her yoruma, her posta cevap yazmaya mecburmuyum amk.
Ben birçok eski -yeni yazarın 3 ıq ile yazdığı yorumlara maruz kalıyorsam, kurallara sadık kalarak yapılan eleştirilere siz de tahammül edeceksiniz.

Emre Toraman dedi ki...

Bu arada Sergen'in yorumculuk döneminde bir kapışmışlıkları vardı ama Nihat şimdi değilse de bir ara Sergen'in ekibine dahil olursa şaşırmam. Sergen'e baya methiyeler düzüyor medyada ve daha önce saydığım kriterlere uygun: Sergence biliyor(eski futbolcu) ve dünya futbolunu(en azından diğer eski futbolculara göre) takip ediyor. Tek handikapı ego çatışması yaşayabilirler, yeterince düşük profil değil. Bu sebeple Sergen kabul etmeyebilir, etse de daha sonra problem olabilir.

Huzeyfe dedi ki...

@Emre

Atiba yokmuş sanırım kadroda.
Onun yerine Necip’i oynatacağını sanmıyorum Josef varken.
Eğer Dorukhan da sözleşmesiyle ilgili problemlerden dolayı oynamayacaksa Oğuzhan ilk 11 çıkabilir.
Ön taraftaki rastgele kurguyla Sergen’in kazanan kadroyu koruma eğilimi birleşince benim tahminim N’koudo’yu Larin’in önüne almış olabilir Sergen. Gerçi rotasyon da yapabilir, bilemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...


@emre toraman

Yazdigin kadro ciksa keske. Tempolu futbol izleriz, gozumuzun pasi silinir ve ceza sahasi icinde cogalma disinda pek bir sorun gozukmuyor, ama cikmaz.

Sergen'e birkac yardimci da benden:
-Mustafa Dogan (Almanya ayagi, Cagdas Atan v2)
-Pascal Nouma (motivasyon kocu, mevcut kadrodaki bircok oyuncuyla mukemmel bir sinerji yakalar)
-Yasin Sulun (altyapida beraberdiler galiba' laf dinleyecek caliskan kisi kontenjaninda)

Serkbal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Serkbal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Serkbal dedi ki...

ersin,rosier,vida,montero/joseph-necip-mensah/gezzal-larin-nkoudu

Serkbal dedi ki...

Solbek Rıdvanı unutmuşum

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman, @BJK4EVER :)) +1

Pascalı da Mustafa Doğanı da sever hakikaten, zaten son kulüp röportajında Pascal gibi oyuncum olaydı muhabbeti yaptı.

Hoca daha evvel iki iyi "analizci" yardımcıyla çalıştı. İlki Tamer Tuna, ikincisi Çağdaş Atan. Tuna Ş.G. döneminde ve takım çalıştırırken de ne kadar iyi analizci olduğunu kanıtladı. Çağdaş Hoca Alanya da zaten her hafta kanıtlıyor.

Bence öncelikle yanına modern futbolu takip eden, donanımlı iyi bir "analizci" lazım. Çağdaş Hocanın boşluğu dolmadı. Belli ki Hoca adam yönetiminde, görev dağılımında ve adamlarını dinlemede-sorumluluk vermede iyi, yanında yetişenler Süper Lige hem de iyiler kontenjanından Hoca oldu, bu F.T. den iyi yönü mesela. Geçen sene de idefixleri vardı ama bu seneden iyiydi, Çağdaş Hoca etkisidir muhtemelen.

Bence Blogca oraya bir adam bakalım, tüm dertlerimizi bitirecek çözümdür. Hem Hocanın tüm pozitif yönlerinden faydalanmaya devam, hem de şikayetlerimize son :)

Whoscored istatistiklerine göre Rize hava toplarında bizden sonra ligin en iyisi. Duran toplardan 5, penaltıdan 4 gol bulmuşlar. Basit fauller yapıp duran top fırsatı vermemek lazım. Bu yüzden de Necip yerine Oğuzhan ile başlanabilir.

BurkayJK dedi ki...

@serkbal

Ahahah. Hocam sildiğin mesajda Rosier'i unuttuğunu belirtmiştin, şimdi de Rıdvan'ı unutup yazman acayip komiğime gitti.

Akşam Rosier ya da Rıdvan kırmızı görecek sanki. :)

Akşam Rıdvan yerine Nskala oynar diye düşünüyorum. Atiba'da yokken boy üstünlüğünü rakibe vermek isteyeceğini sanmıyorum Sergen'in.

Serkbal dedi ki...

Aynen öyle oldu :) bu arada kırmızı için ağzımdan yel alsın

Hatay'ın kaleci kırmızı gördü. Haftaya bizimle oynuyorlar. 45 dakika 10 kişiyle oynayacaklar. İşler yolunda gidiyor : ) Sonu şampiyonluk olsun.

Name diouf da 36'da sakatlanıp çıktı.

Emre Toraman dedi ki...

Necip yine stopere giren 6, Josef box to box oynayacak muhtemelen. Fenerbahçe bu işi Necip'ten çok daha iyi yapan Mehmet Topal'la denediğinde başarılı olamamıştı.

Ben Türkiye'de büyük kulüplerin set oyununda ceza sahasına 3 oyuncuyu düzenli sokması gerektiğini düşünüyorum. Aboubakar ve Larin dışında bugün bunu yapma adayı Josef. Hem Necip'e yardıma gelmeye hem cezasahasını 3'lemeye çalışırsa da sakatlanması çok olası.

Barreto dedi ki...

Gözümüz aydın ahali. Ozzy ilk 11'de. Formayı bugün kapıp bir daha çıkarmasa ne güzel olur.

BJK4EVER dedi ki...

Necip haric ilk 11 guzel. Ghezzal Atiba gibi dinlenecek sanirim, kulubede yer alacak.
Rotasyonu anlayabilirim, ve 1-2 kiside sinirli kalmasi iyi olmus. Bu maca da 3 puan veriliyor, Hatay macina da, isin boku cikmamis en azindan. Rize'de de oyle tehditkar bir kadro veya oyuncu yok pek.
Handikap 1 bastim.

Emre Toraman dedi ki...

Enine boyuna derinliğine tartışıldı ama bence Oğuzhan'ın ve biz Oğuzhan(kurucu 8)severlerin anlaması gereken bir nokta var: Oğuzhan'ın oyununu yerelleştirmesi gerekiyor. 15/16'daki kısa ve seri paslarla tıkır tıkır işleyerek hücuma çıkan takım Türkiye Ligi'nde 10 yılda bir kurulur. Oğuzhan'ın her sezon etkili olabilmesi için topu ayağına aldıktan ve ayağında 3 saniye tuttuktan sonra da etkili olabilmeyi öğrenmesi gerekiyor. Ben şahsen bugün biraz bunları arayarak izleyeceğim. Ha ben Oğuzhan olsam hiç uğraşmam, Hollanda, Belçika ve bir ihtimal Almanya'dan dışarı çıkmam.

Mükemmel organizasyon süper gol. Yerden oynarsak Rize dağılır.

BJK4EVER dedi ki...

Zebellah gibi onliberolarla dolu kapanan takima karsi Oguzhan'in yaptigi asistle skor 1-0. Bu arada 15. dakikada cok guzel bir arapasi daha atmisti Aboubakar'a, onune daha iyi alabilse su an skor 2-0 idi ve Oguzhan 2 asist yapmis olurdu 20 dakikada. Zebellah gibi onliberolara karsi. Kapanan rakibe karsi.

Bjkever
Biz Beşiktaş için seviniriz koçum. Senin gibi Beşiktaş değerlerine ana avrat sövmeyiz rezil herif.

Satanist evlat Arif gibi bir şeysin. Kuponlar yattıkça burda millete küfrediyorsun küfürbaz Haydo.

BJK4EVER dedi ki...

@Emre Toraman,

Boyle bir takim neden 10 senede bir geliyor?
Mesele kalite mi? Sanmam. Bence o takimda ligin net ustunde olan tek bir adam vardi, o da Gomez. Quaresma, Sosa iyi oyuncu ama o kadar. Zaten o takimdan sonra Sosa, Olcay, G.Tore'nin kariyerleri ne oldu gorduk.

Mesele o tur oyuncularin kadrolarda olmamasi mi? Bence degil, su anki kadromuzda bile muadil 5-6 oyuncu var.

Bence mesele antrenorlerin vizyonu ve cesareti. O takim bile Veli sakatlanmasa, Lucas Leiva'nin transferi son anda iptal olmasa emin ol cift onliberolu kisir boktan bir takim olurdu. Sartlar oturdu ve tiki-taka futbolu oynayan guzel bir ekip olustu. Antrenorun vizyonuyla veya cesaretiyle degil bence, ki sonraki senelerde S. Gunes'in kadro tercihi de bu soyledigimi dogruluyor)

Hasic
G. Tore
Ghezzal
Oguzhan
Ljajic

Bence bu 5'i de cok guzel futbol oynamaya musait, birbirinin dilinden anlayacak, pas temposu yuksek oyuncular. Bunlar kac defa birlikte oynadi? 100. yildaki takimda Oguzhan-Sosa-Olcay-Tore birlikte oynuyordu, 4 tane bu tip oyuncu vardi. Bu oyun icin mumkunse 4, en azindan 3 bu tip oyuncu birlikte oynamali. Birakin 4 veya 3 taneyi, biz 2 tanesini bile neredeyse hic kullanmiyoruz. Neden? Cunku onlibero dolu gol yemeyen bir takim sart, yoksa mazallah bu zebellah'larla dolu zor ligde tutunamayiz (yersen).

Emre Toraman dedi ki...

Necip sağ iç Josef 6 gibi oynuyor. Yer değiştirmeleri lazım bence. Aksi takdirde Necip'in sırtı dönük top aldığı pozisyonlara presten Rize 0.5+ xG çıkarırsa şaşırmam.

BJK4EVER dedi ki...

Kimin kufurbaz oldugu, hakaret ettigi belli.
Kapagi da takti Oguzhan zaten, gitmenizi rica edebilirmiyim?

Larin hatayı affetmedi. Belçika yaramış. Bu sezon karakter koyuyor helal olsun.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER
%60 katılıyorum, antrenör vizyonu ve cesareti. Zaten Türk futbolundaki paydaşları dünyadaki alternatifleriyle karşılaştırsan en kötüsü çok bariz antrenörler olur. Belki yöneticiler biraz zorlar.

%40 ise her ne kadar dönemlerinde başarı gelmese de Samet Aybaba, Önder Özen ve Bilic'le 3 sezonda kurulan takım ve oyun iskeleti.

Emre Toraman dedi ki...

Düzeltme: İbrahim Altınsay, Samet Aybaba, Önder Özen, Bilic daha doğru olur.

Can dedi ki...

İlk defa bu kadar ön alan presiyle oynuyoruz. Larin’in golü ve N’Koudou’nun kaçırdığı başta çok önemli pozisyonlar yakaladık rakibi ısırarak. Hoşuma gitti.

Emre Toraman dedi ki...

Tam bir aç aç Rıdvan'ı aç devresiydi. Al yanaklarını göster bize Rıdvan.

Aboubakar yaz golünü gülen yüzünü özledim karaboğam.

Beşiktaş Şeytana peruğunu ters giydirir. Olmayan aklıyla algı yapıyor. Sergen hocam medyada ne kadar Beşiktaş düşmanı varsa ayarlarını bozacak, keyiflerini kaçıracak.

F.N. dedi ki...

Sahada 2 forvet ozellikli oyuncunun bu sene ki katkısı muazzam. Bir de bugunku taktiği ben beğendim. Top bizdeyken Oğuzhan saga kayıp larin.in forveti ciftlemesi pozisyon zenginliği yaratiyor.
İkinci yari necip-ghezzal değişikligi yaparsak daha zevkli maç izleyecegimizi düşünüyorum

turgay dedi ki...

Akan oyunun sebepleri.

Rizenin 5li savunmaasının sahaya oturmaması
Orta sahamızda topu eveleyen geveleyen dikine değil de yana oynayan oyuncuların olmaması
Takınca ön alan baskımızın 5li savunma oynayamayan rakibi perişan etmesi

Abou bencil olmasa larin ilk yarıda 7 gol atabilirdi

BJK4EVER dedi ki...

@F.N.

Tekrardan sol cizgiye yapisacak bir sol kanat, sag cizgiye yapisacak bir sag kanat ve ceza alanina girme ozelligi olmayan bir 10 numaramsi ile oynasak ve bok gibi futbol sergilesek ve burada bunu elestirsek 'sen ne anlarsin yeaaa teknik direktorluk mu yaptin o koskoca X hoca' vs gibi laflar edilirdi.

Futbol da zor degil, ligimiz de zor degil. Antrenorlerimiz kalitesiz, cesaretsiz.


@turgay,

En onemli sebebi yazmamissin; Atiba'nin olmamasi. Oguzhan'in oynamasi kadar buyuk bir arti katiyor oyunumuza. Ama sevinmeye gerek yok, cunku sonraki maclarda yine oynayacak ve yine oyunumuzun icine sicacak maalesef.

Basar dedi ki...

Oğuzhan varsa rahat ol! İlk pozisyon (Abu Larin’e atmayarak mundar etti) Oğuzhan pasıyla, ilk golün asisti de Oğuzhan. Koşuyorda, topta kaptı, pas arası da yaptı... orada haftalardır Mensah’ın yapamadıklarını yaptı.

Kadrodan memnunum, Şimdiki hedef hocayı tek 6 numara ike sahaya çıkartmak olmalı :) Necip yine sağolsun tekmesini rakipten esirgemedi :)

Basar dedi ki...

Şapka çıkarırım Necip-Ghezzal değişirse.

Murat dedi ki...

mutluluktan aglayacagim, gomenlerden biriyim

Basar dedi ki...

İstatistik beğenmeyenlere şunu söyleyebilirim her atakta Oğuzhan var. Oğuzhan varsa başarı var,

beagle dedi ki...

Rıdvan cok olgun oynuyor. Adrianodan sonra en komple solbek performansi.

heyecani biraz daha atarsa asistlere de baslar.

Emre Toraman dedi ki...

Nkoudou'cugum Moroziuk sence de biraz fazla topla buluşmuyor mu?

Emre Toraman dedi ki...

Keşke ortasahada altyapıdan çıkma bir oyun kurucumuz olsa da Nkoudou'nun yerine oyuna alıp Mensah'ı sola atsak.

yilmaz dedi ki...

4.5+ kuponumu tek başına getiren takım gibi takım :)

Can dedi ki...

Vay anasını!

Larin Oğuzhan işbirliğiyle 3.5 üst ve maç sonucu 1 geldi : ) Hasic'in füzesi de renklilere gelsin:)

Yalnız bu galibiyet aldatıcı olmaz umarım. Rizespor ligin en kötü top oynayan takımı. Kendi evlerinde ki Kayseri ve Galatasaray maçlarını izledim. Tomas ne oynatıyor takımına çözemedim.

Emre Toraman dedi ki...

Oğuzhan: Baylar Mesut falan diyorlar duydunuz mu?
Larin: Mandzukic duydum ben de.

@yilmaz
takım gibi Larin?

BJK4EVER dedi ki...

Bu sezon ilk defa bana sampiyon takim izlenimi verdi Besiktas. Ilk defa soyle keyifle, arkama yaslanarak, zevk ala ala mac izledim. Helal olsun.
Umarim bu kadroyu bozmayiz. Hoca'da Atiba'nin suresini minimum seviyede tutacak (en azindan ilk 11 cikarmayacak) ve Oguzhan'i kotu oynasa da devamli ilk 11'de oynatacak cesaret olur.
Bir sonraki macta tekrar Atiba baslarsa (Josef-Atiba-Oguzhan yapsak bile) basa doneriz. Benim kafamdaki orta alan Josef-Mensah-Oguzhan, ama ona cesaret edemez. Atiba yerine Necip bile nispeten iyi oluyor, en azindan sok presiyle top kapiyor, takima dinamizm katiyor.

F.N. dedi ki...

Takimi ben de cok begendim. atiba.nin olmamasi hucuma Daha kolay ve hızlı çıkmamızi sağladı. Artik Bu tarz maçlarda atiba.nin olmamasi gerektiğini gösteren bir maç oldu.
Larin.de Belçika.da futbolu öğrenmiş. Hasic, guven gibi oyunculari hatta boyd.u da oralara gönderip gelişmesini takip etmekte fayda var.

Sergen hocam rakibe yakın oynayan, sürekli mücadele eden bir takım yarattı. Her oyuncu maksimumunu vermeye çalışınca ortaya böyle güzel bir oyun çıkıyor. Allah'tan sezon başında taraftar yoktu da 3-5 maçta başını yakmadılar hocanın. Önümüzdeki Hatay ve GS maçlarını kazanırsak rakiplere büyük bir psikolojik darbe yapmış oluruz.

dominic molise dedi ki...

sergen hocanin welinton askini cozdum sanirim. 6-0 olduktan sonra sevinci, ki fm'ciler buna determination der, kolay bulunabilen bi ozellik degil.

Hahaha. Ben haftalarıdır takımı savunan kişi olarak bu sefer frenleme görevi yapayım. Tabi 6 tane sallamışsın hem de en önemli yaratıcı oyuncun olmadan. Elbette muazzam bir gelişme ama Tomas'ın kötü bir teknik direktör olduğunu ve Rize'nin şimdiye kadar ligde en fazla bireysel hata yapan takım olduğunu yazmıştım ama ben bile bu kadarını beklemiyordum. İbretliklermiş gerçekten.

Takıma tebrikler.

beagle dedi ki...

Yalniz Larinin Belcikada futbol ogrendigi yok, bu cocuk eldeki en fizikli, gol istahli cocuktu.Taraftar ve senol dibe soktular. Simdi rakip kaleye geldigimiz bitik oyuncularla oynamadigimiz icin cocuk normale dondu.
Devre arasi yatarak oynayan birini bile alirsak Larin Oguzhan Vida vb yuhalanmaya baslar.
Bu takima 10 almayin arkadaş. Cift forvete devam.

@ÖVÜNÇ
Hocam sen Oğuzhan konusunda ne düşünüyorsun? Sence zorluk düzeyi yüksek maçlarda ilk tercih olabilecek durumda mı? Sergen'in tercihlerini nasıl buluyorsun?

YSY dedi ki...

Allah oğuzhana zeval vermesin, sergenede kadrodan kesecek aklı fikri vermesin.

Geride josef önde ozzy-mensah sağda ghezzal görmek isteriz.

Unknown dedi ki...

Herkese tebrikler. Aboubakar gol atsaydı çok iyi olurdu. Rize çok zayıfmış.
Oğuzhan çok iyi oynadı. Larin de...

Basar dedi ki...

Hahaha haftaya Ghezzal’ı mı Larin’i mi Nkoudou’yu mu kesersin :) (dua edin henüz yani yetme Hasic’i eklemedim)

Ahmet Usal dedi ki...

Yalnız iyi gözdağı verdik, takıma, hocaya ve Oğuzhana haklarında yazdıklarımı yedirdikleri için teşekkürler.

En çok gol bizde, gol kralı bizde, en iyi yeni yetmeler bizde(Ersin, Rıdvan, Hasiç), liderlik de bizde.

Allah tamamına erdirsin :)))

Serkbal dedi ki...

Şu an hiç bir takımda oynamayan, evde bireysel antrenman yapan mandzukic ile ilgilenmenin mantığı nedir?

yilmaz dedi ki...

@Emre,
"takım gibi Larin?"
belki de :D

Gerçekten Rize'nin felaket bir takım olması (bu maçlık mı bilmiyorum) bir yana, Beşiktaş'ın haftalardır giderek artan özgüveni, maçlarda kendini hissettiriyor.

Takımın vasat yönleri var. En barizi de çok kapanan takımlara karşı ilk golü bulmakta zorlanması. Ama bunun çözümsüz olmadığını biliyoruz, umarım bu akşam hoca da anlamıştır.

Şu an takımda ilk 11 dışında da neredeyse bir 11 daha çıkaracak kadar "formda" oyuncu var. Bu çok büyük bir zenginlik. Bu rüzgarı arkamıza alıp, rakiplere vurabildiğimizce vurmamız lazım. Yani GS maçına 4 puan avantajla girme ihtimalimiz yüksek, ama o maçta "ya beraberlik iyidir" dersek, aslında GS "istim üstündeki Beşiktaş'la arayı açmadık, iyidir" der. Ciddiyetten bir dakika bile taviz vermemiz lazım.

Bence şu vakitte gelen liderliğin pek bi önemi yok. Sezon başı şampiyonluk lafı etmeyen bir takım için riskli bile olabilir, rehavet getirebilir. Fakat hocanın söylemiş olduğu, "Burası Beşiktaş, Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynamıştır, dolayısıyla liderlik çok büyütülecek bir konu değil" benzeri lafları bence de çok önemli.

Transfer konusunda da @beagle ile birebir aynı düşünüyorum. Şu "10 numara" mevkiisini bi gömmek lazım tarihe. Bizden başka hiç bir yerde kıymeti kalmadı bu tip oyuncuların. Fizikli dinamik iki yönlü ortasahalarla oynayınca, Necip bile skor değiştiren adam olabiliyor. Takımın kimyası açısından da -bence- Mandzukic gibi, Abou'nun, Larin'in pozisyonunu tartışmaya açacak biri çok gereksiz olur. Bence Güven'e alternatif "orta karar bir yedek golcü" bulmamız gerekiyor. Hele stoper lafları filan dolanıyor, lütfen şu tüzüğümüzden "her transfer döneminde en az iki stoper alınır" maddesini çıkaralım artık.

Aboubakar iyi gidiyor ama her an sakatlık riski olduğu için gelecek sezon uzatma opsiyonuyla 6 aylığına Manzukic kiralamak hiç fena olmaz. Bildiğim kadarıyla kronik sakatlığı, disiplin sorunu olmayan kendine bakan bir oyuncu. Tecrübesiyle ligin kızıştığı dönemlerde fark yaratır.

turgay dedi ki...

Mandzukic boşta değil mi neden kiralıyoruz?

Yani şu oyuna yorum yapamıyorum o kadar saçma hatalar oldu ki biz mi çok iyiyiz yoksa rakip mi rezalet bende Bi yorum yok açıkçası. Ancak ilk yarı bittiğinde yazdığım gibi orta sahada topu gevelemeden oynayınca çok başka yere gideriz. Bizim asıl sorunumuz bu yavaşlığımızdan kaynaklı rakipleri açamamaktı. Yavşalıpında sebebi tercih edilen oyuncular. Güzel ve moral verici galibiyet oldu.

sadrazam dedi ki...

Ölüyü fazla yıkamaya gerek yok. Her mevkide alternatifli bir kadro var zaten. Renklilerle sidik yarışına girmek bize zarar. Transfere gerek yok. Meziyet bu kadroyla başarıyı yakalamak, meziyet Hasiçi, kartalı, Atakanı, Güveni, Monterou, Erdoğan'ı rotasyona dahil edebilmek.

F.N. dedi ki...

@basar
Ben nkoudou'yu kesmesi beklerim. Sağda ghezzal-roiser iyi 2li oldular. Larin.de uzak forvet rolünde gayet başarılı. Öne geçtiğimiz maclarda nkoudou hamle oyuncusu olarak büyük iş yapar.

Emre Toraman dedi ki...

Oğuzhan'la ilgili hala aşılması gereken bir psikolojik eşik var. Ben asla aşamayacağımızı düşünmeye başlamıştım ama bu maçta kazandığı özgüvenle %50'sini falan aştık bence. Her maç bu kadar alan bulup hızlı oynayamayacağız, rakip savunma/kaleci de 3-4 gol hediye etmeyecek. O yüzden hala oyununa yerellik katması gerektiğini düşünüyorum. Yerellikten kastım da, topu aldıktan sonraki ilk saniyede ayağından çıkarabildiğinde sağladığı katkıyı, 3 saniye tutmak zorunda kaldıktan sonra çıkardığında da sağlayabilirse %100 aştık diye düşüneceğim. Bunun da en iyi yollarından biri kanatlara ve beklere cross pas atması. Bunu isabetli şekilde daha sık yapabilecek yeteneği fazlasıyla var, sadece repertuarına eklemesi lazım.

Lens, Mirin, Douglas'ı ve son durumlarına göre Ljajic ya da Boyd'u gönderebilirsek muhtemel faydası en yüksek transferleri yapmış oluruz zaten. Oğuzhan'ı kazanıyorsak @sadrazam'a katılıyorum, özellikle Hasic ve Kartal konusunda. @beagle'ın favorilerinden Almos'u ya da Altınordu'da çok fazla süre bulamayan Oğuzhan Akgün'ü de ekleyebiliriz belki Larin katkısı alternatifi için. Sağ beke de oynama garantisinin etrafından dolaşmak için Giresunspor'da son 4 maçta dakika 89'da oyuna sokulan Kerem'i geri çağıralım mümkünse. Eskişehir'in sağ beki Bilal deniyordu, o da uygun bir profil sanırım.

Ersin-Utku-Emre
Vida-Welinton-Montero-Erdoğan-Serdar
Rosier-Rıdvan-Nsakala-Kerem/Bilal
Josef-Oğuzhan Ö.-Atiba-Mensah-Necip-Dorukhan-Kartal
Ghezzal-Nkoudou-Hasic-Gökhan-Boyd-Atakan
Aboubakar-Larin-Güven-Almos/Oğuzhan A.

Çiçek gibi kadro. Sayısal olarak eksik değil fazla bile.

Emre Toraman dedi ki...

Düşündükçe hala inanamıyorum akşam pazarı transferlerine. Tamam öncesinde de doğru kurgulanırsa yarışacak bir kadroydu da Josef, Aboubakar, Rosier ve Ghezzal transferlerindeki isabet oranı ve takımı taşıdıkları nokta akıl alır gibi değil. Hepsi mevkilerinde ligin en iyisi oldular direk.

Bu sezon güzel biterse muhtemelen bir bu 4 transferi, bir de Karagümrük hazırlık maçının 2. devresindeki Aboubakar-Larin performansını hatırlayacağım herşeyin başlangıcı olarak.

YSY dedi ki...

Alınan galibiyeti asla küçümsemiyorum ama bana hala oyun yavan geliyor. Bu takım oldu diyemiyorum bir türlü. Atılan gollerin yarısı forvetlerin fiziki zorlamaları ile geldi.

Oğuzhanlı kadronun üstünde ısrar edilip yanına ghezzal vs monte edilirse böyle spontane goller atan bir ekipten daha organize işler yapabilen bir hale dönüşebiliriz, dönüşmemizde lazım. Yoksa her rakip defans böyle salak davranmaz.

Mayor dedi ki...

Evet abi Ozi, Ghezzi, Nkoudu, Abu, Larin, arkalarında da Josef. Nkoudu'nun savruk oyunu da bana Olcayı anımsatıyor. Onu hızlı paslı oyuna alıştırabilirse diğerleri 15-16 oyunu gibi oyun çıkabilir ortaya.

Eski_Kartal dedi ki...

sergen den "fitbol" dersleri

spor medyasi ücüncü haftada feneri sampiyon ilan etti ve bir güzel göt oldular. 90larda sezona 15 transferle baslayan feneri her sezon basi sampiyon ilan eden abilerinin yolunda oldukarini ispatladilar.
cm den yetismis nesil de aynen göt oldu.

sergen in durumu cok karmasik degil halbuki. karizmatik ve saygi duyulan bir hoca, planli bir antrenman programi biraz da takim ici dengelere dikkat edince isler raya girdi.
bu sezon kimsenin aklinda yokken, takimi sampiyonlugun en güclü adaylarindan yapti.
Biraz sallaninca yine modern futbol ve taktik dersi veren cm ciler türeyecek, bu allahin emri ama dur bi daha yazayim "ne göt oldunuz ama!"

Huzeyfe dedi ki...

Bandwagon Beşiktaşlılar geldiğine göre biz gidebiliriz.
Blog yöneticileri hayatta mı?

Mayor dedi ki...

Sergen'i elestirenler sonuna kadar hakliydilar.
Mantiksiz isler yapti ama sunu gorduk ki hatalarindan ders aliyor. Aslinda burada göt olan en basindan beri Sergen'e laf soyletmeyenler zira Sergen onu övenlerin degil elestirenlerin istedigi cizgiye geldi.
Nskala bu takimin adami olamaz Ridvan'ı oynat dediler. Hakli ciktilar.
Atiba'ya daha az, Oguzhan'a daha cok firsat ver dediler, dun hepimiz gorduk kim hakli cikti.
Açıkçası Welinton güven vermiyordu Montero dediler Welinton son haftalarda formunu yükseltmeseydi Sergen o hatadan da vazgeçecekti.

Herşey 1 günde değişmiyor tabiiki, PAOK macında Lens'i sagbek oynattıgını, UEFA'da Rio Ave kadrosunu unutmadık. Ama güzel olan şey hatasanı farkedip değişikliği yapıyor bu konuda Abdullah Avcı'dan da Şenol Güneş'den de daha iyi. Ben hatta, ulan acaba blogu mu takip ediyor diye düşünmeye başladım, burada ne yazıldıysa o noktaya geldi yavaş yavaş. Aklın yolu bir.
Şimdi bir anda ortaya çıkıp onu övenler de keşke zamanında yerecek kadar futbol bilgisine sahip olsaydı.

Barreto dedi ki...

Bütün yollar Roma'ya çıkıyor. Temennimiz o ki Oğuzhan formayı kapmış olsun, orta üçlü bundan sonra hep tek 6 dan oluşsun.

Oğuzhan form tutunca medya vay be diyecek, Ozan Tufan gibi, Ozzy de yeniden futbola döndü, Sergen Yalçın'a bravo, Avcı'nın, Güneş'in başaramadığını yaptı. Oysa eksibesiktas blogunun, özellikle tek 6 olmalı, Ozzy oynamalıyı yorumları ile döve döve savunan arkadaşların bunda çok emeği var.

Benim de şahsi düşüncem 10 numaraya gerek yok, modern futbolda bitti denilebilir. Çift forvet oynamalıyız. Tek 6 olmalı, diğer iki 8 numara dripling ve pasları ile dikine iyi oynayan tipte olmalı. Bunlar blogda da konsensüs sayılır.

Takımdaşlık, moral ve Ozzy için mükemmel bir gakibiyet oldu. Ların için de.

Ben yine de şunu söyleyeyim. Oyunuyla 6-0'a çanak tuttu Rize. Önümüzde zorluk düzeyi çok daha fazla olan maçlar var. Ozzy'den o maçlarda da buna yakın performans almayı umuyorum, ama bunun pek kolay olacağını düşünmüyorum. Anlaşılan Dorukhan seneye yok, bence de olmasın zaten. Transferde dikine oynayan bir 8 almak (Mensah ve Ozzy'den istikrar beklemiyorum) ve kenar oynayabilen bir 9 bulunabilirse almak iyi olur. Profil olarak Mandzukic tarzı transfere karşıyım.

Ozzy'den umudunu kesmiş biri olarak bu konuda yanılmak en çok sevineceğim şeydir.

Sergen Hoca bence dışarıdakiler ne diyor haklı olabilirler mi diye alıcılarını açık tutuyor, zeki adam nede olsa. Nitekim bir röportajında devre arası telefondan takipçi yorumlarına baktığını söylemişti. Blogu okuyorsa hiç şaşırmam. İlhamın nereden geleceği belli olmaz.

Barreto dedi ki...

Başkaların yorum ve görüşlerinden ilham alma konusunda aşağıdaki Alex Ferguson örneği çok eğlenceli.

https://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/manchester-united-fan-80-prompts-801265

Zaitsev dedi ki...

Rize zayıf takım. İlk golü atınca dağılacağı belliydi. Önemli olan ilk golü erkenden atmaktı. onu da gecikmeden attık. Aboubakar ilk yarı şutu değil pası tercih etse devreye 5-0 girebilirdik.

Ozzy görüldüğü üzere topu ve arkadaşlarını koşturdu. Anadolu takımlarıyla oynarken topa mesafe kat ettirecek oyuncular önemli. Burada çoğu arkadaşın kastettiği maçlar bunlar. 5 maçta bir yalandan ilk 11 çıkarılmamalı. Ayrıca GS-FB-İBB maçlarında oynasın Atiba-Josef-Mensah. Buna da itirazım yok. İleride Ozzy form tutarsa zaten kimse kesemez.

Necip bile fark yarattı. Çünkü topu ayağından hızlı çıkarıyor. Gerektiği zaman uzun top, çapraz top atıyor.

Larin'le ilgili daha önce de olumlu birşeyler karaladığım için rahatça yazabilirim. Bu adamın kullanım kılavuzu net. herkesin görevinin veya koştuğu yerin belli olduğu sistemlerde etkili olacaktır.

Larin'in gelmeden önce attığı golleri izleyen varsa eğer bugün attığı gollerin benzerlerini Amerika'da da attığını görmüşlerdir. Belçika yaramış işlerine girmeyin.
Ayrıca adam ne söylenildiği kadar hantal ne de kazma. Bizim ezberci ve adamcı antrenörlerimiz bildikleri ve bilinen oyuncular ile oynamak istedikleri için uzaklaştırdılar Larin'i. İlk golde top Ozzy'ye giderken arka direğe attığı koşu veya attığı 3cü golde adamı faul yapmadan kovalamaktan vazgeçmemesi çok değerli hareketler.

Hasiç ben geliyorum diyor. Bu çocukta ısrar edilmeli. Hareketli, oyun içine girmekten çekinmiyor. Topa iyi vuruyor. Boyd için feda edilirse büyük saçmalık olur.

Mandzukiç transferi olacaksa Aboubakar'ın satış ihtimali vardır diye düşünüyorum. Çünkü Mandzukiç gelirse oynar. Kenarda bekletemezsin.


Atiba'nın 14 maçta 3 gol 4 asisti var. Trabzon maçı 2 asist. Başakşehir maçı 1 gol 1 asist. Denizli ve Kasımpaşa'ya birer gol. Erzurum maçı 1 asist.

Yaş 38. Kütük Kanada.

BJK4EVER dedi ki...

Duran toplari cikarinca pek birsey kalmiyor Atiba'nin muhtesem istatistiklerinden. Atiba'nin 15 macta atamadigi basarili dikine pasi Oguzhan 45 dakikada atti.
Hala Atiba denmesine inanamiyorum. Atiba olsaydi dun sahada Oguzhan yerine o futbolu oynardik diyebiliyorsan konus. Onu diyemiyorsan (mantikli bir insan demez) susmak en iyisi bazen.

Rizespor maçı ölçü olamaz. Berbat bir takım. Duran toptan atılan gol tabelaya yazılmıyor mu ayrıca? Hatay ve GS maçlarında Sergen ilk onbire koyarsa Oğuzhan'da o eski ışığı görmüş demektir.

BJK4EVER dedi ki...

Ligimizi biraz abartiyorsunuz bence. Rize kotu takim da, hangi takim iyi ki?
- hucumda kisisel kalitesiyle bize problem yasatma sansi yuksek
- sadece adam kalabaligiyla degil, organize ve disiplinli sekilde savunma yapan
- hucum organizasyonlari 'at zenci forvete at gibi kossun' dan ziyade calismis pozisyonlar iceren

kac tane takim var? 4 buyukler+Basaksehir+Alanya tamam, hadi Antep'i de ekle etti 7. Zorlasan Sivas, Hatay, belki Karagumruk de olur, o kadar.
Bu haliyle bile 9 ediyor anca. Ki Hatay, Karagumruk ve Sivas iyi takimlar, ama kalite olarak bize normal sartlarda sorun yasatacak takim degiller.
19 tane rakibimizin en kotu ihtimalle 10, iyi ihtimalle 13 tanesi zaten berbat takim.

Rize kotu takim tabii, ama Ankaragucu, Erzurum, Kayseri vs de kotu takim. Dunku macin oyununu ve skorunu rakibe ve erken gole baglamak bence takima haksizlik olur. Baska maclarda erken gol buldugumuz da oldu (Antalya, Basaksehir, Denizli vs) ve dunku kadar baskin oyunumuzu devam ettiremedik.
Erken gol de sansa atilmadi. Ilk yari 5 tane net pozisyona girdik. Son oynadigimiz 4-5 macta bu rakama 90 dakika'da bile cikamiyorduk.

Hatay maçının hakemi Palabıyık olmuş. Yeni bir operasyon için görevlendirilmemiştir umarım. Tam bir görev adamı kendisi.

Dostum biz Oğuzhan düşmanı değiliz. Üst üste şampiyon olduğumuz o iki sezonu biz de özlemle anıyoruz. Sorun şu ki bu çocuk uzun süre saldı kendini.
Sergen zeki bir adam. Oguzhanlı da Oğuzhan'sız da kazanmanın bir yolunu buluyor. Oğuzhan'ı da Ozan Tufan gibi yetenekli bir oyuncu olduğuna tekrar ikna edebilirse neden oynatmasın? İki maçtır gol atan, eski günlerini hatırlatan bir Oğuzhan var sahada. Sezon başında taraftarın önüne atsa belki tamamen silinip gidecekti. Hocaya güvenelim diyorum ben. Oyunculardan nasıl verim alacağını biliyor. Her birinin Sergen'e büyük saygı ve sempati duyduğunu görebiliyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Atiba/Oguzhan'i salt istatistik uzerinden tartismak anlamsiz.
Mesele istatistik degil zaten. Atiba sagbek olsa idare eder, duran top bonus olur diyebilirsin. Duran top gucu complementary bir kalite'dir, salt duran toplari iyi diye vasat bir oyuncu oynatilmaz. Ekstra olarak varsa tamamdir. Fernandes, Luciano vs gibi bu isin ustasi oyuncular bile ikame edilmedi zaten.

Atiba bu takimda idare edebilecegin solbek mevkisinde oynamiyor, 8 numara'da oynuyor. Rakibi orta sahada karsilayan ilk adam. Top bize gectiginde tempoyu ayarlayan, oyun kurmasi beklenen, oyun kalitesini belirleyen adam. Takimin kalbinde oynuyor, takimin beyni olmasi gereken bir oyuncu. Sirf duran toplarda senede 3-5 gol atiyor diye oynatabilirsin, sonra son 5 mac oynadigimiz gibi bok gibi kisir, temposuz bir oyun izlersin ve Ghezzal-Vida'nin gozunun icine bakarsin biri kessin digeri kafayi vursun da 1-0 alalim diye.

Kaldi ki Atiba butun sene tum maclari oynuyor neredeyse ve 75'ten evvel cikmiyor. O kadar sureyi Sedat Agcay'a versen o da duran toplar haric 3 gol 3 asist gibi bir verim saglar sana zaten. Bu bir ozellik degil. Oguzhan Atiba'nin 10'da biri sure alarak ona yakin istatistigi sagladi iste. O kadar zor degilmis demek ki. Ki mesele Oguzhan'in dun 1 gol 1 asistle oynamasi da degil. 5 tane isabetli, takimi aninda pozisyona sokan hucum pasi verdi. Bunun icin oynamali zaten.

BJK4EVER dedi ki...

@Barreto,

Agzina saglim, dogru soyluyorsun. 2 senedir insanlar bir tarafini yirtiyor tek 6 ve cift forvet bu ligin bug'i diye. Biz hala tek 6 oynamiyoruz, ama Josef'in yanina nispeten tempolu Necip'i koyunca bile fark yaratti. Tam cift forvet oynamiyoruz, ama sol aciga forvet ozellikli bir oyuncu koyunca bile fark yaratti.

Bunlari gormek icin Mourinho olmaya gerek yok zaten. Ligi takip eden biri bunlarin cok kolay goruyor zaten. Sene basinda burada konsensus'e vardigimiz bir nokta vardi; Larin. Genel BJK taraftari cop olarak bakiyordu, ama bircok kisi cift forvetli sistemde verim alinabilir oldugunu dusunuyordu. Ki bence cok cok vasat bir oyuncu, ama fiziksel olarak guclu olmasi, inatci olmasi ve pozisyon bilgisi+son vurusu belirli bir seviyenin ustunde olmasiyla aslinda tam bir Turkiye ligi buyuk takim golcusu, tam bir Nobre. Ki dunden sonra baya methiyeler duzulmus kendisine, Drogba, Inzaghi falan diyenler olmus. :)
Kendisi lige cok uygun vasat bir golcu, hepsi bu. CL'de veya AL'de ilerleyen turlarda cok feci siritir, ama ligimizde fayda saglar, ama asla ligin ustunde baskin bir adam degil.
Ama tabii fayda saglamasi icin en onemli sey ondan verim alacak sistemi ve oyunu kurgulamak. Klasik BJK antrenorunun formuluyle sol cizgiye yapisik N'Koudou, sag cizgiye yapisik Boyd/Lens ve forvet arkasi Atiba/Mensah ile oynasak ve Larin tek santrfor oynasa veya hep son 15 dakika oyuna girse su an gol sayisi en fazla 3'tu ve devre arasinda gonderilecekler listesinde 1 numaraydi.

Zaitsev dedi ki...

Larin'in çöp olarak görülmesinin en büyük sebebi Şenol hoca'dır ki o sezon eş zamanlı olarak Negredo'ya da aynı işleri yaptı.

Larin'in en önemli özelliği doğru yerlere doğru zamanda koşması ve pozisyon alması. Bitiriciliğine vasat diyebiliriz. Dün Aboubakar'ın kaçırdığı bütün pozisyonlarda tek vuruşla gol atabilecek pozisyonlardaydı. Aboubakar'a 2ci yarı tek pasla indirdiği top ise muazzamdı.

2-3 maç gol atamayacak belki de ama en azından Aboubakar yokken en önde kimin oynaması gerektiğinin cevabını bulduk.

Basar dedi ki...

Ya troll arkadaş Beşiktaş kazandığında biz "göt olmuyoruz" mutlu oluyoruz. Sergen'in de daha iyi olduğunu görmek istiyoruz. Futbol zekası bu kadar yüksek olan ve futbolculuğunda feleğin çemberinden geçmiş insanın daha iyi ve cesur bir hoca haline gelebileceğine inanıyoruz.

Dün akşam buradaki ayrı ayrı farklı noktalara dikkat çeken gençler oynasıncı 'Romantik Beşiktaşlıların', Oğuzhancı 'football managercilerin' daha zengin hücum organizasyonu görmek isteyenlerin, Atina oyunumuzu yavaşlatıyor diyenlerin... hepsinin yorumlarının makul olduğunu gösteren akşamdı.

Kendi adıma özeleştiri yapmam gerekirse, sezon başında yaptıklarına bakınca hocanın hedefi 6 aylıkmış. Geldi en berbat sezonda 3. yaptı ve ona yetti diye düşündüm. Hatta sezon başında kendini kovdurmaya çalıştığına bile inanıyorum. Bu konuda yanıldığımı memnuniyetle görüyorum.

Ben kendi adıma şunu bekliyorum. Röportajında diyor ya Larin'in arka direkte gollerini çalışıyoruz (dünkü ilk gol) bunlardan daha da çok yapması/üretmesi lazım ki yine aynı konuşmada söylediği hücumu oyuncular dün geceki gibi oynayabilsin. İlaveten, Oğuzhan'ın dilinden en iyi anlayacak adam. İstatistiği ister beğenin ister reddedin, Beşiktaş tarihi bize şampiyonluklarda Şifo, Sergen, Yusuf, Oğuzhan diyor. Bu yüzden elindeki en değerli adam O. Bu tabi ki iyi bir takım oyunu ile harmanlandığı zaman oluyor.

Yorum Gönder

Ara